|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Wczoraj miałam w pracy urwanie głowy - koleżanka wzieła dzień wolnego, a akurat sporo pracy było - i tak wczoraj jak wróciłam i jeszcze w nocy miałam wrażenie że mam brzuch jak kamień
twardy taki. ale dzisiaj na szczęście jest ok.goldika ja też odwiedzam wątek mam lipcowo - sierpniowych, oprócz naszego lubię sobie właśnie u nich poczytać o porodach, ale też o tym co potem taka moja mała skarbnica wiedzy.kurcze, jakieś zaćmienie umysłu, przed chwilą jak czytałam to wiedziałam komu co chce odpisać, a teraz czarna dziura w głowie Aha, no i dzisiaj z tżtem spaliśmy w swoim mieszkanku na razie to tylko weekendowo możemy sobie na to pozwolić, bo do stanu używalności jeszcze trochę brakuje
|
|
|
|
#4652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Świetnie wyglądasz ![]() Brzunio super ![]() U mnie dziś wreszczie bez deszczu i ciepło może nad wode pojedziemy odpocząć Tzn. mój TŻ odpocznie bo ja to na zwolnieniu lekarskim już od jakiegoś czasu się obijam Mam nadzieję że będzie ciepło i bez deszczu cały dzień, oby tylko za gorąco się nie zrobiło bo to męczy ![]() Ostatnio mój TŻ przystawiając rękę do mojego brzucha poczuł jak maleństwo kopie, ja czułam już dawno a On się złościł że nie czuje Był zadowolony że wreszcie poczuł ruchy synka![]() Dziewczyny mam pytanie łóżeczka dla Waszycg maluszków kupujecie na allegro czy w sklepach?? Ja jak oglądałam łóżeczka w sklepach to u mnie są sporo droższe niż na allegro, ale w sklepie można dokładnie sobie obejrzeć a w necie toi tylko fotki. Ja uciekam bo w taką pogode szkoda w domku siedzieć Trzeba kożystać z pogody i z tego że TŻ ma wolne ![]() Miłego dnia Wam życzę
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-07-16 o 10:49 |
||
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane.
U nas dzis brzydko i zimno a planowalam, aby z rana jechac nad jezioro- tak wczoraj bylo upalnie ehhh.Dzis na obiad grochoweczka ![]() muze zaraz groch zagotowac.
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
goldika napewno nie wyglądasz tak jak piszesz
|
|
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myszeczko super brzuszek - podobny do mojego ![]() Ja dziś piekę szarlotkę mniam zaraz wyjmę z pieca - kto wpada? Dziś ładna pogoda dobrze by była taka to woda z podwórka zniknie. Kasiowa gratuluje córeczki imię piękne
|
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
joamic ja wpadam
szarlotka
|
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
mamusie zimowe mam pytanko- co najlepiej kupić na prezent mamusi zimowej/ Maluszkowi?
Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2011-07-16 o 11:58 |
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
To wpadaj. U mojego TŻ określenia są takie może być,dobre,i bardzo dobre a na szarlotkę powiedział że wyszła ZA✂✂✂ISTA
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Anusiak ja tez zapominam co mam komu napisac
![]() Joamic ja wpadam!!!! ![]() Owieczko ja bede zamawiac lozeczko przez allegro. Tyle, ze od oolong wiem ze to dobre lozko wiec czuje sie pewnie.diya może kombinezonik ocieplany? ![]() my z Tz'tem knujemy jaka komode dokupic do sypialni. Chyba wezmiemy taka waska wysoka z lusterkiem z MALM. Bo moje kosmetyki wszedzie walajace sie go wkurzaja a tak mialabym gdzie je trzymac ![]() strasznie duzo miejsca zajmuje nam klatka naszych swinek |
|
|
|
#4660 | |||||||
|
Zadomowienie
|
U mnie kolejny dzień duchoty, wczoraj po pracy padłam, burza przeszła a dzisiaj dalej taka niezbyt ciekawa pogoda ![]() Cytat:
Cytat:
to zależy co mama ma już kupione a co nie i w jakie kwocie chcesz się zmieści? Cytat:
Cytat:
Cytat:
I co zwyciężyło brzoskwinia czy pączek?Cytat:
![]() Cytat:
chociaż też z tymi można sobie poradzić Bardzo fajny brzuszek ![]() Olusia zacznij może od wapna, jak Ci nie przejdzie to lepiej idź do lekarza, czasem lepiej się upewnić, że to nic groźnego.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-16 o 12:48 |
|||||||
|
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
Jak mi się nic nie chce dziś...
![]() Tytuł Witaminki super ![]() Myszeczka ładniutki brzuszek ![]() Goldika fajne naklejki, też chce kupić na ścianę obok łóżeczka, mi się podobają wzlatujące motylki, gdzieś takie widziałam ![]() Dzięki za współczucie. Dziś już jest dobrze. Nie piecze. Antybiotyk pomógł ![]() Mój Mały wczoraj tak kopał, że w tym miejscu gdzie był brzuszek się podnosił ![]() Na razie czekam za nim, bo w pracy niestety. Potem obiadek i spacerek, pogoda akurat nie pada, nie jest gorąco.
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
A ja dalej buszuję po allegro
![]() Kupiłam sobie takie spodnie http://allegro.pl/12-spodnie-ciazowe...703432473.html Miałam okropną ochotę na orzechy i zaczęłam wyjadać z mieszanki studenckiej, ale jak mi w rękę wpadł taki gruby, wypasiony i wijący robal to od razu ochota mi przeszła. joamic ja też wpadam na szarlotkę szarlotka ![]() ![]() ![]() diya tak to wszystko zależy czego jeszcze rodzice sobie nie kupili choć pomysł z kombinezonom jest rewelacyjny. Ja bym się nie obraziła jakby mnie ktoś osobiście zapytał co kupić. Trochę am dziewczyny zazdroszczę tego, ze będziecie dla dzieciaczka mebelki kupować, ja to o takim czymś mogę sobie tylko pomarzyć
|
|
|
|
#4663 |
|
Zadomowienie
|
Chawa mam podobne spodnie bardzo fajnie się jej nosi
Chawa a czemu nie będziesz kupować mebelków dla malucha? Gosiaczku teraz to już coraz mocniejsze kopniaki będą
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
Ona bo nie miałabym ich nawet gdzie postawić. Łóżeczko dostałam od siostry i tak będę musiała stolik wywalić z pokoju żeby je zmieścić - tak to jest jak się ma do dyspozycji tylko jeden pokój
|
|
|
|
#4665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam motylki są super. Łatwo można odkleić. Ja kilka razy przeklejałam i nie zniszczyły się. Kupowałam u innego sprzedawcy (teraz ma konto zablokowane ) ale wzór ten sam, więc myślę, że i jakoś ta sama![]() Cytat:
Kupiłam tu m.in. wanienkę i nocnik, drugi wózek dla teściowej, mają baardzo duży wybór wózków ![]() Cytat:
Dla mnie najlepszym prezentem było to: ksiażka pt. "Padam na twarz" http://merlin.pl/Padam-na-twarz-Opow.../1,684385.html
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-07-16 o 13:38 |
|||
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Seona slicznie wygladaja te motylki!!!
Ja wybralam wstepnie juz 15rodzajow naklejek tylko nie wiem czy brac 15cm czy 10cm wystarcza.
|
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Seona dzięki. Jaka fajna dzidzia
|
|
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
Chawa teraz rozumiem, no fakt, raczej nie zaszalejesz z meblami, ale kiedyś pewnie nadrobisz zaległości w meblowaniu
![]() Seona dziękuję jeszcze raz, wybiorę się na pewno, zawsze to inaczej jak pomacasz i oglądniesz A córeczka śliczna ile wtedy miała?
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-16 o 13:28 |
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
Ona liczę właśnie na to, możne jak dobrze pójdzie to przy kolejnym dzidziusiu
|
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Chawa wtedy to dwa pokoje obskoczysz bo dla starszego i dla maluszka
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Mała na zdjęciu ma miesiąc i 7 dni![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Joamic, ja też dostałam do przetestowania z Babyonline płyn do kąpieli i krem do warzy |
|
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie uciekam
|
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Jaka malutka, jednak dzieci za szybko rosną
A i wygranej gratuluję, zaczekam na relację jak się kosmetyki sprawują
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby z drugim dzieckiem tak samo szybko zleciało![]() Ad.2. Kosmetyków już używałam Miałam płyn i krem i są rewelacyjne. Wszystko po nich schodzi, każda krostka, zadrapanie szybciej się leczy itp. Skórka jest później jak dosłownie alabaster. Ale używam tylko w razie potrzeby, nie cały czas.---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Ja też uciekam. Mała śpi od godziny, to położę się razem z nią. Ożarłam się jak świnka, to idę poleżeć |
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja od dwóch dni czuje kopniaki bobasa jak stoję, bo do tej pory to tylko jak siedziałam lub leżałam czułam. Mój TŻ już też czuje kopniaki i jest zachwycony Ja dziś na obiadek mielone,ziemniaki i mizeria a do picia Fanta jakoś mnie naszła na nią ochota. Ja Chawa z mieszanki studenckiej wyjadam rodzynki zawsze jak kupuje szukam takiej paczki gdzie jest ich najwięcej.
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Seona za recenzję dziękuje, w takim razie kupię, bo na pewno się przydadzą
![]() Z jednej strony tak fajnie, że szybko rosną ale człowiekowi czasem szkoda, że tak szybko się starzeje ![]() Seona przynajmniej masz usprawiedliwienie na drzemki ![]() joamic1 u mnie zaczynają się mnie więcej o stałych porach te kopniaki, ciekawe skąd wie która jest godzina
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-16 o 13:47 |
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
U nas od rana leje i jest zimno O 16.30 mam wizytę u ginekologa proszę o kciuki mała od rana już mi daje popalić zazwyczaj o tej godzinie kima a tu szaleje po brzuchu mamy Kurczę nie wiem szczerze co robić dziewczyny chciałabym zostać w tym mieszkaniu ale wiem że strasznie nam będzie ciasno w trójkę w jednej sypialni na plus tego mieszkania jest że mam 5 min drogi do ogromnego parku jest w nowym budownictwie ciepłe w ziemie i zimne w lato ale wiem że w końcu będziemy musieli zmienić, rozglądam się za mieszkaniami większymi w okolicy ale zawsze jest coś na nie no i byśmy musieli mieć na kaucję i miesiąc z góry kasy a teraz przed porodem to nie za bardzo
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kupujecie już większe rzeczy typu wózek, łóżeczko? bo mam na oku a ciągle wydaje mi się, ze to za wcześnie, że zapeszę itd. ?
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Aniu kciuki proszę
A co do mieszkania, to może jednak jakieś przypadnie Wam do gustu, lepiej chyba wyprowadzić się teraz niż potem z maluchem ( na pewno ciężej to ogarnąć). Zawsze jest jakieś ale, tym bardziej jak się do tego przyzwyczaiłaś i Ci odpowiada ![]() elf27 ja nie uznaję przesądów ![]() Jak się ma co stać i tak się stanie i nie ma to znaczenia, czy kupisz coś czy nie Także jak masz upatrzone to kupuj, bo potem może nie być
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-16 o 13:56 |
|
|
|
#4680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz rację, zawsze porównuję to mieszkanie z tamtymi i jakoś wychodzi wszystko na niei dziękuję za kciuki ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
znaczy termin mam taki a kiedy się urodzi to nikt nie wie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

twardy taki. ale dzisiaj na szczęście jest ok.
taka moja mała skarbnica wiedzy.

Mam nadzieję że będzie ciepło i bez deszczu cały dzień, oby tylko za gorąco się nie zrobiło bo to męczy
a planowalam, aby z rana jechac nad jezioro- tak wczoraj bylo upalnie ehhh.

oczywiście w zwierzaki z lasu tropikalnego

znaczy termin mam taki a kiedy się urodzi to nikt nie wie