|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
jak się wda w mamusię to śrubokręt będzie super zabawką, ja ponoć jak tylko zaczęłam się przemieszczać to podbierałam ojcu klucze z garażu i chciałam naprawiać rowery szklana kula do wóźia i w drogę
|
|
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadza sie , chce rodzic w wannie ...
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
nie nadrobię nic więcej
, trzeba się doturlać do kuchni i coś na obiad wyprodukować papatki
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
rabarbar, a ja dziś obiad na leniuszka - wyciągnęłam z zamrażalnika sosik do spaghetti i się rozmraża, tylko makaronik ugotuje
no ale w końcu mam odpoczywać
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo w końcu ktoś kto też chce rodzić w wannie
|
|
|
|
#1656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dołączam się do tych, co miały dziś średnią noc. Najpierw nie mogłam zasnąć, bo było mi duszno i nie mogłam oddychać. Potem o 2 się obudziłam, bo mi komar brzęczał (i ugryzł w 5 miejscach), zapaliłam światło, obudziłam męża i kazałam szukać tego komara i wykonać wyrok Jeszcze mi się całą noc pier.doły śniły.Wapno - można, w końcu wapno jest też w tych preparatach witaminowych dla ciężarnych, wodach mineralnych itd. A przynajmniej się okaże, czy to uczulenie - bo to po wapnie powinno przejść. Jeśli coś poważniejszego (tfu tfu) to nie minie. Cytat:
Mnie znajoma powiedziała, że będzie córka, bo mam cerę fatalną ![]() Cytat:
)Zabobony rulez A te o sierści u dzieci to już w ogóle Cytat:
![]() Cytat:
Przesyłam duzo siły i pozytywne fluidy ![]() Lausanne, Gdańsk Gdańskiem, ale ja to bym nawet do Twojego Lublina z chęcią się wybrała. Tym bardziej, że jeszcze nigdy mnie tam nie zawiało, a wszyscy mówią, jak tam pięknie ![]() Gratuluję zbiorowo zakupionych wózków (Małgosia I kciuki za dzisiejsze wizyty: Danika , Pestka , Małgosia , Indygo , Lullaby .U mnie od dwóch godzin lekko burzowo (choć już chyba nareszcie się przejaśnia), zwinęłam psa z podwórka, żeby się nie bał i siedzimy sobie we dwójkę (kot w swoim strychowym krolestwie). Mąż ma od dziś urlop, ale załapał dodatkową pracę przy remoncie. Z obiadem mi się udało - mam gołąbki od mamusi ![]() Babcia od niedzieli na mnie obrażona za niechodzenie do kościoła
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-20 o 14:52 |
||||
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym też chciała, ale u mnie nie ma takiej opcji w szpitalu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1658 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cotka Tż rozmawial z tym facetem (trochę się boję dwóch facetów uzgadnia kwetie wózka) podobno dziś lub jutro ma go wysłać....
Mam nadzieję, że dziś ![]() Cytat:
Kremowy ładny Cytat:
Cytat:
na wyraźną prośbę makro-żernego Tż-ta ![]() Agnys Ale, że co z tą sierścią i macicą?? Że niby jak??
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładny i cena też fajna
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
cotka - będziesz rodzić w wodzie?? ale superaśnie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nom kremowy jest śliczny, w ogóle mnie sie tak bardzo podoba ta torba na pierdółki w Ballili ze chyba ją spobie przywłascze Jak będe jeszcze w sklepie to poprosze żeby mi babka wpięła fotelik w stelaż żeby zoabczyć jak to wygląda, ale podejrzewam ze śmiesznie tak jak w Maricie, wtedy weźniemy bez fotelika zestaw Ogólnie to myśle że coraz bardziej jestem przekonana do Ballili
|
|
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ależ była burza
I odebrałam wyniki posiewu i wyszło, ze GBS nie ma ale mam jakiegoś grzybka Cytat:
![]() Kołyska śliczna Czyli to normalne A opowieść wzruszająca![]() Malgosia1983 gratulacje zakupu Ładny kolor![]() kasiuleczkakuleczka bardzo dobrze, ze pani położna cię ochrzaniła Będzie okacelinka dobrze, że odpoczywasz, ja też leniuchuję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
też bym chciała rodzić w wodzie, ale u mnie to nierealne
|
|
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka też bym chciała w wodzie (jesli nie z ZZO) ale przy mojej ciąży podobno odpada. Musi byc wszystko cacy, bez komplikacji
Agnyska to wpadaj do Lbn. Spac jest gdzie My zawsze chętnie gosci przyjmujemyBaby mam wrażenie że ja dzis totalnie od czapy piszę Wy o jednym, ja o drugim![]()
|
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Natka dobrze, że mi przypomniałaś, jutro musze podskoczyć po wyniki mojego posiewu, mam nadzieje, że nic tam nie ma
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Tż tak postanowil
![]() Oj My mamy we wro dwa szpitale gdzie jest wanna. Tyle, że ponoć takie jest na to parcie, że ciężko powiedzieć czy mi się uda "wepchać". Więc też biorę pod uwagę opcję że na sucho pójdzie ;]Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Kurde lipiec- sierpień miał taki przestój, a teraz co wejdę to nowa mamusia. Masakra. Jak u nich wszystkie urodzą to pewnie u nas się zacznie. Chociaż mam wrażenie że niektóre z nas to się jeszcze w połowie sierpnia rozpakują |
|
|
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc brzuchatki!
Szybko przejrzałam i wiedzę,że nie tylko ja miałam problem ze spaniem. Ale jestem dziś śnięta Melduję się wiec i coś tam poczytam ale jakoś nie mam siły klikac w klawiaturę.buźka |
|
|
|
#1669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przesyłka jest szybsza niż blyskawica ![]() Cytat:
tu raczej cierpliwości potrzeba, choć te psy z ta tona zmarszczek są rozczulające
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tez właśnie spojrzalam na lipcowki - masakra dzis u nich Ale się wzruszyłam jak je czytałam![]() Archinta witay
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
A ja wrociłam z pracy i wypilam wlasnie z mamuska kawkę, pochwaliłam sie przy tym pościelą bo juz doszła i jest śliczna
![]() A wogole to dzis w pracy zalałam tel herbatą i cholerka troszke klawisze sie mulą, musze go chyba wyczyscic
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To takie niesamowite wszystko |
|
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe która u nas pierwsza poleci na porodówkę
Malgosia?Natka? Kaileight?
|
|
|
|
#1675 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
ależ wy macie wenę na pisanie do południa ....nadrobić nie idzie ![]() Cytat:
to tak jak My ![]() [QUOTE=Malgosia1983;282380 31] Cytat:
dzięki kochane wiem,że marudzę o tej mojej mamie... ale serio się martwię...(martwiłam) Cytat:
a bardzo dobry...i też można jest puder płynny ( bodajże aflofarm) kosztuje ok 6-7zł, a pomaga.. jego używa się przy ospie by nie swędziało.. mój tż mnie smarował tym..a że to takie białe..to łaziłam jak muchomor...no ale pomogło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupki Cytat:
![]() Cytat:
u nas to wogóle historia.. od września spóźniał mi się okres.. i co miesiąc wmawiałam sobie,że jestem w ciąży,robilam testy..ale nic nie wychodziło.. w końcu w grudniu nie dostałam okresu przed sylwestrem..ale mnie to nie zmartwiło..poprzedni się spóźnił 2 tyg, i od tego czasu..czekałam na okres..a objawy sobie tłumaczyłam wszystkim ale nie ciążą...testu nie robiłam,bo stwierdziłam,że bez sensu.. po 3 tyg zaczełam się martwić... nawet ryczeć(?) że napewno znów mi hormony szwankują znów będzie leczenie,problemy itd..przeryczałam cały weekend .. a po weekendzie musiałam autobusem jechać do pracy.. i nie dojechałam.. wybiegłam niemal z niego na przystanku w połowie drogi i zwymiotowałam... mój tż..jak to usłyszał,to powiedział,że teraz to już mu nie powiem,że w ciąży nie jestem i mam iść po test.. po pracy byłam w centrum i od razu zrobiłam test jak tylko zakupiłam..a tu dwie czerwone krechy... dzwonie z tej toalety... kochanie zrobiłam test- a mąż- w ciąży jesteś?? a ja tak. A on- no mówiłem ci,to się zapierałaś ,że nie najpierw się poryczałam,potem byłam w szoku.. ale szczęśliwa jak nie wiem.. a po paru dniach potwierdził gin 8 tydzień ciąży..i usłyszałam serduszko naszej kruszynki Cytat:
ja bym chciała...ale ostatnio stwierdziłam,że nie bardzo mam co kupować już bo to co zostało do kupienia,to materac...jak łóżeczko się skręci dopiero, laktator albo butelki i sterylizator..ale to jak urodzę.. tylko tą pościel z pl zamówić...ale to czekam jak siostra się ogarnie z przeprowadzką,bo nie chce jej zawracać teraz głowy... normalnie praktycznie wyrobieni jesteśmy... zostało poprasować to,co się suszy i jeszcze 1 albo 2 prania...i prasowania
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
no to ja tez trzymam kciuki
|
#1678 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale naprawdę panicznie się boję ![]() Cytat:
ale i tak boi się widze to jak na dłoni Cytat:
ja mam leczo mama mnie rozleniwia, coraz mi coś upichci, a ja nie mam po co gotować i wymyślać dziwnych rzeczy ![]() Cytat:
śnił mi się jogurt fantazja pomarańczowy, już szłam z lodówki żeby go wziąć , ale zobaczyłam smalczyk mamusinej roboty i pękłam na rzecz smalczyku Nie płakałam ale nie powiem świetnie się to czyta i tak jak piszecie takie niesamowite! Nie dziękuje za dzisiejszą wiytę bo nie chce zapeszyć, a się jej boję chyba pierwszy raz w tej ciąży---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Coś mi się wydaje że żadna którą obstawiamy, weźmie nas któraś mamusia z zaskoczenia
|
|
|
#1679 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem jak
Kocia sierść zatka Ci macicę (ta sierść to taka samonaprowadzająca czy coś, że do macicy trafi) i dzieci mieć nie będziesz I to usłyszałam od mojej rówieśniczki, z którą studiowałam. Dziewczyna z Katowic, więc nie żadne wiejskie klimaty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że to badanie wykrywa też grzybki, zawsze myślałam, że tylko bakterie tam hodują. Cytat:
Stokrotko, Ty to taka nadopiekuńcza córka jesteś Fajne te Wasze opowieści o początkach ciąży ![]() Ale ja nadal jednego nie rozumiem - mojego terminu i jak to się stało Okres mi się spóźnił 1 dzień, kupiłam test i 28.12 wiedziałam, że jestem w ciąży (dobrze, że przed Sylwestrem, to nie piłam, a potem nie musiałam sie martwić). Dla mnie to jakieś czary-mary, albo plemniki mojego męża żyją 2 tygodnie Jeszcze ja Was wezmę z zaskoczenia
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-20 o 15:49 |
|||||
|
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Zwierzaka nie włoże bo nie mam.
szklana kula do wóźia i w drogę 

, trzeba się doturlać do kuchni i coś na obiad wyprodukować papatki
Jeszcze mi się całą noc pier.doły śniły.
Mnie znajoma powiedziała, że będzie córka, bo mam cerę fatalną 
. Nie wiem co ma jedno z drugim (jak któraś z Was jest ruda, to przepraszam za babcię
)
Dzisiaj babka z mojej dalszej rodzinki urodziła maluszka, o miesiąc za wcześnie bo jej wody odchodziły, maluszek na 2200g i leży w inkubatorze, ale dostał 10pkt.
, Pestka 

My mamy we wro dwa szpitale gdzie jest wanna. Tyle, że ponoć takie jest na to parcie, że ciężko powiedzieć czy mi się uda "wepchać". Więc też biorę pod uwagę opcję że na sucho pójdzie ;]

chyba pierwszy raz w tej ciąży