|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Nom ma, ma hehe
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziekuje ![]() O widzisz ![]() ![]()
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
pierwsze okulary które moja mama sobie wzięła to takie w których musi chodzić na co dzień ( z badaniem) wzięła oprawki za 199zł jak dobrze pamiętam, do tego szła za 100zł jej wyszły i jeszcze wzięła jakieś ubezpieczenie 50zł więc wyszło ją to ok 350zł, drugie okulary z tym bonem to wzięła sobie oprawki za 119zł albo 159zł plus szkła do czytania i wyszło ją to 80zł i tato miał 3 kupon zrobił sobie badanie wziął oprawki za 159zł + szkła (jak dobrze pamiętam + 2) i też wyszło mu 80zł, dostał do tego etui jakiś płyn do czyszczenia okularów aa i wziął sobie też ubezpieczenie, więc naprawdę oboje na tym dobrze wyszli ![]() Ja dla siebie brałam w Vasion z jakimś rabatem 100zł mniej, kiedyś jakaś akcja była i miałam zapłacić za szkła, oprawki, badanie ok 300zł a zapłaciłam 200 i mam do tego cylindry,żeby się przyzwyczaić na przyszłość, bo Ja muszę mieć okulary do jazdy i czytania, pisania i oglądania tv i laptopa. Więc mi i moim rodzicom bardzo pasowało wziąć okulary w Vision tym bardziej, że robili badanie tego samego dnia i nie czekałaś na zapis.A badanie to spr ostrości, zakładanie tych śmiesznych okularów żeby zobaczyć które szkła pasują no i czy cylindry czy nie ![]() Z soczewkami nie wiem jak, bo to pewnie zależy jaka wada, jaki płyn itd. Nie znam się na nich więc nie podpowiem bo ich nie noszę ![]() Uff... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#904 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
proszę
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246 Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje śliczności ![]() ![]() Jaka chudzineczka mała ![]() Cytat:
![]() youyou - jak Filipek?
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Ania wydaję mi się, że największym kosztem i tak sa oprawki niż szkła, oczywiście zależy to od wady ale z tego co piszesz jakiejś super wady nie masz, nie ? Oni oczywiście będą Ci proponować jakieś anty jakieś tam, anty które się rysują i każde anty troszeczkę więcej kosztuje
![]() ![]() A u mnie Vision np w Auchan otwarte 7 dni w tygodniu i 7 dni w tygodniu można podejść i się zbadać (kupując okulary, badanie za 1zł albo za darmo-zależne od promocji, a jak tylko się badasz to chyba 50zł) a tak idąc do takiego OPTYKA zazwyczaj musiałam się zapisać na specjalny termin. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Brumek w Vision i badają po "staremu" i komputerowo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do okulistów terminy jak... Cytat:
![]() Tak w ogóle to kiedyś nosiłam okulary, ale to było daaaaaawno, jak byłam młoda ![]() ![]() no ale teraz może by pasowało się jednak do nich zmusić...
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Aania ja chodziłam ostatnio do Specsavers, wcześniej do okulisty, który miał prywatna praktykę. Chyba bardziej skłaniam się do tego drugiego-może jestem tradycjonalistką
![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-07-25 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Ja tez kiedyś nosiłam okulary, pamiętam nawet miałam napisane w karcie " chce nosić okulary" nosiłam je od 6 klasy podstawowej, potem przestałam, ale musiałam je ponownie zacząć nosić bo poszłam na prawo jazdy, a za każdym razem mój okulista mi mówił, że do prawa jazdy będę musiała je mieć czy chce czy nie...
I poszłam do Vision i okazało się że mój wzrok się pogorszył co prawda o nie wiele, ale coś jednak się działo i teraz nie wyobrażam sobie np. jechać gdzieś autem bez okularów ![]() ![]() Jeżeli chcesz aby Cię zbadał lekarz który się nazywa OKULISTA to w Vision możesz się umówić na wizytę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Rozeznanie
|
czekamy wlasnie na gosci..juz dzwonili ze sie spoznia..a my tak spieszylismy sie z kapiela Filipka
![]() no i dzis Filipkowi odpadl kikut!! ![]() ![]() wlasnie. dzis ta polozna mi mowila o Sab Simplex. ze te niemieckie sa zdecydowanie bardziej skuteczne niz z Czech ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u Was tak cieplo/ladnie ze wychodzicie z malenstwami na spacerki? ja bardzi bym chciala juz wyjsc (8 doba) ale pogoda kiepska, deszcz pada... Cytat:
![]() no moze z tym snem bedzie coraz lepiej.. ![]() qrcze,ja mam znajomego w Niemczech i raz na jakis czas przyjezdza do Pl, moglby przywiezc Sab Simplex i bym Ci przeslala ale nie wiem kiedy teraz bedzie ![]() dziekuje! a Dominis jaki slodki! ![]() jakie bujne wloski!! sliczna kruszynka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padam z nóg... wróciłam wlaśnie ze szpitala... siedziałam od 16 u małej, bo nie miał kto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE !!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A te kropelki, o których mówisz, że po nich cały dzień nie widziałaś, to pewne było coś rozszerzającego źrenice i oznacza, że ten tradycyjny okulista zbadał Ci dno oka. A to ważne badanie i bardzo dobrze, że je zrobił. Aniu, a Ty jeśli masz wstręt do okularów, to może pomyśl o soczewkach kontaktowych ![]() ![]() ![]() Ja mam naprawdę sporą wadę, bo w jednym oku -4,25 (plus astygmatyzm), więc szkła okularów są grube. Okulary mam tylko tak na tuż przed snem ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-25 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Madziulka gratuluję!!!
![]() Ale mamy śliczne bobasy ![]() ![]() ![]() dziękuję że pytasz ![]() Filip już nieco lepiej, choć pierwsze jedzenie, zupkę zjadł ok 18, wcześniej nie chciał więc go nie zmuszałam, pił tylko wodę. Wieczorem już był taki bardziej żywy i wesoły a teraz tż próbuje go uśpić już od pół godziny więc chyba wraca do żywych ![]()
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieczory przy chorowaniu zawsze są najgorsze, więc jak teraz ma energię, to chyba dobry znak ![]() Dziś przyszła wanienka Komfort i stelaż ![]() ![]() (Tylko stelaż niestety ostatecznie oryginalny kupiliśmy. Ale trudno, nie sobie Tymek ma ![]()
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
Brumek wiem wiem, że to badanie to dno oka. W każdym bądź razie Ja zadowolona jestem z Vision
![]() ![]() ![]() ![]() Ja nadal brzuch mam jak cegła-okropnie twardy! pobolewało mnie dzisiaj tam na dole. Agni, gdzie jesteś?!! Ciekawe co u jacieeee? |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
A ja gdzies czytałam ze w ciazy nie ma sensu robic nowych okularów ze względu na to ze wada wzroku sie zmienia. JAKIS czas po porodzie Moze sie cofnąć. Wtedy najlepiej robic badanie i dobierać szkła. No ale ja sie nie znam. Nie wiem na ile jest to prawda.
Tez zauważyłam ze Agni nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Kochane
a jakie macie nastawienie do języków obcych ? My chcemy z mężem Naszego szkraba uczyć języka niemieckiego ![]() jak tylko zacznie coś rozumieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stronczek to prawda, nie powinno się wyrabiać nowych szkieł w ciąży, bo wzrok się zazwyczaj pogarsza. Aania ma to już za sobą, pewnie już jej wrócił do "normy" ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-07-25 o 20:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Madziulka gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
A u mnie nadal nie wesoło ![]() Wszystko mnie boli, niunie nawet na rekach nie mogę trzymać bo zgina mnie w pół ![]() ![]() ![]() Cycki bolą jak cholera ![]() Z łóżka nie mogę sama wstać ![]() Mała kupki nie może zrobić ![]() SAME PROBLEMY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tydzień temu byłam u okulistki, to mówiła, żeby tak 2 miesiące po porodzie odczekać i dopiero braę się za dobieranie nowych szkieł, bo w ciąży faktycznie wszystko, nawet wzrok, wariuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#923 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mysle że potem w wieku 5, 6 lat jesli bedzie tylko chciał bardzo chetnie bym go pouczyła bo języki to moje takie małe hobby i w baaardzo odległych planomarzeniach mamy z Tz letni domek w Hiszpani wiec jak najberdziej by mu by sie przydało a co pieniedzy to podjelismy decyzje przy okazji rozmowy o krwi pepowinowej. Prawdopodobienstwo że dziecko potrzebowało by skorzystac z tej krwi jest bardzo mało prawdopodobne, wiec napewno przynajmniej wasrto taką kwotę odkładać dla maluszka. Osobiscie odkładm sobie pieniądze na emeryture w III filarze poprzez nabywanie akcji. A dla dziecka myślałam bardziej o obligacjach lub akcjach oi nizszym ale bardziej stabilnym wzroscie(np akcje banków) pośrednicy tacy jak open finance mają w ofertcie tez fajne fundusze inwestycyjne. W ostateczności mozna założyc poporostu lokate Cytat:
Ale ostatnio z "modowych pobudek" na nowo polubiłam tradycyjne okulary. Tez mam _4 na każde oko i do tego astygmatyzm, ale dzis juz mozna kupic "odchudzone "szkła cylindryczne które ładnie wyglądają w delikatych oprawkach i mysle że jeśli dawno nie byłas u okulisty warto wybrac sie do tradycyjnego gabinetu tam zbadająccie tradycyjnie i komputerowo, do tego badanie dna oka, cisnienie i kilka innych rzeczy a tak na marinesie to w poznanskim Fielmannie pewien doktorekk tak mi dobrał okulary ze po miesiącu wylądowałam na neurologii w szpitalu z bardzo silnymi bólami głowy, odretwieniem twarzy itd ![]() ale to było w Fielmannie wiec Visiona oczerniać nie bede
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-07-25 o 20:34 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#925 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko teraz niestety babcie pracują. Ja myślę, że się jeszcze na jakiś roczek bujnę - mamy kilka lat do rozpoczęcia szkoły ![]() Prześliczna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i ![]() ![]() Cytat:
![]() myślę żeby założyć taki fundusz dla dzieci, ale jeszcze nie robiłam rozeznania na rynku Cytat:
![]()
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
dziewczyny musze kupic smoczki do butelki medela i niewiem jakie mam mupic bo sa jakies s i m jakie mam brac ?poradzcie mi.plisss
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Madziulka - GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe co z Pieleszka... ![]() Brunetka - ![]() ![]() Zanetka - no wiec juz wiesz, ze ubezpieczona przez firme jestes do dnia porodu ![]() Co do szpitala to jest tak, ze cwaniaczki raczej nie beda Ci wywolywac porodu wczesniej niz 4-tego dnia pobytu, poniewaz NFZ placi za pobyt pacjenta od 3 dni wzwyz, czyli jeslibys przyjechala na IP (bez objawow) dostala oxy i urodzila w jeden czy dwa dni to za porod i owszem, ale za pobyt w szpitalu przed porodem szpital by nic nie dostal. ot, realia czcigodnej RP.. ![]() moim zdaniem powinnas zawalczyc o L4 do 6-7.08. czy to od gina czy od rodzinnego. Zawsze to lepsza opcja niz szpital. A jesli sie nie uda to wtedy do szpitala, ale nie dac sobie za szybko wywolywac, zawsze lepiej urodzic bez wspomagaczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie zależy od salonu ale u mnie mąż ostatnio badał wzrok w VE i dość rzetelnie go zbadali a z promocji też skorzystaliśmy i 3 pary okularów (2 dla męża i jedna dla mnie w tym dwie pary mają szkła z antyrefleksem) kosztowały nas 450zł więc do przeżycia ale od razu mówię nie daj się namówić na te ich ubezpieczenie okularów-nie praktyczne i wg mnie się nie opłaca Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lilka - słodziak ![]() Madziulka GRATULACJE ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Wtajemniczenie
|
DaKaro, Brumek w przypadku Ani to ma sens
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.