Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 09:29   #4951
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=103664

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=103663

fotki o których przypomniała martusia =)))
słaba jakość i w tle ogromny bałagan =)

dzisiaj miałam cudowną noc, nie miałam zgagi =)))

śliczna sukienka, tż ma gust, nie powiem

wyobrażałam sobie, ze masz długie włosy

aha opowiem wam moje dzisiejsze przeżycia senno-realistyczne spię sobie i śni mi się, że karmię dziecko a nagle, że masuję pierś. a położna w SR mówiła, żeby nie masować, no i się przebudziłam. kurczę, ale pierś dalej jest masowana a to mężulek się do mnie dobierał przez sen.... rano NIC nie pamiętał

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-15 o 09:33
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:32   #4952
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Mój starszy pies brał te kapsułki i trochę pomogły (ale ona cały czas linieje i miała sierść mega puszystą i grubą). Teraz naszczęście już tak nie linieje z powodu wieku

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

indygo wiedział jakiego typu szukać, bo wcześniej mu takie pokazywałam tyle że długie =)
miałam troszkę dłuższe włosy z jednej strony, ale ściełam na równe żeby zacząć je zapuszczać =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:35   #4953
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Padłam wczoraj na pysk przez tą szafę. Pełno pylu, kurzu, wiorek z drewna - chaos, dramat, masakra.
Ale melduję, że stoi i prezentuje się ekstra Przedpokój pomalowany, w sobotę kleimy tapetę na jedną ścianę i finito

A tak z ciążowych spraw, to wykrakałam sobie zgagę... Normalnie załamałam się bo miałam taką ochotę na kolę, napiłam się i ogień

A teraz się o coś zapytam tylko nie wiem czy mnie zrozumiecie : czy macie też takie dziwne uczucie w stawach palców u rąk? Nie mam "normalnej" siły żeby zacisnąć pięści, a jak zaciskam to czuję jakbym miała jakieś hmmm zakwasy? Czesto w nocy drętwieje mi lewa ręka, ale to tylko lewa więc raczej nie ma to ze sobą za wiele wspólnego bo to uczucie mam w obu

W sumie jak Was Kochane tak "śledzę' to już czas na inne dolegliwości - w sumie to w poniedzialek 31 tydzień będzie.

Robiłam dziś morfologię i mocz. Wyniki po 14, a wizyta u Gina w poniedziałek. Już się nie mogę doczekać

A teraz idę Was nadrabiać bo od wczoraj wyprodukowałyście 5 stron
Stary 2011-07-15, 09:37   #4954
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

aha opowiem wam moje dzisiejsze przeżycia senno-realistyczne spię sobie i śni mi się, że karmię dziecko a nagle, że masuję pierś. a położna w SR mówiła, żeby nie masować, no i się przebudziłam. kurczę, ale pierś dalej jest masowana a to mężulek się do mnie dobierał przez sen.... rano NIC nie pamiętał
Mój tak robi każdej nocy i nie pamięta =))) he he

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

malgosia Ja mam tak zawsze z tymi palcami jak się robi lato (choć nawet tego dnia może być chłodno). Nie wiem od czego to

Stary 2011-07-15, 09:40   #4955
rabarbar83
Rozeznanie

kurcze mam dylemat, mam zaproszenie na ślub przyjaciółki na 13 sierpnia to już będzie 31 tydzień i jazda autem prawie 300 km, dla mnie ciężko było już jadąc 100 km do łodzi na usg i teraz nie wiem co robić, męża jakoś zmusiłam że jeśli wszystko będzie okej to pojedziemy, ale nawet przyjaciółka mi mówi że ona zrozumie jeśli mnie nie będzie i że dzidziuś najważniejszy i nie ma co na siłę ryzykować, tylko to moja jedyna najprawdziwsza psiapsiółka i nie wyobrażam sobie że mogło by mnie nie być w tym dniu z nią

na 5 sierpnia jestem umówiona na ostatnie usg też w łodzi, lekarz mówił jednak żeby na siłę nie jechać tylko robić na miejscu jeśli coś się zacznie dziać typu skurcze, z szyjką itd bo to duże obciążenie dla organizmu...
doradzicie coś ??? bo ja już sama nie wiem
Stary 2011-07-15, 09:42   #4956
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
kurcze mam dylemat, mam zaproszenie na ślub przyjaciółki na 13 sierpnia to już będzie 31 tydzień i jazda autem prawie 300 km, dla mnie ciężko było już jadąc 100 km do łodzi na usg i teraz nie wiem co robić, męża jakoś zmusiłam że jeśli wszystko będzie okej to pojedziemy, ale nawet przyjaciółka mi mówi że ona zrozumie jeśli mnie nie będzie i że dzidziuś najważniejszy i nie ma co na siłę ryzykować, tylko to moja jedyna najprawdziwsza psiapsiółka i nie wyobrażam sobie że mogło by mnie nie być w tym dniu z nią

na 5 sierpnia jestem umówiona na ostatnie usg też w łodzi, lekarz mówił jednak żeby na siłę nie jechać tylko robić na miejscu jeśli coś się zacznie dziać typu skurcze, z szyjką itd bo to duże obciążenie dla organizmu...
doradzicie coś ??? bo ja już sama nie wiem
rabarbar a nie moglibyście jakoś pojechać autem? Zawsze wtedy można zrobić Sobie postój, przejść się trochę i pojechać dalej

Stary 2011-07-15, 09:44   #4957
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
mam zamiar wprowadzić zasadę, że może tylko ze mną być u dziecka, a że ona na krok mnie nie odstępuje i raczej się słucha to może jakoś to będzie. na pewno nie uniknę jej sierści wszędzie, ale ma wlosów na pewno mniej niż twoja psina. generalnie z doświadczenia wiem, że im więcej się będzie stawiać psu zakazów i robić tajemnic z dziecka tym bardziej jego to bedzie ciekawić i we frustracje może się przerodzić. no i też nie będę jej od siebie i od nas izolować, bo to mój przytulak i ukochany pies.ale żeby nie było- uczucia żywię inne niż do dziecka. wiedzieliśmy z mężem, zanim jeszcze pogadaliśmy o"maniu" dziecka, że pies w domu być musi. a tak swoją drogą sątakie kapsułki -efaderm E dla psa, które znacznie skracają okres linienia

może maja program tak zbudowany, że wystarcza? u nas ma być 8 spotkan, ostatnie o parciu mogę mieć już praktyczne
no nie wiem właśnie ile spotkań, wiem tylko, że dwa razy w tygodniu po 2godz bede cierpliwie czekac do tego 34 tyg i zobaczymy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 09:47   #4958
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
oj dobre to było:haha ha: i jak tam Cotka nocka mineła

wogóle to dzień dobry mamuski
u nas kolejny pochmurny dzionek, niby ciepło, wilgotno i tak duchowato
mamy dzis ze znajomymi robic grilla ale nie wiem czy sie uda przy tej pogodzie, a mam taką ochotę na kielbaskie grillowaną
Wkurzył mnie i poszłam spać więc mógł ewentualnie siebie w cmoknąć

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Spadam dziewczynki, bo zadzwoniłam do szkoły rodzenia, żeby się zapisać, a Pani mi mówi że dziś zajęcia no to trzeba tempo przyśpieszyć. Zakupki, wskoczyć do mamy do pracy, obiadek i szykować się na pierwsze zajęcia
Ja płacę 60pln za miesiąc a zajęcia trwają 3m-ce dwa razy w tygodniu jak dobrze zrozumiałam
O jaka tanioszka.
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej..

Przyszlam i ja do was na chwilke..

Ja nie mialam robionej lewatywy i tej domowej tez nie robilam ale z opowiadan kolezanki
wiem ze ta domowa to jest takie cos z rurka i z plynem (po ktorym cie przecisci)
Robi sie to w pozycji na pieska (na czworaka) wkladasz sobie do odbytu rureczke i wlewasz zawartosc do srodeczka (podnoszac to cos plastikowe z plynem do gory)
Trzeba czekac kilka minut to wtedy dobrze wyczysci ale niektore nie wytrzymuja i musza od razu na kibelek wiec najlepiej jest ta lewatywke w lazience robic...
Sorki za moj bezposredni opis
Ale lewatywa domowa to przecież niekoniecznie tylko taka. Chyba jest kilka sposobów na przepędzenie tego ze środka

Kurcze, a ty sama nie chciałaś lewatywy, czy tak wyszło?
Po opisie położnej to ja bym się bała bez...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

A swoją drogą to Dzień Dobry
Idę po ciniminis

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:50   #4959
DzastaW
Zadomowienie

cotynato kup i dla Mnie =))) he he

Stary 2011-07-15, 09:54   #4960
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

heh oni nigdy nie pamiętają tak im się samo dzieje
ja miałam dziś okropny sen więc nie opowiem, a rano obudziłam się bo jakoś mi tak stopa zcierpła dziwnie i to prawa a leżałam na lewym boku a tu mężuś mnie za kostkę trzymał, no ale ja pamiętam że w nocy obróciłam się do góry nogami bo mi wiało z okna po barku a nie chciałam zamykać bo i tak duszno było

Dzasta ładna, klasyczna no i że z rozmiarem trafił
ja mojemu nawet jak coś pokażę jak krowie na rowie to i tak nie wie co mi się podoba po 8 latach bycia razem, kurde nie jestem jakaś wybredna każdy kolor zniosę i ogólnie tolerancyjnie podchodzę do wielu krojów... ale jedno na co go uczuliłam że jeśli mi kupi kiedykolwiek cokolwiek do ubrania to byle by NIE W PRĄŻKI, CĘTKI i takie tam odzwierzęce wzory no i co...dostałam piżamkę w lamparcie wzorki
aż się poryczałam a ten się zdziwił że mi się nie podoba :tasac zek: więc szacun dla narzeczonego
Stary 2011-07-15, 09:57   #4961
DzastaW
Zadomowienie

rabarbar z rozmiarem trafił tylko dlatego, bo wcześniej zmierzył Mi brzuch i się przyznał że sprawdził jaki wcześniej nosiłam rozmiar =)))

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 10:00   #4962
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
rabarbar a nie moglibyście jakoś pojechać autem? Zawsze wtedy można zrobić Sobie postój, przejść się trochę i pojechać dalej
innej opcji niż autem nie ma i z postojami co godzinę, w sumie do wrocka mąż jeździ koło 3,5 h ale ze mną to trochę wolniej bo się drę no i te postoje na prostowanie kości, dziewczyny jeździły po 30 tygodniu po weselach tylko nie wiem czy daleko czy tak lokalnie koło miejsca zamieszkania????
Stary 2011-07-15, 10:05   #4963
DzastaW
Zadomowienie

Moja znajoma w chyba 35 tygodniu pojechała na wesele z mazur w góry. Ale Ona co chwila jeździła w dłuższe trasy jakieś

Stary 2011-07-15, 10:05   #4964
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
rabarbar z rozmiarem trafił tylko dlatego, bo wcześniej zmierzył Mi brzuch i się przyznał że sprawdził jaki wcześniej nosiłam rozmiar =)))
nic więcej nie mów bo mi się smutno robi mój stary facet a by się nie domyślił żeby chociaż o rozmiar zapytać
Stary 2011-07-15, 10:07   #4965
archinta
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Tobie maluszek nie dawał spać i skurcze to tak jak u mnie, a ja miałam skurcze co 5 minut, matko święta, przez jakąś godzinę.
Najpierw złapał mnie ostry ból w krzyżu aż syknełam, trwał dobrych kilkanaście sekund, a potem co 5 minut brzuszne po kilka sekund.
Postanowiłam poczekać chwile nie jechac na IP i przeszyły po godzinie i kąpieli.
Maż wystraszony, poprosił żebym torbę już skompletowała, i już się nie broni przez wcześniejszym kupowaniem dla maluszka rzeczy
W nocy niby usnełam, ale nie wiem czy nie miałam jeszcze kilku skurczy , albo mi się śniło
Dzis rano tylko kości cipne trochę bolą, bólu zero, mały kopie jak zawsze, już za kilka dni wizyta.
Ale myśle że to przepowiadacze, bo prawdziwe musza bardziej boleć
Zaczynam wierzyć w to że urodzę wcześniej
Kurcze- abstrakcja te skurcze- i to taka trochę przerażająca
Cytat:
ubawiła mnie ta opcja z chłopcami i to, że w Polsce Jakub najpopularniejszy. to imię mojego męża nadane mu w 1980 r. babcia to 3 dni płakała co to za imię, że kiedyś to tzw. wioskowe głupki i popychadła tak mieli na imię z racji dnia urodzenia babcia chciała sylwester..... mąż do końca studiów spotkał dwóch jakubów w swoim wieku. a teraz? jak u nas na osiedlu matka z balkonu woła kuba to pół osiedla leci
Też mi się kuba podoba- ale mąż nie chciał- psów też za dużo o tym imieniu

No ja podejrzewam,że mój to też z jakimś takim dziwnym fochem poszedłby do SR...
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
A mam do Ciebie pytanie odnośnie psiny. Będzie sobie swobodnie maszerować po pokoju, gdzie będzie spał maluszek? Pytam, bo ja mam długowłosego owczarka i trochę się tego obawiam, bo teraz latem co sie gdzies ruszy, to kłaki fruwają w powietrzu. Bym musiała ją ogolić na łyso by tego nie było A z drugiej strony nie wyobrażam sobie izolowania jej od siebie....
Pyt. nie do mnie ale ,ze mam i psa i kota to się wypowiem- ja nie mam zamiaru nic ograniczać - jedynie jakby kot za bardzo się pchał to będę gonić z łóżeczka, fotelika etc- koty już takie są , ze lubią takie nowe rzeczy, pościele itp. itd.
Co do tych kapsułek, które poleca Indygo- to są wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które zarówno u zwierzaków jak i u ludzi dobrze wpływają na stan skóry, włosów/ sierści. Ale jest tak,ze jak pies naturalnie linieje to one jakoś diametralnie tego nie zmienią. Widoczny wpływ jest przy zaburzeniach- za długim, nadmiernym linieniu Sa tez różne preparaty witaminowe z biotyną i mikroelementami, które można wypróbować i rzeczywiście poza wetem można kupić w zoologu czy nawet w hiperze.
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
fajnie, że tak opisujecie te szkoły rodzienia ja dzwoniłam do swojej, która znajduje się przy szpitalu i babeczka powiedziała, że zajęcia są dla kobiet od 34 tyg ciąży, nie uważacie, że to troche za późno???
no troche późno...
Ale mi ost kumpela mówiła, ze jak była w szpitalu w tej SR to jedna dziewczyna z porodówki schodziła na zajęcia
Cytat:
hej
ja bym taką psinkę zabierała każde wsparcie bezcenne
i to jeszcze taki!!! super
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Padłam wczoraj na pysk przez tą szafę. Pełno pylu, kurzu, wiorek z drewna - chaos, dramat, masakra.
Ale melduję, że stoi i prezentuje się ekstra Przedpokój pomalowany, w sobotę kleimy tapetę na jedną ścianę i finito
No to gratulacje finiszu!!!!

Mi z piąstkami nic się nie dzieje, za to mam "niespokojne" nogi jak się kładę- zwłaszcza lewą

za wyniki i wizytę!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:08   #4966
DzastaW
Zadomowienie

rabarbar =)

Stary 2011-07-15, 10:09   #4967
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Tobie maluszek nie dawał spać i skurcze to tak jak u mnie, a ja miałam skurcze co 5 minut, matko święta, przez jakąś godzinę.
Najpierw złapał mnie ostry ból w krzyżu aż syknełam, trwał dobrych kilkanaście sekund, a potem co 5 minut brzuszne po kilka sekund.
Postanowiłam poczekać chwile nie jechac na IP i przeszyły po godzinie i kąpieli.
Maż wystraszony, poprosił żebym torbę już skompletowała, i już się nie broni przez wcześniejszym kupowaniem dla maluszka rzeczy
W nocy niby usnełam, ale nie wiem czy nie miałam jeszcze kilku skurczy , albo mi się śniło
Dzis rano tylko kości cipne trochę bolą, bólu zero, mały kopie jak zawsze, już za kilka dni wizyta.
Ale myśle że to przepowiadacze, bo prawdziwe musza bardziej boleć
Zaczynam wierzyć w to że urodzę wcześniej

Spakuj spakuj ta torbe bo cos czuje ze chyba pojdziesz na pierwszy strzal
Wiesz ...jak liczysz skurcze to licz tez jak dlugo trwa ten skurcz Bo te porodowe to tak z 1,5 minuty No i na pewno rozpoznasz ze to te

Cytat:
dzięki za dokładny opis miałam pytać właśnie na jakiej zasadzie to się w domu robi bo nie wiedziałam że tak można ale po opisie już wiem że dla mnie koniec tematu brrrryyyyyy
jak się najem wieczorem a w nocy się zacznie to poproszę rano w szpitalu co by mnie zabezpieczyli przed wpadką na sali hehe swoją drogą to przerażające nie móc kontrolować swoich fizjologicznych odruchów
No ja niestety nie mam opcji ze mi zrobia bo nie robia tutaj nikomu
Wlasnie przy porodzie z Alanem jeszcze jak te skurcze byly znosne i kumalam
ze moze mi przypadkiem cos wyskoczyc troche czulam sie nie komfortowo mimo tego ze
i tak mialam biegunke i latalam co kawalek do kibelka....
No ale jak juz sie zaczela jechanka na dobre to bylo mi wszystko jedno co
tam ze mnie bedzie sie wydostawac i czy innym sie to spodoba czy nie...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W

Ale lewatywa domowa to przecież niekoniecznie tylko taka. Chyba jest kilka sposobów na przepędzenie tego ze środka

Kurcze, a ty sama nie chciałaś lewatywy, czy tak wyszło?
Po opisie położnej to ja bym się bała bez...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

A swoją drogą to Dzień Dobry
Idę po ciniminis
Oj ja niestety nie znam sie za bardzo na lewatywach i z tego co wiem to tutaj jest dostepna tylko ta.... No i mam zamiar ja zakupic i se zrobic Ponoc jest kilka w paczce i sie przydaja po porodzie ... Bo na poczatku ma sie stracha jak sie ma czlowiek zalatwic (zwlaszcza jak ktos byl zszywany) Jest uczucie jakby te wszystkie szfy mialy peknac

Stary 2011-07-15, 10:14   #4968
rabarbar83
Rozeznanie

aa2 widzę że po farby jedziesz miło że jest ktoś z tym samym tp i w podobnej sytuacji w domku, to pocieszające może zdążymy
zmykam bo muszę wymierzyć ściany ile tej farby nam potrzeba bo się jutro z tż będę kłócić w sklepie o kolory to chociaż ilość musi być dogadana heh
Stary 2011-07-15, 10:20   #4969
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Spakuj spakuj ta torbe bo cos czuje ze chyba pojdziesz na pierwszy strzal
Wiesz ...jak liczysz skurcze to licz tez jak dlugo trwa ten skurcz Bo te porodowe to tak z 1,5 minuty No i na pewno rozpoznasz ze to te
Ja od razu czułam że to nie porodowe bo nie były aż tak bolesne i trwały po kilka sekund, spodziewam się o wiele większego bólu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:24   #4970
gerda
Zadomowienie

witam

Cytat:
Czesto w nocy drętwieje mi lewa ręka, ale to tylko lewa więc raczej nie ma to ze sobą za wiele wspólnego bo to uczucie mam w obu
ja miałam tak czasem w prawej ręce (jak na niej chyba na niej źle śpie) i dostałam na to od ginki potas

MalgosiaM8
rany, ale lecisz do przodu zaciskaj kolana

kellysss ja właśnie w nocy się zastanawiałam jak rozpoznać że to już (bo poród mi się śnił), ale skoro mowisz, że tego nie da się przeoczyć to czuje się trochę uspokojona co do lewatywy wolałabym chyba coś innego nić rurka..

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:24   #4971
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
innej opcji niż autem nie ma i z postojami co godzinę, w sumie do wrocka mąż jeździ koło 3,5 h ale ze mną to trochę wolniej bo się drę no i te postoje na prostowanie kości, dziewczyny jeździły po 30 tygodniu po weselach tylko nie wiem czy daleko czy tak lokalnie koło miejsca zamieszkania????
wiesz ja prawie w 32 tc jadę 420 km samochodem do taty, a wrócę w 35 tc. wazne by klima była i cały tył dla mnie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:25   #4972
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od razu czułam że to nie porodowe bo nie były aż tak bolesne i trwały po kilka sekund, spodziewam się o wiele większego bólu
Uwazaj kochana na siebie....
Lepiej zeby dzidzius jeszcze posiedzial u mamusi w brzuszku...
No ale widzac te twoje przepowiadacze Ja takie mialam
od jakis 3 tyg. przed porodem.... Zdarzaly sie co 2-3 dni
w ostatnim tyg. codziennie i czesto...

Stary 2011-07-15, 10:25   #4973
DzastaW
Zadomowienie

podobno są lewatywy z gruszką zamiast rurki

Stary 2011-07-15, 10:31   #4974
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
witam

ja miałam tak czasem w prawej ręce (jak na niej chyba na niej źle śpie) i dostałam na to od ginki potas

MalgosiaM8
rany, ale lecisz do przodu zaciskaj kolana

kellysss ja właśnie w nocy się zastanawiałam jak rozpoznać że to już (bo poród mi się śnił), ale skoro mowisz, że tego nie da się przeoczyć to czuje się trochę uspokojona co do lewatywy wolałabym chyba coś innego nić rurka..
Rozpoznasz rozpoznasz bo bol zlamie Cie w pol hihiihiih...
Jak dla mnie porownujac z okresowymi to tak jak porownac mrowke do slonia

No a co do lewatywki to ja nie mam za bardzo wyboru..
Albo sobie zrobie z rureczka albo wogole nie zrobie...

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
podobno są lewatywy z gruszką zamiast rurki
Jak kupie to Wam zademonstuje jakie sa tutaj
w sumie sama dokladnie niewiem...
Mowie co mi opowiadaly kolezanki

Stary 2011-07-15, 10:35   #4975
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry
a wy jeszcze na starym watku? zaraz pewnie bedzie nowy

ja pospałam teraz z wami chwile popisze i mykam sie uczesac ubrac i umalowac bo na zakupy trzeba wybyc

Cytat:
aa2 widzę że po farby jedziesz miło że jest ktoś z tym samym tp i w podobnej sytuacji w domku, to pocieszające może zdążymy
zmykam bo muszę wymierzyć ściany ile tej farby nam potrzeba bo się jutro z tż będę kłócić w sklepie o kolory to chociaż ilość musi być dogadana heh

no dzis po farby ale na malowanie u tesciowaej, moje potem my najpierw chcemy kupic łózeczko przed malowaniem bo jak baedziemy juz malowac to mniej wiecej chcemy poukładac tak jak bedzie miało wszystko stac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:35   #4976
kaileight
Zadomowienie

Halo!Nie było mnie tylko przez popołudnie a tu ledwie mogę nadrobić
Myślałam,że będzie miłe popołudnie, a strachu najadłam się co niemiara. Zaczeły mi się skurcze, silne, regularne, mierzone z zegarkiem wyglądały tak, jakby poród się zaczynał... Do tego doszła biegunka i wymioty a wtedy to już całkiem mi się słabo zrobiło, bo wiadomo że tak się poród najczęściej zaczyna. Nie odeszły wody, więc czekałam co się bedzie działo, ale nie mogłam wstać z podłogi a mąż był przerażony. Ostatecznie po 2 h skurcze ustały iw szysko się uspokoiło. Ale tak przerażona nie byłąm nigdy. A co to byl za ból... Mojej lekarki dziś nie ma, idę dopiero w przyszłym tyg...

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Dziewczyny słuchajcie...właśnie odebrałam wyniki badań i okazuje się, że wyniki moczu mam nie za ciekawe.
Mnie też wyszły jakieś kryształki- u mnie lekarka stwierdziłą zapalenie pęcherza...

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja mam super w ciąży włosy i paznokcie, wogóle nie mogę narzekać
Ja w pierwszym trymestrze nie mogłam dać sobie rady, miałam piękne włosy prawie do pasa, mocne, kręcone a tu nagle gubiłam je tak, że ąż mi wstyd było.Garsciami wychodziły. Do tego połamane pazurki i cera jak w okresie dojrzewania. Minęło samo, jak ręką odjął od drugiego trymestru. Takiej cery nie miałam nigdy, paznockie mocne, a włosy odrastają, ale obciełam mam teraz dłuższego boba. Po za tym przestały się w ogóle kręcić

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ej a tak w ogóle to czemu wszyscy tak bardzo chcą te skrętne kola? W czym one pomagają? Bo mnie z tż irytowały w sklepie a Pan był już zajęty i nie podpytałam
Łatwiej się prowadzi. Szczególnie w wąskich przejściach

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Pochwale sie W koncu mam lozeczko Jest calkiem ladne tylko starsznie ciezkie no ale zostalo ustawione w odpowiednim miejscu wiec jak dla mnie luz.
Śliczne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

T-shirty Znalazłam takie fajne wzory, w jego stylu, a koszulek nigdy dość
A to fakt, T-shirtów nigdy dość. Ale ja obkupiłam tż-ta w koszulki ostatnio

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Niezłe te pozycje, jestem w szoku, bo myślalam, że tylko na pleckach i już. Wtedy jest lżej??
W szpitalu gdzie mam rodzić ponoć pozycją leżąca jest w ogóle nie praktykowana Chyba że wtedy kiedy jest jakieś zagrożenie. No zobaczymy

Cytat:
300 km to kawałek, ale może dasz radę? Przyjaciółka na pewno zrozumie, ale jak będziesz dobrze się czuła, to może warto pojechać?

Cytat:
A teraz się o coś zapytam tylko nie wiem czy mnie zrozumiecie : czy macie też takie dziwne uczucie w stawach palców u rąk? Nie mam "normalnej" siły żeby zacisnąć pięści, a jak zaciskam to czuję jakbym miała jakieś hmmm zakwasy? Czesto w nocy drętwieje mi lewa ręka, ale to tylko lewa więc raczej nie ma to ze sobą za wiele wspólnego bo to uczucie mam w obu
Ja tak mam, ale to głównie przez opuchliznę...
Stary 2011-07-15, 10:39   #4977
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Halo!Nie było mnie tylko przez popołudnie a tu ledwie mogę nadrobić
Myślałam,że będzie miłe popołudnie, a strachu najadłam się co niemiara. Zaczeły mi się skurcze, silne, regularne, mierzone z zegarkiem wyglądały tak, jakby poród się zaczynał... Do tego doszła biegunka i wymioty a wtedy to już całkiem mi się słabo zrobiło, bo wiadomo że tak się poród najczęściej zaczyna. Nie odeszły wody, więc czekałam co się bedzie działo, ale nie mogłam wstać z podłogi a mąż był przerażony. Ostatecznie po 2 h skurcze ustały iw szysko się uspokoiło. Ale tak przerażona nie byłąm nigdy. A co to byl za ból... Mojej lekarki dziś nie ma, idę dopiero w przyszłym tyg...

...
ochooo...... A w ktorym Ty tygodniu jestes?
Widze ze u Ciebie to tez juz bloisko
Zaciskaj mimo wszystko jeszcze nozki

Stary 2011-07-15, 10:43   #4978
gerda
Zadomowienie

anciahk ja jem ten magnez jak sobie przypomnę i może faktycznie Twój gin ma rację pomidory powinnyśmy jeść bo mają dużo potasu tak jak banany choć ostatnio sa dla mnie jakieś takie mdłe

Stary 2011-07-15, 10:46   #4979
luii
Zadomowienie

Cytat:

No ja niestety nie mam opcji ze mi zrobia bo nie robia tutaj nikomu
Wlasnie przy porodzie z Alanem jeszcze jak te skurcze byly znosne i kumalam
ze moze mi przypadkiem cos wyskoczyc troche czulam sie nie komfortowo mimo tego ze
i tak mialam biegunke i latalam co kawalek do kibelka....
No ale jak juz sie zaczela jechanka na dobre to bylo mi wszystko jedno co
tam ze mnie bedzie sie wydostawac i czy innym sie to spodoba czy nie...

Oj ja niestety nie znam sie za bardzo na lewatywach i z tego co wiem to tutaj jest dostepna tylko ta.... No i mam zamiar ja zakupic i se zrobic Ponoc jest kilka w paczce i sie przydaja po porodzie ... Bo na poczatku ma sie stracha jak sie ma czlowiek zalatwic (zwlaszcza jak ktos byl zszywany) Jest uczucie jakby te wszystkie szfy mialy peknac
A ostatecznie coś przy porodzie wyleciało czy nie?

Kurcze jakie to musi być zawstydzające....

A jaką ma nazwe ta lewatywa po ang?

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:48   #4980
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Rozpoznasz rozpoznasz bo bol zlamie Cie w pol hihiihiih...
Jak dla mnie porownujac z okresowymi to tak jak porownac mrowke do slonia

No a co do lewatywki to ja nie mam za bardzo wyboru..
Albo sobie zrobie z rureczka albo wogole nie zrobie...
już się boję póki co miałam dopiero dwa skurcze i nie było to do końca przyjemne boli okresowych nie miałam, więc nie mam do czego porównać ta lewatywa mnie przeraża, ale jak trzeba to trzeba...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości