Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 10:53   #781
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja tez czekam na huśtaweczke!!
Jaką kupiliście? ale ze mnie ciekawska baba
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

i wklejam Wam focie mojego Filipka
sliczny jest! Kurcze Lilka wyłaź już no....

Trzeba kliknąć na link, wtedy zdjecie się otworzy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:57   #782
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Kalinka widać fajny śpioszek !

Carmela dzwoniłam. Nie są mi wstanie powiedzieć, czy mój pracodawca przedłuża mi umowę ubezpieczenia do dnia porodu, czy do dnia umowy o pracę

Agulaabar u mnie w mieście jest ŻAK ale nie ma tego kierunku więc zostaje mi Teb, a że wpisowe jest bezpłatne to mi nic nie szkodzi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:01   #783
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry

Uploaded with ImageShack.us

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

widac??
Widać Śliczny maluszek

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:07   #784
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jaką kupiliście? ale ze mnie ciekawska baba

firmy mamas&papas
używana, ale z przesyłka za 52zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 493761975spa69uc492632x.jpg (24,7 KB, 43 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:11   #785
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

u nas dzisiejsza noc fatalna, spaliśmy łącznie może ze 3h
Filip gorączkował, co kawałek się budził, ok 3 dałam mu Paracetamol, potem wypił dużo wody i za chwilę wszystko zwymiotował na łóżko (nasze) musieliśmy w środku nocy zmieniać całą pościel...
Zaraz obudziła się Lila i wisiała mi na cycku ponad 1h, cały czas się rzucała i denerwowała, w końcu zrobiliśmy jej mleko i wciągnęła 60ml
potem obudził się Filip, jęczał, rzucał się itd..
Teraz z Filipem już lepiej, dostał antybiotyk i nawet kaszkę na śniadanie zjadł.
Właśnie śpi, a ja idę Was nadrobię
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:13   #786
nerola
BAN stały

Sms od Patik:
Musimy zostać w szpitalu conajmniej do końca tyg bo Sarka ma mocno podwyższone crp do 21.Ma antybiotyk od wczoraj,dzisiaj pobrali wymaz z noska i gardła,mocz.Tak sie o nią boję,mam nadzieję,ze leczenie pomoże i wyniki wyjdą dobre.Do tego jest naświetlana-żółtaczka.Do tej pory była dokarmiana,ale z łaską i na każdej zmianie położnych musiałam tłumaczyć jaka sytuacja,patrzyły jak na wyrodną matkę.Okropny terror.Dużo pisać,ale jak wrócę.A co tam na foróm?Pozdrawiam.

Wcześniej pisała,ze za nami tęskni.

I wieści od Pieleszki:
Rano chlusneły Jej wody a teraz rozwarcie postępuje,skurcze są od oksytocyny i już bolą.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:16   #787
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam
To i ja chce dołączyć do klubu WYRODNYCH MAMUSIEK KARMIĄCYCH BUTELKĄ

Dziewczyny ile wy dochodziłyście do siebie po porodzie??????
Bo u mnie jest 6 dzień i ja nadal się ruszać nie mogę Wszystko mnie boli, piecze, ciągnie. Najgorsze te hemoroidy wogóle nie mogę siąść, a jak podnoszę małą to ryczę z bólu. Kupiłam czopki, trochę pomagają, ale tylko trochę
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 11:22   #788
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Agulaabar u mnie w mieście jest ŻAK ale nie ma tego kierunku więc zostaje mi Teb, a że wpisowe jest bezpłatne to mi nic nie szkodzi
Własnie u mnie w Żaku tez chyba nie ma najbliżej w Nowym Targu...
Cytat:
firmy mamas&papas
Super! i za taką cenę
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sms od Patik:
Musimy zostać w szpitalu conajmniej do końca tyg bo Sarka ma mocno podwyższone crp do 21.Ma antybiotyk od wczoraj,dzisiaj pobrali wymaz z noska i gardła,mocz.Tak sie o nią boję,mam nadzieję,ze leczenie pomoże i wyniki wyjdą dobre.Do tego jest naświetlana-żółtaczka.Do tej pory była dokarmiana,ale z łaską i na każdej zmianie położnych musiałam tłumaczyć jaka sytuacja,patrzyły jak na wyrodną matkę.Okropny terror.Dużo pisać,ale jak wrócę.A co tam na foróm?Pozdrawiam.

I wieści od Pieleszki:
Rano chlusneły Jej wody a teraz rozwarcie postępuje,skurcze są od oksytocyny i już bolą.
Patik kochanie trzymajcie się mocno.... ściskamy kciuki za Sarkę

Wierzcie albo nie..... ale rano mi taka myśl przeszła przez głowę własnie o Pieleszce że napisze że jej wody odejdą
Trzymam mocno kciuki !! żeby szybko poszlo

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-25, 11:24   #789
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Widzę,. że w koncu humorek dopisuje I to się nazywa własnie pozytywne nastawienie-dzieciatko nakarmione, słodko śpi, to i mamusia zadowolona
A swoja drogą dziewczyny ile kosztuje takie MM??To jest ogólnie duży koszt?

.
Cytat:

A Ty jeszcze bedziesz miała czas na czytanie?
Cytat:
nie czytałam, ale pierwsza czesc byla rewelacyjna, dobrze ze przypomnialas mi o kolejnej. tylko kiedy ja znajde czas na lekture
Co do MM to koszt pudełka, ja kupuję Bebiko ( w biedronce jest tańsze) to 13 zł za pudełko. Ja dokarmiam po każdym cycu praktycznie, i daję 60 ml. Pudełko starcza mi na około 7-10 dni. Więc koszta nie są duże w tym przypadku.

Co do czytania. To jak trzymam Małego na cycu to czytam książkę na głos. Żeby słyszał mnie Nie wiem czy to normalne, ale tak robię. Więc Dzieciozmagania też będę mu czytała Teraz lecimy z "Nianią w Nowym Yorku"

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

My mam taki sposób. w dzbanku mam przygotowana przegotowana wodę. Zmieniam ją rano i wieczorem. Jak maluszek chce jeść to wlewam odpowiednią ilość tej wody, mieszam i podgrzewam w mikrofalówce. I mam pytanie do mam używających MM: Jak nakarmicie maluszka i wszystkiego nie wypije to to wylewacie czy wstawiacie do lodówki i ponowanie grzejecie. I jak myjecie butelki po karmieniu, czy tylko pod gorącą wodą po każdym karmieniu czy wyparzacie??
Madzia, ale przecież MM nie można podgrzewać bo traci wartości..
Na każdym MM jest napisane, że trzeba robić na świeżo i nie można odgrzewać. Odgrzewać można własny pokarm. No, ale może ja się nie znam

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:35   #790
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziubek79 a ja tak wyskoczę o te podkłady.... Powiedz mi proszę jak ona się nazywają i gdzie można kupić
ja kupuję u siebie na osiedlu , na sztuki takie :
http://www.aptekadomowa.com/senisoft...zt-p-1254.html

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Podkłady - dziewczyny zostawcie sobie podklady poporodowe do nastepnego razu - ja tam zaluje, ze zuzylam paczke do przewijania, bylyby jak znalazl teraz poza tym szkoda uzywac takich duzych na takiego maluszka..
W Rossmannie sa specjalne podklady do przewijania, 10 sztuk kosztuje 12-13 pln, jak jest promocja to nawet 10pln wiec sie oplaca
ja nie planuję kolejnego razu a co do wielkości to mnie właśnie taka pasuje bo na cały przewijak mi starcza

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
My mam taki sposób. w dzbanku mam przygotowana przegotowana wodę. Zmieniam ją rano i wieczorem. Jak maluszek chce jeść to wlewam odpowiednią ilość tej wody, mieszam i podgrzewam w mikrofalówce. I mam pytanie do mam używających MM: Jak nakarmicie maluszka i wszystkiego nie wypije to to wylewacie czy wstawiacie do lodówki i ponowanie grzejecie. I jak myjecie butelki po karmieniu, czy tylko pod gorącą wodą po każdym karmieniu czy wyparzacie??

mm trzeba zużyć swieże i nie można go przechowywać do następnego razu w lodówce, no i ja też słyszałam że nie można podgrzewać w mirofalówce

Cytat:
dzien dobry

weszlam sie tylko przywitac, teraz mam malo czasu na wizaz bo tz ma urlop i staramy sie spedzic jak najwiecej czasu razem. a ze pogoda do caly czas pada, to siedzimy w domku..nawet na spacer nie mozna wyjsc

potem Was nadrobie, poki co GRATULUJE Moni!!!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

widac??

jest przecudny

a my dziś zaliczyliśmy wizytę u pediatry bo mały strasznie harczał od wczoraj i źle mu się oddycha no i rano zwymiotował mleko ale okazało się że zdrowy tylko ten śluz poporodowy jeszcze go męczy więc dostaliśmy jakiś syrop na to i wapno no i ma jak najwięcej w dzień na brzuszku leżeć (hehe ciekawe bo on tego nienawidzi!!!!) no ale walczymy i jak na razie to mały się poddaje w końcu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:36   #791
zanka205
Zakorzenienie

Pieleszko kciuki

Brunetko ja po pierwszym porodzie długo dochodziłam do siebie
ze szpitala wyszłam w 6. dobie, przez ponad tydzień mieszkaliśmy u moich rodziców (czyli gdzieś do 2 tyg po porodzie) byłam ledwo żywa
krocze mnie tak bolało, że siedzieć nie mogłam, jak tydzień po wyjściu byliśmy u lekarza z młodym to po krótkim spacerze bolały mnie kości fredkowe
teraz w domu byłam w 4. dobie, mogłam już w miarę normalnie siedzieć i od razu po powrocie wzięłam się za sprzątanie, w piątym dniu byliśmy już na spacerze i trochę pochodziłam

madzia1k1
nie wolno podgrzewać mieszanki, nie wolno zostawiać na później, po przygotowaniu może stać do 1 h ale jeśli dziecko jeszcze się nie napiło z butelki bo wtedy bakterie już się mnożą
ja podgrzewam samą wodę i dopiero wsypuję mleko
jak mała wypije mi z 60 ml 20 ml i nie chce więcej to wylewam nawet jak za 30 min chce znowu jeść

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-07-25 o 11:38
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 11:39   #792
Zmalowana
Zakorzenienie

Dziewczyny te, które piecze, boli, ciągnie krocze po porodzie. Dobra rada- chodźcie pod prysznic nawet 10 razy dziennie żeby się tam podmyć- ZIMNĄ wodą. Działą cuda. obrzęki schodzą i mniej boli )

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:47   #793
youyou
Zakorzenienie

Co do tego przewijaka z żabką z Ikei to zgadzam się ż eon się nie nadaje do codziennego stosowania, my go używamy tylko na wyjazdy , z plener.
W domu na przewijaku mam te podkłady poporodowe (kupiłam dużo za dużo ) albo podkładam tetrę jak ją przebieram w innym miejscu.

pieleszka do dzieła

Patik o kurcze trzymam za Was mocno kciuki

Brunetka ja po porodzie Filipa bardzo długo dochodziłam do siebie, pare tygodni na d..ie siąść nie mogłam...
Teraz jest lepiej choć dopiero szwy mi się rozpuszczają i przestaje mnie wszystko ciągnąć.
Hemoroidy mi bardzo dokuczały i miałam czopki Hemorectal - dostałam je już w szpitalu i zniknęły po paru dniach.
Współczuję Ci bo wiem jak to ból
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:48   #794
meszsares
Zadomowienie

Zaneta - umowa na czas okreslony jest z automatu przedluzana do DNIA PORODU i nikt nie ma tu nic do gadania, nie trzeba robic aneksow ani nic, ubezpieczenie tez biegnie do tego dnia. Co do reszty to postaram sie napisac wieczorem, bo teraz mam gosci.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:51   #795
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no nie do końca jednorazowe bo używam jednego dopóki mały w trakcie przebierania np się nie zsiusia ale to nie dzieje się często więc mamy jeden podkład na kilka dni co najmniej a swoją drogą mam ten podkład zawsze ze sobą też w torbie w wózku bo są bardzo przydatne np w przychodni żeby małego rozebrać do badania (żeby nie leżał bezpośrednio na tych materacykach) no i bezwzględnie się przydał np jak musiałam przebierać w wózku małego więc szczerze polecam
Dzięki W takim razie chyba dokupię więcej i będą na początek

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zle sie czuje, boli mnie brzuch i jest napiety, mam nadal to brudzenie, ktore trwa od czwartku wieczorem
te bóle i napięcia to IMHO norma na tym etapie i nie ma co się przejmować, bo tak musi być
Natomiast dziwią mnie te brudzenia...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja używam tych Rossmanowskich podkładów, wielkością są akurat jak przewijak. I nie są na jeden raz. Tak jak Dziubkowa pisała, dopóki nie zasika w trakcie przebieranie :P Bo u nas wczoraj zrobił kupkę, przebieram go a ten dalej robi Za chwilę mnie obsikał i ulał Dobrze, że nie ma więcej otworów w sobie
Dzięki
A ostatnie zdanie mnie rozwaliło Jeszcze coś mu mogło noskiem pójść

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 39 tc!
Czyli oficjalnie ciąża donoszona i podsumowując, na poród się nie zanosi żadnych objawów...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny czym się myje krocze po porodzie sn? wiem że polewać tantum rosa, ale może jakaś emulsja? nie wiem co mam kupić, doradźcie coś
Ja ze wszystkich sił polecam piankę do higieny intymnej na czas ciąży i porodu Pharmaceris (z serii M). Jest tylko w aptekach. Jest GENIALNA!!! Lactacid przy niej wysiada, a to jemu była od lat wierna.
Myślę, że m.in. dzięki tej piance ani razu przez całą ciążę nie złapałam żadnego paskudztwa

Cytat:
Kalinko, to to uosobienia niemowlęcego wdzięku, urody, słodyczy : love::l ove:

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip gorączkował, co kawałek się budził, ok 3 dałam mu Paracetamol, potem wypił dużo wody i za chwilę wszystko zwymiotował na łóżko (nasze)
Teraz z Filipem już lepiej, dostał antybiotyk i nawet kaszkę na śniadanie zjadł.
A myślałam dziś o Was po przebudzeniu. O tym jak się Filip ma... Biedulek mały. Ale na pewno po antybiotyku bardzo szybko minie

Cytat:
Sms od Patik:
Musimy zostać w szpitalu conajmniej do końca tyg bo Sarka ma mocno podwyższone crp do 21.Ma antybiotyk od wczoraj,dzisiaj pobrali wymaz z noska i gardła,mocz.Tak sie o nią boję,mam nadzieję,ze leczenie pomoże i wyniki wyjdą dobre.Do tego jest naświetlana-żółtaczka.

I wieści od Pieleszki:
To mocne kciuki i za Pileszkę i za Pakik z maleństwem

Cytat:
Dziewczyny te, które piecze, boli, ciągnie krocze po porodzie. Dobra rada- chodźcie pod prysznic nawet 10 razy dziennie żeby się tam podmyć- ZIMNĄ wodą. Działą cuda. obrzęki schodzą i mniej boli )
No proszę, to samo nam mówiła położna na SR! Znaczy się prawda!

No i dzień dobry wszystkim
U nas śliczny dzień, ja w doskonałym nastroju, życie jest piękne i w ogóle, a te wszystkie niedogodności i dolegliwości to przecież pestka. I trzeba o tym pamiętać!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 11:59   #796
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

widac??
widać, śliczny

Cytat:
firmy mamas&papas
bardzo ładna

Cytat:
Sms od Patik:

I wieści od Pieleszki:
oo... pieleszka, trzymam
I za Patika i Sarunię też! mam nadzieję że wszystko dobrze będzie!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Brumek , daj trochę tego ślicznego dnia! u mnie ciemno, zimno i leje,......

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:10   #797
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Sms od Patik:

I wieści od Pieleszki:
Biedna Patikżeby im się polepszyło!
O, to kolejna Hania pcha się na świat!

Cytat:
Ładnie mu w niebieskim

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Żeby tylko u Ciebie ten brak objawów - ja jutro zaczynam 40 tc i co? I Czuję się nad wyraz dobrze a tak w ogóle gratki za kolejny tydzień
Dzięki! ja coś tak czuję, że gdyby nie planowane cc, to bym nieźle przenosiła...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziękuję za miłe słowa... skurcze wczoraj ustały ok 23ej...

ciekawe jak długo to będzie jeszcze trwać.

chyba będę błagac na kolanach o CC 2 sierpnia,bo inaczej się wykończę.

życze wszystkim dobrego dnia, jeśli coś to szybkich i sprawnych porodów

lecę do pracy,miłego dnia
Jak myślisz, pozwolą Ci wcześniej na to CC? Mi z powodu rwy chce zrobic wczesniej, ale teraz mi przeszło i zobaczymy co gin powie...

Youyou, biedny ten Filipek, żeby szybko mu przeszło i mała nie zaraziła się :ckiuki:

Dzięki Aaniu!

Brumek jak zawsze - optymistka
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:11   #798
DaKaro
Zadomowienie

Dzisiaj pobiłam swój rekord...Specjalnie nie ustawiłam budzika, obudziła mnie mam o 11. Pewnie jeszcze bym spała, gdyby nie przyszła.
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ciekawe skad wysnula takie wnioski. "Podrecznikowo" brzuch opada w 35-36 tc wiec jesli opadl Ci w 38 to hmm mozesz sie nawet przeterminowac hi hi czego Ci oczywiscie nie zycze Kochana
No właśnie, wiesz jak to z sąsiadkami. Jestem teoretycznie w 37 tygodniu, a według lekarza nawet wcześniej - 36. On jakoś dziwnie liczy.
Cytat:
tż wrócił i pediatra powiedziała że to nie angina tylko bakteryjne zapalenie gardła dostał antybiotyk i jeszcze zovirax bo ma takie dwie krostki przy ustach i podejrzewaliśmy że to opryszczka, ale pediatra powiedział że nie sądzi choć nie zaszkodzi posmarować.
Zdrówka dla małego .
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja w koncu w domu, w Krakowie, chwile temu wrocilismy. Pije jeszcze herbate, wiec korzystajac z chwili wpadlam jeszcze na chwilke, choc zmeczona okrutnie jestem.
Wyobraź sobie, że myślałam rano o Tobie. Zastanawiałam się czy nie boisz się być tak daleko od domu? Co jeśli złapało by Cię wcześniej?
Cytat:
a my po weekendzie u dziadków (czyt. u moich rodziców) z noclegiem bo rano o 8 szliśmy na giełdę po strój na chrzest dla Szymka
zdjęcie w załączniku
Boski.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Po krotce to dzieki za gratki. do konca nie wierzylam ze to jednak porod bo czekaĺam na te mega bole i sie nie doczekalam. jak troche odpoczne to opisze porod ale nie ma sie czego bac.
Już się nie mogę doczekać. Pociesz pierworódkę, że nie jest tak źle jak wszyscy opisują.
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
My wczoraj zwiedzilismy dziecieca IP. Kropka naderwala sobie kikut i brzydko to wygladalo, saczyla sie krew. Chirurg ogladnal, obcial kikut i zrobil opatrunek. Malutka byla bardzo dzielna, nie plakala.
Czym sobie tak naderwała? Pieluszką?
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Nam zostal rowny tydzien do tp
oficjalnie zaczynamy 40 TYDZIEN

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:20   #799
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

ok.200zł/miesiecznie
Aha, dzięki
Cytat:

Śliczny-wyglada jakby był już opalony

Cytat:
Sms od Patik:

I wieści od Pieleszki:
Patik-trzymaj się dzielnie kochana!!Sarcia wracaj szybko do zdrówcia
Pieleszka powita dzisiaj swojego maluszka-szybkiego i bezbolesnego

Cytat:
Co do MM to koszt pudełka, ja kupuję Bebiko ( w biedronce jest tańsze) to 13 zł za pudełko. Ja dokarmiam po każdym cycu praktycznie, i daję 60 ml. Pudełko starcza mi na około 7-10 dni. Więc koszta nie są duże w tym przypadku.

Co do czytania. To jak trzymam Małego na cycu to czytam książkę na głos. Żeby słyszał mnie Nie wiem czy to normalne, ale tak robię. Więc Dzieciozmagania też będę mu czytała Teraz lecimy z "Nianią w Nowym Yorku"

Madzia, ale przecież MM nie można podgrzewać bo traci wartości..
Na każdym MM jest napisane, że trzeba robić na świeżo i nie można odgrzewać. Odgrzewać można własny pokarm. No, ale może ja się nie znam
Aha, czyli koszt niewielki w razie W, ale oby nie trzeba było chociaz wiszenie godzinami na cycu też mnie przeraża
Fajnie wymyśliłas z tym czytaniem
A co odgrzewania MM, to to samo słyszałam na SR, że nie można poodgrzewac it. jest to jednorazowa miarka, jak szkoda wyrzucic, to samemu wypic, albo dac tatusiowi
Cytat:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja ze wszystkich sił polecam piankę do higieny intymnej na czas ciąży i porodu Pharmaceris (z serii M). Jest tylko w aptekach. Jest GENIALNA!!! Lactacid przy niej wysiada, a to jemu była od lat wierna.
Myślę, że m.in. dzięki tej piance ani razu przez całą ciążę nie złapałam żadnego paskudztwa

Ja mam z pharmaceris krem zapobiegający rozstępom i również polecam
A płynu do higieny intymnej używam, używałam i pewnie używac będę z Ziaji

U Nas też piękny dzień-bylam z Tofikiem nad wodą, a potem wracaliśmy okrężną drogą, żeby łapy przeschły i piach obleciał
Z dobrych wiadomości-mężowi podpisali badaniaale i tak trzeba coś zrobic z tymi Jego oczami.
Zaraz wraca i jedziemy odebrac nowe dowody z przemeldowaniem- w koncu po 3 latach małżeństwa będziemy mieli w dowodach ten sam adres

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 12:21   #800
jacieeeee
Wtajemniczenie

Mam tu straszny zasieg wiec nie wiem czy uda mi sie napisac.
Dziekuje za kciuki. Polozyli mnie na oddzial, jutro rano ordynator zadecyduje co dalej. Na KTG zero skurczy przez co dol straszny.

Pieleszka trzymam kciuki.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:28   #801
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Super, że z Filipkiem już lepiej

Cytat:
Sms od Patik:

I wieści od Pieleszki:
Oj biedna Patik - musi się bardzo martwić o małą. Mocne kciuki za małą Sarę

Pieleszka - i dla Ciebie też

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
U nas śliczny dzień [...]

Naprawdę śliczny? Jakoś tego nie widzę - przez chwilę wyszło słoneczko, ale ogólnie to szaro, buro i ponuro...

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:

Dzięki! ja coś tak czuję, że gdyby nie planowane cc, to bym nieźle przenosiła...
No to ja właśnie czuję w kościach, że przenoszę

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:29   #802
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziekuje za kciuki. Polozyli mnie na oddzial, jutro rano ordynator zadecyduje co dalej. Na KTG zero skurczy przez co dol straszny.

Trzymaj się Kochana, na pewno dobrze się Wami zaopiekują, wywołają poród i będziesz miała to wszytsko za sobą!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:31   #803
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Ale uparty ten Twój Dominiś

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 12:33   #804
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Sms od Patik:

I wieści od Pieleszki:

Patik trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.

Pieleszka oby jak najszybciej poszlo

witam dziewczyny.
u nas pogoda sliczna, umylam okna, no i walczylam z kwiatami na tarasie, normalnie mozna na glowe dostac, kupilam tyle kwiatow i nic w tym roku nie ma, wiatr polamal jedne wogole zniknely , nie wiem moze cos podjadlo.Powyrywala m , bo normalnie straszylo.A teraz mam puste donice.

nie jem slodyczy , postanowienie na dzis, jak sie uda to tez na kolejne dni.
Wczoraj mialam jakiegos dola wieczorem, Tz byl na treningu , mial wrocic za godzine a wrocil, 3,dzwonil i mowil ze zostaje dluzej zebym sie nie martwila, no a ja focha przywalilam , bo ze nie chcial byc ze mna
jakos mi sie smutno zrobilo , bo ostatnio nie mamy czasu dla siebie, no ale przeciez to jego pasja i nie chce mu jakies nakazy robic.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:33   #805
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumek , daj trochę tego ślicznego dnia! u mnie ciemno, zimno i leje,......
To mogę ci promienny uśmiech przesłać Może się poprawi

Cytat:
Brumek jak zawsze - optymistka

Cytat:
Z dobrych wiadomości-mężowi podpisali badaniaale i tak trzeba coś zrobic z tymi Jego oczami.
Za dużo się nie da wymyślać Soczewki albo okularki

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Naprawdę śliczny? Jakoś tego nie widzę - przez chwilę wyszło słoneczko, ale ogólnie to szaro, buro i ponuro...
Śliczny, śliczny. Słońca jest więcej niż tego pochmurnego, a trzeba na pozytywy a nie negatywy zwracać uwagę
Wychodzi to co zawsze powtarzam - że najwięcej w zyciu zależy od podejścia
Stary 2011-07-25, 12:36   #806
DaKaro
Zadomowienie

Wodaqua za kolejny rozpoczęty tydzień.
Cytat:
jeszcze dostalismy gratis! Nosidełko z Chicco
O mam bardzo podobny. Zastanawiam się, czy się sprawdzi. Niby jest od pierwszych dni życia, ale główka nie ma się o co dobrze oprzeć.
Cytat:
Ja zapisałam się przez internet Jak jesteś leniwa to się zapisz i ewentualnie czekaj na papiery które masz odesłać Oni wyślą umowę którą masz podpisać i do tego świadectwo i kopia dowodu osobistego.Ja dzisiaj właśnie jadę podpisać umowę i oddać papiery, bo mam blisko oczywiście mówię o szkole TEB.pl, nie wiem do jakiej Ty chcesz iść?
Cytat:
Też mam na oku TEB nie dość, że ta sama szkoła to ten sam kierunek
Mam jeszcze na oku Żak i Profesja - muszę przeanalizować jakie i gdzie maja kierunki i cos wybrac, też mam zamiar przez internet się zapisać, bo nie chce mi się za bardzo 40km jechać
Dziewczyny, a nie lepiej iść na jakieś studia? Zrobiłam kilka takich rocznych kursów i według mnie pracodawcy różnie na nie patrzą.
Cytat:
Słodziak.
Cytat:
Sms od Patik:

I wieści od Pieleszki:
Pieleszko

Patik oby Sara szybko wyzdrowiała.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:40   #807
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=
Zaraz wraca i jedziemy odebrac nowe dowody z przemeldowaniem- w koncu po 3 latach małżeństwa będziemy mieli w dowodach ten sam adres[/QUOTE]

a jesli ja jestem zameldowana na stale u moich rodzicow a moj maz u swoich to dziecko?
wlasciwie to wolalabym zameldowac dziecko u swoich rodzicoow

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Jak wzielismy slub i skladalam o nowe dokumenty z nowym nazwiskiem i moj maz wpadl na pomysl zebym przemeldowala sie do jego domu , ale tescie tak dziwnie zareagowali ze ja powiedzialam ze nie chce.Bali sie ze jak sie zamelduje to bede chciala polowe ich majatku, co za ludzie....
Stary 2011-07-25, 12:47   #808
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana trzymajcie się tam ciepło Dominik wyłaź!!
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
O mam bardzo podobny. Zastanawiam się, czy się sprawdzi. Niby jest od pierwszych dni życia, ale główka nie ma się o co dobrze oprzeć.

Dziewczyny, a nie lepiej iść na jakieś studia? Zrobiłam kilka takich rocznych kursów i według mnie pracodawcy różnie na nie patrzą.
Nie mam pojęcia, nie zastanawiałam sie nad kupnem nosiedłka bo już mam, ale skoro dorzucili gratis to co tam

Na pewno lepiej, ale nie każdy ma takie możliwości... Mam iść na cos, co kompletnie mnie nie interesuje tylko po to, żeby nazywalo się "Studia"? Dla mnie bezsens... wolę iść np do 2-letniej policealnej... nie mam możliwości wyjechać daleko na studia, więc skorzystam z tego co mogę

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-25, 12:47   #809
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:

jacieeee napewno wreszcie sie ruszy, tylko sie nie smuc
Stary 2011-07-25, 12:59   #810
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
DZIEWCZYNY !
Jestem w
Mam problem z ubezpieczenie. Musze się dowiedzieć jak długo mój zakład pracy będzie mi opłacał ubezpieczenie grupowe, czy tylko do dnia umowy, czy do dnia porodu ?! Wiecie jak to jest ?! Koleżanka będzie się dowiadywała co i jak, ale chce już mniej więcej wiedzieć na czym stoję, bo okazuje się że tak kolorowo nie jest

Jeżeli tylko ubezpieczenie będę miała do dnia umowy to Ja nic nie dostanę - jak urodzę po terminie mogę przejść na indywidualne ubezpieczenie, ale na okres wysyłania do mnie propozycji ubezpieczenia, podpisania umowy itd- co ponoć trwa do 3 miesięcy nie jestem ubezpieczona, więc nic nie dostaję za urodzenie dzidzi a jeżeli jestem urodzona do dnia porodu to chyba coś dostanę.

Jestem ciemna z tego
ja tez niestety nie pomoge, bo sie na tym nie znam.

Cytat:

widac??
Sliczny jest!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziękuję za miłe słowa... skurcze wczoraj ustały ok 23ej...

ciekawe jak długo to będzie jeszcze trwać.

chyba będę błagac na kolanach o CC 2 sierpnia,bo inaczej się wykończę.

życze wszystkim dobrego dnia, jeśli coś to szybkich i sprawnych porodów

lecę do pracy,miłego dnia

A Ty dalej jezdzisz do Magdalenki? Podziwiam Cie kochana, jeszcze tam zaczniesz rodzic.

Cytat:
hej mamuśki

Filip gorączkował, co kawałek się budził, ok 3 dałam mu Paracetamol, potem wypił dużo wody i za chwilę wszystko zwymiotował na łóżko (nasze) musieliśmy w środku nocy zmieniać całą pościel...
Zaraz obudziła się Lila i wisiała mi na cycku ponad 1h, cały czas się rzucała i denerwowała, w końcu zrobiliśmy jej mleko i wciągnęła 60ml
Duuuuzo zdrowia dla Filipka! I oby malutka nic nie podlapala.

Cytat:
Sms od Patik:

I wieści od Pieleszki:

Trzymam kciuki za wszystkie 3 kobiety!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile wy dochodziłyście do siebie po porodzie??????
Bo u mnie jest 6 dzień i ja nadal się ruszać nie mogę Wszystko mnie boli, piecze, ciągnie. Najgorsze te hemoroidy wogóle nie mogę siąść, a jak podnoszę małą to ryczę z bólu. Kupiłam czopki, trochę pomagają, ale tylko trochę
Ja po pierwszym sn to moze z jakies 2 tyg, to znaczy nie czulam sie bardzo zle, wiadomo krocze ciaglo, ale po powrocie ze szpitala normalnie sprzatalam, siedzenie troche bolalo, ale podobno nie bylo tak zle, kuzynka, ktora mnie przyszla odwiedzic, wspominala, ze ona to o wiele gozej przechodzila.

Cytat:
a my dziś zaliczyliśmy wizytę u pediatry bo mały strasznie harczał od wczoraj i źle mu się oddycha no i rano zwymiotował mleko ale okazało się że zdrowy tylko ten śluz poporodowy jeszcze go męczy więc dostaliśmy jakiś syrop na to i wapno no i ma jak najwięcej w dzień na brzuszku leżeć (hehe ciekawe bo on tego nienawidzi!!!!) no ale walczymy i jak na razie to mały się poddaje w końcu
Dobrze, ze to nic powaznego

Cytat:
Potwierdzam! Ja w ogole dopoki krwawilam (a dosyc dlugo to trwalo) po kazdej wizycie w ubikacji podmywalam sie pod biezaca woda. Ulga niesamowita!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie, że myślałam rano o Tobie. Zastanawiałam się czy nie boisz się być tak daleko od domu? Co jeśli złapało by Cię wcześniej?

Wiesz jakos nie bralam pod uwage przedwczesnego porodu (obie dziewczyny urodzone po termini), ale jakby nawet, to bylam spokojna, bo w razie co, to 12 km od moich rodzicow jest szpital (a od siebie w Krakowie mam chyba dalej do szpitala). Poza tym tam caly czas byl z nami moj tata, a mama blisko w pracy, a tu w Krakowie np. teraz jestem sama z dziewczynami, maz w pracy do wieczora i szczerze nie mam planu, co bym zrobila, gdyby teraz sie zaczelo.
Poza tym jechalam zaraz po wizycie u gina i on nie widzial przeciwskazan, wiec chyba faktycznie nie widzial oznak szybszego porodu.
No ale to juz ostatni taki wypad przed porodem.

Cytat:
Trzymaj sie dzielnie kochana!!!

Dziewczyny ja dalej w lesie z przygotowaniami, jedynie mam ubranka dla malego, ale nie poprane. aaa i kupilam sobie walizke, do ktorej planuje sie spakowac. I to tyle... i brak checi do dzialania. Pogoda do bani, a w Ustroniu bylo tak ladnie....
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości