|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Mattal, ale Ty z Edzikiem na ręce piszesz? Jak to robisz?
Tymi też zasnął przy piersi, odłożyłam do wózka i koniec spania Dobrze że teraz chociaż leży w miarę spokojnie w foteliku.
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
A kalafiora nie mozna
Ja jadlam pare razy i nic mlodemu nie bylo.matall w ktorej biednejbronce nie ma dady3, bo dzis bede w okolicy Glebockiej i nie wiem czy mam tam zajezdzac. Powiedzcie mi czy to mozliwe by po szczepionce tej doustnej dziecko mialo problemy z brzuszkiem?? Bo nic takiego wczoraj nie jadlam, a w nocy mialam pobudki co godzine bo moje dziecko mialo problemy z brzuszkiem, no i zmniejszyl mu sie apetyt. Normalnie zjada ok 100-120 co 2 godzinki, a w nocy co godzine i okolo 60ml. |
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zytus W CH Targówek. Ja kupiłam na Łabiszyńskiej. A mniejszy apetyt na pewno może mieć po szczepionce
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy ... po szczepionce mogą być takie atrakcje zjadłam 3 dokładki ![]() pyyyyycha !!!!!!! |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kalafiora jadłam i było ok
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama się zdziwiłam, że mój brzuszek tak szybko się wchłonął A mieszkam w północno-zachodniej części Niemiec, do Hamburga mam ok. 2 godzinki ![]() Jak będziecie kiedyś w pobliżu to zapraszam ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za komentarze w albumie |
||
|
|
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj zapowiadaja takie burze, ze jakies apogeum chyba doi tego jakis zaje bisty front z francji idzie ![]() olence prawie cala ciemieniucha zeszla dzisiaj odbieram ten kremik robiony i mamnadzieje, ze bedzie lepiej a na odparzenia bepanten tez pomaga, juz sie goi
|
|||
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka; obie sukienki bardzo mi się podobają. Do ołówkowej trzeba mieć idealną figurę - ja bym takowej teraz nie włożyla
U gabika często drżała nóżka i pani dr a takze nasze forumowe ekspertki także mówiły aby się nie martwić i faktycznie coraz rzadziej się zdarza. Broda takze Gabi czasem drży (ale było to rzadziej niż nózka) a ja myślałam, że to może z zimna nie martw się i masz rację, googli nie czytaj A u rodziców masz rację, suuper jest Na długo Twoja mami przyjezdza ? anula, koniecznie zrób zdjęcie !! Twoja figura jest suuuper i na pewno będziesz rewelacyjnie wyglądała. Jak jeszcze włożysz kolorowe rajtuzki to nie da się na Ciebie nie zwrócić uwagi Ale będziesz lasia !!! Suuuper, że z Zosienka coraz lepiej !! Widzisz, MM jej niepotrzebne. Tylko mamunia jej wystarczy 82anusia; mnie też najpierw lekarka powiedziała, że skaza i że za dużo mleka jem. Potem byłam jeszcze u bodajze 3 róznych pediatrów i każdy jak jeden mąż orzekł, że to trądzik. Czy Adasiowi nasilają sie krostki pod wpływem ciepła, upałów, gdy np lezy na jednym policzku to wówczas tam jest więcej krostek? Jeśli tak, to na pewno trądzik. amarcia; ja karmię tylko UU i nie mam jeszcze.. kurde myslisz, że mozliwe aby już się pojawił? A ja po cichu liczyłam, że przez pół roku po porodzie będę miała spokój. Jak trądzik? U Gabi nadal.. anulinka ![]() agnieszka_pe i nie nabombałaś się tą bombką ? Ale miałaś sympatyczny dzionek Ja podczas karmienia napiłam się łyka szampana tzn wina musującego piekło w gardzioł jak tralala Nie wiem jak po ponad roku niepicia przeżyję pierwsze alkoholowe party hihi no i bunga bunga z męzem Bo od września tez nic andziot; ale sie języczek Zosieńce rozwiązał A pomyśl jak Gabulek do Niej dołączy To dopiero będzie hardcore Masz patent z Gabi na to długie spanie... i Ty w trakcie snu ją przekładasz na brzusio? Ucałuj Gabunię z okazji 10-tygodnicy Camomile; mocno trzymam kciuki za bioderka ![]() Oooo i kolejna mamunia wystrojona i obkupiona Kurde, ja nie mogę na siebie patrzeć w "galerianych" lustrach gusiagatko; moze brzusio Nadunię bolał ? Ale Twoja Malutka w ogóle preferuje takie późne godzinki chodzenia lulu.. więc może dlatego płakusiała bo jeszcze jej spać się nie chciało? za naszą najmłodszą Kruszynkę ![]() antropia, kurde wiem, ze nie moja sprawa, ale nie podoba mi się zachowanie Twojej mamy... przepraszam, że to mówię, ale moim zdaniem nie powinna się wtrącać i uważać się za eksperta. Czasy się zmieniły, to co kiedyś było preferowane i ok teraz dawno odeszło do lamusa. I do tego te jej wulgarne wstawki.... Nie da się jej na spokojnie przetłumaczyć aby się nie wtrącała? Stwarza to tylko niepotrzebny między Wami mur i niezdrową sytuację. Weredka ! WoW matal, andziot, moria - też chciałam na basen ! Oglądałam na youtubie filmiki jak dzieciątka pluskają się fajnie w wodzie i jaka to obustronna frajda, ale teraz to nie wiem czy to dobry pomysł? Zaczynam mieć obawy... jednak z drugiej strony tyle dzieciątek chodzi... Nie wiem co zrobić. Chciałabym a się boję matall, czy te kolki to nigdy się u Was nie skończą.. no ile mozna ! TŻ dalej w szpitalu? I co będzie operacja czy nie ? moniqac, AgnieszkaM - odważyłam się i wziełąm Gabrysię tak jak Wy trzymacie swoje Maleństwa ! Faktycznie nic trudnego a tak się bałam. Zrobiłam najpierw próbę tuż nad łóżkiem. Malutka zadowolona chyba bo na świat może sobie kukać MoniaK nie boj się i weź tak Tymusia - chyba, że pierwszy raz w takiej pozycji macie już za sobą agusia ! Twoja Oleńka juz 3 msc... fiu fiu... a pamiętam jak dziś Twoje metody wywoływania jej na ten świat. Przykro mi z powodu tych krostek, uczulenia... nie zarzucaj sobie nic Słonce. Kazda prawie z nas ma jakies problemy z dzidziusiami, większe czy mniejsze. To nie jest Twoja wina ! Na pewno wszystko minie A jak Twoj fitness ?Klaterina a Ty gdzie? Dawno nie zaglądałaś Radziu dalej daje popalić czy wrzuca coraz częściej na luz no i Sania rzadko bywa, Lolka... czy ona dalej u rodziców ? Moja Malutka spała do 12 w końcu... potem 2 kupki strzeliła i teraz dalej lula w huśtawce Piję kawę, jem ciasto i miło spędzam czas z Wami.A za oknem robi się noc.........
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot uskuteczniam ściąganie, bo czasem w ciągu dnia mam wrażenie że jej mało tego mleka...
Dzis już dwa razy robiłam tak, że karmię jedną U, przestawiam do drugiej, bo z jednej sie nie najada i to co zostaje sciągam. I w ten sposób mam już w lodówce 60ml "nawrazieczego" gdybym widziała znów wieczorem, że jej mało z UU i głodna. |
|
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie wypatrzylam ze od dzis jest promocja na pampki w realu.Za 2 paczki 84.95, wiec chyba cena dobra
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć może będą do siebie nadawć i ja im potrzebna nie będę ![]() jak była mniejsza to kładłam od razu na brzuszek i spała, a teraz robie tak tylko przy pierwszej drzemce, ze jak zaśnie to przekładam i śpi dłuugo |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
a co do diet to własnie ja kalafiora jeszcze nie próbowałam, ale może jak jest ugotowany to też i mniej wzdymający ? I wiecie czego nie piłam? Soków z kartonów.. można ?
Nie wiem czemu się boje Może nawet nie tyle, że się boję ale nie próbowałam. Moja dzidzia jescze nigdy nie miała problemów brzuszkowych.Jadłam pioruńsko pikantne leczo małza, pizze, ogórki kiszone a soków się boje ![]() Chyba spróbuję ![]() aaa anulka, andziot - Gabi też już kilka razy rzucała się przy karmieniu... Niczym pirania próbuje złapać sutka ale jej to nie wychodzi albo np w trakcie ciumkania się wierci i ciagnie za brodawkę. U Was podobnie to wygląda ? Tylko, że mimo tych cyrków chyba się najada, bo tata umierał z ciekawości ile Malutka waży i po 2 dniach od wczesniejszego ważenia, ponownie Gabi wylądowała na swojej niemowlęcej wadze [dlatego wiem, że dokładna, identycznie co na niej ważyła w gabinecie] i przybrała 100g w te 2 dni... Pojęcia nie mam skąd to wierzganie. A nakładki silikonowe zjadł mi wczoraj Pikuś... sąsiadów piesek Smacznego ;-p
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-20 o 13:29 |
|
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy u nas buziunia coraz lepiej wygląda. Na dekoldziku miała raptem dwa dni i zeszło bez śladu. Dzis w ośrodku pani doktor stwierdziła, że to oczywiście skaza... jassssssssssssssssne...
przyznam sie , że wykonałam test i od piątku wogóle nie jem nabiału, wogóle! I teraz nie wiem, czy to faktycznie skaza i poprawia się wyglad bez nabiału czy znika bo po prostu już znika. Okres mam, wiec te hormaony już się "naprostowały" |
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Tak myślimy z Tż, że to brzuszek. Jak ją zaboli to aż cała sztywna się robi i krzyczy To fakt, że mała dosyć późno chodzi spać Jakoś wcześniej nie udaje nam się uśpić ale to na pewno był ból brzuszka a my czuliśmy się bezsilni i nie wiedzieliśmy jak jej pomóc.Moja pierwsza porażka
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ogórki kiszone na kanapeczkę - bez problemu, ogórkowa = ból brzuszka
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
daisy Nie wiem. Już było lepiej, a teraz już drugi dzień źle
![]() Z tż nadal nie wiadomo. W pt może coś powiedzą... Tż nadal w szpitalu...
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
gusia zaparz sobie koperek
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Thx ja jeszcze czekam na sobote i promocję na pampki premium w rossmanie---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- aaaaaa kupcie sobie Twoj Styl jeśli lubicie Jest obszerny artykuł o spaniu z dzieciątkami w łózku Wspólnym spaniu
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
daisy, ja zaczynalam od sokow jablkowych bo kazdy mowil ze mozna, a teraz juz pije inne, a nawet gazowanego sie napilam i nic mlodemu nie bylo.
|
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Mielismy dzisaj przeglad 6-8 tygodni ![]() Antos rozwija sie prawidlowo, wszytsko ma cacy ![]() wazy w 7 tygodniu 6180gramow [zaczynam podejrzewac, ze jest jednym z najwiekszych dzieci na watku ] Bedzie bronil kolezanki ![]() obwod glowki: 40cm ![]() Cytat:
![]() Kalafiorowa mniaaam. Ja od porodu juz chyba 5 razy jadlam i wsio ok, ale moj Antek jeszcze ani razu nie mial problemu z brzuskziem ![]() Camomile za usg!!!! Kurcze moj Antek nie ma usg bioderek why?A na Anule sie obrazam, bo ma taka zajefajna sukienke i pewnie bedzie w niej wygladac jak milion dolarow ![]()
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam juz dawno coś Ci napisac... kondolencje z powodu śmierci pieska....... przeżywałam już takie coś kiedyś.... ![]() ![]() ![]() A szczeniaczka już macie ? Daje popalić ??
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
Zytus ja jem i pije tez wszystko i Antos ani razu nie mial kolki, a mowia ze to chlopcy maja czesciej kolke
Nasi na szczescie sie wylamuja Daisy pisalam wczoraj do Lolki eska, ale mi nie odpisala
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK myślę że wyjście z domu z wózkiem pozytywnie wpłynęłoby na Twoje nerwy. Nic się nie da zrobić żeby wychodziła jak TZ nie ma. Ostatecznie może trzeba zostawić małego w łóżeczku znieść wózek a potem jego. Mi spacery bardzo pomagają a do tego łatwiej zadbać o figurę.
ddaaiisyy przyjeżdżają na kilka dni zaledwie ale i tak się cieszę bardzo paulizia dla AntosiaGusia szkoda że Nadunia tak cierpi, oby dziś było lepiej. Mąż był z małym na spacerze 2h ja miałam spać ale siedziałam na wizażu i upiekłam ciasteczka owsiane, wyszły pyszne do tego kefirek mniam mniamNa basen bałabym się pójść z maluchem.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-20 o 13:50 |
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia jaaaaaaaaaaaaaaaaaaki duzi chłopak
|
|
|
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pepe zrobił samodzielnie kupę
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
daisy, szczeniak dopiero da poplic, bo bedzie u nas w niedziele lub poniedzialek
juz doczekac sie nie moge.A problemow brzuszkowych my tez nie mielismy do ostatniej nocki, ale to przez szczepionke. |
|
|
|
#1857 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
plus a dlaczego, plus zdarza mu sie pytac:"co?" pomimo ze dobrze slyszal co sie mowilo ![]() mama mi teraz wygarnia ze jak mial 1,5 roku to sie matwilam ze wczesniak, ze nic nie mowi... itd a teraz modle sie zeby ograniczyl to mowienie bo nawija przeokrutnie najlepiej robi tz. jak maly sie go pyta o jakies techniczne rzeczy typu jak cos jest zbudowane itd, to on mu odpowiada w taki sposob ze mlody zostaje bez slow ![]() oczywiscie ma czas na pzemyslenie(nasz czas ciszy) a potem dalej bombarduje dla gabulka, super to wyglada jak dzieci tak wygladaja zza budkiCytat:
serum wyszczuplajace+ batoniki to idealne polaczenie bo robisz cos zeby lepiej wygladac plus poprawic sobie nastroj pytania takich malych brzdacow wymiataja! moj ma dziwne zainteesowania typu zacmienie slonca, jakis przewodnik po grzybak, robalach, itd ![]() p.s. kiecuszki ekstra, chociaz ta pierwsza barrrrdzo mi sie podoba(tylko ja bym wziela pewnie jakis smutny ciemny kolor) Cytat:
, swietnie ze iguska polubila brzuszek i podnosi glowke, ja tez uwielbiam jak norbi swiergota chcialam cos napisac i zapomnialam co a potem wypadl mi kabel i myslalam ze sie skasowalo wszystko co odpisywalam
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, leczo i pizzę jadłaś a soków się boisz?
Ja piję jabłkowe z wodą i jest ok. Co do trzymania to jeszcze nie próbowałam ale muszę się w końcu odważyć ![]() Mamaoptymistka, chodzimy na spacerki kiedy tylko się da. Małż pracuje na różne zmiany więc nie jest tak, że cały czas siedzimy w domu. Inaczej popadłabym w jeszcze większą depresję ![]() Paulizia, ale dużyyy ten Twój synuś ![]() Ciemno się zrobiło i chyba będzie burza
|
#1859 |
|
Rozeznanie
|
A w ogole to zeby miec jedna reke wolna (na pisanie na wizazu), przy karmieniu z butli, nauczylam Igora troszke samodzielnosci
|
|
|
|
#1860 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za spanko gabioo to ty tze wcz mialas fajny wieczor ![]() Cytat:
za 2 tyg1. fotki boskieeeeeeeeeeeee 2. wygladasz przeslicznie Cytat:
za wage Cytat:
ale bym zjadla! my dzisiaj mamy dietetyczny obiadek z nowego parowaru! ale sie ciesze! ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Cytat:
moj tz wymyslil nowa zabawke norbiemu trzyma przed nim lapke na muchy zielona w ksztalcie reki ![]() a dziecko patrzy jak zaczarowane
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Tymi też zasnął przy piersi, odłożyłam do wózka i koniec spania
Dobrze że teraz chociaż leży w miarę spokojnie w foteliku.

Ja jadlam pare razy i nic mlodemu nie bylo.

Zerrrrrrrrro pociążowego brzucha, szczuplak jak z wybiegu 

Piję kawę, jem ciasto i miło spędzam czas z Wami.