Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 22:24   #2611
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
potem jak beda kumac juz tak do smiechu nie bedzie
wojtus ma jutro 12 tyg?

ooo super dlugi , no widzisz, nie masz sie czym przejmowac, moj tez sie urodzil 55, ma 3 miechy i jak go mierzylam 2 dni temu to mial jakies 66cm

boscy sa
robisz przepiekne zdjecia
spia w jednym lozeczku?
Tak mam jedno łóżeczko i śpia w jednym Jeszcze się mieszczą w poprzek łóżeczko ma 140/70 ale za niedługo będą spali w dłuż

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
eweska - śliczne chłopaki! A taka mnie myśl naszła... stópek sobie jeszcze jeszcze nie gryzą? Ciekawe jak to później będzie... A powiedz mi bo pewnie przegapiłam, śpią razem w łóżeczku czy w osobnych? A jak razem to w dwóch końcach?
Odpowiedź powyżej
A co do stópek to jeszcze sobie nie podgryzają
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 23:28   #2612
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

hej
nadrabiałam godzinę i w końcu dobrnęłam do końca
antropia Twój synuś jest śliczny, zdrowy i rumiany a wcale nie gruby. Dzieci karmione UU nie można przekarmić.

Wkurzające są teksty ludzi które zasiewają w matce wątpliwości w słuszność działania, kurcze czemu częściej dostajemy złote rady i słowa krytyki niż uznania i pochwały.

Wszystkiego dobrego dla maluszków które skończyły 3 m-ce oraz dla świętujących pełne tygodnie.

U nas dziś 6 tygodni stuknęło - kiedy to przeleciało szok.

Delicateza cieszę się że mogłam pomóc
Stary 2011-07-25, 23:31   #2613
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Listopadowa, Najlepszego dla Izuni

andziot, mój Tż podobnie ze sprzataniem. Ja w sobotę nosiłam Adaśka i chodziłam za Tż, wskazywałam gdzie jeszcze powinien odkurzyć. On najlepiej to co na wierzchu, a już za łóżkiem, czy głębiej pod to nie, bo przecież nie widać.

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
pochwalę się nieskromnie, że moja waga wskazywała dziś -20 kg od dnia porodu

gratulacje, ślicznego masz synka, a ten pucusie są przesłodkie.

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A ja pokaze nowego kolege Igora, jak sie zapoznawali

kolejny przystojniak nam rośnie!!!

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wrzucam filmik jak Seba zjada swoje piastki a mlaska przy tym jakby schabowego szamał klik

koniecznie dzwiek właczcie
to moj seba na pół snie:P

Normalnie jakby niesamowicie dobrego coś zajadał. Dzieciaki są boskie!!!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edzik właśnie opowiadał tacie bajkę
Zaraz Wam filmik wrzucę

Piękna bajka, jaki on rozkoszny, uśmiech piękny. Wasze dzieciaki już takie rozumne i komunikatywne. Adaś na razie wpatruje się w jakieś punkty, czasem wodzi wzrokiem za przedmiotem, którym mu przed buzią macham. Czekam z niecierpliwością, kiedy sobie z nim „pogadam”

Cytat:
No i jak? Mogę mu powiedzieć, że Wam się podobają?

I jak myślicie, bardzo sobie przeskrobał?

Trochę sobie nagrabił, bukiet bardzo ładny.

Cytat:
1. postanowilam pobawic sie z norbim jak asiak z wojtusiem i pokazywalam mu jezyk, a on zakumal i zaczal ot tak pokazywac mi tez, wielki usmiech i czekal na moja reakcje. bylo tyle smiechu ze szok!
on sie smial na glos, ja prawie ryczalam ze smiechu no i standartowo dostal czkawki smiejac sie

2. polozylam go na zlozonej koldrze w pol i tak sie wsciekl ze chwycil na nia, probowal podniesc-CO MU SIE UDALO!!!!!
ale nie byl w stanie sie utrzymac, przekulnal na bok, potem na brzuch, z brzucha na plecy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
wiecie ze gdybym nie stala i nie patrzyla to by wyladowal na podlodze?????!!!!!!!!!!!! !!!!!11

HELP! ja niechce zeby on tak robil! jak go spowolnic z tym podnoszeniem??? to juz nie jest smieszne

w kapieli rozbawiony jezykiem tak zaczal walic rekoma o wode ze sypialnia mi plywala i tez patrzyl zdziwiony na moja reakcje

chyba w zyciu sie tyle nie nasmialam co sie smieje od kad go mam.

Norbi chce być po prostu szybko samodzielny Tak poważnie to jego rozwoju nie zatrzymasz i nie ma co próbować, każdy dzieciak ma swoje tempo. Nie martw się, może za jakiś czas jego zapał nieco osłabnie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Czeeeeść!!!
Mała dziś wieczorem ostatni raz antybiotyk na tą bakterię wstrętną, mam już dość robi z 7 kup dziennie i w nocy męczy ją brzuszek, mam nadzieję że szybko przejdzie teraz jak już skończyłysmy.
Jutro rano znowu łapiemy mocz do poje3mniczka na posiew, szczepienie przełożone o tydzień.

A byłam dziś w biedronce i widziałam namioty plażowe za 25 zyla, ma któraś???
Chce kupić ale nie wiem jak po rozłożeniu - czy to nie kicha jakaś?

za pomyślne badania. Jeśli chodzi o namiot, to widziałam go rozłożonego, wyglądał ok, nie oglądałam go dokładnie, teraz tylko jak się tak zastanawiam to on się tak sam jakby rozkłada i nie wiem czy miał coś do mocowania, aby go nie zwiało. Zawsze można włożyć do niego torbę i zostanie na miejscu. Namiot był dość spory, tzn. jak standardowy namiot plażowy. Pewnie nie za dużo pomogłam.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
oby nie
a jak sie jest chorym to mozna karmic.? dziiecko jest chyba chronione?

Tak, trzeba karmić. Dziecko dostaje od ciebie przeciwciała.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
moje skarbki

Jakie słodziaki. Masz podwójne szczęście w domu.

Dzisiaj jakiś płodny dzień w posty, dobrze, ze w ciągu dnia udało mi się coś poczytać, bo by było ciężko na raz.
U nas bez zmian, na rączkach jest najlepiej!!! Do tego w ciągu dnia spał może ze 3 razy po 30 min. Normalnie ma pod wieczór spanie około 2-3 godzin, a dziś nic. Udało nam się wyjść popołudniu na spacer, przestało padać i w miarę było ok. Chociaż na trochę trzeba było się przewietrzyć i dać się wybiegać Mai, bo w domu to wścieku chce dostać.
Adaś właśnie skończył 5 tygodni

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011

Edytowane przez 82anusia
Czas edycji: 2011-07-25 o 23:32
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 04:07   #2614
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

82anusia, gasi światło wieczorem na naszym wątku, a ja go zaświecam ( da Adasia )

Minęło parę minut po 4, a Pepe ciągle śpi ( zatankowany po 20 , uśpiony trochę później ). Jak ja lubię takie nocki ( spałam od 23 ) Na razie spokojnie doję ( i oglądam samoloty oczywiście ).
Pewnie za chwilę głodomoria sama się obudzi....

4.39 - Pepe zatankowany do pełna ;D, ale w łóżeczku już nie chce spać. Przytulimy się razem w naszym łóżku.
Za oknem już świta...

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-07-26 o 04:39
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 06:41   #2615
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry
My od 6 na nogach, bo Edzik zarządził pobudkę
Wcześniej jadł 0:30, więc całkiem ładnie pospał
Co prawda o tej 0:30 obudził się ze strasznym płaczem i trochę trwało uspokajanie, ale porządnie beknął po jedzeniu i chyba mu ulżyło
Mam nadzieję, że Eda zaraz padnie i jeszcze odeśpię trochę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:14   #2616
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
a my od 5.30 nie śpimy, teraz zeszłam zrobić śniadanko właśnie kończę i mały przysypia więc lecę z nim spać.
O 4 musiałam ściągnąć pokarm bo cyc mi napuchł a mały nie chciał na śpiocha pić, anulinka razem doiłyśmy ale ja bez samolotów

Wszystkiego najlepszego dla każdej wątkowej Ani i Hani mamusi oraz córusi

Ja mam dziś kawkę na ogrodzie na 11 tą a mąż składał mi życzenia 24:01 szaleniec a ja marzyłam tylko o spanku.
Stary 2011-07-26, 07:22   #2617
asiak1981
Rozeznanie

ja również wszystkim Aniom życzę wszystkiego najlepszego! To chyba najpopularniejsze imię wśród mam na naszym wątku

a dla Hanutki buziaczki i dużo zdrówka i miłości!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:39   #2618
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość

U nas dziś 6 tygodni stuknęło - kiedy to przeleciało szok.
za 6 tyg
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
andziot, mój Tż podobnie ze sprzataniem. Ja w sobotę nosiłam Adaśka i chodziłam za Tż, wskazywałam gdzie jeszcze powinien odkurzyć. On najlepiej to co na wierzchu, a już za łóżkiem, czy głębiej pod to nie, bo przecież nie widać.

Dzisiaj jakiś płodny dzień w posty, dobrze, ze w ciągu dnia udało mi się coś poczytać, bo by było ciężko na raz.
U nas bez zmian, na rączkach jest najlepiej!!! Do tego w ciągu dnia spał może ze 3 razy po 30 min. Normalnie ma pod wieczór spanie około 2-3 godzin, a dziś nic. Udało nam się wyjść popołudniu na spacer, przestało padać i w miarę było ok. Chociaż na trochę trzeba było się przewietrzyć i dać się wybiegać Mai, bo w domu to wścieku chce dostać.
Adaś właśnie skończył 5 tygodni
moj tz to samo
on musi miec wszystko ulozone w kosteczke, pochowane w szafach, porzadeczek pod tym wzgledem, ale jakies konkretne sprzatanie? nie bardzo
chociaz go podziwiam, bo nie dosyc ze do 25r.z. nie robil absolutnie nic w domu, nie umial nawet prania wstawic, tak teraz robi wszystko, a juz kocha sprzatac kuchnie(ja nienawidze). no i jak gadamy w weekendy to co sobote sobie ogarnia mieszkanko, takze jestem pod wrazeniem bo nikt go nie kontroluje i nie musialby(jakby mial lenia)

za 5 tyg, jeszcze troszke i adas bedzie gugal,
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Minęło parę minut po 4, a Pepe ciągle śpi ( zatankowany po 20 , uśpiony trochę później ). Jak ja lubię takie nocki ( spałam od 23 ) Na razie spokojnie doję ( i oglądam samoloty oczywiście ).
Pewnie za chwilę głodomoria sama się obudzi....

4.39 - Pepe zatankowany do pełna ;D, ale w łóżeczku już nie chce spać. Przytulimy się razem w naszym łóżku.
Za oknem już świta...
za spanie, super juz spia nasze watkowe dzieci
Cytat:
Dzień dobry
My od 6 na nogach, bo Edzik zarządził pobudkę
Wcześniej jadł 0:30, więc całkiem ładnie pospał
Co prawda o tej 0:30 obudził się ze strasznym płaczem i trochę trwało uspokajanie, ale porządnie beknął po jedzeniu i chyba mu ulżyło
Mam nadzieję, że Eda zaraz padnie i jeszcze odeśpię trochę...
ooo super, widze ze juz normuje sie dzieciom spanie
Cytat:

Ja mam dziś kawkę na ogrodzie na 11 tą a mąż składał mi życzenia 24:01 szaleniec a ja marzyłam tylko o spanku.
hahaha a ja myslalam ze urodziny masz!

Cytat:
ja również wszystkim Aniom życzę wszystkiego najlepszego! To chyba najpopularniejsze imię wśród mam na naszym wątku

oo niezdawalam sobie sprawy ze mamy tyle ann na forum!
wszystkiego najlepszego dla kazdej anny obchodzacej dzisiaj imieniny

p.s. hanny tez maja?

u nas spoko luz
mlody poszedl spac po 20tej, dotankowal sie jakos kolo 4tej potem sen do 6 i udalo mi sie przymknac oko na 30 min jeszcze

dzisiaj szczepienie. nienawidze szczepien
Stary 2011-07-26, 07:58   #2619
ania2631
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH WATKOWYCH ANN
Stary 2011-07-26, 08:13   #2620
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry

wszuystkiego naj dla an i han

ja jem sniadanko
olenka z tatusiem spi wtulona

pospala do 5 no i spi do teraz

dzisiaj ostatnia kontrola bioderek na 13, prosimy o kciuki
Stary 2011-07-26, 08:38   #2621
zosiaaa
Zadomowienie

hej

Wszystkiego naj dla dla wszystkich Aneczek i Haneczek

Matal ale słodziak z twojego Edy, no i tż też sie postarał z różami

Zytus widzę że Igorek ma nowego kolegę , no i imię idealnie dobrane

Agus87 za bioderka

Agnieszka_pe25 ja też nie lubię szczepień i trzymam kciuki żeby było bez płaczu

mój mały wczoraj zrobił nas w konia, normalnie jest kąpany koło 19.30, 20.00 jedzonko i spać idzie około 21.30
a wczoraj przysnął o 19 i obudził się o 1.40 , poszedł spać na brudaska bo przecież w nocy nie będę go kąpała
teraz nie śpi od 7.00 i rozmawia z czym się da

wasze dzieciaczki zasysają piąstki a mój nauczył się zasysać dolną wargę i ją ssa

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:59   #2622
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja jem sniadanko

kciuki sa
3 wizyty macie?
u nas skonczylo sie na 2giej
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
hej

Wszystkiego naj dla dla wszystkich Aneczek i Haneczek

Matal ale słodziak z twojego Edy, no i tż też sie postarał z różami

Zytus widzę że Igorek ma nowego kolegę , no i imię idealnie dobrane

Agus87 za bioderka

Agnieszka_pe25 ja też nie lubię szczepień i trzymam kciuki żeby było bez płaczu

mój mały wczoraj zrobił nas w konia, normalnie jest kąpany koło 19.30, 20.00 jedzonko i spać idzie około 21.30
a wczoraj przysnął o 19 i obudził się o 1.40 , poszedł spać na brudaska bo przecież w nocy nie będę go kąpała
teraz nie śpi od 7.00 i rozmawia z czym się da

wasze dzieciaczki zasysają piąstki a mój nauczył się zasysać dolną wargę i ją ssa
no wlasnie j zawsze pilnuje zeby po 18stej nie usnal, a teraz jak klade go szybciej to nie spi od po 16stej juz i udaje sie go przetrzymac do 20stej

niezly numer wam wykrecil i usnal spowrotem w tej nocy?

jaka jestem zlllllllaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa
mam nowy wydatek niespodziewany!:bab a:
zepsula mi sie waga.
myslalam ze baterie padly ze niechce wazyc,
wcz kupilam nowe i
a przestala wazyc jak tz na nia wszedl, teraz bede sie smiala ze mi zarwal
Stary 2011-07-26, 09:06   #2623
bzyczka1
Zakorzenienie

Zosia no to faktycznie zrobił wam psikusa my jak młoda zaśnie i mija godzina jej kąpieli budzimy ją koło 21, szybko kąpiemy i idzie dalej spać.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:12   #2624
MoniaK
Zakorzenienie

Hej
U nas noc bardzo fajna, wyspałam się. Miałam dwie pobudki o 2 i o 6, więc super wynik Rano mąż przejął Tymcia a ja pospałam jeszcze godzinkę.

Eweska, zrób kiedyś zdjęcie jak sobie ssają te piąstki

Grazin, jak się czujesz, przeszło?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:22   #2625
aniutka_85
Raczkowanie

[QUOTE=TheXanthippe;283442 53]Moria moja tez tak robi... ostatni nauczyla sie zagryzac dziasla tak ze nie idzie ruszyc smoka w buzi i smieje sie przy tym zawadiacko . Kilka dni temu sie martwilam teraz czekam az krzyczy o papu. Raz krzyknie co 3 godziny a raz nie je 6. Poki wciaga mi min. 500ml dziennie i nic innego sie nie dzieje nie bede sie przejmowac
Musiałam tylko zmienic mleko bo tamtego wogole nie chciala jesc teraz jestesmy na gerberze a mi sie ostala prawie cala paka 800g bebilonu i wiecie co moj Tż powiedzial ŻE ON JE ZJE/WYPIJE BO MU SMAKUJE

Mi zostało całe opakowanie NANu więc zabielamy sobie nim kawkę i jest pyszna

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Grazin jak sie nudzisz to pewnie pare dziewczyn chetnych sie znajdzie zeby podrzucić Ci swoje maluchy

A ja pokaze nowego kolege Igora, jak sie zapoznawali
jak ja się boję tych psów ale nie będę przytaczac zbędnych opowieści

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Tak jak kiedyś babka jakaś na ulicy zauważyła że Wiktor tak cycka piąstki to mówiła że dziecko glodne, albo mu sie pić chce, żeby mamusia mu się dała napić

Bo dziecko jak ssie łapki to od razu głodne :/
Niestety moi teściowie też tak uważają. Jakbym Hanię tam zostawiła na tydzień to by mi z niej zrobili ludzika Michelin z oponkami, bo ona też jest na etapie namiętnego wsuwania piąstek

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Czeeeeść!!!

Boże jak mi źle bez Was, czuje się jakaś nie w temacie i opóźniona
Bez netu to jak bez ręki normalnie. Najpierw nawalił zasilacz od laptopka a teraz wysiadł net w piątek czy w sobotę i tak tylko z doskoku na laptopku męża z blueconecta.
U mnie ogólnie nuda, chodzę na siłownie i choć pocę się jak pies to z wagi nic nie schodzę, to przez to dojadanie słodyczy na pewno, musze zacząć z tym walczyć, zamiast +8 kg pozostałych mam teraz +9 oj oj źle !!!!
Mała dziś wieczorem ostatni raz antybiotyk na tą bakterię wstrętną, mam już dość robi z 7 kup dziennie i w nocy męczy ją brzuszek, mam nadzieję że szybko przejdzie teraz jak już skończyłysmy.
Jutro rano znowu łapiemy mocz do poje3mniczka na posiew, szczepienie przełożone o tydzień.

A byłam dziś w biedronce i widziałam namioty plażowe za 25 zyla, ma któraś???
Chce kupić ale nie wiem jak po rozłożeniu - czy to nie kicha jakaś?

Całuje Was wszytskie mocno i mam nadzieję że już niedługo będę z Wami na bieżąco znowu
Ja też widziałam ten namiot rozłożony i powiem, że jak za 25zł o się opyla, ale właśnie chyba nie miał żadnych mocowań więc trza by było go czymś obciążyc.

Cytat:
hej
a my od 5.30 nie śpimy, teraz zeszłam zrobić śniadanko właśnie kończę i mały przysypia więc lecę z nim spać.
O 4 musiałam ściągnąć pokarm bo cyc mi napuchł a mały nie chciał na śpiocha pić, anulinka razem doiłyśmy ale ja bez samolotów

Wszystkiego najlepszego dla każdej wątkowej Ani i Hani mamusi oraz córusi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH WATKOWYCH ANN
Cytat:
dzien dobry

ja jem sniadanko

proszę

No i razem z córką dziękujemy serdecznie za życzenia imieninowe

U nas nocka super, Hania w nocy śpi jak zabita. Zjadła o 2 później o 6.30, trochę pospała i teraz przemawia do pingwinków na karuzeli
W weekend byliśmy u rodziców i Haniutek nałapał tyle wrażeń, że wieczorkiem była już tak zmęczona tym wszystkim, że strasznie płakała, marudziła i wogóle, już mieliśmy zamiar w nocy wracac do domciu, ale na szczęście usnęła, a później całą niedzielę odsypiała. Ja to zauważyłam, że ona tak reaguje na moją teściową, a akurat spaliśmy u nich, jak śpimy u moich rodziców to takich cyrków nie ma Więc ku radości mojej mamy, będziemy spac u nich na następny raz. Załatwiliśmy też chrzciny na 14 sierpnia daliśmy księdzu 100zł i o dziwo chciał nam resztę wydac

A ja już dostałam pierwszy prezent na imieniny: a mianowicie piękny, obfity ale na szczęście nie bolący okres a były takie plany na wieczór

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:28   #2626
matallewar
Zakorzenienie

No i Edzik nie dał już pospać

Najlepszego dla Aneczek i Haneczek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:34   #2627
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Hej
U nas noc bardzo fajna, wyspałam się. Miałam dwie pobudki o 2 i o 6, więc super wynik Rano mąż przejął Tymcia a ja pospałam jeszcze godzinkę.

Eweska, zrób kiedyś zdjęcie jak sobie ssają te piąstki

Grazin, jak się czujesz, przeszło?
Jak mi się uda ich uchwycić to zrobię

Dzień dobry
co do nocki to nie będę pisać bo pobudki ciągle takie same, chłopcy regularni są

Pochmurno jest, mam nadzieję, że choć troszkę się wypogodzi bo chcę wyjść z chłopcami w końcu.

co do mleka Nan to fuj jest ohydne i śmierdzi, Aniutka nie wiem jak wy pijecie kawkę z tym mlekiem
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:39   #2628
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie i dzidziusie
Witam się dzisiaj tak wcześnie jak na mnie, bo czekam na położną mam nadzieję, że w końcu dotrze. Mała jeszcze przysypia w naszym łóżku - też bym z nią spała, gdyby nie ta "oczekiwana" wizyta .

Dzisiaj Nasze święto wszystkie Anusie i Hanusie
U mnie nawet podwójne, bo mam też dzisiaj urodziny...czekam z niecierpliwością na prezent od Tż, no i przynajmniej dzisiaj nie muszę gotowac - zostałam zaproszona na obiad

Śliczne te nasze wątkowe dzieciaczki
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:42   #2629
andziot
Zakorzenienie

Grazin i jak dziś, lepiej się czujesz ??

eweska się uśmiałam od rana tym wspólnym ssaniem piąstek
śliczni ci Twoi mężczyźni

mamaoptymistka za 6 tyg
czyli Franek dziś też pospał, skoro ściągać musiałaś ??

82anusia za 5 tyg

anulinka2009 Pepe dziś pobił moją Gabunie w spaniu, obudziła się o 3:30 (bo Zosia wędrowała po naszych łóżkach

aga_pe za szczepienie
wagi drogie nie są, no chyba, że chcesz porządną
a może lepiej bez ja nie mam i nie narzekam

agus za bioderka

aniutka_85 piękny prezent dostałaś pierwszę słyszę żeby ksiądz resztę wydawał

Witam się !

gdzie daisy pytam się ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:43   #2630
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki sa
3 wizyty macie?

no wlasnie j zawsze pilnuje zeby po 18stej nie usnal, a teraz jak klade go szybciej to nie spi od po 16stej juz i udaje sie go przetrzymac do 20stej

zepsula mi sie waga.
wcz kupilam nowe i
tak pbo za pierwszym razem costam bylo nie teges
IIA czy cos
ale ostatnio juz bylo dobrze
wiec kazal teraz ostatni raz

a ja sie nie moge dodzwonic do zadnego dermatologa
nie schodzi jej ta wysypkaaa nie wiem czy to posmarowac
zmienilam proszek na jelp i wczoraj wszystko wypralam w nim bo mowia, ze lovela do d.py jest
no i musze z nia jechac do kogos by cos zapisal na zlagodzenie
kurde mam nadzieje, ze to nie AZS
a jesli tak to niech jej chociaz zejdziee, dajcie jakies kremyyy bidula
ale na buzi jest lepiej...
z tym, ze ona nie placze bo jej to nie swedzi
Stary 2011-07-26, 09:53   #2631
andziot
Zakorzenienie

Dziewczonka wszystkiego najlepszego !!!!!
Spełnienia marzeń i mnóstwa radości !!!

Stary 2011-07-26, 09:54   #2632
agus87
Zakorzenienie

w Albumie Oleńka 3 miesieczna i Nataniel 2 tygodniowy
Stary 2011-07-26, 10:08   #2633
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dziewczonka wszystkiego najlepszego !!!!!
Spełnienia marzeń i mnóstwa radości !!!
Buziak
Stary 2011-07-26, 10:16   #2634
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
aga_pe za szczepienie
wagi drogie nie są, no chyba, że chcesz porządną
a może lepiej bez ja nie mam i nie narzekam
ojjjjjjj
jak nie bede miec to katastrofa
mialam fajna, elektroniczna, z pomiarem tkanki tluszczowej itd. wrrr
jakbym miala taka figure jak ty to bym wagi tez nie potrzebowala
Cytat:
tak pbo za pierwszym razem costam bylo nie teges
IIA czy cos
ale ostatnio juz bylo dobrze
wiec kazal teraz ostatni raz

a ja sie nie moge dodzwonic do zadnego dermatologa
nie schodzi jej ta wysypkaaa nie wiem czy to posmarowac
zmienilam proszek na jelp i wczoraj wszystko wypralam w nim bo mowia, ze lovela do d.py jest
no i musze z nia jechac do kogos by cos zapisal na zlagodzenie
kurde mam nadzieje, ze to nie AZS
a jesli tak to niech jej chociaz zejdziee, dajcie jakies kremyyy bidula
ale na buzi jest lepiej...
z tym, ze ona nie placze bo jej to nie swedzi
ehhh
okropne te problemy skorne.
mlodego swedzi, pociera buzie pielucha
Stary 2011-07-26, 10:28   #2635
Klaterina
Zadomowienie

hej mamusie

wszystkim imieninowym solenizantkom ślę duuużo buziaków

Dziewczonka dla Ciebie podwójne

agus87 za bioderka

eweska chłopcy wyglądają rewelacyjnie

w nocy było standardowe budzenie także trochę sie niedospana czuję, przez brak opalenizny mam tylko coraz większe cienie pod oczami a na extra tapetowanie się nie mam ochoty ściągnęłam mleko bo zostawiam Radzia u teściowej po wizycie u pediatry i jade oddac kiecke, która kupiłam w H&M.
Uciekam się przygotować do wyjścia
Stary 2011-07-26, 10:29   #2636
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
kciuki sa
3 wizyty macie?

zepsula mi sie waga.
wcz kupilam nowe i
na szczęście usnął
a co do wagi to ja mam
ale coraz rzadziej na nią wchodzę żeby się nie stresować
i czasami to myślę że lepiej by było jej nie mieć wogóle

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Zosia no to faktycznie zrobił wam psikusa my jak młoda zaśnie i mija godzina jej kąpieli budzimy ją koło 21, szybko kąpiemy i idzie dalej spać.
no właśnie zastawiałam się czy budzić, ale tak spokojnie spał że było mi szkoda, a Lilka jak jest tak wybudzona to bez problemu zasypia??

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i dzidziusie
Witam się dzisiaj tak wcześnie jak na mnie, bo czekam na położną mam nadzieję, że w końcu dotrze. Mała jeszcze przysypia w naszym łóżku - też bym z nią spała, gdyby nie ta "oczekiwana" wizyta .

Dzisiaj Nasze święto wszystkie Anusie i Hanusie
U mnie nawet podwójne, bo mam też dzisiaj urodziny...czekam z niecierpliwością na prezent od Tż, no i przynajmniej dzisiaj nie muszę gotowac - zostałam zaproszona na obiad

Śliczne te nasze wątkowe dzieciaczki
Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i pociechy z córuni

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:29   #2637
anula_81
Zakorzenienie

Jeju jak wczoraj naskrobalyscie no! jak ja mam was doczytac co????????
my zaraz spadamy na dalsze zwiedzanie bo sie rozpogadza

chcialam tylko powiedziec ze tesknie i dziekuje za zyczonka imieninowe i podwojne zyczonka dla DZIEWCZONKI!!!

Zosia grzeczna budzi sie po polnocy ale zaraz zasypia bez jedzenia, jadla o 2:30 i o 5:50 wiec nie jest zle

Mam nadzieje, ze o mnie nei zapomnicie podczas mojej nieobecnosci urlopowej.....
podczytuje ale jak na zlosc jak mnie nie ma to piszecue na potege..

Ps. a moj TZ nie pamieta, ze mam dzisiaj imieniny...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:38   #2638
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość

Dziewczonka dla Ciebie podwójne

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i pociechy z córuni

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

chcialam tylko powiedziec ze tesknie i dziekuje za zyczonka imieninowe i podwojne zyczonka dla DZIEWCZONKI!!!

a dla Ciebie imieninowe
Stary 2011-07-26, 10:48   #2639
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ps. a moj TZ nie pamieta, ze mam dzisiaj imieniny...
mój też o moich zapomniał w tym roku
wybaczyłam

Stary 2011-07-26, 10:56   #2640
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dziewczonka najlepszego rowniez z okazji urodzinek!!!!! mialam nosa ze dzisiaj ktos rowniez swietuje urodzinki

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

mialam wam napisac ze nauczylam dominika pisac jego imie

z tym ze napisal je:
-od tylu
-d zamiast d pisze b(odwrocone d)
-zamiast c pisze odwrocone c
jest leworeczny (prawonozny prawooczny) bedzie sielanka w szkole
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości