Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 18:50   #901
Lilkaa82
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Aleeee ma włosków
Nom ma, ma hehe a zgagi strasznej wcale w ciazy nie mialam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pytały o problem maluszków z kupkami (Natka i ...nie pamiętam kto..) - robię maluszkowi masaż brzuszka z linka podanego przez Brumka Działa, widać że małemu przynosi ulgę, a nawet chyba mu się podoba
A czy moglabys podac jeszcze raz ten link plis

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Fajna.
Mamy taka samą pościel.
Dziekuje
O widzisz posciel ładniusia, mi sie bardzo podoba

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:50   #902
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:

żanetko, telik, dziękuję za odp
zaneta, a te 80 zł to koszt tylko soczewek czy jakaś dopłata do oprawek? bo w tych gratis za soczewki trzeba normalnie zapłacić?
Już Ci piszę,
pierwsze okulary które moja mama sobie wzięła to takie w których musi chodzić na co dzień ( z badaniem) wzięła oprawki za 199zł jak dobrze pamiętam, do tego szła za 100zł jej wyszły i jeszcze wzięła jakieś ubezpieczenie 50zł więc wyszło ją to ok 350zł, drugie okulary z tym bonem to wzięła sobie oprawki za 119zł albo 159zł plus szkła do czytania i wyszło ją to 80zł i tato miał 3 kupon zrobił sobie badanie wziął oprawki za 159zł + szkła (jak dobrze pamiętam + 2) i też wyszło mu 80zł, dostał do tego etui jakiś płyn do czyszczenia okularów aa i wziął sobie też ubezpieczenie, więc naprawdę oboje na tym dobrze wyszli

Ja dla siebie brałam w Vasion z jakimś rabatem 100zł mniej, kiedyś jakaś akcja była i miałam zapłacić za szkła, oprawki, badanie ok 300zł a zapłaciłam 200 i mam do tego cylindry,żeby się przyzwyczaić na przyszłość, bo Ja muszę mieć okulary do jazdy i czytania, pisania i oglądania tv i laptopa.

Więc mi i moim rodzicom bardzo pasowało wziąć okulary w Vision tym bardziej, że robili badanie tego samego dnia i nie czekałaś na zapis.A badanie to spr ostrości, zakładanie tych śmiesznych okularów żeby zobaczyć które szkła pasują no i czy cylindry czy nie

Z soczewkami nie wiem jak, bo to pewnie zależy jaka wada, jaki płyn itd.
Nie znam się na nich więc nie podpowiem bo ich nie noszę

Uff...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:53   #903
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Dopiero zauważyłam - Karolinka śliczna!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Karolinka cudowna
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Karolinka slicznosci. Ja Juz sie nie moge doczekać mojej corci. Ciekawa jestem jak będzie wygladac
Dziekuje w imieniu Karolinki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:07   #904
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Mąż przylatuje na miesiąc i wtedy podejmujemy już definitywną decyzję-Polska czy powrót na Wyspy. Co prawda widzieliśmy się 3 tygodnie temu, ale coraz bardziej mi go brakuje. Dobrze, że jestem z rodzicami, bo chyba bym sfiksowała sama (jestem zwierzęciem wyjątkowo stadnym). Dobrze pamiętasz, jestem na macierzyńskim, więc w razie jakichś kłopotów finansowych mamy powrót, ale ja już nie chcę tam jechać...
Nie dziwie Ci sie, ze Ci meza brakuje. Ja teraz tydzien u rodzicow juz nie moglam bez mojego wytrzymac. Dobrze, ze macie jakas alternatywe co do przyszlosci. Ciekawa jestem, na czym stanie.

Cytat:
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki - muszę się zmobilizować, iść zbadać wzrok i kupić okulary, przynajmniej do komputera. Bo jedno oko mam ciut słabsze, to wiem, do tego sporo pracuję przy komputerze więc wreszcie chyba się za to wezmę...
a pytanie - czy któraś korzystała z promocji w Vision Express - druga i trzecia para gratis? Czy w ogóle polecacie te salony? No i najważniejsze - czy badanie wzroku u nich jest dokładne, czy lepiej iść do okulisty?
Ja osobiscie nie mam doswiadczenia z Vision, sama jednak wybralam maly, prywatny zaklad.

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Kurcze a ja prawie pojechałam do UK.
Zastanawiam się po jakim czasie tam się przestaje podobać, ja byłam kilka msc w IRL i to był najfajniejszy okres w moim życiu - że tak powiem - beztroska finansowo egzystencjalna powodowała, że wszystko zupełnie inaczej się odbierało.
Ja bylam 2 lata i wrocilam. Ale to nawet nie bylo tak, ze mi sie przestalo podobac. Ja bylam na Guernsey, wiec wyspa malenka, piekna, niemal jak wakacje, ale ja w ogole mialam zalozenie, ze jade na rok i wracam, wiec ten drugi rok, to dla mnie byla juz niemal mordega. Ale to przez brak rodziny.

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
byla dzis u mnie polozna, sciagnela mi szwy (ropilo mi sie tam-szczegolnie kolo jednego szwu/-a bo wrzynal sie..), zbadala malego i wsio jest ok. tylko musze mu skore naciagac przy duzych paluszkach u nog bo paznokcie mu wrastaja ;/
i Filipek przybral dosc sporo bo az 140 g od czwartku
za przybor wagi malego!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dokładnie te podkłady

Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj stuknęły nam 2 tygodnie i przed chwilą odpadł nam kikut ( i dobrze, bo się brzydziłam jak wisiał ledwo co) no i od dzisiaj jemy witaminy.
Dzisiaj pierwszy raz jesteśmy zupełnie sami. Byliśmy na spacerze. Nie wiedziałam jak się ogarnąć ze znoszeniem wózka i zostawieniem Małego w domu. Ale był grzeczny więc go zostawiłam w łóżeczku, a sama zniosłam wózek i pospacerowaliśmy koło 2h Potem wypięłam gondolę z Głodżillą i zaniosłam na górę, wróciłam po stelaż. Ciężko było, ale daliśmy radę.
Super, ze kikut odpadl, swietnie sobie poradzilas ze spacerkiem.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
U nas noc ok, pochwalę się, że przespałam pierwszy raz 5 godz w ciągu nocy! ( znaczy nie za jednym ciurkiem, ale łącznie w ciągu nocy, bo tak ogólnie to sypiałam po 3-4 h ).
Teraz Igor śpi, ale snem płytkim , i zaraz będzie budzenie pewnie...
A moje samopoczucie dalej dupne
Jeszcze jak czytam o Waszych powrotach do domów z dziećmi. niespodziankach...Macie wspaniałych mężczyzn.

Kurde dziewczyny, mam problem, daję małemu Sab Simplex i już mi się kończy buteleczka, a chyba zaczęło działać, bo szkrab trochę mniej się drze. Nie wiem skąd wytrzasnąć kolejną buteleczkę. Kupi przez neta to?

A ja kupuję Dady 3... 2 są już za małe. Te trójki są od 6 kg chyba do 9 ( nie chce mi się patrzeć na opakowanie) Ale jakie ładne są, mowię Wam, mają nadrukowane kolorowe duże lwy.
Oj to fajnie, ze troche dluzej pospalas, oby ten sen tylko sie wydluzal. I trzymam kciuki, zeby kropelki calkiem poradzily sobie z kolkami.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Wklejam kolejne zdjęcie Dominika

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
BTW dzis sie wazylysmy i odzyskalysmy wage porodowa

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
A to moja Karolinka - 5 tyg
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:07   #905
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A czy moglabys podac jeszcze raz ten link plis
proszę
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246

Cytat:
Już Ci piszę,
pierwsze okulary które moja mama sobie wzięła to takie w których musi chodzić na co dzień ( z badaniem) wzięła oprawki za 199zł jak dobrze pamiętam, do tego szła za 100zł jej wyszły i jeszcze wzięła jakieś ubezpieczenie 50zł więc wyszło ją to ok 350zł, drugie okulary z tym bonem to wzięła sobie oprawki za 119zł albo 159zł plus szkła do czytania i wyszło ją to 80zł i tato miał 3 kupon zrobił sobie badanie wziął oprawki za 159zł + szkła (jak dobrze pamiętam + 2) i też wyszło mu 80zł, dostał do tego etui jakiś płyn do czyszczenia okularów aa i wziął sobie też ubezpieczenie, więc naprawdę oboje na tym dobrze wyszli

Ja dla siebie brałam w Vasion z jakimś rabatem 100zł mniej, kiedyś jakaś akcja była i miałam zapłacić za szkła, oprawki, badanie ok 300zł a zapłaciłam 200 i mam do tego cylindry,żeby się przyzwyczaić na przyszłość, bo Ja muszę mieć okulary do jazdy i czytania, pisania i oglądania tv i laptopa.

Więc mi i moim rodzicom bardzo pasowało wziąć okulary w Vision tym bardziej, że robili badanie tego samego dnia i nie czekałaś na zapis.A badanie to spr ostrości, zakładanie tych śmiesznych okularów żeby zobaczyć które szkła pasują no i czy cylindry czy nie

Z soczewkami nie wiem jak, bo to pewnie zależy jaka wada, jaki płyn itd.
Nie znam się na nich więc nie podpowiem bo ich nie noszę

Uff...
Dziękuję źle się wyraziłam, pisząc soczewki chodziło mi właśnie o szkła

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:13   #906
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki - muszę się zmobilizować, iść zbadać wzrok i kupić okulary, przynajmniej do komputera. Bo jedno oko mam ciut słabsze, to wiem, do tego sporo pracuję przy komputerze więc wreszcie chyba się za to wezmę...
a pytanie - czy któraś korzystała z promocji w Vision Express - druga i trzecia para gratis? Czy w ogóle polecacie te salony? No i najważniejsze - czy badanie wzroku u nich jest dokładne, czy lepiej iść do okulisty?
Ja bym polecała - na taki pierwszy raz - porządnie przebadać oczka, czyli u jakiegoś okulisty w przychodni. Na pewno nie tylko komputerowo, tylko tak "po staremu".

Cytat:
A ja kupuję Dady 3... 2 są już za małe. Te trójki są od 6 kg chyba do 9 ( nie chce mi się patrzeć na opakowanie) Ale jakie ładne są, mowię Wam, mają nadrukowane kolorowe duże lwy.
Bo Twój maluch to prawdziwy gogant jest

Cytat:
Moje śliczności No dobra...Twoje śliczności

Cytat:
Jaka chudzineczka mała

Cytat:
Dziewczyny które pytały o problem maluszków z kupkami (Natka i ...nie pamiętam kto..) - robię maluszkowi masaż brzuszka z linka podanego przez Brumka Działa, widać że małemu przynosi ulgę, a nawet chyba mu się podoba
O, jak miło, że się przydaje

youyou
- jak Filipek?
Stary 2011-07-25, 19:19   #907
zanetaa88
Zakorzenienie

Ania wydaję mi się, że największym kosztem i tak sa oprawki niż szkła, oczywiście zależy to od wady ale z tego co piszesz jakiejś super wady nie masz, nie ? Oni oczywiście będą Ci proponować jakieś anty jakieś tam, anty które się rysują i każde anty troszeczkę więcej kosztuje Ja wzięłam zwykłe, moja mama też - tylko mojej mamie już zaproponowali te ubezpieczenie które jest np. na to, że się porysują, oprawka Ci się rozkręci - nawet ta Pani co tam pracuje - nie wiem czy ją można nazwać sprzedawcą bo to ma jakiś fach - powiedziała, że przyjść po roku i powiedzieć, że oprawki są np. krzywe a tak naprawdę będą Ci się nie podobały i wymieniają na nowe

A u mnie Vision np w Auchan otwarte 7 dni w tygodniu i 7 dni w tygodniu można podejść i się zbadać (kupując okulary, badanie za 1zł albo za darmo-zależne od promocji, a jak tylko się badasz to chyba 50zł) a tak idąc do takiego OPTYKA zazwyczaj musiałam się zapisać na specjalny termin.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Brumek w Vision i badają po "staremu" i komputerowo Ja nie widzę różnicy, a chodziłam do takiego okulisty "przy drodze" wcześniej nawet jak kiedyś czekałam z mamą na badanie w Vision to była przed Nami klientka która brała soczewki i pokazywała jej Pani pracująca jak je zakładać, co można robić czego nie, siedziała gdzieś w ciemni itd, więc jak u okulisty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 19:22   #908
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja bym polecała - na taki pierwszy raz - porządnie przebadać oczka, czyli u jakiegoś okulisty w przychodni. Na pewno nie tylko komputerowo, tylko tak "po staremu"
No właśnie dlatego ciekawa byłam jak się ma badanie u nich do badania u okulisty - czy jest wiarygodne
a do okulistów terminy jak...
Cytat:
Ania wydaję mi się, że największym kosztem i tak sa oprawki niż szkła, oczywiście zależy to od wady ale z tego co piszesz jakiejś super wady nie masz, nie ?
chyba nie mniej więcej kojarzę jaką mam..
Tak w ogóle to kiedyś nosiłam okulary, ale to było daaaaaawno, jak byłam młoda po tym został mi uraz do okularów, bo wtedy były do wyboru najwyżej oprawki wyglądające jak denka od butelek
no ale teraz może by pasowało się jednak do nich zmusić...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:31   #909
DaKaro
Zadomowienie

Aania ja chodziłam ostatnio do Specsavers, wcześniej do okulisty, który miał prywatna praktykę. Chyba bardziej skłaniam się do tego drugiego-może jestem tradycjonalistką . W tym małym zakładzie czułam sie jak ktoś szczególny, okulista znał mnie z imienia i nazwiska, było przytulnie. W Specsavers byłam tylko kolejnym klientem, choć zawsze byli mili, to nie czuć było tego "związku". Z terminami jest różnie, zależy od okulisty.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-07-25 o 19:32
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:32   #910
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja tez kiedyś nosiłam okulary, pamiętam nawet miałam napisane w karcie " chce nosić okulary" nosiłam je od 6 klasy podstawowej, potem przestałam, ale musiałam je ponownie zacząć nosić bo poszłam na prawo jazdy, a za każdym razem mój okulista mi mówił, że do prawa jazdy będę musiała je mieć czy chce czy nie...
I poszłam do Vision i okazało się że mój wzrok się pogorszył co prawda o nie wiele, ale coś jednak się działo i teraz nie wyobrażam sobie np. jechać gdzieś autem bez okularów mam znaki z napisem miast zamazane
Jeżeli chcesz aby Cię zbadał lekarz który się nazywa OKULISTA to w Vision możesz się umówić na wizytę u mnie np. był on co sobotę, ale Ja to tam olałam i zbadała mnie Pani która ma te same zdolności co okulista tylko nie nazywa się okulistą. Najpierw zbadała mi ostrość komputerem - widziałam jakiś domek i komputer sam ustalał ostrość jak patrzyłam, potem coś jeszcze mi badała,że ja siedziałam i miałam patrzeć w czerwony pkt, a potem to już te okulary zakładała i sprawdzałyśmy w których lepiej widzę i gitara. Różnica między okulista "przy drodze" a Vision to taka, że u okulisty dawali mi jakieś krople przez które byłam ślepa pół dnia i nawet pasów nie widziałam !

Stary 2011-07-25, 19:34   #911
kalinkap13
Rozeznanie

czekamy wlasnie na gosci..juz dzwonili ze sie spoznia..a my tak spieszylismy sie z kapiela Filipka

no i dzis Filipkowi odpadl kikut!! szybciutko

wlasnie. dzis ta polozna mi mowila o Sab Simplex. ze te niemieckie sa zdecydowanie bardziej skuteczne niz z Czech ze maja inny sklad i lepsze/mocniejsze dzialanie.. nawet konstynstencja jest inna

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj stuknęły nam 2 tygodnie i przed chwilą odpadł nam kikut ( i dobrze, bo się brzydziłam jak wisiał ledwo co) no i od dzisiaj jemy witaminy.
Dzisiaj pierwszy raz jesteśmy zupełnie sami. Byliśmy na spacerze. Nie wiedziałam jak się ogarnąć ze znoszeniem wózka i zostawieniem Małego w domu. Ale był grzeczny więc go zostawiłam w łóżeczku, a sama zniosłam wózek i pospacerowaliśmy koło 2h Potem wypięłam gondolę z Głodżillą i zaniosłam na górę, wróciłam po stelaż. Ciężko było, ale daliśmy radę.
podwojne,a nawet potrojne brawa!!!klaski : za skonczone 2 tygodnie, brak kikuta i za to,ze dalas sama rade

u Was tak cieplo/ladnie ze wychodzicie z malenstwami na spacerki?
ja bardzi bym chciala juz wyjsc (8 doba) ale pogoda kiepska, deszcz pada...

Cytat:
Hej dziewczynki!
U nas noc ok, pochwalę się, że przespałam pierwszy raz 5 godz w ciągu nocy! ( znaczy nie za jednym ciurkiem, ale łącznie w ciągu nocy, bo tak ogólnie to sypiałam po 3-4 h ).
Jeszcze jak czytam o Waszych powrotach do domów z dziećmi. niespodziankach...Macie wspaniałych mężczyzn.

Kurde dziewczyny, mam problem, daję małemu Sab Simplex i już mi się kończy buteleczka, a chyba zaczęło działać, bo szkrab trochę mniej się drze. Nie wiem skąd wytrzasnąć kolejną buteleczkę. Kupi przez neta to?

Kalinka mały boski, oglądnęłam zdjęcie!
dziekuje

no moze z tym snem bedzie coraz lepiej..
qrcze,ja mam znajomego w Niemczech i raz na jakis czas przyjezdza do Pl, moglby przywiezc Sab Simplex i bym Ci przeslala ale nie wiem kiedy teraz bedzie

Cytat:
Kalinka ślicznego macie synka

dziekuje!
a Dominis jaki slodki!

Cytat:
jakie bujne wloski!! sliczna kruszynka

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 19:36   #912
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Madziulka urodziła
Szymon ur.25.07 o 3:25
Waga 3950 g i 58 cm.
Gratula cje klask i:

Padam z nóg... wróciłam wlaśnie ze szpitala... siedziałam od 16 u małej, bo nie miał kto wymęczyła mnie za wszystkie czasy....... zjadłam ćwiartkę arbuza, idę zaciągnąć męża do wanny i spać

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:42   #913
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Madziulka urodziła
Szymon ur.25.07 o 3:25
Waga 3950 g i 58 cm.
GRATULACJE !!!!!

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:00   #914
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to tam olałam i zbadała mnie Pani która ma te same zdolności co okulista tylko nie nazywa się okulistą. Najpierw zbadała mi ostrość komputerem - widziałam jakiś domek i komputer sam ustalał ostrość jak patrzyłam, potem coś jeszcze mi badała,że ja siedziałam i miałam patrzeć w czerwony pkt, a potem to już te okulary zakładała i sprawdzałyśmy w których lepiej widzę i gitara. Różnica między okulista "przy drodze" a Vision to taka, że u okulisty dawali mi jakieś krople przez które byłam ślepa pół dnia i nawet pasów nie widziałam !
Ja jednak obstaję przy PRAWDZIWYM okuliście Raz byłam w Vision u tego ICH okulisty i uważam że było to badanie zbyt pobieżne...
A te kropelki, o których mówisz, że po nich cały dzień nie widziałaś, to pewne było coś rozszerzającego źrenice i oznacza, że ten tradycyjny okulista zbadał Ci dno oka. A to ważne badanie i bardzo dobrze, że je zrobił.

Aniu, a Ty jeśli masz wstręt do okularów, to może pomyśl o soczewkach kontaktowych Ja jestem ich wielką orędowniczką i polecam każdemu gorąco!!! Noszę soczewki od 12 lat, bez najmniejszej przerwy (tzn. zawsze zdejmuję na noc ). Nie robię żadnych przerw miesięcznych czy tygodniowych, noszę je od pobudki, do późnej nocy i nigdy nie miałam najmniejszych problemów z oczami. A wygoda taka że szkoda gadać
Ja mam naprawdę sporą wadę, bo w jednym oku -4,25 (plus astygmatyzm), więc szkła okularów są grube. Okulary mam tylko tak na tuż przed snem

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-07-25 o 20:01
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:01   #915
youyou
Zakorzenienie

Madziulka gratuluję!!!

Ale mamy śliczne bobasy

Cytat:

youyou
- jak Filipek?
dziękuję że pytasz

Filip już nieco lepiej, choć pierwsze jedzenie, zupkę zjadł ok 18, wcześniej nie chciał więc go nie zmuszałam, pił tylko wodę.
Wieczorem już był taki bardziej żywy i wesoły a teraz tż próbuje go uśpić już od pół godziny więc chyba wraca do żywych
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:04   #916
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip już nieco lepiej, choć pierwsze jedzenie, zupkę zjadł ok 18, wcześniej nie chciał więc go nie zmuszałam, pił tylko wodę.
Wieczorem już był taki bardziej żywy i wesoły a teraz tż próbuje go uśpić już od pół godziny więc chyba wraca do żywych
No to super, że tak szybko mija
Wieczory przy chorowaniu zawsze są najgorsze, więc jak teraz ma energię, to chyba dobry znak

Dziś przyszła wanienka Komfort i stelaż Fajne są
(Tylko stelaż niestety ostatecznie oryginalny kupiliśmy. Ale trudno, nie sobie Tymek ma ).
Stary 2011-07-25, 20:10   #917
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek wiem wiem, że to badanie to dno oka. W każdym bądź razie Ja zadowolona jestem z Vision i mogę osobiście polecić co do soczewek to nigdy ich nie używałam i się nie wypowiadam na ich temat, bo po prostu nie wiem co i jak nawet chyba się ich boję

Ja nadal brzuch mam jak cegła-okropnie twardy!
pobolewało mnie dzisiaj tam na dole.

Agni
, gdzie jesteś?!!
Ciekawe co u jacieeee?

Stary 2011-07-25, 20:13   #918
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A ja gdzies czytałam ze w ciazy nie ma sensu robic nowych okularów ze względu na to ze wada wzroku sie zmienia. JAKIS czas po porodzie Moze sie cofnąć. Wtedy najlepiej robic badanie i dobierać szkła. No ale ja sie nie znam. Nie wiem na ile jest to prawda.

Tez zauważyłam ze Agni nie ma.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:16   #919
zanetaa88
Zakorzenienie

Kochane
a jakie macie nastawienie do języków obcych ?
My chcemy z mężem Naszego szkraba uczyć języka niemieckiego
jak tylko zacznie coś rozumieć planujemy też otworzyć konto na które będziemy wpłacać pieniądze miesięcznie który będzie miał do wybrania np na studia. Macie jakieś takie plany?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 20:20   #920
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Aniu, a Ty jeśli masz wstręt do okularów, to może pomyśl o soczewkach kontaktowych Ja jestem ich wielką orędowniczką i polecam każdemu gorąco!!! Noszę soczewki od 12 lat, bez najmniejszej przerwy (tzn. zawsze zdejmuję na noc ). Nie robię żadnych przerw miesięcznych czy tygodniowych, noszę je od pobudki, do późnej nocy i nigdy nie miałam najmniejszych problemów z oczami. A wygoda taka że szkoda gadać
Ja mam naprawdę sporą wadę, bo w jednym oku -4,25 (plus astygmatyzm), więc szkła okularów są grube. Okulary mam tylko tak na tuż przed snem
Dokładnie, co okulista to okulista. Widzę, że mamy podobną wadę wzroku - mam -4,0 i astygmatyzm. Soczewki to dla mnie prawdziwe zbawienie. Z okularami nigdy nie zaznam takiego samego komfortu. Mnie w ogóle okulary okropnie "ciążą" na nosie, ale to pewnie przez te grube szkła. Przyzwyczaiłam się do soczewek do tego stopnia, że koleżanka kiedyś mnie zapytała ze zdziwieniem od kiedy noszę okulary, akurat przypadkiem miałam okulary. A noszę je od ponad 12 lat.
Cytat:
Ja nadal brzuch mam jak cegła-okropnie twardy!
pobolewało mnie dzisiaj tam na dole.
Mój brzuch też dzisiaj jak głaz, mimo zażycia magnezu. Na dole na szczęście nic nie boli.

Stronczek to prawda, nie powinno się wyrabiać nowych szkieł w ciąży, bo wzrok się zazwyczaj pogarsza. Aania ma to już za sobą, pewnie już jej wrócił do "normy".

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-07-25 o 20:22
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:20   #921
brunetka2000
Zakorzenienie

Madziulka gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

A u mnie nadal nie wesoło
Wszystko mnie boli, niunie nawet na rekach nie mogę trzymać bo zgina mnie w pół
Cycki bolą jak cholera
Z łóżka nie mogę sama wstać
Mała kupki nie może zrobić

SAME PROBLEMY już nie mam siły
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:32   #922
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A ja gdzies czytałam ze w ciazy nie ma sensu robic nowych okularów ze względu na to ze wada wzroku sie zmienia. JAKIS czas po porodzie Moze sie cofnąć. Wtedy najlepiej robic badanie i dobierać szkła. No ale ja sie nie znam. Nie wiem na ile jest to prawda
A to prawda Ale Ania już urodziła
Jak tydzień temu byłam u okulistki, to mówiła, żeby tak 2 miesiące po porodzie odczekać i dopiero braę się za dobieranie nowych szkieł, bo w ciąży faktycznie wszystko, nawet wzrok, wariuje

Cytat:
Dokładnie, co okulista to okulista. Widzę, że mamy podobną wadę wzroku - mam -4,0 i astygmatyzm. Soczewki to dla mnie prawdziwe zbawienie. Z okularami nigdy nie zaznam takiego samego komfortu. Mnie w ogóle okulary okropnie "ciążą" na nosie, ale to pewnie przez te grube szkła. Przyzwyczaiłam się do soczewek do tego stopnia, że koleżanka kiedyś mnie zapytała ze zdziwieniem od kiedy noszę okulary, akurat przypadkiem miałam okulary. A noszę je od ponad 12 lat.
Dokładnie tak samo mamy O mnie tez dużo osób nie wiem, że mam jakąkolwiek wadę A okular nie dość że ciężkie, to jeszcze okropnie ograniczają pole widzenia - trzeba całą głową ruszać, a nie tylko "rzucić okiem" No i brudzą się, a zimą parują... Jak ktoś przyzwyczajony, to pewnie nie dotyka paluchami i aż tak się nie brudzą, ale ja zawsze mam usyfione, a każda plamka mnie potem denerwuje
Stary 2011-07-25, 20:32   #923
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Kochane
jak tylko zacznie coś rozumieć planujemy też otworzyć konto na które będziemy wpłacać pieniądze miesięcznie który będzie miał do wybrania np na studia. Macie jakieś takie plany?
z jednej strony fajnie maluszka szybko nauczyc jezyka obcego, ale nie wyobrażam sobie mówić do dziecka w obcym jezyku, a taka nauka ponoć jest najlepsza.
ale mysle że potem w wieku 5, 6 lat jesli bedzie tylko chciał bardzo chetnie bym go pouczyła bo języki to moje takie małe hobby

i w baaardzo odległych planomarzeniach mamy z Tz letni domek w Hiszpani wiec jak najberdziej by mu by sie przydało

a co pieniedzy to podjelismy decyzje przy okazji rozmowy o krwi pepowinowej. Prawdopodobienstwo że dziecko potrzebowało by skorzystac z tej krwi jest bardzo mało prawdopodobne, wiec napewno przynajmniej wasrto taką kwotę odkładać dla maluszka. Osobiscie odkładm sobie pieniądze na emeryture w III filarze poprzez nabywanie akcji. A dla dziecka myślałam bardziej o obligacjach lub akcjach oi nizszym ale bardziej stabilnym wzroscie(np akcje banków) pośrednicy tacy jak open finance mają w ofertcie tez fajne fundusze inwestycyjne. W ostateczności mozna założyc poporostu lokate

Cytat:
Ja jednak obstaję przy PRAWDZIWYM okuliście Raz byłam w Vision u tego ICH okulisty i uważam że było to badanie zbyt pobieżne...
A te kropelki, o których mówisz, że po nich cały dzień nie widziałaś, to pewne było coś rozszerzającego źrenice i oznacza, że ten tradycyjny okulista zbadał Ci dno oka. A to ważne badanie i bardzo dobrze, że je zrobił.

tez jestem zwolenniczką szkieł kontaktowych, nie ograniczają pola widzenia, są wygodniejsze
Ale ostatnio z "modowych pobudek" na nowo polubiłam tradycyjne okulary. Tez mam _4 na każde oko i do tego astygmatyzm, ale dzis juz mozna kupic "odchudzone "szkła cylindryczne które ładnie wyglądają w delikatych oprawkach

i mysle że jeśli dawno nie byłas u okulisty warto wybrac sie do tradycyjnego gabinetu
tam zbadająccie tradycyjnie i komputerowo, do tego badanie dna oka, cisnienie i kilka innych rzeczy

a tak na marinesie to w poznanskim Fielmannie pewien doktorekk tak mi dobrał okulary ze po miesiącu wylądowałam na neurologii w szpitalu

z bardzo silnymi bólami głowy, odretwieniem twarzy itd

ale to było w Fielmannie wiec Visiona oczerniać nie bede

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-07-25 o 20:34
telik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 20:37   #924
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Cycki bolą jak cholera

Cytat:
Dokładnie, co okulista to okulista. Widzę, że mamy podobną wadę wzroku - mam -4,0 i astygmatyzm.

.
no to juz jesteśmy we 3 w klubie z taką wada
Stary 2011-07-25, 20:39   #925
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Hmm to zależy. Każdy ma inne podejście do życia na obczyźnie, trudno określić kiedy "przestaje się podobać". Moja siostra na przykład do Polski nie chce wrócić, ma chłopaka Irlandczyka. Beztroska finansowa to jedno, a życie w tym deszczowym kraju to drugie. Po prawie 7 latach pobytu powiedziałam dość, chciałabym ułożyć sobie życie w Polsce. Poza tym nie chcę, żeby nasza córeczka wychowywała się bez kontaktu z rodziną, dziadkami. Dla mnie najmłodsze dzieciństwo (opiekowali się mną dziadkowie, gdy rodzice byli w pracy) było najwspanialszym okresem w życiu.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja bylam 2 lata i wrocilam. Ale to nawet nie bylo tak, ze mi sie przestalo podobac. Ja bylam na Guernsey, wiec wyspa malenka, piekna, niemal jak wakacje, ale ja w ogole mialam zalozenie, ze jade na rok i wracam, wiec ten drugi rok, to dla mnie byla juz niemal mordega. Ale to przez brak rodziny.
Tak, tak ... babcia i dziadek, rodzinne imprezy, święta - to wszystko ważne, ja też miałam takie babciowe dzieciństwo i tym się kierowałam.
Tylko teraz niestety babcie pracują.
Ja myślę, że się jeszcze na jakiś roczek bujnę - mamy kilka lat do rozpoczęcia szkoły

Cytat:
Prześliczna Ale będzie mieć oczy piękne.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:47   #926
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że tak szybko mija
Wieczory przy chorowaniu zawsze są najgorsze, więc jak teraz ma energię, to chyba dobry znak

Dziś przyszła wanienka Komfort i stelaż Fajne są
(Tylko stelaż niestety ostatecznie oryginalny kupiliśmy. Ale trudno, nie sobie Tymek ma ).
też mam nadzieję że najgorsze za nami choć właśnie zmierzyłam mu temperature i ma 35,9C! chyba to oznacza osłabienie organizmu?

i za zakup, niech się dobrze sprawuje

Cytat:
Kochane
my mieliśmy takie plany przy Filipie ale nic z tego nie wyszło
myślę żeby założyć taki fundusz dla dzieci, ale jeszcze nie robiłam rozeznania na rynku

Cytat:

Cycki bolą jak cholera

oj współczuję:glasiu :
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:55   #927
editka2022
Rozeznanie

dziewczyny musze kupic smoczki do butelki medela i niewiem jakie mam mupic bo sa jakies s i m jakie mam brac ?poradzcie mi.plisss
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:56   #928
meszsares
Zadomowienie

Madziulka - GRATULACJE!!!k laski: Witamy Szymka

Ciekawe co z Pieleszka...
Brunetka - wpolczuje.. ja po porodzie przez 3 tygodnie nie moglam wstac z lozka tak wszsytko bolalo, czulam sie z tym okropnie. Ale to minie i szybko zapomnisz
Zanetka - no wiec juz wiesz, ze ubezpieczona przez firme jestes do dnia porodu potem po porodzie, zeby dostac zasilek macierzynski musisz zglosic sie do ZUSu - tam trzeba miec swiadectwo pracy oraz akt urodzenia dziecka (czy cos jeszcze nie wiem-trzeba tam zadzwonic). No i tyle. W zadnym razie nie musisz zglaszac sie do Urzedu Pracy, nawet by Cie tam nie zapisali, bo jestes w okresie, a ktorym NIE WOLNO pracowac (choc mozna podpisac umowe o dzielo czy zlecenie ale to inny temat).
Co do szpitala to jest tak, ze cwaniaczki raczej nie beda Ci wywolywac porodu wczesniej niz 4-tego dnia pobytu, poniewaz NFZ placi za pobyt pacjenta od 3 dni wzwyz, czyli jeslibys przyjechala na IP (bez objawow) dostala oxy i urodzila w jeden czy dwa dni to za porod i owszem, ale za pobyt w szpitalu przed porodem szpital by nic nie dostal. ot, realia czcigodnej RP..
moim zdaniem powinnas zawalczyc o L4 do 6-7.08. czy to od gina czy od rodzinnego. Zawsze to lepsza opcja niz szpital. A jesli sie nie uda to wtedy do szpitala, ale nie dac sobie za szybko wywolywac, zawsze lepiej urodzic bez wspomagaczy.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:06   #929
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie zależy od salonu ale u mnie mąż ostatnio badał wzrok w VE i dość rzetelnie go zbadali a z promocji też skorzystaliśmy i 3 pary okularów (2 dla męża i jedna dla mnie w tym dwie pary mają szkła z antyrefleksem) kosztowały nas 450zł więc do przeżycia ale od razu mówię nie daj się namówić na te ich ubezpieczenie okularów-nie praktyczne i wg mnie się nie opłaca

Cytat:
Hej dziewczynki!

Zmalowana no i . Ty dzielna kobieto! A na którym piętrze mieszkasz?

Madzia serdeczne gratulację, Szymuś duży facet!!!

Kalinka mały boski, oglądnęłam zdjęcie!

qrwa koniec wizażu , młody sie już drze.........
no ja też właśnie szukam tych kropelek ale drogo wychodzi z neta no i też się zastanawiam czy nie brać tych niemieckich

Cytat:

Cycki bolą jak cholera

Lilka - słodziak

Madziulka GRATULACJE
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:09   #930
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
DaKaro, Brumek w przypadku Ani to ma sens ja tam wciąż ciaza żyje i zapominam ze czesc z nas Juz nie w dwupaku
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości