Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 12:29   #3121
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
nooooooooo, wtedy bym miała jeszcze większą zagwozdkę
kto mnie tam wie, jak czasami mi się zdarza tak długo spać to może faktycznie odsypiam jakieś kursy
I nagle okaże się że potrafisz np. spawać A odejscie wód to będzie nagly atak spawacza
Stary 2011-07-26, 12:43   #3122
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie praktyczny

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

zazdroszczę...ja do tej pory nie moge męża zmobilizować zeby pojechac po meble 9sa juz upatrzone-kwestia odbioru). Nie mówiąc juz o złożeniu ich później. Chyba poprosze tatę albo sasiada
No to widzę że większość mężczyzn wszystko odkłada na potem. W ogóle to tak jak pisałyście - jak ktoś im poda jakiś termin, to myślą, że dziecko jak na zawołanie się urodzi w terminie. Dobrze, że lekarze nie podają do tego planowanej godziny narodzin. Wtedy pewnie nie jeden rano by do pracy jeszcze poszedł, bo przecież dziecko przewidziane na godz. 19 A my biedne zaciskamy nogi i się stresujemy żeby ze wszystkim na czas zdążyć
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:53   #3123
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

No to widzę że większość mężczyzn wszystko odkłada na potem. W ogóle to tak jak pisałyście - jak ktoś im poda jakiś termin, to myślą, że dziecko jak na zawołanie się urodzi w terminie. Dobrze, że lekarze nie podają do tego planowanej godziny narodzin. Wtedy pewnie nie jeden rano by do pracy jeszcze poszedł, bo przecież dziecko przewidziane na godz. 19 A my biedne zaciskamy nogi i się stresujemy żeby ze wszystkim na czas zdążyć
nooooooooooooook azdy taki sam, moj równo tydzien przed porodem chciał wózek zamawiać. a pytam skąd wiesz kiedy urodzęa on no 18go września

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:57   #3124
stokrotka_
Zadomowienie

hello

dziś mam beznadziejny samopoczuciowo dzień... zwolniłam się z pracy i już odpoczywam w domku...
mam nadzieję,że minie szybko.. młoda kopie ostro..więc możliwe,że to tylko moja słabość materiału...

Cytat:

Gorzej z wynikami krwi... Dziś umówiłam się na jutro do nowego gina. Pani mnie wcisnęła gdzieś jak jej powiedziałam jakie mam wyniki i że leków nie łykam. Tylko płytki krwi mam w normie. Białych krwinek za dużo, czerwonych za mało, za niska hemoglobina i ogólnie jak wczoraj zaczęłam czytać na necie interpretacje wyników, to się przestraszylam. Zaczęły pojawiać się słowa białaczka, nowotwór itp i zamknęłam kompa
i otwieraj tylko na wizaż... bo te wszystko googlowane informacje,to z niczego robią nam 1000 chorób... zobaczysz,że jest ok wszystko

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Stokrotka
Nie pomyślałam ja głupia, że imię "to na rynek irlandzki". Jeśli tak, to Też wybrałabym Sarę niż "Lorę"
tak,tak... moja córcia póki co na inny rynek ojj to nie tak łatwo znaleźć takie uniwersalne imię w zasadzie...to pierwszy paszport będzie miała irlandzki.. a jak pojedziemy do pl to wyrobimy jej też polski... będzie miała 2 obywatelstwa.

thelilah... nie tylko Ty... i się cieszę,że nie tylko Ja

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

News z ostatniej chwili
dostałam wypis, był mój lekarz , zbadał mnie

ale piękło przy badaniu, takim czymś polewają ble

Mam 1,5cm, rozwarcia, szyjka skrócona, skurcze ustąpiły, ale stwierdzili że za 2-3 tygodnie tu wróce, albo z akcją porodową, albo już do końca ciąży z leżeniem.

W domu leżeć, leki, oszczędzać się na maksa, no to czas szybkiej wyprawki zaczą
ć
super ,że idziesz do domku wytłuszczoną pierwszą część zdania zapamiętać..a wyprawka to przed kompem co najwyżej

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość

U mnie leci już 16 tydzień Wczoraj miałam wizytę u lekarza, myślałam że może podejrzy płeć, no ale niestety mogłam podziwiać jedynie jakże piękny kręgosłup

Wszystko rozwija się poprawnie i zgodnie z czasem
super,że teraz wszystko w porządku czekamy na dalsze dobre wieści

Cytat:
Chyba mi się brzuch obniżył, bo przed chwilą się mierzyłam w pasie i ze 102 cm mam dziś 100cm
mi też się zmniejszył obwód..ale nie skojarzyłam faktów..

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
zapomniałam napisac co mi sie przytrafiło na zkupach

jak wychodziłam ze sklepu zaczepiłam mnie babka która siedziała na ławce ze niby która godzina to jej powiedziałam i sie zaczeło.... zaczeła mi wróżyc ja chciałam isc a ona ciagneła dalej w sumie to prawie wszystko co mówiła sie zgadzało a na koniec ze mam nie żałowac starej kobiecinie co by ciezkiego porodu nie było chciałam jej dac 5 zł i szybko isc a ona mi ze nie żałuj widze ze masz 10zł w portfelu a na zakupy reszta ci wystarczy
no i dałam bo mnie wystraszyła tym porodem...

wiem ze sie dałam naciagnac ale tak to bym cały czas sie schizowała ze jakis czar na mnie rzuci
też kiedyś do mnie cyganka do pracy przyłaziła.. i zawsze się dawałam naciągnąć nawet za to,by nic nie mówiła... bo się bałam
a coś mówiła o porodzie???

idę coś zjeść...może mi się polepszy bo dalej słabo mi jest

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:02   #3125
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Wszystkim Anią najlepsze życzenia

Pestka STO LAT

Anetika Wszystkiego najlepszego dla Tz i brawa za 35 tc

Małgoś b. sie cieszę, że już wracasz do domku, tylko uważaj na siebie, żeby wszytsko było ok, a akcja porodowa w terminie

Cytat:
. A szyjkę ostatnio (28 tc) miałam 6 cm
o matko kochana! Ale z Ciebie długaśna szyjka
a ja mam 2,5 i się cieszę
a co do wyników - nie czytaj, bo dla nas brzuchatek są inne normy, a ten nowotwór i białaczkę to pewnie wyczytałaś z norm dla leukocytów, spoko ja też mam podwyższone

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A wczoraj o północy z tż zamawiałam łózeczko i przewijak
pokaż

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczyny, która pisała o tym mikserze z prezentacji domowej za 3 900zl??
81gosia
ale dla mnie to oczywiste, że na takich prezentacjach wszytko jest mega droższe niz w sklepie

Cytat:
Chyba mi się brzuch obniżył, bo przed chwilą się mierzyłam w pasie i ze 102 cm mam dziś 100cm
u mnie podobnie, nawet z wymiarami

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A odpowie mi ktoś na wczorajsze zapytanie odnośnie czkawki
chyba to nie TO kochana

Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki Ja też dziś na 19.00

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:03   #3126
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Norma. Mój też ma czas. Dużo czasu.
Ale wiece co, z drugiej strony to czasem dobrze, że są tacy wyluzowani bo to nas studzi troszkę, ten stres, że to juz, za chwilę, za niedługo... Taka równowaga Oczywiście to dobrze ale do czasu
Stary 2011-07-26, 13:12   #3127
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej brzucholki
witam się z Wami mam 15 stron do nadrobienia dopiero co nowa część a tu już ponad 100 stron ale produkujemy

dzisiaj mam trochę spokojniejszy dzień, to idę sobie zrobić kawkę i postaram się Was nadrobić

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:13   #3128
aa2
Zakorzenienie

własnei dzwonili do mnie z pracy z działu kadr ze na moich zwolnieniach lekarskich oprócz ostatniego nei ma informacji ze ja w ciąży , dopiero na ostatnim jets informacja no co za buractwo w tej przychodni, musze wziaść od lekarza zaswiadczenier ze jestem w ciazy i w którym tygodniu i wysłac do nich i mi wyrównają kase , a ja sie zastanawiałam czy mam taką małą średnia za ostatnie 12 miechów
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:17   #3129
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
nooooooooooooook azdy taki sam, moj równo tydzien przed porodem chciał wózek zamawiać. a pytam skąd wiesz kiedy urodzęa on no 18go września
to chyba każdy facet ma takie podejscie moj tez mi cały czasu mówi gdzie tak pazdziernik jeszcze tyle czasu

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hello

dziś mam beznadziejny samopoczuciowo dzień... zwolniłam się z pracy i już odpoczywam w domku...
mam nadzieję,że minie szybko.. młoda kopie ostro..więc możliwe,że to tylko moja słabość materiału...

i otwieraj tylko na wizaż... bo te wszystko googlowane informacje,to z niczego robią nam 1000 chorób... zobaczysz,że jest ok wszystko

tak,tak... moja córcia póki co na inny rynek ojj to nie tak łatwo znaleźć takie uniwersalne imię w zasadzie...to pierwszy paszport będzie miała irlandzki.. a jak pojedziemy do pl to wyrobimy jej też polski... będzie miała 2 obywatelstwa.

thelilah... nie tylko Ty... i się cieszę,że nie tylko Ja

super ,że idziesz do domku wytłuszczoną pierwszą część zdania zapamiętać..a wyprawka to przed kompem co najwyżej

super,że teraz wszystko w porządku czekamy na dalsze dobre wieści

mi też się zmniejszył obwód..ale nie skojarzyłam faktów..

też kiedyś do mnie cyganka do pracy przyłaziła.. i zawsze się dawałam naciągnąć nawet za to,by nic nie mówiła... bo się bałam
a coś mówiła o porodzie???

odpoczywaj no i na poprawe samopoczucia

no powiedziała tylko ze mam jej nie żałowac pieniedzy bo inaczej bede miała ciezki poród i sie wystraszyłam ze jakis czar rzuci jak jej nie dam mam nadzieje ze teraz zrobi czary mary i bedzie szybko łatwo i przyjemnie bo jak nie to ja znajde zeby mi moje 10 zł oddała

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:18   #3130
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

to Agus dla ciebie tez kciukasy
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
własnei dzwonili do mnie z pracy z działu kadr ze na moich zwolnieniach lekarskich oprócz ostatniego nei ma informacji ze ja w ciąży , dopiero na ostatnim jets informacja no co za buractwo w tej przychodni, musze wziaść od lekarza zaswiadczenier ze jestem w ciazy i w którym tygodniu i wysłac do nich i mi wyrównają kase , a ja sie zastanawiałam czy mam taką małą średnia za ostatnie 12 miechów
oj nie denerwuj sie kochana, tak to juz jest z tymi papierkowymi sprawami, zaniesiesz zaswiadczenie od gina i bedzie ok nie nerwuj sie, bo to szkodzi dla maluszka, trzy wdechy i do przodu
Stary 2011-07-26, 13:18   #3131
anetika
Rozeznanie

Dla wszytkich Aneczek - 100 lat, 100 lat!
Wszystkiego naj, naj, naj i oczywiście szybkiego i bezbolesnego porodu!

Kciuki za dzisiejsze wizyty -

Cytat:
A odpowie mi ktoś na wczorajsze zapytanie odnośnie czkawki
Też mi się wydaje, że to nie czkawka U mnie to trwa przynajmniej 5 minut, czasem nawet dłużej A jak powiedziałam o tej czkawce siostrze to zrobiła wielkie oczy, bo ona była w ciąży 3 razy i ani razu nie czuła czkawki swoich dzieci

Cytat:

Mój małż jest chyba wyjątkiem, ostatnio myślałam że padnę jak uświadamiał kolegę, że to, że mam termin na 6 września nie oznacza, że w tym dniu urodzę, bo tolerancja to dwa tygodnie w przód i w tył Normalnie jak profesjonalista się wypowiadał jeszcze na inne ciążowe tematy

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś

Edytowane przez anetika
Czas edycji: 2011-07-26 o 13:19
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:20   #3132
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
nie denerwuj sie kochana

ale w przychodni faktycznie buractwo jak ci nastepne beda wypisywac to zobacz czy aby napewno dobrze zaznaczyli wszystko
masakra kobieta w ciazy i zamiast leżec i wypoczywac to sie musi denerwowac i lata za wszystkim

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-07-26, 13:24   #3133
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
hello

Ja też od rana jakoś w nie najlepszym humorze. Ważne by to tylko chwilowe było A te zwolnienie z pracy, to planowane?

No już tylko wizaż i pocztę mailową mam otwarte. Czemu oni na tych wynikach nie podają norm dla kobiet w ciąży

A mnie zgaga od rana męczy...

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

o matko kochana! Ale z Ciebie długaśna szyjka
a ja mam 2,5 i się cieszę
a co do wyników - nie czytaj, bo dla nas brzuchatek są inne normy, a ten nowotwór i białaczkę to pewnie wyczytałaś z norm dla leukocytów, spoko ja też mam podwyższone

No lekarz jak zmierzył mi szyjkę to mówił, że rekordzistką jestem Mam tylko nadzieję, że to nie oznacza przeterminowania:rolleyes : A wyniki schowałam, google zamknęłam i sobie spokojnie do jutrzejszej wizyty pooddycham

No i my również trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2011-07-26, 13:25   #3134
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość

Mój małż jest chyba wyjątkiem, ostatnio myślałam że padnę jak uświadamiał kolegę, że to, że mam termin na 6 września nie oznacza, że w tym dniu urodzę, bo tolerancja to dwa tygodnie w przód i w tył Normalnie jak profesjonalista się wypowiadał jeszcze na inne ciążowe tematy
no proszę wyedukowany mój od czasu do czasu rzuci tekstem" czytałem w necie, ze jak ta szyjka skraca się to...", " w necie piszą, że po jedzeniu czuć ruchy, czujesz...?"itp. czyta w pracy, nie w domu

stokrotka

dziewczynki, jak rozmiar biustonoszy do karmienia bierzecie? taki jak teraz, większy? ja nie wiem....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-26 o 13:31
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:31   #3135
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
no to nieźle Cię załatwili.ale dobrze,że to można cofnąć i wyrównają.. z tego co wiem,to w Pl chyba za ciążowe zwolnienie jest 100% ??

Cytat:
odpoczywaj no i na poprawe samopoczucia

no powiedziała tylko ze mam jej nie żałowac pieniedzy bo inaczej bede miała ciezki poród i sie wystraszyłam ze jakis czar rzuci jak jej nie dam mam nadzieje ze teraz zrobi czary mary i bedzie szybko łatwo i przyjemnie bo jak nie to ja znajde zeby mi moje 10 zł oddała
dzięki

no pewnie... teraz to musi być lajt.. a jak nie to ją znajdź i powiedz,że jak Ci dychy nie odda,to ją samo zło czeka w życiu :brzyda l:

Cytat:

mój też już obeznany..wogóle wgrał sobie w tel taki asystnt ciążowy..i co tydzień mu uaktualnia w którym jestem tyg. ciąży,ile do porodu,jakie duże jest mniej więcej dziecko.. i co się dzieje z nim w tym tyg. ciąży..
wystarczyło,że raz dostał zrypę,że nie wiedział który tydzień

a co do porodu... to tylko mówi,że do 22 musimy wytrzymać.. potem ma wolny tydzień po nockach.. i urlop potem zaklepany..więc możemy się rozpakować
a ja się śmieje,że jak córcia będzie uparta po tacie i wredotkowata po mamie.. to jak na złość w czasie jego nocek będzie się na świat pchała

malamutka... źle się bardzo poczułam i się zwolniłam.. tzn. pojechałam do domu... nie,że tak na stałe czy coś...

powiedz mi jak zgaga wygląda?? może mi się wczoraj zaczęła?? mam coś takiego,że mi jakby na wymioty zbiera,do gardła aż się odbija.. i nie wymiotuję tylko przechodzi.. to zgaga jest??? (sorki za bezpośredni opis )

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-07-26 o 13:34
Stary 2011-07-26, 13:31   #3136
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no proszę wyedukowany mój od czasu do czasu rzuci tekstem" czytałem w necie, ze jak ta szyjka skraca się to...", " w necie piszą, że po jedzeniu czuć ruchy, czujesz...?"itp. czyta w pracy, nie w domu
stokrotka
Mój jedyne co czyta to forum szosowe-kolarskie i forum bmw. No chyba że tak jak Twój w pracy - cichaczem
Stary 2011-07-26, 13:32   #3137
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też dziś telefon z kadr miałam. Nawet nie chce mi się na ten temat pisać bo jak pomyślę to kipię ze złości. Tak czy inaczej mają problem z wyliczeniem mi chorobowego - mam kilka umów z jednym pracodawcą i podobno się pojawiły wątpliwości czy od każdej mi się chorobowe należy (a od wszystkich płaciłam składki chorobowe itp) Kadrowa ma dzis jechac do ZUSu wyjasniac, a jak szłam na L4 to podobno wszystko bylo ok i uzgodnione z ZUS Chyba bym się popłakała jakby mi nagle obcieli dopływ gotówki o połowę
A co do zwolnień - to moje trafiło z powrotem do przychodni - bo Pani wypisała od 12 lipca do 14 lipca zamiast sierpnia. I teraz musi poprawić i odesłać poprawne Ech....
Stary 2011-07-26, 13:37   #3138
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też dziś telefon z kadr miałam. Nawet nie chce mi się na ten temat pisać bo jak pomyślę to kipię ze złości. Tak czy inaczej mają problem z wyliczeniem mi chorobowego - mam kilka umów z jednym pracodawcą i podobno się pojawiły wątpliwości czy od każdej mi się chorobowe należy (a od wszystkich płaciłam składki chorobowe itp) Kadrowa ma dzis jechac do ZUSu wyjasniac, a jak szłam na L4 to podobno wszystko bylo ok i uzgodnione z ZUS Chyba bym się popłakała jakby mi nagle obcieli dopływ gotówki o połowę
A co do zwolnień - to moje trafiło z powrotem do przychodni - bo Pani wypisała od 12 lipca do 14 lipca zamiast sierpnia. I teraz musi poprawić i odesłać poprawne Ech....
Z tego co wiem i pamiętam (bo byłam pytać w zusie) jesli jest to jeden pracodawca powinni liczyć łącznie średnią z ostatnich 12 miesięcy.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Asia wyslalam Ci maila na maila
Stary 2011-07-26, 13:40   #3139
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

dziewczynki, jak rozmiar biustonoszy do karmienia bierzecie? taki jak teraz, większy? ja nie wiem....
Ja też mam taki problem, ale jak na razie żadnych nie kupuję. Ja ogólnie uwielbiam chodzić bez bielizny Może dlatego, że stanik nigdy mi nic nie musiał podtrzymywać ( bo niby co - pryszcze???)

Cytat:

a co do porodu... to tylko mówi,że do 22 musimy wytrzymać.. potem ma wolny tydzień po nockach.. i urlop potem zaklepany..więc możemy się rozpakować
a ja się śmieje,że jak córcia będzie uparta po tacie i wredotkowata po mamie.. to jak na złość w czasie jego nocek będzie się na świat pchała

A jak będzie jeszcze bardziej wredna, to się po urlopie taty wykluje

malamutka... źle się bardzo poczułam i się zwolniłam.. tzn. pojechałam do domu... nie,że tak na stałe czy coś...

powiedz mi jak zgaga wygląda?? może mi się wczoraj zaczęła?? mam coś takiego,że mi jakby na wymioty zbiera,do gardła aż się odbija.. i nie wymiotuję tylko przechodzi.. to zgaga jest??? (sorki za bezpośredni opis )
Mniej więcej to tak wygląda Ja też dopiero odkryłam co to zgaga w ciąży Pieczenie w przełyku, odbijanie się ale bez wymiotów. Tak jakby Ci kwaśne gazy od żołądka przez buzię na zewnątrz uciekały. Mam tylko nadzieję, że razem z porodem skończy się problem ze zgagą
Stary 2011-07-26, 13:40   #3140
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

stokrotka

ja z biustonoszem chce poczekac jescze kupie na ostatnia chwile bo nie wiem czy moje piersi jeszcze nie urosna

Stary 2011-07-26, 13:46   #3141
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

acelinka: przy dobrych wiatrach studenci mogą mieć wakacje od połowy lipca lub poczatku sierpnia do wrzesnia - lepiej to niz nic..
mi jedno babsko nie chciało dać zal do indeksu bo na teście wielokrotnego wyboru zabrakły mi 2 pkt powiedziała że mam przyjśc napisać jeszcze raz we wrzesniu a ja do niej że raczej nie będe w stanie wtedy jechać tylko na zal... to ona wyskoczyła do mnie z przedłużeniem sesji i moge wtedy do niej nawet z dzieckiem przyjechać w listopadzie ....
co za wredziocha

miłego popołudnia
Cytat:
musze cos zjejsc a nei mam pomysłu ech

a dzisiaj zaczynamy malowanko wczoraj bylismy po farby i wyobraźcie sobei ze kupowalismy w leroy marlin i nie było jednego koloru co chcielismy wiec pojechalismy do innego leroy-a jakies 7 km dalej i była ta farba i kupilismy ja o 10 zł drożej, to poszłam do obsługi klienta i pytam o co biega i co teraz skoro pisza ze daja gwarancje najniższej ceny a ona do mnei ze to obejmuje tylko sklepy konkurencji , a oni dla siebie konkurencja nei sa (to ja sie pytam jak to?????? przeciez konkuruja cenami?)powiem wam ze robi a ludzi za wariata i gdyby nie to ze zmeczona juz byłam oddalibysmy ta farbe bo to jest nienormalne ze dwa te same sklepy i taka róznica
ale zdzierstwo, robia co chcą w tych sklepach

udanego malowanka a Ty wiesz kochana, stanowisko kierownice żebyś mi tam wałkiem nie machała bo
Cytat:

jak wychodziłam ze sklepu zaczepiłam mnie babka która siedziała na ławce ze niby która godzina to jej powiedziałam i sie zaczeło.... zaczeła mi wróżyc ja chciałam isc a ona ciagneła dalej w sumie to prawie wszystko co mówiła sie zgadzało a na koniec ze mam nie żałowac starej kobiecinie co by ciezkiego porodu nie było chciałam jej dac 5 zł i szybko isc a ona mi ze nie żałuj widze ze masz 10zł w portfelu a na zakupy reszta ci wystarczy

wiem ze sie dałam naciagnac ale tak to bym cały czas sie schizowała ze jakis czar na mnie rzuci
co za nietaktowny babsztyl, zeby tak naciągać kobiete w ciąży
Cytat:
tak to w stylu mojego tż przed ślubem kuzyna też jeszcze rano był w pracy, bo przecież ślub dopiero na 13 wrócił o 12 i w biegu się kąpał i ubierał a przed naszym ślubem to dzień przed był normalnie w pracy do popołudnia
Cytat:
hello

Kochana, sio na L4 to już najwyższa pora moim zdaniem
Cytat:
takie uczucie pieczenia od żołądka i w przełyku, czasami też właśnie na wymioty się od tego zbiera

ja właśnie jem Rennie co by się soku pomarańczowego napić bo mam ochote

Dziewczyny od jutra w realu będą pieluszki Huggies tanusie za 29.95
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:55   #3142
stokrotka_
Zadomowienie

chyba czas myśleć o L4..

a co do zgagi ( ? ) nie piecze mi nic... tylko się tak właśnie odbija jak na wymioty.. ale może to jest to ?? :/ niech se idzie tak szybko jak sobie prszyszło./...

Stary 2011-07-26, 13:59   #3143
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze ale pech, żeby w przychodni takich rzeczy nie wiedzieli oni się pomylili a Ty sobie teraz załatwiaj, co za krajtylko spokojnie Asiu
Cytat:

dla męża
Cytat:
dla męża, fajnie jak sobie takie rzeczy czyta, widać się interesuje przebiegiem ciąży i jest na bieżąco
[QUOTE=acelinka;28362005]Acelinka jak się czujesz?? odpoczywasz mam nadzieje

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-26, 14:02   #3144
acelinka
Zakorzenienie

stokroteczko może spróbuj Rennie kupić bo to na zgage i na wdęcia i niestrawność
nie chyba tylko najwyższa pora o tym myśleć

śpiąąąąąco mi

Martusia, odpoczywam ile idzie byłam u mamy na chwilke bo babcia z dziadkiem tam byli posiedziałam (właściwie to poleżałam ) wypiłam herbatke, zjadłam pączusia i wróciłam do domu i dalej leże pierwszy raz od tygodnia miałam okazje wyjśc z domu dalej niż do warzywniaka na drugą strone ulicy i się zrobić na człowieka, już zapomniałam jak wyglądam w makijażu

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-26 o 14:06
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 14:08   #3145
malamutka
Rozeznanie

Stokrotko niestety to nie znika. Widocznie macica zaczęła uciskać żołądek. Ty lepiej trzymaj kciuki by nie było gorzej

Co to tego chorobowego, to się przekonamy co mi kadrowa dziś powie jak wróci z ZUS. Jedna umowa jest umową zlecenie i nie trwa 12 miesięcy, wiec jesli jest tak jak mowisz Małgosiu to stracę na tym i to sporo

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Muszę się jakoś ubrac i muszę jakiś makijaż sobie walnąć. Za 1,5 godzinki brat z przyszłą bratową i córeczką przyjeżdżają, a one mnie będą pierwszy raz na oczy widzieć (a ja je ) więc trzeba wyglądać jak człowiek
Stary 2011-07-26, 14:14   #3146
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Nie nadrabiam - nie mam nastroju, wpadłam chwilę zobaczyć co słychać... i co widzę

widzę nie tylko ja się smutam mężul mnie wkurza!!! Normalnie jak przyjedzie będziemy spać w osobnych łóżkach!!! Ja nie wiem co on tam w świecie robi... całe dnie taki zajęty... Odwdzięczę mu się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
mezo KRYZYS
http://www.youtube.com/watch?v=YFj8S...embedded#at=58
KAsiu a co to za okropny humor?? co się stało??
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
cześć mamusie
wpadam tylko przywitać się niedzielnie. Nadrabiałam Was ale nie mam jakoś weny na podpinanie sie pod temat Dziś kiepski dzien, caly czas mi bylo slabo, wczoraj w nocy przyplątały mi się jakies skurcze, a jutro dodatkowo jestem sama z K., więc idę spać. K. wciąż jest marudny, zakatarzony i kaszlący, choc z oczkami troszkę lepiej - przemywam mu herbatką według Waszych zalecen i chyba faktycznie mu po tym lepiej Przynajmniej ich tak nie zaciera, wiec chyba go mniej bolą

buziole dla wszystkich
oj kolejna mamuśka w kiepskim humorze mocno a jak się dziś czujesz kochana?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Opowiem historie z nocy. Nie chce was straszyć, moralizować czy cokolwiek innego bo każda z nas zachowa się inaczej podczas bóli porodowych.

ppapap
ale historia, biedna ta dziewczyna, ciężko ją oceniać, wiadomo każda ma nadzieję, że będzie wszystko oki, planujemy że będziemy się sluchać położnej i wiemy że ona chce nam pomóc, ale jak będzie w praktyce...

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Aha i nie pochwaliłam się, że wczoraj skończyłam 34tc i zaczynam 35tc. Sama nie mogę w te cyfry uwierzyć, nie wiem kiedy to zleciało.
Anciu kurcze jeszcze tylko 6 tygodni

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Martusia, odpoczywam ile idzie byłam u mamy na chwilke bo babcia z dziadkiem tam byli posiedziałam (właściwie to poleżałam ) wypiłam herbatke, zjadłam pączusia i wróciłam do domu i dalej leże pierwszy raz od tygodnia miałam okazje wyjśc z domu dalej niż do warzywniaka na drugą strone ulicy i się zrobić na człowieka, już zapomniałam jak wyglądam w makijażu
kochana i odpoczywaj jak najwięcej

Stokrotka mi na zgagę pomaga zimne mleko

pisałyście też coś na temat wózków. Mój mąż dziś dzwoni i mówi, że widział takiego świetnego Maxi Cosi i się zakochał i mówi ja to jakiś głupek jestem, jeżdże po mieście ( jak jest w pracy) i napalam się na wózki a ja mu mówię: dobrze, że na wózki a nie na mamuśki
tak się podnieca i przejmuje zakupem wózka, że szok to chyba będzie najbardziej przemyślany zakup w naszym życiu

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-26 o 14:22
Stary 2011-07-26, 14:38   #3147
spray
KWC

Cytat:

wiem ze sie dałam naciagnac ale tak to bym cały czas sie schizowała ze jakis czar na mnie rzuci[COLOR="Silver"]
Cóż, zagrała Ci na uczuciach i przyznam, że po TAKIM TEKŚCIE też bym
tej manipulantce każdą kasę dała. Niby 21 wiek mamy, ale kto wie, może licho wcale nie śpi

Małgosiu, dobrze, że jesteś już w domu

Jakiś czas temu pisałam, że rezygnuję z uczęszczania do szkoły rodzenia z powodów finanowych. Zapisaliśmy się jednak na kurs weekendowy. Z kasą cieniutko, ale małż powiedział, że trudno, na takie rzeczy nie będziemy żałować. Kochany.

Aha, jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałam, że się martwię o swoją siostrę, bo jest na coś chora i czeka ją szpital? Nie będę wnikać w szczegóły, ale było podejrzenie nowotworu, które się nie sprawdziło, Bogu dzięki. Dzisiaj lekarz ostatecznie potwierdził, że to nie rak chociaż prawdopodobieństwo było 70%.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-07-26 o 14:45
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 14:52   #3148
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałam, że się martwię o swoją siostrę, bo jest na coś chora i czeka ją szpital? Nie będę wnikać w szczegóły, ale było podejrzenie nowotworu, które się nie sprawdziło, Bogu dzięki. Dzisiaj lekarz ostatecznie potwierdził, że to nie rak chociaż prawdopodobieństwo było 70%.
Pamiętamy i cieszę się, że w końcu wszystko się wyjaśniło. Siostra pewnie odetchnęła z ulgą a i Ty w końcu przestaniesz się tą sprawą tak bardzo stresować
Stary 2011-07-26, 14:58   #3149
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dobrze, że jutro do tego Poznania jedę pobadają mnie i malutką, może nauczą lepiej się odżywiać, bo ja już nie wiem co robię źle z synkiem na tym etapie ciąży miałam +13kg
i jak tam kochana po wizycie? dali CI jakiś plan diety?
Cytat:

mam do was pytanie osobiste - czy planujecie kolejne dzieci i tym samym ciąże????
ja bym chciała trójkę, ale jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy, ale na pewno dwójkę
Cytat:

A tak swoją droga myślę sobie, ze te problemy ze spaniem, przez brzuszek, to natura specjalnie wymyśliła by nas od snu odzwyczaić bo jak się maluchy urodzą to co 2-3 godz. nie ma zlituj się
Archi dobrze to wymyśliłaś
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Hello Melduje sie z Hiszpanii Wczoraj myslalam, ze mi plecy odpadna, za duzo siedzenia na raz, bez mozliwosci polezenia czy pochodzenia troche, ale dzisiaj po nocce juz ok.

Mam ambitny plan poczytac sobie te 10 stron, ktore mi sie nazbieraly od niedzielnego poranka ale nie wiem czy teraz czy moze jednak siesta najpierw, bo prawie nie spalam w nocy - nowe miejsce, nowe lozko, brak mojej kolderki zeby ja sobie ulozyc jak trzeba i w efekcie spalam z wielka maskotka krokodylem zamiast poduszki - kojca , ale od 5:30 juz zero snu.

Mam nadzieje, ze u was wszystko w porzadku, dzieciaczki ok i nozki zacisniete ?
hej mamuśka dobrze, ze lot udany i już jesteś na miejscu u rodzinki

Spray jasne, że pamiętamy. To super wiadomość, kamień z serca

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-26 o 15:00
Stary 2011-07-26, 15:00   #3150
martunia_199
Zakorzenienie

Hello, za dzisiejsze wizyty i ja też poproszę o kciuki bo też się dzisiaj wybieram na wizytę. Ze zgagą też niestety walczę i mało co pomaga, bo rennie nie mogę brać ze względu na cukier także się męczę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości