|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam w niedzielne przedpołudnie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Agadus super opis porodu - krótko, zwięźle i na temat ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() no niestety Mamusie - podanie dziecku butelki czy to z MM czy z wlasnym pokarmem jest zazwyczaj pierwszym krokiem do pelnego przejscia na butelke - dziecko sie rozleniwia, woli dostac jedzonko szybciej niz wolniej, to logiczne. Potem przy cycku zasypia, bo nie ma motywacji i sie szybciej meczy, czasem w ogole odmawia cycka, bo wie, ze i tak bedzie butla.. A im mniej dajemy piersi tym slabsze sygnaly do produkcji pokarmu otrzymuje mozg (laktator tyle nie sciaga co dziecko) no i kolo sie zamyka. Mniej produkujemy--> dziecko nienajedzone-->dokarmiamy-->dziecko zaczyna traktowac piers jak uspokajacza, a nie zrodelko pokarmu itp itd. I tak sie czesto konczy karmienie piersia... ![]() do tego dochodza kryzysy laktacyjne, ktore ciezko przetrwac. Ponizej krotko, zwiezle i na temat: http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html Co do sterylizacji to w sumie nie ma wiekszego znaczenia, co sie zrobi z laktatorem czy butelkami na miesiac przed uzyciem, bo sterylnosc w domowych warunkach zanika po bodajze 3h. Wystarczy umyc, na to samo wyjdzie. Sterylizacja natomiast ma sens tylko bezposrednio przed uzyciem ![]() Cookie - trzymam kciuki!! (no i niechcacy mi sie zrymowalo ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-07-24 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zadomowienie
|
jacieee, czyżby urodzinki dziś?
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Kochane przepraszam Was bardzo,
nie jestem w stanie Was nadrobić, zrobię to dzisiaj wieczorem ![]() Mąż przyjechał i wiecznie ktoś jest w gościach ![]() Prosiłabym jeżeli KTÓRAŚ urodzi napisać i na PW, żebym mogła raz dwa zmienić listę ![]() I mam jeszcze małe pytanie, które już się powielało, ale uwierzcie mi zgłupiałam ![]() Dzisiaj miałam małego glutka kremowego, czy to może być pierwsza faza wychodzącego czopu? |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z okazji urodzin wszystkiego naj ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wasze opisy porodow...jakos mnie tak pozytywnie nastroily
![]() ![]() jakos tak cisza z porodami ![]() ![]() ![]()
#607 |
Zakorzenienie
|
meszsares wiem o tym. Ale skoro dziecko od początku się nie najada cycem, bo jest mało pokarmu to nie ma innego wyjścia jak dokarmianie. Teraz przynajmniej jestem w stanie coś przy sobie zrobić bez stresu że po 3 minutach będzie ryk za cyckiem. A cycka ssie tak samo jak na początku, wcześniej też przysypiał
![]() Laski też tak macie, że Dzieć wisi na jednym cycku, a z drugiego Wam leci sam pokarm ? ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-24 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zadomowienie
|
nie liczac karoliny ktora ma termin tego samego dnia co ja zostalo 8 dziewczyn przede mna
![]() i chyba kazda powie ze te ostatnie dni sa najgorsze... co do bolow na okres i kremowego sluzu... bole mam juz od kilku dni wlasnie bylsm w wc i wczoraj sluz byl zolty dzis rano tez a teraz jakby jasniejszy... mi ostatnio lekarz mowil ze jak sie szyjka skracac bedzie i ogolnie cosctam bedzie sie dziac to sluz bedzie taki...teraz tylko czekac i wygladac ![]() to ktora dzis rodzi?? ![]() ![]()
#609 |
Rozeznanie
|
Jacieeeee wszystkiego najlepszego kochana , zycze Ci szybkiego porodu !
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierś dostał dopiero w 3 dobie i od razu wrzask bo trzeba ciągnąć samo nie leci . Ogólnie to w szpitalu miałam przeboje z nim bo bardzo chciałam go karmić . W domu wspomagałam sie laktatorem ale też często go przystawialam . Jeszcze bede walczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Mój Mały Talibek. Tak sobie teraz smacznie śpi
![]()
#612 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia
![]() Ja zmykam. Cookie trzymam kciuki za Ciebie ![]() Vaniliova już nie liczę że u mnie się samo rozkręci ![]() ![]()
#613 |
Zakorzenienie
|
moja Lena ładnie śpi od 24.00 gdzieś do 7.00 rano, budzi się tylko na jedzenie i ładnie potem śpi (odpukać) a w dzień częściej marudzi, czasem z leży i się rozgląda i nie śpi, popłacze
#614 |
Zadomowienie
|
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem rozczarowana, miało być tak pięknie... Jaciee sto lat, bezbolesnego porodu ![]() U nas nocki zdecydowanie spokojniejsze, w dzien chyba za duzo bodzców. Agate kąpiemy koło 21. 21.40 śpi. Wstaje między 1.30 a 2. potem koło 5 na jedzonko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My się kąpiemy koło 20. Przed 21 śpi. Budzi się koło 24, potem koło 2-3, potem koło 5-6 ![]()
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze chocz bezbolesnego. To jeszcze raz. Jacieee sto lat szczęśliwego życia oraz szybkiego, bezbolesnego porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
jaciee - wszystkiego najlepszego!!
JustPi - GRATULACJE!!! Sygnie - biedaku 42 szwy! Opisy porodów piękne - każdy inny a finał tak samo piękny! ![]() Brumek - nasze doświadczenia z Pampers Premium Care są jak najbardziej pozytywne, zwłaszcza w upały. Ale te Active też ok. Wczoraj zaczęliśmy paczkę BabyDream i nie jestem zadowolona. Jakieś takie wielkie są i wyciekła kupa ![]() Zuzanka skończyła dziś 2 tygodnie - ale ten czas leci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Nie mam sily do tej mojej malej Kropki... Najpierw tatus chcial ja przytulic, to zlapala go i zassala mu nos ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
JAcieeee i co nie zostanę czarownicą
![]() Wszystkiego to co najlepsze słońce ![]() ![]() Agadus dziękuje za opis porodu ![]() !! Dziękuje za informację odnośnie budowy ![]() ![]() Sygnie ile ile ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Zanka wiadomość odnośnie witamin K i D dałam na 1 stronę ![]() Doczytałam że Patik ma takie problemy ![]() ![]() Brunetka jak dzisiaj się czujesz z "nie-przyjacielami" w ![]() A Ja się dowiedziałam, że najprawdopodobniej nie będę miała przedłużonej umowy,liczyłam się z tym, ale gdzieś miałam nadzieję, że ułoży się inaczej... Jutro dzwonię do mojej szefowej i będę rozmawiać, ponoć chce zrobić tak, że na okres macierzyński nie będę miała umowy, a po macierzyńskim mogę niby wrócić... PORAŻKA - jeżeli okaże się to wszystko prawdą ![]() Będę musiała wykombinować L4 jak nie urodzę do 29 lipca, bo jak wezmę od 30 macierzyński to stracę nawet ubezpieczenie w pracy ![]() Jestem zła, bo była szefowa na dniach z umowami dla dziewczyn, a do mnie nawet nie przedzwoniła... bez sensu i weź się staraj ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Agni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
O matko!!!!!!! Nie wiedziałam, że tyle problemów jest
![]() Zwracam sie o pomoc do mam karmiących butelką ![]() ![]() ![]() Co ile karmicie swoje maleństwa i ile dajecie im jedzenia???????? Bo moją muszę przetrzymywać. Staram się karmić ją co 2,5-3 godziny. Ale ona już po 1,5 h jest głodna Zjada od 50-60 CZY TO NIE ZA DUŻO?????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
a meszsares bardzo dobrze to opisała. Przystawiaj częściej i na pewno będzie ok, jak dasz mm to pokarmu będzie mniej, bo organizm ma sygnał że potrzeby dziecka są małe więc mało produkuje. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytam o tych wszystkich problemach z karmieniem i aż mi szkoda ![]() Od razu mówię że nie jestem fanatyczką karmienia piersią, żeby mi ktoś nie zarzucił, ale sama sobie to chwalę ![]() Tak się zastanawiam - na ile te problemy rzeczywiście są, i to organizm odmawia współpracy, a na ile zostały choćby wmówione nam przez lekarza czy położną. Wiadomo że nie od razu jest idealnie, organizm kobiety potrzebuje koło 6 tygodni żeby laktacja się unormowała, czyli dopasowała do potrzeb dziecka. Jeśli w tym czasie dokarmia się MM to jednak organizm produkuje mniej i koło się zamyka. A często niestety lekarze jako lek na każdy płacz dziecka polecają odstawienie od piersi i podanie MM, choć nie zawsze powód jest w karmieniu. Ja karmię od początku, może dlatego mam taki punkt widzenia, ale... myślę że jakby nie bardzo fajny personel na jaki trafiłam, też myślałabym że z moim pokarmem jest coś nie tak i skończyłoby się MM. Dziecko czasem śpi 3 godziny, czasem godzinę i domaga się jeść, potrafi wisieć przy piersi godzinę, przysypiając i ssąc na przemian. Na szczęście wiem że to jest normalne, potrzebuje bliskości mamy, może mieć dzień kiedy jego apetyt i potrzeby są większe, dlatego wszystkie te zachowania mnie nie dziwią. Nie dam sobie wmówić - jak niektórzy twierdzą - że przykładowo "jak nie zjesz mięsa to mleko masz za chude i on na pewno dlatego płacze" bo wiem że nie jest to możliwe. A najlepszym wskaźnikiem jest przyrost wagi. Rośnie pięknie bo średnio 250 g tygodniowo, więc wiem że jest wszystko ok. Fakt że czasem narzekam że przez to wiszenie przy cycu niewiele mogę zrobić, zajmuje to czas itp. Ale to nic, jedno spojrzenie na tego szkraba i wszystko przechodzi ![]() ale się rozpisałam....
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||||
Zakorzenienie
|
SUPER, aż się łezka w oku zakreciła
![]() ![]() Cytat:
![]() To u Was są wypisy w niedzielę? Ale fajnie, ze juz niedługo będziecie w domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko się ulożyło. |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
BRUNETKO nie mam zielonego pojęcia. Jakiś tok myślenia mam, że może tyle na razie potrzebuje? mało a częściej ?
Ania i dobrze że się rozpisałaś, fajnie widzieć spostrzeżenie na karmienie z innej strony. Ja wiem, że karmienie nie będzie takie łatwe jak mi się wydawało, ale będę robić tak aby mnie i małej było dobrze ! ![]() Oliwieczka achh szkoda słów... totalnie szkoda słów... |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
kto u nas załatwiał krople Sab Simplex?
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
#629 | |
Zadomowienie
|
Witam. Już po weselu, posiedziałam do 1.30, ogarnął mnie taki sen, ze musiałam się zebrać do domu
![]() Sygine podziwiam za wytrwałość, wygląda na to, że miałaś dosyć ciężki poród, a w dodatku tyle szwów...Gratulacje, dałaś radę! Cytat:
![]() Agadus dziękuję za opis ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Rozeznanie
|
Mam kryzys... karmienie piersią mnie przerasta. Czy to normale że ona na okrągło chce jeść? i bardzo mało śpi. Wisi mi na cycu a ja już sie stresuję że w końcu przyjdzie ten moment że zje wszystko a dalej bedzie głodna. No i najgorsze - brodawki mnie tak bolą że rycze z bólu. Kiedy przestaną? kiedy sie w końcu przyzwyczają? ile to u was trwało? W ogóle to rycze teraz non stop. Oj przerasta mnie to wszystko ....
I już sie budzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.