|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
karmienie butelką- wit. D mieszane- tylko D
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Nie - wchodzisz, klikasz i oglądasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Bylam tam wczoraj i trzeba sie zarejestrowac, to czytam regulamin i tam bylo o kontach premium, platnosciach ect... Bylo tez konto testowe ale jakos krotko wazne... No nic zobacze jeszcze raz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno
Porobiły mi sie hemoroidy i strasznie mnie boli Ryczę z bólu ![]() ![]() ![]() BŁAGAM O POMOC ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszystkim nowo rozpakowanym mamusiom - no istny wysyp!!! Postaram sie teraz troche ponadrabiać póki Karolinka spi smacznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zadomowienie
|
Brunetko- kup szybko czopki posterisan,przyniosą ulgę!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
o widze ze juz wiesz co i jak Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
JustPi- GRATULACJE SERDECZNE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Marzena_S- bardzo dziękuję za wieści od Kmat- tak się o nich martwiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Ja po wizycie,wszystko ok,dzidziuś waży nadal ok 3300g. nadal trwa wersja o CC 7 sierpnia,mam jechac na kontrol 2 sierpnia. mam nadzieje,że się nic w miedzy czasie nie wydarzy. Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na mieszanym, nic mamy nie dawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
super powitanie mialyscie dziewczyny dziubek zdjecia do pozazdroszczenia
![]() zapałeczka ![]() brunetka proktosanol - masc ziołowa bez recepty ja uzywam sporadycznie zapobiegawczo teraz i jestem zadowolona
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-07-23 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zadomowienie
|
hej wszystkim ja dzis was podczytuje bo jakis mam dzis zly dzien... dobrze ze mezulek wpadl na pomysl i lodzika familijnego przyeiozl to mniam humor sie poprawil troche
![]() Cytat:
![]() u nas dzis na kolacje fasolka z maselkiem i bulka tarta mniam ![]()
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
dziewczyny pomóżcie...
właśnie dowiedziałam się że kumpeli noworodek ma 15ty stopień żółtaczki .... wiecie co to oznacza ??? bo nie moge nigdzie w necie znaleść, a nie moge sie dodzwonic !!!!!
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do szarlotki, to pewnie, że nie możesz sobie odmówic-zwłaszcza w imieninki ![]() ![]() Super Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolka, a Ty nie bierz tak wszystkiego do sibie, własnie jeszcze bardziej powinnaś docenic sibie, swoje dzieci i rodzinę i że pewne problemy Was omijają ![]() Cytat:
![]() U mnie ok. Wczoraj mąż odebrał szafę do naszej sypialni i składał z kolegą do późnych godzin nocnych ![]() ![]() Dzisiaj cały dzień jakiś taki zalatany miałam Jutro urodziny mojego bratanka-chrześniaka męża-kupiłam Mu taką grę Bob Budowniczy z magicznym penem ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() ellika, fajnie że jesteście już w domu! sygine, brawa dla maluszka no i dla ciebie! wyszliśmy dziś na chwilę na spacer, ale mały wrzasku narobił (jak zwykle - o jedzenie ![]() ![]() w ogóle jakoś dzień zleciał szybko... huśtawka przerobiona na zasilacz działa - wykorzystana ładowarka do komórki ![]() a tu Mały Głód zdziwiony chyba położeniem w jakim się znalazł ![]()
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cześć słodki Adamie ![]() ![]()
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
No to biorę się za opis porodu, póki Nataniel słodko sobie śpi
![]() Około godziny 16 rozpoczęły się regularne ale niezbyt bolesne skurcze. Miałam je co 8 minut a siedziałam sobie w najlepsze u moich rodziców. O 18 przyszedł po mnie mężuś i poszliśmy do galerii zrobić zakupy – skurcze miałam już co 5 minut. Jednak gdy dotarliśmy do domu znowu przerwy między nimi przedłużyły się do 10 minut, ale na szczęście koło 20 już znowu wróciły z częstotliwością 5 ![]() Jak już pisałam do Neroli – krótko po 21 wylądowaliśmy w szpitalu. Tam czekała już na nas nasza położna i od razu zarezerwowała nam salę porodów rodzinnych. Nie chciałam jechać na oddział windą bo nie lubię, ale mnie do tego zmusiła! Jak już poszłam do pokoju przygotowawczego to zbadała mi rozwarcie – było ciut ponad 1 cm, ale szyjka na szczęście zgładzona. Żeby przyspieszyć akcję przebiła mi pęcherz płodowy i niespodzianka (ale z tych niemiłych) wody były zielone… Więc szybko kazała mi iść na salę porodową, gdzie już czekał na nas Paweł. Niestety nie zaaplikowała mi lewatywy, więc nie potwierdzę dziewczyn czy jest to najprzyjemniejsza część porodu ![]() Tam szybko musiałam wskoczyć na łóżko porodowe żeby zrobiła mi ktg. Pierwszy skurcz pokazał maxa na skali (127), więc stwierdziłam że skoro to już skurcze porodowe i takie są to nawet poród mogę wspominać całkiem przyjemnie. Małemu puls wahał się między 110 – 160 i tak przeleżałam 45 minut. Później sprawdziła mi rozwarcie i zrobiło się 2 cm no i nie uniknęłam osławionego masażu szyjki, przy którym skurcze to był pikuś… Około 23 znowu miałam ktg i wtedy puls małego zrobił się nie za ciekawy… Od razu dostaliśmy ostrzeżenie, że jeśli się nie zmieni to chyba się pożegnam z porodem naturalnym. Położna zawołała lekarkę i jak ta tylko weszła to puls Natana podskoczył do 150 i już na szczęście nie spadał poniżej 110 ![]() ![]() W tym miejscu muszę po raz kolejny pochwalić się że mam najcudowniejszego, najwspanialszego i najukochańszego męża na świecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po czterech godzinach dostałam skurczów partych i na szczęście położna nie kazała mi ich wstrzymywać. Darłam się tak że mnie chyba na rynku było słychać, ale czułam taką potrzebę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I na tym nie koniec niespodzianek – mały mnie rozharatał doszczętnie. Nie dość że miałam nacięcie krocza, to rozerwał mi całą pochwę i wargi sromowe mniejsze i większe. Lekarka zszywała mnie 40 minut ![]() ![]() ![]() W ten sposób na świat o godz.2:42 przyszło nasze 3430 gram i 59cm szczęścia ![]()
#562 |
Zakorzenienie
|
sygine super opis
![]() mi przy pierwszym porodzie pękła pochwa, popękałam na zewnątrz i mnie nacięli teraz pękłam lekko, mam chyba 5 szwów (tzn. teraz nie wiem, jeden na pewno wypadł bo go znalazłam na papierze, więc może jeszcze któryś wypadł)
#563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a czemu az tak cie porozrywal,obwod glowki duzy czy jak? ale masz juz to za soba na szczescie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
on albo śpi albo się jedzenia domaga więc to nic nowego
![]() ![]() sygine, ![]() ![]() Mały wykąpany, kończy ulubione zajęcie czyli jedzenie i -do spania. Mam nadzieję. dobranoc ![]()
![]() |
#565 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Kochane
![]() U nas z kupkami (tfu tfu) lepiej. Czasem go jeszcze męczy, ale nauczyłam się mu pomagać ![]() My też w 5 dobie byliśmy już na spacerku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patik kochana trzymaj się ![]() A Ty Nerolka nie pisz głupot, bo to tylko się cieszyć, a nie dołować! ![]() Aniu świetny jest ten Wasz Adaś! ![]() Sygine Oooo matko! 42 szwy ![]() Ale byłaś baaardzo dzielna! ![]() ![]() Ja małemu podaję witaminę D i K, dlatego że karmię piersią tylko. A na dwór nie ubieram go jakoś bardzo nie ma co przegrzewać, zakładam mu jedną warstwę więcej niż sobie ![]() Mojemu Dominiczkowi coś oczka bardzo zaczęły ropieć, przemywam mu solą fizjologiczną, ale chyba jeszcze jutro spróbuję rumianku. Mama dzisiaj pojechała do domku, ale w razie czego kazała dzwonić. Tak mi bardzo pomogła, naprawdę złota kobieta! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Ja mojego też przed chwilką położyłam do łóżeczka, zasnął mi na piersi, ciekawe jak długo pośpi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() NO i cudownie, że mały jest zdrowiutki, ale na pewno porządnie Was wystraszył - najpierw słabnące tętno, potem ta pępowina owinięta... Najważniejsze, że wszystko pięknie się skończyło i że przekonałaś się, jak wielkie wsparcie masz w mężu ![]() A ilość szwów - porażająca!!! Od czego to zależy, powiedzcie? Główka duża czy rączki jakoś tak niefortunnie ułożone, że aż tak rozrywa? I to mimo nacięcia? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Brunetko biedaku
![]() aania Twój synio rośnie jak na drożdżach ![]() u nas cały tydzień pogoda beznadziejna, non stop deszcz i zimno dziś trochę lepiej było i słonko świeciło, ale my prawie caly dzień w łóżku spędziliśmy i spaliśmy jak Lena dała pospać ![]() jeszcze ten katarek ma więc nie mogę za bardzo wychodzić jak zimno ale może pogoda się poprawi w ogóle okna chcę pomyć a póki co ciągle pada więc nie da się ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- brumku też mnie zastanawia czemu tyle szwów biedna Sygine ma a powiem Ci, że to dziwne, Filip miał 34 cm główkę i mnie rozerwało mocno, mała też 34 cm i lekkie powierzchowne pęknięcia Lena większa o 1 cm i o 250 g zaledwie a mniejsze szkody wyrządziła niż jej brat ![]()
![]() |
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
JUSTPI- WIELKIE WIELKIE GRATKI!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps: no czulam, ze nie bedziesz jednak chciala na mnie zaczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i my tak właśnie mamy, godzinami siedzimy i patrzymy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() przy mm tylko wit D ale w bardzo słoneczne dni pediatra mówiła żeby nie podawać, robić przerwę na dzień , dwa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.