|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Rabarbar mi gin na każdej wizycie sprawdza bicie serca mojej kruszynki. I tylko mówi, że bije miarowo, więc ok
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- No to wiesz dokładnie o czym mówię ![]() Podhalańskie też są słodkie, takie włochate ![]() A trzymasz go na podwórku, czy śpi w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Rozeznanie
|
kapka masz nowy avatarek? nie poznałam hihi
ja zauważyłam że jak co dziennie chociaż nie podczytam to potem nie ma szans nadrobić a teraz gorąco się robi w wątku to trzeba być na bieżąco co by niczego ważnego nie przegapić, a ja jak na złość coś coraz mniej czasu mam ![]() ![]()
#2133 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tutaj piszą o tym paciorkowcu myslę, że warto poczytać...
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...27D2CE37AD1643 Ja to nawet nie wiedziałam, że są takie badania... Stokrotka ![]() ![]() A tak poza tym, to dzień dobry Muminki ![]() A. I trzymajcie kciuki za moją koleżankę. 20 miała termin i bedna czeka przeterminowana. Jak jej nie zlapie przez weekend to w poniedziałek jedzie do szpitala na wywolanie... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() Kochana - kuchnia nie zając ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- A wogóle to nie ruszam się dziś z domu. Czekam na kuriera z moim ![]() ![]()
![]() |
#2134 | |||
Zakorzenienie
|
Ehh u nas 3 dzień z rzędu leje
![]() ![]() A poza tym to oczywiście w nocy rodziłam w swoim własnym łóżku i powiem wam, że elegancko poszło ![]() ![]() Mały daje czadu od rana, pupcie wypycha w każdą stronę ![]() stokrotka_ gratulacje dużej córci ![]() ![]() madzialena-lublin rośnie córcia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Ja rzadko kiedy jestem na bieżąco - wystarczy czasem, że jest ładna pogoda i siedzimy z młodym na dworze większość dnia, a wieczorem padnięta nie daję rady tyle czasu przy kompie....
Dziś piorę drugą turę ubranek dla dzidzi, po niedzieli czeka mnie prasowanie wszystkiego, w sumie jeszcze mam trochę czasu (32tc), ale wolę mieć wszystko przygotowane, tym bardziej, że coraz ciężej mi coś robić i czeka nas przeprowadzka ![]() Nawet torbę do szpitala już kupiłam i spisałam rzeczy do spakowania ![]()
#2136 |
Zakorzenienie
|
gdzie rodzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla dziewczyn co pytały o wymiary wózka MIKADO ASTON mi wewnetrzne wyszły 75 -76 cm ale to wymiary tego materacyka w środku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
#2140 |
Wtajemniczenie
|
Natka leje leje, zimno, mokro brrrrr
Ja bym chciała żeby było chłodno, ale bez deszczu ![]() A pytałam Was kiedyś o położenie dziecka po porodzie "ciało do ciała" i moje pytanie faktycznie chyba było głupie bo mnie olałyście ![]() Dobra dobra, ponowie: skoro będziemy w tych naszych koszulinkach to dziecko kładzie się na koszulę czy na gołą klatę? ![]()
#2141 |
Rozeznanie
|
dziewczynki a może by ustalić już jakieś dyżurne, co by sms powysyłać w razie co
![]() ![]()
#2142 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ale mialam noc, zasnelam dopiero kolo polnocy, potem kolo 3 wstawanie na siku i potem nie moglam zasnac. A jak juz poleglam to snily mi sie takie koszmary, ze obudzilam sie ze "szlochem" (nie placz, tylko takie jakby sapanie). I nie dosc, ze jestem niewyspana to jeszcze jakas taka ![]()
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2144 |
Rozeznanie
|
malamutko przez ponad rok mieszkałam z nią we Wrocławiu więc była w domu, miała mały ogród no i długą trasę spacerową po wałach nad odrą, nic nigdy nie zniszczyła, nie zsikała się w domu mimo że często niestety musiała zostać w domu sama kilka godzin jak byłam w pracy a teściowej nie było, spała w korytarzu i grzecznie czekała
![]() na 2 miesiące przed wyprowadzką na wieś poczuła zew natury i co noc o 1 tłukła się żeby ją wypuścić na taras i tak sobie tam leżała i czuwała do 3 a potem znów się tłukła żeby ją wpuścić ![]() ![]() na wsi się pies odnalazł, to pies typowo stróżujący, obcego nie wpuści na swój teren, a swoim to da ze sobą wszystko zrobić okropny pieszczoch z niej, ale jest na dworze cały rok ma towarzystwo owczarka niemieckiego i kundelka podrzuconego, wielką działkę do biegania no i tak czy siak wychodzimy z nimi na spacery żeby miały coś z życia, to moje ukochane psisko lek na deprechę i obrońca w jednym ![]() mieszkam sporo od drogi, najbliższych sąsiadów mam spory kawałek dalej, a tu często się podejrzani ludzie kręcili, kradli ludzią z podwórka w biały dzień, jak zostaję sama na noc to się nie boję bo Bezka w dzień śpi a w nocy robi obchód i czuwa na ganku i w razie czego leci na łeb na szyję do ogrodzenia i goni wszystko co się rusza w przeciwieństwie do 2 pozostałych ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- o matko ale się napisałam hehe ale o Bezie mogę godzinami ![]()
#2145 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście, na lipcówko-sierpniówkach dziewczyna urodziła idealnie w wyznaczonym terminie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
O tak tak ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa no bo się zastanawialam co z tą naszą koszuliną...
Dziekuje ![]() ![]() ![]()
#2148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kuchnia nie ucieknie ale czeka od 2 dni i coraz to gorzej wygląda, miały dodatkowe szafki pomóc zaprowadzić w końcu porządek a jak na razie bajzel że oczy bolą a ja sobie klikam ![]() i jeszcze mnie tż uszczęsliwił na siłę i od sąsiadki przywiózł chyba z 40 marchewek razem z natką? nie wiem po co i trzeba to przerobić zamrozić czy cóś bo się zmarnuje a mi się nie chceeeeeee buuuuuuuuuu
![]() |
#2149 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana ta Beza musi być... ![]() Cytat:
Ginekolog kazała jej przyjechać w wyznaczonym dniu, ale to jeszcze nic. Powiedziała jej, że do 16 urodzi. I faktycznie! O 16 była już matką. Niezle co? ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Jak jabym zjadła takiej marchewki ![]() ![]() A dodatkowe szafki musza "dojrzeć" żeby każda rzecz znalazła najlepsze dla siebie miejsce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- I faktycznie siedzę taka zniecierpliwiona ![]()
![]() |
#2150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2151 |
Rozeznanie
|
:Małgosia
![]() ![]() ![]() marchewką się podzielę chętnie tylko musisz przyjechać i pomóc obierać ![]() a Beziorek ![]() 1 zd jeszcze z wrocka młoda był koło pół roku miała moje ulubione zdjęcie bo widać jej przewrotną naturę ![]() 2 zd u nas na działce dwa szaleńce w swoim żywiole ![]()
#2152 | ||||
Raczkowanie
|
No i nie dałam sie przeprosić bo nie miałam mozliwości bo przeproszenia to chyba oczekiwał on
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tusia mam prosbę co do wózka. Ja jestem zdecydowana na ten model-nawet w tamta sobote byłam w Wawie żeby go sobie obejrzeć bo w Lbn nie ma nigdzie-w niektórych sklepach robili duze oczy bo pierwsze słyszą ![]() ![]() Stokrotka i Madzia-Lbn gratuluję duuuuzych dziewczynek ![]() ![]() ![]() Idę ogarniac dalej domek bo wstałam z jakims takim powerem że zamiast za śniadanie to ja za odkurzacz sie wzięłam ale tym sposobem do obiadu bede miala wszystko ogarnięte ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z tym czasem jest coraz gorzej, a czas zapierdziela niesamowicie..człowiek niby na chorobowym a i tak nie ma kiedy się pobyczyć ![]() Cytat:
![]() Na podkarpaciu pogoda podobna- paskudnie: zimno , wieje i co chwilke pada.A tak by pasowało wybrać się nad jakąś wode nogi pomoczyć ![]() uciekam do prasowania ![]() rabarbar-piękna ta Twoja psina ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-07-22 o 09:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyjechałabym ale czekam na wózek przecież ![]() Jaki ten pisek jest słodziak ![]() I działka z widokami takimi właśnie jak sobie wyobrażałam, że masz ![]() Łatwo Ci było przywyknąć do otoczenia?
![]() |
#2155 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Indygo widze, że dołączyłaś do grona lezących, to leż grzecznie ![]() Acelinka ja mam w planach dzisiaj prasować dzieciowe rzeczy, a Tobie nie wolno ![]() Rabarbar fajne muszą byc te Twoje psiury ![]() ![]() ![]() ![]() Madzialena-lublin gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś się nie wyspałam, nie śnił mi się co prawda poród, ale same głupoty i mam wrażenie że tak bylo całą noc, więc bardziej się zmęczyłam niż wypoczęłam ![]() aha kupiłam w aptece wczoraj podkłady poporodowe, ale to wielkie ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | ||||||||
Rozeznanie
|
Witam
![]() Trzymajcie dziś kciuki, ale wyjątkowo nie za mnie,ani za mojego synka, ale za mojego TŻ-a - idzie dziś o 15.00 do okulisty i pewnie skończy się na tym, że będzie musiał nosić okulary. To i tak cud, że zgodził się iść, bo już od dłuższego czasu widziałam, że ma problem z oczami, ale oczywiście jak to facet problemu w tym nie miał... W końcu postawiłam go przed faktem dokonanym i zapisałam do okulisty, jakoś bardzo o dziwo nie protestował i dziś idzie. Oby tylko nie uciekł sprzed gabinetu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Małgosiu - trzymam kciuki za pobyt w szpitalu - trzymaj się dzielnie ![]()
![]() |
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja chyba nigdy nie przywyknę bo mam wrażenie że nie pasuję tutaj, doceniam uroki położenia domku na zdjęciu to może nie widać ale kończy się działka wysoką skarpą i poniżej zamarznięta Wisła, cały rok jest pięknie, spokój cisza natura tylko ludzie tu inni, jacyś tacy ciężcy do kontaktu, no i ja uwielbiałam łazić po mieście, posiedzieć na rynku ze znajomymi, Wrocław to całe moje życie i rodzinka i znajomi wszyscy tam, a tu mnie ktoś odwiedza od wielkiego dzwonu ![]() nom ale pogodziłam z przeprowadzką, zresztą źle mi tu nie jest, dom tworzą ludzie nie adres pod którym się mieszka a już niedługo będziemy rodzinką w komplecie ![]()
![]() |
#2158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć brzuchatki
gratuluje dugonogiej pannicy ![]() A z bakteriami głowa do góry- wybiją dziadostwo Cytat:
![]() 2. ![]() Co TY gadasz? przy takim mdlejesz?? Moja norma to 100/60 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Charls nie są typowo myśliwskie- zaliczane są do grupy TOY - czyli psy ozdobne/zabawki, ale wywodzą się z myśliwskich i trzeba o ich ruch dbać ![]() Tu tez ślę buziaczki dla K ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama widzę jak to czasem ciężko z głupim psem na spacer wyjść ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaa- rabarbar - pies wielce uroczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.