|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
śliczna sukienka, tż ma gust, nie powiem ![]() wyobrażałam sobie, ze masz długie włosy ![]() aha opowiem wam moje dzisiejsze przeżycia senno-realistyczne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-15 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Mój starszy pies brał te kapsułki i trochę pomogły (ale ona cały czas linieje i miała sierść mega puszystą i grubą). Teraz naszczęście już tak nie linieje z powodu wieku
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- indygo wiedział jakiego typu szukać, bo wcześniej mu takie pokazywałam tyle że długie =) miałam troszkę dłuższe włosy z jednej strony, ale ściełam na równe żeby zacząć je zapuszczać =) |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Padłam wczoraj na pysk przez tą szafę. Pełno pylu, kurzu, wiorek z drewna - chaos, dramat, masakra. Ale melduję, że stoi i prezentuje się ekstra ![]() ![]() A tak z ciążowych spraw, to wykrakałam sobie zgagę... ![]() ![]() A teraz się o coś zapytam tylko nie wiem czy mnie zrozumiecie ![]() ![]() W sumie jak Was Kochane tak "śledzę' to już czas na inne dolegliwości - w sumie to w poniedzialek 31 tydzień będzie. Robiłam dziś morfologię i mocz. Wyniki po 14, a wizyta u Gina w poniedziałek. Już się nie mogę doczekać ![]() A teraz idę Was nadrabiać bo od wczoraj wyprodukowałyście 5 stron ![]()
#4954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- malgosia Ja mam tak zawsze z tymi palcami jak się robi lato (choć nawet tego dnia może być chłodno). Nie wiem od czego to |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
kurcze mam dylemat, mam zaproszenie na ślub przyjaciółki na 13 sierpnia to już będzie 31 tydzień i jazda autem prawie 300 km, dla mnie ciężko było już jadąc 100 km do łodzi na usg i teraz nie wiem co robić, męża jakoś zmusiłam że jeśli wszystko będzie okej to pojedziemy, ale nawet przyjaciółka mi mówi że ona zrozumie jeśli mnie nie będzie i że dzidziuś najważniejszy i nie ma co na siłę ryzykować, tylko to moja jedyna najprawdziwsza psiapsiółka i nie wyobrażam sobie że mogło by mnie nie być w tym dniu z nią
![]() na 5 sierpnia jestem umówiona na ostatnie usg też w łodzi, lekarz mówił jednak żeby na siłę nie jechać tylko robić na miejscu jeśli coś się zacznie dziać typu skurcze, z szyjką itd bo to duże obciążenie dla organizmu... doradzicie coś ??? bo ja już sama nie wiem ![]()
#4956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, a ty sama nie chciałaś lewatywy, czy tak wyszło? Po opisie położnej to ja bym się bała bez... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A swoją drogą to Dzień Dobry ![]() Idę po ciniminis ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
cotynato kup i dla Mnie =))) he he
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja miałam dziś okropny sen więc nie opowiem, a rano obudziłam się bo jakoś mi tak stopa zcierpła dziwnie i to prawa a leżałam na lewym boku a tu mężuś mnie za kostkę trzymał ![]() ![]() Dzasta ładna, klasyczna no i że z rozmiarem trafił ![]() ja mojemu nawet jak coś pokażę jak krowie na rowie to i tak nie wie co mi się podoba po 8 latach bycia razem, kurde nie jestem jakaś wybredna każdy kolor zniosę i ogólnie tolerancyjnie podchodzę do wielu krojów... ale jedno na co go uczuliłam że jeśli mi kupi kiedykolwiek cokolwiek do ubrania to byle by NIE W PRĄŻKI, CĘTKI i takie tam odzwierzęce wzory no i co...dostałam piżamkę w lamparcie wzorki ![]() ![]() ![]() aż się poryczałam a ten się zdziwił że mi się nie podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
rabarbar z rozmiarem trafił tylko dlatego, bo wcześniej zmierzył Mi brzuch i się przyznał że sprawdził jaki wcześniej nosiłam rozmiar =)))
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Rozeznanie
|
innej opcji niż autem nie ma i z postojami co godzinę, w sumie do wrocka mąż jeździ koło 3,5 h ale ze mną to trochę wolniej bo się drę no i te postoje na prostowanie kości, dziewczyny jeździły po 30 tygodniu po weselach tylko nie wiem czy daleko czy tak lokalnie koło miejsca zamieszkania????
#4963 |
Zadomowienie
|
Moja znajoma w chyba 35 tygodniu pojechała na wesele z mazur w góry. Ale Ona co chwila jeździła w dłuższe trasy jakieś
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4965 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja podejrzewam,że mój to też z jakimś takim dziwnym fochem poszedłby do SR... Cytat:
Co do tych kapsułek, które poleca Indygo- to są wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które zarówno u zwierzaków jak i u ludzi dobrze wpływają na stan skóry, włosów/ sierści. Ale jest tak,ze jak pies naturalnie linieje to one jakoś diametralnie tego nie zmienią. Widoczny wpływ jest przy zaburzeniach- za długim, nadmiernym linieniu ![]() Cytat:
Ale mi ost kumpela mówiła, ze jak była w szpitalu w tej SR to jedna dziewczyna z porodówki schodziła na zajęcia ![]() i to jeszcze taki!!! super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi z piąstkami nic się nie dzieje, za to mam "niespokojne" nogi jak się kładę- zwłaszcza lewą ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
|
rabarbar =)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ...jak liczysz skurcze to licz tez jak dlugo trwa ten skurcz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wlasnie przy porodzie z Alanem jeszcze jak te skurcze byly znosne i kumalam ze moze mi przypadkiem cos wyskoczyc troche czulam sie nie komfortowo mimo tego ze i tak mialam biegunke i latalam co kawalek do kibelka.... No ale jak juz sie zaczela jechanka na dobre to bylo mi wszystko jedno co tam ze mnie bedzie sie wydostawac i czy innym sie to spodoba czy nie... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Rozeznanie
|
aa2 widzę że po farby jedziesz
![]() ![]() zmykam bo muszę wymierzyć ściany ile tej farby nam potrzeba bo się jutro z tż będę kłócić w sklepie o kolory to chociaż ilość musi być dogadana heh ![]()
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
![]() MalgosiaM8 rany, ale lecisz do przodu ![]() ![]() kellysss ja właśnie w nocy się zastanawiałam jak rozpoznać że to już (bo poród mi się śnił ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej zeby dzidzius jeszcze posiedzial u mamusi w brzuszku... ![]() No ale widzac te twoje przepowiadacze ![]() od jakis 3 tyg. przed porodem.... Zdarzaly sie co 2-3 dni ![]() w ostatnim tyg. codziennie i czesto... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zadomowienie
|
podobno są lewatywy z gruszką zamiast rurki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie porownujac z okresowymi to tak jak porownac mrowke do slonia ![]() No a co do lewatywki to ja nie mam za bardzo wyboru.. Albo sobie zrobie z rureczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Jak kupie to Wam zademonstuje jakie sa tutaj ![]() w sumie sama dokladnie niewiem... Mowie co mi opowiadaly kolezanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
a wy jeszcze na starym watku? zaraz pewnie bedzie nowy ![]() ja pospałam teraz z wami chwile popisze i mykam sie uczesac ubrac i umalowac bo na zakupy trzeba wybyc ![]() Cytat:
no dzis po farby ale na malowanie u tesciowaej, moje potem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |||||||
Zadomowienie
|
Halo!
![]() ![]() Myślałam,że będzie miłe popołudnie, a strachu najadłam się co niemiara. Zaczeły mi się skurcze, silne, regularne, mierzone z zegarkiem wyglądały tak, jakby poród się zaczynał... Do tego doszła biegunka i wymioty a wtedy to już całkiem mi się słabo zrobiło, bo wiadomo że tak się poród najczęściej zaczyna. Nie odeszły wody, więc czekałam co się bedzie działo, ale nie mogłam wstać z podłogi a mąż był przerażony. Ostatecznie po 2 h skurcze ustały iw szysko się uspokoiło. Ale tak przerażona nie byłąm nigdy. A co to byl za ból... Mojej lekarki dziś nie ma, idę dopiero w przyszłym tyg... Cytat:
Ja w pierwszym trymestrze nie mogłam dać sobie rady, miałam piękne włosy prawie do pasa, mocne, kręcone a tu nagle gubiłam je tak, że ąż mi wstyd było.Garsciami wychodziły. Do tego połamane pazurki i cera jak w okresie dojrzewania. Minęło samo, jak ręką odjął od drugiego trymestru. Takiej cery nie miałam nigdy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze ze u Ciebie to tez juz bloisko ![]() Zaciskaj mimo wszystko jeszcze nozki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
anciahk ja jem ten magnez jak sobie przypomnę
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze jakie to musi być zawstydzające.... A jaką ma nazwe ta lewatywa po ang? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.