Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 15:02   #3151
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
[B]
Co to tego chorobowego, to się przekonamy co mi kadrowa dziś powie jak wróci z ZUS. Jedna umowa jest umową zlecenie i nie trwa 12 miesięcy, wiec jesli jest tak jak mowisz Małgosiu to stracę na tym i to sporo

Muszę się jakoś ubrac i muszę jakiś makijaż sobie walnąć. Za 1,5 godzinki brat z przyszłą bratową i córeczką przyjeżdżają, a one mnie będą pierwszy raz na oczy widzieć (a ja je ) więc trzeba wyglądać jak człowiek
Ja nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś. Mi to jakoś tak tłumaczyła, że średnią liczy się z ostatnich 12 miesiecy. To na moim przykładzie. Ja zaczęłam pracę we wrześniu. Umowa o pracę (nie zlecenie) trwała 2 miesiące bo to był okres próbny. A potem dostałam umowę o pracę na czas okreslony na dwa lata. I z teog co zrozumialam to średnia liczona powinna być łącznie z tą umową o pracę na dwa miesiące ponieważ była od tego samego pracodawcy, odprowadzono od niej składki a następna była/jest niejako przedłużeniem.
A od umowy zlecenie miałaś składki do ZUS odprowadzane?
Daj znać jak będziesz miała jakieś info od ksiegowej bo sama jestem ciekawa czy ja dobrze rozumiem. Chyba, że policzę swoją srednia na szybko i zobaczymy.

EDIT: Pierwsza umowa wrzesień 2010.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałam, że się martwię o swoją siostrę, bo jest na coś chora i czeka ją szpital? Nie będę wnikać w szczegóły, ale było podejrzenie nowotworu, które się nie sprawdziło, Bogu dzięki. Dzisiaj lekarz ostatecznie potwierdził, że to nie rak chociaż prawdopodobieństwo było 70%.
Kurcze, ale ulga. To bardzo dobra wiadomość. A co jej jest, że takie miała podejrzenia?

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-07-26 o 15:04
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:03   #3152
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałam, że się martwię o swoją siostrę, bo jest na coś chora i czeka ją szpital? Nie będę wnikać w szczegóły, ale było podejrzenie nowotworu, które się nie sprawdziło, Bogu dzięki. Dzisiaj lekarz ostatecznie potwierdził, że to nie rak chociaż prawdopodobieństwo było 70%.
ufff, to cudownie
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello, za dzisiejsze wizyty i ja też poproszę o kciuki bo też się dzisiaj wybieram na wizytę. Ze zgagą też niestety walczę i mało co pomaga, bo rennie nie mogę brać ze względu na cukier także się męczę

ah ta zgaga ciekawe czy to prawda ze jak się ma zgage to dziecko am duuużo włosków
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:06   #3153
stokrotka_
Zadomowienie

no to w takim razie 3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

acelinka .... mi ostatnio lekarz pokazywał jakie Sara ma włoski już fajne... może rzeczywiście coś w tym jest... powiem za miesiąc hehe

a ja wam się pochwalę naszą bryką dla małej.. (zdjęcia nie są naszej..no ale taką samą..też czarną mamy )
no i fotelik też maxi cosi..ale inny kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402_10_big.jpg (21,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image-5010110-0-1263338994000.jpg (19,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5264.jpg (14,5 KB, 15 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-07-26 o 15:07
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:06   #3154
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ciekawe czy to prawda ze jak się ma zgage to dziecko am duuużo włosków
Albo dużo sierści , zobacz ile tu na wątku mamy zwierzaków .
Golarki pójdą w ruch!

Tusia872 - Twoja opowieść przypomniała mi moją, co kobieta mowiła, że urodzę dziecko w sierści. Też się bałam, że rzuci na mnie jakiś czar czy urok. Ale potem otrząsnęłam się, że przecież do cholery mamy XXI wiek i chyba wszystkie czarownice spłonęły na stosie dawno temu.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:09   #3155
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Moja koleżanka urodziła tydzień po terminie. Narazie nic nie wiem, tylko dostałam mms ze zdjeciem małej Alicji zaraz po urodzeniu.
Stary 2011-07-26, 15:14   #3156
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Ja też mam taki problem, ale jak na razie żadnych nie kupuję. Ja ogólnie uwielbiam chodzić bez bielizny Może dlatego, że stanik nigdy mi nic nie musiał podtrzymywać ( bo niby co - pryszcze???)
no ja małych nie mam, ale jak w domu jestem to wielka radość trzymać
je wolno ale potem może pokarm kapać wiec wole miec

Cytat:

ufffffffffffff, super

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś. Mi to jakoś tak tłumaczyła, że średnią liczy się z ostatnich 12 miesiecy. To na moim przykładzie. Ja zaczęłam pracę we wrześniu. Umowa o pracę (nie zlecenie) trwała 2 miesiące bo to był okres próbny. A potem dostałam umowę o pracę na czas okreslony na dwa lata. I z teog co zrozumialam to średnia liczona powinna być łącznie z tą umową o pracę na dwa miesiące ponieważ była od tego samego pracodawcy, odprowadzono od niej składki a następna była/jest niejako przedłużeniem.
A od umowy zlecenie miałaś składki do ZUS odprowadzane?
Daj znać jak będziesz miała jakieś info od księgowej bo sama jestem ciekawa czy ja dobrze rozumiem. Chyba, że policzę swoją srednia na szybko i zobaczymy.

EDIT: Pierwsza umowa wrzesień 2010.
sama policzysz? to nie takie proste chyba....... bo to nie tylko srednia z pensji ale rozne inne rzeczy się wlicza i odlicza, jak to w zusie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:16   #3157
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

acelinka .... mi ostatnio lekarz pokazywał jakie Sara ma włoski już fajne... może rzeczywiście coś w tym jest... powiem za miesiąc hehe

a ja wam się pochwalę naszą bryką dla małej.. (zdjęcia nie są naszej..no ale taką samą..też czarną mamy )
Za kolor

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Golarki pójdą w ruch!

Tusia872 - Twoja opowieść przypomniała mi moją, co kobieta mowiła, że urodzę dziecko w sierści. Też się bałam, że rzuci na mnie jakiś czar czy urok. Ale potem otrząsnęłam się, że przecież do cholery mamy XXI wiek i chyba wszystkie czarownice spłonęły na stosie dawno temu.
Kurdeee to moj to już wogole yeti będzie. Nie dość że u dziadków dwa koty to jeszcze mama ciemna i owłosiona
Stary 2011-07-26, 15:19   #3158
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

mnie trójkołowce nie kręcą, ale przynam ze ten jest ładny i zgrabny

może i jest, zobaczymy
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Golarki pójdą w ruch!
biedne te nasz dzieciaczki
Cytat:
Moja koleżanka urodziła tydzień po terminie. Narazie nic nie wiem, tylko dostałam mms ze zdjeciem małej Alicji zaraz po urodzeniu.
gratulacje dla koleżanki
Stary 2011-07-26, 15:19   #3159
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
sama policzysz? to nie takie proste chyba....... bo to nie tylko srednia z pensji ale rozne inne rzeczy się wlicza i odlicza, jak to w zusie
Spokojnie. Spróbuje narazie tak na mój rozum i zobacze czy się zgodza z ostanią pensją. A jak nie to poczekamy spokojnie co na to Twoja ksiegowa.
U mnie to wogóle jest tak, że pracodwaca mi placi, a potem się jakoś z zusem rozlicza. Bo firma liczy ponad 70 osób..
Stary 2011-07-26, 15:20   #3160
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Za kolor

Kurdeee to moj to już wogole yeti będzie. Nie dość że u dziadków dwa koty to jeszcze mama ciemna i owłosiona
super wiadomość Alicja..śliczne imię..takie mojej siostrzenicy wybrałam.
dowiaduj się jak tam poród

kilka osób się krzywo patrzyło na czarny wózek...ale nam się podobał

no tak...po kotach i mamie... ale wy potraficie poprawić humor

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-07-26, 15:28   #3161
malamutka
Rozeznanie

Małgosiu pogratuluj koleżance. Fajnie, że ma to już za sobą. I pewnie Alicja zdrowiuteńka i różowiutka

