|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38131 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Tak czy siak obie są - w różny sposób - za słabe. Cytat:
Cytat:
by kolejne kręconowłose dziecię się pojawiło ![]() A propos - koleżanka ma bliźniaczki jednojajowe - jedna ma włosy proste i klapnięte, druga loki będzie mieć aż miło (teraz są krótkie, więc wywijają się na wszystkie strony, ale widać, że z tego będą po prostu loki). No i jak można mówić, że bliźniaki są identyczne?
|
|
#38132 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
no chyba, że moją hennę porwała ulewa |
||
|
|
|
#38133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co z Wax'em ? Myślisz, żeby potrzymać z 10 min i spłukać ? Ja wczoraj umyłam włosy Barwą Ziołową, dałam odżywkę d/s Alterry i próbowałam ułożyć jakoś włosy, nie za bardzo się chciały lokować, może za dużo nałożyłam, albo niedokładnie spłukałam ? Nie mam teraz dużo czasu na czytanie o olejowaniu, ale postaram się to jakoś nadrobić.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-07-21 o 12:16 |
|
|
|
|
#38134 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet kilka: - trzymałaś za krótko, - nie pasuje Twoim włosom o tej porze roku, - nie pasuje Twoim włosom wcale. Zrobiłabym tak - za kilka dni użyłabym ponownie i potrzymałabym jakieś 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem. Jeśli i po tym myciu włosy będą fatalne, to odstaw na półkę i poczekaj do listopada z ponownym użyciem. Cytat:
Dzięki za info
|
|
#38135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja swoje podobnie katowałam, suszyłam co 2 dzien rano na gorąco na szczotkę - więc ciągnęłam niemiłosiernie. Ale starałam się nie prostować raczej. Oby włoski doszły do siebie po katowanku, jak przepraszałaś to może się nie obrażą ![]() Cytat:
były spuszone, dzisiaj jakby troche mniej, pewnie wygniotłam je śpiąc. A jutro dopiero będę myła, może coś na noc sobie nałożę dzisiaj? Macie jakieś propozycje? tylko jutro musze jakoś wyglądać, może lepiej postawić na oś sprawdzonego już ![]() Faktycznie śliczny korkociąg i na grzywce mi jak się zrobi to ewentualnie gdzies pod spodem ![]() Rybiorku oba kotki na pewno sa wspaniałe, dobrze, ze Skuter zdrowy - oby wam się zdrowo dalej chował i oba się dogadywały ![]() A drapak fakt uszcześliwiłby na pewno całą ferajnę i jaki wysoki jest, a mąż faktycznie zdolniacha w takim razie ![]() Dmka noooo to zbudowałaś napięcie nie ma co! teraz będę czatowac na zdjęcia cały dzien ![]() ojp nie mam pojęcia muszę dogłębnie przeanalizowac te wszystkie typy najpierw ![]() MT ojejku nooo to faktycznie przeżył Twoj kociach sporo... biedactwo.. Dobrze, że teraz ma kochający dom!
|
|
#38136 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc zostawiam Garniera i krem biedronkowy na zimę![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Bo aż nie chcę mi się wierzyć, żeby moje włosy nie lubiły tej odżywki, zwykle lubią tłuściochy. Ale w sumie dopiero na wizażu dowiedziałam się, że to co im pasuje zimą to niekoniecznie latem. A nigdy nie sprawdzałam jak na nie wpływają różne odzywki latem bo zwykle o tej porze roku w ogóle o nie nie dbałamDziękuję za sugestie
|
||
|
|
|
#38137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne sa koty nie? Jak sie je dobrze wychowa (bez bicia, krzyczenia tylko lagodna perswazja i nagrody) to sa przekochane i nigdy nie sa agresywne, przynajmniej Cycek nie jest (poza pierwszym widokiem Skutera), czasami sie na mnie gniewa ale robi to tak ze mi sie smiac chce, odchodzi i siada tylem do mnie, udaje wtedy ze nic nie slyszy, normlanie reaguje na swoje imie, w ogole doskonale wie co do niego mowie, jak podkrada malemu jedzenie i go zlapie na tym to nie musze kota dotykac, powiem 'Cyc zostaw to' i kot zostawia, wczoraj skradal sie do miski malego jak sie bawilam z malym, zdazylam zauwazyc i bylo krotko 'Cyc ani sie waz', polozyl sie z pyskowaniem (takie zadziorne miau) ale nie ruszyl A maly na razie ma super zabawe wieczorem, Cyc siedzi pod koldra a maly skacze po poscieli (i mnie), nawet jak Cycek zlazl z lozka maly nadal po mnie skakal, leciutki na razie jest wiec pomimo tego zasnelam Ale zeby nie bylo tylko o kotach, dzisiaj pada i jest strasznie wilgotno w Dublinie, ale oprocz tego ze lekko zmoklam (wiecie jak jest z parasolem, jak wieje to nie ochroni w 100% przed deszczem) wlosy sa ok, przyklaply bo sa wilgotne ale nie ma puchu ani nic sie nie wyprostowalo, jak podeschna to je dopiero troche rozburze palcami.
|
|
#38138 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie dotyczące używania odżywek proteinowych - o tym, że przy ich stosowaniu należy zadbać zabezpieczanie emolientami wiem. Mam jednak wątpliwości, jak to wygląda w praktyce. Czy po użyciu maski z proteinami i po jej spłukaniu wystarczy nałożyć odżywkę do spłukiwania z zawortością emolientów ? Czy może wymieszać je ze sobą ? Albo używać protein np. dwa razy w tygodniu, a w pozostałe dni odżywek emolientowych ? Który sposób jest poprawny ?
I pytanie dotyczące odżywek/masek, które w swoim składzie poza proteinami zawierają również emolienty na początku składa (np. maski Bingo) - czy ich ilość jest niewystarczająca do zrównoważenia działania protein ? I ostatnie pytanie - czy jest sens (poprawa kondycji/regeneracja włosa) używania kilku protein, np. keratyny, jedwabiu, mlecznych ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#38139 |
|
Rozeznanie
|
Odważyłam się wreszcie napisać i tu... Czytam Was i czytam, zachwycam się i zachwycam... Waszymi włosami przepięknymi, kotami cudnymi... i zazdraszczam nieustająco. Kotów najbardziej, bo silna alergia uniemożliwia mi na stałe ich posiadanie (rozczula mnie Skuterek Rybiorki, przypominający z ryjka mojego śp. Bazyla). Natomiast włosyWasze są dla mnie motywacją do działania i dają nadzieję, że i moje kiedyś staną się równie piękne.
Na razie się dokształcam na Wizażu i staram się powoli wdrażać w życie zasady CG i kosmetyki naturalnej. Na razie spisuję na kartce "dopuszczalne" kosmetyki, potem ruszę na zakupy. Od niedawna olejuję, wczoraj hennowałam (efekty w galerii Malowanie Henną https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504604&page=2). Mam jeszcze w planie przycięcie końcówek. Póki co moje włosy niegdyś proste po ciąży stały się faliste na końcach i załamane mniej więcej w połowie głowy (to mnie najbardziej denerwuje), ale może odpowiednia pielęgnacja wydobędzie ciekawy skręt i zniweluje tę "budę". Nie bardzo potrafię określić ich typu (na pierwszej stronie wątku znalazłam info, ale nazewnictwo w języku angielskim przy tych 1a, 3b niewiele mi mówi, jest gdzieś ta klasyfikacja po polsku?) P.S. DMkAniu, dzięki Tobie odwazyłam się przyłączyć i tu!!! Dodatkowo odkryłam, że jesteś całkiem blisko mnie-"zaledwie" 80km! Buziak. AAA, no i oczywiście-GRATULACJE,cioteczko! Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-07-21 o 11:33 |
|
|
|
#38140 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli znajdę w ciągu tygodnia to kupię, ale zazwyczaj od razu wchodzę do morza, a potem idę leżeć na plaży, więc może być ciężko z nałożeniem.
Ale jeśli je bym znalazła to nakładać na suche włosy? I tyle, żeby nie wyglądały jak tłuste? Będę chyba musiała myć włosy codziennie bo na drugi dzień nie mogę związać sobie włosów bo po bokach nad uszami mam już tłuste włosięta Coś mi się wydaje, że mama nie będzie zadowolona z codziennego mycia włosów, bo twierdzi, że powinnam co 3 myć, a to, że mi się przetłuszczają to nie dociera ![]() A przy myciu codziennie to włosy nie były by zbyt zdezorientowane gdybym na zmianę myła szamponem babydream i odżywką? Czyli w pn babydream, wt isana/potter's (właśnie co do pottersów to nadaje się tylko aloesowy, czy jeszcze jakieś?) śr znów babydream itd |
|
|
|
#38141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38142 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku, kotecki obydwa cudaśne i Skuter i Cycek
Miałam dodać zdjęcia wczoraj, ale dodaję dzisiaj
|
#38143 | |||||
|
|
Toś pojechała... I włosy zadowolone
![]() Cytat:
![]() Mnie fryzjerka też nie chciała uwierzyć, ze rozczesze palcami póki nie dotknęła włosów Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bossski ;D
|
|
#38144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
dodawanie keratyny czy inny dodatkow jest fajne ale jesli maska/odzywka ich nie ma, wtedy ma sie jak 2 odzywki, na codzien emolientowa i 1-2 razy w tygodniu z dodatkiej proteinowa jak czesto dodawac proteiny to juz niestety sprawa indywidualna, ja musze np co drugie mycie uzyc protein bo one utrzymuja mi skret no i jeszcze na koniec, zawsze przed planowanym farbowaniem, mycie wczesniej uzywam duzej ilosci protein (glownie keratyna, hydrolizowany owiec) aby wzmocnic wlosy przed uzyciem farby, potem conajmniej tydzien zero protein aby kolor 'wgryzl' sie dobrze ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
#38145 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Będą
TŻ zmusiłam wręcz do pstryknięcia kilku ![]() Cytat:
ej, przez Was chcę mieć kota ...szkoda by mi było zwierzaka...Zobaczymy jak podrośnie czy będzie CB jak coś to będę dobrą ciocią i podrzucę kilka odpowiednich odżywek ![]() Cytat:
Cytat:
nie no, tak naprawdę to nie ma na co ![]() Cytat:
jak fajnie, że coraz więcej osób przeciągam na "złą stronę mocy" ![]() |
||||
|
|
|
#38146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że Cyc do Was trafił. Jest tak super wychowany, że jestem pełna podziwu, bo znam wiele kotów, ale aż tak grzecznego to nie ) to podrzucę Wam go do wychowania lub pobiorę kilka lekcji Bo marzę o kocie i psie (najlepiej dwóch) ![]() Ten drapak to istne królestwo i nie dziwię się, że niektóre koty na takie sklepowe drapaki nie zwracają uwagi Co do puszaka to mogę spróbować go pokochać ale takiego małego, bo i tak był zawsze większy i musiałam z nim żyć (za czasów złej pielęgnacji) ![]() Cytat:
To odpowiednia pielęgnacja i wydobędziemy z Twoich włosów prawdziwe piękne. Zaintrygowałaś mnie swoim zdjęciem po ręcznie robionych papilotach. Czy możesz zdradzić tą sztuczkę? Bo wyglądałaś przepięknie i jestem ciekawa, co tak sprawiło Cytat:
![]() ![]() W tym małym pudełku to zmieściłyby się takie dwa kociaki i jeszcze byłoby troszkę miejsca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super włosiska
|
|
#38147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oglądałam zdjęcia które dodałam na początku, jak tu trafiłam... Dżizas, ja myślałam że to są kręcone i zadbane włosy (kiedyś) ?! Dzięki dziękidodam i ja mojego cudaczka, konkurencja dla Cycka i Skutera ![]()
16.06.2012 FOREVER <3 Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek ![]() Edytowane przez agacie92 Czas edycji: 2011-07-21 o 12:52 |
|
|
|
|
#38148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę, że się podoba. Ale to wszystko Wasza zasługa
Mam balsam po opalaniu i chciałam go jakoś zużyć na włosy, ale w połowie składu jest silikon Balsam był TŻ, bo ona ma jasny fototyp skóry, więc siedzenie na słońcu zbytnio mu nie służy ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Rozpuściłam włosy i donoszę: grzywka do spięcia (ale z tym się liczyłam, choć najpiękniejszy korkociąg się utrzymał), włosy bardziej miękkie i mięsiste niż wczoraj, tylko jednak muszę coś na nie nałożyć, żeby jest trochę okiełznać
|
|
#38149 |
|
Rozeznanie
|
Aleście rozgadane
Jakiś czas temu trochę pielęgnowałam swoje falo-loki według zasad CG, później coś mi się odechciało, ale teraz się zrehabilitowałam i postanawiam zacząć bardziej porozpieszczać pukle Jak skończę moją odżywkę z Bis-cośtam dimetchicone, to konkretniej zacznę być curly. Swego czasu zdecydowałam się na silikon, ze względu na długie włosy i chciałam je w jakimś stopniu ochronić przed uszkodzeniami mechanicznymi, ale teraz jak już to chyba wybiorę jakiś łagodniejszy ![]() Kiedyś używałam tych joasiek bez spłukiwania (miałam żółtą, czerwoną i niebieską i z apteczki tę z miodem) ale po wszystkich robił mi się jakiś puszak Macie jakiś pomysł na fajną, dobra i niedroga odżywkę bs?Dzisiaj obeszłam kilka sklepów w poszukiwaniu garniera nutri-odbudowa,ale brak go na pułkach, poza tym nie wiem kiedy, ale garnier zmienił opakowania odżywek tych fructis, ciekawe czy w składach też coś zmienił, czy tylko chcą zwrócić uwagę konsumentów ![]() Ciągle główkuję jaki mogę mieć typ włosów, gdyby może zachowywać się profesjonalnie i pielęgnować je tak jak lubią i odpowiednio z pielęgnacją Curly Girl to może byłyby bardziej zakręcone. Obecnie to coś jakby między 2c/3a, bo góra włosów jakby dziwnie prosta, a dół pokręcony jak szalony może to dlatego, ze zazwyczaj wszystkie odzywki stosowałam na końcówki i dół włosów.Teraz zadbam o włosy, będę je odżywiać i uzyskam 3a
|
#38150 | ||||||||||||||||
|
|
Ależ dziś piszecie
![]() MaybeTomorrow wielki szacun dla takich osób jak Ty, które ratują zwierzaki Jakie maleństwo... ![]() Dobrze, że nie kompres. Cóż, możesz próbować jako odżywkę do spłukiwania, ale moim zdaniem to naprawdę niewiele. Szkoda, że wyjeżdżasz, bo z tego, co piszesz, wynika, że istotne dla Ciebie mogą być cukry proste lub proteiny. W 4 dni nie damy rady tego sprawdzić No, cukry proste damy radę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łącze się w pogodzie jak nie leje to ciapie. Można sobie wybrać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stricte proteinowa była Artiste różowa. Można tez sprawdzić czy odżywka jest dla mnie z proteinami czy proteinowa - wystarczy zastosować ją na włosach. Cytat:
Teraz zależy, co chcesz zrobić - keratyna i jedwab będą regenerować przy czym jedwab ma tendencje do zmiękczania a keratyna do usztywniania. Mleczne i wszystkie inne raczej nabudują się na włosie, kondycjonując go. Nie radziłabym raczej stosować kilka protein jednocześnie, jeśli jeszcze nie wiesz, jak reagują Twoje włosy. Raczej próbowałabym kolejno, by nie sięgać po tę, która nie służy. Osobiście preferuję dokapywanie keratyny do odżywki niż poszukiwanie odżywek proteinowych. Wolę po prostu sama decydować o stężeniu. Jesteśmy straszne? ![]() Cytat:
Jak wolisz. Najlepiej by było nałożyć przed kąpielą, ponieważ słońce w większym stopniu odbija się od wody niż od piasku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Imponujące!
|
|
#38151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PharmaCF - BeBeauty Face Expertiv - Hydro Effect - micelarny żel do mycia i demakijażu twarzy i oczu kafeteria Skład: Aqua, propylene glycol, disodiumcocoamphodiacetat e, PEG-40 hydrogenated castor oil, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, poloxamer 184, PEG-7 glyceryl cocoate hydrozypropyl guarhydrozypropyltrimoniu m chloride, sophora japonica leaf extract, panthenol, sodium hydroxide, sodium citrate, sodium chloride, disodium EDTA, citric acid, parfum, methylparaben, propylparaben, methylisothiazolinone W ogóle co za głupek ze mnie ;] Byłam w dużej aptece: turystycznie, krążyłam koło nafty, jednak zawsze odstrasza mnie notka "może podrażniać" ;] Z tego wszystkiego przy kasie była promocja "super delikatny szampon AA" za pół ceny i głupek wzięłam ;] A w składzie standard: SLS, złagodzony innymi detergentami, potem ładniej bo pantenol i rumianek. Macie przykład kupowania kompulsywnego ;] |
||||
|
|
|
#38152 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Wiele włosów lubi silikony, a nie pasuje im pielęgnacja cg, to warto sprawdzić. Cytat:
Cytat:
Może być tak, że Twoje włosy kręcą się nie od nasady, ale od pewnego momentu. To indywidualne i dodaje włosom charakteru ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Wrr... I Cytat:
Ale do przejścia (ten może tez się średnio zmywać, ale za to jaki poślizg! Malllina )A poza tym to nie podoba mnie się Twój naftowy pomysł
|
|
#38153 |
|
Rozeznanie
|
Eloe. Wcale nie jesteście straszne. Raczej kochane i życzliwe! Do tego pomocne.
DMkAniu, niestety nie kierunek Konin, wrecz przeciwnie-na zachód, czyli kierunek Gorzów bardziej, mniej wiecej w połowie między P. a G. Dzięki Tobie przywlokłam się tu z wątku o hennowaniu. I to Ty mi uświadomiłaś, że lekko falista to też kręcona. Rybiorku! Dałaś mi nadzieję na kociaki, nie słyszałam,ze te syberyjskie hipoalergiczne (już sie nawet nad łysym zastanawiałam, ale nie przekonałam się, wygladaja tak nieszczęśliwie bez sierści). Przejrzałam parę hodowli, jeszcze zasięgnę języka. Ale się napaliłam! |
|
|
|
#38154 |
|
Raczkowanie
|
|
#38155 |
|
Zakorzenienie
|
O rety... Miałam trochę poodpisywać Wam, ale nie jestem w stanie na całe trzy strony
Niezłe macie tempo pisania ![]() Poszłam wczoraj do ross, spędziłam tam zdecydowanie więcej czasu niż planowałam Tonę różnych produktów przejrzałam, czytałam składy, ale że pamiętałam tylko z nazw alcohol denat, więc nie byłam pewna co mogę a co nie W każdym razie ostatecznie wzięłam to co mi się kojarzyło, że na pewno można:Nivea krem do stylizacji żel do stylizacji rossman zielony - taki w wielkim słoju ![]() odżywka isana babasu a, i jeszcze oliwkę babydream, tylko czy można ją na włosy? Bo jak nie, to do ciała zużyję ![]() Dzisiaj na głowie lekka szopa, ale o dziwo loki nadal są, a to już po dwóch spaniach że tak powiem Upichciłam sobie psikacz: 3/4 wody i 1/4 nivea flexible curls Mocno rozwodniony, będzie do odżwieżania fryza Może go trochę skoncentruję bardziej, no ale zobaczymy
|
|
#38156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widac choc Cycek jest zdecydowanie bardziej rozwazny to na Skuterka tez dzialaja nasze metody, pomimo ze wariat taki ze glowa mala (wlasnie maz dzwonil ze maly zrzucil, biegnac po polce nad kominkiem, drewniany kaczki Mandaryna i jednej glowa odleciala, jakby nozem odcieta, coz mam teraz normalnego kociaka, Cycek ngidy niczego nie zrzucil ani nie zniszczyl ale on jest wyjatkowy, gdzies przeczytalam ze jak ktos obawia sie strat, sluczenia czegos albo dostaje palpitacji na widok zadrapania na kanapie nie powinien sobie sprawiac kociaka, na razie Skuterek wie ze drapac mozna tylko drapak, niestety z tym zrzucaniem troche nam zajmnie, energia go rozpiera![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: i jeszcze jedno, w dobrych hodowlach oprocz dokumentu hodowcy proponuja aby przyjsc wczesniej, nawet zanim sie kotek urodzi (dobre hodowle maja listy na kociaki na 2-3 lata do przodu, serio!) i np. z godzine pobyc z kotem, albo nawet sami przyjezdzaja z pupilem do potencjalnego zainteresowanego. Przynajmniej tak jest w Kanadzie. Po takim tescie wiadomo juz wszystko. Mozesz miec Syberyjczyka albo nie.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-07-21 o 14:46 |
||||
|
|
|
#38157 | |||
|
|
Cytat:
Kolejny raz w ciągu paru dni ktoś pisze, że nabrał odwagi napisać w naszym wątku Tom się wystraszyła Cytat:
Oliwkę możesz na włosy, choć BD dla kobiet w ciąży jest składowo lepszy. Kupisz następnym razem ![]() Cytat:
za kombinowanie. Należą się!Próbuj Narobiłyście mi znów ochotę na czerwienie. Ech... A już zwalczyłam rudzielca w sobie
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-21 o 15:08 |
|||
|
|
|
#38158 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieśmiało chciałam się przyłączyć
To że są podatne wiedziałam od zawsze, kilka razy metodą ugniatania po myciu udało mi się wyczarować coś w zamyśle pofalowanego. Jednak przez 99% czasu uważałam że mam proste i trzeba je ciągnąć szczotką żeby się jakoś układały. Osatnio trafiłam do świetnego fryzjera, który mi powiedział, że mam cudowny skręt, podciął i kazał nie suszyć suszarką, tylko kupic krem do stylizacji i trochę pognieść. Więc tak zaczęłam robić. Na zdjęciu, jeszcze trochę mokre z joanną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ki.html&next=1. No i zaczęłam podczytywać Mam nadzieję, że trochę pomożecie i wesprzecie
|
|
|
|
#38159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale przez pierwsze dni najwyżej wypróbuję bo na słońcu nie będę mogła długo siedzieć ze względu na comiesięczne dolegliwości Więc gdyby było tragicznie to szybko skoczę do pokoju i wymyję włosy.Co do mycia na zmianę: no bo jednak szampon nie ma odżywczych składników i jak raz nie dostanie przy myciu szamponem nic, a w następny dzień dostanie już na starcie odżywkę (potem oczywiście reszta) to mogą się dziwnie zachowywać. To w takim razie jakiego pottersa znajdę to takiego kupię. A co do tych protein to co najlepiej by było stosować? Bo babunia miód i proteiny mleczne to za mało. I wtedy co 3-4 dzień? Gdzie na 99% będzie to masło shea? (jeśli w naturze to ciężko będzie zdobyć). |
|
|
|
|
#38160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z resztą tak jak każda z nas![]() James Bond Tak jak ten 'ludwik' z biedronki
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

wczoraj zostałam prawdziwą ciocią [mój brat ojcem]. Cieszę się jak głupia
a maluszek piękny 
by kolejne kręconowłose dziecię się pojawiło

A co z Wax'em ? Myślisz, żeby potrzymać z 10 min i spłukać ?

były spuszone, dzisiaj jakby troche mniej, pewnie wygniotłam je śpiąc. 

bo na drugi dzień nie mogę związać sobie włosów bo po bokach nad uszami mam już tłuste włosięta 

...szkoda by mi było zwierzaka...
może to dlatego, ze zazwyczaj wszystkie odzywki stosowałam na końcówki i dół włosów.
No, cukry proste damy radę

za kombinowanie. Należą się!