|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Ja mam taki przepis Bułki JAGODZIANKI 1kg mąki 10dkg drożdży 1 kostka margaryny 0,5 litra mleka 2 żółtka i 1 całe jajko 1szkl cukru cukier waniliowy skórka z cytryny Drożdże cukier, mleko, mąka z tego zrobic rozczyn ( ja daje 2 łyżki mąki i 1 łyżke cukru i z 2 szklanki mleka na rozczyn) i postawic do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięte drożdże + ubite jajka z cukrem, następnie dodac mleko i postawic do wyrośnięcia aż powstaną pęcherzyki. Na koniec dodać margarynę oraz starta skórkę, dobrze to wyrobić i potem już formowac bułeczki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zadomowienie
|
Myszko też fajny przepis, lubię takie sprawdzone, wypróbuję na pewno
![]() ![]() Miłej nocy Wam życzę ![]()
#4443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do jutra ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Dobranoc ![]() Ja z tego przepisu robiłam 2 razy i w domu sie zajdali i nawet po 2 dniach były mięciutkie i pyszne ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Ja też już spadam bo jutro wizyta u Gina ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zadomowienie
|
Ale jestem zła grrrrrrrrr
![]() ![]() ![]() Ale tż mi pogrzebał w poczcie, jakieś nowe hasło wrzucił i teraz jest ale czy jutro będę mogła wejsć to się okaże ![]() I z tych nerwów nie wiem co miałam napisać........ Aha, witamy nową mamusię ![]() Muffinko ładnie wydziergałaś, super ![]() Miałam koleżankę z pracy na kawie, plotkowałyśmy pół dnia. Jest tak nieznośnie upalnie że wydaję się sobie drugie tyle grubsza niż w rzeczywistości, dajcie jakieś ochłodzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Rozeznanie
|
dzieki za przepisy dziewczyny, zrobie albo ten z drugiego linku, albo myszeczki, tylko pytnie z 1 kg maki to chyba taka porzadna porcja wychodzi, ile blaszek?
Tez sie juz klade spac dobranoc ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- kciuki trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Wtajemniczenie
|
Rany,to ja dopiero jestem lamaga.Piszecie,ze mozecie 2,3 h chodzic,a ja 15 minut nie daje rady!!Chcialam sie ostatnio wiecej poruszac,zeby tych kg za duzo nie przybywalo,przeszlam sie a to do sklepu,a to na spacer albo bylismy w Holandii,to naprawde po paru minutach wszystko mnie bolalo!!Brzuch,krzyz,ciez ko mi bylo oddychac...
Cytat:
![]() ![]() "spowodowane jest zastojem żółci w wątrobie, którego konsekwencją jest silnie odczuwalny świąd skóry, a także wysokie stężenie kwasów żółciowych w surowicy krwi. Podwyższoną aktywnością cechują się także transaminazy (ASPAT i ALAT) oraz bilirubina i fosfataza alkaliczna. Badacze wciąż nie są zgodni co do przyczyn schorzenia. U większości chorych pacjentek rozpoznaje się dysfunkcję wydzielniczą wewnątrzwątrobowych przewodów żółciowych, co może mieć podłoże genetyczne, ale też być skutkiem diety. Natomiast bezpośredniej przyczyny choroby upatruje się w nadwrażliwości ciężarnej na hormony płciowe (estrogeny i progesteron), szczególnie aktywne w czasie ciąży. Największe ich stężenie występuje w III trymestrze, co potwierdzają pacjentki uskarżające się na pierwsze objawy cholestazy właśnie ok. 30. tygodnia ciąży." Jednym slowem nie ma sposobu,zeby sie uchronic :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Ostatnio robiłam właśnie te z drugiego linku i jutro tez zrobię. Wyszło mi 18 sztuk i zostały pożarte w mig. Tym razem zrobię podwójną porcję, to może zostanie coś na sobotnie śniadanko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Któraś z dziewczyn mnie pytała, ale juz nie mam siły się cofać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tż właśnie sobie znalazł na jakimś kanale "super" film ..... The Ring ![]() ![]() ![]() Dooobraaaaanoc Mumuśki!! ![]()
#4449 |
Zadomowienie
|
Przyznaje sie bez bicia, ze placka nie ma
![]() Pojechalismy do tesciow i pozniej do ciotki i sie zeszlo za dlugo. A tesciowa to chyba przechwalilam, bo cos ostatnia jej psyche traca, no i ciezko z nia wysiedziec- chyba ma kulminacyjny punkt menopauzy ![]() Wcinam tosty i uderzam do was z pytaniem: W JAKIM PROSZKU PIERZECIE UBRANKA DLA NOWORODKOW?? Ja w uk pralam w Fairy- a tu nie ma, lovela dosc ksoztowna i ponoc nie dopiero, wiec czekam na opinie mam bardziej rozeznanych na polskim rynku ![]()
#4450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest też Dzidziuś, Jelp i chyba Bobas, któryś z tych o polskiej nazwie podobno ładnie pachnie na razie wciąż mam zapasy Loveli, ale pewnie kupie z jeden karton na wypróbowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch.html&next=1 na nim jest po polsku mylna informacja ze to brazujacy ale on nie brazuje tylko koloryzuje troszke... tzn tego kolorku nie widac, nie robia sie smugi ani nic , tylko taka brzoskwiniowa cera kupilam go bo do tej pory uzywalam takiego tonujacego chyba z olay z dodatkiem podkladu max factor- ale jak poszlam do sklepu to byl akurat tylko ciemny na skladzie, a ja bladolica...wiec stwierdzilam ze za ta cene zaryzykuje nawet jakbym miala go do kosza ciepnac gdyby sie okazal kiepski.... a tu ku moojemu zdumieniu jakosc wcale nie gorsza od olayowej a kosztuje z 4 razy mniej ![]() witam wszystkie panie i wasze brzuszki ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
![]() w niektorych miastach sa sklepy z chemia z Niemiec i tak sie zastanawiam, moze tam maja cos podobnego? a w Polsce ariel sensitive jeszcze chyba sie nadaje
![]() |
#4454 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Chyba tego Ariela juz nie ma ![]() A niemieckie produkty na kazdym rynku sprzedaja.Faktem jest,ze ceny maja hohoho. Ja na 9:30 do gina.Moj TZ narzeka,ze nie chce go wpuszczac,zeby popatrzyl,ale za to nie ma zadnych kolejek!Zdaze posadzic tylek na krzesle i juz mnie wolaja.A u pierwszej mogl wchodzic za kazdym razem,ale musielismy czekac :/. Milego dzionka zycze,pozniej sie odezwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ktore planuja porod naturalny
http://www.domzdrowia.pl/75513,weled...ych-50-ml.html uzywalam w pierwszej ciazy ale kurcze przed peknieciem mnie nie uchronilo
#4456 |
Raczkowanie
|
Mnie w szkole rodzenia zakazali używania proszków typu vizir sensitive czy ariel sensitive, polecali płatki mydlane, i płyny do prania dla małych dzieci np dzidziuś, odradzali też storowanie płynów zmiękczających, szczególnie w tym pierwszym okresie, więc do 28 dnia życia dzidziusia. Acha nadaje się jeszcze płyn do prania biały jeleń, nowoczesna wersja szarego mydła.
A tak w ogóle to witam w dniu dzisiejszym! ![]() W nocy ta burza była straszna! Jak raz zagrzmiało to aż się obudziłam i pomyślałam, że jakaś bomba na nas spadła, na serio się wystraszyłam.... A na dworze zrobiło się wtedy zupełnie jasno, tak jak w dzień.... Albo ja po prostu panikara jestem i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
aaa wlasnie ten bialy jelen w postaci mydla w kostce tez ponoc jest polecany po porodzie do krocza bo sterylizuje czy cos takiego...trzeba bedzie sprobowac...chociaz poprzednio mialam jakies specjalne pianki i zele poporodowe
a wlasnie a propos czytalam ostatnio o tym w jakiejs gazecie- zel ulatwiajacy porod http://www.apteka-natolinska.pl/prod...olozniczy.html ale kurcze za ta cene i bez gwarancji czy bede rodzic sn to chyba sie nie zdecyduje ale ogolnie fajny artykul, przeczytajcie- gosciu sensownie mowi http://www.blog.przedporodem.pl/arty...-polozniczego/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-15 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Raczkowanie
|
czytałam o tym żelu, fajna sprawa, ale jednak trochę kosztuje a gwarancji działania nie ma...... W moim przypadku pewnie będzie tak, że jak tylko dojadę do szpitala, to juz w izbie przyjęć będę krzyczeć, że chce znieczulenie zewnątrzoponowe :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4460 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
Witajcie, ja w trakcie śniadanka.
U nas znowu zapowiada się upalnie, wrrr. Ja do ciuszków stosowałam właśnie proszek dzidziuś i byłam zadowolona, tylko w pierwsze dnie prałam ręcznie, wy też? Ciuszki wogle nie brudne, takie tylko bardziej przez nas wybrudzone lekko przy noszeniu dzidzi. Poza tym długo trzeba czekać zeby pralka się uzbierała albo nawet pół ![]() Zaraz jedziemy na przegląd auta i z synie do fryzjera bo włosy ma jak Kudłaty ze Scoobydoo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
Witam w dniu dzisiejszym
![]() Moja energia moglaby byc przedstawiona na sinusoidzie, jednego dnia mam siły, a nastepnego jestem padnieta od rana i tak juz przez cały dzień! Jesli chodzi o proszki do prania to ja bardzo duzo dobrego nasłuchałam sie o proszku i platkach Dzidziuś. Bialy Jeleń ma teraz w swoim asortymencie sporo fajnych rzeczy, np. żel pod prysznic, ktory wcale nie pachnie jak to szare mydło i jest polecany przy wrażliwej skorze, a możę być stosowany nawet w okolicach intymnych, choć plyn do higieny intymnej też chyba maja w ofercie |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Wtajemniczenie
|
bry
![]() ![]() ten drugi komplecik boski ![]() U mnie też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A te łóżeczka boskie! Mi niestety nie pasują do pokoju :/ Ale te fioletowe kwiatki ![]() ![]() ![]() Fajowa ta praca ![]() Cytat:
![]() Co do proszku, to moja mamcia chyba kupiła na razie lovele... aż zerknę jak będę u niej ![]() Dobra, bo wstałam wcześniej i siedze w piżamie na łóżku i nadrabiam, hehe... a zaraz robię ciacho, to samo co ostatnio, bo jutro do teścia jedziemy ![]() ![]()
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje z całego serca ![]() ![]() ![]() ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
aaa dziewczyny zalamalam sie znalazlam galerie zdjec brzuszkow mam blizniat- tragedia..............JA NIE CHCE TAKICH ROZSTEPOW I BYC TAKA WIELKA
![]() http://www.maternitygallery.com/
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa, moja psiapsiółka mieszka w Niemczech i przyjeżdza teraz i przywiezie mi te kropelki na kolki, co Darusia mówiła
![]() ![]() glam- to że ktoś tak wygląda, nie znaczy, że Ty będziesz. Bratowa w maju urodziła bliźniaki, nie miała ani jednego rozstępu i brzuszek miała zgrabny, przyjaciółka (ta z niemiec ![]() ![]()
#4467 |
Rozeznanie
|
glomourus, nie wszystkie mamy są wielkie! Nie przejmuj się! A mialaś rozstepy w pierwszej ciąży? Niektore koobiety w ciąży z jednym dzieckiem wygladają gorzej niż niektore "podwójne" mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() ciężko nadąrzyć z czytaniem,ale uwielbiam przegladać wasze posty . Co do proszków do prania dla maluszka to jeszcze o tym nie myślałam,sąsiadka używa dzidziusia i sobie chwali -mówiła że ma przyjemny zapach -nie jest mdły w porównaniu do innych proszków dla maluszków. Jeśli chodzi o zakupy -to ja jestem w głębokim lesie.Ale jest jeszce troche czasu . Wczoraj odwiedziłam koleżankę której urdził się synek -i miała śliczna pościel : http://allegro.pl/6ele-posciel-pasec...703923973.html w niebieskie paseczki. Wyglądała na dobrą gatunkowo.
#4469 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() w pierwszej ciazy nie mialam w ogole rozstepow no i brzuzek mi szybko wrocil do formy, wazylam mniej niz przed ciaza i nic nie wystawalo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
sliczna ta posciel ![]() ![]() a ja wczoraj zaplacilam za wyprawke dla maluchow i teraz czekam na dostawe, w sumie kupilam uzywane od mamy blizniakow- niektore rzeczy identyczne, niektore w roznych kolorach a taki sam wzor. tu mam liste podsumowujaca wczorajszych zakupow: Kaftanik biały kopertowy x2 r. 56 Kaftanik biały kopertowy x2 r. 56 Body żółte rozpinane kr rękaw x2 r. 56 Body dł. Rękaw „marynarskie” x2 r. 56 body dł ręk. „kocham mojego tatę” r. 56 x2 body dł ręk. „kocham moją babcię x2 r. 56 body dł. Rękaw białe + brązowe zwierzątka r. 56 Koszulka niebieska x2 r. 56 Koszulka zielona x 2 r. 56 Czapki bawełna x2 Czapki welur x2 Kombinezony zimowe x2 Pajacyki x2 Komplet kaftanik + śpioszki żółte r. 56 Komplet kaftanik + śpioszki ecru r. 56 troche pajacykow w takim malym rozmiarze juz mam i bodziakow z krotkim rekawkiem chyba 16 juz kupilam ![]() ![]() w sumie to mam kupe ciuchow tylko musze je poprzegladac bo sama nie wiem ile czego w jakim rozmiarze sie ostalo...dostalam troche rzeczy od kuzyna- sporo powyrzucalam bo jak mocno zniszczone to nie bede w takie szmatlawce moich dzieciow ubieerac... (dalam mu mnostwo rzeczy po Soni, czesc od niego odzyskalam ale bardzo znikoma, troche juz dokupilam i w sumie nie wiem co mam a czego nie ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
mniaaam to mozna i z wisniami????? uwielbiam drozdzoweczki z wisniami ![]()
![]() |
#4470 |
Zadomowienie
|
Mi też się podoba. Tam na metce jest rozmiar 50, ale jak przyłożyłam kaftanik czy do body do rozmiaru 56 to jest identyczny. Czyli jak jest 56 to pasuje do rozmiaru 62
![]() Ale dziś u Nas w nocy lało, chyba 4 burze przeszły w nocy a tak się błyskało że ho ho. I w ten sposób mam zalane podwórko, więc dziś cały dzień spędzę w domu. A to moje podwórko zalane. Ta strona trochę mniej niż z drugiej strony
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.