|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Kalinka też byliśmy gdzieś w 5 dobie na spacerze
![]() Potówki są takie czerwone bez białego Wiem, bo mi w szpitalu Małego przegrzali i go tak wysypało.
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Choć na pewno co się wymęczyłaś, to i tak Twoje Brawo, dzielna kobieto!!!
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
bardzo bardzo ładny wozio
a ja szukam torby do wozka.......
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też dostałam kwiatuszki a kropelki daję, te sab simplex i powiem że działają ![]() w załączniku zdjęcia z powitania ![]()
|
|
|
|
|
#485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje w mieniu Pszczoły
Cytat:
![]() Za to na mnie się gapi namiętnie. Wczoraj ją wzięłam po karmieniu do łóżka, zeby uśpić, a ta zmiast spać to mi takie uśmiechy strzelała ![]() Od rana sobie śpiewmy Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
A te pryszczyki to mogą być też prosaki. Akurat dziś czytałam, że masa dzieci po porodzie je ma. Są białe właśnie. Wynikają z tego, że gruczoły łojowe jeszcze nie pracują tak jak trzeba i same z czasem przestaną się robić
![]() Tu o nich możesz poczytać npp: http://www.rodzice.pl/niemowle/piele...ka-gladka.html http://www.babyboom.pl/niemowleta/pi..._zwalczyc.html
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane mamuski
Najpierw dziękuje za wszystkie gratulacje I sama gratuluje wszystkim mamusiom Niestety Ala musi być na butelce Moje piersi są do tego stopnia poranione, że aż mięso wychodzi na wierzch Z kapturków nie daje rady karmić, krew mi sika jak z nosa Poza tym mimo porodu naturanlnego jestem strasznie obolała, nie mogę prawie chodzić o siedzeniu już nie wspomnę Wyszły mi jeszcze hemoroidy i boli mnie z każdej strony |
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem pogrzebałam w śmieciach ![]() tak miałam dawkę 2,5
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: bylas dzielna,ja zaczynam sie juz troszke bac tego co mnie czeka...
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, ciesze się że Cię zainspirowałam
- na pewno będziesz zadowolona z lampki. Też mamy ten termometr- na razie tylko na sobie i psie próbowaliśmy, ale działa bez zarzutu. ![]() Nam polecił go mój brat, który kupił go jak urodził mu się synek. Blondynko, miło było zobaczyć w szpitalu znajomą twarz a synka masz uroczego. Co do tego czopa w postaci krwawienia, to zachowałaś zimną krew- ja bym totalnie spanikowała. ![]() Fajnie, że przekonałaś się do Polnej- my też będziemy tam rodzić. ![]() Kalinka, dzięki za opis- pocieszający jest fakt, że pierwszy poród może całkiem szybko się odbyć. Masz kochanego męża, że tak Was świetnie przywitał- tylko pozazdrościć. Dziubek Twój mężuś też spisał się rewelacyjnie. ![]() Brunetko, o matko strasznie współczuję- mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-07-23 o 13:25 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Kalinko my byliśmy w 9 albo 10 dobie, ale dopiero w 7 bylismy w domku.
Mmy skok rozwojowy
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() JustPi gratuluję w końcu Co do tych pampersów to ja nie jestem zbyt zadowolona z tych premium care, zdecydowanie lepsze są dla mnie te active baby (zielono-żółte opakowanie). Premium care są milutkie w dotyku i delikatne ale mało chłonne, wydaje mi się że już po jednym sikaniu mała czuje wilgoć. Kończymy teraz paczkę i przechodzę na active baby. Natka moja malutka tez się tak pręży i jęczy, szczególnie w nocy, ale moim zdaniem to nie kolki tylko pracujące intensywnie jelitka i niedługo powinno się wyregulować. Normalnie puszcza bączki i ładne kupy robi. Mała najlepiej uspokaja się jak leży sobie na klacie
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a sw.Rodzine odpuściłaś.ja też bym chciała kupić jakiś fajny termometr jakiś medyczny ciekawe po ile takie są.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
a jak się objawia ???
Cytat:
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku nieustanną chęcią bycia na rękach, lbo tuż obok i marudzeniem
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek nie mówię że te premium care sa złe , też są ok, po prostu te zielono-żółte wydaja mi się lepsze
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe to mój też ma skok!!! i do tego nie śpi prawie wcale w dzień Cytat:
![]() a poniżej mój głód z teraz, dziś po 15 minutach się poddał i zasnął na brzuszku
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-07-23 o 13:43 |
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ślicznie... ale za to mężuś kolczyki i wisiorek svarowskiego mi kupił ![]() kwiaty chciał kupić od razu, poszedł do położnych spytac czy można ale nie pozwoliły niestety ![]() Cytat:
Ja Ty to zrobiłaś że polubiła? ![]() Brumek, te kody pobierałaś z dwóch kont? bo z jednego się da tylko raz pobrać chyba, tak? przespałabym się ale mały co godzinę się budzi.. ![]() a mąż się wziął za przeróbki huśtawki na zasilacz...
|
|
|
#501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez się w nim zakochałamCytat:
póki co wietrzy się na balkonie bo okrutnie smierdzi![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A własnie mamusie! Jak pracowałam w Austrii - opiekowałam się malutkim dzidziem - mała skończyła tydzien jak mama wróciła do pracy... i u nich butelki malej i smoczki pakowało się normalnie do zmywarki z wszystkimi rzeczami ![]() Wydaje mi się, że detergenty używane do zmywarek są dosyć silne... Co Wy na to? Cytat:
i kolejny szybki poród jest nadzieja dla pierworódek
|
|||||
|
|
|
#502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ten, ten - boski
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może my przesadzamy z czystością takich rzeczy, a może to oni robią krzywdę swoim dzieciom, bo nie wiem czy to nie szkodzi...![]() Btw. Dziś zdałam za pierwszym razem w 9 miesiącu ciąży na prawo jazdy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam Wam pomarudzić
Nic mi się nie sączy, dzieć jest aż za bardzo aktywny - już baaaaaaardzo dawno się tak nie rozpychała i mam nawet jakieś tam skurcze, troche bolesne (w szczycie, bo chyba tak się mówi na ten moment najwiekszgo napicia to tak jakby miało mnie rozerwać od środka), ale strasznie nieregularne ) i dupa.. znowu 12,20! W domu to już wszystko zrobione i nie mam już nic do sprzątania
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko
Ania zasypia u mnie na brzuszku i ją potem na brzuszek kłade. Albo czasem jak ma chęć to tez uśnie, ale leżec na brzuchu za bardzo nie lubi
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O..Mały Głód się budzi...na razie sygnały ostrzegawcze - zawsze jak zaczyna się budzić to przez sen ssie, ale robi to z tak okropnym mlaskaniem, aż się TŻ z drugiego pokoju śmieje
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może skurcze co 7 minut wrócą
|
|
#510 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziubek - jak on przecudnie śpi
A po czym wnosisz? Czym się objawia? Bo ja ciekawska ![]() Cytat:
A wszędzie ludzie najbardziej sobie chwalą właśnie te Active Baby. Ale i tak chcę na przestrzeni czasu wypróbować różne pieluchy i wybrać te które naszej trójce najbardziej podpasuje Więc i tak kupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Tak sobie pomyślała, bo położna mówiła, że wody jak już zaczną lecieć (czy się sączyć), to nie przestają. Nie da się ich na chwilę zahamować, a później znowu uruchomić ![]() A na kiedy Ty masz termin wg. OM? ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
I idę robić zasłużoną kawkę z ekspresu ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Wiem, bo mi w szpitalu Małego przegrzali i go tak wysypało.

skurcze mocne, czeste, pelne rozwarcie. kazali mi gleboko oddychac przy skurczach,a bolalllooo! podali mi w koncu tlen,no i ok 22.20 kazali mi przec. dziizas,jak bolalo! ale dostalam mega mobilizacje jak sama zobaczylam malenka glowke

wstawiałas zdjęcia?
Moje piersi są do tego stopnia poranione, że aż mięso wychodzi na wierzch 

klask i:

Zakończone: 2
Nic mi się nie sączy, dzieć jest aż za bardzo aktywny - już baaaaaaardzo dawno się tak nie rozpychała