|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
)ale w takie upały ze sama masz ochotre skórę sobie sciagnac to bym z dwoma warstwami nie przesadzała ![]() moj mały przewaznie w bodziaku jest Cytat:
na noc bodziak z krótkim i kocyk i w dzien sam bodziaczek ![]() Cytat:
![]() ale nudy moj tz pojechał na impreze i wróci w poniedziałek ![]() bo jutro u mamy zostaje... buu
|
|
#1502 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Moniqac jak najbardziej jestem chetna na spacerek
W końcu będzie okazja do spotkania się ![]() My dzis bylismy na specerku nałaziłam się, nogi mnie teraz bolą. chłopcy smacznie spią, zaraz będzie pobudka na kapiel i jedzenie
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
czytam sobie poczekalnie
![]() jestem z wami od 13 stycznia ![]() jak to jeszcze nie wiedziałam czy bedzie Zuzia czy Sebuś ale byłam na milion procent pewna ze Zuzia ![]() a wczoraj znalazłam taki sweterek co kupiłam dla "Zuzi" seledynek ze srebrna nitka i haftowanymi kwiatami i Sebunia w to ubrałam ![]() ale była z niego fajna dziewczynka ![]() a propo to spi od 18 a czas kapieli jest... a caly dzien w dupe dawał
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
matall skoro to coś u Twojego tżta się zmniejsza to może w końcu zniknie całkowicie ??? i będzie lepiej ...
anulinka ja nie wiem czy to nie taki ewenement dwunocowy że tak długo mi spała ... Gabrysia jest tylko na cycku i żeby nie było nie pijam alkoholu ani innych używek, nie biorę leków na sen ![]() dla usprawiedliwienia dodam, że Zosia w jej wieku też spała od 19 do 5-6 rano po moim mleku z butelki (gdzieś ok 120ml jadła ) może mam takie śpiące egzemplarze ![]() (tzn mam wielką nadzieję )enchan jak czytałam to już się bałam, że napiszesz że na Gbrysię wylałaś oczywiście też źle że siebie poparzyłaś, ale sama rozumiesz my mamy twardzielki jesteśmy a Gabulki biedne takie bezradne ... dobrze, że już nie boli the_sania o matko dziś dzień poparzonych całusek w paluszek ![]() spice1985 na mm to bym się nie dziwiła że tyle śpi, ale na cycusiu ![]() monika21121984 rodzice pewnie trzymają krócej twojego gościa a ty jako ciocia masz obowiązek rozpieszczać i ona chyba o tym została poinformowana i dlatego tak Cię wykorzystuje ![]() dorka ja miałam termoopakowanie z TT też z taką folią, te ze styropianem podobno jeszcze gorsze, żaden nie jest super podobno, dlatego trzeba ciut cieplejsze mleko robić wtedy dłużej wytrzyma ja po szczepieniu od razu byłam na spacerze, nie czaje czemu nie można wychodzić ania2631 już Ci 6cm urosła ??? aż nie wierzę ... ale się należąanula jw co do spania Gabrysi (przy anulince) Gabrynia może ciut spokojniejsza albo ja znalazłam sposoby żeby ją uspokoić, jednego cyca je spokojnie, pod koniec zaczyna się rzucać, a drugi to już orgia, ale trochę pokobinuje i zjada, wytrzymuje 3h więc jest chyba ok, ale w cyckach czuje, że nie dojada do końca tak jak kiedyś siedzę na balkonie i odpisuję ![]() ale zimno więc idę się ubrać ciut po drodze zahaczyłam o lodówkę i pożrę rożka sobie ![]() my dziś dzień poza domem spędziliśmy, zakupy : kupiłam Zosi spódniczkę, Gabrysi legginsy (74rozm )mężul zakupił koszulki i mi przy okazji dostało się bluzeczkę odkryłam w reserved że tyłek mam większy prawie o dwa rozmiary niż przed ciążą ![]() bo wzięłam spódnice rozmiar większy niż kiedyś (profilaktycznie) a takie na styk były ![]() Gabrynia mało spała, ale była grzeczna ... teraz już dziadek piaskowy nasypał dziewczynom do oczu i kimają słodko to idę zjeść tego loda bo mi się rozmrozi |
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Jak to możliwe że ważę 0,5 kg mniej niż przed ciążą a w nic się nie mieszczę sprzed ciąży tzn głównie w sukienki
Maskara jakaś aż się boję iść do sklepu po sukienkę na chrzciny bo chyba 40 będę musiała kupić Andziot zazdroszczę Ci ogromnie tego nocnego spania Gabika ![]() Co do ciuszków to body 3-6 m-cy są na styk u mojego żarłoka, a śpiochy już zdarzyło mi się 74 zakładać Ogromną ilość słodkich rampersów ubrałam tylko raz albo wcale i to przeważnie odpięte miał dwie napki w kroku żeby chociaż raz założyć i fotki strzelić ![]() A i odkryłam w pamiętniku starszego syna że 5,200 ważył jak miał 3 m-ce (aż muszę to sprawdzić) a Franek ma m-c i 5,500 kg No ale skoro je jak szalony
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-16 o 20:22 |
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie chcę przesadzać ![]() ps. właśnie, zapomniałam, pępuszek odpadł Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-16 o 20:25 |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Gabrysia urodzona z ciut większą wagą, a w 7/8 tygodniu życia miała 5700g |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
andziot No może zniknie, ale jak nie będzie operacji, to będzie 1-2 miesiące kolejne na 32 tabletkach dziennie
i fatalnym samopoczuciu. A tak operacja, max 2 tyg i powinno być dużo lepiej.Już sama nie wiem, co gorsze
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
kobiety wy moje... czy ktos jeszcze ma dobre opinie o kremiku na tradzik z avene?
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- i powiem wam, że matall to fajny kociak jest... prawda? |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sobie jade pic z rodzenstwem finlandie zurawinową :hej:
olunia spi babcia pilnuje ![]() gusiagatko gratki za odpadniecie pepuszka
|
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam wypróbować mój laktator i nie wiem jak ja będę odciągać bo jak mnie zassało to myślałam że umrę z bólu. Maskara. Udało mi się 30 ml wyciągnąć bo sutek mnie bolał i nadal boli.
Dziewczyny używające elektryczny lakatatorów też Was bolało za pierwszym razem. Albo jestem nie przyzwyczajona albo zmienili coś w tym modelu, bo taki miałam i odciągałam bez problemu ![]() [B]gusia za pępuszek teraz o wiele łatwiej prawda z ubieraniem i leżeniem na brzuszku.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-16 o 21:01 |
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę kąpać małego. CU
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
z ciekawości zajrzałam do Zosi książeczki zdrowia i ona też miała 5700g w okolicach drugiego miesiąca życia, więc podobnie mi kobietki rosną na razie
![]() mamaoptymiska mnie sut nie boli jak odciągam, a nie włączyłaś za dużej siły ssącej ??? bo u mnie się reguluje i tej największej nigdy jeszcze nie użyłam bo bym miała sine suty ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- a ja dzięki temu, że Gabi tak długo śpi w nocy i rano po takiej przerwie najada się jednym olbrzymim cycuszkiem, to sobie drugiego odciągam i mam już sporo mleczka w zamrażarce
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-16 o 21:03 |
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Andziot a ja poszłam zobaczyć w książeczkę i mam tylko wpis wagi z 20.09 tzn z 4 m-ca i syn miał 7,700 więc coś pomyliłam z tym 5,200 w 3 m-cu.
Teraz Frania ważę na mojej elektronicznej wadze więc dopiero na szczepieniu 28.07 dowiem się tak dokładnie ile waży. W lakatorze mam tylko jeden tryb pracy, chyba się wścieknę jak to tak będzie bolało za każdym razem. a ile mogę przechowywać to 30 ml do poniedziałku rana mogę i czy mogę dolać tam potem następne jakie np. jutro odciągnę.??????
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-16 o 21:11 |
|
|
|
#1515 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
BARDZO SERDECZNIE DZIEKUJEMY WIZAZOWYM CIOCIOM ZA ZYCZENIA DLA DOMINIKA NO I DLA WAS KOCHANE: MUFFINKI - JASNE SA MARCHEWKOWE Z PRZEPISU MORII -CIEMNE TO MIX Z LINKU MIMBI I CAMOMILE -NAJLEPSZE CZEKOLADOWE JAKIE JADLAM NIESKROMNIE MOWIAC ![]() Niewiem o co kaman. moj organizm dzisiaj zastrajkowal ![]() mialam 2 drzemki a czuje sie jakbym tydizen niespala ![]() nie wiem czy poprostu jechalam na jakims zapasie energii i teraz jak wiem ze jest tz to oklaplam z sil`?
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
Gusia za pępuszek
![]() Matall ty kociaku ![]() Mamaoptymistka ja dzisiaj byłam na zakupkach dla małej i co się okazało, że co firma to inna rozmiarówka. Z jednej firmy 56cm za duże a z drugiej 74cm w sam raz. Jedne body były nawet dobre w rozmiarze 86cm Tak więc przy wzroście moje córy (czyli 60cm) kupiłam body w rozmiarach 68 i 86cm i dwie czapki na wzrost 56cm i 62cm. A ja myślałam, że dorosłych rozmiarówka jest dziwaczna ![]() Poza tym moją dietę cud szlag trafił, właśnie piję piwko i jem chrupki w łeb na opamiętanie ![]() Aaaaa i jeszcze się pochwalę, że moje dziewczę spało dzisiaj przy dźwiękach włączonej wiertarki (tacie się zachciało remontowac kiedy mała spała) i mikserze (mama robiła ciacho , torcik makowy przekładany kremem kawowym, a co niech wam ślinka leci A tak w ogóle cały dzień dzisiaj spędziliśmy we trójkę i było wspaniale
|
#1517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój Pepe to jednak szczypiorek z wagą 5100 g ( w wieku 2 m-cy ).U nas w miarę spokojny dzień. Pepe od 14 był u babci, to ja mogłam posprzątać w miarę porządnie dom . Wrócił koło 19 z kupą w pampersie Po kąpieli byla kolka Idę coś zjeść, bom głodna
|
||
|
|
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
beede go wychwalac pod slonce, wlasnie uzywamy drugiego opakowania
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uciekam spac....mam twoj styl z PL ale chyba nie mam sily vczytac, bo jutro znowu dzien poza domem wiec trzeba sie przygotowac snem...
niestety nie mam egzemplarza takiego jak Andziotka i trzeba w nocy wstawac ![]() A co do kremu Avene..pomyslec ze to norweska farmaceutka w aptece mi polecila i poszlo szerokim echem nad wisla ![]() nam pomaga!! i ja sama go czesto uzywam GUSIA i gratuluje odpadnietego pepuszka ![]() Uciekam spac, mam nadzieje,ze jak tesciowie poleca w poniedzialek wieczorem to do was zajrze na dluzej
|
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Wzięłam instrukcję i cale szczęście jest pokrętęłko do regulacji siły ssania i okazuje się że miałam nastawione na maksa
stąd ten ból który nadal trzyma. No to jest nadzieja że dojenie nie będzie takie złe. ![]() Mufinki mniam mniam a gdzie w końcu kupiłaś te foremki ![]() Andziot
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-16 o 21:39 |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka ja bym nie mieszała z różnych dni mleka, 3-5 dni w lodówce może stać
heheh, jednak się reguluje uratowałam kobiece sutki aga_pe ![]() anulinka wróciliście do starego mleka i Piotruś już nie ulewa ??? probiotyk dajecie dalej ??? |
|
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupilismy w zwyklym sklepie, ale nie mialam tej specjalnej foremki do mufinek, a kiedys te z dr.oedkera pieklam tez tylko w tych papierowych i sie nie rozlazily, a te tak
|
|
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() Mam pytanie czy do mleka dajecie wode mineralna przegotowana? czy kranowe?
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-07-16 o 22:00 |
|
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przegotowaną kranówę. |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Aniutka 85 dokładnie tak jak piszesz z tymi ciuszkami. Dziś kupilam na allegro body 7 pack z Early Days powyżej 6 m-ca, a cena była mega okazyjna.
Bardzo lubię body z tej firmy, mogę śmiało polecić.
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka ale te bodziaczki chyba nie mają zapinania pod szyjką prawda?
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() zgadzam się ![]() ![]() Cytat:
Pewnie, że od razu inaczej. Z przewijaniem, ubieraniem itp.Ja w szpitalu używałam 3 dni laktatora elektrycznego i bolało mnie za każdym razem. Teraz jak karmie małą piersią to boli tylko jak zasysa Cytat:
![]() Pyyyyycha ![]() A my znowu mamy płaczącą i prężącą się niunię ![]() Jak mi jej szkoda. Tż teraz ją nosi.Dobrej nocy |
||
|
|
|
#1528 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Niunia wykapana, zaladowana w spiworek, drzemie. TZ tak samo (minus spiworek).U fryzjera bylo SUPER I pomyslec, ze mam go pod nosem, a tak zawsze w Polsce sie obcinalam... Porozmawialam tez n/t kolorku i nastepnym razem bedzie farbowanie bo mam pare siwych wlosow JUZ i sie wstydze - karmel po calosci albo balejaz. Osobiscie nie przepadam za balejazem, ale jak farbowanie pierwszy raz w zyciu to chyba najpierw lepiej tak, jak sadzicie??Cytat:
.Cytat:
...Juz wolalabym, zeby zawsze sie budzila co 3h ale zasypiala od razu w nocy niz tak nieregularnie... Amarcia, masc sie nazywa Cetraben. Na buzie bardzo pomogla, na piersi tak srednio na razie. A Ty co stosujesz? Dla nas Avene byl za slaby, ale ja go lubie i uzywam sobie .![]() Cytat:
.Cytat:
Mamaoptymistka, na mnie niestety elektryczny laktator (Medeli) zawsze tak dzialal .Dlatego szybciutko wrocilam do recznego Aventu. Cytat:
.Wiesz, po takim pieczeniu to chyba kazdy opadlby z sil Dobrej nocy wszystkim |
|||||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam
|
|
|
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
wszystkie spią?? ;-) Tż skończył urlop i pojechał dziś na 5 do pracy i z tej okazji Wojtek spał od 21 do 6, a Kasia od 21.15 do 7.30. Miłej niedzieli!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

)
a ja mam -14kg jeszcze 8

, torcik makowy przekładany kremem kawowym, a co niech wam ślinka leci