Co do moich umów. Mam jedną o pracę od 6 lat. Oprócz tego dodatkowo zajmuję się w firmie kilkoma rzeczami o zupełnie innym charakterze i wykraczającymi poza mój zakres obowiązków. Do tej pory jakoś się z szefem finansowo dogadywaliśmy i było ok. Ale potem jak się okazało że jestem w ciąży, to podpisaliśmy jeszcze umowę zlecenie na ta dodatkowa pracę, zwłaszcza, że wymagało to ode mnie coraz wiecej czasu spedzonego w pracy. Wiec umowę zlecenie mam od 1.03.2011 do końca roku. Na tej umowie przepracowałam 4 miesiace i poszlam na L4 bo stwierdzilam, ze dluzej tak nie pociągnę i teraz jedynie pewne rzeczy robię zdalnie z domu. Z tego co wiem, to chorobowe mi sie nalezy z obu umow, bo od obu sa odprowadzane skladki chrobowe. Jednak teraz pytanie czy kazda z umow bedzie rozliczana osobno do wyliczania wysokości zasilku chorobowego czy lacznie. Jak łącznie to :dupa: bo mi wylicza srednia z 12 miesiecy jakie mi firma placila na konto, a to bedzie znacznie nizej niz co dostawalam przez ostatnie 4 miesiace. A jak osobno to dostane 100% z umowy o prace i 100% z umowy zlecenie.
No coz, dam znac jutro jak sie dodzwonie do kadrowej i bedzie miala jakies wiesci dla mnie...
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:32   #3162
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Spokojnie. Spróbuje narazie tak na mój rozum i zobacze czy się zgodza z ostanią pensją. A jak nie to poczekamy spokojnie co na to Twoja ksiegowa.
U mnie to wogóle jest tak, że pracodwaca mi placi, a potem się jakoś z zusem rozlicza. Bo firma liczy ponad 70 osób..
u mnie to samo wiec luz pensja do 27 na koncie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-26, 15:33   #3163
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam poniedziałkowo
Nadrobiłam zaległości weekendowe, troszkę podczytywałam ale nie pisałam, rodzice przylecieli na urlop więc nie było czasu na wizaż niestety
Zaczęłam już 34 tydzień i nie dowierzam że ten czas tak szybko leci. Mówię ostatnio do męża że mam cały czas tak nisko brzuszek i że w zasadzie za 3-4 tygodnie już będzie bezpieczny czas na rodzenie a on do mnie: NIE STRASZ chyba się już zaczyna bać tego co ma nadejść hehe. W sobotę też upolowałam kody na pampersy premium care w rossmannie i kupiłam paczkę 1 - 78 sztuk za 34,99 i paczkę 2 - 72 sztuki 34,99 także się nawet opłacało, oby tylko dzidzi odpowiadały.
W sobotę idziemy na wesele i pisałam Wam że się zmieściłam w swoją sukienkę z poprawin i mam nadzieję że w sobotę też jeszcze w nią wejdę
Agnieszka0605 pytałaś właśnie o tą sukienkę, więc zrobiłam fotkę, tak w niej teraz wyglądam tylko mina na zdjęciu nie ciekawa więc bez twarzowa fotka jest hehe
super wyglądasz
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
eee koleżanka to jeszcze nic! Do mnie dzwoniła moja siostra i pytała się czy jadziemy z nimi na DYSKOTEKĘ!! Świetna mam siostrę, nie???

siostra ma niezłe pomysły

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Wszystkie mamy ciążowe humorki - hormonki. Jak zwykle się trzeba pocieszyć jednym - neidługo będziemy to miały za sobą

Dziś - po kolejnej małej aferze z byle pierdoły - po wyjściu małza do pracy dostalam od niego takiego smsa:

Kochanie kocham Cię i lubię Twoje hormony (to słodkie kłamstwo to chyba na wszelki wypadek zebym juz na wstępie go źle nie zrozumiała i nie wywaliła smsa) ale okiełznać je albo przynajmniej nie spowodowac ich wrzenia jest tak trudno - to już łatwiej stanąc na kurzym jajku i go nie zgnieść

no i jak go nie lubić
kochany mężuś
Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Widzę że coraz więcej leżących...bałam się że i mnie to czeka ale na razie obyło się bez nakazu łóżkowego lenistwa. Za to dostałam dzisiaj luteinkę, nospę i inne dziwactwa do brania:/ Jedyny plus- obowiązkowe dodatkowe usg i to już w sobotę, normalnie nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo i może w końcu dowiemy się czy będziemy mieć synka czy córeczkę

MałgosiaM8 trzymaj się dzielnie i słuchaj lekarzy, na pewno szybciutko was wypuszczą, ale co ty się nasłuchasz i naoglądasz przez tych parę dni... po twoich opowieściach zaczynam obawiać się porodu, prosimy jutro jakąś optymistyczną historię o 5-minutowym i bezbolesnym porodzie
hejka, to Ty jeszcze nie wiesz co będzie?? to trzymam kciuki, żebyście się w sobotę dowiedzieli

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:33   #3164
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
mnie trójkołowce nie kręcą, ale przynam ze ten jest ładny i zgrabny
Chciałam dokładnie to samo Stokrotce napisac

Cytat:
Takie są chyba ogolne zasady, ze pracodawca placi, a potem rozlicza to w swoich deklaracjach ZUS. Ale to kadrowa/ksiegowa wylicza najpierw ten zasilek w oparciu o przygotowana deklaracje. No i u mnie problem pojawil sie wypelniajać ta deklaracje. Kadrowa sie pogubila co gdzie ma wpisac
Stary 2011-07-26, 15:40   #3165
stokrotka_
Zadomowienie

a mnie znów bardziej 3 niż 4 kołowce kręcą.. Mój mąż też chciał 3kołowy..
cieszę się,że się podoba jest dość zgrabny..ale co ważniejsze...jest zwrotny i leciutki.. jak na takie głębokie wózki.

Stary 2011-07-26, 15:42   #3166
malamutka
Rozeznanie

Właśnie dzwoniła kadrowa. Wraca z ZUSu. No i musi mi policzyć z każdej umowy osobno, więc będę dostawać tyle ile do tej pory
Stary 2011-07-26, 15:45   #3167
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Chciałam dokładnie to samo Stokrotce napisac

Takie są chyba ogolne zasady, ze pracodawca placi, a potem rozlicza to w swoich deklaracjach ZUS. Ale to kadrowa/ksiegowa wylicza najpierw ten zasilek w oparciu o przygotowana deklaracje. No i u mnie problem pojawil sie wypelniajać ta deklaracje. Kadrowa sie pogubila co gdzie ma wpisac
nie to zalezy od ilości osób zatrudnionych na umowe o prace. w poprzedniej firmie, jak chorowałam długo to zus na l4 płacil i opóźnienia robił

Cytat:
Właśnie dzwoniła kadrowa. Wraca z ZUSu. No i musi mi policzyć z każdej umowy osobno, więc będę dostawać tyle ile do tej pory
suuuper.

Stary 2011-07-26, 15:49   #3168
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
super wiadomość Alicja..śliczne imię..takie mojej siostrzenicy wybrałam.
dowiaduj się jak tam poród
kilka osób się krzywo patrzyło na czarny wózek...ale nam się podobał
no tak...po kotach i mamie... ale wy potraficie poprawić humor
Córa mojej siostry a moja chrześnica tak ma. Też mi się podoba
Narazie pogratulowalam, a jak dojdą do siebie to będę wypytywać ;-)
Chciałabym pokazac Wam zdjęcie, ale to nie moje więc nie bardzo chyba mogę
Mnie się czarny podoba. Sama chciałam.

Cytat:
Małgosiu pogratuluj koleżance. Fajnie, że ma to już za sobą. I pewnie Alicja zdrowiuteńka i różowiutka

Co do moich umów. Mam jedną o pracę od 6 lat. Oprócz tego dodatkowo zajmuję się w firmie kilkoma rzeczami o zupełnie innym charakterze i wykraczającymi poza mój zakres obowiązków. Do tej pory jakoś się z szefem finansowo dogadywaliśmy i było ok. Ale potem jak się okazało że jestem w ciąży, to podpisaliśmy jeszcze umowę zlecenie na ta dodatkowa pracę, zwłaszcza, że wymagało to ode mnie coraz wiecej czasu spedzonego w pracy. Wiec umowę zlecenie mam od 1.03.2011 do końca roku. Na tej umowie przepracowałam 4 miesiace i poszlam na L4 bo stwierdzilam, ze dluzej tak nie pociągnę i teraz jedynie pewne rzeczy robię zdalnie z domu. Z tego co wiem, to chorobowe mi sie nalezy z obu umow, bo od obu sa odprowadzane skladki chrobowe. Jednak teraz pytanie czy kazda z umow bedzie rozliczana osobno do wyliczania wysokości zasilku chorobowego czy lacznie. Jak łącznie to :dupa: bo mi wylicza srednia z 12 miesiecy jakie mi firma placila na konto, a to bedzie znacznie nizej niz co dostawalam przez ostatnie 4 miesiace. A jak osobno to dostane 100% z umowy o prace i 100% z umowy zlecenie.
No coz, dam znac jutro jak sie dodzwonie do kadrowej i bedzie miala jakies wiesci dla mnie...
Zdjęcie takie tuż po, jeszcze Alicja nie umyta wiec niezbyt estetycznie, ale i tak slodziak różowy i pulchny...

Hmmm w takim razie pozostaje czekać na informację od ksiegowej.
Na mój rozum liczy sie wszystko od czego odprowadzane były składki do Zus. Ale już jak czy razem czy osobno to Kochana nie wiem...
Poczekamy.

Cytat:
u mnie to samo wiec luz pensja do 27 na koncie
bo liczyć na Zus ....wiadomo... różnie z tym bywa

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
No to elegancko To co? Zakupy?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
nie to zalezy od ilości osób zatrudnionych na umowe o prace. w poprzedniej firmie, jak chorowałam długo to zus na l4 płacil i opóźnienia robił
suuuper.
Tak tak. Poniżej iluś tam osób zatrudnionych płaci Zus a powyżej pracodawca. Tylko teraz nie wiem chyba powyżej 20 osób....
Stary 2011-07-26, 16:41   #3169
danika
Zakorzenienie

hej jestem po fryzjerze i po obiadku nie zmieniłam image'u, tylko odświeżyła mi kolorek i cieniowanie. Ale jescze wybieram się we wrześniu to wtedy moze się farbnę na rudo -robiła dziewczynie przede mną taki śliczny kolor...taka jakby czekolada mleczna z rudym połyskiem. Ale dzis sie nie odważyłam

za wszystkie wizyty

a dla wszystkich Aneczek

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Miałam co jakiś czas dać znać, co u mnie, więc piszę

U mnie leci już 16 tydzień Wczoraj miałam wizytę u lekarza, myślałam że może podejrzy płeć, no ale niestety mogłam podziwiać jedynie jakże piękny kręgosłup

Wszystko rozwija się poprawnie i zgodnie z czasem
super bardzo się cieszę, ze wszystko w porządku trzymaj się ciepło i dbaj o was

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Przy dobrych wiatrach to wakacje na studiach można było mieć od końca maja/ początku czerwca do końca września Aż się łezka w oku kręci
no... stare dobre czasy

Cytat:
A odpowie mi ktoś na wczorajsze zapytanie odnośnie czkawki
mnie sie tez wydaje, ze to nie czkawka. Moja to czka i czka, to jest kilkadziesiąt takich regularnych podskoków i to zwykle w jednym miejscu, tam gdzie ma łepetynkę

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
o
a ja się pochwalę jakiego sms-a dostałam przed chwilą:

"Egzamin teoretyczny mamy w niedzielę o 9"

i nie wiem czy to moja skleroza ciążowa, czy jakaś inna dolegliwość, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć na jaki egzamin się wybieram. Wydawało mi się, że edukację zakonczyłam jakieś 6lat temu
hehe moze faktycznie coś cie ominęło

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
własnei dzwonili do mnie z pracy z działu kadr ze na moich zwolnieniach lekarskich oprócz ostatniego nei ma informacji ze ja w ciąży , dopiero na ostatnim jets informacja no co za buractwo w tej przychodni, musze wziaść od lekarza zaswiadczenier ze jestem w ciazy i w którym tygodniu i wysłac do nich i mi wyrównają kase , a ja sie zastanawiałam czy mam taką małą średnia za ostatnie 12 miechów
o rany...ja zawsze sprawdzam czy jest wypełnione prawidłowo (pesel itd) i czy jest literka B, bo tez juz raz wracałam sie do lekarza.

Cytat:

dziewczynki, jak rozmiar biustonoszy do karmienia bierzecie? taki jak teraz, większy? ja nie wiem....
ja sie waham...bo patrzyłam na allegro to taki jak nosze teraz z tej firmy Alles powinnam wziąć na obwód w biuście 92-94, ale biorąc pod uwagę, ze pewnie mi urosną cyce to chyba kupie na 94-96....no chyba wiecej niz 2 cm to nie urosną, co?

Mamusie doświadczone, pomocy

Cytat:

strasznie sie ciesze, ze wszystko w porządku

Cytat:

Cytat:

Tak tak. Poniżej iluś tam osób zatrudnionych płaci Zus a powyżej pracodawca. Tylko teraz nie wiem chyba powyżej 20 osób....
tak, powyzej 20 osob no i przynajmniej jest kasa w terminie wypłaty a nie czeka sie nie wiadomo ile na ZUS
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:43   #3170
stokrotka_
Zadomowienie

gdzie Wy się pochowałyście ??

Stary 2011-07-26, 16:43   #3171
madzialena-lublin
Rozeznanie

Melduję się, wróciłam
Pazurki pomalowane, owocki kupione (nektarynki, borówki, jagódki- też macie taką fazę na owoce?) ) Chciałam jeszcze po sklepach pojeździć ale tylko zdążyłam krem sobie kupić i tak mnie złamało zmęczenie, że musiałam wracać do domu, ledwo chodziłam...

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

News z ostatniej chwili
dostałam wypis, był mój lekarz , zbadał mnie

ale piękło przy badaniu, takim czymś polewają ble

Mam 1,5cm, rozwarcia, szyjka skrócona, skurcze ustąpiły, ale stwierdzili że za 2-3 tygodnie tu wróce, albo z akcją porodową, albo już do końca ciąży z leżeniem.

W domu leżeć, leki, oszczędzać się na maksa, no to czas szybkiej wyprawki zacząć
Super . To teraz bądź grzeczna, słuchaj się lekarza i szalej na necie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A wczoraj o północy z tż zamawiałam łózeczko i przewijak
Pochwal się, pochwal

Cytat:
kopnijcie mnie bo do zakupów nie mogę sie zebrac ( na all of corse)
Mi z kolei jakiś ban na allegro by się przydał... Ostatnio siedzę i tylko zamawiam ŚLICZNIUSIE ubranka dla Malutkiej .

Cytat:
Super!

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
to chyba każdy facet ma takie podejscie moj tez mi cały czasu mówi gdzie tak pazdziernik jeszcze tyle czasu
Mój też tak mówił, pretensje miał do mnie że za wcześnie wyprawkę robię, no to przestałam się mu chwalić .
Ale ostatnio usłyszał kilka historii o kobietkach co urodziły dużo przed terminem, a na dokładkę koleżanka która ma termin 2 tyg przede mną dostała jakichś skurczy no i chyba trafiło do niego... Przestał "narzekać", ogląda zakupy a ostatnio nawet pomagał mi w sklepie rozmiarów szukać (już go chyba za to tutaj chwaliłam)

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
o jaaa
a ja się pochwalę jakiego sms-a dostałam przed chwilą:

"Egzamin teoretyczny mamy w niedzielę o 9"

i nie wiem czy to moja skleroza ciążowa, czy jakaś inna dolegliwość, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć na jaki egzamin się wybieram. Wydawało mi się, że edukację zakonczyłam jakieś 6lat temu
prawie się posikałam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
zapomniałam napisac co mi sie przytrafiło na zkupach

jak wychodziłam ze sklepu zaczepiłam mnie babka która siedziała na ławce ze niby która godzina to jej powiedziałam i sie zaczeło.... zaczeła mi wróżyc ja chciałam isc a ona ciagneła dalej w sumie to prawie wszystko co mówiła sie zgadzało a na koniec ze mam nie żałowac starej kobiecinie co by ciezkiego porodu nie było chciałam jej dac 5 zł i szybko isc a ona mi ze nie żałuj widze ze masz 10zł w portfelu a na zakupy reszta ci wystarczy
no i dałam bo mnie wystraszyła tym porodem...

wiem ze sie dałam naciagnac ale tak to bym cały czas sie schizowała ze jakis czar na mnie rzuci
Babsko widziało że w ciąży jesteś to wiedziało na jakiej strunie zagrać
A w takiej sytuacji chyba każda z nas zareagowałaby tak samo, bo dycha to nie tak znowu dużo, a lepiej dmuchać na zimne... Ale temu babsztylowi to nie wiem co bym zrobiła...

Dla wszystkich Aneczek

A za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-07-26 o 16:47
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:47   #3172
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
gdzie Wy się pochowałyście ??
W krzaczorach siedzą

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej jestem po fryzjerze i po obiadku nie zmieniłam image'u, tylko odświeżyła mi kolorek i cieniowanie. Ale jescze wybieram się we wrześniu to wtedy moze się farbnę na rudo -robiła dziewczynie przede mną taki śliczny kolor...taka jakby czekolada mleczna z rudym połyskiem. Ale dzis sie nie odważyłam
Ja ide w czwartek albo piątek ale tylko na ścięcie bo nie farbuje.
Stary 2011-07-26, 16:52   #3173
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
Kobieto- gdzie byłaś jak Cię nie było??? Cos za rzadko do nas wpadasz!
za wizytę
Hmmm w pracy prowadzę pracownię florystyczną i tak jak zaczął się u mnie "sezon" w kwietniu (święta, śluby, komunie itd) to trwa do tej pory i jeszcze do połowy września się takie urwanie głowy pociągnie. Staram się więc was w miarę regularnie czytać ale jak już nadrobię zaległości (a z reguły jest to ok.10str/dziennie) to nie mam czasu lub sił żeby cokolwiek napisać Zmieniam więc taktykę...piszę jak znajdę czas i po kawałku

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Kochanie kocham Cię i lubię Twoje hormony (to słodkie kłamstwo to chyba na wszelki wypadek zebym juz na wstępie go źle nie zrozumiała i nie wywaliła smsa) ale okiełznać je albo przynajmniej nie spowodowac ich wrzenia jest tak trudno - to już łatwiej stanąc na kurzym jajku i go nie zgnieść

no i jak go nie lubić
No padłam...gdzie tacy mężczyźni??? tylko pozazdrościć takiego męża

Cytat:
Aaaa i ta dla zmiany naszych bólowych nastroi pokaże Wam jakiego kubuśka chce na ściane obok kołyski/łóżeczka a nad nim chyba poprzyklejam takie gwiazdeczki świecące w nocy, że niby w niebo patrzy
Uwielbiam kubusia a gwiazdeczki miałam u siebie w pokoju na suficie do 17roku życia, do tego sufit niebieski z namalowanymi chmurkami i spało mi się na prawdę świetnie

Cytat:
jeśli chodzi o specyfiki które mają zapobiec skurczaniu i napinaniu się brzuszka to tak:
3x dziennie Magnez
3x dziennie Nospa
co 6 godz. po pół tabletki Fenoterolu

a oprócz tego jeszcze biore oczywiście żelazo 2 razy dziennie, no bo anemia i jak mi się przypomni to witaminki dla ciężarnych - czuje się jak lekomanka
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
a ja mam:
3x dziennie aspargin
3x dziennie relanium 0,2 mg
2 x dziennie po dwie tabletki duphastonu
2x dziennie luteina dopochwowo

i teraz tak mysle czy aby nie za duzo tego mam
niezłe te wasze zestawy...ja mam
1x magnez
2x nospa
2x luteina dopochwowo
+ witaminki i tak przez tydzień a później duphaston 1x na 3 dni

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:55   #3174
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
suuuuper
Cytat:
Córa mojej siostry a moja chrześnica tak ma. Też mi się podoba
taaaak, Alicja ślicznie
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Melduję się, wróciłam
Pazurki pomalowane, owocki kupione (nektarynki, borówki, jagódki- też macie taką fazę na owoce?) ) Chciałam jeszcze po sklepach pojeździć ale tylko zdążyłam krem sobie kupić i tak mnie złamało zmęczenie, że musiałam wracać do domu, ledwo chodziłam...
o tak, owocki
Stary 2011-07-26, 17:01   #3175
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

no wiecie co ja to nienormalna jestem uwielbiam ostry dyżur i oglądam go zawsze jak mogę. oczywiście trwa na tvn7 sezon w którym umiera dr. green, no i zaczęłam sobie oglądać na youtube ten odcinek z jego smiercią i teraz siedzę i no wariatka. nienawidzę jak ktoś umiera w serialu, mógł nie zaczynać tam grać. i nie cierpię jak serial się kończy, np. nigdy nie ogladam ostatniego odcinka z ostatniej serii Przyjaciół. to pewnie dlatego, że i w zyciu nie lubie zmian i tego, gdy sie coś konczy...

no wariatka ze mnie

Stary 2011-07-26, 17:03   #3176
anetika
Rozeznanie

Uff posprzątałam mieszkanko, poprasowałam i upiekłam ciacho urodzinowe dla TŻ i padam na ryjek
Cytat:
Świetne wieści
Cytat:
Hello, za dzisiejsze wizyty i ja też poproszę o kciuki bo też się dzisiaj wybieram na wizytę. Ze zgagą też niestety walczę i mało co pomaga, bo rennie nie mogę brać ze względu na cukier także się męczę

Cytat:
Gratulacje dla koleżanki A ja nadal czekam z niecierpliwością aż szwagierka się rozpakuje, a już jest parę dni po terminie
Cytat:
Super

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:03   #3177
danika
Zakorzenienie

Cytat:
W krzaczorach siedzą

Ja ide w czwartek albo piątek ale tylko na ścięcie bo nie farbuje.
ja niestety musze sie farbować, i to tak max co 6-7 tygodni, najczesciej co miesiąc robie odrosty. Na początku ciąży wytrzymałam do 11 tygodnia ale juz miałam masakre na łbie Mam straaasznie duzo siwych i wyglądam jak babcia teraz mam taki naturalny kolor, troszke ciemniejszy od swojego, ale juz jakis czas go mam i mi nudno
Stary 2011-07-26, 17:09   #3178
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiecie co ja to nienormalna jestem uwielbiam ostry dyżur i oglądam go zawsze jak mogę. oczywiście trwa na tvn7 sezon w którym umiera dr. green, no i zaczęłam sobie oglądać na youtube ten odcinek z jego smiercią i teraz siedzę i no wariatka. nienawidzę jak ktoś umiera w serialu, mógł nie zaczynać tam grać. i nie cierpię jak serial się kończy, np. nigdy nie ogladam ostatniego odcinka z ostatniej serii Przyjaciół. to pewnie dlatego, że i w zyciu nie lubie zmian i tego, gdy sie coś konczy...

no wariatka ze mnie
Ojjjjj

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja niestety musze sie farbować, i to tak max co 6-7 tygodni, najczesciej co miesiąc robie odrosty. Na początku ciąży wytrzymałam do 11 tygodnia ale juz miałam masakre na łbie Mam straaasznie duzo siwych i wyglądam jak babcia teraz mam taki naturalny kolor, troszke ciemniejszy od swojego, ale juz jakis czas go mam i mi nudno
Kapuje kapuje
Dobrze, że nie zaszalalaś teraz z tą rudością bo jakby cos nie teges wyszlo to byś się chyba przez hormony zaryczała...przynajmniej ja bym wyła...
A ja nie farbuję bo, bo mam ciemną karnację, ciemną oprawę oczu, ciemne włosy i jakoś nie widziałabym się w innym kolorze niż mam, a farbować dla samego farbowania (kiedyś farbowałam na ciemny brąz, lub czarny i nie było róznicy) to szkoda włosów

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Gratulacje dla koleżanki A ja nadal czekam z niecierpliwością aż szwagierka się rozpakuje, a już jest parę dni po terminie

Super
Kciukasy trzymam
Stary 2011-07-26, 17:12   #3179
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

no wariatka ze mnie
ja mam tak samo a potem sama sie z siebie smieje
w ogóle rycze na bardziej wzruszajcych scenach-mój maz ma ze mnei ubaw
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:18   #3180
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja mam tak samo a potem sama sie z siebie smieje
w ogóle rycze na bardziej wzruszajcych scenach-mój maz ma ze mnei ubaw
tez nie lubie jak sie konczy fajny serial...a juz najbardziej nie cierpię jak kończę czytać fajną książke - czasem tak mi żal, że czytam po 2 strony na dzień zeby mieć na dłużej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości