Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 14:08   #361
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

hej laseczki, nadrobilam Was dosyc pobieznie, bo naprodukowalyscie niemalo

co do ochoty na przytulaski to mi tez zupelnie sie nie chce ..... i to juz po owulacji jakos przestalam miec ochote i tak do tej pory... czasme tak mi przejdzie przez mysl ze moze bysmy sie pokochali ale jakos nie umiec sie do tego zabrac

no i tez odrzucilo mnie konkretnie od slodkiego dzisiaj o dziwo mialam ochote na rogalika francuskiego z czekolada (zawsze jak jade do jednej kolezanki to je kupuje) i co, zjadlam pol i reszte wyrzucilam bo mi w gardle roslo

uciekam sprzatac i pewnie po poludniu zajrze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:12   #362
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Haneczko kochana jednak cos jest z tymi dziewzynami wrzesniowymi ja mam tocka w tocke to samo! Jedno wielkie ZERO. Sikam normalnie (no moze dziebko czesciej - ale to przez to ze pije litrami wode, z nudow... w pracy martwy sezon), mdloci nigdy nie mialam, jakis czas temyu mialam zgage ale nic nie mam juz, senna tez za bardzo nie jestem (wczoraj bylam - tylko jeden wieczor i juz).

Nie martw sie nic. Ja sie martwie za nas obie a moze nawet za 30 innych dziewczyn.

ja mysle po prostu ze taka nasza uroda i nie ma sie co przejmowac - niedlugo wizyta i wszystko sie wyjasni.

u mnie nie ma jak zrobic bety. tu sie prywatnie tego nie robi zazwyczaj chyba ze w klinikach nieplodnosic ale tam nie mozna tak wejsc z ulicy. A dodatkowo to kosztuje majatek juz poczekam na wizyte. Jeszcze 7 dni!

czyli jest nas wiecej. Troche mnie to uspokaja, wiecie... ze nie jestem sama z tym brakiem objawow. Staram sie myslec pozytywnie

Szkoda ze nei ma gina w Newcastle... a GP ci skierowania nie da na pewno. Ja jak probowalam to zapytal zy obficie krwawie bo nie wygladam jakby mnei cos bolalo No chyba ze jakis angielski gin prywatny??

Na przytulanki tez nie mam za bardzo ochoty jeszcze pare dni temu mialam a teraz zero

ja mam jeszcze 16 dni do wizyty i na niej dopiero umowie sie na usg

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:15   #363
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
to tez zalezy od wieku ciazy bo jak jestek w klociy 12 tygodnia objawy moga ustapic ;] a jak sie boisz to mzoesz isc do gina na kontorlne usg
Ale ja się nie boję niczego. Do lekarza idę za tydzień..tak mam wyznaczoną wizytę i nie mam zamiaru panikować i biec teraz na NFZ do byle kogo

Ja mam akurat koniec 7 tygodnia - więc niby okres wzmożonych objawów
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Haneczko kochana jednak cos jest z tymi dziewzynami wrzesniowymi ja mam tocka w tocke to samo! Jedno wielkie ZERO. Sikam normalnie (no moze dziebko czesciej - ale to przez to ze pije litrami wode, z nudow... w pracy martwy sezon), mdloci nigdy nie mialam, jakis czas temyu mialam zgage ale nic nie mam juz, senna tez za bardzo nie jestem (wczoraj bylam - tylko jeden wieczor i juz).

Nie martw sie nic. Ja sie martwie za nas obie a moze nawet za 30 innych dziewczyn.

ja mysle po prostu ze taka nasza uroda i nie ma sie co przejmowac - niedlugo wizyta i wszystko sie wyjasni.

u mnie nie ma jak zrobic bety. tu sie prywatnie tego nie robi zazwyczaj chyba ze w klinikach nieplodnosic ale tam nie mozna tak wejsc z ulicy. A dodatkowo to kosztuje majatek juz poczekam na wizyte. Jeszcze 7 dni!

