|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Swojego czasu też widziałam sporo x-landerów. Teraz jakieś nieznane mi firmy + marita. A dzisiaj widziałam podkradziony mi fioletowy bebe-beni
Kurcze skubie te słoneczniki jak jakaś durna
|
|
|
|
#2732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agnieszka 0605;28326655]okolice Kalisza
![]() niby nie chodziliśmy długo, ja większość czasu siedziałam to i tak znowu odezwał się ból pachwin. Ledwo chodzę Także żadnych wyjazdów do porodu no a teraz łóżeczko i leżę.... cudnie ![]() pachwiny ciągnęły wczoraj, w ciągu dnia ok, ale teraz na wieczór znów ból powrócił... no i leże już grzecznie Malgosia1983 b. mądrze napisałaś o naszych smutkach i obawach dawniej uważałam, że w sytuacji kiedy trzebaby byłoby wybrać zdrowie matki czy dziecka przy porodzie to lepiej ratować matkę (bo przecież będzie mogła mieć jeszcze inne dzieci) - a teraz to moje myślenie całkowicie sie zmieniło. Do pewnych rzeczy trzeba jednak dojrzeć i teraz kazałabym ratować małą, bo ona już jest dla mnie całym światem... pestka78 śliczny kolor wózka danika co tam znowu z tym Twoim cukrem? - przetrwamy to jakoś, co??? MoniaZ82 mała już naprawdę duuuża! A masz 33 tc skończony czy jesteś w trakcie? Zatem łóżeczko i witaj wśród leżących u mnie też od jakiegoś czasu 100 a czasem 102, 103 no to jest przemiana oby nie była to jednak przemiana jednorazowa---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- agnyska ja Cię rozumiem i uważam, że dobrze robisz lula a Ty leżysz na te skurcze??? a z okazji dzisiejszego dnia - brawa ! Take pozytywne myślenie jak najbardziej wskazane Nie leże i musze przestac sprzatac bo mnie tak znowu wzielo w week ze koniec mam nadz ze to myslenie nie ucieknie mi jutro z kolejnym odebranym telefonem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2733 |
|
kosmitka
|
Właśnie zapomniałam napisać - do Lulli i Lau - uważajcie na siebie
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz lepiej jak Ty sie czujesz?---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- A w ogole wlasnie jakies 40 min temu wrocilismy od sasiadow i stwierdzilysmy z sasiadka ze po porodzie i wykarmieniu Mikulencji bedziemy chodzily na silownie, a co
|
|
|
#2735 |
|
kosmitka
|
No no, z tym 50 tygodniem to nie przesadzaj
. Ja nie narzekam, czasem coś zaboli, zakłuje, ale nie jest źle .Też bym gdzieś pochodziła, na jakiś aerobik czy coś. Mamy z pracy jakieś karnety do benefitu, ale nie wiem nawet, czy na mojej wsi gdzieś to działa.
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze karty multisportu czy benefitu to rewelacja! pewnie masz mnostwo fajnych fitnessowych i kosmetycznych rzeczy z tego do skorzystania
|
|
|
#2737 |
|
kosmitka
|
A może to się multisport nazywa, teraz już nie wiem. Nie wiem, czy coś dają w gratisie, bo ja nigdy z tego nie korzystałam
, za dużo pracuję, do tego dojazdy i studia.Oglądałam tą kontrowersyjną galerię, sporo jest fotek nagich dziewczyn, każda chyba inaczej podchodzi do takich zdjęć. Mnie zaskoczył ten gigantyczny brzuch.
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, chociaż dla mnie wcale nie taki dobry
SCHUDŁAM 2kg! nie dość że przytyłam zaledwie te 2kg to jeszcze teraz to schudłam natka danika a jak Wasza waga? Ja w prawdzie kalorii nie liczę ale jem 6posiłków dziennie! śniadanie, obiad, kolację i 3inne posiłki, jadam nawet koło 22. Nie jem w ogóle słodyczy. Chociaż jak mam kryzys to zjem batonika ale się wkurzyłam i zmartwiłam tą wagą Dobrze, że jutro do tego Poznania jedę z synkiem na tym etapie ciąży miałam +13kg
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
eh coś pokręciłam z cytowaniem,więc z marszu napiszę,że rzuciłam okiem na fotkę i ani nie wiem co to za portal był.Ale nawet na wizażu dziewczyny wstawiają różne zdjęcia ciążowe,może dlatego że 2lata siedzę na Laurowym wątku to mnie to nie zdziwiło.
Siostra zaprasza mnie nad morze,żebym do niej dojechała z córeczką na 3dni.Sama,autem.Dumam czy aby nie jest to mało odpowiedzialne.Wyraźcie swoje zdanie.Mam jakieś 250-300km
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale brzuch takiego jeszcze nie widziałam![]() Cytat:
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Lula, Agus moje cukry wariacji dostają takiej,ze np po płatkach z jogurtem, które jem w sumie od początku tej diety całej i mialam zwykle koło 100 cukier, tak ostatnio 150 zmierzyłam z drugiej ręki i to samo. Az sie poryczałam ![]() Na sniadania od tygodnia jem to samo a wyniki mam od 91 do 142...no oszalec mozna poprostu Cytat:
Tez jem duzo, ale to cukrzycowe jedzenie takie nietuczące jest Niestety nie poradze ci nic bo sama nie umiem przytyć życzę ci, zebys w tej poradni dostała lepszą radę, niż taką jaką ja dostaję "proszę jeść więcej ale tak, żeby cukry nie skakały" jak ci powiedzą coś mądrzejszego to podziel sie wiedzą ![]() nie wiem czy odpowiedzialne...ale ja bym nie pojechała. 300 km w samochodzie to nawet 4-5 godzin jazdy moze wyjsc. Ja bym sie bała, ze jakis skurcz mnie złapie, nawet nie macicy, ale np łydki... Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-07-25 o 09:09 |
|
|
|
|
#2742 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry w pochmurny poniedziałek.....
Cytat:
cudne Cytat:
Cytat:
Cytat:
sama juz bym autem nie pojechała, niewygodnie mi- kogos o zawiezienie bym poprosiła... spa to chyba ty pisałas, (ale pewna nie jestem), ze szalejesz, sprzatasz itp i nie masz objawów skracania szyjki.... ja takich tez nie miałam bo samo skracanie objawów nie daje a jak skurcze dojdą to już nie jest dobre więc uważaj i nie przesadzaj, ja chyba tym nadmiernym sprzątaniem sie zalatwiłam i schodami na 3 pietro wiec uważaj, mi to przypadkiem wyszło na rutynowej kontroli
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-25 o 09:10 |
||||
|
|
|
#2743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
muszę Was trochę nadrobic, bo wczoraj mnie nie było, cały dzień remoncik, ale już niedługowczoraj mi mama przywiozła pełno ogórków i fasolki także dziś czeka mnie zaprawianie, muszę jeszcze skoczyć do sklepu po produkty i się biorę do roboty jeszcze tylko pralka mi wypierze i powieszę pracowity dzień się zaczyna ale przynajmniej szybko zleci trzymajcie kciuki, żeby mi te zaprawy wyszły bo pierwszy raz będę robić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Cytat:
Tylko takie zdjęcia to ja bym jednak dla siebie zachowała a nie wystawiała do oceny - bo chyba o to w tym portalu chodziło![]() Cytat:
Usiłuję tatę utemperować z tym grzaniem ale zazwyczaj z tego afera wychodzi i pada zdanie: "to sobie otwórz okno jak ci za ciepło" Będę mieć ugotowane dziecko![]() Cytat:
Coś tam przybywa na wadze niby ale ogólnie bez szału Ja się bałam, że Michaś będzie duży ale teraz znowu się martwię, żeby nie był za małyCytat:
Przekichane |
||||
|
|
|
#2745 | ||
|
Zadomowienie
|
Całymi nocami nieregularne skurcze, w ciągu dnia bóle podbrzusza, pachwin i krzyża. Także niezbyt dobrze się teraz czuje, wizyta w środę, mam nadzieję że bez szpitala się obędzie
Cytat:
![]() pestka78 Śliczny kolor wózka! Też kupujecie mutsy? Bo nie mogę znaleźć... My kupiliśmy urban ridera i jestem zachwycona MoniaZ82 Śliczne łóżeczko agnyska81 U nas mała wojna była już o brak ślubu kościelnego. Ale myślę, że warto stawiać na swoim, a potem to już reszta rodziny musi się jakoś przystosować do tej myśli. Moi rodzice na szczęście tolerancyjni, ale np dalsza rodzina się poobrażała, że nie było wielkiego weselicha na które całą rodzinę byśmy zaprosili, a w ogóle nie było kościelnego to tak jakbyśmy w oogóle ślubu nie mieli ![]() Cytat:
MalgosiaM8 Niezła historia
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, o 10ei w pytaniu na siadanie o czarno-białych akcesoriach dla niemowląt
|
#2747 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już niewiele pewnie zostało Natka ale ten Twój suwaczek nadal mnie przeraża że to już tak blisko u co niektórych![]() Cytat:
jeden plus tego szpitala to się dowiesz co i jak, poznasz opinie mamusiek rodzących i ogólnie ogarniesz sytuacje a kiedy wychodzisz?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę go uświadomić
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby blisko a mi się jakoś ciągną te ostatnie dni
|
|
|
|
|
#2749 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mam wanienke ale sie zastanawiam gdzie ją będziemy stawiać i chyba stojak byłby najlepszym rozwiązaniem ![]() Cytat:
Ja sama zauwazyłam ze mi się z miesią ctemu obniżył już, a teraz to nie wiem nawet nie patrze bo po co się stresować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się zastanawiam kiedy po kołyske pojechać, moze w przysżły weeekend ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no nic myśle ze wytrzymam jeszcze tydzień. Ty też ma 1.08 wizyte, co nie? na którą jedziesz?
|
||||||||
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry mamy
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra zmykam powiesić pranie i do sklepu
|
|
|
#2752 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Książkę przeczytałaś?? Cytat:
.Chociaż nie powiem, prezencik jakiś byłby miłym dodatkiem.
|
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, za tydzień wizyta, o 15.30 ![]() Cytat:
Piwnica to jego królestwo My mamy centralne ogrzewanie, ale chyba u siebie założymy zawory po prostu.
|
||
|
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
no i ogladam o tych czarno-białych akcesoriach....z jednej strony jak wydać kolejne pieniądze..... trochę mnie te kolory przerażają
http://sklep.whiteandblack.pl/show_category/latest a tu ceny ![]() mam do was pytanie osobiste - czy planujecie kolejne dzieci i tym samym ciąże????
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-25 o 10:09 |
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam taką nadzieję, ale trochę się boję, bo nie podoba mi się to co się dzieje. Książkę właśnie dziś skończyłam, będę szukać pełnej wersji, bo mnie zaciekawiła ![]() Sporo rzeczy wiedziałam, ale jakoś tak fajnie jest tam to wszytsko przedstawione i uporządkowane, że czyta się z przyjemnością
|
|
#2756 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Dzieci bym chciała, ale już bez planowania.
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zbieram, jade do tej mojej ulubionej pani diabetolog.... do później
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
". Może dlatego też takiego brzucha dużego nie mam?Ja raczej z tych chudych i drobnych, ale też się martwię że za mało mi przybywa (do teraz jakieś 4 kg). Chociaż jak gin "ważył" Młodą i spytałam czy duża czy mała na swój wiek, to stwierdził że w normie. danika
Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-25 o 10:19 |
||
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do dzieci to ja bym chciała ale co bedzie to zobaczymy zobaczymy po porodzie czy zdania nie zmienie i nie przejde na strone męża bo on chce tylko jedno dziecko
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
nie spałam dziś w nocy prawie wcale usnęłam gdzieś nad ranem na chwilkę po czym mnie obudził jakiś dziwny ból brzucha(skurcz czy co?) i o 7 moje spanie się skończyło, poleżałam tylko w łóżku do 8, bo zaś zaczynało mnie wszystko boleć ;/ teraz siedzę na pół przytomna i myślę co by tu robić ![]() a w ogóle to kto zabrał lato????? Natka ponoć im bliżej porodu tym sny są głupsze Małgosia mnie ta historia wystraszyła i to bardzo... może dlatego, że jestem ogromną panikarą zwłaszcza jeśli chodzi o nowe sytuacje i nie umiem sobie teraz wyobrazić jak sie zachowam w chwili gdy zacznę rodzić nie wiem czy też nie wpadnę w histerię i panikę i czy tez nie będę mieć w d.. to co do mnie mówią położne I zazdroszczę tym co tak pewnie twierdzą, że poddadzą się temu co im położne, czy lekarze będą kazali robić..W ogóle im bliżej tego wszystkiego tym więcej mam dziwnych myśli niekoniecznie związanych z porodem, ale z tym co będzie po...A Ty jak się czujesz? rozmawiałaś z lekarzem- wiesz już kiedy Cię wypuszczą? Agnyska współczuję napiętej sytuacji w rodzinie w związku z Waszą decyzją o nie chrzczeniu dziecka. Najważniejsze,żebyście pozostali w zgodzie z własnym sumieniem, dla mnie nie ma nic gorszego niż hipokryzja i serio nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem osób, które chrzczą bo tak wypada, bo co ludzie powiedzą. Natomiast podziwiam i jestem pełna szacunku dla tych co otwarcie przyznają, ze skoro sami nie chodzą do kościoła i nie wierzą to nie będą chrzcić bo wg nich nie ma to sensu. Aga mam nadzieję, że znajdziecie siłę na to wszystko i że uda się Wam znaleźć jakieś rozwiązanie do mojej wyprawki dołączyła ceratka na materacyk na gumce i płatki kosmetyczne i może dziś pojedziemy po pampersy do Rossmana- były jakieś okazyjne kody zniżkowe i mi siostra dwa upolowała, akurat kupię po paczce 1 i 2
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Także żadnych wyjazdów do porodu
to jest przemiana 
mężul mnie wkurza!!! Normalnie jak przyjedzie będziemy spać w osobnych łóżkach!!! Ja nie wiem co on tam w świecie robi... całe dnie taki zajęty... Odwdzięczę mu się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Dziś kiepski dzien, caly czas mi bylo slabo, wczoraj w nocy przyplątały mi się jakies skurcze, a jutro dodatkowo jestem sama z K., więc idę spać. K. wciąż jest marudny, zakatarzony i kaszlący, choc z oczkami troszkę lepiej - przemywam mu herbatką według Waszych zalecen i chyba faktycznie mu po tym lepiej
także ... hm a dziś dwie urodziły właśnie takie.
troszkę mi to zajęło

SCHUDŁAM 2kg! 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale brzuch takiego jeszcze nie widziałam

naleśniki z serkiem, malinami i borówkami, polane śmietanką słodką