|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Ale śniadanie dzisiaj u mojej mamy
naleśniki z serkiem, malinami i borówkami, polane śmietanką słodką ![]() A mały mnie wkurza. Nie czuję ruchów czy kopnięć, ale wiem gdzie jest bo czuję jego ciężarek. Leniwy po mamie skubany
|
|
|
|
#2642 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam, ja już po wizycie gości, znowu sama. psina wierna przy boczku. smutno mi, ze siostrunia pojechała
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale tak wygląda polski katolicyzm- najważniejsze to, co ludzie powiedzą. u nas babci jedna wnuczkę kościelnym tak dręczy, a im sie nie układa w ogóle, są po cywilnym i raczej rozwód będzie, babcia uważa ze koscielny bo Bóg im związek naprawi....Cytat:
|
|
#2643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
Ależ mi się głupoty śniły Czwarta noc z rzędu, wcześniej nie miałam takich "filmów fabularnych: ![]() A co do imienia, to oczywiście link był z przymrużeniem oka i nawiązujący do Twojego postu, nic złośliwego. My też "dziwne" dla postronnych wybraliśmy imię dla dziecka, ale najważniejsze, że rodzice są przekonani do imienia i im się podoba ![]() Aiszka, mamy bardzo podobne zdanie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A coś Cię zaniepokoiło, że poszłaś, czy tak po prostu kontrolnie? A jesteś na L4, czy jak to u was wygląda?O zwyczaju kupowania prezentu młodej mamie już gdzieś slyszałam, wczoraj jak powiedziałam o tym mężowi okazało się, że on nie slyszał Właściwie nie zależy mi na tym, tym bardziej, że w końcu pieniądze na ten prezent poszłyby ze wspólnej kasy, więc troszkę tak jakbym sama sobie to zasponsorowała Co innego jakbym miała męża milionera ![]() Indygo - to coś podobnie u mnie Myślenie magiczne, a nie uczciwe w temacie religii. Jeszcze te babcie jestem w stanie zrozumieć jakoś, moja na przykład jest starszą, niewykształconą kobietą, nie zna niczego innego i po prostu jej umysł tego nie ogarnia.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-24 o 12:42 |
||||
|
|
|
#2644 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stokrotka, czy ty dostałaś jakieś potwierdzenie po wysłaniu dokumentów o maternity benefit? Cytat:
![]() Cytat:
Na Kaszubach to szkło sie tłucze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
Po prostu chodze sobie kontrolnie do polskiej ginki....ja i tak jestem juz na macierzynskim od czerwca. Ale jak sie pracuje to daja ci zwolnienie z pracy
|
|
|
|
#2646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łóżeczko pieknie wygląda. Napewno napatrzć się nie możesz co? A jak kompletowanie wyprawki? rabarbar tak sobie jeszcze pomyślałam może dzidzia w jakiś sposób uciskała Ci jakiś nerw? NIe wiem czy to możliwe...tak mi to przyszło... Tak czy siakraz jeszcze odpoczywaj i uważaj na siebie.
|
|
#2647 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4850! ![]() A ja mam już stówkę w pasie, a jestem miesiąc za Tobą czy Natką ![]() chudzina ![]() Cytat:
![]() Ja już od dawna wyglądam bardzo ciążowo ![]() A co do puchnięcia- pij dużo płynów i unikaj soli, słodyczy, trzymaj jak często się da nózie do góry no i oczywiście zgłoś ginowi, a tymi pocieszeniami rodzinki się aż tak nie przejmuj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fota - odlot ![]() Cytat:
![]() Jednorazowymi wskazaniami cukru tak się nie przejmuj- takich pojedynczych wypadków nie da się dobrze zinterpretować a tylko nie potrzebnie denerwują Cytat:
Cytat:
Wypoczywaj kochana i pisz co Ci pon. ta położna powie. Gartki łóżka- może fotę wrzucisz?? Rabarbar- a dziś już ok? |
|||||||||
|
|
|
#2648 |
|
Wtajemniczenie
|
Lepiej idz...nic Ci nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza. U mojej ginki byla tez polska polozna i radzila mi zrobic badanie to jest wymaz z szyjki , ktorego tutaj nie robia.
|
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratki wyboru wózka ![]() No właśnie przeglądałam poprzednią stronę i widziałam juz,a wcześniej to chyba mi sie nie załadowało
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jesli chodzi o wyprawke to juz wszystko mam..nawet pampersy kupilam bo byly w promocji .
|
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciągnęłabym taki wypas ![]() Wow- nie źle! A na kiedy masz termin? |
|
|
|
|
#2653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noooo to teraz możesz spokojnie leżeć, wypoczywać i gadać tu z nami. A łóżeczko macie 140?
|
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tych nalesnikow tez bym zjadla
.......Termin mam na 8 wrzesnia...wszystko zamowilam w jednym sklepie przez ineternet wiec nie musialam biegac od sklepu do sklepu......czasami cos dokupuje z ubranek ale juz wybieram wieksze... |
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Lozeczko jest 120.....a i tak wyglada na wielkie...myslalam ze nie bede miec miejsca w sypialni ale dalo rade....Tak teraz bede mogla spokojnie lezec i gadac z wami no i wlasnie dostarczyli mi katalogi z Nexta a tam takie sliczne ubranka ze niemoge sie napatrzec....
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
A swoją drogą jakieś przełomy u mnie w domu. Bo tato mnie rano spytał jak się czuję a wczoraj o termin
|
|
|
|
#2658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i ma racje z tym placzem..... Teraz jak juz u nas stoi lozeczko to jest jakos tak inaczej, tzn wiemy ze juz wkrotce pojawi sie nowy domownik....odliczamy juz dni...Ale proponuje namawiac TZ ......przeciez nie chcecie na ostatnia chwile.....
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo łóżeczko w domu wiąże się z wywaleniem biurka i jak on przeżyje bez śmiecenia na nim
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak w prawdziwym ciasnym gniazdku Ciężko się powstrzymać od zakupów Cytat:
Postępy. Życzę Ci aby ten przejaw zainteresowania nie był tymczasowy
|
|
#2662 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
13.09 albo 11.09 jedna mówi tak, druga tak
![]() a ty? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-24 o 13:04 |
|
|
|
#2664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj jak bylam u ginki to tez wyszlo mi na 13.09
.---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
ale w piatek bylam w H&M i jakie tam sa sliczne ubranka dla niemowlaczkow....brak slow
|
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
mi na wizycie miesiąc temu wyszło że 3.09, ale podobni nie ma co się na tym opierać
chyba że to ten pierwszy termin ?
|
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
Cotka gratuluję postępów tatki
![]() Wiecie o czym myslę.... czy nie kpic teraz tylko rożka i przescieradełka... Bo poduszka i kołderka nie potrzebne na początek chyba... A Wy jak kupujecie? |
|
|
|
#2670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój od początku był nisko i nadal nie sięga do piersi, aż zrobiłam zdjęcie żeby porównać czy jest tak samo wysoko - ale jest bez zmian![]() Cytat:
Cytat:
Jest ten problem, że przebitka między all a sklepem jest prawie 50zł i wolałabym zamówić na all a tu wiadomo znowu trzeba czekać Butelkę mam jedną i pewnie ją wykorzystam na jakąś herbatkę potem, w razie gdyby nie było problemu z karmieniemZa koniec remontu ![]() MoniaZ82 ależ wieści, odpoczywaj, nogi zaciskaj Cytat:
![]() cotynato ale śniadanie A co do taty to może chce zająć myśli czymś innym i stąd zainteresowanie, ale to w sumie dobrze![]() Cytat:
mój obwód długo stał w miejscu, ostatnio tak skacze jakoś
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

naleśniki z serkiem, malinami i borówkami, polane śmietanką słodką 

ale tak wygląda polski katolicyzm- najważniejsze to, co ludzie powiedzą. u nas babci jedna wnuczkę kościelnym tak dręczy, a im sie nie układa w ogóle, są po cywilnym i raczej rozwód będzie, babcia uważa ze koscielny bo Bóg im związek naprawi....
artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)
Czwarta noc z rzędu, wcześniej nie miałam takich "filmów fabularnych: 
)
. Moja mala wazy 2568 g i ponoc jest duza jak na ten tydzien ciazy. Ale rozwija sie prawidlowo i z nia jest wszystko ok. Jestem zla na to angielskie prowadzenie ciazy bo te polozne wogole nie badaja ginekologicznie wiec gdybym nie umowila sie na wizyte do mojej to na nawet nie wiedzialabym i z tego co ona mi mowila urodzilabym i to o wiele za wczesnie. W poniedzialek mam wizyte z polozna i ciekawe co ona na to jak jej powiem. Wczoraj zlozylismy lozeczko i moge sie pochwalic...jest takie sliczne i gotowe dla malutkiej....
A coś Cię zaniepokoiło, że poszłaś, czy tak po prostu kontrolnie? A jesteś na L4, czy jak to u was wygląda?

wciągnęłabym taki wypas