|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
ja wiem, że to nie było normalne ![]() Termin mam dopiero na 3 sierpnia, ale tak to jest, jak człowiek coś sobie ubzdura i do głowy wbije dobrze, ze o 4 ni pojechałam na ta IP, bo by mnie te położne chyba zjadły że im błogi sen przerywam a nic sie nie dzieje
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
|
|
#513 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Wreszcie się doczekała!Serdeczne gratulacje! Witamy Haneczkę! No to teraz Jacieee do roboty! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widzę, że wspomnienia porodu generalnie pozytywne, ale dla mnie straszne jest to, że takk Cię odsyłali z powodu braku miejsc, nie do pomyślenia. Gratuluję Ci jeszcze raz! Cytat:
Dobrze, ze pojechaliście sprawdzić co się dzieje - u Ciebie widać sprawdziły się przepowiednie ze spokojnym dzieckiem przed porodem.A na powitanie przez Twego męża, aż mi się łezka w oku zakręciła Dałaś mu syna i widać musiał Ci podziękować i jednocześnie nie zapomniał że jesteś kobietą, nadal ta samą, która lubi kwiaty i biżuterie ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#514 |
|
BAN stały
|
Brunetko Kochana jak mi przykro,ze tak cierpisz
![]() Jej jak chciałabym Ci pomóc. Bidulko kuruj cycusie a butla nie nic złego. Zmalowana pięknie wyglądasz!! Pokoiki i wózeczki macie wspaniałe ![]() JAKIE PIĘKNE DZIECIACZKI MAMY Co do jednego ![]() Dostałam smsy o0d Patik i bidulka płacze bo dzieciatko śpi i nie chce jeść,traci na wadze przez to,Ona nie ma pokarmu,ściaga laktatorem ale to nie to samo. Bardzo się martwi i jest Jej źle ![]() Kurczę dlaczego to tak jest? Przecież to nasze "powołanie" a takie są problemy z karmieniem!!! I czasem jak Was czytam jest mi źle,ze ja mam nadmiar pokarmu,karmie i nic mi nie jest a moje dziecko nigdy nie miało kolki. Tak mi jakoś dziwnie bo Wy cierpicie z dziećmi a ja mam sielnakę. Nawet nie piszę od której Iza śpi. Złapałam doła ![]() Papa |
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zazdroszczę Ci tego ekspresu, oj bardzo
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Biedna... |
||
|
|
|
#517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brunetko trzymaj sie dzielnie. Patik a maly czasami nie ma zoltaczki??
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedz to temu małemu Uparciuchowi, którego mam w brzuszku
![]() Cytat:
![]() Po doopie dostaniesz. Przecież cieszyć się trzeba Patik trzymaj się
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Mam chwilkę czasu, bo mój Głodzilla śpi
![]() Osiągnęliśmy wspólny sukces - mały rano przyssał się do piersi No i odkryłam w czym tkwił sekret - mały jest śpioszkiem i budził się co jakieś 4-4,5 godziny i był już tak głodny, że darł się w niebogłosy i musiał od razu dostać jeść, bo czasem by jeszcze biedaczek z głodu umarł Więc muszę go po prostu wybudzać częściej i już jest ok ![]() Jak dam radę, to opiszę wam poród, a na razie idę poczytać co i jak u reszty z was
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
No to zapraszam
A kawusia wyszła cud miód Mąż miał do niej loda magnum a ja drożdżówkę
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Aha i mała poprawka - godzina porodu to nie 3.42, tylko 2.42
Jakoś zegar mi się przed oczami mazał...
|
#522 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
dziekuje dziekuje
![]() no latwo nie bylo,ale tez nie tragicznie lekarz sie smial do poloznej- na 40 minut przed rozwiazaniem-jak wrocilam z wc - "czy ona wyglada na kobiete rodzaca?chyba nie bo taka usmiechnieta " tak samo jak juz urodzilam to sie zasmial,ze gdyby nie zmoczone wlosy, to w zyciu nie moznaby powiedziec ze wlasnie urodzilam ![]() noo,czyli nie wygladalam tak tragicznie ![]() moja Perełka śpi słodko od 11 a ja mam czas na ogarniecie siebie,zrobienie obiadku.. ale pewnie zaraz sie obudzi na jedzonko ![]() DaKaro trzymam kciuki żeby Wam wszystkim tez tak szybko poszlo!! Pamiętajcie tylko bezy słuchać poloznej, żeby robic, to co kaze ![]() karolinee1983 ![]() madziaranew hmm..nie boj się, najwazniejsze jest nastawienie.ja zupełnie nie mysłałam szybciej o bolu,o porodzie, o tym jak będzie.no i nie było aż tak źle jak niektórzy straszą ![]() Jak to polozna mi powiedziala-musi bolec,jakby nie bolalo to nie urodziłaby Pani aania_20 dziekuje czyli to pewnie te prosówki, są takie biale, jest ich kilka na buźce (po porodzie już je miał) Zmalowana a na jak dlugo wyszliscie za pierwszym razem? rozumiem ze ladna pogoda byla..? Cytat:
naprawde. juz tego samego dnia mowilam ze moge isc rodzic znowu-dla takiej malej kruszynki warto!Cytat:
![]() slicznie wystroil ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze mama i pomaga z tz Cytat:
i milo sie zaskoczylam. nie mowie ze nie bolalo-bo bolalo,ale nie bylo jakos hardcorowoCytat:
wiec sie nie martwcie na zapas,bedzie dobrze![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ojj, ja sie wzruszylam jak weszlam do pokoju...niespodzianka na maxa kazdy kto juz byl u nas to mu gratulowal ze niby taki romantyk a on dumny jak paw![]() Cytat:
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-07-23 o 15:13 |
||||||||||
|
|
|
#523 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja to mam nawet 3
i też się bałam, że ich nie zużyję, ale po tym, co piszecie, myślę, że damy radę Cytat:
mój to dobry chłopak, ale chyba nie przyjdzie mu do głowy, żeby aż mieszkanie ustroić na przyjazd Mai . Ale kwiatki myślę, że dostanę mam taką nadzieję, bo jak nie... ![]() Cytat:
Cytat:
To duży sukces naprawdę!!!! ![]() Cytat:
nie trać nadziei Cytat:
szkoda Patik i maluszka masz rację Nerolko - dużo tu mam ma problem z karmieniem, nie wiem, kurde z czego to wynika ale na pewno nie możesz mieć doła dlatego, że Twoja Iza taka grzeczna, głupolku Cytat:
|
||||||
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Konkursik z becikowym
![]() http://www.wygrajbecikowe.pl/home |
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kalinkap13 Gratulacje !!!
Cytat:
Cytat:
ja dziś posprzątałam, odkurzałam ..... i nic ..... jak zawsze jakieś delikatne skurcze miałam to dziś w ogóle .... jeszcze 2 dni do tp .... ale coś czuję że nie nastąpi to tak szybko |
||
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Spakowałam torbę do szpitala
No, przynajmniej częściowo ![]() Mąż mi rano oświadczył, że chyba mi brzuch opadł, więc się wreszcie zmobilizowałam ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do leków, to ich ceny powalają, to fakt... My z mężem w tym miesiącu na lekarzy i leki wydaliśmy ponad 1000 zł ;/ Dobrze, że mieliśmy trochę rezerwy w pieniądzach, bo inaczej w życiu byśmy sobie nie mogi pozwolić na taki wydatek...
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj ktoras pisala o tym serialu czystej krwi ja zawsze ogladm na tej stronie,sa wszystkie odcinki http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/czysta-krew/
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi TŻ już nie pozwala prowadzić samochodu I nie wiem czy bym się z brzuchem zmieściła za kierownicą :p albo nogi za krótkie
|
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
zapałeczka, ogromnie gratuluję!!
(tym bardziej, że mi samej udało się to dopiero za 4 razem )Udało mi się zgarnąć dwa kody na pieluchy i tż kupił jedna paczkę 1 i jedną paczkę 2. Mamy jeszcze pampers newborn i dady 2, więc na razie starczy- zobaczymy, które najbardziej podejdą nam i małej.
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
ja też w końcu spakowałam torbę do szpitala ... 3 dni przed tp .... nareszcie chyba jestem już gotowa na porodówkę teraz tylko czekać
|
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAJCIE
ja tylko wpadłam i wypadam bo muszę małą nakarmić postaram się wpaść wieczorkiem to wszystko opisze a ile mam do nadrabiania uuuuuuu i jeszcze trochę ale pozdrawiam wszystkie dziewczyny i gratuluje innym mamą rozpakowanym |
|
|
|
#535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Niedawno zapakowałam torbę Radziowi ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Uwielbiam seriale :p
|
|||
|
|
|
#536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy spacer to lekka porażka była, bo za chłodno Małego ubrałam. Ale byliśmy tak z godzinkę może ciut mniej. Teraz ubieram go w śpioszki albo body i pajaca, pakuję go w rożek (jak upał to nie zapinam) i na to daję kocyk. Rożek dlatego, że jest stabilniejszy i on się jakoś pewniej czuje
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robię serniczek czekoladowy
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale scio już wczoraj dała linka do tej stronki ![]() Mi też
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak to jest z ta wit d+k Czy przy butelce trzeba ja dawac?????????? Bo mi kazała dawać to ale przy karmieniu piersią?????
|
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Tak sobie pomyślała, bo położna mówiła, że wody jak już zaczną lecieć (czy się sączyć), to nie przestają. Nie da się ich na chwilę zahamować, a później znowu uruchomić
ja wiem, że to nie było normalne 
dobrze, ze o 4 ni pojechałam na ta IP, bo by mnie te położne chyba zjadły że im błogi sen przerywam a nic sie nie dzieje 
I idę robić zasłużoną kawkę z ekspresu 

klask i: Wreszcie się doczekała!
lekarz stwierdzil ze nie ma co mnie puszczac do domu i mnie zostawi-bo po co mam wracac w nocy czy kolejnego dnia. kazali sie przebrac i isc do gory na sale. tam jak doszlam juz rozwarcie na 2 palce, podlaczyli mnie pod ktg, za chwile rozwarcie na 3 palce, 4 ..zrobili zastrzyk i potem podali mi kroplowke.lezalam sobie z tz na sali i skurcze sie nasilaly, coraz czestsze (juz bolaly). od 21.30 bole mocnnnee,ale polozna mowila ze jak na pierwszy porod mega szybko sie posuwa i zaraz bedzie po wszystkim. poszlam jeszcze do wc zrobic siku i jak wrocilam to masaaakkraaa. chyba pobudzilam to wszystko 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)