|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||||
|
kosmitka
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
. U mnie jak się okazało najbardziej odwazny kolor to jeden wielki niewypał . Dzisiaj go przemalowali ale nadal zachwytu brak. Wiosną będę wracać do białego .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Ta czekolada brzmi ciekawie, ale mocno ciemne to było?? Ja też bardziej placzliwa jestem, ale to tylko w ciąży. Ryczę nawet jak czytam opis porodu. Ciekawe jak sama na swój zareaguję. Ostatnio wkręcam sobie, że nie będę miala instynktu macierzyńskiego i boję się, że źle zareaguję I dziękuję za życzonka . Imienin co prawda w tym roku nie obchodzę, no chyba że na drabinie z majstrem
|
|
|
#3182 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo ja tu kwitne na kanapie i mi się nudzi... kurde ...może pranie zrobić?? ![]() też zaliczyłam w tym miesiącu takie odświeżenie..zmiana nie duża..ale samopoczucie lepsze o wiele Cytat:
Cytat:
jak dojdą do siebie to pytaj i zdawaj relacje ...teraz każda na wagę złota ![]() Cytat:
![]() ja też ryczę bez powodu ...a potem mi się z siebie chce śmiać.. albo wpadam w czarną rozpacz..a potem próbuję dojść do tego o co naprawdę mi chodziło... ![]() ancia dzięki a co do samopoczucia..lepiej...le żę na sofie i ruszam się tylko do toalety albo do kuchni... miałam robić pranie rzeczy małej...ale chyba dam sobie na dziś spokój...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-26 o 17:28 |
||||
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry wszystkim,
pomyslalam ze wpadne sie przywitac. 29 tydzien zaczety, ale ten czas szybko leci. jeszcze tylko 7 tygodni pracy i koniec. mam tylko nadzieje ze dam rade. ostatnio cos mi sie moja cierpliwosc skurczyla ale to chyba przez to ze caly czas juz mysle o malym, co trzeba jeszcze kupic i zaczynam tez myslec o porodzie. a kazdy telefon w pracy lub upierdliwy klient wnerwia mnie niesamowicie bo wybija mnie z mojego toku myslenia i sprowadza mnie na ziemie
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak sie ten kolor nazywał, ale coś ze złocisto-miedzianym. Nie widziałam co prawda jaki laska miała kolor przed farbowaniem, bo to tez różnie wychodzi. Cytat:
|
||
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
no teraz sie smieje z ER, laska rodzi i wody zalały włacznik łózka automatyczne, podjechała pod sam sufit i odbierają poród z drabiny
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam położyłam się spać, i pierwszy raz od kilku dni spałam prawie 3 godziny pod rząd bez pobudki na jednym boczku a dalej mi się cche spać , ale to już w nocy ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie, teraz tylko leżeć i pachnieć w domu mi zostaje
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam że łezkę puszczę, jak weszłam do siebie, odrazu rundka po pokojach ze szcześcia
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
po wizycie wiem tyle: klocuch waży 2400 , posiew ok, wszytko wyzamykane za miesiąc ostatnia wizyta, ginka mówiła, że teraz nawet w przypadku ciąż łatwo przechodzących muszę obserwować objawy, bo to rożnie bywa i na porodówkę mogę wcześniej trafić, aha i mam zwracać uwagę na ruchy
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia super ze juz w domku
a mój męza szleje pomalowane juz prawie dwa sufity(nienawidzi malowac sufitów hhehe) a ja siedze na łożku z lapkiem i sie nudze bo co w sumie mam robic?Ancia nie jestes przekonana do kolorków i pewnie dlatego Ci sie nei podoba, a jak masz sie meczyc to trzymam kciuki zebys szybko wróciła do swoich ulubionych barw wiem jak si emozna meczyc z niechcianym kolorem miałam tak z duzym pokojem, po przeprowadzce malowalismy go na zielono ale taki blady i nam si enei podobał, w tamtym roku na szczescie go pomalowaliśmy i juz lepiej hehe
|
|
|
|
#3191 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super,że ok wszystko
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna waga i super ze wszystko ok![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- czesc skarbeńku |
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim naszym Aniom najlepsze życzenia imieninowe, a Pesteczce dodatkowo urodzinowe Małgosiu, świetnie że już z domu piszesz ) wytrzymała Sofciaa, świetne wieści, bardzo się cieszę, że wszystko idzie planowo. Oby tak dalej do 40 tygodnia ![]() To raczej nie to, chyba że jakieś potężne czknięcie Ja czkawki nie czuję, jedynie pod ręką no i na widok się orientuję, co się dzieje. Trwa to kilka minut.Wczoraj miałam jakiś niefajny dzień - tylko łaziłam po domu i płakałam po kątach (dyskretnie, bo jak pisałam mamy gościa). A dziś wcale nie lepiej, cały dzień mam bóle brzucha, twardnienie i kłucia w pochwie takie że aż podskakuję. Nic właściwie nie robiłam, rano tylko poprasowałam na siedząco (raptem kilka koszulek i akcesoria dziecięce, 15 minut mi to zajęło), a teraz staram się leżeć. Nie bardzo mi to pomaga i jeszcze do tego jakiś niepokój czuję ![]() Jeszcze na domiar tego od trzech dni ciągle mi niedobrze, boli mnie żołądek, jem w małych ilościach, właściwie głównie chleb z masłem/dżemem/serkiem, bo to najlepiej wchodzi. Może to te nerwy? U mnie dalszy ciąg jazdy... Babcia obrażona na maksa, już nie to, że nie rozmawia z nami, ona odwraca wzrok jak nas widzi (co się żadko zdarza, bo zabarykadowała się w swoim mieszkaniu) Jutro wizyta, nie wiem jak ja dojdę na to zadupie ![]() Gerda, kolejny rekord wagowy pobity
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-26 o 18:57 |
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze ale mam nadrabiania
![]() Chciałam się przywitać i zameldować po bardzo wyczerpującym weekendzie W piątek na butelkowym byliśmy, w sobotę na weselu i o dziwo wytrzymałam do końca do... 5 rano! W niedzielę poprawiny do 22. W poniedziałek gościliśmy się u nowożeńców. Wprawdzie nie tańczyłam za wiele bo zaraz łapała mnie kolka ale Żadnych skurczy ani niepokojących dolegliwości nie odnotowałam a więc jest ok Kamilek w brzuszku tez ma się dobrze bo dosyć sporo sie kręci ![]() To lece nadrabiać
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i to jest chrześcijańska postawa do takiego stresu kobietę w ciąży. Aguś, ja wiem, że to twoja rodzina ale powiem ci tak - popieram cie w 100% bo nie robi się w życiu rzeczy dla świętego spokoju babci czy kogos tam
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() Cytat:
a doleegliwości.. jak teraz czytam o Tobie,to myślę,że to stres i nerwy.. wiem,ze łatwo się pisze..a ciężej robi... ale ja się dziś zdenerwowałam z rana i dokładnie objawy jak ty.. z tym że ja jeszcze mało nie padłam..i krew poszła z nosa. z pracy po godzinie wróciłam.. odpoczywaj kochana i staraj się nie myśleć o innych. teraz najważniejsza jest tak mala istotka pod serduchem... a co do tematu... dla świętego spokoju może mów,że decyzji nie podjeliście.. bo najpierw chcesz urodzić, a potem o chrzcinach myśleć.. u mnie takie tłumaczenie ucięło ciąg pytań..gdzie ,kiedy itd.. 3maj się ciepło a apeetyt... zaczynam myśleć,że to normalne pod koniec.. ja dziś zjadłam.. bułkę z dżemem.. 2 lody, ptasiego mleczka trochę.. i paczkę chrupek... normalnie ciążowy przykład żywieniowy ![]()
|
|
#3198 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
2. Aj czekolada to dla mnie za ciemna, nawet milka . Chcę też troszkę przyciemnić, ale może poczekam z tym po porodzie. Teraz tylko odświeżę. ![]() Cytat:
Cytat:
Już chyba nic nie dam rady wykombinować, bo jutro kładą panele więc nie będzie nawet komu tego przemalować. Żałuję, że w ogóle ruszałam, bo wcześniej było lepiej niż teraz. Nie miała baba problemu, to sobie zrobiła. Na pocieszenie kupiłam dzisiaj pościele, ręcznik z kapturkiem, rogala itp. pierdoły, już wyprawka jest prawie w całości skompletowana .---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Agnyska - nie wiem co ci napisać, poradzić I kciuki za wszystkie wizyty!! relacji chyba jeszcze nie było??
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
zróbcie coś ze mną dziś ja już nie mogę
|
#3200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
uff.. ja juz PO wypędzeniu gości
![]() ![]() dziewczyny, czemu Wy mi to robicie?!? aż 5 stron mam do nadrabiania! ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- no i dziękuję za zyczenia imieninowe kurczę... brzuch mi dzisiaj "skakał" przy gościach...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, nadrabiałam przedwczoraj i wczoraj, ale jakoś nie miałam weny odpowiadać, a teraz mi się przypomniało:
BordAna, bardzo to smutne, że w wypadku straciłaś rodzeństwo i babcię ![]() Stokrotko, ja jestem pełna podziwu dla każdej kobiety, która pracuje w ciąży tak długo. Ale chyba rzeczywiście czas na L4 już, chyba że to chwilowe osłabienie Ancia, co do tej pościeli, to ja się kołderek nie boję Chodzi mi tylko o to, że uznałam, że skoro nie wszystkie elementy pościeli będą mi teraz potrzebne, to odłożę ten zakup na później Śpiworki, które mam albo kupiłam okazyjnie, albo dostałam, więc nie były to jakieś duże wydatki. Mam nadzieję, że dziecko je polubi W razie czego mam też rożek i kocyki.Wiecie, coś takiego mi się włączyło w tej ciąży, że nagle zaczęło mnie mierzić wszystko to, co robię wbrew sobie: jakieś dziwne układziki z rodzicami (tatą), niedopowiedzenia, sytuacje w pracy i kwestia religii. A im dalej ciąża, tym bardziej. Doszło jeszcze do tego myślenie, że kończę 30 lat, a nie żyję jak dorosła i myśli co ja w przyszlości przekażę dziecku i jakim będę dla niego wzorem. No i na tej fali tak się zbuntowałam Jest nerwowo, ale staram się patrzeć na to od dobrej strony. Babcia wojnę przeżyła, to i to jej nie zabije. Rodzice będą się musieli przyzwyczaić. A ja nareszcie będę miała spokojne myśli Tylko ciężko znoszę taką niepewność, długotrwałe napięcie, ale przecież wiem do czego dążę i decyzja jest już podjęta. Jak to powiedział mój mąż "dobrze, że już się to dzieje", zawsze to bliżej do końca, jak coś się zaczęło działać.
|
#3203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spóbuj się jakoś zrelaksować, wyciszyć, może meliska pomoże? I nie przejmuj się innymi, bo nie warto na prawde
|
||||
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Jejku dziewczyny ja już mam dość
Jak skurcze się uspokoiły to następne problemy się pojawiły.Pamiętacie ten mój ból w klatce piersiowej i wizytę na IP? Okazuje się, że mam bardzo wysokie d-dimery czyli czynnik krzepnięcia krwi i podejrzewają u mnie zakrzepicę Mam skierowanie na patologię ciąży i będę tam leżeć jakiś czas. A ten ból to mógł być zakrzep, który się rozszedł. Boję się bardzo![]() Na szczęście mały rozwija się dobrze, waży 1000g, a 2 dni temu weszliśmy w 28 tydzień ciąży. Dostałam zdjęcie 4D przepięknej rączki ![]() Małgosiu da radę jakoś wytrzymać na patologii? Nigdy nie byłam w szpitalu, więc mam trochę stracha. |
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
kobietki....nudziłam się dziś trochę... i to moja wyprawka na dziś.. jeszcze tylko nie spisałam ciuszków...bo tego dużo za dużo...
powiedzcie mi czego mi brak..a co macie.. moja wyprawka na dziś : pielęgnacja: - zestaw przybornikowy (nożyczki,obcinaczki,szcz oteczka,grzebyk,nożyczki, cążki,pilniczki,gruszka,t ermometr kąpielowy ) - frida -aspirator do noska - 2 smoczki ortodontyczne "mam" -butelka -termometr elektroniczny (do mierzenia w uchu) -niania elektroniczna -pieluchy tetrowe 16 szt -pieluchy flanelowe 4 sztuki -woreczki pachnace na pieluchy zużyte -pampersy(2x37szt. rozm.1) -płatki duże kosmetyczne -patyczki do uszu kosmetyki: -olejuszka skarb matki -bephanten -oilotum do kąpieli -puder caldesene -sudocrem -alantan plus chusteczki wodne nawilżane łóżeczko,spanie itd : kosz mojżeszowy(wiklinowy) ze stojakiem - łóżeczko typu łóżeczko-łóżko -przewijak na łózeczko - 1 komplet pościeli -1 ochraniacz na szczebelki na zmianę - 2 prześcieradła na gumce - 1 ceratka na gumce pod prześcieradło -2 maty-kołderki na ziemię do leżenia i zabawy - leżaczek -otulaczek bawełniany -poduszka memory foam -hustawka-bujaczek-leżaczek kąpiel : - wanienka z wkładem - 2 ręczniki z kapturkiem - miseczka z przegródkami do podmywania,mycia buzi itd spacer: -wózek 3 funkcyjny ( gondola,spacerówka,foteli k) -folie przeciwdeszczowe -moskitera do wózka -kocyk gruby -lusterko do auta na tylną szybę -2 kocyki cieńsze -prześcieradełko do wózka szpital dla mnie: -2 koszule rozpinane krótkie -szlafrok -klapki pod prysznic -ręczniki 2 -chusteczki nawilżone szamponetki oilotum żel pod prysznic biały jeleń pasta do zębów i szczoteczka podkłady higieniczne 2 paczki długie podpaski 1 paczka nakładki silikonowe na sutki majtki siateczkowe 6 sztuk wkładki do biustonosza bawełniane
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za badanie to d-dimery? Masz tam leżeć na obserwacji, czy jakieś badania i leczenie Cię jeszcze czekają? W szpitalu na pewno wytrzymasz, byle trafić na fajne współlokatorki. Zdrówka, oby się okazało, że to nie zakrzepica
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała dostęp do neta czy nie bardzo? stokrotka, "przeleciałam" twoją liste i brakło mi do spzitala dla Ciebie papućków i moze jakiegoś zelu do higieny intymnej
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli zbyt mocno krzepnie mi krew i mogą tworzyć się właśnie zakrzepy. W szpitalu mają znaleźć przyczynę ewentualnej zakrzepicy, bo nie wiadomo skąd to się pojawiło. No i oczywiście już przeczytałam, że zakrzepica jest najczęstszą przyczyną zgonu u ciężarnych ![]() Acelinko właśnie z netem może być problem, poza tym TŻ mnie straszy, że jak zabiorę laptopa do szpitala to go już nie zobaczę. |
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stokrotka Imponująca lista ![]() Wydaje się że wszytsko jest, w porównaniu z Tobą mam jeszcze sporo do uzupełnienia Idę spakować torbę do szpitala, coraz częściej mam podejrzenie, że przyda się wcześniej niż później ![]() Trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytę- ona dużo wyjaśni.
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja bym dodała drugi komplet pościeli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

i przedpokój z bordo bedzie w kolorze caffe latte
tak wiec duze zmiany w kuchni i przedpokoju
. U mnie jak się okazało najbardziej odwazny kolor to jeden wielki niewypał 

.
a żeby złagodzić .... kupuję na 3-6 albo 6-9 mam coś nawet
no wariatka. nienawidzę jak ktoś umiera w serialu, mógł nie zaczynać tam grać. i nie cierpię jak serial się kończy, np. nigdy nie ogladam ostatniego odcinka z ostatniej serii Przyjaciół. to pewnie dlatego, że i w zyciu nie lubie zmian i tego, gdy sie coś konczy...

Mam skierowanie na patologię ciąży i będę tam leżeć jakiś czas. A ten ból to mógł być zakrzep, który się rozszedł. Boję się bardzo