|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
mojemu też się coś odmieniło w kwestii zakupów, a najlepsze że od początku nie było mowy o szkole rodzenia, brak czasu przez budowę, dojazd daleko itd.a teraz mi wyskoczył że on chce jednak iść na sr i że mnie samej nie zostawi w szpitalu tylko teraz to mi się już nie chce
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie podkreślają jak bardzo potrzebny jest facet i jego wsparcie , jak wiele ma obowiązków, jak powinien być wyrozumiały bo to i tamto Niby banały, ale jednak zawsze inaczej działają na faceta kiedy padają z ust specjalistów. Poza tym mój tż już kilka razy wyszedł z SR zszokowany twierdząc- " to ja nie wiedziałem " .Ale do porodu już go chcesz, co? ![]() A mój dalej mnie odciąga od kupna łóżeczka, że jeszcze troszkę grrr Fakt, ze jak łózeczko będzie to trzeba będzie wywalić stół, bo Magda sobie jeszcze ubzdurała przewijak z ikei, ale ja mogę na kolanach wszystko trzymać- łącznie z jakimś blatem haha oby tylko już było Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-20 o 13:34 |
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale spróbuję, choć teraz patrzę że mam pod kolanem wystające żyły
|
|
|
#1626 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Ja jestem przy rc - sensivity skin i hypoallergenic. Eukanuby nigdy nie probowałam, ale skoro polecasz, to wypróbuję. Też kupuję w necie. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Mój na stawy i bóle w nogach też poleca dużo pić.
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak by się chciało
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz, ja myślę, ze każdego psa musisz na samo początku czegoś nauczyć i konsekwencja jest zawsze potrzebna. ale powiem ci, ze york mojej siostry wymaga 100 razy więcej uwagi niz moja sharpka. choć nie ukrywam, ze chodziłam trochę ją trenować, ale indywidualnie. to jest cichy i spokojny pies w domu, na dworze szaleje, aha mimo że wazy 20 kg jest baaardzo silna.
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
zgłaszam się w nowym wątku...
|
|
|
|
#1630 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te parę miesięcy gadania coś jednak dały hehe chciałam żeby był w tej I fazie jak trzeba pomasować, przytrzymać pomóc wyleźć z pod prysznica itd a przy samym porodzie to już nie ale teraz sama nie wiem, boję się że przy nim to zacznę ryczeć i ciężko mi będzie się skupić na tym co gada położna a jak będę sama to się skupię na współpracy z personelem zacisnę zęby i jakoś pójdzie
|
|
|
#1632 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Chce zeby mnie masowal i uspokajal, z tym ze moj TZ jest dosc wrazliwy i na pewno sie poplacze.....no ale to sa emocje...
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
buuu ja już więcej nie mogę w siebie wlewać
pierwszy raz w życiu chce żeby lato się już skończyło i przyszła jesień ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- zastrzelcie mnie idę po ogórki nawtykam się pół kilo to trochę wody wchłonę ...i nie posolę buuu
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
swiatkarm.pl ostatnio promocja była, a to w ogóle gdzieś koło ciebie....
|
#1636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1637 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
my odpoczywamy, leżymy, leniuchujemy - już mnie wszystkie kości bolą od tego leżenia Wczoraj tż mnie delikatnie okrzyczał, bo wrzuciłam do pralki ostatnie natalciowe ciuszki i rozwiesiłam (na siedząco) a przecież mam leżeć przyjaciółka też mi ciągle marudzi, zaraz do mnie przyjedzie co by mnie "pilnować" ![]() Cytat:
Ja też się dowiedziałam w Wigilie, miałam dostać okres ale pomyślałam ze zrobie test a nóż widelec bede miała fajny prezent dla tż na rodziny i świta, no i proszę Tż nic nie mówiłam, złożyłam mu życzenia, dałam urodzinowy prezent, a potem test w pudełku, biedak był w takim szoku że w pierwszym momencie nie wiedział co to jest za papierek śmieszny z jakimiś kreskami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja dalej nie wiem czy Marita czy Ballila a moze cosik musielibyśmy powoli zamawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja w niedziele sie oparzyłam żelazkiem w nadgarstek ![]() u mnie leje niesamowicie, czasami grzmi, nic tylko spać
|
|||||||
|
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój to do wanny byłby pierwszy, a tak na serio to jak chciałam to on nie chciał a teraz mamy na odwrót
|
|
|
#1639 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
, ale dzięki za linka.Acelinka leż lez i odpoczywaj .Małgosia1983- gratuluję wózeczka, ale już ogloszenie znikło i nie widać. Musisz się pochwalić fotkami!!! Ile zapłaciliście??
|
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nienawidze ich i wlasnie wczoraj zauwazylam go na schodach i sie przestraszylam no i sie przewrocilam....a niedawno kupilam taki spray na pajaki no i chyba nie dziala |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co jak się przykurzyło młotkiem w palec ... jeśli to prawda że dzieci uspokaja dźwięk który słyszały w łonie matki to moja malutka będzie zasypiała przy dźwięku wkrętarki, młotka, szlifierki i innych głośnych maszynek a zamiast grzechotki dostanie zestaw majsterkowicza
|
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinka Podobne modele. Cenowo chyba tako droższy. Oba mi isę bardzo podobają. A widziałaś te wersje ze "skóry"?
![]() My chcieliśmy od początku używany więc cena nie byla aż taka istotna. Udało się kupić w bardzo dobrej cenie - bo jak pomyslę, że musielibyśmy wydać 1800 zł za 3w1 i po roku sprzedać za 500 to bym się zapłakala... Wiadomo co nowe to nowe, ale chyba wolimy zaoszczędzone pieniądze wydać na coś innego... No i nie mogę przy używce poszlaeć z kolorami - chciałam inny - granatowy taki jak wybrala wstępnie Ancia.
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapłacimy za pobraniem 500zł plus koszty przesyłki jakieś chyba 50zł No i załączam fotki.
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób jazdę testową i podziel się wrażeniami haha
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Zwierzaka nie włoże bo nie mam. Chciałabym mieć kota ale dostanę chyba rybkę
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnio doznał szoku jak zobaczył ile rzeczy mam poupychane dla małej cyt. "a po co takiemu maleństwu tak dużo tych bambetli?" a to nawet nie połowa z tego co potrzeba hehe na szczęście go edukują w pracy i zaczyna się interesować co i jak bo ja se mogłam pogadać...
|
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Indygo ja całe życie mialam psy, więc wiem ze kazdego czegoś trzeba nauczyc i do kazdego jest potrzebna konsekwencja. Tylko niektore są bardziej podatne na nauki a inne mniej A ja jestem niestety miękka
|
|
|
|
|
#1649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
łatwiej Ci będzie na schodach testować ![]() A już wiesz mniej więcej kiedy dostaniesz go? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie chyba zostanie przegłosowane Tako, ale mój głos jest najważniejsze jeżeli się upre na Marite to będzie ona najgorsze ze sama nie wiem Cytat:
tzn przynajmniej w przypadku chrześniaczki tż się sprawdziło, meli remont w domu jak była jeszcze w brzusiu i teraz bez problemu zasypia i śpi np. jak za ścianą ktoś wierci ![]() Cytat:
MArita z fotelikiem tak samo, z tym że ma mniej dodatkowych bajerów w zestawie Ale my chyba będziemy brac bez fotelika wiec będzie taniej, nie wiem o ile, pewnie jaieś 200-300 zł ![]() Widzieliśmy tą wersje ze skórą i właśnie taką chcemy ja już byśmy się zdecydowali na ten wózek, kolorek kremowy teraz są już i te wózeczki całe materiałowe, ale jakoś bez szału te kolorki
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

nie poznaję go
ale to miłe zaskoczyć mnie jeszcze umie 
HANIA
" .

no ale chyba nas nie stac dłuzej na utrzymywanie dwóch 

pierwszy raz w życiu chce żeby lato się już skończyło i przyszła jesień
przyjaciółka też mi ciągle marudzi, zaraz do mnie przyjedzie co by mnie "pilnować"
Dzisiaj babka z mojej dalszej rodzinki urodziła maluszka, o miesiąc za wcześnie bo jej wody odchodziły, maluszek na 2200g i leży w inkubatorze, ale dostał 10pkt. 
. Zakazałam jej gadać głupoty i powtarzać zabobony w mojej obecności.