![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wakacyjna wymianka książkowaWitam wszystkie wielbicielki czytania
![]() ![]() Zgłoszenia przyjmujemy do 30 lipca. Proszę zgłaszać się podając tytuł książki, który chcecie wymienić (książki nie muszą być nowe, ważne aby były ciekawe i nie zniszczone). Losowanie odbędzie się 30 lipca o godzinie 18. Można zgłosić jedną lub dwie książki, wtedy analogicznie otrzyma się paczkę od jednej lub dwóch osób. Proszę abyście zgłaszały sie pod tym postem, pisały jakie tytuły wymieniacie, a na PW wysyłały swoje dane adresowe. Udział mogą wziąść wszystkie dziewczyny, nie tylko z forum papierowego. Mam nadzieję, że trochę się nas uzbiera ![]() TUTAJ możecie zobaczyć jak przebiegała poprzednia wymiana. Niestety zdjęć już nie ma, ale możecie przeczytać wpisy ![]() Klikając na tytuły książek znajdziecie odnośniki do recenzji na ich temat. Zgłoszenia: 1. Amazeme - "Dziennik" Anne Frank- holocaust, historyczna DOSTARCZONA - "Śmierć króla Tsongora" Laurent Gaudé DOSTARCZONA - "W pogoni za Alice" Clare Naylor- typowa "literatura w spódnicy" DOSTARCZONA Preferencje: Książki obyczajowe, psychologiczne, historyczne, biograficzne, nie przepadam za fantastyką i typowymi "romansidłami", kryminałami 2. Extrano - Emili Rosales "Niewidzialne miasto"DOSTARCZONA - "Karpie, łabędzie i Big Ben" Ada Martynowska DOSTARCZONA Preferencje: Czytam wszystko, najbardziej powieści obyczajowe, z wymienionych w pierwszym poście czytałam i mam tylko "Pachnidło" 3. Biedronka1 - "Kobiety z czerwonych bagien" Grażyna Jeriomin- Gałuszka Preferencje: Nie lubię s-f, kryminałów, fantasy, romansideł, które po 10 stronach wiadomo jak się skończą oraz książek typu "Spalona żywcem" 4. Angellek89 - Stephanie Mayer "Zmierzch" DOSTARCZONA Preferencje: Fantasy, realizm magiczny, powieści historyczne, szczególnie gdy akcja toczy się w średniowieczu, renesansie i baroku, a bohaterkami są kobiety, powieści o Afryce lub egzotycznych krajach Azji, obyczajowe poruszające jakieś trudne problemy życiowe Zdecydowane nie dla SF, harlequinów i polskich babskich czytadeł w stylu Grocholi. 5. Monika_75 - "Intruz" Stephenie Meyer - science fiction DOSTARCZONA Preferencje: w zasadzie lubię czytać różne książki, oprócz takich typowych romansideł, horrorów i sci-fi ... uwielbiam za to fantastyczne, przygodowo - historyczne oraz kryminały i sensacyjne 6. Mirosek - Akif Pirincci - ,,Felidae"- kryminał fantasy DOSTARCZONA Preferencje: Książki poradnikowe typu jak zrobić coś z niczego /dziergadełki, historyczne i dobre romanse 7. Kathinna - "Pachnidło" Süskind Patrick - kryminał DOSTARCZONA Preferencje: fantastyka, kryminał (horror) 8. Magdaka13 - Irene Spencer "Żona Mormona"- obyczajowa? DOSTARCZONA - "Więcej niz cieśla" Josh McDowell DOSTARCZONA - "Międzymiasto" Agnieszka Gluszka Preferencje: ksiazki s-f, sensacyjne, o dzieciach [zabawy, wychowanie], podroznicze 9. Asieńczyk - Barbara Kosmowska "Teren prywatny" - Waris Dirie Cathleen Miller "Kwiat pustyni" DOSTARCZONA Preferencje: historyczne , kryminały, przygodowe, zdecydowane nie romansom ( całej tzw. kobiecej literaturze) i s-f 10. Mucia18 - Ellen Brett Block "Grób córki Boga" (zmieniona) DOSTARCZONA - A.Goldberg i R.Hopper "Gwiazdy i gwiazdki" DOSTARCZONA - H.Graham "Nawiedzony Dom" DOSTARCZONA Preferencje: Ksiazki psychologiczne,biograficz ne,kryminały i sensacja, wampirowe, książki o decoupage 11. Kulkam - "Mama kazała mi chorować" Gregory Julie - "Ja wam pokażę" Katarzyna Grochola - "Serce na temblaku" Katarzyna Grochola DOSTARCZONA Preferencje: Nie lubię romansideł w stylu Harlequina, lubię dobre s-f, kryminały (ale horrory już nie ), obyczajowo-ciekawe świata, ale też wciąga mnie dobra "babska" książka. 12 Biernacka4 - " Ozdoby z kamieni" Amandine Dardenne DOSTARCZONE - "Tajemnica Sittaford" Agatha Christie DOSTARCZONE - "Trzecia tajemnica" Steve Berry Preferencje: Była bym bardzo zadowolona z książek Grocholi a także innej literatury kobiecej lub sensacji. Edytowane przez AmazeMe Czas edycji: 2011-08-19 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjna wymianka książkowa
Ja bardzo chętnie, moze też dam dwie? Przejrzę szafki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się zgłaszam, potem pomyślę nad książką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie pamiętam kiedy ostatni raz udzielałam się na wizażu
![]() ![]() Co do książek - wstępnie "Zmierzch", ale przejrzę jeszcze swoje półki, może zmienię na inną albo jakąś dodam ![]() Czy jak już każdy określi jaką książkę wystawia na wymianę, będzie można jakoś określić swoje preferencje? Żeby nie dostać czegoś np. z gatunku, za którego się raczej nie lubi?
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, świetny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pomysł
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Też chciałabym wziąć udział w tej wymiance.
Proponuję książkę Akif Pirincci - ,,Felidae,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może i ja bym dołączyła, ale mam w sumie tylko pachnidło z poprzedniej wymianki do oddania, a pewnie wszyscy już czytali...
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Niekoniecznie wszyscy, śmiało możesz się zapisywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
To poproszę o dopisanie, a ja z chęcią fantastykę, kryminało-chorrorowe rzeczy też chętnie
![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hi hi, ja też nie czytałam "Pachnidła", film wprawdzie próbowałam obejrzeć, ale coś nie przypadł mi do gustu, może książka byłaby lepsza ... ja lubię najpierw przeczytać książkę, a dopiero potem obejrzeć film ... już nie raz miałam tak, że po obejrzeniu filmu stwierdzałam, że gdybym wcześniej nie przeczytała książki, to na pewno bym po nią już nie sięgnęła
![]() co do preferencji to ja w zasadzie lubię czytać różne książki, oprócz takich typowych romansideł w stylu Daniele Steele, horrorów i sci-fi ... uwielbiam za to fantastyczne (coś w stylu Harrego Pottera i Władcy pierścieni ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Też nie czytałam ,,Pachnidła,,
![]() Preferencje ![]() historyczne i dobre romanse bo lubię pochlipać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Wasze preferencje uzupełnione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Chetnie wezme udzial w wymiance-juz nie pamietam, kiedy ost. raz wymienialam cos na wizazu...rany jednak to prawda, ze to macierzynstwo wciaga ...
Do wymiany mam: 1. Irene Spencer "Zona Mormona" ksiazka jest czadowa-przeczytalam w 3 dni-normalnie nie moglam sie oderwac. Nie jest ogolnie mowiac za wesola-ale jesli kiedykolwiek interesowal was temat mormonow-to goraco polecam. Tutaj recenzja do poczytania: http://www.weltbild.pl/szukaj.html?q...ion=3207060002 2. "Wiecej niz ciesla" Josh McDowell dociekliwy dowod na istnienie Boga-warto przeczytac recenzja: http://agape.pl/index/?id=58238e9ae2...c2ebc8c1883422 3. "Miedzymiasto" Agnieszka Gluszka ciekawy opis roznych perypetii jakie moga spotkac czlowieka na delegacji recenzja: http://merlin.pl/Miedzymiasto_Agnies....html#fullinfo moje preferencje: ksiazki s-f, sensacyjne, o dzieciach [zabawy, wychowanie], podroznicze[szczegolnie choruje na serie "Blondynka..."]
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Tym bardziej cieszę się, że znalazłaś dla nas czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za zaproszenie - chętnie przyłączę się do zabawy.
Do wymiany mam : 1. Barbara Kosmowska - Teren prywatny; 2. Waris Dirie Cathleen Miller - Kwiat pustyni. A preferencje - najchętniej historyczne , kryminały, przygodowe, zdecydowane nie romansom ( całej tzw. kobiecej literaturze) i s-f
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
zgłaszam się chetnie
do wymiany Ellen Brett Block GRÓB CÓRKI BOGA A.Goldberg i R.Hopper Gwiazdy i gwiazdki H.Graham Nawiedzony Dom preferencje: Ksiazki psychologiczne,biograficz ne,kryminały i sensacja (poza cobenem bo calego przeczytalam ale coś w jego stylu),wampirowe-poza zmierzchem książki o decoupage
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Dopisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
jestem już w domku i przejrzałam książki, niestety często się przeprowadzałam i większość książek mam u teściów i rodziców w piwnicach
znalazłam tylko jedną "Intruz" Stephenie Meyer, niby sci-fi, ale nietypowe, bardzo dobrze się ją czyta, no w każdym bądź razie ja przeczytałam ją jednym tchem ![]() recenzja http://merlin.pl/Intruz_Stephenie-Me....html#fullinfo w sobotę będę u rodziców, to może coś jeszcze znajdę
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Przypominam wszystkim, że zgłoszenia i wszystkie dane należy przesłać do soboty. O 18 przeprowadzę losowanie uwzględniając Wasze preferenecje i będziemy działać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Też chętnie dołączę.
Mogę podzielić się książką "Mama kazała mi chorować" (http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=54099) Mam też kilka książek Grocholi, ale nie wiem, czy kogoś zainteresują - dajcie znać, czy mam dorzucić jedną lub kilka. Nie lubię romansideł w stylu Harlequina, lubię dobre s-f, kryminały (ale horrory już nie ![]() ![]() ![]() ![]() Może łatwiej będzie na przykładzie obecnej listy książek: TAK: ,,Felidae", "Żona Mormona", "Więcej niz cieśla", "Intruz" NIE: "Dziennik", "Międzymiasto", "Teren prywatny", "Kwiat pustyni" (mam),"Nawiedzony Dom" NIE WIEM: "Śmierć króla Tsongora", "W pogoni za Alice", "Pachnidło", "Grób córki Boga", "Gwiazdy i gwiazdki" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Do wymianki proponuję :
Kobiety-z-Czerwonych-Bagien_Grazyna-Jeromin-Galuszka Preferencje: Nie lubię s-f, kryminałów, fantasy, romansideł, które po 10 stronach wiadomo jak się skończą oraz książek typu "Spalona żywcem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja też chętnie się zgłaszam do wymianki proponuję trzy książki.
Któraś z dziewcząt chciała jakieś poradniki typu"coś z niczego". Mam taką książkę, może by chciała? 1." Ozdoby z kamieni" - Amandine Dardenne - Z kamieni można wyczarować wszystko-od abstrakcyjnych kompozycji do konkretnych przedmiotów użytecznych. Smukły świecznik, etniczny naszyjnik, szachy czy ogródek zen - to tylko niektóre z 25 propozycji. Zgłosiło się też kilka amatorek kryminałów i sensacji. 2. "Tajemnica SIttaford" - Agatha Christie - Zasypana śniegiem Anglia.Mała wioska zostaje odcięta od świata.Podczas seansu spirytystycznego zebrani zostają zawiadomieni, że ich znajomy zostanie zamordowany. Przepowiednia się sprawdza a prowadzący sledztwo staje przed nie lada zagadką. 3. "Trzecia tajemnica" - Steve Berry - Brawurowy, pełen emocji i akcji thriller. Pełen ciekawych spekulacji na temat jednej z najbardziej zaskakujących tajemnic ludzkiej cywilizacji. Prawie 500str. Do książek dołożę zakładki ze sklejki ozdobione metoda decoupage no i jeszcze jakąś niespodziankę. Była bym bardzo zadowolona z książek Grocholi a także innej literatury kobiecej lub sensacji. A może któraś z dziewczyn miałaby na wymianę książki Małgorzaty Kalicińskiej"Miłość nad rozlewiskiem" i "Powroty nad rozlewiskiem". >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>. Papierki - https://wizaz.pl/forum/showthread.php...2#post28 277482 Biżuteria - https://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post24 336411 Decoupage - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496541&page=12 Obrazy - :https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 Wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323&page=5 Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2011-07-29 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
AmazeMe dziękuję za zaproszenie, ale po czystce, którą zrobiłam jesienią (wzbogaciła się biblioteka miejska) nie mam jednak nic na wymianę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- @Kulkam: ja też chętnie przeczytałabym coś autorstwa Grocholi ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem ZA!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.