|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Więc ja jestem jakaś wybrakowana. ![]() Arbuza też wsunęłam, jeszcze kiełbaski z serem czekają .---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Aaaa to nie załapałam, mój mówił, że od 33 tc. I nawet takie zalecenie wpisał w kartę ciąży! Szok.
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i autentycznie jak zjem cokolwiek to maly bryka
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
moja też jak ma ochotę...albo jak zjem..ale coś dobrego..jakis arbuz,czy czekoladę..
no i nieraz było jak piszesz,że jak ja głodna to ona szalała domagać się potrafi już teraz jedzenia..strach co potem będzie
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
trzeba było nie czekać do rana.. albo zrobić barek z przekąskami na wyciągnięcie ręki hahaha
ja to znów padam jak mi pod żebrami bombarduje nogami albo rękami..
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Cos Ty, od 3 nie spalam i meczylam sie do 7, obudzilam TŻta oczywiscie przypadkowo
i zrobilismy male sniadanko, wtedy maluszek zaczal zadowoloby brykac jeszze mocniej po czym gdzies po 15 min po jedzeniu i brykaniu poszedl chyba spac bo nie fikal do poludnia
|
|
#337 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
, wie co dobre ![]() No co Ty, ja jem jak zgłodnieję, dlatego tyle utyłam.
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale śniadanie zrobił ![]() Cytat:
![]() a moja jak się rozciaga..to mnie pępek boli ![]()
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#341 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha jako, że mamy aż jeden pokój to nawet wózka nie będę potrzebować, z wersalki będę Niuńkę obserwować w łóżeczku ![]() Cytat:
Cytat:
wiem,że nie ja pierwsza i nie ostatnia i muszę dać radę, wszystkie musimy, ale czasem mnie ogarnia takie przerażenie, bo to konkretna rewolucja nas czeka, prawda? ano szkoda, że w sklepach głównie letnie ciuszki, pani w tej hurtowni co wczoraj byliśmy powiedziała mi, że cieplejsze rzeczy pokazują się w połowie sierpnia. Muszę wyciągnąć koleżankę może w lumpkach coś upoluję ![]() Cytat:
Dla niej problemem było przechowanie wózka - mieszkają sami w piętrowym domu i cała góra stoi pusta, a my mieszkamy w bloku w kawalerce...Szkoda i mi przykro trochę ale cóż zrobić?Cytat:
Cytat:
Cytat:
za moją to ja nie nadążam czasami- po jedzeniu bryka, przed jedzeniem bryka no i jak piszecie jak jestem głodna to też mi daje znać, że by coś przekąsiła ![]() Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-07-16 o 20:53 |
||||||||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Lau widze Cie
|
|
#343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj przykre to ...... ja powiem tak, nie miałam najlepszych relacji z mamą, nasze silne, podobne charaktery powodowały mnóstwo sporów, ale jak przychodziło co do czego to ja trwałam przy niej "na posterunku". jak człowiek traci mamę, nawet jak jest dorosły to już kompletnie przestaje być dzieckiem....![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kiedyś w DD TVN były panie, co robią biustonosze do karmienia ale takie superładne, kolorowe, sexowne o tu o tym jest http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,46602,news,,1,,stanik_ dla_karmiacej_mamy,aktual nosci_detal.html
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-16 o 21:23 |
|||||
|
|
|
#344 | |||
|
Wtajemniczenie
|
kochanie po prostu nadrabiam Was dzielnie
![]() Cytat:
mąż mi pozwolił spać do 10 i powiedział ze zajmie się K. A ja już o 5 musiałam biec do kuchni na płatki z mlekiemale za to przytyłam tylko 800g przez miesiąć ![]() no właśnie - byłam dziś na wizycie. Jest nawet ok, szyja miękka ale się nie skraca. Gienek powiedzial że mam doczekać jeszcze 4 tygodnie i jak zacznę wtedy rodzic to już nie będzie się marwił Rozmawiałam z nim też o porodzie w Warszawie i powiedzial ze nie widzi przeciwskazan zeby jechac ale lepiej nie wywolywac porodu i czekać na miejscu juz od około 37 tc - czyli jak poród odbyłby się w terminie to powinnam tam mieszkac ok2 tygodnie. Ciocia mnie zaprasza i też mowi zebysmy razem z małzem mieszkali u niej od 37tc. Tylko co z K.? i z pracą M.? Musze to dobrze przemysleć...Cytat:
Cytat:
Ze szkoda mi że nie muszę kompletowac wyprawki bo mam wszytsko po K. Czuję się troszkę jakbym się nie przygotowywała na przyjście małej, zwlaszcza jak czytam Wasze wszystkie opisy zakupowe. Wiem ze to tylko złudzenie, ale jednak trochę szkoda![]() aaaaaaa zapomniałam Wam powiedzieć ze mam zakaz wstępu na forum ![]() małz uważa ze przez forum świruję - częsciej mysle o skurczach, o wcześniejszym porodzie etc. Jak widać małz ma posłuch pierwsza klasa i wkurzył mnie sąsiad rodziców. Wylazł dzis ze swojego domu i pyta który to tydzien ciązy. Mówię ze zaczyna się 8 miesiąc. A on na to "twoj mąż jest bardzo tolerancyjny skoro pozwala ci jeździć jeszcze samochodem!!!!!" i sobie poszedł. No myslalam ze padnę! ![]() padam dzis znow na nos, więc zaraz Was opuszczam. Ale obiecuję poprawę |
|||
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a oilatum..właśnie po to bym już nie musiała nacierać... ![]() też mi mówiła położna,że lepiej mieć..ale na pierwsze dni woda wystarczy sama
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie i ja w nowej części , też mam dziś jakiegoś doła i nerwa przez ciągłe siedzenie w domu. Chciałam jutro wyciągnąć mojego tz na koncert lady pank bo to moja ukochana grupa, ale on już kreci nosem że zmeczony i wogóle. Mam dość jego ciągłego marudzenia, jak by jemu przyszło siedzieć samemu tyle w domu to by chyba zwariował.
Ale faceci są nie domyślni , szkoda że nie można zamienić sie rolami choćby na kilka dni tak jak w filmach
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() nadrabiałam was właśnei godzine-masakra ![]() cały dzien byłam u tesci bo meża tam malował pokój ![]() potem ze znajomumi byłam na soczku no a nastepnie nadrbiam, nadrabiam nadrabiam ![]() Cytat:
Zumba to świetna zajecia-chodziłam przed ciążą , połaczenie cwiczeń z tańcem jakas salsa itd bardzo fajne, od razu duze tempo , nawet jak sie gubi kroki itd to jest o tyle fajnei ze nikt nie ma czasu patrzec na to czy sie mylisz czy nie i nikt nie ma coie za głupka jak cos źle zrobisz (czesto na aerobiku jakies modelki dziwnie patrza na osoby które przychodza i sa nowicjuszami ) tutaj sa wszyscy na luzie i kazdy skupia sie zeby nadazyc(żeby poznac kroki mozna zapisać sie na specjalne warsztaty -ja nei skorzytsałam szłam na "pałe" i bawiłam sie swietnie )no i tyle zapisało mi sie z postów cytowanych napisze z pamięci ![]() Agnyska znajoma super chyba bym ją u mnei na szczescie juz wiedza ze ja w bawełne nie owijam i pewnie wypaliłabym z tekstem: jak rozumiem po swojej 3 masz dużo do powiedzenie? wiem , wiem jestem chamska ale tak mam nie dam sie pouczac a jak prosze o rade to sprawdzone mamusie/kolezanki no albo kolezanki wizazowe![]() nie pamietam co tam jeszcze poodpisywac miałam...... a co do kąpieli to ja usłyszałam juz chyba z 3 razy że im mniej chemi na poczatku tym lepiej i wiem ze niektóre mamy myja samą woda przynajmniej przez pierwsze dni zeby dziecko jak najdłużej miało ta otoczke czy coś co sie ma na poczatku
|
|
|
|
|
#348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja śpiworek piore ale tylko dlatego ze jest mega stary no i sporo leżał w szafie a kocyków nie piore ![]() Cytat:
![]() a co się działo kochana że byłaś w szpitalu? ![]() Cytat:
![]() co zrobić? Ja olewam i tyle Cytat:
my też nie kupilibyśmy osobno kołyski, ale że jest po bratanku to dlaczemu nie ![]() poślij kochana kurierem, ja poprasuje i odeśle
|
|||||
|
|
|
#349 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Ja ostatnio też mam fazę na słodkie.Cytat:
.Cytat:
Ja słhyszałam, że same mydełko plus właśnie oliwka w 1 miesiącu, nie wiem, czy nie wyczytałam tego też w gazecie. Na stronie nieva baby jest informacja, że te płyny do kąpieli są powyżej 1 miesiąca, a płyn hipp niby już od 1 dnia. Cytat:
I gratulacje z powodu udanej wizyty!! Zaciskamy nóżki i czekamy grzecznie 4 tygodnie. Cytat:
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciaza
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-07-16 o 23:16 |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba by mnie taniej wynajęta osoba do prasowania wyniosła ![]() aa2... ja już spiąca.. ale o co caman z tą ciążą.. bo nie kumam
|
|
#352 |
|
kosmitka
|
Aa2 ja też nie skumałam.
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
a ku-ku, jest tu jeszcze ktoś?
|
|
|
|
#355 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam ten wątek ale widzę że będę musiała jeszcze trochę tamtego poczytać
bo niedoinformowana jestemWidzę nowe mamusie więc witam Cytat:
![]() Cytat:
co do wyników moczu, mi teraz wyszło ze urosept nie pomógł i jest gorzej (ja żadnych zmian nie czuje ale wyniki mówią same za siebie) i lekarz przepisał mi antybiotyk żeby nie doszło do zapalenia nerek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz pewnie nikt z mojej rodziny do mnie przez teściową nie przyjedzie. Pomijając fakt że nie mam tu nikogo poza kuzynką za którą nie przepadam, żadnych znajomych. Nawet mi się tu siedzieć nie chce. Teściowa przed tą gadką się do mnie i mojej mamy nie odzywała a jak tylko mama pojechała i wróciłam ze szpitala to od razu "kochana teściowa" tak jej teraz nienawidzę że szok! jej kwiatki z naszych pokoi powywalam i chciałam zamki w drzwiach zrobić żeby nie mogła do naszych pokoi wchodzić ale mamy takie drzwi że chyba będzie trzeba nowe kupić - a na razie z kasą krucho. Jeszcze rozumiem jakby mama była niechcianym i upierdliwym gościem, a z nią nam było lepiej i się nie nudziłam tak- może teściowa zazdrosna była że nawet tż nie ma nic do niej ![]() Co do szpitala po wywiadzie na wizycie lekarz uznał że dzidziuś za mało się rusza i wysłał mnie do szpitala na obserwację, ale jest w porządku - tylko dzidziuś mniejszy o 2 tyg niż z @ ale u nas taka rodzina niska i mała byłam 4 dni. Poza tym codziennie jakaś dziewczyna z naszej sali zaczynała w nocy rodzić. W ogóle mogłam się dowiedzieć co nieco o szpitalu i tego jak tam jest, jak wygląda sytuacja i postępowanie w różnych przypadkachdziecku szpital się chyba za bardzo nie podobał bo się tak rozruszało i wierci, nie to dziecko
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-07-16 o 23:26 |
|||||||||
|
|
|
#356 |
|
kosmitka
|
A widzisz, dopiero skumałam
.Jestem, jestem, przecież zanim zasnę, to jeszcze ho ho ho. Mucka - współczuję teściowej, ale ma tupet kobieta.
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej..
Tez mi cos cytowanie nie dziala ![]() No to z pamieci.. Pranie.... Z Alanem pralam w 40 stopniach i prasowalam wszystko... (ubranka + kolderki+rozek+kocyki) ![]() Teraz tez bede wszystko prala (bo wiekszosc to rzeczy uzywane i trzeba je odswiezyc )A prasowanie to ja uwielbiam i zawsze wszystko prasuje i skladam w kosteczki ![]() (o taki ze mnie pedancik )aaa..... Najchetniej to juz zaczelabym prac i prasowac ale to za wczesnie u mnie Pamietam ze na starym watku (tym z ciazy z Alanem) dziewczyny praly po dwa razy bo najpierw sie pospieszyly a potem wszystko bylo zakurzone.... ![]() A i pamietam ze niektore jak juz praly wczesniej to pozniej te ubranka wkladaly do woreczkow i dopiero do szafy hormony... Oj ja tez raz nabuzowana ..raz mi sie ryczec chce... Ostatnie dwa dni to uczenie malego uzywania toalety.. Niewiem czemu ale moje zdolne dziecie jakos tego nie moze pojac ze trzeba wolac przed a nie po fakcie strasznie mnie to dobija , bo chodze za nim i myje te siuski i kupyJakos nie mam teraz cierpliwosci.. Postaram sie ze dwa dni a jak nie wyjdzie to zawine go znowu w pieluche i poczekam moze do 18-stki zakuma gdzie sie zalatwia ![]() No i ostatnio tz tez doprowadzil mnie do takich nerwow przy gosciach ze myslalam ze wyjde z siebie... w sumie to wyszlam w domu z Alanem i poszlam se pochodzic (ze lzami w oczach-z tych nerwowo) no i jakos tak mi lepiej pozniej bylo......... ![]() Nie pamietam ktora tam pisala ze znajoma z trojka dzieci jeczala ze nie ma spokoju.. Owszem zycie z dzieckiem sie zmienia i to prawda ze juz ciszy i spokoju sie nie zazna ![]() Ale jakie to jest piekne patrzec jak te dzieci rosna jak sie rozwijaja i sa nasze tylko nasze Naprawde nie rozumie tych ludzi co tak narzekaja na dzieci...... No chyba ze dziewczyna po prostu miala gorsze dni... I jeszcze pisalyscie o tym myciu dzieci.. Jest duzo opcji... Ja tez mysle ze im mniej tym lepiej.. Mam zamiar kupic mydelko, oliwke, oilatum krem i sudokrem i tyle.. Na poczatek bede myla sama woda i mydelkiem... Jak sucha skorka to posmaruje oilatum ..raz na jakis czas uzyje oliwki zeby wymasowac dzieciatko... Pupcie tez tylko w razie potrzemy sudokremem... i tyle chyba ![]() Nie pamietam co jeszcze... aaaa ...Ulcia... Bedzie dobrze kochana...Musisz w to wierzyc..a my trzymamy kciuki |
|
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aha, a co do siusiania Alanka, chłopcom ponoć dłużne schodzi nauka w tej kwestii naucz go od razu, żeby deskę i klapę od toalety zamykał po sobie, bo wiesz - zartujeof corse, ale słyszałam od kilku koleżanek( mam chłopców), że długo wydawało się, że nie pojmują a potem jednego dnia olśnienie
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-16 o 23:49 |
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie tak nasunęło: jakie bierezcie kosmetyki do szpitala? tzn jaki żel pod prysznic, mydło itd
pisze wszedzie ze najlepiej bezzapachowe ,możecie cos napisac polecić? |
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie ze moglam pomoc
![]() Kurcze nudzi mi sie.. Niby zmeczona jestem ale jak pojde teraz spac to pozniej wstane o 6 i nie bede miala co robic ![]() Tz w pracy i wroci pewnie kolo 24-1 w nocy ![]() A Wy co robicie...? ![]() Spicie juz wszystkie...??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

.
no i autentycznie jak zjem cokolwiek to maly bryka
i zrobilismy male sniadanko, wtedy maluszek zaczal zadowoloby brykac jeszze mocniej po czym gdzies po 15 min po jedzeniu i brykaniu poszedl chyba spac bo nie fikal do poludnia
, wie co dobre 

na wizażu
tyle mamusiek daje rade, a wszystkie się bały tak samo jak my albo i bardziej 

oj przykre to ...... ja powiem tak, nie miałam najlepszych relacji z mamą, nasze silne, podobne charaktery powodowały mnóstwo sporów, ale jak przychodziło co do czego to ja trwałam przy niej "na posterunku". jak człowiek traci mamę, nawet jak jest dorosły to już kompletnie przestaje być dzieckiem....

Potem mi dawała "dobre rady" jak postępować z małym dzieckiem (nie ma swoich, a ja jej o radę nie prosiłam), czy kupiłam już bujaczek, bo dziecko trzeba bujać, bo inaczej nie uśnie. Potem nastąpiły dobre rady na temat jąkania się, ale tak bzdurne, że jeszcze tego nie słyszałam. A już najlepsze jak mi zaczęła mówić, co powinnam robić, żeby dziecko po urodzeniu spało w nocy. Otóż powinnam zacząć już w ciąży puszczać dziecku muzykę jak kładę się spać, to wtedy ono się uspokaja i też idzie spać. Na moje stwierdzenie, że chyba jest odwrotnie, bo jak się kładę, to dziecko właśnie zaczyna się bardziej ruszać, się zdziwiła, jakby to jakaś patologia była