Nie dajmy się zwariować..w każdej książce- wszędzie, jest napisane że każda kobieta przechodzi ciąże inaczej. Nie mam okresu, ciąża potwierdzona, jestm zdrową kobietą, wysportowaną, mającą fisia na punkcie diety, oszczędzam sie i czuję świetnie dlatego nie mam zamiaru panikować i gryźć paznokci z nerwów.
Jestem PEWNA że wszystko jest OK...nawet nie biorę pod uwagę innej opcji. Ty też tak myśl
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:19   #364
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
oj tam oj tam

Zupełnie sie nie przestraszyłam

Co ma być to będzie.

Teraz to i tak by mi nikt nie pomógł.

Jeden objaw mi został- piersi bolące ,twarde jak głazy i palące wręcz sutki.
ech czyli jednak ... a ja nic.
Ostatnio nawet (wstyd sie przyznac) szczypalam sie po sutkach zeby zobaczyc czy bola bardziej niz zwykle. Bo mi sie przez chwile wydawalo ze sa bardziej wrazliwe. Ale ja mysle sobie to po prostu wkrecam.

Wiec juz teraz przestalam bo co ma byc to bedzie i przeciez jak sie juz cos stalo zlego to sie nie odstanie i moje nerwy nic nie zalatwia.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:27   #365
natkulec
Zadomowienie

a my właśnie ucięliśmy sobie drzemkę 1,5godz z fasolką
Stary 2011-07-15, 16:11   #366
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
a my właśnie ucięliśmy sobie drzemkę 1,5godz z fasolką
ale fajnie
ja siedze w pracy i sie nudze i ukradkiem tylko moge wchodzic na wizaz zeby nikt mnie nie przylapal. Udaje ze pracuje

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-07-15 o 16:53
Stary 2011-07-15, 16:18   #367
aalegna
Wtajemniczenie

a ja właśnie objadłam się pomidorową i winogronem a teraz arbuz za mną chodzi, jak tylko mąż wróci to zaciągne go do sklepu
Stary 2011-07-15, 16:37   #368
karolca
Zakorzenienie

zjadlam dziś pyszne czereśnie (moje ulubione owoce). Niestety z racji ceny kupiłam tylko 20 dag
Teraz przyszykowałam do obiadu sałatkę z ziołowo-paprykowo-czosnkowym sosem vinegret (czy jak to się pisze). Jest przepyszna (świeża sałata masłowa, pomidor, ogórek i szczypior).
zaraz zjem całą i do obiadu nic nie będzie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:46   #369
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
oj to niedobrze, nie chcę straszyć, ale ja bym zrobiła betę na Twoim miejscu i za dwa dni potórzyła
juz to przerabiałyśmy pare stron temu, doszłyśmy do wniosku (z doświadczenia) - ze ani bardzo dokuczliwe objawy ciąży nie gwarantują powodzenia w donoszeniu, ani tez BRAK jakichkolwiek objawow nie przemawia, za rychła strata ciąży... wg mnie, ,,objawy" ciążowe, sa sprawa bardzo indywidualną, a ponadto nie są constans....

Na przytulanki nawet mam ochotę, zanim do nich dojdzie , bo w trakcie jakos łapie irracjonalnego stresa, ze mozmy uszkodzic fasolkę... dziwne, w poprzedniej ciąży tak nie miałam.

A propos rozkojarzenia, spaliłam dziś mleko , niestety mój super węch ciążowy, przyćmiony przeziębieniem, więc wyczuł dopiero spaleniznę...

Kurcze, nie daje juz rady z moja córką, ma takie fazy - nie wiem czy to bunt dwulatka sie włącza, raz na jakis czas czy nie - ale zwłaszcza teraz - to prawie do lez mnie doprowadza - niesamowite jak taki niespełna 3 latek potrafi wyprowadzić z równowagi masakra Kocham ją nad zycie, ale dzis wyjątkowo wyczekuję na powrót TZ z pracy...

Edytowane przez Hepe
Czas edycji: 2011-07-15 o 16:58
Hepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:55   #370
karolca
Zakorzenienie

Hepe, jeśli mogę ostrzec - zmień wykropkowane słowo na coś "powszechnego", bo ja za coś takiego dostałam ostrzeżenie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-15, 16:58   #371
Hepe
Raczkowanie

Dzięki Karolca
Stary 2011-07-15, 17:00   #372
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Dzięki Karolca
Proszę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-15, 17:14   #373
gosica502
Wtajemniczenie

No ja właśnie dziś rano też miała stresa że możemy maleństwo uszkodzić... Faktycznie się człowiek stresuje przytulaskami no ale ochotę na nie mam, tylko od razu męża uprzedziłam żeby trzymał łapki z dala od piersi bo będę gryźć
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:18   #374
Hepe
Raczkowanie

A propos jedzenia, wyczytałam, ze kobieta w ciazy powinna pic conajmniej 4 szklanki mleka dziennie, lub 2 szk+ jaogurty np... Oraz powinna jesc 1 kg owoców - jakos strasznie duzo mi ise tego wydaje....

My dziś szamiemy pomidorową, która wczoraj było rosołem, oraz sałatkę jarzynowa, mam tez na podorędziu ser biały, bo bardzo mi się chce i można go jeść na milion sposobów i ryby - to druga rzecz, do której mnie tak przyciąga. Bardzo jestem ciekawa teorii, ze slodkie na corke a ostre na syna...

Ja ogolnie wole jedzenie, słone, ostre, kwaśne, niż słodkie. A w pierwszej ciąży, odrzuciło mnie od tych smaków totalnie, mogłam na okrągło jesc na słodko - jak teraz to wspominam, to aż mnie mdli a teraz, puki co - w ogóle nie mam ochoty na słodycze - nawet dżem.

Z tego co sie zorientowałam, Kosz-marna i Gizmiatko - maja juz dzieciaki - chciałybyście tej samej płci, czy rożne do pary ?
A pozostałe mamusie - wyczekują czegoś ,,bardziej"?

Ja powiem tak, chcialam corke i mam - wiec teraz niezaleznie co bedzie - bedzie dobrze. Synka bardziej chcialabym z uwagi na TZ'ta, zeby mial członka (hehe, coz za dwuznacznosc) do swojego zespołu TZ ciągle kracze, ze będą w domu same baby (bo psa mamy - oczywiście sukę) i co on bidny zrobi, jak wszystkie na raz będziemy miały okres
Stary 2011-07-15, 17:27   #375
gosica502
Wtajemniczenie

Ja oczekuję pierwszego dziciątka więc mi jest absolutnie wszystko jedno czy będę miała chłopczyka czy dziewczynkę TŻ od samego początku twierdzi że to jest chłopak, jak tylko mu oznajmiłam radosną nowinę to stwierdził że to na pewno będzie syn i że będzie z nim grał w piłkę i go zawoził na sztuki walki No ale córeczkę też będzie kochał
Stary 2011-07-15, 17:29   #376
karolca
Zakorzenienie

Hepe, też mnie do słodkiego nie ciągnie. Zjeść z wielkim bólem zjadam ale wolę kwaśne, słone, ostre I też ciągnie mnie do ryb!!
Moja mam będąc w ciąży moją siostrą uwielbiała wszelkiego rodzaju ryby.

Co do płci wolałabym chyba dziewczynkę, ale i tak najważniejsze aby było zdrowe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-15, 17:36   #377
Zariah
Rozeznanie

Mnie tez wszystko jedno. Naprawde. Oby zdrowe.

gosica mojTZ twierdzi oczywiscie (jak to na TZ przystalo) ze on na pewno syna wyprodukowal I ze bedzie z nim mecze ogladal itd A maluszek bedzie sobie lezal na jego brzuszku i tak sobie beda ogladac meskie sporty
Z tym ze on fanem pilki noznej to za bardzo nie jest Zadnego meczu w calosci chyba nei obejrzal. No ale przy kolegach to fan na calego , ech Ci faceci

Mnie sie tez slodkiego nie chce... Moze beda sami chlopcy na watku

A chcecie znac plec przed porodem?

Stary 2011-07-15, 17:40   #378
karolca
Zakorzenienie

z chęcią poznam, bo od tego zależy kto mi da ciuszki Niezbyt uśmiecha mi się synkowi zakładać spioszków z napisem "córunia mamusi"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-15, 17:54   #379
agabi
Rozeznanie

cześć dziewczyny

byłam dzisiaj u lekarza. 5 tydzień 5 dzień ciąży termin porodu według wyliczeń lekarza -16 marzec.

objawy- ogromniaste , bolące piersi ale co tu dużo mówić- ładniejsze są teraz, lekkie mdłości jak jestem głodna i jak się za bardzo najem, głowa mnie pobolewa codziennie praktycznie i to wszystko.

co do przytulanek- kompletnie nie mam na nie ochoty.nic a nic. przed ciążą było wprost przeciwnie...mój mąż jest w szoku

moja ciąża to ciąża wysokiego ryzyka. jestem po operacji serca, mam sztuczną zastawkę i protezę aorty.jedno dziecko straciłam, w 6 miesiącu byłam wtedy-musiałam przejść operację serca , synek niestety jej nie przeżył ... tak więc oprócz tego, że baaaardzo się cieszę, jestem przeszczęśliwa, to też ogromnie się boję...mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze.i ze mna i z maluszkiem.

trzymam mocno za nas wszystkie kciuki.

pozdrawiam cieplutko
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:55   #380
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
z chęcią poznam, bo od tego zależy kto mi da ciuszki Niezbyt uśmiecha mi się synkowi zakładać spioszków z napisem "córunia mamusi"

ja tez chce znać płeć dziecka przed porodem, o Amelce, ze to dziewczynka dowiedzialam sie b wcześnie - nie jestem pewna, ale chyba zanim czułam pierwsze ruchy - może kolo 16/17tyg..

Mam koleżankę, której przez cała ciąże przepowiadali ( na podstawie USG ofc.) syna, na ostatnim USG przed porodem stwierdzili, ze chyba raczej córka będzie - a ona cały pokoik, granatowo jakiś tam, na podłodze wykładzina z torem jazdy dla samochodów etc... przez rok, młoda mieszkała w ,,męskim" pokoju, późnej zrobili remoncik

Witaj AGABI , gratuluje i ściskam kciuki za Was!!!

Edytowane przez Hepe
Czas edycji: 2011-07-15 o 17:57
Hepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:36   #381
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
A propos jedzenia, wyczytałam, ze kobieta w ciazy powinna pic conajmniej 4 szklanki mleka dziennie, lub 2 szk+ jaogurty np... Oraz powinna jesc 1 kg owoców - jakos strasznie duzo mi ise tego wydaje....

My dziś szamiemy pomidorową, która wczoraj było rosołem, oraz sałatkę jarzynowa, mam tez na podorędziu ser biały, bo bardzo mi się chce i można go jeść na milion sposobów i ryby - to druga rzecz, do której mnie tak przyciąga. Bardzo jestem ciekawa teorii, ze slodkie na corke a ostre na syna...

Ja ogolnie wole jedzenie, słone, ostre, kwaśne, niż słodkie. A w pierwszej ciąży, odrzuciło mnie od tych smaków totalnie, mogłam na okrągło jesc na słodko - jak teraz to wspominam, to aż mnie mdli a teraz, puki co - w ogóle nie mam ochoty na słodycze - nawet dżem.

Z tego co sie zorientowałam, Kosz-marna i Gizmiatko - maja juz dzieciaki - chciałybyście tej samej płci, czy rożne do pary ?

Ja powiem tak, chcialam corke i mam - wiec teraz niezaleznie co bedzie - bedzie dobrze. Synka bardziej chcialabym z uwagi na TZ'ta, zeby mial członka (hehe, coz za dwuznacznosc) do swojego zespołu TZ ciągle kracze, ze będą w domu same baby (bo psa mamy - oczywiście sukę) i co on bidny zrobi, jak wszystkie na raz będziemy miały okres
o mnatko az kilo??? chyba cos im sie pomylilo, przeciez owoce tez zawieraja cukier co prawda zdrowszy niz ten w batonikach ale zawsze to cukier.....

hehe rzeczywiscie nic tylko uciekac wtedy

Ja bym chciala synka i jakos takie mam przeczucie ze bedziemy miec synka

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

byłam dzisiaj u lekarza. 5 tydzień 5 dzień ciąży termin porodu według wyliczeń lekarza -16 marzec.

objawy- ogromniaste , bolące piersi ale co tu dużo mówić- ładniejsze są teraz, lekkie mdłości jak jestem głodna i jak się za bardzo najem, głowa mnie pobolewa codziennie praktycznie i to wszystko.

co do przytulanek- kompletnie nie mam na nie ochoty.nic a nic. przed ciążą było wprost przeciwnie...mój mąż jest w szoku

moja ciąża to ciąża wysokiego ryzyka. jestem po operacji serca, mam sztuczną zastawkę i protezę aorty.jedno dziecko straciłam, w 6 miesiącu byłam wtedy-musiałam przejść operację serca , synek niestety jej nie przeżył ... tak więc oprócz tego, że baaaardzo się cieszę, jestem przeszczęśliwa, to też ogromnie się boję...mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze.i ze mna i z maluszkiem.

trzymam mocno za nas wszystkie kciuki.

pozdrawiam cieplutko
gratulacje kochana i uwazaj na siebie, trzymamy kciuki zeby teraz bylo wszystko jak najlepiej
Cytat:

ja tez chce znać płeć dziecka przed porodem, o Amelce, ze to dziewczynka dowiedzialam sie b wcześnie - nie jestem pewna, ale chyba zanim czułam pierwsze ruchy - może kolo 16/17tyg..

Mam koleżankę, której przez cała ciąże przepowiadali ( na podstawie USG ofc.) syna, na ostatnim USG przed porodem stwierdzili, ze chyba raczej córka będzie - a ona cały pokoik, granatowo jakiś tam, na podłodze wykładzina z torem jazdy dla samochodów etc... przez rok, młoda mieszkała w ,,męskim" pokoju, późnej zrobili remoncik

Witaj AGABI , gratuluje i ściskam kciuki za Was!!!
OMG biedna dziewczynka hehe ale sa przeciez tez przypadki ze na kazdym usg nawet tym przed samym porodem mowia ze bedzie chlopak a tu wyskakuje dziewczynka moja mama tak miala - moj najmlodszy brat mial byc dziewczynka i co? wyszedl kacper, jezdzil w rozowym wozeczku, mial rozowe ubranka a wtedy byly takie czasy ze nie bylo wszystkeigo tak szybko dostepnego jak teraz wiec poki nie wyrosl to byl na rozowo na cale szczescie jest hetero
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 18:41   #382
agnes99
Zakorzenienie

ja to przede wszystkim chciałabym miec zdrowe, mam wrazenie, że zmajstrowalismy dziewczynkę (nie wiem na ile sie takie przeczucia spełniają ), ale jakiś specjalnym preferencji nie mam
moja siostra w poniedziałek urodziła chłopaka, to dziewczyna by sie do kompletu przydała, co?
znajoma ma rodzic na dniach i nie wie co urodzi, nie dlatego, że nie chciała wiedziec, tylko nie udało się stwierdzić tego ze 100% pewnością

agabi witaj

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-07-15 o 18:44
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:18   #383
natkulec
Zadomowienie

Ja chciałabym córcię ale oczywiście synka też będę kochać nad życie i pewnie że najważniejsze żeby było zdrowe mój tż też mówi że będzie grał z nim w piłkę i zapisze na karate no i dla chłopca mamy ustalone imię Mateusz a dla dziewczynki ciągle mi się zmienia chciałam kiedyś Lilianę, ale teraz ich dużo, może Zuzia, Emilia, Hania, lub jeszcze jakieś inne
a Wy myślałyście już nad imionami???

na słodkie też mnie nie ciągnie, właśnie na kolacje zjadłam śledzia w cebuli jak byliśmy w sklepie to tż pyta czy chce coś słodkiego a ja ze nie, a zawsze byłam za słodyczami
Stary 2011-07-15, 20:26   #384
karolca
Zakorzenienie

Nie myślimy jeszcze nad imionami, myślę, że jeszcze zdążymy

Ja też się najadłam i właśnie idę po drugą szklankę mleka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-15, 20:29   #385
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Nie myślimy jeszcze nad imionami, myślę, że jeszcze zdążymy

Ja też się najadłam i właśnie idę po drugą szklankę mleka
Ja nigdy nie przepadałam za mlekiem i teraz też nie zamierzam się zmuszać ja z resztą czytałam że mleko krowie wcale nie jest takie zdrowe, już lepsze jest kozie.
Stary 2011-07-15, 20:32   #386
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie przepadałam za mlekiem i teraz też nie zamierzam się zmuszać ja z resztą czytałam że mleko krowie wcale nie jest takie zdrowe, już lepsze jest kozie.
ja tam mleko lubię, jak kupię, to staram się szybko wypić (kupuję tylko półlitrowe). Kozie jest zbyt drogie aby sobie kupować i ciężko je dostać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-15, 20:43   #387
gosica502
Wtajemniczenie

Ja też właśnie nie lubię mleka :/ Jego zapach od zawsze sprawia że mi się niedobrze robi i niestety póki co wciąż tak jest. Mleko tylko w kawie toleruję
Stary 2011-07-15, 22:09   #388
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie nie lubię mleka :/ Jego zapach od zawsze sprawia że mi się niedobrze robi i niestety póki co wciąż tak jest. Mleko tylko w kawie toleruję
To tak jak ja, tylko w kawie a że teraz piję tylko jedną rano gotowaną, a do niej się nie leje mleka więc go nie piję z resztą gin powiedziała żeby się nie zmuszać do jedzenie czegoś czego się nie chce
Stary 2011-07-15, 23:37   #389
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
ja tam mleko lubię, jak kupię, to staram się szybko wypić (kupuję tylko półlitrowe). Kozie jest zbyt drogie aby sobie kupować i ciężko je dostać
Ja też mleko lubię, choć tak samo na szklanki rzadko piję, najwięcej no to w kawie(1 dziennie ale za to mleczka nie żałuję) plus z 2-3 filiżanki kawy inki na którą ostanio ciągle mam ochotę.

A odpowiadając na pytanie Natkulca, my z Tz imiona mamy wybrane już od dawna, zanim w ogóle podjęliśmy starania o dzidzię. Podzieliliśmy się- on wybrał imię dla chłopca, ja dla dziewczynki. Generalnie dla ewentualnej córeczki mam 2 imiona, które mi się podobają, a ostatnio zaczęłam jeszcze myśleć nad Zuzią
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 00:12   #390
kosz_marna
Przyczajenie

Cytat:
Kurcze, nie daje juz rady z moja córką, ma takie fazy - nie wiem czy to bunt dwulatka sie włącza, raz na jakis czas czy nie - ale zwłaszcza teraz - to prawie do lez mnie doprowadza - niesamowite jak taki niespełna 3 latek potrafi wyprowadzić z równowagi masakra Kocham ją nad zycie, ale dzis wyjątkowo wyczekuję na powrót TZ z pracy...
Moja Droga, rozumiem doskonale. U nas też bunt na tapecie, cały czas słyszę tylko: "nie" i "muszę" no może z przerwami na marudzenie

Cytat:

Hmmm... Generalnie mogłabym się podpisać pod tym co Ty napisałaś ale nie mam psa
Z jednej strony mam już doświadczenie i wszystkie rzeczy dla dziewczynki. Sama mam młodszą siostrę więc wiem, że taki układ może być fajny. Ale z drugiej strony wiem że TZ marzy o chłopcu i nowych wyzwaniach... Czyli ktokolwiek to będzie to i tak będziemy zadowoleni. Jak tylko będzie możliwe to muszę podglądnąć

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Witaj i w takim razie podwójnie będę trzymać za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja bym chciala synka i jakos takie mam przeczucie ze bedziemy miec synka
A ja poprzednim razem przeczuwałam synka. Miałam piękną cerę i najbardziej smakowały mi przekąski z octem. Nauczyłam się wtedy nawet jeść chipsy o smaku "salt i vinegar" - po ciąży mi przeszło, na szczęście, bo to ohyda straszna Urodziłam córeczkę!
Teraz za to wcinam wszystkie owoce i niestety cera do Więc niby widoki na dziewczynkę. Poczekamy, zobaczymy....

Oficjalnie zaczęłam urlop
Julka śpi, TZ pojechał na lotnisko po znajomych, a ja siedzę sobię i nic nie robię Fajnie czasem pobyć sama ze sobą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości