|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Podkłady - dziewczyny zostawcie sobie podklady poporodowe do nastepnego razu - ja tam zaluje, ze zuzylam paczke do przewijania, bylyby jak znalazl teraz
![]() ![]() W Rossmannie sa specjalne podklady do przewijania, 10 sztuk kosztuje 12-13 pln, jak jest promocja to nawet 10pln wiec sie oplaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam!
Sara dziś pospała od 4 do 9, az sie wystraszylam jak zobaczylam ktora godzina ![]() Terz tez spi, a ja sciagam mleko. Troche u nas pochmurno i deszczyk pada, ale jak sie pogoda poprawi to pojde złożyc dokumenty do becikowego. Cytat:
Jak sie zarejestrujesz w urzedzie pracy to i tak zasiłek macierzynski dostaniesz, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzień Dobry ![]() U nas pierwsza noc znośna !! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde zapomniałam ![]() No w sumie powinnam, bo nie przedłużają mi umowy ![]() Właśnie się dowiedziała, co i jak. Iiiiii... Nie przedłużają umowy na okres macierzyński bo w firmie mojej tak nie robią ![]() ![]() Mi najbardziej zależy na tym, aby dostała ubezpieczenie za urodzenie dziecka, a jak mi nie przedłużą umowy to nie będę mieli skąd mi pobierać ubezpieczenia... ma się dowiedzieć szefowa co i jak ![]() W ogóle jest to tak śmieszne, że aż tragiczne ![]() Będę kombinowała i tak L4, żeby przedłużyć chociaż umowę do dnia porodu - jak nie urodzę w terminie ![]() Potem zasiłek i tak mi płaci ZUS ![]() ![]() Jeżeli się okaże, że będę mogła sobie nadal płacić moje ubezpieczenie to będzie problem jak wezmę od 30 lipca macierzyński ( 29.07 mam termin- przyjmuje ze bede przeterminowana) czy będę jakoś stratna? ( zrobiłabym to aby nie latać za L4 specjalnie ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I witaj w klubie wrednych matek kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasza kiecka tez już w szafie czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No to potraktował mamusie wszystkim, co miał najlepszego w sobie ![]() I brawa za brak wyrzutów sumienia ![]() ![]() DZIEŃ DOBRY ![]() My wczorajsze popołudnie spędzilismy średnio.......... siedzimy przed tv, za chwile telefon- teściowa.... siostra tż (ta 4 letnia) wylądowała na pediatrii z okropnym bólem brzucha.... ojciec tż wylądował na chirurgii z jakąś naroślą na ręce..... no masakra.... zapakowaliśmy się do szpitala, żeby z małą posiedzieć bo bidulka leżała pod kroplówą.... a tu się jeszcze okazało, że na oddziale większość dzieciaków z anginą ![]() ![]() Dobrze, że jeszcze my nie wylądowaliśmy na położnictwie, bo by było wręcz rodzinnie ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki ma któraś może tę książka "Dzieciozmagania" kontynuuacja "Ciężarówką przez 9 msc" ? Poleca ktoś?
#759 |
Zakorzenienie
|
Agulaabar i dobrze !! Ja też mam opinie ludzi w nosie ! Będę robić tak jak mi wygodnie, a nie że będę robić bo tak wypada
![]() ![]() O Boshe ![]() ![]() nie mówi o anginie, bo mi się tyle ropy ostatnio zbiera, chyba muszę popłukać sobie gardełko. DZIEWCZYNY ! Jestem w ![]() Mam problem z ubezpieczenie. Musze się dowiedzieć jak długo mój zakład pracy będzie mi opłacał ubezpieczenie grupowe, czy tylko do dnia umowy, czy do dnia porodu ?! Wiecie jak to jest ?! Koleżanka będzie się dowiadywała co i jak, ale chce już mniej więcej wiedzieć na czym stoję, bo okazuje się że tak kolorowo nie jest ![]() Jeżeli tylko ubezpieczenie będę miała do dnia umowy to Ja nic nie dostanę - jak urodzę po terminie ![]() ![]() Jestem ciemna z tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobrze, że już masz to za soba-musiało bolec
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A swoja drogą dziewczyny ile kosztuje takie MM??To jest ogólnie duży koszt? Cytat:
Z drugiej strony, tu niby Cię szanują , składają obietnice, że nie bedzie zadnego problemu z powrotem itd., a na okres urlopu macierzyńskiego nie chcą zawierac z Toba umowy ![]() Rano byłam u krwiopijców-jak zwykle jakas udana baba mi sie trafiła ![]() Wczoraj bylismy wieczorem na urodzinach bratanka, ale się objedlismy słodyczy ![]() Wogóle to mam mega doła-zaliczyłam już poranne wycie ![]() ![]() Idę odkurzyc i posprzątac z grubsza. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#762 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też na początku ściągałam laktatorem bo synek jak widział piers to wpadał w histerie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zanka ale znajoma normalnie ją ![]() Youyou dużo zdrówka dla synka i córeczki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok.200zł/miesiecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |||
Raczkowanie
|
Witam z rana. Dominik własnie śpi a tatuś jechał załatwiać dokumenty. Leje jak z cebra u nas , pewnie cały zmoknie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My mam taki sposób. w dzbanku mam przygotowana przegotowana wodę. Zmieniam ją rano i wieczorem. Jak maluszek chce jeść to wlewam odpowiednią ilość tej wody, mieszam i podgrzewam w mikrofalówce. I mam pytanie do mam używających MM: Jak nakarmicie maluszka i wszystkiego nie wypije to to wylewacie czy wstawiacie do lodówki i ponowanie grzejecie. I jak myjecie butelki po karmieniu, czy tylko pod gorącą wodą po każdym karmieniu czy wyparzacie??
![]() |
#765 |
Rozeznanie
|
marzena miło mi było cię poznań
blondynkapoznan podobno urodziłyśmy tego samego dnia ![]() ![]() gratuluję wszystkim nowym mamusią monia jeszcze raz gratulacje, opłacało się poczekąć i mieć ekspresowy poród |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No mój szefu teraz będzie musiał sam zwolnić tą słabą laskę, ale znając jego, znowu zrzuci na swego przełożonego, a "dobre wieści" każe przekazać kierowniczce - sam głowę w piasek schowa ![]() Ciekawe jak to będzie kiedy ja wrócę... W sumie jakby mnie zwolnili (a rząd szykuje się co chwilę do redukcji 10 % budżetówki) to miałabym motywację, żeby znaleźć coś innego, starałam się już wcześniej, ale jak widzą że jestem zatrudniona to już niechetnie chcą podbierać pracownika - K-n to małe miasto, często ręka rękę myje, znajomy znajomego popycha i nawet nie wiesz kto z kim i dlaczego i można się przejechac... Ale zobaczymy... No ja się boję, ze ta kumpela zrezygnuje przez ten strach... ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz to powinnas mu pokazać co znaczy złe wychowanie, jak Twoje dotychczaswe zachowanie mu się nie podobało. Miłość minie, potrzebujesz czasu, a na pewno znajdzie się książe, który pokocha Ciebie i małego, zobaczasz! Cytat:
Cytat:
Miło, że pamiętasz ![]() Fajnie, ze wróciłaś, mam nadzieję, że na dobre! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie! My dziś zaczynamy 39 tc! Czyli oficjalnie ciąża donoszona i podsumowując, na poród się nie zanosi ![]() Pochmurno i smutno na zewnątrz ![]() Miłego dnia! |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kmat nie mam danych na listę od Ciebie ![]() Wiecie co czuję ? Czuję, że mój mąż jutro rano pojedzie a mi się coś będzie działo ![]() w pt mąż ma być z powrotem, ale czuję że będzie szybciej ![]() Brzuch mnie coraz bardziej na dół ciągnie, robi się jak kloc - taki twardy i wychodzą kolejne nie lubiane koleżanki "rozstępki" ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Wodauqa dzisiaj idę się oficjalnie zapisać do szkoły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A te badanie jest jakoś specjalne szkodliwe od tej Twojej koleżanki? Ja się zupełnie na tym nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny czym się myje krocze po porodzie sn? wiem że polewać tantum rosa, ale może jakaś emulsja? nie wiem co mam kupić, doradźcie coś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko nie wiem czy emulsja czy nie, ale widziałam coś ostatnio w Biedronie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki za 39 t.c. ![]() U mnie własnie lunęło deszczem ![]() Z lepszych wiadomości - kurier własnie przywiózł fotelik ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze czekam na kuriera z hustawką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
Żanetko, właśnie mnie się zdaje - na ile Cię znam
![]() ![]() To badanie kolezanki ma byc nieprzyjemne i ponoc chwilowo bolesne, jeśli faktycznie te jajowody pozapychane, ale moim zdaniem powinna się poświęcić i przełamac strach... |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja biorę tantum rosa i płyn do higieny intymnej, którego używałam w ciąży z Perfecta Mama, zostało mi ponad pół butli więc nie będę kupować nic nowego, bo po co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
Dzięki Agulaaabar!
Serce mi się kraje na widok takich dzieciaczków w szpitau i przy kroplówkach... Ale Ty dbaj o siebie i o swoją dziecinkę ![]() O, niezły gartisik dostaliście !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie, że sobie poradzę , a co ! ![]() Agulaabar Ja zapisałam się przez internet ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jeszcze na oku Żak i Profesja - muszę przeanalizować jakie i gdzie maja kierunki i cos wybrac, też mam zamiar przez internet się zapisać, bo nie chce mi się za bardzo 40km jechać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
butelki myle płynem do naczyn i wrzucam w ster. mikrofalowy. Cytat:
Cytat:
i pamietajcie o recznikach papierowych do wycierania!!!!!! Cytat:
![]()
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-07-25 o 10:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby tylko u Ciebie ten brak objawów ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() weszlam sie tylko przywitac, teraz mam malo czasu na wizaz bo tz ma urlop i staramy sie spedzic jak najwiecej czasu razem. a ze pogoda do ![]() potem Was nadrobie, poki co GRATULUJE Moni!!! ![]() ![]() i wklejam Wam focie mojego Filipka ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- widac?? Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-07-25 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziękuję za miłe słowa... skurcze wczoraj ustały ok 23ej... ciekawe jak długo to będzie jeszcze trwać. chyba będę błagac na kolanach o CC 2 sierpnia,bo inaczej się wykończę. życze wszystkim dobrego dnia, jeśli coś to szybkich i sprawnych porodów ![]() lecę do pracy,miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.