Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 14:23   #3631
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Czyli lepiej szczotka czy zdrapywać? A jesli szczotka, to jakiej miękkości?
tra, u nas wystarczało wyczesywanie po kąpieli.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Eirene użądliła go w policzek i spuchł, poza tym łzawią mu bardzo oczy. To było wczoraj popołudniu i do dzisiejszego wieczora było wszystko ok, ale może dlatego dopiero dziś, bo dużo przebywał na słońcu i pocił się?

Dawid dziś o 14.30 skończył 3 miesiące
Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny
czy polecacie jakieś konkretne gryzaki??

muszę się w coś zaopatrzyć
Cytat:
Biedny

ja mam taki gryzak
http://allegro.pl/ gryzak-wodny-z-grzechotka-czarodziejska-rozdzka-i1681113208.html
tra, też mamy ten gryzaczek

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić, że moja mama w ramach dnia dzieck kupiła Olkowi cuś takiego http://allegro.pl/playskool-chodzik-...716331804.html mówię Wam jak się ucieszyłam bo to fajne jest

gratulacje i współczuję mężowi
ego, ego, takie coś kupiliśmy kuzynowi na gwiazdkę teraz będzie miał juz roczek to już zaczyna sie tym bawić

Cytat:
Ego, wyobraziłam sobie drapanie druciakiem
a mnie aż ciarki przeszły od tego druciaka

Cytat:
twarda szczotka to wierzę że mogła szybko pomóc,
tak jak paznokieć

bo miękką to dużo się nie osiągnie,
ja mam taka miękką z TT i muszę nieźle się naczesać żeby cos odpadło

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

to może u was to jakoś inaczej wygląda,
niż u Idalki,
ja tam nie widzę, żeby to miało jakoś podrażnić skórę

muszę się zmobilizować i pozbyć tego raz na zawsze
ja profilaktycznie codziennie myje główkę, jak nie szamponem to wodą z płynem do kapieli i czesze troszeczke. Póki co nawrotu nie ma
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:40   #3632
Castia
Wtajemniczenie

anika, eirene ja to nawet jeszcze go nie rozłożyłam ale już po instrukcji złożenia widzę że to nie lada wyczyn, poczeka na tate niech się wykaże

eirene współczuje nocki, wiem co to znaczy, łączę się z tobą w niewyspaniu

my nie wiemy co to ciemieniucha i mam nadzieję że tak pozostanie

iweczka no ja stawiam na zęby bo skok to chyba już za nami. no ale to każdego czeka, może u was ząbki przyjdą nie zauwazone, różnie to bywa z nimi, każde dziecko inaczej to przechodzi

wanilko tak smaruję tym Dentinoxem, widzę że trochę pomaga
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:41   #3633
Montii
Zakorzenienie

trzyrazi dlatego na konsultacji przed zabiegiem wszystko ci lekarz powie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:42   #3634
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem tego,
bo skoro pozycja w łóżku ma mieć na wpływ,
a naukowcy nic nie wiedzą,
to skąd ty wiesz że mu nie szkodzisz kładąc go w nogach?

zresztą koniec tematu,
każdy robi jak uważa, tylko po co pisać, że matki w PL są nie doinformowane jak samemu się za dużo nie wie na dany temat
chodzilo mi glownie o to ze nie ma kto w Pl poinformowac "nowej" mamy o takich rzeczach a nie ze matki same z siebie nic nie wiedza.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
m ój tż probuje uśpić Małą, przed chwilą padło stwierdzenie "ten szatan nie uśnie "
no niezle

ale mnie leb boli

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:48   #3635
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

ja to po amerykańsku nie rozumieju

Cytat:
to równie dobrze można powiedzieć kładźcie dzieci w poprzek, ale dlaczego to nie wiadomo bo nie znaleziono przyczyny
dokładnie właśnie nigdzie nie mogę znaleźć dlaczego akurat tak trzeba kłaść...

wałkujemy ten temat ale wbrew pozorom nie jest to takie mało wążne bo tu chodzi o nasze dzieci...

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
http://kobieta.dziennik.pl/artykuly/...dzi-nagle.html

tutaj tez pisza o tej smierci.na sama mysl mi niedobrze

Iza
trudno mi mowic o czyms i dlaczego sie tak dzieje skoro nawet naukowcy nie potrafia tego wyjasnic.to ma zapobiec i tyle.wiec ja sie do tego stosuje.bo mnie to nie zaszkodzi,dziecku tez nie a moze go ustrzege
no w tym źródle tez nie jest napisane albo ja ślepa jestem...

chodzi nam o to że dlaczego akurat nogi mają dotykać podłoża... ciekawi mnie to a wyjaśnienie - to ma zapobiec i tyle to nie jest wyjasnienie bo równie dobrze mogliby powiedzieć : kładźcie dzieci spać w nocy na podłodze to zapobiegnie śmierci łóżeczkowej... też sensu i logiki nie widać (albo ja nie widzę) ale tak ma być nie czepiam się ciebie absolutnie ale chciałabym po prostu znać źródło i dlaczego tak to tłumaczą

Cytat:
eirene, współczuję nocki.
O tym kladzeniu to nie wiedziałam i zawsze kładłam u góry łóżeczka.

Nie wiem, jak wy to robicie, ze wasze dzieci jedzą z łyżeczki, dziś kolejne podejście, tym razem kaszka ryżowa i Nadia totalnie nie czai, ze ma to zjeść, wszystko wypluwa lub wylewa z buzi
oby takich jak najmniej było a wiem że czekają nas jeszcze zęby
a propo zębów wczoraj mały płakał strasznie w łóżeczku wieczorem posmarowałam mu dziąsełka dentinoxem i cisza... zasnął... ślinie się tak że co chwilę bym musiała mu body zmieniać bo są mokrusieńkie, ciągle coś ma w buzi... może też coś się szykuje ja miałam zęby w wieku 4miesięcy...

hehe mój też na początku nie umiał załapać wypluwał krzywił się, na drugi dzień jak zbliżałam łyżeczkę do buzi sam ją otwierał. mamlał językiem ale coś tam zawsze zje spróbuj jutro znowu. ja też chcę kaszkę mu dać ryżową niedługo zobaczymy na razie tylko soczek marchewkowy dawałam z łyżeczki zobaczymy jak z bardziej gęstym pokarmem. a jaką dajesz kaszkę? smakową czy taką zwykła?

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Daj jej tyle ile dałabyś teściowej czekolady jakby Ci został ostatni kawałek

Cytat:
co ty dziecko jej kazesz zaglodzic

[QUOTE=iweczka;28224114

m ój tż probuje uśpić Małą, przed chwilą padło stwierdzenie "ten szatan nie uśnie " [/QUOTE]

haha dobre

mój Oli śpi już ponad godzinę a czuć że jest kupsko od pół godziny... i nie wiem czy go ruszać... szkoda bo tak słodko śpi a jak go obudzę sama to będzie maruda już raz tak zrobiłam i potem sobie rady nie mogłam dac z n im bo nie dospał... ale skoro mu ta kupa nie przeszkadza...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:53   #3636
aja1
Zakorzenienie

Eirene jak mu w tyłek ciepło to po co go budzić :P

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:57   #3637
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

wałkujemy ten temat ale wbrew pozorom nie jest to takie mało wążne bo tu chodzi o nasze dzieci...

chodzi nam o to że dlaczego akurat nogi mają dotykać podłoża... ciekawi mnie to a wyjaśnienie - to ma zapobiec i tyle to nie jest wyjasnienie bo równie dobrze mogliby powiedzieć : kładźcie dzieci spać w nocy na podłodze to zapobiegnie śmierci łóżeczkowej... też sensu i logiki nie widać (albo ja nie widzę) ale tak ma być nie czepiam się ciebie absolutnie ale chciałabym po prostu znać źródło i dlaczego tak to tłumaczą

a propo zębów wczoraj mały płakał strasznie w łóżeczku wieczorem posmarowałam mu dziąsełka dentinoxem i cisza... zasnął... ślinie się tak że co chwilę bym musiała mu body zmieniać bo są mokrusieńkie, ciągle coś ma w buzi... może też coś się szykuje ja miałam zęby w wieku 4miesięcy...

hehe mój też na początku nie umiał załapać wypluwał krzywił się, na drugi dzień jak zbliżałam łyżeczkę do buzi sam ją otwierał. mamlał językiem ale coś tam zawsze zje spróbuj jutro znowu. ja też chcę kaszkę mu dać ryżową niedługo zobaczymy na razie tylko soczek marchewkowy dawałam z łyżeczki zobaczymy jak z bardziej gęstym pokarmem. a jaką dajesz kaszkę? smakową czy taką zwykła?

haha dobre

mój Oli śpi już ponad godzinę a czuć że jest kupsko od pół godziny... i nie wiem czy go ruszać... szkoda bo tak słodko śpi a jak go obudzę sama to będzie maruda już raz tak zrobiłam i potem sobie rady nie mogłam dac z n im bo nie dospał... ale skoro mu ta kupa nie przeszkadza...
Jak macam górne dziąsła Nadii podczas smarowania tym dentinoxem, to ewidentnie ma je coraz twardsze, ale mam nadzieje, ze tak szybko się te zęby jednak nie wyrżną

Ja już trzecie podejście robię, tydzień temu był soczek marchewkowy na łyżeczce, kilka dni później mm no i teraz kaszka- nic nie wchodzi, tzn nie łyka. Kaszkę kupiłam dziś, zwyczajna ryżową Nestle bezsmakowa, taka słodkawa jest, przez butle smakuje i to bardzo.

Na twoim miejscu bym nie budziła, niech sobie śpi, skoro mu nie przeszkadza
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 15:04   #3638
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
anik- ja specjalnie dawałam łyżeczka, żeby sie choć trochę nauczyła, ale nie pierwszy raz jej kasze podałam.
widocznie potrzebuje więcej czasu żeby się nauczyć
spokojnie

Cytat:
chodzilo mi glownie o to ze nie ma kto w Pl poinformowac "nowej" mamy o takich rzeczach a nie ze matki same z siebie nic nie wiedza.
aha

ale wg mnie to nie prawda,
bo ja jestem bardzo zadowolona z opieki po porodzie,
z wizyt położnej, która zawsze odpowiadała na moje pytania,
a nawet poświeciła wolną niedziele żeby mi przybyć z pomocą
oraz opieki pediatry, zresztą sama go wybrałam

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:

no dokładnie o to samo mi chodzi,
widocznie nie ma żadnych konkretów za tym przemawiających skoro u nas nie zaleca się takiego układania dzieci

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Jak macam górne dziąsła Nadii podczas smarowania tym dentinoxem, to ewidentnie ma je coraz twardsze, ale mam nadzieje, ze tak szybko się te zęby jednak nie wyrżną

jak wyglądają dziąsła w trakcie ząbkowania?
Stary 2011-07-19, 15:05   #3639
Montii
Zakorzenienie

kurcze...mam wrażenie,że on tak marudzi przez zeby..ślina ślina, trze dziąsłami o wszystko...ale nie ma opuchniętych...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:09   #3640
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
widocznie potrzebuje więcej czasu żeby się nauczyć
spokojnie

aha

ale wg mnie to nie prawda,
bo ja jestem bardzo zadowolona z opieki po porodzie,
z wizyt położnej, która zawsze odpowiadała na moje pytania,
a nawet poświeciła wolną niedziele żeby mi przybyć z pomocą
oraz opieki pediatry, zresztą sama go wybrałam

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

no dokładnie o to samo mi chodzi,
widocznie nie ma żadnych konkretów za tym przemawiających skoro u nas nie zaleca się takiego układania dzieci

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

jak wyglądają dziąsła w trakcie ząbkowania?
Może tak, ale mnie to zastanawia, kiedy załapię, o co w tym jedzeniu, chodzi, przecież nie będę jej słoiczków przez butle podawać

Czytałam, ze dziąsła podczas ząbkowania są zaczerwienione i rozpulchnione, u nas na razie są zwyczajne różowe, tylko bardzo mocno czuć już te ząbki pod spodem.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-19, 15:13   #3641
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
a może zrobi ci niespodziankę

ile razy ci się budzi w nocy?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

dobrze że ja nie mam tego problemu
tylko jednego mam w domu, ale ten się sam myję
hahaha , dobre

Cytat:
Echhhhhhhh....no dobra jeden.......
ostatnio czytalam jak izabella pisala ze ona zorganizowana i lubi miec wsio zaplanowane jak w zegarku...no i trach... w nocy mi sie sni jak z Iza jestesmy w domu publicznym,(czy to pub byl) ona tancerka ja jako ,,alfons,, nagle podchodzi gostek placi mi za numetrek z izka ...ja cala happy,oni na gore smigaja...nagle slysze ogromne darcie,normalnie wrzaski iza wydziera sie na tego fagasa..wpadam pytam co sie dzieje tego gostka a on do mnie WEZ TE WARIATKE!!!! ona mi wyliczyla wszystko co do minuty,5minut lodzik,7minut na pieska a ja tak nie potrafie na zawolanie!!!!!
Mowie Wam szok!!!!!!!!!!! obudzilam sie zlana potem,ja chyba musze ograniczyc wizaz do minimum!!!a bardzo przezywam cio sie dzieje
o matkoooooooooo, ale masz sny hahaha

Cytat:
ja uciekam bo będę płakać o 5

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

w sumie to bardziej mnie dzień interesuję

bo moja bardzo mało śpi w dzień
moja śpi 1h-max 2h i to wszystko

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
co do włosów ja też łysieje, niedługo zacznę włosy z podłogi zbierać i niech mi ktoś z tego perukę zrobi, przynajmniej będę miała ze swoich
wanilia, ja też łysieję :/ moje włosy są dosłownie wszędzie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
olenka dzisiaj konczy 3 miesiace
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
cześć wykończę się przez te zęby, mała praktycznie co godzinę wstawała z wielkim rykiem, nosiłam przytulałam i szła dalej spać. aż w końcu wylądowąła u nas w łóżku bo już nie miałam mocy do niej wstawać. mam nadzieję że długo to nie potrwa bo skapituluję
castia, no to wspólczuje, że Malwinka aż tak ciężko to znosi. mam nadzieje, że szybko minie!!! ciekawe jak bedzie u Nas

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
aja gratulacje dla Basi !

moja koleżanka jest rok po porodzie, włosy lecą garściami nadal... ma marnego cienkiego kucyka... okropność
też kupiłam ampułki z radicala do wcierania i dzisiaj kupię sobie dermenę
może i ja kupie te ampułki skoro tak polecacie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ten czas szybko leci. Dzisiaj Mateusz kończy 4 miesiące!!! Moje największe szczęście!!!
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Harrods
Wczoraj po soczku jabłkowym małego musiałam pod kranem myć, tak się zgwajzdał poza tym ciągle w łóżeczku się wierci i wkłada nogi w szczebelki....Ostatnio go zmierzyłam i ma już 70 cm długości, a dzisiaj po ważeniu 7600 po kupach, sikaniu i przed jedzeniem, czyli nie bieduje Też jak jest na wpół leżąco to się chce podnosić do siadu. Aha no i nie wytrzymaliśmy i przesadziliśmy go do spacerówki, bo w sumie ją też można na płasko rozłożyć. Od razu lepiej i mały zadowolony bo coś widzi w końcu

jaka piekna waga

Cytat:
No podobno są podejrzenia o nie do kńca wykształcony u dziecka układ jakiś tam, któy przekazuje do mózgu informację o wdechu/wydechu

Tra może za dużo na raz jej dajesz??

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

hahahahaha
czegoś takiego nie słyszałam!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 15:14   #3642
Castia
Wtajemniczenie

traci u was walka z łyżeczką tak jak u nas z butelką, no ale mam nadzieję że Nadia szybko załapie łyżeczkę, cierpliwości.moja łyżeczką wcina wszystko
ja butelką uczę już chyba 3 miesiąc, małe sukcesy mamy, w sumie to mikro sukcesy ale dobre i to

iweczka życzę ci zebys nie zauważyła nawet wychodzenia ząbków, bo to nic fajnego jak jest wszystko beee.u nas to taki mega skok...tylko niewiadomo kiedy on się skończy...

ale dziś mamy dzień śpiocha więc ja odpoczywam tylko co jakiś czas wyrywa ją ze snu nie wiem czy to ból czy co, pogłaszczę i spi dalej. więc jestem cały czas obok niej jak spi

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-19 o 15:17
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:28   #3643
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
traci u was walka z łyżeczką tak jak u nas z butelką, no ale mam nadzieję że Nadia szybko załapie łyżeczkę, cierpliwości.moja łyżeczką wcina wszystko
ja butelką uczę już chyba 3 miesiąc, małe sukcesy mamy, w sumie to mikro sukcesy ale dobre i to

iweczka życzę ci zebys nie zauważyła nawet wychodzenia ząbków, bo to nic fajnego jak jest wszystko beee.u nas to taki mega skok...tylko niewiadomo kiedy on się skończy...

ale dziś mamy dzień śpiocha więc ja odpoczywam tylko co jakiś czas wyrywa ją ze snu nie wiem czy to ból czy co, pogłaszczę i spi dalej. więc jestem cały czas obok niej jak spi

Właśnie tak o tobie pomyślałam, ze twoja Malwinka butli nie za bardzo, a łyżeczką lubi, u mnie na odwrót. Te dzieci to są zakręcone
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-19, 15:32   #3644
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

haha dobre

spytam nastepnym razem o co w tym chodzi bo sama jestem ciekawa

Cytat:

oj ale ci dobrze.moje dziecie strasznie marudzi.wszystko przez ten glupi skok.a ja sie zaraz wykoncze z ta glowa

22/23.05.2010
Stary 2011-07-19, 15:35   #3645
Mirabilka
Zakorzenienie

Nie wiem czy wchodzicie na stronę do sklepu cocodrillo http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...887/PAJAC.html ale są fajne promocję - właśnie przeglądam - pajace za 9zł np, body za 6-7 zł. Oczywiście dla dziewczynek większy wybór - a często w sklepach stacjonarnych nie można tego nabyc już bo wyprzedane. Może kogoś zainteresuje

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:35   #3646
agaaga89
Zakorzenienie

Kobietki, wow, WOOOW, ale przemiło się czyta (co prawda wyrywkowo...) o postępach waszych maluszków gratuluję rozszerzania diety wszystkim cierpliwym mamom i małym łasuchom przede wszystkim gratuluję też pierwszych ząbków, jak przeczytałam to aż się uśmiechnęłam!!! Rewelka My też już znamy sporo smaków, ale póki co bazowaliśmy na słoiczkach i kaszkach (niestety tylko ryżowa wchodzi w grę), dopiero niedawno Filip dostał surową marchewę jutro planuję gotowane jabłuszko i tu mam do Was pytanie: co dalej? Jaki owoc czy produkt dajecie w następnej kolejności?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:40   #3647
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
albo ja nie rozumie, albo tam nie ma dlaczego spanie w nogach ma zmniejszyć ryzyko śmierci łóżeczkowej
za chwilkę dokładniej przeczytam

muszę iść małą uśpić

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

to równie dobrze można powiedzieć kładźcie dzieci w poprzek, ale dlaczego to nie wiadomo bo nie znaleziono przyczyny

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

ojj moje słońce coś nie chce spać,
szampańsko się bawi pod karuzelą ... w końcu

masz racje iza nie pisze dokladnie dlaczego tak a nie inaczej ukladac dziecko...jest wypisane jak zmniejszyc ryzyko smierci lozeczkowej..a skoro ukladanie dziecka tak aby dotykalo stopkami jest jedna z nich to ja sie pod tym podpisuje ...musialo to byc oparte na jakis badaniach na pewno tymbardziej ze w kazdym spzitalu tutaj tak napisane i w ksiazkach i tak jak madzik napisala na kazdej wizycie lekarz to powtarza,health visitor a wczesniej polozna
kazda i tak zrobi jak chce...
do tej pory nie znaleziono przyczyny smierci lozeczkowej ale jak ma to pomoc i zmniejszyc ryzyko jestem na tak

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-07-19 o 15:55
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:41   #3648
Mirabilka
Zakorzenienie

z owoców to chyba banan... ale pewna nie jestem. Na str bobovita, hipp i innych jest co kiedy mniej więcej, albo po słoiczkach można oblukac co od kiedy.

Ja się zastanawiam bo niekiedy czytałam, że przy mm powinno się dawac pierwsze nie po 4 ale po 5 m-cu. Jak będziecie Dziewczyny robiły?

Stary 2011-07-19, 15:42   #3649
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kobietki, wow, WOOOW, ale przemiło się czyta (co prawda wyrywkowo...) o postępach waszych maluszków gratuluję rozszerzania diety wszystkim cierpliwym mamom i małym łasuchom przede wszystkim gratuluję też pierwszych ząbków, jak przeczytałam to aż się uśmiechnęłam!!! Rewelka My też już znamy sporo smaków, ale póki co bazowaliśmy na słoiczkach i kaszkach (niestety tylko ryżowa wchodzi w grę), dopiero niedawno Filip dostał surową marchewę jutro planuję gotowane jabłuszko i tu mam do Was pytanie: co dalej? Jaki owoc czy produkt dajecie w następnej kolejności?
ja podalam najpierw jablko i marchew.teraz planuje albo morele albo brokula.potem kaszka bananowa.zobaczymy jak bedzie dalej.
wszytsko daje ze sloiczkow bo tutaj te warzywa nie nadaja sie do zjedzenia przez dzieci

22/23.05.2010
Stary 2011-07-19, 15:46   #3650
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje iza nie pisze dokladnie dlaczego tak a nie inaczej ukladac dziecko...jest wypisane jak zmniejszyc ryzyko smierci lozeczkowej..a skoro ukladanie dziecka tak aby dotykalo stopkami jest jedna z nich to ja sie pod tym podpisuje ...musialo to byc oparte na jakis badaniach na pewno tymbardziej ze w kazdym spzitalu tutaj tak napisane i w ksiazkach i tak jak madzik napisala na kazdej wizycie lekarz to powtarza,health visitor a wczesniej polozna
u nas nie spotkałam się z takimi zaleceniami

i chętnie bym się dowiedziała jakie jest podłoże tego pomysłu
Stary 2011-07-19, 15:53   #3651
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
z owoców to chyba banan... ale pewna nie jestem. Na str bobovita, hipp i innych jest co kiedy mniej więcej, albo po słoiczkach można oblukac co od kiedy.

Ja się zastanawiam bo niekiedy czytałam, że przy mm powinno się dawac pierwsze nie po 4 ale po 5 m-cu. Jak będziecie Dziewczyny robiły?
Też myślałam o bananie, ale mój pediatra jest przeciwnikiem bananów każe nie dawać nawet słoiczkowych, bo mówi, że nasze polskie dzieci uczula
U nas Filip jak może pamiętasz też od dawna jest już tylko na mm przez skazę, a pierwszy deserek dostał dzień po skończeniu 3 miesiąca i nic się nie działo z brzuszkiem, a wręcz przeciwnie - wreszcie mu się uregulowało trawienie

Cytat:
ja podalam najpierw jablko i marchew.teraz planuje albo morele albo brokula.potem kaszka bananowa.zobaczymy jak bedzie dalej.
wszytsko daje ze sloiczkow bo tutaj te warzywa nie nadaja sie do zjedzenia przez dzieci
Ja akurat mam dostęp do marchewki i jabłuszek z działki dziadka gdzie mam pewność, że nie było nawozów, więc dlatego się odważyłam ale wszystko inne tylko słoik.

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:05   #3652
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy wchodzicie na stronę do sklepu cocodrillo http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...887/PAJAC.html ale są fajne promocję - właśnie przeglądam - pajace za 9zł np, body za 6-7 zł. Oczywiście dla dziewczynek większy wybór - a często w sklepach stacjonarnych nie można tego nabyc już bo wyprzedane. Może kogoś zainteresuje
dzieki za info

Cytat:

ja po 4. będę dawać (o ile Nadia zechce jeść)

Cytat:
u nas nie spotkałam się z takimi zaleceniami

i chętnie bym się dowiedziała jakie jest podłoże tego pomysłu
tez mnie to ciekawi, bo jak na razie, to nie za bardzo rozumiem, dziecko ma się głową w szczebelki wplątać?

Daliśmy Nadii do powąchania kabanosa, tak się spodobał ze wzięła do rączki i zaczęła cmokać Musieliśmy się nieźle nasilowac, żeby jej z łapki wyrwać.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-22 o 19:50
Stary 2011-07-19, 16:15   #3653
Mirabilka
Zakorzenienie

hahah ale Kabanos z niej masakra - dobrze, że jej zapach nie przeszkadza i wkładała do buzi.

No właśnie ja czekam też do 4 max i heja banana - dajemy pierwsze słoiczki - nawet mnie kusi dac spróbowac już ale jeszcze zaczekam

Stary 2011-07-19, 16:19   #3654
traicionera
Zakorzenienie

Bardzo się jej spodobał, stwierdziłam, ze chyba lubi takie zdecydowane smaki
jeśli sie nie uda ze słoiczkami, to chyba zacznę jej dawać jedzenie w łapkę
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-19, 16:29   #3655
wanilia83
Zadomowienie

już po szczepieniu, nie było tak źle jak zwykle ale grzeczna to ona też nie była

pediatra nie dała mi skierowania do alergologa bo stwierdziła że najpierw powinnam zaliczyć dermatologa bo wg niej to żadne uczulenie nie jest a jak jest to dermatolog to stwierdzi, no ok nie jej będzie, jak będę u rodziców to umowię się na wizytę do polecanej dermatolożki

Nadia waży uwaga aż 5700, mało mi to dziecko coś ostatnio przybiera ale wg pediatry jest wszystko jak najbardziej ok

jak byłam u pielęgniarki przed szczepieniem to musiałam nakarmić Nadię bo już nerwy miała z głodu i akurat weszła pediatra i tak stała nade mną i strzelała ochy i achy jak to Nadia pięknie je, jak ona cudownie ssie i takie tam, a jak byłam u niej i powiedziałam jej że karmię piersią to spojrzała brzydko na mój płaski biust jakby nie wierzyła

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
agus, harods - gratuluję

o matko, jak tak czytam ile wasze dzieci śpią to swierdzam ze mój mały to straaszny spioch jest. w dzien ma zazwyczaj 2 dłuugie drzemki tak po ok. 2-3 godz. a zdarzają sie jeszcze krótkie drzemki takze w sumie aktywnosci ma moze ze 2 godz. przez cały dzien-ale wchodzi w to przewijanie, karmienie, karuzela itd.

maggol nic się nie martw z Nadii też był taki śpioch do 3 miesiąca albo i dłużej bo już nie pamiętam, dziewczyny pisały jak to ich dzieci szaleją, a moja Nadia w tym czasie spała spała i spała, zaczęłam się martwić tak jak ty ale z czasem coraz mniej drzemie w ciągu dnia teraz ma tylko parę od 30 do 60 min drzemek

Cytat:
Napisane przez Montii
u nas byl taki rytuał ze po porannym ogarnieciu on ląduje pod karuzelą a ja jem sniadanie i pije kawę ale coraz czesciej kawe pije kolo lozeczka bo on robi cyrki
Cytat:
u nas był rytuał, że po porannym ogarnięci kładłam mała na kanapie z zabawkami o ona grzecznie godzinkę do nich gadała,
a ja obok wizaż i kawka

a teraz

my teraz przechodzimy
u mnie tak jak i u was kiedyś było tak że po porannym karmieniu zostawiałam małą pod karuzelą i wytrzymywała tam do 45 min oczywiście musiałam chodzić i włączać na nowo, potem brałam ją pod siebie na bujaczek dawałam jakąś zabawkę i dziecka znowu nie było z 30 min po czym zasypiała i znowu laba a teraz wszystko po 15 min jestt beee, przebieranie jest bee i mamusia też jest bee na szczęście widzę że jest lepiej jak tydz temu więc mam nadzieję że skok mija

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

madzik kochana najlepsze na te ciepłe dni ciacho to jak zrobisz zwykły biszkopt na kisielach zamiast mąki ( nada kolor) i zwykła bita śmietana (36%) dobrze schłodzona... na wierzch dość grubo sezonowe owoce... maliny, jagody polej smużkami czekolady mówie Ci żadna robota a efekt znakomity i wizualnie i smakowo...
a można dokładny przepis poprosić, w proporcjach o jest dodałam do zakładek i będę działać

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

bo od zielonego i zoltego sie odżegnuje
mamy zielono grafitowy wozek i wszelkie robactwo do niego leci!!! ciagle musze sciagac taki czarne mini zuczki z budy i parasolki

a ja myślałam że tylko ja taki okropny błąd popełniłam nigdy więcej zielonego wózka i tak się cieszę że nie mam takiego jak chciałam czyli całego zielonego z małą ilością czerni bo wtedy to byłby sajgon, teraz (chociaż zieleni mało) nie mogę się opędzić od żuczków a co dopiero jakby było jej więcej

swoją drogą muszę śmiesznie wyglądać jak idę i macham cały czas rękami

Cytat:
kurcze może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na górze łóżeczka kłaść nie można tylko przy dole? bo juz raz to słyszałam i tak kładę ale nie wiem czemu tak jest

a czemu nie można ?? też to ju słyszałam ale cały czas kładę u góry

Cytat:

czyli nic

iweczka
mąż wie co mówi

traicionera
nic się nie martw Nadia zdolniacha jest i niedługo załapie jak się je, jak zobaczyłam zdjęcia z kabanosem to padłam

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:35   #3656
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
już po szczepieniu, nie było tak źle jak zwykle ale grzeczna to ona też nie była

pediatra nie dała mi skierowania do alergologa bo stwierdziła że najpierw powinnam zaliczyć dermatologa bo wg niej to żadne uczulenie nie jest a jak jest to dermatolog to stwierdzi, no ok nie jej będzie, jak będę u rodziców to umowię się na wizytę do polecanej dermatolożki

Nadia waży uwaga aż 5700, mało mi to dziecko coś ostatnio przybiera ale wg pediatry jest wszystko jak najbardziej ok

jak byłam u pielęgniarki przed szczepieniem to musiałam nakarmić Nadię bo już nerwy miała z głodu i akurat weszła pediatra i tak stała nade mną i strzelała ochy i achy jak to Nadia pięknie je, jak ona cudownie ssie i takie tam, a jak byłam u niej i powiedziałam jej że karmię piersią to spojrzała brzydko na mój płaski biust jakby nie wierzyła

maggol nic się nie martw z Nadii też był taki śpioch do 3 miesiąca albo i dłużej bo już nie pamiętam, dziewczyny pisały jak to ich dzieci szaleją, a moja Nadia w tym czasie spała spała i spała, zaczęłam się martwić tak jak ty ale z czasem coraz mniej drzemie w ciągu dnia teraz ma tylko parę od 30 do 60 min drzemek

u mnie tak jak i u was kiedyś było tak że po porannym karmieniu zostawiałam małą pod karuzelą i wytrzymywała tam do 45 min oczywiście musiałam chodzić i włączać na nowo, potem brałam ją pod siebie na bujaczek dawałam jakąś zabawkę i dziecka znowu nie było z 30 min po czym zasypiała i znowu laba a teraz wszystko po 15 min jestt beee, przebieranie jest bee i mamusia też jest bee na szczęście widzę że jest lepiej jak tydz temu więc mam nadzieję że skok mija

a można dokładny przepis poprosić, w proporcjach o jest dodałam do zakładek i będę działać

a ja myślałam że tylko ja taki okropny błąd popełniłam nigdy więcej zielonego wózka i tak się cieszę że nie mam takiego jak chciałam czyli całego zielonego z małą ilością czerni bo wtedy to byłby sajgon, teraz (chociaż zieleni mało) nie mogę się opędzić od żuczków a co dopiero jakby było jej więcej

swoją drogą muszę śmiesznie wyglądać jak idę i macham cały czas rękami

a czemu nie można ?? też to ju słyszałam ale cały czas kładę u góry

czyli nic

iweczka
mąż wie co mówi

traicionera
nic się nie martw Nadia zdolniacha jest i niedługo załapie jak się je, jak zobaczyłam zdjęcia z kabanosem to padłam
fajnie, ze szczepienie się udało. co do wagi, to z wiekiem dzieci mniej przybierają, ważne, żeby to było równomierne.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-19, 16:46   #3657
trzyrazyi
Zadomowienie

http://www .direct.gov.uk/en/Parents...rth/DG_4002876
spacja po www
http://www .babyworld.co.uk/informat.../cot_death.asp
tez po www

tu jest co nieco napisanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 16:53   #3658
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dziękujemy wszystkim za gratulacje

Cytat:
Echhhhhhhh....no dobra jeden.......
ostatnio czytalam jak izabella pisala ze ona zorganizowana i lubi miec wsio zaplanowane jak w zegarku...no i trach... w nocy mi sie sni jak z Iza jestesmy w domu publicznym,(czy to pub byl) ona tancerka ja jako ,,alfons,, nagle podchodzi gostek placi mi za numetrek z izka ...ja cala happy,oni na gore smigaja...nagle slysze ogromne darcie,normalnie wrzaski iza wydziera sie na tego fagasa..wpadam pytam co sie dzieje tego gostka a on do mnie WEZ TE WARIATKE!!!! ona mi wyliczyla wszystko co do minuty,5minut lodzik,7minut na pieska a ja tak nie potrafie na zawolanie!!!!!
Mowie Wam szok!!!!!!!!!!! obudzilam sie zlana potem,ja chyba musze ograniczyc wizaz do minimum!!!a bardzo przezywam cio sie dzieje
no nie mogę, kobieto jesteś niesamowita

Cytat:
Ile godzin przesypiają wasze dzieci?
ile w nocy i w dzień
w nocy w sumie ok. 9h z jedną lub dwiema pobudkami, a wdzień to różnie, ale ni mnie niż 5h - dwie dłuższe drzemki po ok. 2h i 2-3 krótsze

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Przyszedł nam sweterek z Coccodrillo cena na metce 75 zł, a ja za 36 zł wylicytowałam Jest śliczny. na 68 cm

widze, że te slodycze to jakas plaga wsrod mlodych mam...
ja sobie tlumacze, ze karmie, wiec potrzebuje wiecej kalorii ( )
Tracy pisała, że mama karmiąca piersią powinna utrzymywać 5kg nadwagi

Cytat:
A Basia dziś przewróciła się z brzuszka na plecki
super gratulacje

Harrods, aguś gratulacje dla Waszych dzieciaków

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 17:10   #3659
traicionera
Zakorzenienie

Czyli z tym spaniem w nogach lozka chodzi o to, ze by dziecko sie nie moglo w poscieli wiercić, jak sie ja wsunie pod materac. Moja Nadia spi nieprzykryta, wiec problem z glowy
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-19, 17:16   #3660
trzyrazyi
Zadomowienie

No z tego tak wynika i w sumie nie glupie.....
mamy dobrze bo dzieciaki wiosna urodzone zimno tak nie jest takze moga odkryte spac....chociaz u mnie czasem tylko 13 na plusie takze chlodno i faktycznie jak przykrywam mala kocykiem to wkladam pod materac bo baaaaaaaardzo boje sie aby nie przykrylakocykiem glowki,tymbardziej ze teraz jest na takim etapie ze lapie pieluszke czy kocyk w dlonie nie puszcza i ciagnie do gory ,a w nocy kopie nozkami jak mlode ZREBIE

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości