Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 12:49   #1831
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Mattal, ale Ty z Edzikiem na ręce piszesz? Jak to robisz? Tymi też zasnął przy piersi, odłożyłam do wózka i koniec spania Dobrze że teraz chociaż leży w miarę spokojnie w foteliku.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:50   #1832
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

A kalafiora nie mozna Ja jadlam pare razy i nic mlodemu nie bylo.
matall w ktorej biednejbronce nie ma dady3, bo dzis bede w okolicy Glebockiej i nie wiem czy mam tam zajezdzac.

Powiedzcie mi czy to mozliwe by po szczepionce tej doustnej dziecko mialo problemy z brzuszkiem??
Bo nic takiego wczoraj nie jadlam, a w nocy mialam pobudki co godzine bo moje dziecko mialo problemy z brzuszkiem, no i zmniejszyl mu sie apetyt. Normalnie zjada ok 100-120 co 2 godzinki, a w nocy co godzine i okolo 60ml.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:59   #1833
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mattal, ale Ty z Edzikiem na ręce piszesz? Jak to robisz? Tymi też zasnął przy piersi, odłożyłam do wózka i koniec spania Dobrze że teraz chociaż leży w miarę spokojnie w foteliku.
No siedzę na kanapie, Eda na jednej ręce, a drugą piszę

Zytus W CH Targówek. Ja kupiłam na Łabiszyńskiej.
A mniejszy apetyt na pewno może mieć po szczepionce

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:07   #1834
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A kalafiora nie mozna Ja jadlam pare razy i nic mlodemu nie bylo.
matall w ktorej biednejbronce nie ma dady3, bo dzis bede w okolicy Glebockiej i nie wiem czy mam tam zajezdzac.

Powiedzcie mi czy to mozliwe by po szczepionce tej doustnej dziecko mialo problemy z brzuszkiem??
Bo nic takiego wczoraj nie jadlam, a w nocy mialam pobudki co godzine bo moje dziecko mialo problemy z brzuszkiem, no i zmniejszyl mu sie apetyt. Normalnie zjada ok 100-120 co 2 godzinki, a w nocy co godzine i okolo 60ml.
można, ale niby wzdyma
zobaczymy ...

po szczepionce mogą być takie atrakcje

zjadłam 3 dokładki
pyyyyycha !!!!!!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:09   #1835
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
można, ale niby wzdyma
zobaczymy ...

po szczepionce mogą być takie atrakcje

zjadłam 3 dokładki
pyyyyycha !!!!!!!

A kalafiora jadłam i było ok

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 13:13   #1836
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
gusia Nadia w kąpieli super! My też wiadromaniaczki Ale kobietoooo jak Ty wyglądasz Zerrrrrrrrro pociążowego brzucha, szczuplak jak z wybiegu
Gusia a w której części Niemiec mieszkasz? Ja bardzo chętnie bym się wybrała np. do Hamburga. Zanim poczęliśmy Iguśkę TŻ zrobił mi niespodziankę, zapakował w auto i wywiózł do Berlina i wtedy obiecaliśmy sobie, że pojedziemy też do Hamburga ale jakoś nam nie wyszło Może uda się tej jesieni, Iga podrośnie i może będzie z nią łatwiej podróżować
Dziękuję za komplement
Sama się zdziwiłam, że mój brzuszek tak szybko się wchłonął

A mieszkam w północno-zachodniej części Niemiec, do Hamburga mam ok. 2 godzinki
Jak będziecie kiedyś w pobliżu to zapraszam

Cytat:
gusia za 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Gusia Już 2 tygodnie? No, duża już, dorosła babka Jak ten czas leci
Czas leci, leci

Dziękujemy za komentarze w albumie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:20   #1837
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
moniqac ale szymon sobie zrobil maraton bez spania, a tzta za tekst ze nic nie robisz - , dobrze ze pzeprosil

agus
za 3 miechy
camomile

norbi 80% czasu spi na brzusiu i nie siedze obok niego, ale tez nie zostawiam go na kanapie tylko lozeczko, ewentualnie wozek

agnieszko za zyczonka
po mega nieownym podlozu niejezdzilam, ale po takim lekko tak i bylo ok, bo gondola gleboka, w spacerowce bym go tak nie wozila

asiakale super nauczyl sie twoj wojtus!
to teraz juz normalnie bawic sie mozecie w rozne minki

niezla organizacja

my piewszy wyrabialismy w konsulacie na 3 miesiace,(czekalo sie tez ze 2-3mce) i bralam zgode tz tam podpisywana ze zgadza sie na wyrobienie paszpotu normalnego w pl. bo u nas takie glupie przepisy ze trzeba obydwoch rodzicow prz wyrabianiu

u mnie raz byla taka akcja.... zaczelam mu dawac ochydny nutramgen a mama poila go pyszna slodziutka herbatka bez mojej wiedzy a potem dziecko jesc nic nie chcialo
alez sie wscieklam

za 10 tyg

co za dzien byl wczoraj!
mlody szczesliwy,
ja z kina prosto na paznokietki
potem poszlysmy na piwko
a ze ja tego trunku nie pijam wiec skonczylo sie bombka po jednym

dzien byl super ale juz m sie tesknilo za norbim

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
dobry, dobry

Wczoraj Was czytałam, ale moja wiercidupka nie dała mi odpisać
Wieczór mieliśmy koszmarny, mała tak strasznie płakała, można nawet powiedzieć krzyczała, że miałam świeczki w oczach. O 24.30 zasnęła. W nocy ładnie spała ( z przerwami co dwie godziny na jedzonko)
Ale od 6.30 znów alarm. Chyba ją brzuszek boli Pręży się przy tym i nogi prostuje. Biedactwo moje...a ja nie wiem jak jej pomóc ehhhh

andziot za 10 tygodni

TheXanthippe za 10 tygodni

agus dla Oleńki za 3 miesiące

Moja skończyła dzisiaj 2 tygodnie

sukienka boooooooooska

Zapomniałam Wam napisać, że kapaliśmy ją w wiaderku Co to był za widok. Jaka zrelaksowana i zadowolona była (2 foty w albumie)

Cytat:
gusia za 2 tygodnie

amarcia to ci pospała córa i co będziesz ściągać ???

Zosia i Gabrysia na macie

obiad ugotowany - kalafiorowa zupka (nie wiem czy Gabi to zniesie, ale taką ochotę miałam, że nie umiałam się powstrzymać )

duchota straszna
nie ma czym oddychać !!!!!!!!
u mnie tez taka duchota, ze szok

dzisiaj zapowiadaja takie burze, ze jakies apogeum chyba
doi tego jakis zaje bisty front z francji idzie

olence prawie cala ciemieniucha zeszla
dzisiaj odbieram ten kremik robiony i mamnadzieje, ze bedzie lepiej

a na odparzenia bepanten tez pomaga, juz sie goi
Stary 2011-07-20, 13:20   #1838
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mamaoptymistka; obie sukienki bardzo mi się podobają. Do ołówkowej trzeba mieć idealną figurę - ja bym takowej teraz nie włożyla
U gabika często drżała nóżka i pani dr a takze nasze forumowe ekspertki także mówiły aby się nie martwić i faktycznie coraz rzadziej się zdarza.
Broda takze Gabi czasem drży (ale było to rzadziej niż nózka) a ja myślałam, że to może z zimna
nie martw się i masz rację, googli nie czytaj A u rodziców masz rację, suuper jest Na długo Twoja mami przyjezdza ?

anula, koniecznie zrób zdjęcie !!
Twoja figura jest suuuper i na pewno będziesz rewelacyjnie wyglądała.
Jak jeszcze włożysz kolorowe rajtuzki to nie da się na Ciebie nie zwrócić uwagi Ale będziesz lasia !!!
Suuuper, że z Zosienka coraz lepiej !! Widzisz, MM jej niepotrzebne. Tylko mamunia jej wystarczy

82anusia; mnie też najpierw lekarka powiedziała, że skaza i że za dużo mleka jem. Potem byłam jeszcze u bodajze 3 róznych pediatrów i każdy jak jeden mąż orzekł, że to trądzik. Czy Adasiowi nasilają sie krostki pod wpływem ciepła, upałów, gdy np lezy na jednym policzku to wówczas tam jest więcej krostek? Jeśli tak, to na pewno trądzik.

amarcia; ja karmię tylko UU i nie mam jeszcze.. kurde myslisz, że mozliwe aby już się pojawił? A ja po cichu liczyłam, że przez pół roku po porodzie będę miała spokój.
Jak trądzik? U Gabi nadal..

anulinka za 10 tygodni !!

agnieszka_pe i nie nabombałaś się tą bombką ? Ale miałaś sympatyczny dzionek Ja podczas karmienia napiłam się łyka szampana tzn wina musującego piekło w gardzioł jak tralala
Nie wiem jak po ponad roku niepicia przeżyję pierwsze alkoholowe party hihi no i bunga bunga z męzem Bo od września tez nic

andziot; ale sie języczek Zosieńce rozwiązał A pomyśl jak Gabulek do Niej dołączy To dopiero będzie hardcore
Masz patent z Gabi na to długie spanie... i Ty w trakcie snu ją przekładasz na brzusio?
Ucałuj Gabunię z okazji 10-tygodnicy

Camomile;
mocno trzymam kciuki za bioderka
Oooo i kolejna mamunia wystrojona i obkupiona Kurde, ja nie mogę na siebie patrzeć w "galerianych" lustrach

gusiagatko; moze brzusio Nadunię bolał ?
Ale Twoja Malutka w ogóle preferuje takie późne godzinki chodzenia lulu.. więc może dlatego płakusiała bo jeszcze jej spać się nie chciało?
za naszą najmłodszą Kruszynkę

antropia, kurde wiem, ze nie moja sprawa, ale nie podoba mi się zachowanie Twojej mamy... przepraszam, że to mówię, ale moim zdaniem nie powinna się wtrącać i uważać się za eksperta. Czasy się zmieniły, to co kiedyś było preferowane i ok teraz dawno odeszło do lamusa. I do tego te jej wulgarne wstawki.... Nie da się jej na spokojnie przetłumaczyć aby się nie wtrącała? Stwarza to tylko niepotrzebny między Wami mur i niezdrową sytuację.
Weredka ! WoW wiecej nie powiem - mowę mi odebrało
matal, andziot, moria - też chciałam na basen ! Oglądałam na youtubie filmiki jak dzieciątka pluskają się fajnie w wodzie i jaka to obustronna frajda, ale teraz to nie wiem czy to dobry pomysł? Zaczynam mieć obawy... jednak z drugiej strony tyle dzieciątek chodzi... Nie wiem co zrobić. Chciałabym a się boję

matall, czy te kolki to nigdy się u Was nie skończą.. no ile mozna !
TŻ dalej w szpitalu? I co będzie operacja czy nie ?

moniqac, AgnieszkaM - odważyłam się i wziełąm Gabrysię tak jak Wy trzymacie swoje Maleństwa ! Faktycznie nic trudnego a tak się bałam. Zrobiłam najpierw próbę tuż nad łóżkiem. Malutka zadowolona chyba bo na świat może sobie kukać MoniaK nie boj się i weź tak Tymusia - chyba, że pierwszy raz w takiej pozycji macie już za sobą

agusia ! Twoja Oleńka juz 3 msc... fiu fiu... a pamiętam jak dziś Twoje metody wywoływania jej na ten świat. Przykro mi z powodu tych krostek, uczulenia... nie zarzucaj sobie nic Słonce. Kazda prawie z nas ma jakies problemy z dzidziusiami, większe czy mniejsze. To nie jest Twoja wina ! Na pewno wszystko minie A jak Twoj fitness ?

Klaterina a Ty gdzie? Dawno nie zaglądałaś Radziu dalej daje popalić czy wrzuca coraz częściej na luz
no i Sania rzadko bywa, Lolka... czy ona dalej u rodziców ?

Moja Malutka spała do 12 w końcu... potem 2 kupki strzeliła i teraz dalej lula w huśtawce Piję kawę, jem ciasto i miło spędzam czas z Wami.
A za oknem robi się noc.........

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:22   #1839
amarcia
Wtajemniczenie

andziot uskuteczniam ściąganie, bo czasem w ciągu dnia mam wrażenie że jej mało tego mleka...
Dzis już dwa razy robiłam tak, że karmię jedną U, przestawiam do drugiej, bo z jednej sie nie najada i to co zostaje sciągam. I w ten sposób mam już w lodówce 60ml "nawrazieczego" gdybym widziała znów wieczorem, że jej mało z UU i głodna.
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:23   #1840
Zytus
Rozeznanie

Wlasnie wypatrzylam ze od dzis jest promocja na pampki w realu.Za 2 paczki 84.95, wiec chyba cena dobra
Stary 2011-07-20, 13:25   #1841
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

andziot; ale sie języczek Zosieńce rozwiązał A pomyśl jak Gabulek do Niej dołączy To dopiero będzie hardcore
Masz patent z Gabi na to długie spanie... i Ty w trakcie snu ją przekładasz na brzusio?
Ucałuj Gabunię z okazji 10-tygodnicy
będzie klawo jak dwie mi tak nadawć będą,
choć może będą do siebie nadawć i ja im potrzebna nie będę

jak była mniejsza to kładłam od razu na brzuszek i spała,
a teraz robie tak tylko przy pierwszej drzemce, ze jak zaśnie to przekładam i śpi dłuugo

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:25   #1842
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

a co do diet to własnie ja kalafiora jeszcze nie próbowałam, ale może jak jest ugotowany to też i mniej wzdymający ? I wiecie czego nie piłam? Soków z kartonów.. można ?
Nie wiem czemu się boje Może nawet nie tyle, że się boję ale nie próbowałam. Moja dzidzia jescze nigdy nie miała problemów brzuszkowych.
Jadłam pioruńsko pikantne leczo małza, pizze, ogórki kiszone a soków się boje
Chyba spróbuję

aaa anulka, andziot - Gabi też już kilka razy rzucała się przy karmieniu... Niczym pirania próbuje złapać sutka ale jej to nie wychodzi albo np w trakcie ciumkania się wierci i ciagnie za brodawkę. U Was podobnie to wygląda ?
Tylko, że mimo tych cyrków chyba się najada, bo tata umierał z ciekawości ile Malutka waży i po 2 dniach od wczesniejszego ważenia, ponownie Gabi wylądowała na swojej niemowlęcej wadze [dlatego wiem, że dokładna, identycznie co na niej ważyła w gabinecie] i przybrała 100g w te 2 dni... Pojęcia nie mam skąd to wierzganie.
A nakładki silikonowe zjadł mi wczoraj Pikuś... sąsiadów piesek Smacznego ;-p

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-07-20 o 13:29
Stary 2011-07-20, 13:26   #1843
amarcia
Wtajemniczenie

ddaaiissyy u nas buziunia coraz lepiej wygląda. Na dekoldziku miała raptem dwa dni i zeszło bez śladu. Dzis w ośrodku pani doktor stwierdziła, że to oczywiście skaza... jassssssssssssssssne...
przyznam sie , że wykonałam test i od piątku wogóle nie jem nabiału, wogóle! I teraz nie wiem, czy to faktycznie skaza i poprawia się wyglad bez nabiału czy znika bo po prostu już znika. Okres mam, wiec te hormaony już się "naprostowały"
Stary 2011-07-20, 13:27   #1844
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Cytat:
gusiagatko; moze brzusio Nadunię bolał ?
Ale Twoja Malutka w ogóle preferuje takie późne godzinki chodzenia lulu.. więc może dlatego płakusiała bo jeszcze jej spać się nie chciało?
za naszą najmłodszą Kruszynkę

Tak myślimy z Tż, że to brzuszek. Jak ją zaboli to aż cała sztywna się robi i krzyczy
To fakt, że mała dosyć późno chodzi spać Jakoś wcześniej nie udaje nam się uśpić ale to na pewno był ból brzuszka a my czuliśmy się bezsilni i nie wiedzieliśmy jak jej pomóc.
Moja pierwsza porażka

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:28   #1845
amarcia
Wtajemniczenie

U nas ogórki kiszone na kanapeczkę - bez problemu, ogórkowa = ból brzuszka
Stary 2011-07-20, 13:28   #1846
matallewar
Zakorzenienie

daisy Nie wiem. Już było lepiej, a teraz już drugi dzień źle
Z tż nadal nie wiadomo. W pt może coś powiedzą... Tż nadal w szpitalu...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 13:29   #1847
amarcia
Wtajemniczenie

gusia zaparz sobie koperek
Stary 2011-07-20, 13:31   #1848
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Wlasnie wypatrzylam ze od dzis jest promocja na pampki w realu.Za 2 paczki 84.95, wiec chyba cena dobra
dobra Thx ja jeszcze czekam na sobote i promocję na pampki premium w rossmanie

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

aaaaaa kupcie sobie Twoj Styl jeśli lubicie
Jest obszerny artykuł o spaniu z dzieciątkami w łózku Wspólnym spaniu

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-20, 13:32   #1849
Zytus
Rozeznanie

daisy, ja zaczynalam od sokow jablkowych bo kazdy mowil ze mozna, a teraz juz pije inne, a nawet gazowanego sie napilam i nic mlodemu nie bylo.
Stary 2011-07-20, 13:37   #1850
Paulizia
Wtajemniczenie

Czesc
Mielismy dzisaj przeglad 6-8 tygodni
Antos rozwija sie prawidlowo, wszytsko ma cacy
wazy w 7 tygodniu 6180gramow [zaczynam podejrzewac, ze jest jednym z najwiekszych dzieci na watku] Bedzie bronil kolezanki
obwod glowki: 40cm

Cytat:
[...]ja wczoraj też doznałam szoku, bo na spacerze już był ryk więc odwróciłam na brzuszek a Gabulek tak głowę zadarł że na prostych rękach się trzymała i wyglądała zza budki
Ha! Ja na krotkie spacery juz musze Antuana brac w foteliku, bo wiecej widzi i sie nie zlosci
Kalafiorowa mniaaam. Ja od porodu juz chyba 5 razy jadlam i wsio ok, ale moj Antek jeszcze ani razu nie mial problemu z brzuskziem

Camomile za usg!!!! Kurcze moj Antek nie ma usg bioderek why?

A na Anule sie obrazam, bo ma taka zajefajna sukienke i pewnie bedzie w niej wygladac jak milion dolarow
Stary 2011-07-20, 13:38   #1851
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daisy, ja zaczynalam od sokow jablkowych bo kazdy mowil ze mozna, a teraz juz pije inne, a nawet gazowanego sie napilam i nic mlodemu nie bylo.
mnie połozna jakos w pierwszych dniach powiedziala aby sokow nie piła bo małą moze czyścić i jakoś głupio sobie wbiłam to do głowy.
Miałam juz dawno coś Ci napisac... kondolencje z powodu śmierci pieska....... przeżywałam już takie coś kiedyś....

A szczeniaczka już macie ? Daje popalić ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-20, 13:39   #1852
Paulizia
Wtajemniczenie

Zytus ja jem i pije tez wszystko i Antos ani razu nie mial kolki, a mowia ze to chlopcy maja czesciej kolke Nasi na szczescie sie wylamuja

Daisy pisalam wczoraj do Lolki eska, ale mi nie odpisala
Stary 2011-07-20, 13:46   #1853
mamaoptymistka
Zadomowienie

MoniaK myślę że wyjście z domu z wózkiem pozytywnie wpłynęłoby na Twoje nerwy. Nic się nie da zrobić żeby wychodziła jak TZ nie ma. Ostatecznie może trzeba zostawić małego w łóżeczku znieść wózek a potem jego. Mi spacery bardzo pomagają a do tego łatwiej zadbać o figurę.
ddaaiisyy przyjeżdżają na kilka dni zaledwie ale i tak się cieszę bardzo
paulizia dla Antosia
Gusia szkoda że Nadunia tak cierpi, oby dziś było lepiej.

Mąż był z małym na spacerze 2h ja miałam spać ale siedziałam na wizażu i upiekłam ciasteczka owsiane, wyszły pyszne do tego kefirek mniam mniam

Na basen bałabym się pójść z maluchem.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-20 o 13:50
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:49   #1854
amarcia
Wtajemniczenie

Paulizia jaaaaaaaaaaaaaaaaaaki duzi chłopak
Stary 2011-07-20, 13:50   #1855
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
aaaaaa kupcie sobie Twoj Styl jeśli lubicie
Jest obszerny artykuł o spaniu z dzieciątkami w łózku Wspólnym spaniu
Mam kupiony, chyba od tygodnia. Na razie brak czasu, aby zajrzeć

Pepe zrobił samodzielnie kupę Jestem z niego dumna
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:57   #1856
Zytus
Rozeznanie

daisy, szczeniak dopiero da poplic, bo bedzie u nas w niedziele lub poniedzialek juz doczekac sie nie moge.

A problemow brzuszkowych my tez nie mielismy do ostatniej nocki, ale to przez szczepionke.
Stary 2011-07-20, 14:05   #1857
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
też się wyłączam, ale trzeba się włączyć z powrotem bo ona powtarza jedno dopóki się nie zareaguje

dobra terapia odchudzająca
Zosia jeszcze nie pyta "dlaczego" (na szczęście )
na topie jest teraz "mamo patrz"

nie pisz mi takich rzeczy
a skąd wiedzą że na basenie złapał ????

ja wczoraj też doznałam szoku, bo na spacerze już był ryk więc odwróciłam na brzuszek a Gabulek tak głowę zadarł że na prostych rękach się trzymała i wyglądała zza budki
u nas: mamo!mamo!patrz! tez ciagle obecne
plus a dlaczego, plus zdarza mu sie pytac:"co?" pomimo ze dobrze slyszal co sie mowilo
mama mi teraz wygarnia ze jak mial 1,5 roku to sie matwilam ze wczesniak, ze nic nie mowi... itd a teraz modle sie zeby ograniczyl to mowienie bo nawija przeokrutnie

najlepiej robi tz.
jak maly sie go pyta o jakies techniczne rzeczy typu jak cos jest zbudowane
itd, to on mu odpowiada w taki sposob ze mlody zostaje bez slow
oczywiscie ma czas na pzemyslenie(nasz czas ciszy) a potem dalej bombarduje

dla gabulka, super to wyglada jak dzieci tak wygladaja zza budki
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
dziękuję

Hej

U nas pobudki co 2h a od 5 tej koniec spania.
Czy ktoś wie jaki wgrać program dzidziusiowi żeby spał dłużej

Mąż mi strzelił wieczorem masę komplementów ale miło było to usłyszeć.
Wsmarowałam wieczorem Eveline fioletowy modelujący brzuch i pośladki i jak skończyło mnie piec zjadłam Milky Way i Kinder Beueno.

Andziot, aga pe pocieszę Was że jeszcze chwilę (aga pewnie już tak ma) będzie tysiąc pytań na które nie zawsze zna się odpowiedź. A jedno pytanie pociąga za sobą 10 innych. Mąż już stara się odpowiadać przewidując pytania następne ale mały i tak zawsze czymś go zagina (główka pracuje) Ja żeby nie wyjść na tempaka zawsze goggluje żeby odpowiedzieć. Potem z przyjemnością słyszę "mama skąd Ty to wszystko wiesz"
hahaha
serum wyszczuplajace+ batoniki
to idealne polaczenie bo robisz cos zeby lepiej wygladac plus poprawic sobie nastroj

pytania takich malych brzdacow wymiataja!
moj ma dziwne zainteesowania
typu zacmienie slonca, jakis przewodnik po grzybak, robalach, itd

p.s. kiecuszki ekstra, chociaz ta pierwsza barrrrdzo mi sie podoba(tylko ja bym wziela pewnie jakis smutny ciemny kolor)

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Nasza córa w czasie pełni przeszła chyba jakiś skok rozwojowy. Obudziła się o 4 i tak nawijała, normalnie nie podnosiliśy jej na jedzenie tylko słuchaliśmy jak "rozmawia" sama ze sobą. Do tego w ciągu dnia jak zwykle po zmianie pieluchy przerzucam ją na brzuszek i ta moja niechętna córka głowę tak wysoko zadarła i trzyma Nie mogłam w to uwierzyć. Przerzuciłam ją na matę i to samo U nas pełnia miała tylko i wyłącznie pozytywny wpływ
super , swietnie ze iguska polubila brzuszek i podnosi glowke, ja tez uwielbiam jak norbi swiergota

chcialam cos napisac i zapomnialam co
a potem wypadl mi kabel i myslalam ze sie skasowalo wszystko co odpisywalam
Stary 2011-07-20, 14:05   #1858
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyy, leczo i pizzę jadłaś a soków się boisz? Ja piję jabłkowe z wodą i jest ok. Co do trzymania to jeszcze nie próbowałam ale muszę się w końcu odważyć

Mamaoptymistka, chodzimy na spacerki kiedy tylko się da. Małż pracuje na różne zmiany więc nie jest tak, że cały czas siedzimy w domu. Inaczej popadłabym w jeszcze większą depresję

Paulizia, ale dużyyy ten Twój synuś

Ciemno się zrobiło i chyba będzie burza
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:10   #1859
Zytus
Rozeznanie

A w ogole to zeby miec jedna reke wolna (na pisanie na wizazu), przy karmieniu z butli, nauczylam Igora troszke samodzielnosci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110717318.jpg (116,5 KB, 51 załadowań)
Stary 2011-07-20, 14:22   #1860
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
hej Mamunie !
od dziś pewnie częściej bede zaglądac bo a) pogoda taka sobie b) mami do pracy wróciła.

My rekordy w spaniu bijemy
Malutka jadła o 4,30 i 8,30 i nadal śpi !!
Ja dzis do 10,35 pospałam od 23 - więc jestem baaaardzo wyspana.
Wczoraj byłam na piwku oczywiście bezalkoholowym z koleżankami wiec sie zrelaksowałam
Kończe jeść owsiankę i doczytam co u Was
upps Maluszka sie chyba budzi, w złą godzine powiedziałam
za spanko gabi
oo to ty tze wcz mialas fajny wieczor

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
dobry, dobry

Wczoraj Was czytałam, ale moja wiercidupka nie dała mi odpisać
Wieczór mieliśmy koszmarny, mała tak strasznie płakała, można nawet powiedzieć krzyczała, że miałam świeczki w oczach. O 24.30 zasnęła. W nocy ładnie spała ( z przerwami co dwie godziny na jedzonko)
Ale od 6.30 znów alarm. Chyba ją brzuszek boli Pręży się przy tym i nogi prostuje. Biedactwo moje...a ja nie wiem jak jej pomóc ehhhh

Moja skończyła dzisiaj 2 tygodnie

Zapomniałam Wam napisać, że kapaliśmy ją w wiaderku Co to był za widok. Jaka zrelaksowana i zadowolona była (2 foty w albumie)
za 2 tyg
1. fotki boskieeeeeeeeeeeee
2. wygladasz przeslicznie
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Czesc
Mielismy dzisaj przeglad 6-8 tygodni
Antos rozwija sie prawidlowo, wszytsko ma cacy
wazy w 7 tygodniu 6180gramow [zaczynam podejrzewac, ze jest jednym z najwiekszych dzieci na watku] Bedzie bronil kolezanki
obwod glowki: 40cm
za wage

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
MoniaK myślę że wyjście z domu z wózkiem pozytywnie wpłynęłoby na Twoje nerwy. Nic się nie da zrobić żeby wychodziła jak TZ nie ma. Ostatecznie może trzeba zostawić małego w łóżeczku znieść wózek a potem jego. Mi spacery bardzo pomagają a do tego łatwiej zadbać o figurę.
ddaaiisyy przyjeżdżają na kilka dni zaledwie ale i tak się cieszę bardzo
paulizia dla Antosia
Gusia szkoda że Nadunia tak cierpi, oby dziś było lepiej.

Mąż był z małym na spacerze 2h ja miałam spać ale siedziałam na wizażu i upiekłam ciasteczka owsiane, wyszły pyszne do tego kefirek mniam mniam

Na basen bałabym się pójść z maluchem.
ciacha owsiane?
ale bym zjadla!

my dzisiaj mamy dietetyczny obiadek z nowego parowaru! ale sie ciesze!

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mój ślicznie śpi na dworze i na spacerkach ale mieszkam na 4 piętrze i jestem uzależniona od męża aż wróci z pracy i nas eksportuje na dół To też mnie dobija
monia spobuj na raty zniesc wozek. np sama rame a potem maleggo i gondole

Cytat:
A w ogole to zeby miec jedna reke wolna (na pisanie na wizazu), przy karmieniu z butli, nauczylam Igora troszke samodzielnosci
hahhaha boska fota!

moj tz wymyslil nowa zabawke norbiemu
trzyma przed nim lapke na muchy zielona w ksztalcie reki
a dziecko patrzy jak zaczarowane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości