|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38191 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#38192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obecnie taką http://www.opisyproduktow.pl/images/...05002367_l.jpg, a wcześniej z agrestem... Zła jest ? ![]() Właśnie trzymam Wax'a z łyżką miodu przez 10 min. I co dalej ? Spłukać dobrze i nałożyć Alterrę d/s morelową ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-07-21 o 21:50 |
|
|
|
|
#38193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sodium C 12-15 Pareth-3 Sulfate w składzie
|
|
|
#38194 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal
Witam i ja kręconowłosa
/. I tu moje oczy wyszły z orbit-boszeeee jakie piekne loki sie robiły. Zostawiłam po wgniataniu troche do przeschniecia, potem wgniotłam trochę żelu lnianego/no tylko pół godz stał od zagotowania, ale nie wytrzymałam/. Loczki zrobiły sie troche mniejsze, jakby rozpierzchły sie na drobniejsze, ale sa nadal. Jutro w wilgotne wgniote trochę żelu już po 12 godzinnym odstajaniu w lodówce.Jesteście Wielkie!!!!!!!!!!!!!!!Dzi ękuje bardzooo!!!! Acha mój typ włosa to chyba 2c/lub 3a/-jeszcze nie potrafie zbyt precyzyjnie określić.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#38195 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komfort użycia jak ta lala ![]() Cytat:
A ten szampon kompulsywny to w szufladzie trzymam, sumienie nieczyste :P Ale obiektywnie dobry jest, jak Barwy bez ziół, będzie na rozmajanieCytat:
Cytat:
Ładnie się zapowiada Trzymam kciuki za oszałamiającą zmianę ![]() Też chcę takiego fryzjera ![]() Poczytaj wątki podpięte, lub to co mam w linkach w opisie (Pigułka i FAQ). To Ci pomoże zrozumieć język, jakim się posługujemy a nam uprości tłumaczenie spraw Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sól jest w wielu szamponach i to nie jest podstawowy winowajca. Soli warto się przyjrzeć przy skórze nadwrażliwej lub włosach kosmicznie suchych np po rozjaśnianiu. Zacytuję Eloe z kilku stron wstecz o żelu Hipp: Cytat:
Mamy regularnie gwoździa na temat myjadeł BD, też niby w nich nic złego, ale ludziom nie pasuje :PTo że kosmetyk jest dla dzieci, wcale nie oznacza, że będzie super delikatny i dla każdego i na wszystkie problemy. Łupież bierze się z różnych przyczyn, no i jest łupież i coś co wygląda podobnie, np odżywka się zetnie albo skóra schodzi bo sucha. PH może być nie takie; dorosła skóra potrzebuje lepszego oczyszczania... Szampony z SLS są często naładowane silikonami, które mają też pozytywne działanie, zapobiegają ucieczce wody z naskórka Sodium coś tam - Pareth - Sulfate to coś jak SLS. Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-21 o 22:16 |
|||||||||
|
|
|
#38196 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba Ojp nie powinnaś nim myć zawsze
, może być raz na jakiś czas, a jeśli nie używasz oblepiaczy za bardzo to pewnie wystarczy raz na miesiącja też nie umiem określić typu włosów, chyba 2b, wavy, średniocienkie w kierunku cienkich i średnioporowate ![]() mam problem, jak muszę umyć włosy 2 razy szamponem to jak to zrobić stosując omo? odżywka na długość, mycie skalpu, płukanie, znowu odżywka i mycie i płukanie? bo czuję niedomycie po pierwszym myciu (ja nadal nie ogarniam jak Wy myjecie włosy odżywką tylko, ale to może dlatego, że po dwóch dniach od mycia mam smalec )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-21 o 23:37 |
|
|
|
#38197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co zatem polecasz do mycia ? Jestem po ! Załączam zdjęcia Eloe77
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-07-21 o 22:59 |
|
|
|
|
#38198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny maz wczoraj i dzisiaj narobil koto 143 zdjecia i nie moge sie zdecydowac co pokazac. Bylismu u veta ze Skuterkiem, mial test krwi na kociego aidsa, leukemie i jeszcze 2 choroby, zadnej niet, biedak tak sie wyrywal ze nie udalo sie vetce pobrac krwi z szyjki (Cyckowi tak brali bez problemu), skonczylo sie ze i lapke ogolili i z lapki wzieli, zostal popryskany na wszelki wypadek czyms przeciw pchlom (za maly na preparat jaki daje Cyckowi) i dostalismy tabletke na odrobaczenie (w razie czego, wedlug vetki nie ma raczej robakow), no oczywiscie dostal szczepionki po tescie krwi. Teraz spi bo wizyta go troche zestresowala, ale najpierw zjadl kolacje z tabletka. Jutro zamierzam nalozyc moja ulubiona maske Curl Fix i trzymac ja 15 min, potem bedzie Smoothing Conditioner (obie Curl Junkie). Jutro cos wybiore, dzisiaj tylko fotka pod tytulem: 'Czy te oczy moga klamac?', no i front face i profil
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-07-21 o 23:11 |
|
|
|
|
#38199 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Piękne
Rybiorku, to miałaś dziś dość stresujący dzień. Dobrze, że już po wszystkim. Współczuję Skuterkowi. |
|
|
|
#38200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38201 | |
|
Strażnik Wizażu
|
![]() i to 'szalone' oko Cytat:
trochę przesadzasz, ale dziękuję.Nie dziwię się, że ciężko wybrać kilka zdjęć dobrze, że Skuter zdrowy i pięęękny... [on chyba o tym wie ]O, dziewczyny, notujcie, Curl Fix i Smoothing Conditioner
|
|
|
|
|
#38202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ja mogę polecać, jak ja żółtodziób ale coś łagodniejszego https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041 https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=7671 ja chcę spiralkę..pół spiralki a bu!!!Cytat:
a kota chcę...oddaj
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-21 o 23:29 |
||
|
|
|
#38203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kilka stron wcześniej wrzucałaś zdjęcie swoich włosów. Jak Ci się udało w kilka dni aż tak poprawić ich stan?
|
|
|
|
|
#38204 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po pierwsze, chyba podcięcie pomogło. Niby tylko końcówki ścięłam, z 2 cm, ale lepiej się kręcą teraz, może były za bardzo obciążone ? Wcześniej wrzucałam zdjęcia loków, aż takiej różnicy między starymi, a obecnymi chyba nie ma Użyłam coś nowego, Alterry z morelą. No i zastosowałam się do rad Eloe77, trzymałam Wax'a z łyżką miodu tylko przez 10 minut. Hmm, poza tym, też flash w aparacie trochę "upięknił" zdjęcie Wiem, że przez noc mi to siądzie wszystko, ale następnym razem zastosuję jeszcze żel lniany, teraz nie mogłam, bo dopiero co zrobiłam nowy
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|||
|
|
|
#38205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a alterka...kilka dziewczyn mówiło, że "robi" lepsze loki, a w użytkowaniu jest bardzo bardzo nikt nas nie rozumie bardzo chcę spróbować miodu ![]() trzeba iść na rynek ![]() i olejowania (poza kokosem to jeszcze nie robiłam) chyba sobie zaraz nałożę oliwę z oliwek, tylko co będzie jutro po myciu... chciałabym ładnie wyglądać
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-21 o 23:57 |
|
|
|
|
#38206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam to szczescie ze moge uzywac kosmetykow zrobionych specjalnie dla kreciolkow Curl Fix i jego analiza Smoothing Condioner i jej analiza generalnie postanowilam dzisiaj zrobic cos wiecej, siedze teraz z olejkiem DooGro, ale tym bez parafiny, Mega Thick Growth Oil, sklad: Soybean Oil, Soy Methyl Ester, Sweet Almond Oil, Oat Extract, Oat Protein, Meadowfoam Seed Oil, SheaButter Extract, Fragrance, Propylparaben, BHA, Tea Tree Oil, Retinol (Vitamin A), Tocopherol (Vitamin E) Matricaria Extract, Goldenseed Extract, Hops Extract, Soap Bark Extract, Calendula Extract, Henna Extract, Horsetail Plant Extract, Safflower Oil, (nadal czeka na analize ale dal mnie wyglada fajnie), musialam sie przerzucic na taki bo niestety kompletnie nie moge uzywac kokosa, zaraz mam uczulenie, jak zaczynalam CG to nie mialam, wyglada ze ono sie rozwinelo w ostatnim roku, i dzungla i komary potem bedzie szampon, Curl Fix i Smoothing, a potem jak zwykle zelik Aloe Fix Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ze 143 fotek wybralam 30 na razie pierwsza dziesiatka, w ciagu dnia kolejneAha, i jeszcze jedno: wiecie ze jednak mozna wyszkolic koty aby sobie z misek nie wyjadaly, Cyc i Skuter maja juz miski obok siebie w kuchni, kazdy wie ktora jego (generalnie sa inne, malemu kupilismy tez osobno miseczke na wode taka malutka z rysunkiem kotka na dnie, rozwala mnie), to znaczy sukces na razie jesli chodzi o suche jedzenie, z mokrym jedza osobna ale jak zostana resztki to Cyc chetnie by wylizal po malym, niestety maly nie moze wylizac po Cycu bo Cyc syczy w tym momencie Wlasnie maly pogonil Cyca, od 5 rano lataja i gonia sie nawzajem
|
|
#38207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Po trochu zaczynam się orientować, dziś albo jutro mam zamiar się wybrać do rossmana na zakupy. W planie szampon, odżywka i odżywka b/s. Tylko nie bardzo wiem co mogę zrobić z kremem/ żelem do układania. Mam Joannę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ki.html&next=1 ale doczytałam się że ona nie koniecznie.
Edytowane przez Stefannia Czas edycji: 2011-07-22 o 08:50 |
|
|
|
|
#38209 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
![]() Ja już po 2 kawie i obawiam się, że na tej ilości się nie skończy. P da od wczoraj Ja rozumiem śnieg, ale tyle wody z nieba?! Z dobrych wieści - zakupiłam wczoraj Tigi Peace, Love & Planet leave-in o zapachu czereśni (skład jest kilkakrotnie dłuższy i wrzucę w wolnej chwili. Dodam, ze niezgodny z cg, ale... warto!). Zastosowałam kapkę na wieczór (robię tak, gdy ogarnia mnie puszak, a nie myję) i dziś jako odświeżacz. Włosom się podoba! Obawiałam się obciążenia (wysoko jest shea i słonecznik), ale nie ma nic takiego. Będę zdawać relację z kolejnych testów Głaszczę wirtualnie wszystkie kociaki . Czuję się rozpieszczona tyloma zdjęciami!Stefannio witaj, zapraszamy ![]() Cytat:
Podobno na Kanarach piaseczek jest drobniutki i jest wszędzie... Ja bym się nie przejmowała, że przykleja się do włosów - i tak będziesz się kąpać po plażowaniu. Cytat:
Masz jakąś fajną odżywkę d/s, choćby Alterrę z granatem i aloesem? Cytat:
Stosować co 3-4 dni, jeśli włosy lubią. Cytat:
Cieszę się, ze przeszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wstaw też, proszę, do analizowego. Cytat:
|
|
#38210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świeże mięsko a ta joaśka nie bardzo bo ma kilka rodzajów pq, silikon i alkohol denat a u mnie na noc oliwa z oliwek na suche włosy (8 godzin) pachniało mi sałatką grecką mycie Alterra migdał i jojoba drugie mycie WAX zagraniczny Alterra morelowa (d/s) Joanna len i rumianek (d/s) krótko, spłukane zimną wodą... Isana woda brzozowa na skalp schnę, objętość chyba będzie kiepska, ale włoski wyglądają mięciutko może powinnam była dać protein...
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-22 o 10:02 |
|
|
|
|
#38211 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Postępy tylko i wyłącznie dzięki wizażowi Kolor taki sam się zrobił, bo się już 'sprał' i do tego jeszcze płukanki z miodu i cytryny, chyba zrobiły swoje TŻ mówi że uwielbiaCytat:
...wiem ![]() Ale ich dużo
|
|
#38212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie, wyląduję na smietniku ![]() wydrukowałam kilke propozycji i ruszę na zakupy po pracy
|
|
|
|
|
#38213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odżywkę d/s, b/s i stylizator oczywiście po każdym myciu będę dawać, ale nie chciałam się zbytnio rozpisywać ![]() Mam alterre morelową, isana z babassem, garnier volume restructure. Jeśli dziś nie będzie padało to idę do rossmanna po tą alterre granat, więc przy okazji wezmę tą isanę z proteinami jedwabiu (o ile ją zobaczę). |
|
|
|
|
#38214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanych zakupów i pierwszych prób czekam na dokumentację!
|
|
|
#38215 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Mgiełko zawsze można do morelki dodać nieco miodu (zaczynamy od łyżeczki, bo miód może usztywniać). A nie możesz zamiast morelki zastosować granat i aloes? Jest lżejsza.
DMK jestem zachwycona Twoją przemianą.I jak tu zostawić coś dla potomności? ![]() Cytat:
jeju, ale przyjemnie czytać takie rzeczy ![]() Cytat:
A coraz piękniejsze fale u Ciebie to niby nic? Jestem pewna, że w miarę wzrostu włosów będziesz też coraz bardziej zadowolona ze skrętu Cytat:
Mnie idzie - prócz soli, o której pisała Basia - również o rodzaj surfaktantów. Betainę kokamidopropylową i jej koleżanki z jej gatunku uznaje się za delikatne i łagodzące choćby SLS, tymczasem mój przykład pokazuje, ze wcale tak być nie musi. Ten rodzaj ma 2 ładunki, wiec jest amfoteryczny. Dla mojego skalpu obecność takiego detergentu oznacza podrażnienie i odnoszę wrażenie, że zwykle - gdy nie ma innych/mocniejszych detergentów - własnie ich dodatek jest kluczowy. Oczywiście w szamponach dla dorosłych często pojawiają się dodatki ułatwiające rozczesywanie, jednak nie oznacza to, że podziałają ochronnie dla skalpu. Co detergent wyrwie, to jego. Podrażnienia to bardzo indywidualna sprawa, kwalifikacje szamponowe również. Dla mnie Hipp i BD nie są delikatne, choć ich zawartość wskazuje na przeciwnie. ![]() Cytat:
Odnoszę wrażenie, ze jeśli nie mamy do czynienia z chorobą, ale ze zdrową skórą pracującą normalnie i do tego nie nakłada się mnóstwa polimerów na włosy, to delikatniejsze detergenty wystarczą (betaina kok. i tak swoje wyrwie )Cytat:
Jeśli dokładnie wymasujesz skalp, to nie ma potrzeby powtórnego mycia (na tym własnie polega mycie odżywką). O TAK! Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, ze tutaj możemy się wypłakać ![]() Cytat:
|
|
#38216 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Zosia czuje się chyba miło połechtana, bo mruczy jak stary traktor
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miałabym afro jak się patrzy Ale kota polecam i tak, dobre na wszystko DMkAnia, włosy wczorajsze super, te rulooonyyy Cytat:
Cytat:
ojp, jaka zmiana ![]() Rybiorku, wszystkie 30 zdjęc obejrzę z wielką przyjemnością (W sumie obejrzałabym i 143 Ja też ![]() Cytat:
Ale zaraz nadgonię zaległości, bo już coś czuję, że mnie ciśnienie ścina ![]() Pogody jednak trochę zazdroszczę, bo u mnie parno i gorąco, a deszczu nie ma Już wolę jak leje, z dwojga złego.Zafundowałam dzisiaj moim włosom całonocne olejowanie mieszanką babassu/masło kakaowe/ amla, potem mycie Cien Baby, maska Bingo z kolagenem i kaszmirem, nowa Joaśka jako b/s i psikadło zrobione z balsamu Nivea FC, hydrolatu rozmarynowego i silikonowego serum. Włosy są absolutnie przepiękne dzisiaj i żadnego frizzu, zero kompletnie Chyba jednak lubię silikony w umiarkowanych ilościachGratisowo zdjęcia mojego rudego kłębowiska, nie mogłam się powstrzymac To grube to wbrew pozorom nie jest ciężarna kocica tylko kocur, który nie wiadomo czym się tak pasie. Ale mimo tuszy zdrowy, a to najważniejsze.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-07-22 o 10:58 |
||||||
|
|
|
#38217 |
|
Zakorzenienie
|
Ryszard
![]() a on po sterylizacji taki wielki się zrobił?
|
|
#38218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#38219 |
|
Zadomowienie
|
Samo się narzucało
![]() Po sterylizacji, ale dopiero 3 lata po sterylizacji. Teraz ma już 9, w tym od 5 jest gruby, na zmianę mała nadzieja. A boję się, że kiedyś mu jednak zacznie zdrowie szwankowac przez tą wagę.
|
#38220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- mogę Cię zatrudnić do koszulkowania moich włosów w tyłu, bo mi niewygodnie samej ![]() Cytat:
![]() może trzeba się skonsultować z weterynarzem?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Dziewczyny mam pytanie: poczytałam na KWC o szamponie hipp, i widze że dużo dziewczyn tam pisze że coś im nie pasuje, to łupież, to co innego.Zastanawiam się tak, jeżeli on ma łagodne składniki to skąd ten łupież i wysuszenie u niektórych? Jak to jest że używając slsów nie mają łupieżu, a tu po hippie wysuszenie włosów i łupież nagle sie pojawia, jak myślicie? z góry dziękuję za komentarze.

/. I tu moje oczy wyszły z orbit-boszeeee jakie piekne loki sie robiły. Zostawiłam po wgniataniu troche do przeschniecia, potem wgniotłam trochę żelu lnianego/no tylko pół godz stał od zagotowania, ale nie wytrzymałam/. Loczki zrobiły sie troche mniejsze, jakby rozpierzchły sie na drobniejsze, ale sa nadal. Jutro w wilgotne wgniote trochę żelu już po 12 godzinnym odstajaniu w lodówce.
Ale do przejścia (ten może tez się średnio zmywać, ale za to jaki poślizg! Malllina 
Skład:
lekki puszak, widać skalp [nie podpięłam] i proste od nasady 
, może być raz na jakiś czas, a jeśli nie używasz oblepiaczy za bardzo to pewnie wystarczy raz na miesiąc

i to 'szalone' oko
trochę przesadzasz, ale dziękuję.

i obawiam się, że na tej ilości się nie skończy. P da od wczoraj
. Czuję się rozpieszczona tyloma zdjęciami!

Jestem pewna, że w miarę wzrostu włosów będziesz też coraz bardziej zadowolona ze skrętu 

Pięknie wyglądają, takie lśniące