|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
kurczę dziewczyny nie wiem co zrobić...
moje końcówki wymagają podcięcia, jakieś 0,5cm do 1cm, ale nie wiem czy sama mam ścinać (chociaż nie potrafię czytałam o jakiejś metodzie 3 kucyków ) czy wybrać się do fryzjera... tylko tutaj nie mam żadnego fryzjera który w jakiś sposób zna się na kręconych i wszyscy pewnie chcieliby prostować, bo by sobie nie poradzili podciąć końcówek na sucho... w sumie włosy mam ścięte w 3 warstwy i te 3 warstwy są zrobione na równo.. myślałam, żeby zaryzykować ściąć w trójkąty, chociaż nie wiem jaki to efekt będzie... możecie coś poradzić?
|
#38372 | |
|
Zakorzenienie
|
Po wodzie
już poprawiamCytat:
Ubrałam trampy i dżinsy i dobrze bo były wycieczki krajoznawcze, z czego wróciłam do domu na 19 zamiast o 16 ;] Ale dla tych widoków było warto - pogórze dynowskie prawie jak Bieszczadki żeby jeszcze jeść dali, mienso czy inny obiad ;] Używałam ostatnio kremu biedronkowego z shea, z odżywką z awokado i efekt miły, bez pucha ![]() Niniejszym polecam do odżywek rozmiękczających włosy Przy niskiej porowatości
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-25 o 21:54 |
|
|
|
|
#38373 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
ale z jakiego powodu wymagają?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Acha. I co? Nie lepiej to na stopy zamiast na skalp ładować? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#38374 |
|
Rozeznanie
|
Czego NIE powinno być z żelu aloesowym? Gdybyście mogły napisać kilka tych nazw, które pojawiają się najczęściej a są niechciane, a jeśli ich jest bardzo dużo to porobię zdjęcia składom i wam zaprezentuje i wybierzecie mi najlepszy
Głównie chciałabym nakładać na skalp.Czy w zwykłych aptekach będzie ta bielenda powitanie z afryką? czy tylko w doz? |
|
|
|
#38375 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski czy ktoś z Was ma może teorię na temat tego dlaczego od czasu jak zaczęłam CG, to często mam takie duże wypryski na skalpie? Kurcze, zastanawiam się czy nie odstawić mycia odżywką...
Ajrisz, nie miałam jeszcze okazji pogratulować Ci zdobycia wyczekanego tytułu, więc: Gratuluję Ci tego mgr jak nie wiem co |
|
|
|
#38376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do rączek/stópek jest fajny
|
|
|
#38377 | ||
|
Zakorzenienie
|
no zobaczymy co z nich wyciągnę
![]() Cytat:
Cytat:
i juz słysze o tym garnierze i słyszę
|
|
#38378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może kupimy sobie garniera na spółę? ![]() a ja przymierzam się do sprzedaży na allegro got2b straight on fuj alkohol i ZUO, Nivea balsam prostujący silikony, pq i ZUO, goldwell do blond fluid Denat na drugim miejscu, pq, poza tym już nie jestem za bardzo blondowa , szampon elseve do farbowanych, może jeszcze coś by się znalazło, wszystko napoczęte, myślicie, że osobno, czy zrobić z tego paczkę?sprzedawałam na allegro raz tylko ![]() aaa no i prostownicę chyba sprzedam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-25 o 21:57 |
|
|
|
|
#38379 |
|
Raczkowanie
|
Przed chwilą po Glorii nie nałożyłam Joanna Naturia z miodem i co? Loczki od razu wróciły (a od dłuższego czasu ani widu ani słuchu). Coś w niej musi być, bo nawet nakładanie żelu i stylizacja nie pomagała, a dziś po prostu nałożyłam turban, a kręcą się
|
#38380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ufam, że dobrze zrobi skalpowi skoro nie szkodzi
Jak będę ciągle tylko aloes ładować to się przeje i mi nic nie zostanie :P A lnu mi się gotować nie chceCytat:
miał być dzień zabawy z komputerem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poprawka - dla porowatości niskiej ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Dzieweczki, ja nie piszę bom nietomna i najczęściej przelotem ale podobają mi się bardzo wszystkie wrzucane zdjęcia włosków! ![]() Mgiełka - bardzo podoba mi się Twój skręt, koleżanka ma podobny i od dawna ślinię się do jej włosów ![]() A jednen z kolegów ktorego dzisiaj spotkałam jest kręcony, aż chce się pougniatać
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-25 o 22:06 |
|||||
|
|
|
#38381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy nie potraktować ich w taki trójkąt. Czy w takim ścięciu w trójkąt można zrobić warstwy? Chcę ściąć, bo wydaje mi się, że końcówki są suche i niektóre rozdwojone... Faq czytałam, nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie... ps. nigdy nie byłam dobra w rysowaniu w paincie
|
|
#38383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#38384 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Dzisiejsze:
odżywka Isana z babassu szampon Ziaja z aloesem odżywka Garnier z awokado plunking bez rozczesywania ![]() wygniecione loczki z zielonym żelem do stylizacji Rossmann i sobie schną, na efekty czekamy
|
|
#38385 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(mam hopla na tym punkcie ), dziś widziałam ładną i się waham, bo pieniądze od razu zaczęłam przeliczać na... kosmetyki do włosów (pierwszy raz nie na książki) ![]() Cytat:
Cytat:
Włosy w trójkąty to chyba nie za bardzo przy kręconych wg mnie, ale jak kto lubi ![]() Cytat:
Teraz, aby nadal było sympatycznie i tak fajnie Cytat:
![]() Cytat:
Dobry pomysł z tą prostownicą, byłaby kasa na kosmetyki tylko nie wiem za ile by poszła, a szkoda mi ją sprzedać za grosze
|
|
#38386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także szacun bo wiem przez co przechodziłaś ![]() Ja nie wiem jak Wy to robicie, że Wam się w torbie na laptopa mieści coś poza laptopem i kablami Fakt faktem, że mój ma 17 cali i żeby znaleźć torbę ładną i pakowną w miarę nie było tak łatwo Ale ja to w ogóle jak juczny osioł wyglądam na codzień, bo torba z lapkiem, torba z rzeczami na siłownię i jeszcze torba "moja", która jest wielkim workiem ![]() Generalnie nie jest mi dane Was nadrobić, bo dzisiaj dla odmiany nie miałam internetu w pracy
|
|
|
#38387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwaj bracia o przepięknych włosach: idealne, równe, błyszczące korkociągi
|
|
#38388 | ||||||||||
|
|
No to w zasadzie większośc moze być. Nie wiem, co lubi Twój skalp.
Pomysł ze zdjeciami jest najlepszy - wrzuc, cos wybierzemy. Cytat:
Cytat:
Co prawda nie znam sie na tym, ale może będzie więcej chętnych? a potem będziemy ratowac im włosy Cytat:
Cytat:
tylko uważaj, bo mocznik w takim stężeniu złuszcza. Nie chcemy znowu leczyć skalpu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciachaj sama Na kręconych i tak nie będzie widać, czy krzywo ![]() Cytat:
![]() Idę spać dobranoc i do jutra przyjemnych lokowanych snów życze
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-25 o 22:28 |
||||||||||
|
|
|
#38389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lokaski, idę dalej na studia (tylko szkoda, że przegapiłam rekrutację na jedną uczelnię, ale w następnym roku złożę tam
|
|
#38390 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77 włosy gęste to ja mam, tylko nie wiem czy ryzykować czy dać sobie siana. z drugiej strony boje się sama ścinać kłaki, że narobię sobie schodów
czy ścięcie w V da efekt lepszego skrętu? są jakieś uwagi co do ścięcia a typu skrętu/włosa?
|
#38391 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
|
#38392 |
|
Rozeznanie
|
Zamówiłabym tą bielende sobie w doz, ale te apteki jakoś nie są mi po drodze, więc będę szukać w zwykłych.
No a zdjęcia tym żelom zrobię, o ile aptekarki nie będą mi zrzędziły, że jak to, wszystko jest dobrze i o ile aparat w telefonie zrobi wyraźne zdjęcia. |
|
|
|
#38393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mogę tylko pocieszyć, że piąty wreszcie z górki ![]() Cytat:
![]() I ja też dobranoc |
||||
|
|
|
#38394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i ja zmykam spać Obejrzałam nowe True Blood, spinam włosy w ananasa i lulu
|
|
|
#38395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heheh nooo tył mam podobno całkiem ok
Cytat:
musimy się znowu gdzieś kiedyś umówić bo nie mam z kim na codzien rozmawiać o włosach czy paznokciach kto mnie zrozumie oprócz was ![]() Cytat:
i się trochę boję, tam regulamin ma kilometr!Cytat:
Bo to chyba tak jest, ze u siebie się widzi beee a ktoś jak patrzy to mowi ze spoko jest.Cytat:
umaluj się koniecznie i nie zapomnij kiełbachy na budowie to ponoc mus ![]() nooo ja też swojej prostownicy chyba mogę się pozbyć ![]() Pokręconych snów dziewczyny ![]() ja też nadrobiłam i kładę się zaraz ale ja jutro nie myje! (to już 3 dzien!) siedze w domu z dziewczynami i nie musze wyglądać zepnę je jakoś i jutro zabieram się za olejowanie! (mocne postanowienie )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-26 o 09:53 |
||||
|
|
|
#38396 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkość rozwoju tego wątku mnie szokuje :O
Hipp z Babydreamem wytrzymywałam po około 1,5 miesiąca, obecnie mam wakacje i chce spróbować Alterry rossmannowskiej, też z tego co czytałam bez SLS i silikonów. I niech moc będzie ze mną. A właśnie - Babydream miał taki minus, że ewidentnie rozjaśnił mi włosy Mycie odżywką w ogóle jest poza granicami mojej wyobraźni, ale jeśli będę mogła przez dwa dni zostać w domu to spróbuję. Pozory mylą - włosy mam takie "dziecięce", miękkie, podatne, a żeby je obciążyć wystarczy malutki kroczek za daleko w pielęgnacji. A, to są zdjęcia sprzed jakiś dwóch miesięcy, do dziś tylko długość się zmieniła, kosmetyki te same od roku.
|
#38397 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ?Mam czarne kręcone włosy do łopatek i ostatnio strasznie je zaniedbałam
![]() popołudniu wkleję ich zdjęcia |
|
|
|
#38398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nas też
![]() Cytat:
Alterra ma niestety "SCS" a to coś właściwie jak SLS. Ale w dobrym towarzystwie. Jeśli idzie o Alterki owocowe to lepiej odżywkę, a do mycia Alterra szamponożel dla wrażliwców. (chyba że możesz mieć nadwrażliwość na alkohol, ale to rzadki przypadek) Cytat:
Cytat:
Czytaj FAQ i Pigułę
|
|||
|
|
|
#38399 | |||||||
|
|
Zwariuję z tym skajtałerem. Kiedy podnoszą szalunki na termosie, to ja nie śpię
wszystko zniosę - pociągi, tramwaje, ciężarówki, motocyklistów pędzących w nocy na autostradę, ale walenia i pracy podnośnika hydraulicznego jakoś nie mogę przespać Jak dobrze, że za tydzień będę już mieszkać daleko od tego potwora. Cytat:
Sama się zastanawiam, ale nie chcę robić kolejnych studiów psu na budę. Szkoda mi kasy, a już jestem za stara na stacjonarkę Cytat:
Kiedy łapiesz każdy suchy kosmyk z osobna, to nie jesteś w stanie narobić sobie schodów, bo nie tniesz warstwami. Cytat:
V jest typowym cięciem na przerzedzenie. Z tyłu zostaje ogonek. Znaczy, że działanie mocznika zmienia się wraz ze stężeniem. Byś potem nie żałowała. Cytat:
![]() Ale wyłącznie stosowałaś te szampony czy jeszcze jakieś odżywki, stylizatory? Co prócz tego nakładałaś na włosy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Włosy po Fitomedzie i alterce morelkowej oraz emulsji humektantowej z kapką Tigi b/s są dziś miodzio Ciekawe jak długo Robi się coraz cieplej, możliwe spuszenie...
|
|
#38400 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Lokaski
Ja wczepku i turbanie na głowie, a pod nim BOBAS . Kawa za mną, więc zaraz się wezmę za mycie.Ajrisz, super z wypłatowym postanowieniem Pamiętam, że ja za swoją pierwszą wypłatę 200 lat temu kupiłam suszarkę z dyfuzorem. Służyła dłuuuugo aż padła podczas kolejnego usypiania dziecka 4 lata temu. I weź tu bądź matką skoro nawet maszyna nie dała sobie rady ![]() Pytałam wczoraj o wypryski na skalpie - wiesz, tak na pierwszy rzut oka, to nie widzę kokosa w składach moich kosmetyków, ale sprawdzę jeszcze dokładniej. Dzięki. Eloe77, współczuję atrakcji za oknem. Dobrze, że już niedługo. U nas właściwie spokój, jedynie wzmożony ruch samolotów w okresie letnim, ale do tego już się przyzwyczaiłam. Pamiętam jednak jak się budziłam w nocy kiedy przelatywały i za każdym razem miałam wrażenie, że tym razem coś wyląduje u nas w ogródku. Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2011-07-26 o 09:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

czytałam o jakiejś metodzie 3 kucyków
) czy wybrać się do fryzjera...
INSTAGRAM: 

Ajrisz, a gdzie mocznik? 
Przy niskiej porowatości

Gratuluję Ci tego mgr jak nie wiem co 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dwaj bracia o przepięknych włosach: idealne, równe, błyszczące korkociągi 
Na kręconych i tak nie będzie widać, czy krzywo
dobranoc i do jutra