Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 10:14   #991
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Pieleszka - gratulacje!! ale duża dziewczynka!!!

dla naszych solenizantek

u nas też noc nieprzespana z powodu kupy wiła się, stękała, trzeszczała, bąki puszczała bidusia już się zastanawiam co robić.
Czopek glicerynowy można podać? czy co? bo nie chcę chyba jeszcze kropelek bo to raczej nie kolka.
u nas to samo, masowalam malego dobre 1,5 h zanim zaczal gazowac i widac, ze mu ulzylo.
Efekt mama nie wyspana.

KTORA CHCE KODY NA PAMPERSY Z ROSSMANA???
Ja nie bede kupowac a mam dwa.
Stary 2011-07-26, 10:19   #992
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Zmalowana dobry filmik ! bączka nawet sobie puści

Słoneczko mnie też okropnie mdli, aż mam ochotę ale nie umiem
jakieś dreszcze mnie przechodzą w ogóle i spałabym.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:20   #993
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Kajol ja bym była chętna

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:20   #994
Natka_
Zakorzenienie

Gratuluję 40-stek Ja zaczęłam i w nocy odeszły wody, więc może i u Was?
Mój czop dopiero odszedł w szpitalu z resztą wód płodowych.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziś jedziemy na ktg po południu więc prosze o kciuki choć w cuda nie wierze widocznie Lilce sie nie spieszy na świat jeszcze

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
W nocy miałam kilka mocnych skurczy. Miałam wrażenie, że mała mi się ustawia w kanale, tak mocno napierała. Do tego bolały mnie plecy, tak jak na okres. Już sobie wyobrażam jakie będę mieć bóle krzyżowe przy porodzie...Na szczęście skurcze przeszły. Tłumaczę małej, że ma zaczekać na tatusia, wcześniej niż przed 4, 5 sierpnia zakaz wyjścia.

Za wszystkie nowe tygodnie
Spokojnie, ja miałam -fakt nic przyjemnego, ale do przeżycia Lepiej je znosiłam leżąc na boku na skurczach

Cytat:
u nas też noc nieprzespana z powodu kupy wiła się, stękała, trzeszczała, bąki puszczała bidusia już się zastanawiam co robić.
Czopek glicerynowy można podać? czy co? bo nie chcę chyba jeszcze kropelek bo to raczej nie kolka.
Masuj brzuszek, spróbuj posmarować też trochę odbyt oliwką. Czopki położna nam powiedziała, że dopiero jak nie będzie kupki 3 dni.

U nas kąpiemy Dominika razem z mężem. Frajda dla całej trójki!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:23   #995
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Słoneczko mnie też okropnie mdli, aż mam ochotę ale nie umiem
jakieś dreszcze mnie przechodzą w ogóle i spałabym.
dokładnie mam to samo i jeszcze mega głód czuję, a jak coś zjem to mnie mdli ... ja w nocy wstałam żeby kanapki robić

ach jak do wczoraj mogłam chodzić z brzusiem to teraz już chciałabym mieć synusia przy sobie

Stary 2011-07-26, 10:26   #996
Natka_
Zakorzenienie

Kajool ja też bym była chętna
Stary 2011-07-26, 10:28   #997
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dokładnie mam to samo i jeszcze mega głód czuję, a jak coś zjem to mnie mdli ... ja w nocy wstałam żeby kanapki robić

ach jak do wczoraj mogłam chodzić z brzusiem to teraz już chciałabym mieć synusia przy sobie
W nocy jak idę do wc - max2 razy to od jakiegoś czasu też muszę coś zjesć nawet kawałek ciasta,bo taki głód!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 10:29   #998
zanka205
Zakorzenienie

moja mała jak robi kupkę to stęka, ale nie z boleści tylko tak pociska heh
no i robi raz a czasem dwa razy na dzień, mam takie szczęście, że często zdarza się to przy zmianie pieluszki w nocy jak jestem nieprzytomna
tylko jej nóżki podnoszę i dociskam lekko do brzuszka to od razu leci kupa
i tak z 5 min siedzę nad nią bo robi i robi, w trakcie przysypia, masakra
no ale jak zrobiła kupkę to wypiła 60 ml mleka, 10 min później płakała i ręce sobie pożerała to dorobiłam i kolejne 60 ml wypiła, czyli w sumie 120
zawsze ma wilczy apetyt jak kupala przywali

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:32   #999
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
W nocy jak idę do wc - max2 razy to od jakiegoś czasu też muszę coś zjesć nawet kawałek ciasta,bo taki głód!
to jest normalne? kurde bo zaczynam się martwić

Stary 2011-07-26, 10:33   #1000
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Witajcie

madziaranew też mam takie koleżanki/znajome... złośliwe takie jakieś. Ostatnio księgowa w pracy u męża się go zapytała czy "już pękłam".

Ja przytyłam w ciąży 10kg, i nawet to niektórych w otoczeniu boli..Niektórzy ludzie są naprawdę okropni, zawistni... Ale mam doła

...

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

W niedzielę mówiłam do męża, że to już nasz ostatni weekend w dwupaku :p Ciekawe czy mi się sprawdzi.

nie zwracaj uwagi na toksycznych ludzi
szkoda Twoich nerwów
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Juz kiedyś pisałam Beatce. Ja mieszkam w Anglii i poziom znajomosci języka angielskiego nie pozwala mi na prace w moim wyuczonym zawodzie. Krótko mówiąc pracuje w biurowcu, gdzie dogladam porządku. Dbam by było czysto, by kuchnie były zaopatrzone ( kawa, herbata itp) praca Moze mało ambitna, ale ja lubię. Pozwala mi poprzez kontakty z ludźmi tu pracującymi uczyć sie języka. Codziennie dowiaduje sie Cos nowego Moze w przyszłości dzieki temu dostanę moja wymarzona prace.
Żadna Praca nie hańbi tym bardziej taka
Dobrze że jesteś między ludźmi
a jak jest Twoja wymarzona praca?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-07-26 o 11:03
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:34   #1001
Shira_83
Zadomowienie

hej Brzuchatki i mamusie

jestem kurza twarz nie nadrobię skończyłam na 9 stronie przyjechał do nas ciocia i nie mam czasu na wizaż no cóż dziś wyjeżdża

ale mamy DUŻO nowych mamusiek GRATULACJĘ!!

ZA WIZYTY PĘPUSZKI, PORODY TRZYMAM KOCHANE

dodałam zdjęcie jedno Krzysiowe z "odbicia" w klubie jest!dziś mamy drugą wizytę u lekarza ciekawe ile mój szerszeń przybrał lecę choć troszkę nadrobić!
Stary 2011-07-26, 10:35   #1002
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moja mała jak robi kupkę to stęka, ale nie z boleści tylko tak pociska heh
no i robi raz a czasem dwa razy na dzień, mam takie szczęście, że często zdarza się to przy zmianie pieluszki w nocy jak jestem nieprzytomna
tylko jej nóżki podnoszę i dociskam lekko do brzuszka to od razu leci kupa
no ale jak zrobiła kupkę to wypiła 60 ml mleka, 10 min później płakała i ręce sobie pożerała to dorobiłam i kolejne 60 ml wypiła, czyli w sumie 120
Dominik robił po każdym karmieniu kupkę, a teraz ma niestety problem. Ale jak już zrobi to też głodny jak wilk, chwyta za sutka jakby miał więcej nie dostać i przytrzymuje mnie za biustonosz rączką, żebym chyba nie zabrała
Stary 2011-07-26, 10:41   #1003
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
u nas to samo, masowalam malego dobre 1,5 h zanim zaczal gazowac i widac, ze mu ulzylo.
Efekt mama nie wyspana.

KTORA CHCE KODY NA PAMPERSY Z ROSSMANA???
Ja nie bede kupowac a mam dwa.
jak ci zostaly jeszcze to ja poprosze
w sobote polowalam ale nie udalo mi sie
Stary 2011-07-26, 10:55   #1004
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A tak w ogole to 100 lat i spelnienia marzen dla wszystkich dzisiejszych solenizantek - Ann
I ja sie dolaczam do zyczen!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
witam poranie oczywiscie z laktatorem
noc byla dzisiaj bardzo spokojna spalam w sumie 6godz. a tetus uwaga uwaga....9 godz.
zrobilam taki maly eksperyment i sama wstawalam na karmienie i przewijanie nie budzac Karola, zeby zobaczyc jak mi pojdzie kiedy skonczy mu sie urlop i nie bedzie mi mogl juz tyle pomagac w nocy co teraz. i sie udalo, jestem wypoczeta i szczesliwa, Dominis teraz spi a tatus robi sniadanko.
Brawa za dobra noc!

Cytat:
witam dziś właśnie kończę 40tc

dziewczyny wczoraj nie chciałam się chwalić ale miałam już skurcze , na ktg wyszły skurcze porodowe i wróciłam do domu i od 17 do 24 godz mierzyłam czas były różne jedne silniejsze drugie słabsze ale co 8 min .... już byłam zmęczona tych chodzeniem i mierzeniem czasu więc sie położyłam i co ...... d.upa przeszło ... teraz jestem wymęczona i zawiedziona bo już chciałabym być po .... może nie potrzebnie się kładłam ... jakbym chodziła to może by coś ruszyło ....
Sloneczko trzymam kciuki, aby jednak szybko cos sie rozkrecilo. Ale nie obwiniaj sie, ze sie polozylas, gdyby to mialy byc juz skurcze porodowe, to by nie minely po odpoczynku.

Cytat:
Te moje chrapanie to nie takie prawdziwe chrapanie. Mam problem z zatokami. Wydaje mi sie ze są gdzies przytkane i jak spie to sie odtyka czasami i powietrze przelatujace robi wrażenie chrapania. Kupiłam sobie preparat sinus rinse, który polecala jedna z dziewczyn i Bede próbować. Mam ogromna nadzieje ze pomoże. Wiem ze chrapanie Moze przeszkadzać zwłaszcza rano gdy sen jest Juz płytki.
To ja nie chwalac sie go polecalam, daj znac, czy na Ciebie zadziala.

Cytat:

Dziś jedziemy na ktg po południu więc prosze o kciuki choć w cuda nie wierze widocznie Lilce sie nie spieszy na świat jeszcze
Juz sa zacisniete!

Cytat:
Ja przytyłam w ciąży 10kg, i nawet to niektórych w otoczeniu boli..Niektórzy ludzie są naprawdę okropni, zawistni... Ale mam doła
To naprawde malo przytylas, nie przejmuj sie glupim gadaniem, ja juz nawet nie mowie ile ja mam na +

Cytat:
Juz kiedyś pisałam Beatce. Ja mieszkam w Anglii i poziom znajomosci języka angielskiego nie pozwala mi na prace w moim wyuczonym zawodzie. Krótko mówiąc pracuje w biurowcu, gdzie dogladam porządku. Dbam by było czysto, by kuchnie były zaopatrzone ( kawa, herbata itp) praca Moze mało ambitna, ale ja lubię. Pozwala mi poprzez kontakty z ludźmi tu pracującymi uczyć sie języka. Codziennie dowiaduje sie Cos nowego Moze w przyszłości dzieki temu dostanę moja wymarzona prace.
Pamietaj, ze zadna praca nie hanbi! Wazne, ze masz prace, ze ja lubisz i dzieki niej poznajesz jezyk.

Cytat:
Stapelka mozna, ale moze wyprobuj najpier masaz, podkurczania nozek, ulozenia na brzuszku, szkoda Zuzke przyzwyczajac do wspomagaczy. Jeden dzien bez kupki to jeszcze nie jest zle.

Ja dzis bylam na wymazie, mam nadzieje, ze zdaze odebrac wyniki.

aha w tym tygodniu tez moze mnie byc troche mniej, bo mam goscia w domu i nie wypada mi siedziec przy kompie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:02   #1005
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Telik nie mam sprecyzowanego dokładnie co konkretnie to ma byc. Lubię prace w biurze, przy komputerze. Lubię pracowac z ludźmi i dla ludzi. Lubię jak Cos sie dzieje. Im większy harmider tym lepiej. Kiedyś marzyłam by zostać maklerem giełdowym. Jestem bardziej umysłem ścisłym. Przed wyjazdem z Polski pracowałam w firmie informatycznej. Posiadali oni swój własny informatyczny system zarządzania. Frajda było uczenie sie obsługi tego programu a pozniej praca nad wdrazaniem go w firmach i szkolenie pracownikow z zakresu jego obsługi. No ale trafił sie wyjazd za granice wiec Zostawiłam prace i wyjechałam. Szkoda mi było, ale wiedziałam ze tu zarobie lepsze pieniądze, bo ta firma w Polsce kiepsko płaciła. Cieżko by było z tego utrzymać rodzine.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:02   #1006
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

no to juz jesteśmy we 3 w klubie z taką wada
To Was przebiję-ja mam -9,5 i -9

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
moje kochane podczytałam Was troche zeby byc na biezaco witam serdecznie goraco pozdrawiamy z Igorkiem
Wszystkiego dobrego
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sms od Pieleszki:
Hania jest już z nami od 21:45.
58 cm i 4200 g urodziłam sama i jest najpiękniejsza na świecie.
GRATULACJE jaka duża dziewczynka
Cytat:
Pieleszka moje gratulacje.

Kurcze nie mowcie, ze mnie tu beda 3 dni trzymac zanim cos zaczna robic bo ja depresji poporodowej jeszcze przed porodem dostane.
Nie moge spac. Czekam na wolny prysznic zeby sie odswiezyc przed wizyta.
Ale Cie wymęczą

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa kiedy sierpniówki zaczną sie rozpakowywać

poki co popoijam miete w pracy, musze pokonczyc wszystkie swoje sprawy do konca tygodnia...
ależ bosko pewnie bedzie w domku posiedziec i wić gniazdko
Ja też jestem ciekawa
Czym się zajmujesz?

Cytat:
Wczoraj wieczorem z ciekawości zaczęłam mierzyc czas... moje twardnieje brzucha było idealnie co 6 minut i trwało 40sek... z tym że brzuch mnie nie bolał, tylko to twardnienie tez tak macie?
[/LEFT]
[/CENTER]
To podobno cwiczenia macicy do porodu-normalna rzecz

Ja miałam ciężkawą noc-obudził mnie ból brzucha-jak na okres, a potem dostałam biegunkę przeszło w miarę szybko.
Czy Wy też tak macie, że mogłybyscie ciągle jeśc??

BEATKA nie mogę się Ciebie doczekac

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:08   #1007
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny Gratuluję kolejnych tych
jeszcze troszkę i wszystkie będziemy po
dziewczyny Wy narzekacie że dzieci dają w kość a ja mam dwójkę naszczęście mój mały tzn ten większy ładnie śpi nawet jak się obudzi to zaraz śpi dalej
Mój malutki pije od 40-60 ml co 3h staram się go przetrzymywać aby pił co 3 h żeby w nocy lepiej spał kupę robi po każdym posiłku.Dzisiaj położna go wykąpała
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:09   #1008
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja juz po badaniach. Malec jakis tydzien mlodszy wiec dla nich chyba moge tu lezec do oporu Szyjka nie przygotowana do porodu, skurczy nadal brak
Jutro lewatywa dla pobudzenia, a w czwartek test oksytocynowy.

MAM WAZNE PYTANIE - L4 mam do piatku. Co bedzie jak nie urodze do tego czasu? Bo na to sie zanosi niestety. Wskoczy mi macierzynski? Czy jak sie lezy w szpitalu to jest jakos inaczej?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:09   #1009
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sms od Pieleszki:
Hania jest już z nami od 21:45.
58 cm i 4200 g urodziłam sama i jest najpiękniejsza na świecie.
GRATULACJE klask i:
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:11   #1010
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Proszę bardzo oby cud jednak nastąpił

Cytat:

Ja zaczynam 40tc Żadnych bóli i czopa też ani widu.... Ale właśnie też zauważyłam, że mocz mam jakiś taki mętny i czuć go bardziej...
To witaj w klubie ryczących czterdziestek widzę, że sytuacja u Ciebie taka, jak i u mnie no może poza moczem, bo ja czegoś takiego nie zauważyłam u siebie

Cytat:

Pewnie już lada moment. Karolinee ma termin na początek sierpnia, może się zacząć w każdej chwili.

Eeee tam, u mnie cisza jak makiem zasiał może się będziemy od końca rozpakowywać? Oby jednak nie...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień - chyba się wybiorę na poszukiwania magicznej herbaty z liści malin.
za kolejny tydzień no po liście malin możesz skoczyć, ale one nic nie dają przynajmniej u mnie

Cytat:
za kolejny tydzień, ......a ja już bym chciała Maksia mieć przy sobie
No ja też już bym chciała, żeby szanowna panna Maja wylazła, ale ona tylko przeciąga się, kręci i nic sobie z tego nie robi

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Gratuluję 40-stek Ja zaczęłam i w nocy odeszły wody, więc może i u Was?
Mój czop dopiero odszedł w szpitalu z resztą wód płodowych.
No oby Natka, oby

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-07-26 o 11:16
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:16   #1011
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz po badaniach. Malec jakis tydzien mlodszy wiec dla nich chyba moge tu lezec do oporu Szyjka nie przygotowana do porodu, skurczy nadal brak
Ale Cię biedną wymęczą .
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Eeee tam, u mnie cisza jak makiem zasiał może się będziemy od końca rozpakowywać? Oby jednak nie...
Nie strasz. A pamiętasz jak było z Natką? Nic się nie działo i nagle wody odeszły, akcja jak z filmu sensacyjnego.

Nudzi mi się. Chyba się pouczę

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-07-26 o 11:19
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:17   #1012
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
To Was przebiję-ja mam -9,5 i -9

Ja też jestem ciekawa
Czym się zajmujesz?

:
a myślałaś o operacji na oczy?
a ja zarządzam rodzinną firmą warz z bratem i tatą
firma zajmującą sie dystrybucją rusztowań,szalunków i innych niekobiecych rzeczy
fajnie bo niewiele jest kobiet w mojej branży (choć to powoli sie zmienia)
pozatym korzystam ze swobody jaką daję bycie szefem dla siebie samego

poza tym mój mąż tez ma swoją firmę,
wiec jesteśmy od siebie niezależni
to ma dla mnie duże znaczenie
Cytat:
Telik nie mam sprecyzowanego dokładnie co konkretnie to ma byc. Lubię prace w biurze, przy komputerze. Lubię pracowac z ludźmi i dla ludzi. Lubię jak Cos sie dzieje. Im większy harmider tym lepiej. Kiedyś marzyłam by zostać maklerem giełdowym. Jestem bardziej umysłem ścisłym. Przed wyjazdem z Polski pracowałam w firmie informatycznej. Posiadali oni swój własny informatyczny system zarządzania. Frajda było uczenie sie obsługi tego programu a pozniej praca nad wdrazaniem go w firmach i szkolenie pracownikow z zakresu jego obsługi. No ale trafił sie wyjazd za granice wiec Zostawiłam prace i wyjechałam. Szkoda mi było, ale wiedziałam ze tu zarobie lepsze pieniądze, bo ta firma w Polsce kiepsko płaciła. Cieżko by było z tego utrzymać rodzine.
tez uwielbiam taką pozytywną adrenaline
Stary 2011-07-26, 11:18   #1013
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

kurcze nie dobrze, bo Cię będą dłużej tam męczyć

Cytat:
Nie strasz. A pamiętasz jak było z Natką? Nic się nie działo i nagle wody odeszły, akcja jak z filmu sensacyjnego.
Pamiętam, pamiętam - trzymam się tej myśli, jak tonący brzytwy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 11:19   #1014
brumek
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

Cytat:
Kurcze nie mowcie, ze mnie tu beda 3 dni trzymac zanim cos zaczna robic bo ja depresji poporodowej jeszcze przed porodem dostane.
Coś Ty, nie ma się czego obawiać, bo wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kochana Aniu, żyj nam sto lat w sielance spokoju i radości

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip dał nam znowu popalić w nocy nie spał od 3 do 5, potem obudziła się mała, więc wyglądam jak zombie, a teraz Filip jeszcze śpi...
Ja już trzecią noc taką miałam Bo kładziemy się o 3 i max o 5.30 się budzę rześka jak wiosenna bryza Niezła wprawka przed dzieckiem

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
my dzisiaj zaczynamy 38tc
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień - chyba się wybiorę na poszukiwania magicznej herbaty z liści malin.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
My zaczynamy dziś 40 tydzień
Cytat:
Ja zaczynam 40tc
Brawo dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas troszkę ciężka noc, Domusia znowu męczy kupka od 4 rano i śpimy jak na jawie
Oj, współczuję

Cytat:
Teliczku ja tez do końca tygodnia pracuje. Ale mnie to nie cieszy. Boje sie co ja Bede robic ??????? To Juz tylko Brumek będzie kobieta pracująca w tym gronie.
Ja jeszcze się na zwolnienie nie wybieram

Cytat:
Ale właśnie też zauważyłam, że mocz mam jakiś taki mętny i czuć go bardziej...
Uuu... Brzmi niestety DOKŁADNIE jak zakażenie albo grzybek

Cytat:
Kiedyś marzyłam by zostać maklerem giełdowym. Jestem bardziej umysłem ścisłym. Przed wyjazdem z Polski pracowałam w firmie informatycznej. Posiadali oni swój własny informatyczny system zarządzania. Frajda było uczenie sie obsługi tego programu a pozniej praca nad wdrazaniem go w firmach i szkolenie pracownikow z zakresu jego obsługi. No ale trafił sie wyjazd za granice wiec Zostawiłam prace i wyjechałam. Szkoda mi było, ale wiedziałam ze tu zarobie lepsze pieniądze, bo ta firma w Polsce kiepsko płaciła. Cieżko by było z tego utrzymać rodzine.
Makler to chyba straszliwie nerwowa praca i angażująca, prawda? Za to można zbić kokosy

A ja za godzinkę lecę do lekarza. Odbiorę wyniki na paciorkowca i może dowiem się jak tam sytuacja na froncie szyjkowym
Stary 2011-07-26, 11:19   #1015
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

zanetta wczoraj dostałam 2 paczki z halensa i jestem b.zadowolona.Szkoda że zrezygnowałaś z zakupów
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:21   #1016
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Witam wszystkie mamusie rozpakowane i te z brzuszkami

gratuluje nowym mamusiam
Pieleszko
patik87
JustPi

83monia
Madziulka_17

super się spisałyście

na razie jestem na bieżąco z dwiema ostatnimi stronami ale widzę że nie pędziecie tak strasznie więc może powoli nadrobie

tż pojechał właśnie po mój wypis ze szpitala bo wczoraj nie było jeszcze - dzwoniłam i mają zaległości

wczoraj był w usc zarejestrować Julkę i mamy już jej akt urodzenia a pesel będzie w urzędzie gminy za 2-3 tyg

Mała śpi - w nocy - odpukać - nawet nie płacze - je - śpi -je - spi - jak się obudzi to tylko patrzy i nie budzi się z krzykiem więc na razie raj

ja jeszcze trochę okrakiem chodzę bo mnie daleko nacięli - aż po samą prawie - tzn szew mi się kończy jakieś 2cm od drugiego wejsćia i trochę boli ale nawet ok.

Cytat:
witam dziś właśnie kończę 40tc

dziewczyny wczoraj nie chciałam się chwalić ale miałam już skurcze , na ktg wyszły skurcze porodowe i wróciłam do domu i od 17 do 24 godz mierzyłam czas były różne jedne silniejsze drugie słabsze ale co 8 min .... już byłam zmęczona tych chodzeniem i mierzeniem czasu więc sie położyłam i co ...... d.upa przeszło ... teraz jestem wymęczona i zawiedziona bo już chciałabym być po .... może nie potrzebnie się kładłam ... jakbym chodziła to może by coś ruszyło ....
na pewno ruszy kochana - ja też miałam cały boży dzień skurcze co 12-14 minut i dopiero na wieczór ruszyło pełną para

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Naszej Beatki wczoraj nie bylo na wizazu,napewno super daje rade , ona zawsze byla taka opanowana

.
ale widzę się stęskniłyście za mną

czasem mam komp włączony więc wisze na pasku ale tylko czytam - przeważnie jak się "doje" laktatorem

Cytat:
Patrzcie, patrzcie moja Emilie jest sama wśród tyluuuu facetów na 1 str
ta tooo ma sobie dobrze żeby jajuszek nie było i jej jeszcze wyrosną

Mój mąż zadeklarować wczoraj, że pierwszy kąpię mała,
mówi że już się boi ale będzie dzielny
Zanetko - ale Ty masz widzę stracha że będzie chłopczyk

ja Ci mówię że będzie Emilie i juz

ha a wczoraj pierwszy raz kąpaliśmy małą i kąpałam ja i mój tato - bo tz musiał pojechać do swojej mamy wieczorem i jakbym ją przetrzymała z kąpaniem to by wypadło koło 23 dopiero bo długo śpi po jedzeniu

ale dziadek spisał się pierwsza klasa - odniósł małą w ręczniczku z łązienki do pokoju a tam ja załatwiłam reszttę zabiegów pielęgnacyjnych

dziś już tatusiowi się kapanie nie upiecze

Cytat:
zgadza się
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moja na razie tak na jedno posiedzenie pożera 60ml czasem chce ciut jeszcze ale myślę ze na razie jej wystarczy żeby za długo nie spała - po 60ml śpi ok. 3h z hakiem. w nocy nawet 3.5h
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

BEATKA nie mogę się Ciebie doczekac
Jestem

opis porodu wkrótce - na razie muszę gdzieś na boku pisac bo nie chce w kawałkach no i musi być dokładnie

aha wszystkiego naj naj naj dla wszystkich solenizantek Sto lat - moja tesciowa to też Anna - tak przy okazji

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-26 o 11:23
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:21   #1017
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Pieleszka - gratulacje!! ale duża dziewczynka!!!

dla naszych solenizantek

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jak ci zostaly jeszcze to ja poprosze
w sobote polowalam ale nie udalo mi sie
niestety polecialy juz do sloneczka i natki. mialam tylko dwa

Kurcze maly ma chyba tradzik niemowlecy
Stary 2011-07-26, 11:24   #1018
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja jeszcze trochę okrakiem chodzę bo mnie daleko nacięli - aż po samą prawie - tzn szew mi się kończy jakieś 2cm od drugiego wejsćia i trochę boli ale nawet ok.
Beatka, cześć Ładnie to wszystko i dzielnie znosisz! Brawo kochana
Stary 2011-07-26, 11:32   #1019
DaKaro
Zadomowienie

Beatka wróciłaś . Nie mogę doczekać się opisu porodu.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:34   #1020
BABONIK
Zadomowienie

dzien dobry

MADZIULKA- SERDECZNE GRATULACJE

PIELESZKA- SERDECZNE GRATULACJE

JACIEEEEE- niech w końcu samo ruszy

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości