Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 13:09   #481
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Kalinka też byliśmy gdzieś w 5 dobie na spacerze
Potówki są takie czerwone bez białego Wiem, bo mi w szpitalu Małego przegrzali i go tak wysypało.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:10   #482
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
i rozwarcie na 1,5 palca lekarz stwierdzil ze nie ma co mnie puszczac do domu i mnie zostawi-bo po co mam wracac w nocy czy kolejnego dnia. kazali sie przebrac i isc do gory na sale. tam jak doszlam juz rozwarcie na 2 palce, podlaczyli mnie pod ktg, za chwile rozwarcie na 3 palce, 4 ..zrobili zastrzyk i potem podali mi kroplowke.lezalam sobie z tz na sali i skurcze sie nasilaly, coraz czestsze (juz bolaly). od 21.30 bole mocnnnee,ale polozna mowila ze jak na pierwszy porod mega szybko sie posuwa i zaraz bedzie po wszystkim. poszlam jeszcze do wc zrobic siku i jak wrocilam to masaaakkraaa. chyba pobudzilam to wszystko skurcze mocne, czeste, pelne rozwarcie. kazali mi gleboko oddychac przy skurczach,a bolalllooo! podali mi w koncu tlen,no i ok 22.20 kazali mi przec. dziizas,jak bolalo! ale dostalam mega mobilizacje jak sama zobaczylam malenka glowke wtedy jeszcze raz i o 22.35 Filipek byl na swiecie.
Kalinka, faktycznie szybko poszło Choć na pewno co się wymęczyłaś, to i tak Twoje Brawo, dzielna kobieto!!!
Stary 2011-07-23, 13:10   #483
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Pochwalimy sie bryką Lili
bardzo bardzo ładny wozio

a ja szukam torby do wozka.......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:10   #484
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
mezus cudowny zrobil nam wspaniale przywitanie-wszystko ladnie posprzątane, a pokoik (poki co nasza sypialnia) pieknie wystrojony, balony,serpentyny..bajecz ka! kochany jest No a na mnie czekal OGROMNY bukiet kwiatow i sliczna bizuteria Az plakac mi się chcialo jak to wszystko zobaczylam.

Dziubek ale elegancik z Twojego Szymusia!!! A dajesz mu te kropelki na kolki?
no jakbym czytała o swoim mężusiu , mój też porozwieszał balony, serpentyny i w łożeczku maskotkom dał balony do trzymania i też dostałam kwiatuszki

a kropelki daję, te sab simplex i powiem że działają

w załączniku zdjęcia z powitania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC1229.jpg (65,7 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC1231.jpg (61,5 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC1232.jpg (46,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC1233.jpg (59,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC1236.jpg (49,6 KB, 74 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:10   #485
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękuje w mieniu Pszczoły

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
co za waga! brawo

własnie mialam pytac, jak to jest z tym widzeniem:
widzi karuzelke?
łapie zabawki w rączki?

u nas napewno nas rozpoznaje, zabawek jeszcze nie łapie, ale na bluzce czy naszych placach podczas karmienia zaciska łapki.

czy wasze dzieci strzelaja zeza???
Nie widzi, chyb, ze ją położe pod samą kruzelką. Za to słucha sobe melodyjek. Na razie zabawamy j grzechotkami. Zabwek nie chwyta, chyb jeszcze nie wie, ze to są jej rączki. Za bluzke łapie, a jak kiedyś mi się włosów uczepiła
Za to na mnie się gapi namiętnie. Wczoraj ją wzięłam po karmieniu do łóżka, zeby uśpić, a ta zmiast spać to mi takie uśmiechy strzelała a ja na automatycznym pilocie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam bo na tą swoją piękna mówisz pszczółka
Od rana sobie śpiewmy

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No coś w tym jest na pewno,
teraz tak myślę, czy do tego czasu jak jest kikut,
można dzieciątko kłaść na brzuszek ?!
Bo nie wiem
Można Nm neontolog kazała w szpitalu. A teraz moja nawet njchetniej zasypia na brzuszku.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie,
czy Wasze dzieci (te 3,4,5 tygodniowe) cały czas używają najmniejszych pieluszek? Tych 2-5 kg, zwanych newborn? Czy już się przesiadłyście na większe?
Ile paczek tych najmniejszych zużyłyście mniej więcej?
My złuzylismy dwie paczki najmniejszych Dad (po 27 sztuk) i potem przeszlśmy jak mała chyba miała niecałe 4 tygodnie na 2.

Cytat:
Nie przypominam sobie żebym go widziała wstawiałas zdjęcia?

Aaa własnie pytanie do Scio!
Doczytałam, że pisałas cos o tym drugim becikowym... że brali pod uwagę dochody z 2009r, byliście już wtedy małżeństwem czy jak? i zarówno za 2010r też brali pod uwage? jak to w ogóle załatwialiście?
Braliśmy ślub w 2009, więc rozliczaliśmy się osobno. Ja mam dochód utracony. Więc zostawiłam moje i męża zaświadczenie ze skarbówki z tym, ze ja napisałam oświadczenie, ze mam dochód utrcony. I bior same zarobki męża. Za 2010 biorą pod uwage od wrzesnia, teraz nie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:12   #486
brumek
Zakorzenienie

A te pryszczyki to mogą być też prosaki. Akurat dziś czytałam, że masa dzieci po porodzie je ma. Są białe właśnie. Wynikają z tego, że gruczoły łojowe jeszcze nie pracują tak jak trzeba i same z czasem przestaną się robić
Tu o nich możesz poczytać npp:
http://www.rodzice.pl/niemowle/piele...ka-gladka.html
http://www.babyboom.pl/niemowleta/pi..._zwalczyc.html
Stary 2011-07-23, 13:14   #487
brunetka2000
Zakorzenienie

Hej kochane mamuski
Najpierw dziękuje za wszystkie gratulacje
I sama gratuluje wszystkim mamusiom

Niestety Ala musi być na butelce Moje piersi są do tego stopnia poranione, że aż mięso wychodzi na wierzch Z kapturków nie daje rady karmić, krew mi sika jak z nosa

Poza tym mimo porodu naturanlnego jestem strasznie obolała, nie mogę prawie chodzić o siedzeniu już nie wspomnę Wyszły mi jeszcze hemoroidy i boli mnie z każdej strony Póki co jest u nas moja mama ona narazie zajmuje się mała razem z moim J.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 13:15   #488
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a nie masz gdzieś na wypisie? sorka że truje ale sama wykupiłam te tabl.i nie wiem jak brac
nie mam dlatego , że przepisał mi to internista po interwencji położnej środowiskowej jak zobaczyła jakie mam już zatory .

już wiem pogrzebałam w śmieciach tak miałam dawkę 2,5
Stary 2011-07-23, 13:16   #489
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

zaczelo sie od tego-tak jak Wam w ndz pisalam-ze nie czulam od soboty wieczora ruchow malego. na dodatek brzuch mi sie spinal. w ndz poszlismy z tz do kosciola i po 20 minutach szlam do auta usiasc bo tak brzuch mi twardnial i ustac nie moglam. w domu to samo. w koncu spojrzalam na zegarek czy regularnie twardnieje (dodam ze nic nie bolalo i nie domyslilabym sie ze to skurcze). no ale Maly caly czas sie nie ruszal.. zjadlam troche czekolady, wypilam puszke coli i nic. ruszam go z kazdej strony a Filipek nie odpowiadal.zaczelam sie martwic.. o 17 jechalismy do szpitala sprawdzic, w razie W wzielismy torbe. gin zrobil mi usg-serduszko bilo-ufff. wszystko posprawdzal, wymiary, lozysko etc. potem na fotel. i rozwarcie na 1,5 palca lekarz stwierdzil ze nie ma co mnie puszczac do domu i mnie zostawi-bo po co mam wracac w nocy czy kolejnego dnia. kazali sie przebrac i isc do gory na sale. tam jak doszlam juz rozwarcie na 2 palce, podlaczyli mnie pod ktg, za chwile rozwarcie na 3 palce, 4 ..zrobili zastrzyk i potem podali mi kroplowke.lezalam sobie z tz na sali i skurcze sie nasilaly, coraz czestsze (juz bolaly). od 21.30 bole mocnnnee,ale polozna mowila ze jak na pierwszy porod mega szybko sie posuwa i zaraz bedzie po wszystkim. poszlam jeszcze do wc zrobic siku i jak wrocilam to masaaakkraaa. chyba pobudzilam to wszystko skurcze mocne, czeste, pelne rozwarcie. kazali mi gleboko oddychac przy skurczach,a bolalllooo! podali mi w koncu tlen,no i ok 22.20 kazali mi przec. dziizas,jak bolalo! ale dostalam mega mobilizacje jak sama zobaczylam malenka glowke wtedy jeszcze raz i o 22.35 Filipek byl na swiecie. potem tylko szycie.. jak tylko spojrzalam na to malenstwo to juz zapomnialam o calym bolu..zakochalam sie
na koncu szlo troche ciezko bo Maly byl owiniety pepowina..
tz byl caly czas ze mna,wspieral mnie, podawal wode, chlodzil czolo..byl dzielny i baaardzo mi pomogl. obsluga tez super
do domku wyszlismy w czwartek

mezus cudowny zrobil nam wspaniale przywitanie-wszystko ladnie posprzątane, a pokoik (poki co nasza sypialnia) pieknie wystrojony, balony,serpentyny..bajecz ka! kochany jest No a na mnie czekal OGROMNY bukiet kwiatow i sliczna bizuteria Az plakac mi się chcialo jak to wszystko zobaczylam.

no i teraz kochany Filipek lezy sobie kolo mnie i slodko spi
jest bardzo grzeczniutkibudzi sie tylko na jedzenie i nie placze mocno tylko sie wierci, wklada raczki do buzki kochany jest
potem wstawie Wam fotki

no to maz zachowal sie super ,mozna tylko pomarzyc o takim facecieklask i:bylas dzielna,ja zaczynam sie juz troszke bac tego co mnie czeka...
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:16   #490
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Niestety Ala musi być na butelce Moje piersi są do tego stopnia poranione, że aż mięso wychodzi na wierzch Z kapturków nie daje rady karmić, krew mi sika jak z nosa
Matko
Stary 2011-07-23, 13:18   #491
marzena_S
Zadomowienie

Zmalowana, ciesze się że Cię zainspirowałam - na pewno będziesz zadowolona z lampki.
Też mamy ten termometr- na razie tylko na sobie i psie próbowaliśmy, ale działa bez zarzutu.
Nam polecił go mój brat, który kupił go jak urodził mu się synek.

Blondynko, miło było zobaczyć w szpitalu znajomą twarz a synka masz uroczego.
Co do tego czopa w postaci krwawienia, to zachowałaś zimną krew- ja bym totalnie spanikowała.
Fajnie, że przekonałaś się do Polnej- my też będziemy tam rodzić.

Kalinka
, dzięki za opis- pocieszający jest fakt, że pierwszy poród może całkiem szybko się odbyć.
Masz kochanego męża, że tak Was świetnie przywitał- tylko pozazdrościć.
Dziubek Twój mężuś też spisał się rewelacyjnie.

Brunetko, o matko strasznie współczuję- mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-07-23 o 13:25
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:20   #492
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie mam dlatego , że przepisał mi to internista po interwencji położnej środowiskowej jak zobaczyła jakie mam już zatory .

już wiem pogrzebałam w śmieciach tak miałam dawkę 2,5
super dziękuje bardzo mi babka sprzedała je bez recepty i nie wiedziałam jak brać.A cyce mi zaraz eksplodują
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:23   #493
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kalinko my byliśmy w 9 albo 10 dobie, ale dopiero w 7 bylismy w domku.

Mmy skok rozwojowy

Agatka jest już z nami
Stary 2011-07-23, 13:23   #494
youyou
Zakorzenienie

hej mamusie

JustPi gratuluję w końcu

Co do tych pampersów to ja nie jestem zbyt zadowolona z tych premium care, zdecydowanie lepsze są dla mnie te active baby (zielono-żółte opakowanie).
Premium care są milutkie w dotyku i delikatne ale mało chłonne, wydaje mi się że już po jednym sikaniu mała czuje wilgoć. Kończymy teraz paczkę i przechodzę na active baby.

Natka moja malutka tez się tak pręży i jęczy, szczególnie w nocy, ale moim zdaniem to nie kolki tylko pracujące intensywnie jelitka i niedługo powinno się wyregulować. Normalnie puszcza bączki i ładne kupy robi.

Mała najlepiej uspokaja się jak leży sobie na klacie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:24   #495
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Hej kochane mamuski

Poza tym mimo porodu naturanlnego jestem strasznie obolała, nie mogę prawie chodzić o siedzeniu już nie wspomnę Wyszły mi jeszcze hemoroidy i boli mnie z każdej strony Póki co jest u nas moja mama ona narazie zajmuje się mała razem z moim J.
biedna
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Blondynko, miło było zobaczyć w szpitalu znajomą twarz a synka masz uroczego.
Co do tego czopa w postaci krwawienia, to zachowałaś zimną krew- ja bym totalnie spanikowała.
Fajnie, że przekonałaś się do Polnej- my też będziemy tam rodzić.
widzę że też się przekonałaś do tego szpitala a sw.Rodzine odpuściłaś.

ja też bym chciała kupić jakiś fajny termometr jakiś medyczny ciekawe po ile takie są.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 13:28   #496
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mmy skok rozwojowy
a jak się objawia ???
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamusie

JustPi gratuluję w końcu

Co do tych pampersów to ja nie jestem zbyt zadowolona z tych premium care, zdecydowanie lepsze są dla mnie te active baby (zielono-żółte opakowanie).
Premium care są milutkie w dotyku i delikatne ale mało chłonne, wydaje mi się że już po jednym sikaniu mała czuje wilgoć. Kończymy teraz paczkę i przechodzę na active baby.

Natka moja malutka tez się tak pręży i jęczy, szczególnie w nocy, ale moim zdaniem to nie kolki tylko pracujące intensywnie jelitka i niedługo powinno się wyregulować. Normalnie puszcza bączki i ładne kupy robi.

Mała najlepiej uspokaja się jak leży sobie na klacie
widzisz a ja wręcz przeciwnie, jestem zadowolona z premium care i mój głód czasem baaardzo dużo nasika a śpi spokojnie więc domniemam że nic nie czuje z tej wilgoci, ciekawe to
Stary 2011-07-23, 13:32   #497
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubku nieustanną chęcią bycia na rękach, lbo tuż obok i marudzeniem

Agatka jest już z nami
Stary 2011-07-23, 13:34   #498
youyou
Zakorzenienie

dziubek nie mówię że te premium care sa złe , też są ok, po prostu te zielono-żółte wydaja mi się lepsze
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:40   #499
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku nieustanną chęcią bycia na rękach, lbo tuż obok i marudzeniem

hehe to mój też ma skok!!! i do tego nie śpi prawie wcale w dzień

Cytat:
dziubek nie mówię że te premium care sa złe , też są ok, po prostu te zielono-żółte wydaja mi się lepsze
nie no pewnie , ja tylko mówię że to dziwne że dzieci są tak różne że jednemu coś spasuje a drugiemu już nie

a poniżej mój głód z teraz, dziś po 15 minutach się poddał i zasnął na brzuszku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0175.jpg (115,4 KB, 87 załadowań)

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-07-23 o 13:43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 13:41   #500
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
no jakbym czytała o swoim mężusiu , mój też porozwieszał balony, serpentyny i w łożeczku maskotkom dał balony do trzymania i też dostałam kwiatuszki

ale ślicznie... a ja nie dostalam kwiatów ale za to mężuś kolczyki i wisiorek svarowskiego mi kupił
kwiaty chciał kupić od razu, poszedł do położnych spytac czy można ale nie pozwoliły niestety

Cytat:
oj biedna

Cytat:
a teraz moja nawet njchetniej zasypia na brzuszku.
Ja Ty to zrobiłaś że polubiła?

Brumek, te kody pobierałaś z dwóch kont? bo z jednego się da tylko raz pobrać chyba, tak?

przespałabym się ale mały co godzinę się budzi..
a mąż się wziął za przeróbki huśtawki na zasilacz...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:47   #501
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziękuję Gdyby była dziewczynka to na bank byłby ten 187 Wybraliśmy jego męską wersję
Ten z różowym? tez się w nim zakochałam
Cytat:
super bryka i kolorki bomba, koleżanka ma ten wózek i jest zadowolona no i fajnie sie prowadzi
Mam nadzieje, ze będzie sie sprawował póki co wietrzy się na balkonie bo okrutnie smierdzi
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Do dodatkowego becikowego czyli do tego drugiego 1000zł trzeba dochody za 2009 rok. Do podstawowego becikowego nie trzeba dochodów
A powiedz mi, jak jestesmy małżeństwem od 2010r to za ten 2009r biorą nam i tak obydwojgu dochody? a orientujesz się ile nie może przekraczać i jak to wygląda? bo za 2009r akurat dochody były u nas niskie, więc można by było pokombinować
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Zawsze co dwa dni mozesz wstawiac, my jestesmy tylko we dwoje ale wiecznie zlew pelen garow, Bo do kazdego napoju Tz uzywa czystej szklanki

Aga sliczny wuzek , Lila bedzie normalnie w nim gwiazda
U nas jakoś tak się przyjęło, że jak ktoś np kawe wypiję to kubek pod kran i na suszarkę.. nie stawia się obok aż się nazbiera, ale zapewne przy dziecku będzie inaczej więc moze faktycznie zmywarka się przyda

A własnie mamusie!
Jak pracowałam w Austrii - opiekowałam się malutkim dzidziem - mała skończyła tydzien jak mama wróciła do pracy... i u nich butelki malej i smoczki pakowało się normalnie do zmywarki z wszystkimi rzeczami
Wydaje mi się, że detergenty używane do zmywarek są dosyć silne... Co Wy na to?
Cytat:

zaczelo sie od tego-tak jak Wam w ndz pisalam-ze nie czulam od soboty wieczora ruchow malego. na dodatek brzuch mi sie spinal. w ndz poszlismy z tz do kosciola i po 20 minutach szlam do auta usiasc bo tak brzuch mi twardnial i ustac nie moglam. w domu to samo. w koncu spojrzalam na zegarek czy regularnie twardnieje (dodam ze nic nie bolalo i nie domyslilabym sie ze to skurcze). no ale Maly caly czas sie nie ruszal.. zjadlam troche czekolady, wypilam puszke coli i nic. ruszam go z kazdej strony a Filipek nie odpowiadal.zaczelam sie martwic.. o 17 jechalismy do szpitala sprawdzic, w razie W wzielismy torbe. gin zrobil mi usg-serduszko bilo-ufff. wszystko posprawdzal, wymiary, lozysko etc. potem na fotel. i rozwarcie na 1,5 palca lekarz stwierdzil ze nie ma co mnie puszczac do domu i mnie zostawi-bo po co mam wracac w nocy czy kolejnego dnia. kazali sie przebrac i isc do gory na sale. tam jak doszlam juz rozwarcie na 2 palce, podlaczyli mnie pod ktg, za chwile rozwarcie na 3 palce, 4 ..zrobili zastrzyk i potem podali mi kroplowke.lezalam sobie z tz na sali i skurcze sie nasilaly, coraz czestsze (juz bolaly). od 21.30 bole mocnnnee,ale polozna mowila ze jak na pierwszy porod mega szybko sie posuwa i zaraz bedzie po wszystkim. poszlam jeszcze do wc zrobic siku i jak wrocilam to masaaakkraaa. chyba pobudzilam to wszystko skurcze mocne, czeste, pelne rozwarcie. kazali mi gleboko oddychac przy skurczach,a bolalllooo! podali mi w koncu tlen,no i ok 22.20 kazali mi przec. dziizas,jak bolalo! ale dostalam mega mobilizacje jak sama zobaczylam malenka glowke wtedy jeszcze raz i o 22.35 Filipek byl na swiecie. potem tylko szycie.. jak tylko spojrzalam na to malenstwo to juz zapomnialam o calym bolu..zakochalam sie
na koncu szlo troche ciezko bo Maly byl owiniety pepowina..
tz byl caly czas ze mna,wspieral mnie, podawal wode, chlodzil czolo..byl dzielny i baaardzo mi pomogl. obsluga tez super
do domku wyszlismy w czwartek

no i teraz kochany Filipek lezy sobie kolo mnie i slodko spi
jest bardzo grzeczniutkibudzi sie tylko na jedzenie i nie placze mocno tylko sie wierci, wklada raczki do buzki kochany jest
potem wstawie Wam fotki
dzielna mamusia i kolejny szybki poród jest nadzieja dla pierworódek

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:51   #502
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
ZJestemzla Bo znow mi sie przytylo, zakladam rybaczki a tu w dupie nie chicly wejsc, cholera , bedzie ciezko zrzucic.
Ja teraz to jestem taki placzek, ogladalam Suzane I Trini ubieraly polki, no I ryczalam przez caly program, dobrze za sama w domu Bo wstyd
Madziaranew też oglądałam i tez ryczałam. Szczególnie jak pokazali na koniec tą dziewczynę z anoreksją i jej tatę. Boże co za miłość biła od tego ojca, jaka duma z córki. Ech...

Cytat:
Hej kochane mamuski

Jesteś mega dzielna, a butelka to nie tragedia. Nie możecie się męczyć na siłę. Życzę zdrówka

Cytat:
Ten z różowym? tez się w nim zakochałam
Ten, ten - boski

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:57   #503
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:

A własnie mamusie!
Jak pracowałam w Austrii - opiekowałam się malutkim dzidziem - mała skończyła tydzien jak mama wróciła do pracy... i u nich butelki malej i smoczki pakowało się normalnie do zmywarki z wszystkimi rzeczami
Wydaje mi się, że detergenty używane do zmywarek są dosyć silne... Co Wy na to?
Inny kraj inni ludzie.. Może my przesadzamy z czystością takich rzeczy, a może to oni robią krzywdę swoim dzieciom, bo nie wiem czy to nie szkodzi...

Btw. Dziś zdałam za pierwszym razem w 9 miesiącu ciąży na prawo jazdy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 14:00   #504
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No, no, no Moje gratulacje

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-23, 14:03   #505
CookieMonsters
Rozeznanie

Wróciłam Wam pomarudzić Nic mi się nie sączy, dzieć jest aż za bardzo aktywny - już baaaaaaardzo dawno się tak nie rozpychała i mam nawet jakieś tam skurcze, troche bolesne (w szczycie, bo chyba tak się mówi na ten moment najwiekszgo napicia to tak jakby miało mnie rozerwać od środka), ale strasznie nieregularne zaczęły się najpierw 15 min., 15 min., 12, 7, 7, 7 (wyobraźcie sobie moje radosne oczekiwanie na następny również po 7 a nawet i krócej) i dupa.. znowu 12,20! i tak sobie siedze i sie kurcze W domu to już wszystko zrobione i nie mam już nic do sprzątania
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:06   #506
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brunetko mam nadzieje, ze szybko się piersi wygoją

Ania zasypia u mnie na brzuszku i ją potem na brzuszek kłade. Albo czasem jak ma chęć to tez uśnie, ale leżec na brzuchu za bardzo nie lubi

Agatka jest już z nami
Stary 2011-07-23, 14:08   #507
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo!!!!

O..Mały Głód się budzi...na razie sygnały ostrzegawcze - zawsze jak zaczyna się budzić to przez sen ssie, ale robi to z tak okropnym mlaskaniem, aż się TŻ z drugiego pokoju śmieje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:09   #508
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
No, no, no Moje gratulacje
Dziękuję
Stary 2011-07-23, 14:09   #509
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Wróciłam Wam pomarudzić Nic mi się nie sączy, dzieć jest aż za bardzo aktywny - już baaaaaaardzo dawno się tak nie rozpychała i mam nawet jakieś tam skurcze, troche bolesne (w szczycie, bo chyba tak się mówi na ten moment najwiekszgo napicia to tak jakby miało mnie rozerwać od środka), ale strasznie nieregularne zaczęły się najpierw 15 min., 15 min., 12, 7, 7, 7 (wyobraźcie sobie moje radosne oczekiwanie na następny również po 7 a nawet i krócej) i dupa.. znowu 12,20! i tak sobie siedze i sie kurcze W domu to już wszystko zrobione i nie mam już nic do sprzątania
A mnie zostały jeszcze podłogi do umycia, ale strasznie mi się nie chce, także jak coś to zapraszam Może skurcze co 7 minut wrócą

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-23, 14:12   #510
brumek
Zakorzenienie

Dziubek - jak on przecudnie śpi Ja to bym chyba mogłą godzinami się w takei cudo wpatrywać

Cytat:
Mmy skok rozwojowy
A po czym wnosisz? Czym się objawia? Bo ja ciekawska

Cytat:
A widzisz!!! To by się zgadzało z opiniami, które przeważają w necie. Tam też większość pisze, że wydają się milusie itp, ale przeciekają często... I dlatego z tydzięń temu zrobiłam tu na forum "wywiad" w ich sprawie. Ale większość dziewczyn bardzo zachwalała i zapewniały że nie ciekną, no więc postanowiłam kupić.
A wszędzie ludzie najbardziej sobie chwalą właśnie te Active Baby.
Ale i tak chcę na przestrzeni czasu wypróbować różne pieluchy i wybrać te które naszej trójce najbardziej podpasuje Więc i tak kupię

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumek, te kody pobierałaś z dwóch kont? bo z jednego się da tylko raz pobrać chyba, tak?
Z dwóch kont

Cytat:
No to wieeeeeeeeeelkie brawa klask i:

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Wróciłam Wam pomarudzić Nic mi się nie sączy, dzieć jest aż za bardzo aktywny - już baaaaaaardzo dawno się tak nie rozpychała
czyli nie były to wody? Tak sobie pomyślała, bo położna mówiła, że wody jak już zaczną lecieć (czy się sączyć), to nie przestają. Nie da się ich na chwilę zahamować, a później znowu uruchomić
A na kiedy Ty masz termin wg. OM?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
A mnie zostały jeszcze podłogi do umycia, ale strasznie mi się nie chce, także jak coś to zapraszam Może skurcze co 7 minut wrócą
Ja właśnie skończyłam podłogi myć I idę robić zasłużoną kawkę z ekspresu

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O..Mały Głód się budzi...na razie sygnały ostrzegawcze - zawsze jak zaczyna się budzić to przez sen ssie, ale robi to z tak okropnym mlaskaniem, aż się TŻ z drugiego pokoju śmieje
Mlaskacz kochany

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości