|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
mam zwykłą i z pomarańczą i pijam na zmianę za mało mam miejsca na wał w łóżku- mężu mi robi za wał Damy damy radę, kto jak nie my
|
|
#2792 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja jestem bardzo zadowolona Cytat:
Mi o dziwo brzuch nie przeszkadza, bardziej ataki drapania czy skurcze, ale po nocy tak brzuch boli, że szok. Nie wiem, czy od tego, ze jakoś go przyciskam czy od czego.
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wpisuje Ci przy wizycie który tydzień w kartę ciąży? sprawdź bo wygląda na to że mu się coś popierniczyło
|
|
|
#2795 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam, ale paskudna pogoda
Najchętniej bym z łóżka nie wychodziła Ale nie, mam dziś ambitny plan - poprasować ciuszki dla SebciaDziewczynki gratuluję wszystkich zaczętych tygodni - czas leci jak szalony Cytat:
Zdrówka życzę maluszkowi raz jeszczeCytat:
![]() Też bym się chciała dowiedzieć! Ja od jakiegoś czasu czuję codziennie, a nawet dwa razy dziennie Chyba mój synek wyznaje zasadę, że dzień bez czkawki dniem straconym
|
|
#2796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no to leżenie to masakra, choć mam podejrzenia, że mąż mnie w nocy tłucze- żebra, plecy, tyłek kamere ustawie chyba![]() polecam melise z gruszką vitaxu, pyszna lekko kwaskowa
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje 27 tygodnia
![]() ja w tamtym tygodniu czułam pierwszys raz fajne uczucie ![]() nie martw sie ja tylko 3 razy czułam
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
a nie to mi się popierniczyło
hehe od lipca do września 8 tygodni mniej więcej więc tak koło 30 31 tygodnia to by się zgadzało zależy czy skończone czy zaczęte liczyszheh namieszałam
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gienek mi coś namieszał na ostatniej wizycie... Bo do tej pory to bralam pod uwagę pierwszy termin porodu i jak robiłam te prenatalne to też tak było.. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
QUOTE] Wpisuje, wpisuje. Ale cholera wie czy skończone czy rozpoczete ![]() No. to by było tak mniej więcej Indygo bedę Twoje tygodnie zgapiać ![]() Bo terminy masz takie jak moje. Czyli Kochana idziemy łeb w łeb. Idelanie.
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co nie lubią smaku czy zapachu melisy- spróbujcie melisy z pomarańczą- w biedronce do kupienia- tej pomarańczy nie ma tam zbyt wiele, ale delikatnie neutralizuje samą melisę a po nocy tez mnie brzuch boli właśnie, tak dziwnie jakby na środku, jakby mięśnie czy cuś. Ale przechodzi jak chwilę się rozchodzę. Cytat:
myślisz, że to mężu Cię tak urządza kamera to jest myśl może i ja się skuszę - wyjdzie na jaw co ci mężowie nam tam w nocy wyprawiają
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
Śmigam do tej przychodni.... brrr
|
#2803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe która z nas pierwsza się rozpakuje![]() Cytat:
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2805 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
U nas dziś słońce, a mi się nic nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś byłam dosyć praktykująca- dzięki Babci, ale z biegiem czasu- w okolicy bierzmowania zaczęłam widzieć wiele innych obliczy kościoła- takich które uważam, młode i wrażliwe nastolatki nie powinny widzieć... wiele osób mówiło mi, ze nie powinnam patrzeć na to tylko chodzić do kościoła dla Boga.. no cóż... to ja się pytam czy te osoby czytały kiedyś N. Testament i czy pamiętają jak Jezus chodził do świątyń i co tam się działo c arcybiskupami- normalnie tak samo jak teraz!!!! I co ? Za często ostatecznie tam nie bywał... ![]() Się rozpisałam. Ale dla mnie to taka dulszczyzna- bo co inni powiedzą, bo to, bo tamto, pokażmy się dobrze przed ludźmi! Przez te przydługą wypowiedź chciałam właściwie napisać jedno- współczuję Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś czytałam opracowanie naukowe ,ze dla ok 1/3 kobiet ból jest wyraźny ale zupełnie znośny, dla ok. 1/3 ból jest bardzo mocny, na skraju wytrzymania, ale do wytrzymania , no i ostatnia grupa to kobietki , które odczuwają taki ból jak przy amputacji kończyny na żywca... może ta dziewczyna zaliczała się do tej ostatniej grupy- jakby nie patrzyć stanowiącej mniejszość, co za tym idzie może być tak, że nie w porę pomaga się środkami farmakologicznymi takim osobom ![]() Małgosia M8- a te sterydy to były na rozwój płuc dziecka? Jakby się miał mimo wszystko wcześniej urodzić? Bo jakoś tak mi poważnie zabrzmiało z nimi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kaileight- |
||||||||||
|
|
|
#2806 | |||||
|
Rozeznanie
|
Jak tylko wrócę z maleństwem do domku, możemy się umówić na jakiś soczek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mieszkam na stałe w Koninie od kilku lat, ale obecnie jestem w swoim rodzinnym ukochanym mieście Koszalinie ![]() Cytat:
![]() Ja ogólnie bym chciała 3 dzieci. Tą ciążę znoszę całkiem fajnie, więc się nie zniechęciłam. Ale zobaczymy jeszcze jak poród. No i my możemy sobie planować, a w życiu różnie bywa.... |
|||||
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Koninie mowisz? mam znajomych z Kazikowa Biskupiego
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk jak dziś Twój humorek?? Ja nadal nie wygrzebałam się z łóżka.... ale pora wstać, bo głodna już jestem i muchy juz koło mnie latają, a to jakiś znak ![]() luii, danika, kasia powodzenia na wizytach u diabetologa danika ja na śniadanie jem kiełbasę - cukier mam po niej ok i już nie cuduję z kanapkami, bo choć zjem mało to cukier szalej, spróbuj też może?? kasiu co prawda pytanie nie było do mnie, ale też walczę z glukometrem i ... schudłam więc nie Ty jedna, a dziecku przecież przez to się nic nie stanie, nie panikujkatarzynka dla mnie jazda jako pasażer jest już mecząca, więc ja na taki wyjazd sama na pewno bym się nie zdecydowała indygo79 jak przebiega akcja LEŻENIE?? a co do pyt. o dzieci - ja bym b. chciała. Po porodzie nie wracam do pracy, idę na wychowawczy i jeszcze przed jego końcem chciałabym ujrzeć II krechy (czyli tak 2014 rok). Ale zobaczymy, bo planować to ja sobie mogę, a życie pokaże co i jak. A Ty? Cytat:
![]() No dziewczyna też niby miła, ale wnerwia mnie strasznie!! 2. Oooo... widzę też rodzinnie. A daleko mieszkacie od siebie? natka jak Twoje bole dziś? Mam nadzieje, że ok |
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Łazienka z połową skutych kafelek, ponieważ tato się źle czuł i nie robił. Wczoraj powiedziałam, żeby się określił czy da radę czy mamy wziąć faceta od remontu to dzisiaj coś robi... No nie wiem jak to będzie. Chyba w efekcie zostaniemy z zaczętą łazienką i zdartymi tapetami w pokoju
Matko co za zgagę mam po kawałku ciasta z jagodami. |
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie czuję czkawki małego - albo nie wiem ,że to to
Czasem podskoczy tak nagle cały- ale to 1x no góra 2x pod rząd- to może być czkawka????Cytat:
Z @ wychodzi tak 29.09.-01.10 (tego się trzymam )Z pierwszego usg. 07.10. Potem z genetycznego - 27.09 Z usg połówkowego - 24.09 Z powtórki połówkowego -20.09 Czyli ciągle termin jakby się skracał, ale moja ginka w kartę uparcie mi zawyża i teraz to wychodzi mi jakoś nawet i po 10.10 W piątek ją przycisnę co do tego terminu bo jedyne co mnie przeraża, ze jeżeli wychodzi po 10.10 to zdecydowanie za dużo przytyłam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2811 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
.A sny Cytat:
Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za podjęcie decyzjiCytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2812 |
|
kosmitka
|
Moonik z pomarańczą też jakoś nie lubię, ale wchodzi lepiej niż sama
. Chyba z vitaxu taką piłam. I z gruszką. I wklejam skład. Malamutka - trzymam kciuki, by zdążył zamówić i wózek dotarł na czas. Tych fotelików tario to nie znam, nie słyszałam o takich.
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no masakroza, wszystko mie boli, jak pisalam wyżej mąż mnie chyba "na śnie" tłucze. ale leżę i nie nie robię poza wizyta w toalecie i czasem w kuchni. a wczoraj miałam takie twardnienia brzucha, ale bez bólu przez ok 30 min co 4 minut. to chyba te przepowiadające, bólu nie było. a tak w ogóle przybywa mi poduszek, które podkładam pod
|
|
#2814 |
|
kosmitka
|
Cotka jeśli źle się czuje, to chyba faktycznie niech lepiej nie robi. Taki kurz na płuca to chyba nic dobrego? A macie jakiegoś robotnika, który mógłby szybko wejść i kończyć robotę?
Nic nie mówcie o zgadze, ja mam masakryczną.
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczujesz , trzymam za to kciuki chociaż po 4 razach dziennie czasami robi się to irytujące ![]() Ancia, miałaś do dzisiaj wybrać wózek. Wybrałaś czy wahań ciąg dalszy? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
On ma jakieś takie dziwne swoje odpały a wg niego ten facet odwali robotę, nie zna się itp haha. Dzisiaj idzie do lekarza, jak coś będzie nie tak to wezwiemy robotnika i tyle. Gdybym była na swoim to bym ja rządziła a tutaj każdy musi się dopasować do niego i wyjdzie że ja na porodówce a tu kiła i mogiła ![]() Ale chyba dopiero teraz Cię dopadło to cholerstwo? Jeszcze miesiąc i powinno pójść precz
|
||
|
|
|
#2816 |
|
kosmitka
|
W związku z aktualną sytuacją z moim TŻ nie wybrałam.
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Ciężko chyba z Twoim tatą się negocjuje?
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja tez się obkładam czym się da- małżowi została 1 poduszka i kocyk - resztę poduszek i kołdrę mam ja- a raczej my ![]() A tak swoją droga myślę sobie, ze te problemy ze spaniem, przez brzuszek, to natura specjalnie wymyśliła by nas od snu odzwyczaić bo jak się maluchy urodzą to co 2-3 godz. nie ma zlituj się
|
||
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez lubie meliske
![]() Cytat:
![]() Kurcze ale masakra u mne pod oknami mieszkam przy takej spokojnej ulicy, no ale u mnie w mieście mają zwyczaj zamykania i remontowania kilku ważnych ulic na raz no i od dzisiaj przez moją spokojną ulice biegnie objazd ... postawili dwa przystanki na dwóch końcach ulicy i tak sobie jeżdżą busy, mnóstwo aut, cieżąrówki (a normalnie tylko do 3,5 t) masakra i od rana korek ja nie wiem kto te remonty dróg planuje, żeby zamknąć takie ważne dwa skrzyżowania tak blisko siebie położone w jednym czasie |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tato wie wszystko najlepiej więc ogólnie masakra ![]() Da ktoś trochę sił i chęci na sprzątanie? |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cotka, dobrze myślisz, w końcu tata nie powinien się przemęczać teraz bierz kochana wszystkie moje chęci, bo ja bym chciała a nie moge
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

ja tam to pije jak musze
kurcze biedactwo, a moze rzeczywiscie trzeba sobie zrobic cos ala wal przedpowodziowy na lozku i lezec na boku? chociaz mi tez wszystko cierpnie jak tak leze i tez juz nie mam koncepcji

Całe szczęście już niedługo
Pierwszy termin ustalony na 21.09, drugi na 18.o9, a na wizycie 18.07 powiedział, że to 30tc. 
Najchętniej bym z łóżka nie wychodziła

w Koninie mowisz? mam znajomych z Kazikowa Biskupiego
więc nie Ty jedna, a dziecku przecież przez to się nic nie stanie, nie panikuj