Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 20:19   #4441
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Przy tych upałach to z sennością walczę, bo też bym spała

Proszę bardzo u mnie się sprawdzają oba przepisy pierwszy za wiele pracy nie wymaga LINK 1 drugi wymaga trochę więcej pracy ale też są pyszne LINK 2 a po za tym zapach drożdżowego ciasta bardzo lubię

oolong u mnie z kondycją teraz kiepsko, ale bardzo lubię pływać

Ja mam taki przepis Bułki JAGODZIANKI

1kg mąki
10dkg drożdży
1 kostka margaryny
0,5 litra mleka
2 żółtka i 1 całe jajko
1szkl cukru
cukier waniliowy
skórka z cytryny

Drożdże cukier, mleko, mąka z tego zrobic rozczyn ( ja daje 2 łyżki mąki i 1 łyżke cukru i z 2 szklanki mleka na rozczyn) i postawic do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięte drożdże + ubite jajka z cukrem, następnie dodac mleko i postawic do wyrośnięcia aż powstaną pęcherzyki. Na koniec dodać margarynę oraz starta skórkę, dobrze to wyrobić i potem już formowac bułeczki i faszerować je czym tylko sie chce . Jak juz bułeczki zrobione to można roztrzepanym białkiem posmarowac bułeczki to będą takie pieknie przyrumienione i błyszczące. Piec w 190 stopniach około 25 minut.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:24   #4442
Ona231
Zadomowienie

Myszko też fajny przepis, lubię takie sprawdzone, wypróbuję na pewno Przy najbliższej okazji

Miłej nocy Wam życzę
Stary 2011-07-14, 20:43   #4443
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
a teraz zabieram moje lody waniliowo=pomaranczowe i ide do lozka sie zrelaksowac ogladajac film!
Do jutra!

Do jutra

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Myszko też fajny przepis, lubię takie sprawdzone, wypróbuję na pewno Przy najbliższej okazji

Miłej nocy Wam życzę

Dobranoc

Ja z tego przepisu robiłam 2 razy i w domu sie zajdali i nawet po 2 dniach były mięciutkie i pyszne

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ja też już spadam bo jutro wizyta u Gina o 9,00 poprosze o kciukaski

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:49   #4444
ela3010
Zadomowienie

Ale jestem zła grrrrrrrrr,nor malnie wizaż mnie wylogowuje, nie mogę komentarzy dodawać, oglądać zdjęć i kicha ogólnie.
Ale tż mi pogrzebał w poczcie, jakieś nowe hasło wrzucił i teraz jest ale czy jutro będę mogła wejsć to się okaże.

I z tych nerwów nie wiem co miałam napisać........

Aha, witamy nową mamusię

Muffinko ładnie wydziergałaś, super

Miałam koleżankę z pracy na kawie, plotkowałyśmy pół dnia.
Jest tak nieznośnie upalnie że wydaję się sobie drugie tyle grubsza niż w rzeczywistości, dajcie jakieś ochłodzenie
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:52   #4445
Aniolina
Rozeznanie

dzieki za przepisy dziewczyny, zrobie albo ten z drugiego linku, albo myszeczki, tylko pytnie z 1 kg maki to chyba taka porzadna porcja wychodzi, ile blaszek?
Tez sie juz klade spac dobranoc

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

kciuki trzymam
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:43   #4446
OlusiaS
Wtajemniczenie

Rany,to ja dopiero jestem lamaga.Piszecie,ze mozecie 2,3 h chodzic,a ja 15 minut nie daje rady!!Chcialam sie ostatnio wiecej poruszac,zeby tych kg za duzo nie przybywalo,przeszlam sie a to do sklepu,a to na spacer albo bylismy w Holandii,to naprawde po paru minutach wszystko mnie bolalo!!Brzuch,krzyz,ciez ko mi bylo oddychac...

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja tez dolaczam fotke mojego zwierza oba mieszkaja z moimi rodzicami, choc pies jest nieodmiennie moj Dolaczam tez moj brzuszek 2 tygodnie temu(w 20 tc) w spodniach z HM i szelkach
Raju,cudny piesek .Ja strasznie uwielbiam spaniele,zwlaszcza rude,ale nie mam cierpliwosci do wychowywania .A one maja swoje charakterki i robia co chca

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to jak uchronić się przed tą choleostazą??
"spowodowane jest zastojem żółci w wątrobie, którego konsekwencją jest silnie odczuwalny świąd skóry, a także wysokie stężenie kwasów żółciowych w surowicy krwi. Podwyższoną aktywnością cechują się także transaminazy (ASPAT i ALAT) oraz bilirubina i fosfataza alkaliczna. Badacze wciąż nie są zgodni co do przyczyn schorzenia. U większości chorych pacjentek rozpoznaje się dysfunkcję wydzielniczą wewnątrzwątrobowych przewodów żółciowych, co może mieć podłoże genetyczne, ale też być skutkiem diety. Natomiast bezpośredniej przyczyny choroby upatruje się w nadwrażliwości ciężarnej na hormony płciowe (estrogeny i progesteron), szczególnie aktywne w czasie ciąży. Największe ich stężenie występuje w III trymestrze, co potwierdzają pacjentki uskarżające się na pierwsze objawy cholestazy właśnie ok. 30. tygodnia ciąży."

Jednym slowem nie ma sposobu,zeby sie uchronic :/
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:50   #4447
Magdalena512
Raczkowanie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo u mnie się sprawdzają oba przepisy pierwszy za wiele pracy nie wymaga LINK 1 drugi wymaga trochę więcej pracy ale też są pyszne LINK 2 a po za tym zapach drożdżowego ciasta bardzo lubię

Ostatnio robiłam właśnie te z drugiego linku i jutro tez zrobię. Wyszło mi 18 sztuk i zostały pożarte w mig. Tym razem zrobię podwójną porcję, to może zostanie coś na sobotnie śniadanko
Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 21:50   #4448
truscafka
Zadomowienie

Któraś z dziewczyn mnie pytała, ale juz nie mam siły się cofać miałam anginę wiem że powinnam leżeć w łóżku ale leżałam tylko 3 pełne dni , dziś 6 godzin - praca mi na to nie pozwala. Już dziś musiałam odpracowywać do 21.30 , na szczęście czuję się już dobrze. ufff, ale już po idę +Q +Q i spać

Tż właśnie sobie znalazł na jakimś kanale "super" film ..... The Ring.....nienawidzę bo się boję i po obejrzeniu mam kilka nocek z głowy, mam za bardzo wybujałą wyobraźnię na horrory . Już próbowałam go namówić na grę w PS3 i zabijanie Zombie ale się nie dało. No cóż dosyć że jest duszno będę musiała głowę przykryć kołdrą

Dooobraaaaanoc Mumuśki!!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:52   #4449
ggoraa
Zadomowienie

Przyznaje sie bez bicia, ze placka nie ma Jutro bedzie- taki plan hehe.
Pojechalismy do tesciow i pozniej do ciotki i sie zeszlo za dlugo. A tesciowa to chyba przechwalilam, bo cos ostatnia jej psyche traca, no i ciezko z nia wysiedziec- chyba ma kulminacyjny punkt menopauzy

Wcinam tosty i uderzam do was z pytaniem:

W JAKIM PROSZKU PIERZECIE UBRANKA DLA NOWORODKOW??

Ja w uk pralam w Fairy- a tu nie ma, lovela dosc ksoztowna i ponoc nie dopiero, wiec czekam na opinie mam bardziej rozeznanych na polskim rynku
Stary 2011-07-14, 21:59   #4450
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Pojechalismy do tesciow i pozniej do ciotki i sie zeszlo za dlugo. A tesciowa to chyba przechwalilam, bo cos ostatnia jej psyche traca, no i ciezko z nia wysiedziec- chyba ma kulminacyjny punkt menopauzy

Ja w uk pralam w Fairy- a tu nie ma, lovela dosc ksoztowna i ponoc nie dopiero, wiec czekam na opinie mam bardziej rozeznanych na polskim rynku
najczęściej do tej pory spotykałam się z tym, że koleżanki czy kuzynki prały ciuszki w proszku Jelp.... www.jelp.pl

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:03   #4451
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

W Pl popularny jest Jelp.Ja nienawidze jego zapachu .Uzywalam i zamierzam uzywac Ariel Compact dla skory wrazliwej,a plukalam w Lenor Sensitive,ale troszeczke wlewalam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 05:48   #4452
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

prałam w Loveli, była bardzo wydajna, cena porównywalna z innymi

jest też Dzidziuś, Jelp i chyba Bobas, któryś z tych o polskiej nazwie podobno ładnie pachnie
na razie wciąż mam zapasy Loveli, ale pewnie kupie z jeden karton na wypróbowanie

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 06:27   #4453
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
skąd to wiadomo? mi tam ślub nie jest do niczego potrzebny

co to za magiczny krem?
magicczny krem to taki tonujacy alterra z rossmanowej marki o taki

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch.html&next=1

na nim jest po polsku mylna informacja ze to brazujacy ale on nie brazuje tylko koloryzuje troszke... tzn tego kolorku nie widac, nie robia sie smugi ani nic , tylko taka brzoskwiniowa cera
kupilam go bo do tej pory uzywalam takiego tonujacego chyba z olay z dodatkiem podkladu max factor- ale jak poszlam do sklepu to byl akurat tylko ciemny na skladzie, a ja bladolica...wiec stwierdzilam ze za ta cene zaryzykuje nawet jakbym miala go do kosza ciepnac gdyby sie okazal kiepski.... a tu ku moojemu zdumieniu jakosc wcale nie gorsza od olayowej a kosztuje z 4 razy mniej

witam wszystkie panie i wasze brzuszki

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
prałam w Loveli, była bardzo wydajna, cena porównywalna z innymi

jest też Dzidziuś, Jelp i chyba Bobas, któryś z tych o polskiej nazwie podobno ładnie pachnie
na razie wciąż mam zapasy Loveli, ale pewnie kupie z jeden karton na wypróbowanie
ja tak samo jak ggora- w Irlandii pralam w fairy- albo plynie albo zelu i taki sam plyn do plukania....zapach byl boski

w niektorych miastach sa sklepy z chemia z Niemiec i tak sie zastanawiam, moze tam maja cos podobnego?

a w Polsce ariel sensitive jeszcze chyba sie nadaje
Stary 2011-07-15, 06:47   #4454
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dzien dobry .
Chyba tego Ariela juz nie ma .Szukalam go wczoraj w internecie i nie znalazlam.Musze jeszcze po sklepach sie przejsc i popatrzec.Nazywal sie konkretnie Ariel Sanft und Rein.Jest za to Persil Sensitive,najwyzej jego wyprobuje.Bo po Arielu plam po marchewce,czy bananch ani sladu.
A niemieckie produkty na kazdym rynku sprzedaja.Faktem jest,ze ceny maja hohoho.
Ja na 9:30 do gina.Moj TZ narzeka,ze nie chce go wpuszczac,zeby popatrzyl,ale za to nie ma zadnych kolejek!Zdaze posadzic tylek na krzesle i juz mnie wolaja.A u pierwszej mogl wchodzic za kazdym razem,ale musielismy czekac :/.
Milego dzionka zycze,pozniej sie odezwe
Stary 2011-07-15, 06:49   #4455
glamourous
Zakorzenienie

dziewczyny ktore planuja porod naturalny

http://www.domzdrowia.pl/75513,weled...ych-50-ml.html

uzywalam w pierwszej ciazy ale kurcze przed peknieciem mnie nie uchronilo
Stary 2011-07-15, 06:50   #4456
nie _wiem
Raczkowanie

Mnie w szkole rodzenia zakazali używania proszków typu vizir sensitive czy ariel sensitive, polecali płatki mydlane, i płyny do prania dla małych dzieci np dzidziuś, odradzali też storowanie płynów zmiękczających, szczególnie w tym pierwszym okresie, więc do 28 dnia życia dzidziusia. Acha nadaje się jeszcze płyn do prania biały jeleń, nowoczesna wersja szarego mydła.
A tak w ogóle to witam w dniu dzisiejszym!
W nocy ta burza była straszna! Jak raz zagrzmiało to aż się obudziłam i pomyślałam, że jakaś bomba na nas spadła, na serio się wystraszyłam.... A na dworze zrobiło się wtedy zupełnie jasno, tak jak w dzień.... Albo ja po prostu panikara jestem i tyle
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:11   #4457
glamourous
Zakorzenienie

aaa wlasnie ten bialy jelen w postaci mydla w kostce tez ponoc jest polecany po porodzie do krocza bo sterylizuje czy cos takiego...trzeba bedzie sprobowac...chociaz poprzednio mialam jakies specjalne pianki i zele poporodowe

a wlasnie a propos czytalam ostatnio o tym w jakiejs gazecie- zel ulatwiajacy porod
http://www.apteka-natolinska.pl/prod...olozniczy.html

ale kurcze za ta cene i bez gwarancji czy bede rodzic sn to chyba sie nie zdecyduje

ale ogolnie fajny artykul, przeczytajcie- gosciu sensownie mowi
http://www.blog.przedporodem.pl/arty...-polozniczego/

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-15 o 07:14
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:18   #4458
nie _wiem
Raczkowanie

czytałam o tym żelu, fajna sprawa, ale jednak trochę kosztuje a gwarancji działania nie ma...... W moim przypadku pewnie będzie tak, że jak tylko dojadę do szpitala, to juz w izbie przyjęć będę krzyczeć, że chce znieczulenie zewnątrzoponowe :P
Stary 2011-07-15, 07:19   #4459
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
czytałam o tym żelu, fajna sprawa, ale jednak trochę kosztuje a gwarancji działania nie ma...... W moim przypadku pewnie będzie tak, że jak tylko dojadę do szpitala, to juz w izbie przyjęć będę krzyczeć, że chce znieczulenie zewnątrzoponowe :P
aj nie wiesz tego...ja jak dojechalam do szpitala to nawet nie mialam czasu w koszule sie przebrac, portki w dol i jazdaaaa co tu mowic o jakims znieczuleniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 07:24   #4460
nie _wiem
Raczkowanie

...nie strasz mnie glamourous..... bez znieczulenia nie rodzę:P Mam nadzieję, że zdążą mi je zaaplikować. Choć przyznam, że perspektywa szybkiego porodu też jest bardzo kusząca....
Stary 2011-07-15, 07:36   #4461
ela3010
Zadomowienie

Witajcie, ja w trakcie śniadanka.

U nas znowu zapowiada się upalnie, wrrr. Ja do ciuszków stosowałam właśnie proszek dzidziuś i byłam zadowolona, tylko w pierwsze dnie prałam ręcznie, wy też?
Ciuszki wogle nie brudne, takie tylko bardziej przez nas wybrudzone lekko przy noszeniu dzidzi. Poza tym długo trzeba czekać zeby pralka się uzbierała albo nawet pół.

Zaraz jedziemy na przegląd auta i z synie do fryzjera bo włosy ma jak Kudłaty ze Scoobydoo.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:39   #4462
sozaa
Rozeznanie

Witam w dniu dzisiejszym

Moja energia moglaby byc przedstawiona na sinusoidzie, jednego dnia mam siły, a nastepnego jestem padnieta od rana i tak juz przez cały dzień!

Jesli chodzi o proszki do prania to ja bardzo duzo dobrego nasłuchałam sie o proszku i platkach Dzidziuś. Bialy Jeleń ma teraz w swoim asortymencie sporo fajnych rzeczy, np. żel pod prysznic, ktory wcale nie pachnie jak to szare mydło i jest polecany przy wrażliwej skorze, a możę być stosowany nawet w okolicach intymnych, choć plyn do higieny intymnej też chyba maja w ofercie
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:40   #4463
Tincia
Wtajemniczenie

bry U mnie tak dzis sloneczkow okna daje, ze sie spac nie dalo :P wiec włączylam wizaz, hehe... bo moze z rana uda sie nadrobić

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
A ja przyniosłam od sis ubranka te co wybrałam z firmy Pippi.
ten drugi komplecik boski

Cytat:
U mnie słowo żoneczka do tej pory wywołuję uśmiech na twarzy
U mnie też A to jeszcze nie rok :P Ale na początku, to w ogóle frajdę miałam jak słyszałam "żonko moja" hehe... Trzeba kurka, coś na rocznicę wymyślić...

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
z duzych rzeczy raczej jestem zdecydowana co do wozka, chociaz niekiedy proponowane tu modele kuszą :P

najgorzej z łóżeczkiem.... byłam zdecydowana...a teraz już mi się nie podoba... http://allegro.pl/lozeczko-lozeczka-...705519959.html podoba mi sie ostatni miś, ale tam napisane: it's a boy :P
Z wózkiem mam tak samo, upatrzylam a teraz jak dziewczyny pokazują to się waham, ale w każdym dopatrze się czegoś gorszego niż w moim upatrzonym A to waga, a to kosz za mały, a to po złożeniu większy hehe...chyba zostanie pierwszy upatrzony...

A te łóżeczka boskie! Mi niestety nie pasują do pokoju :/ Ale te fioletowe kwiatki no i ten Miś ostatni też

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
I na koniec moja ostatnia praca
Fajowa ta praca Zdolniacha!

Cytat:
tez nie lubie tłoku na torze, bo lubię szybko pływac, a z nieznanych mi powodów maruderzy wybierają środkowe-najszybsze tory i sporo energii idzie na wyprzedzanie
w ciąży trochę mam opory, nie chciałabym złapać infekcji
Ja nie umiem szybko pływać, chociaż wodę kocham Ale nie pcham się na środek. Opory mam do wód otwartych, a basen jak "zadbany" to ok, ginka mi podpowiedziała, że jak mam jakieś obawy to po basenie zebym sobie smyrgnęła clotrimazolem.

Co do proszku, to moja mamcia chyba kupiła na razie lovele... aż zerknę jak będę u niej

Dobra, bo wstałam wcześniej i siedze w piżamie na łóżku i nadrabiam, hehe... a zaraz robię ciacho, to samo co ostatnio, bo jutro do teścia jedziemy A on słodkie lubi

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:43   #4464
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
dziewczynki, nie nadrobię teraz tego, co zdążyłyście naskrobać, jak mnie nie było, śpieszę tylko donieść, że będę miała synka nie chciał za bardzo pozować na usg, ale sposobem troszkę go podejrzeliśmy jesteśmy zachwyceni, bo właśnie synuś nam się marzył!
witam nową mamusię, masz taki termin jak ja

gratuluje z całego serca

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:44   #4465
glamourous
Zakorzenienie

aaa dziewczyny zalamalam sie znalazlam galerie zdjec brzuszkow mam blizniat- tragedia..............JA NIE CHCE TAKICH ROZSTEPOW I BYC TAKA WIELKA

http://www.maternitygallery.com/
Stary 2011-07-15, 07:56   #4466
Tincia
Wtajemniczenie

Aaaa, moja psiapsiółka mieszka w Niemczech i przyjeżdza teraz i przywiezie mi te kropelki na kolki, co Darusia mówiła Sab... coś tam Zobaczymy, co to za niemieckie cudo :P

glam- to że ktoś tak wygląda, nie znaczy, że Ty będziesz. Bratowa w maju urodziła bliźniaki, nie miała ani jednego rozstępu i brzuszek miała zgrabny, przyjaciółka (ta z niemiec ) też ma blizniaki i też wyglądała tylko jakby ktoś jej piłkę wcisnął pod bluzkę Także nie oglądaj lepiej.. po co!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:57   #4467
sozaa
Rozeznanie

glomourus, nie wszystkie mamy są wielkie! Nie przejmuj się! A mialaś rozstepy w pierwszej ciąży? Niektore koobiety w ciąży z jednym dzieckiem wygladają gorzej niż niektore "podwójne" mamy
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:58   #4468
lina84
Rozeznanie

Witajcie mamusie )
ciężko nadąrzyć z czytaniem,ale uwielbiam przegladać wasze posty .
Co do proszków do prania dla maluszka to jeszcze o tym nie myślałam,sąsiadka używa dzidziusia i sobie chwali -mówiła że ma przyjemny zapach -nie jest mdły w porównaniu do innych proszków dla maluszków.

Jeśli chodzi o zakupy -to ja jestem w głębokim lesie.Ale jest jeszce troche czasu .
Wczoraj odwiedziłam koleżankę której urdził się synek -i miała śliczna pościel :
http://allegro.pl/6ele-posciel-pasec...703923973.html
w niebieskie paseczki.
Wyglądała na dobrą gatunkowo.
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:35   #4469
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
glam- to że ktoś tak wygląda, nie znaczy, że Ty będziesz. Bratowa w maju urodziła bliźniaki, nie miała ani jednego rozstępu i brzuszek miała zgrabny, przyjaciółka (ta z niemiec ) też ma blizniaki i też wyglądała tylko jakby ktoś jej piłkę wcisnął pod bluzkę Także nie oglądaj lepiej.. po co!
Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
glomourus, nie wszystkie mamy są wielkie! Nie przejmuj się! A mialaś rozstepy w pierwszej ciąży? Niektore koobiety w ciąży z jednym dzieckiem wygladają gorzej niż niektore "podwójne" mamy
dzieki dziewczyny troszke spanikowalam jak zobaczylam te zdjecia
w pierwszej ciazy nie mialam w ogole rozstepow no i brzuzek mi szybko wrocil do formy, wazylam mniej niz przed ciaza i nic nie wystawalo ale teraz to nie wiem jak bedzie

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zakupy -to ja jestem w głębokim lesie.Ale jest jeszce troche czasu .
Wczoraj odwiedziłam koleżankę której urdził się synek -i miała śliczna pościel :
http://allegro.pl/6ele-posciel-pasec...703923973.html
w niebieskie paseczki.
Wyglądała na dobrą gatunkowo.

sliczna ta posciel uwielbiam paski w ogole jako wzor

a ja wczoraj zaplacilam za wyprawke dla maluchow i teraz czekam na dostawe, w sumie kupilam uzywane od mamy blizniakow- niektore rzeczy identyczne, niektore w roznych kolorach a taki sam wzor. tu mam liste podsumowujaca wczorajszych zakupow:
Kaftanik biały kopertowy x2 r. 56
Kaftanik biały kopertowy x2 r. 56
Body żółte rozpinane kr rękaw x2 r. 56
Body dł. Rękaw „marynarskie” x2 r. 56
body dł ręk. „kocham mojego tatę” r. 56 x2
body dł ręk. „kocham moją babcię x2 r. 56
body dł. Rękaw białe + brązowe zwierzątka r. 56
Koszulka niebieska x2 r. 56
Koszulka zielona x 2 r. 56
Czapki bawełna x2
Czapki welur x2
Kombinezony zimowe x2
Pajacyki x2
Komplet kaftanik + śpioszki żółte r. 56
Komplet kaftanik + śpioszki ecru r. 56

troche pajacykow w takim malym rozmiarze juz mam i bodziakow z krotkim rekawkiem chyba 16 juz kupilam i spodenki cieple, koszulek pare- nie moglam sie oprzec...ach i takie maluskie czapeczki na 44cm
w sumie to mam kupe ciuchow tylko musze je poprzegladac bo sama nie wiem ile czego w jakim rozmiarze sie ostalo...dostalam troche rzeczy od kuzyna- sporo powyrzucalam bo jak mocno zniszczone to nie bede w takie szmatlawce moich dzieciow ubieerac... (dalam mu mnostwo rzeczy po Soni, czesc od niego odzyskalam ale bardzo znikoma, troche juz dokupilam i w sumie nie wiem co mam a czego nie

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja mam taki przepis Bułki JAGODZIANKI

1kg mąki
10dkg drożdży
1 kostka margaryny
0,5 litra mleka
2 żółtka i 1 całe jajko
1szkl cukru
cukier waniliowy
skórka z cytryny

Drożdże cukier, mleko, mąka z tego zrobic rozczyn ( ja daje 2 łyżki mąki i 1 łyżke cukru i z 2 szklanki mleka na rozczyn) i postawic do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięte drożdże + ubite jajka z cukrem, następnie dodac mleko i postawic do wyrośnięcia aż powstaną pęcherzyki. Na koniec dodać margarynę oraz starta skórkę, dobrze to wyrobić i potem już formowac bułeczki i faszerować je czym tylko sie chce . Jak juz bułeczki zrobione to można roztrzepanym białkiem posmarowac bułeczki to będą takie pieknie przyrumienione i błyszczące. Piec w 190 stopniach około 25 minut.

mniaaam to mozna i z wisniami????? uwielbiam drozdzoweczki z wisniami
Stary 2011-07-15, 08:41   #4470
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
ten drugi komplecik boski
Mi też się podoba. Tam na metce jest rozmiar 50, ale jak przyłożyłam kaftanik czy do body do rozmiaru 56 to jest identyczny. Czyli jak jest 56 to pasuje do rozmiaru 62 Ubranka bardzo dobre gatunkowo.

Ale dziś u Nas w nocy lało, chyba 4 burze przeszły w nocy a tak się błyskało że ho ho.
I w ten sposób mam zalane podwórko, więc dziś cały dzień spędzę w domu.

A to moje podwórko zalane. Ta strona trochę mniej niż z drugiej strony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7160085.jpg (108,4 KB, 31 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości