Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1274 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 20:42   #38191
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: poczytałam na KWC o szamponie hipp, i widze że dużo dziewczyn tam pisze że coś im nie pasuje, to łupież, to co innego.Zastanawiam się tak, jeżeli on ma łagodne składniki to skąd ten łupież i wysuszenie u niektórych? Jak to jest że używając slsów nie mają łupieżu, a tu po hippie wysuszenie włosów i łupież nagle sie pojawia, jak myślicie? z góry dziękuję za komentarze.
Może to podrażnienie? Szampon zawiera chlorek sodu i może to on podrażnia. Ale na pewno niedługo wypowie się AjriszMarta lub jutro Eloe i wszystko wyjaśnią

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:19   #38192
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

jaką barwą? ja myślałam, że one są z sls? tak ciągle myjesz tym szamponem?

jestem oficjalnie zazdrosna o te wasze spiralki i rulony

Obecnie taką http://www.opisyproduktow.pl/images/...05002367_l.jpg, a wcześniej z agrestem...

Zła jest ?

Właśnie trzymam Wax'a z łyżką miodu przez 10 min. I co dalej ? Spłukać dobrze i nałożyć Alterrę d/s morelową ?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2011-07-21 o 21:50
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:52   #38193
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Obecnie taką http://www.opisyproduktow.pl/images/...05002367_l.jpg, a wcześniej z agrestem...

Zła jest ?
no nie wiem, zawsze myślałam, że szampony barwy, farmony to te z sls, a nie wiem co to jest ten
Sodium C 12-15 Pareth-3 Sulfate
w składzie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:54   #38194
czarnaaa33
Raczkowanie

Dot.: Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal

Witam i ja kręconowłosa. Trafiłam do Was dzięki DMkAni- dziękuję Ci Kochana!!! Własnie moje sianko sie odmieniło. Kiedy dziś na hennowym watku zaprosiłaś mnie tu-nie zwlekałam. No i od razu zabrałam sie do pracy. Uwarzyłam gluta/żel lniany/, naolejowałam włoski olejem ze słodkich migdałów/chyba lepiej mi słuzy niż kokosowy/, po kilku godzinach zmyłam odzywką ale do spłukiwania miodowo-kokosową/ zrobiłam mixa/, przeczesałam palcami, nastepnie szerokim grzebieniem, spłukałam, na mokre ociekające woda wgniotłam troche podgrzanego olejku migdałowego, no i jazda z wygniataniem w koszulkę synka/100% bawełna ponoć/. I tu moje oczy wyszły z orbit-boszeeee jakie piekne loki sie robiły. Zostawiłam po wgniataniu troche do przeschniecia, potem wgniotłam trochę żelu lnianego/no tylko pół godz stał od zagotowania, ale nie wytrzymałam/. Loczki zrobiły sie troche mniejsze, jakby rozpierzchły sie na drobniejsze, ale sa nadal. Jutro w wilgotne wgniote trochę żelu już po 12 godzinnym odstajaniu w lodówce.

Jesteście Wielkie!!!!!!!!!!!!!!!Dzi ękuje bardzooo!!!!

Acha mój typ włosa to chyba 2c/lub 3a/-jeszcze nie potrafie zbyt precyzyjnie określić.
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 22:08   #38195
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Niezgodny z cg Ale do przejścia (ten może tez się średnio zmywać, ale za to jaki poślizg! Malllina )
Zgadza się Komfort użycia jak ta lala
Cytat:
A poza tym to nie podoba mnie się Twój naftowy pomysł
No że na puszaka, moja mama poleca, za młodu stosowała. Ale jej włosy są grubsze i tolerują parafinę a moje klapią. Za 5zł bym wzięła, podała wyższą :P
A ten szampon kompulsywny to w szufladzie trzymam, sumienie nieczyste :P Ale obiektywnie dobry jest, jak Barwy bez ziół, będzie na rozmajanie
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
a, i jeszcze oliwkę babydream, tylko czy można ją na włosy? Bo jak nie, to do ciała zużyję
Można, używałam. Ta mamowa, co Eloe wspomina, składowo ładniejsza ale zależy jakie oleje twoje włosy polubią. Moje wolą dziecięcą (na słonecznikowym) a po mamowej jest puszak.
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Nieśmiało chciałam się przyłączyć
...
Osatnio trafiłam do świetnego fryzjera, który mi powiedział, że mam cudowny skręt, podciął i kazał nie suszyć suszarką, tylko kupic krem do stylizacji i trochę pognieść.
Witaj Ładnie się zapowiada Trzymam kciuki za oszałamiającą zmianę
Też chcę takiego fryzjera
Poczytaj wątki podpięte, lub to co mam w linkach w opisie (Pigułka i FAQ). To Ci pomoże zrozumieć język, jakim się posługujemy a nam uprości tłumaczenie spraw
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Swoją drogą, nie mogę jej nigdzie w analizach znaleźc, powie mi ktoś czy to się nada? Skład:
Joanna Naturia z pokrzywą i zieloną herbatą
Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Urtica Dioica, Camellia Sinesis, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Citral, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Metylisothiazolinone
Jak wszystkie Joaśki: do mycia, tym samym do OMO na 1sze O, jako b/s.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dobra, wrzucam włosy z wczoraj, 4 rulony ja ich nie rozumiem lekki puszak, widać skalp [nie podpięłam] i proste od nasady ale i tak mi się podobały
Teraz siedzę z henną błyskawicznie zrobioną [dzięki Rybiorek]. Niedługo zmywanie i Ciemny Brąz z Amlą siup na łepetynę
Miau Też bym paluchy pchała
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: poczytałam na KWC o szamponie hipp, i widze że dużo dziewczyn tam pisze że coś im nie pasuje, to łupież, to co innego.Zastanawiam się tak, jeżeli on ma łagodne składniki to skąd ten łupież i wysuszenie u niektórych? Jak to jest że używając slsów nie mają łupieżu, a tu po hippie wysuszenie włosów i łupież nagle sie pojawia, jak myślicie? z góry dziękuję za komentarze.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Może to podrażnienie? Szampon zawiera chlorek sodu i może to on podrażnia. Ale na pewno niedługo wypowie się AjriszMarta lub jutro Eloe i wszystko wyjaśnią
Eh, miło
Sól jest w wielu szamponach i to nie jest podstawowy winowajca. Soli warto się przyjrzeć przy skórze nadwrażliwej lub włosach kosmicznie suchych np po rozjaśnianiu.
Zacytuję Eloe z kilku stron wstecz o żelu Hipp:
Cytat:
Hipp żel? Nie używałam, ale może być kilka rzeczy, choćby surfaktanty w tym betaina kok. Do tego masz sól. W zasadzie to widzę tu niewiele jako takiej osłony (bo nawet migdał to nie olej, ale ekstrakt z nasion), niemal same myjadła i humektanty plus dodatki. jak widać nawet sorbitol nie daje rady
Zgadzam się Mamy regularnie gwoździa na temat myjadeł BD, też niby w nich nic złego, ale ludziom nie pasuje :P
To że kosmetyk jest dla dzieci, wcale nie oznacza, że będzie super delikatny i dla każdego i na wszystkie problemy. Łupież bierze się z różnych przyczyn, no i jest łupież i coś co wygląda podobnie, np odżywka się zetnie albo skóra schodzi bo sucha. PH może być nie takie; dorosła skóra potrzebuje lepszego oczyszczania...
Szampony z SLS są często naładowane silikonami, które mają też pozytywne działanie, zapobiegają ucieczce wody z naskórka

Sodium coś tam - Pareth - Sulfate to coś jak SLS.

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-07-21 o 22:16
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 22:35   #38196
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Sodium coś tam - Pareth - Sulfate to coś jak SLS.
no to chyba Ojp nie powinnaś nim myć zawsze , może być raz na jakiś czas, a jeśli nie używasz oblepiaczy za bardzo to pewnie wystarczy raz na miesiąc

ja też nie umiem określić typu włosów, chyba 2b, wavy, średniocienkie w kierunku cienkich i średnioporowate

mam problem, jak muszę umyć włosy 2 razy szamponem to jak to zrobić stosując omo?

odżywka na długość, mycie skalpu, płukanie, znowu odżywka i mycie i płukanie?
bo czuję niedomycie po pierwszym myciu (ja nadal nie ogarniam jak Wy myjecie włosy odżywką tylko, ale to może dlatego, że po dwóch dniach od mycia mam smalec )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-21 o 23:37
Stary 2011-07-21, 22:56   #38197
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
no to chyba Ojp nie powinnaś nim myć zawsze , może być raz na jakiś czas, a jeśli nie używasz oblepiaczy za bardzo to pewnie wystarczy raz na miesiąc

ja też nei umiem określić typu włosów, chyba 2b, wavy
Dziękuję za rady Co zatem polecasz do mycia ?

Jestem po ! Załączam zdjęcia Eloe77
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (174,3 KB, 126 załadowań)

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2011-07-21 o 22:59
Stary 2011-07-21, 22:59   #38198
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, wrzucam włosy z wczoraj, 4 rulony ja ich nie rozumiem lekki puszak, widać skalp [nie podpięłam] i proste od nasady ale i tak mi się podobały
Teraz siedzę z henną błyskawicznie zrobioną [dzięki Rybiorek]. Niedługo zmywanie i Ciemny Brąz z Amlą siup na łepetynę
Powalasz kobieto na kolana. Zdrowe, piekne loki.

Dziewczyny maz wczoraj i dzisiaj narobil koto 143 zdjecia i nie moge sie zdecydowac co pokazac.

Bylismu u veta ze Skuterkiem, mial test krwi na kociego aidsa, leukemie i jeszcze 2 choroby, zadnej niet, biedak tak sie wyrywal ze nie udalo sie vetce pobrac krwi z szyjki (Cyckowi tak brali bez problemu), skonczylo sie ze i lapke ogolili i z lapki wzieli, zostal popryskany na wszelki wypadek czyms przeciw pchlom (za maly na preparat jaki daje Cyckowi) i dostalismy tabletke na odrobaczenie (w razie czego, wedlug vetki nie ma raczej robakow), no oczywiscie dostal szczepionki po tescie krwi.
Teraz spi bo wizyta go troche zestresowala, ale najpierw zjadl kolacje z tabletka.

Jutro zamierzam nalozyc moja ulubiona maske Curl Fix i trzymac ja 15 min, potem bedzie Smoothing Conditioner (obie Curl Junkie).

Jutro cos wybiore, dzisiaj tylko fotka pod tytulem: 'Czy te oczy moga klamac?', no i front face i profil
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 122.jpg (63,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 123.jpg (53,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 128.jpg (49,8 KB, 14 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-07-21 o 23:11
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 23:08   #38199
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Jestem po ! Załączam zdjęcia
Piękne. Niesamowita różnica

Rybiorku, to miałaś dziś dość stresujący dzień. Dobrze, że już po wszystkim. Współczuję Skuterkowi.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 23:15   #38200
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Rewelacja

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 23:23   #38201
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Miau Też bym paluchy pchała

Cytat:
i to 'szalone' oko piękne włosy masz

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

Dziewczyny maz wczoraj i dzisiaj narobil koto 143 zdjecia i nie moge sie zdecydowac co pokazac.
Jutro zamierzam nalozyc moja ulubiona maske Curl Fix i trzymac ja 15 min, potem bedzie Smoothing Conditioner (obie Curl Junkie).

Jutro cos wybiore, dzisiaj tylko fotka pod tytulem: 'Czy te oczy moga klamac?', no i front face i profil
trochę przesadzasz, ale dziękuję.
Nie dziwię się, że ciężko wybrać kilka zdjęć dobrze, że Skuter zdrowy i pięęękny... [on chyba o tym wie ]
O, dziewczyny, notujcie, Curl Fix i Smoothing Conditioner

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 23:28   #38202
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po ! Załączam zdjęcia
pięknie jest
a co ja mogę polecać, jak ja żółtodziób ale coś łagodniejszego
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=7671

ja chcę spiralkę..pół spiralki a bu!!!
Cytat:

jakieś cuda-wianki

a kota chcę...oddaj
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-21 o 23:29
Stary 2011-07-21, 23:29   #38203
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojp

Pogubiłam się
Kilka stron wcześniej wrzucałaś zdjęcie swoich włosów. Jak Ci się udało w kilka dni aż tak poprawić ich stan?
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 23:45   #38204
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczny kotek i bardzo ładne zdjęcia

Cytat:
Piękne. Niesamowita różnica
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Rewelacja
Cytat:

i to 'szalone' oko piękne włosy masz
Cytat:
pięknie jest
a co ja mogę polecać, jak ja żółtodziób ale coś łagodniejszego
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=7671
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Pogubiłam się
Kilka stron wcześniej wrzucałaś zdjęcie swoich włosów. Jak Ci się udało w kilka dni aż tak poprawić ich stan?
Na tamtych zdjęciach miałam umyte włosy, rozczesane na mokro i co chwilę je jeszcze trochę rozczesywałam, póki nie zaczęły schnąć. Zrobiłam tak, ponieważ chciałam pokazać to sianko, zaznaczone na zdjęciach, na kręconych włosach nie byłoby tak tego widać.

Po pierwsze, chyba podcięcie pomogło. Niby tylko końcówki ścięłam, z 2 cm, ale lepiej się kręcą teraz, może były za bardzo obciążone ? Wcześniej wrzucałam zdjęcia loków, aż takiej różnicy między starymi, a obecnymi chyba nie ma Jeszcze nie Użyłam coś nowego, Alterry z morelą. No i zastosowałam się do rad Eloe77, trzymałam Wax'a z łyżką miodu tylko przez 10 minut. Hmm, poza tym, też flash w aparacie trochę "upięknił" zdjęcie Wiem, że przez noc mi to siądzie wszystko, ale następnym razem zastosuję jeszcze żel lniany, teraz nie mogłam, bo dopiero co zrobiłam nowy Wczoraj też zrobiłam, stał w lodówce i tata nie wiedział co to za "gluty" i mi to wylał do zlewu

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-07-21, 23:54   #38205
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze, chyba podcięcie pomogło. Niby tylko końcówki ścięłam, z 2 cm, ale lepiej się kręcą teraz, może były za bardzo obciążone ? Wcześniej wrzucałam zdjęcia loków, aż takiej różnicy między starymi, a obecnymi chyba nie ma Jeszcze nie Użyłam coś nowego, Alterry z morelą. No i zastosowałam się do rad Eloe77, trzymałam Wax'a z łyżką miodu tylko przez 10 minut. Hmm, poza tym, też flash w aparacie trochę "upięknił" zdjęcie Wiem, że przez noc mi to siądzie wszystko, ale następnym razem zastosuję jeszcze żel lniany, teraz nie mogłam, bo dopiero co zrobiłam nowy Wczoraj też zrobiłam, stał w lodówce i tata nie wiedział co to za "gluty" i mi to wylał do zlewu
jest super
a alterka...kilka dziewczyn mówiło, że "robi" lepsze loki, a w użytkowaniu jest bardzo bardzo

nikt nas nie rozumie

bardzo chcę spróbować miodu
trzeba iść na rynek

i olejowania (poza kokosem to jeszcze nie robiłam) chyba sobie zaraz nałożę oliwę z oliwek, tylko co będzie jutro po myciu...
chciałabym ładnie wyglądać
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-21 o 23:57
Stary 2011-07-22, 07:08   #38206
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, to miałaś dziś dość stresujący dzień. Dobrze, że już po wszystkim. Współczuję Skuterkowi.

Cytat:

trochę przesadzasz, ale dziękuję.
Nie dziwię się, że ciężko wybrać kilka zdjęć dobrze, że Skuter zdrowy i pięęękny... [on chyba o tym wie ]
O, dziewczyny, notujcie, Curl Fix i Smoothing Conditioner
nie przesadzam, zadne chore, zniszczone wlosy nie beda tak wyglada bez profesjonalnej stylizacji. ukladanie rekami? i to lokowo? to tylko dla zdrowych naturalnych lokow!

Cytat:
jakieś cuda-wianki
mam to szczescie ze moge uzywac kosmetykow zrobionych specjalnie dla kreciolkow
Curl Fix i jego analiza
Smoothing Condioner i jej analiza

generalnie postanowilam dzisiaj zrobic cos wiecej, siedze teraz z olejkiem DooGro, ale tym bez parafiny, Mega Thick Growth Oil, sklad: Soybean Oil, Soy Methyl Ester, Sweet Almond Oil, Oat Extract, Oat Protein, Meadowfoam Seed Oil, SheaButter Extract, Fragrance, Propylparaben, BHA, Tea Tree Oil, Retinol (Vitamin A), Tocopherol (Vitamin E) Matricaria Extract, Goldenseed Extract, Hops Extract, Soap Bark Extract, Calendula Extract, Henna Extract, Horsetail Plant Extract, Safflower Oil, (nadal czeka na analize ale dal mnie wyglada fajnie), musialam sie przerzucic na taki bo niestety kompletnie nie moge uzywac kokosa, zaraz mam uczulenie, jak zaczynalam CG to nie mialam, wyglada ze ono sie rozwinelo w ostatnim roku, i dzungla i komary

potem bedzie szampon, Curl Fix i Smoothing, a potem jak zwykle zelik Aloe Fix

Cytat:
a kota chcę...oddaj
szlodziak nie? dlatego wybaczylam mu ze mi figurke kaczki zrzucil (kupiona dawno temu w sklepie Feng Shui), maz w weekend skleji, glowa odpadla jak cieta nozem

Cytat:
jest super
a alterka...kilka dziewczyn mówiło, że "robi" lepsze loki, a w użytkowaniu jest bardzo bardzo

nikt nas nie rozumie

bardzo chcę spróbować miodu
trzeba iść na rynek

i olejowania (poza kokosem to jeszcze nie robiłam) chyba sobie zaraz nałożę oliwę z oliwek, tylko co będzie jutro po myciu...
My Cie rozumiemy

Dziewczyny ze 143 fotek wybralam 30 na razie pierwsza dziesiatka, w ciagu dnia kolejne

Aha, i jeszcze jedno: wiecie ze jednak mozna wyszkolic koty aby sobie z misek nie wyjadaly, Cyc i Skuter maja juz miski obok siebie w kuchni, kazdy wie ktora jego (generalnie sa inne, malemu kupilismy tez osobno miseczke na wode taka malutka z rysunkiem kotka na dnie, rozwala mnie), to znaczy sukces na razie jesli chodzi o suche jedzenie, z mokrym jedza osobna ale jak zostana resztki to Cyc chetnie by wylizal po malym, niestety maly nie moze wylizac po Cycu bo Cyc syczy w tym momencie
Wlasnie maly pogonil Cyca, od 5 rano lataja i gonia sie nawzajem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 006.jpg (54,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 008.jpg (68,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 011.jpg (63,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 013.jpg (62,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 016.jpg (56,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 017.jpg (56,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 027.jpg (61,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 028.jpg (67,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 030.jpg (73,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 2 037.jpg (45,1 KB, 33 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 08:32   #38207
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Ładnie się zapowiada Trzymam kciuki za oszałamiającą zmianę
Też chcę takiego fryzjera
Poczytaj wątki podpięte, lub to co mam w linkach w opisie (Pigułka i FAQ). To Ci pomoże zrozumieć język, jakim się posługujemy a nam uprości tłumaczenie spraw
Czytam, czytam i czytam . Po trochu zaczynam się orientować, dziś albo jutro mam zamiar się wybrać do rossmana na zakupy. W planie szampon, odżywka i odżywka b/s. Tylko nie bardzo wiem co mogę zrobić z kremem/ żelem do układania. Mam Joannę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ki.html&next=1 ale doczytałam się że ona nie koniecznie.

Edytowane przez Stefannia
Czas edycji: 2011-07-22 o 08:50
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:12   #38208
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Witam i ja kręconowłosa.
Chodź na wątek, gdzie sobie gadamy, doradzamy i podziwiamy tzn TU, KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:51   #38209
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dzień dobry
Ja już po 2 kawie i obawiam się, że na tej ilości się nie skończy. P da od wczoraj Ja rozumiem śnieg, ale tyle wody z nieba?!

Z dobrych wieści - zakupiłam wczoraj Tigi Peace, Love & Planet leave-in o zapachu czereśni (skład jest kilkakrotnie dłuższy i wrzucę w wolnej chwili. Dodam, ze niezgodny z cg, ale... warto!). Zastosowałam kapkę na wieczór (robię tak, gdy ogarnia mnie puszak, a nie myję) i dziś jako odświeżacz. Włosom się podoba!
Obawiałam się obciążenia (wysoko jest shea i słonecznik), ale nie ma nic takiego. Będę zdawać relację z kolejnych testów

Głaszczę wirtualnie wszystkie kociaki . Czuję się rozpieszczona tyloma zdjęciami!

Stefannio witaj, zapraszamy

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Tylko obawiam się też tego, że jak masło będę miała to z każdym powiewem wiatru będę miała coraz większą plaże na głowie, bo piach pewnie się będzie przylepiał
I tak będzie się przyklejał. To jest nieuniknione. No chyba że pojedziesz np. do Chorwacji (plaże kamieniste) albo na Krym (plaże w betonie).
Podobno na Kanarach piaseczek jest drobniutki i jest wszędzie...
Ja bym się nie przejmowała, że przykleja się do włosów - i tak będziesz się kąpać po plażowaniu.
Cytat:
Co do mycia na zmianę: no bo jednak szampon nie ma odżywczych składników i jak raz nie dostanie przy myciu szamponem nic, a w następny dzień dostanie już na starcie odżywkę (potem oczywiście reszta) to mogą się dziwnie zachowywać
Ojć, źle Cię zrozumiałam - myślałam, że i tak jakąś odżywkę d/s po BD nałożysz na włosy (dla mnie to oczywiste, więc pominęłam). Kąpiel, by to za długo nie trwało, możesz zacząć od mycia włosów odzywką lub BD. Potem odżywkę zostawić (myjadło)/spłukać BD i nałożyć odżywkę, wskoczyć pod prysznic. Wyskoczyć, balsam, krem itp, płukanie włosów, stylizacja.
Masz jakąś fajną odżywkę d/s, choćby Alterrę z granatem i aloesem?
Cytat:
A co do tych protein to co najlepiej by było stosować? Bo babunia miód i proteiny mleczne to za mało. I wtedy co 3-4 dzień?
Najfajniejsza jest keratyna hydrolizowana, ale to trzeba zamówić przez net i trzymać w lodówce. Świetna była Artiste różowa, ale ostatnio nigdzie jej nie ma. Może Isana z proteinami jedwabiu (nie ta różowa)?
Stosować co 3-4 dni, jeśli włosy lubią.
Cytat:
Gdzie na 99% będzie to masło shea? (jeśli w naturze to ciężko będzie zdobyć).
W necie - ZSK, mazidła.
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Przyznam, że ja też się bałam na początku oidezwać Ale już mi przeszło
Cieszę się, ze przeszło
Cytat:
Jako, że bawię się nowym aparatem to Wam wrzucę dzisiejszy fryz
Sympatyczne upięcie Też takie lubię
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
To znaczy spisał się jako ujarzmienie pojedynczych kosmyków, ale nakładanie go jako maski powodowało przesuszenie, albo jedynie sprawiały wrażenie przesuszonych.
To może nie stosuj go jako maskę tylko właśnie jako ujarzmiacz? U mnie też niektóre kosmetyki sprawdzają się tylko w konkretnym zastosowaniu (np. TBS Boost - tylko na suche i jako ujarzmiacz lub reanimator).
Cytat:
Swoją drogą, nie mogę jej nigdzie w analizach znaleźc, powie mi ktoś czy to się nada?
Zgodna z cg. Nada się, tylko uwaga na IPA, jeśli masz podrażniony skalp.
Wstaw też, proszę, do analizowego.

Cytat:
A kusic henną dalej będę, bo jestem zachwycona (jak zwykle wszystkim co nowe )
Cudowny kolor

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:52   #38210
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam, czytam i czytam . Po trochu zaczynam się orientować, dziś albo jutro mam zamiar się wybrać do rossmana na zakupy. W planie szampon, odżywka i odżywka b/s. Tylko nie bardzo wiem co mogę zrobić z kremem/ żelem do układania. Mam Joannę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ki.html&next=1 ale doczytałam się że ona nie koniecznie.
super świeże mięsko

a ta joaśka nie bardzo bo ma kilka rodzajów pq, silikon i alkohol denat

a u mnie na noc oliwa z oliwek na suche włosy (8 godzin) pachniało mi sałatką grecką
mycie Alterra migdał i jojoba
drugie mycie WAX zagraniczny
Alterra morelowa (d/s)
Joanna len i rumianek (d/s) krótko, spłukane zimną wodą...
Isana woda brzozowa na skalp
schnę, objętość chyba będzie kiepska, ale włoski wyglądają mięciutko może powinnam była dać protein...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-22 o 10:02
Stary 2011-07-22, 10:11   #38211
agacie92
Raczkowanie

Cytat:

agacie92, widzę postępy. I to jakie!

Maliniarko
, mała Mika po prostu do schrupania. A jaka łobuzerska mina Nie ma nic słodszego niż małe kotki.
Ja się po prostu w niej zakochałam (tzn. w Mice )
Postępy tylko i wyłącznie dzięki wizażowi a Zosia jaka tofikowa mmm

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
jaki masz kolor super i loczki niczego sobie
Kolor taki sam się zrobił, bo się już 'sprał' i do tego jeszcze płukanki z miodu i cytryny, chyba zrobiły swoje TŻ mówi że uwielbia

Cytat:
Ojejeu jakie ruloniki fajne, świecidełka takie

Cytat:
...wiem

Cytat:
Ale ich dużo

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:17   #38212
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
super świeże mięsko

a ta joaśka nie bardzo bo ma kilka rodzajów pq, silikon i alkohol denat

a u mnie na noc oliwa z oliwek na suche włosy (8 godzin) pachniało mi sałatką grecką
mycie Alterra migdał i jojoba
drugie mycie WAX zagraniczny
Alterra morelowa (d/s)
Joanna len i rumianek (d/s) krótko, spłukane zimną wodą...
Isana woda brzozowa na skalp
schnę, objętość chyba będzie kiepska, ale włoski wyglądają mięciutko może powinnam była dać protein...
mięsko

no właśnie, wyląduję na smietniku
wydrukowałam kilke propozycji i ruszę na zakupy po pracy
Stary 2011-07-22, 10:21   #38213
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
I tak będzie się przyklejał. To jest nieuniknione. No chyba że pojedziesz np. do Chorwacji (plaże kamieniste) albo na Krym (plaże w betonie).
Podobno na Kanarach piaseczek jest drobniutki i jest wszędzie...
Ja bym się nie przejmowała, że przykleja się do włosów - i tak będziesz się kąpać po plażowaniu.
Ojć, źle Cię zrozumiałam - myślałam, że i tak jakąś odżywkę d/s po BD nałożysz na włosy (dla mnie to oczywiste, więc pominęłam). Kąpiel, by to za długo nie trwało, możesz zacząć od mycia włosów odzywką lub BD. Potem odżywkę zostawić (myjadło)/spłukać BD i nałożyć odżywkę, wskoczyć pod prysznic. Wyskoczyć, balsam, krem itp, płukanie włosów, stylizacja.
Masz jakąś fajną odżywkę d/s, choćby Alterrę z granatem i aloesem?
Najfajniejsza jest keratyna hydrolizowana, ale to trzeba zamówić przez net i trzymać w lodówce. Świetna była Artiste różowa, ale ostatnio nigdzie jej nie ma. Może Isana z proteinami jedwabiu (nie ta różowa)?
Stosować co 3-4 dni, jeśli włosy lubią.
W necie - ZSK, mazidła.
Nad polskie morze się wybieram
Odżywkę d/s, b/s i stylizator oczywiście po każdym myciu będę dawać, ale nie chciałam się zbytnio rozpisywać
Mam alterre morelową, isana z babassem, garnier volume restructure. Jeśli dziś nie będzie padało to idę do rossmanna po tą alterre granat, więc przy okazji wezmę tą isanę z proteinami jedwabiu (o ile ją zobaczę).
Stary 2011-07-22, 10:21   #38214
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
mięsko

no właśnie, wyląduję na smietniku
wydrukowałam kilke propozycji i ruszę na zakupy po pracy
nie ląduj jeszcze się do czegoś nadasz może

udanych zakupów i pierwszych prób czekam na dokumentację!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-22, 10:53   #38215
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Mgiełko zawsze można do morelki dodać nieco miodu (zaczynamy od łyżeczki, bo miód może usztywniać). A nie możesz zamiast morelki zastosować granat i aloes? Jest lżejsza.

DMK jestem zachwycona Twoją przemianą.

Cytat:
Właśnie nie zrobiłam Pozachwycałam się i poszłam spać
I jak tu zostawić coś dla potomności?
Cytat:
Ale Ty masz wiedzę na ten temat Jesteś wspaniała !
jeju, ale przyjemnie czytać takie rzeczy
Cytat:
Właśnie za pierwszym razem nic już nie nałożyłam, a układałam tak jak zwykle, ugniatając włosy głową w dół. Nie ułożyły się, więc umyłam ponownie Barwą, potem mniej Alterry dałam, balsam Joasi i też tak samo ugniatałam i się ładnie pokręciły.
Co oznacza, że dla stylizacji Twoich włosów odżywka b/s (na pewno ta właśnie) jest niezbędna.
Cytat:
jestem oficjalnie zazdrosna o te wasze spiralki i rulony
A coraz piękniejsze fale u Ciebie to niby nic? Jestem pewna, że w miarę wzrostu włosów będziesz też coraz bardziej zadowolona ze skrętu
Cytat:
Tak jak pisała Ajrisz - niby delikatny, ale coś w nim siedzi.
Mnie idzie - prócz soli, o której pisała Basia - również o rodzaj surfaktantów. Betainę kokamidopropylową i jej koleżanki z jej gatunku uznaje się za delikatne i łagodzące choćby SLS, tymczasem mój przykład pokazuje, ze wcale tak być nie musi. Ten rodzaj ma 2 ładunki, wiec jest amfoteryczny. Dla mojego skalpu obecność takiego detergentu oznacza podrażnienie i odnoszę wrażenie, że zwykle - gdy nie ma innych/mocniejszych detergentów - własnie ich dodatek jest kluczowy.
Oczywiście w szamponach dla dorosłych często pojawiają się dodatki ułatwiające rozczesywanie, jednak nie oznacza to, że podziałają ochronnie dla skalpu. Co detergent wyrwie, to jego.
Podrażnienia to bardzo indywidualna sprawa, kwalifikacje szamponowe również. Dla mnie Hipp i BD nie są delikatne, choć ich zawartość wskazuje na przeciwnie.
Cytat:
Zgadza się Komfort użycia jak ta lala

Cytat:
dorosła skóra potrzebuje lepszego oczyszczania...
Tu mam pewien dylemat, ponieważ jako takiego dowodu na to nie znam. Natomiast pewne jest, że nakładamy na włosy wiele innych rzeczy, które zmywać trzeba silniejszym detergentem. Stąd siarczany w szamponach.
Odnoszę wrażenie, ze jeśli nie mamy do czynienia z chorobą, ale ze zdrową skórą pracującą normalnie i do tego nie nakłada się mnóstwa polimerów na włosy, to delikatniejsze detergenty wystarczą (betaina kok. i tak swoje wyrwie )
Cytat:
mam problem, jak muszę umyć włosy 2 razy szamponem to jak to zrobić stosując omo?
Dlaczego uważasz, że musisz myć 2 razy?
Jeśli dokładnie wymasujesz skalp, to nie ma potrzeby powtórnego mycia (na tym własnie polega mycie odżywką).
Cytat:

O TAK!
Cytat:
Dziewczyny maz wczoraj i dzisiaj narobil koto 143 zdjecia i nie moge sie zdecydowac co pokazac
Cudowne oczka Skuterka
Cytat:
Wcześniej wrzucałam zdjęcia loków, aż takiej różnicy między starymi, a obecnymi chyba nie ma Jeszcze nie
Pamiętam te dawne zdjęcia Fakt, trochę za wcześnie, by widzieć ogromna różnicę, ale jest naprawdę rześko
Cytat:
nikt nas nie rozumie
Najważniejsze, ze tutaj możemy się wypłakać
Cytat:
chyba sobie zaraz nałożę oliwę z oliwek, tylko co będzie jutro po myciu...
Nie spróbujesz, nie dowiesz się. Zrobiłaś?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:57   #38216
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Miss Ti
ale piękny rudzielec
Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
a Zosia jaka tofikowa mmm
Zosia czuje się chyba miło połechtana, bo mruczy jak stary traktor
Cytat:
Ale masz piękny kolor ! Pięknie wyglądają, takie lśniące Chyba też spróbuję, ale to jeszcze nie teraz
Cytat:
no pięknie
czuję się skuszona w stopniu znacznym, ale nie czuję się na siłach zgłębiać tajników hennowania
Cytat:
Cudowny kolor
Dziękuję A hennowanie wcale nie jest skomplikowane, tylko czasochłonne i brudzące
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

Malina
ty też masz kota... nie no ja chce tez!!!!!!! od razu włosy beda ladniejsze
Jak już raz pisałam, szkoda że to tak nie działa Miałabym afro jak się patrzy Ale kota polecam i tak, dobre na wszystko

DMkAnia, włosy wczorajsze super, te rulooonyyy Czemu, no czemu moje takie piękne nie są?

Cytat:
Jak wszystkie Joaśki: do mycia, tym samym do OMO na 1sze O, jako b/s.
Cytat:
Zgodna z cg. Nada się, tylko uwaga na IPA, jeśli masz podrażniony skalp.
Wstaw też, proszę, do analizowego.
Tak myślałam, ale wolałam zapytac dla pewności, bo nie czuję się pewnie ze składami na razie. Do analizowego już wstawiłam. Swoją drogą widziała ją któraś z was w sklepie? Bo ja pierwszy raz się natknęłam.

ojp, jaka zmiana no nie wierzę!

Rybiorku, wszystkie 30 zdjęc obejrzę z wielką przyjemnością (W sumie obejrzałabym i 143 )

Cytat:
ja chcę spiralkę..pół spiralki a bu!!!
Ja też
Cytat:
Dzień dobry
Ja już po 2 kawie i obawiam się, że na tej ilości się nie skończy. P da od wczoraj Ja rozumiem śnieg, ale tyle wody z nieba?!
Już po 2? A myślałam że to ja jestem uzależniona Ale zaraz nadgonię zaległości, bo już coś czuję, że mnie ciśnienie ścina
Pogody jednak trochę zazdroszczę, bo u mnie parno i gorąco, a deszczu nie ma Już wolę jak leje, z dwojga złego.

Zafundowałam dzisiaj moim włosom całonocne olejowanie mieszanką babassu/masło kakaowe/ amla, potem mycie Cien Baby, maska Bingo z kolagenem i kaszmirem, nowa Joaśka jako b/s i psikadło zrobione z balsamu Nivea FC, hydrolatu rozmarynowego i silikonowego serum. Włosy są absolutnie przepiękne dzisiaj i żadnego frizzu, zero kompletnie Chyba jednak lubię silikony w umiarkowanych ilościach

Gratisowo zdjęcia mojego rudego kłębowiska, nie mogłam się powstrzymac To grube to wbrew pozorom nie jest ciężarna kocica tylko kocur, który nie wiadomo czym się tak pasie. Nazywa się Ryszard. Pilnujemy go strasznie, z miski nikomu nie wyjada, dostaje jedzenie 2 razy dziennie, w ilości zaleconej przez weta i nadal jest gruby i nic sobie z naszych starań nie robi Ale mimo tuszy zdrowy, a to najważniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śpiący zoch.jpg (123,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rudy kłąb.jpg (216,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ryszard zbój.jpg (135,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po psikadle FCsilikon.jpg (131,3 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-07-22 o 10:58
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:06   #38217
Maliniarka
Zakorzenienie

Ryszard genialne imię
a on po sterylizacji taki wielki się zrobił?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-22, 11:08   #38218
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ląduj jeszcze się do czegoś nadasz może

udanych zakupów i pierwszych prób czekam na dokumentację!
może i sie nadam, ale pewna nie jestem

Wyspowiadam się jutro z zakupów
Stary 2011-07-22, 11:09   #38219
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Ryszard genialne imię
a on po sterylizacji taki wielki się zrobił?
Samo się narzucało
Po sterylizacji, ale dopiero 3 lata po sterylizacji. Teraz ma już 9, w tym od 5 jest gruby, na zmianę mała nadzieja. A boję się, że kiedyś mu jednak zacznie zdrowie szwankowac przez tą wagę.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:14   #38220
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
A coraz piękniejsze fale u Ciebie to niby nic? Jestem pewna, że w miarę wzrostu włosów będziesz też coraz bardziej zadowolona ze skrętu
no może i tak, ostatnio byłam zadowolona, a potem oglądam te cuda tutaj i już nie jestem
Cytat:
Dlaczego uważasz, że musisz myć 2 razy?
Jeśli dokładnie wymasujesz skalp, to nie ma potrzeby powtórnego mycia (na tym własnie polega mycie odżywką).
czuję, ze są tłuste i niedomyte
Cytat:
Najważniejsze, ze tutaj możemy się wypłakać
wypłakać pochwalić...prawie jak u terapeuty
Cytat:
Nie spróbujesz, nie dowiesz się. Zrobiłaś?
si!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
może i sie nadam, ale pewna nie jestem
mogę Cię zatrudnić do koszulkowania moich włosów w tyłu, bo mi niewygodnie samej
Cytat:
Samo się narzucało
Po sterylizacji, ale dopiero 3 lata po sterylizacji. Teraz ma już 9, w tym od 5 jest gruby, na zmianę mała nadzieja. A boję się, że kiedyś mu jednak zacznie zdrowie szwankowac przez tą wagę.
no ponoć to normalne, że kocury tyją po kastracji
może trzeba się skonsultować z weterynarzem?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości)

Zasady wysyłania wiadomości