Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 20:47   #2731
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

andziotku ja tez sie zbieram zeby odstawic infacol....
wydaje mi sie ze z brzuszkiem sebka jest wszystko dobrze... ale jakos mam stracha
ja tez odłozyłam zwłoki, bekniecie takie marne. ale jak go daje na brzuch to na brzuchu beknie
Stary 2011-07-26, 20:50   #2732
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

a my juz prawie spakowani.
Zosia dzisiaj nei wspolpracowala, chyba nie chce wyjezdzac, byla popoludniowa marudka i rzucanie sie przy UU przy 3 karmieniach..
dobrze ze chociaz jak bylismy zwiedzac to spala...

Ide spac choc wczesnie bo mamy sporo kilometrow jutro do przejechania...
bede dopiero wieczorem jutro, wiec pewnie odezwe sie kolo czwartku.
caluje was mocno

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:54   #2733
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i ich dzidziusie
Dziękuję wszystkim za komplementy !!!
(obrosłam w piórka .. )
Ładne zdjęcia to naprawdę zasługa dobrych fotografów, w rzeczywistości wcale taka piękna to ja niestety nie jestem
i dziękuję jeszcze za komentarze do albumu

no i dziękuję za życzenia imieninowe
i również życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO wszystkim Ankom i Hankom ;*!

Dziś dwie miłe niespodzianki mnie spotkały : prezent imieninowy od teściówki w postaci suszary prostującej Rowenty .. i wizyta u fryzjera !! Pożegnałam się z moim białym blondem, nie poznaję się w lusterku, mam teraz mój naturalny kolorek .. dodam zdjęcie, oceńcie proszę - czy lepiej, czy gorzej bo czuję się hmm .. jak szara myszka

No i chciałam złożyć oficjalne wyrazy podziwu dla dziewczyn, które mimo wszelkich trudności karmią tylko i wyłącznie piersią .. Po tygodniu karmienia co godzinę lub czasem co pół, skusiłam się podać małej mm.. Byłam wykończona, nie opłacało mi się iść spać, bo za chwilę znowu pobudka .. Ciągle płacz, płacz i płacz. Byłam w szoku, bo zawsze mała była aniołkiem, pewnie to faktycznie skok w połączeniu z kryzysem laktacyjnym .. Wczoraj kupiliśmy Nestle Nan Pro 1 i o 20.30 mała dostała 120ml. Wyciumkała wszystko i zadowolona zasnęła ..Spała do 2 . Chcę i zamierzam dalej karmić piersią, ale jeśli nadal będą takie cyrki to raz na jakiś czas dziecko dostanie butlę. Trudno, świat się nie zawali . Póki co nie dopadły mnie jakieś wyrzuty sumienia, nie czuję się gorszą matką przez to ...
fajna dziunia z ciebie
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO DLA NASZYCH
ANUSI I HANUSI !!

anulinka a tak sie zastnawiam, Ty sobie w nocy budzik ustawiasz czy sama się budzisz na odciąganie ?

zosiaaa, oj tam.. jak raz nie wykąpałaś to świat się nie zawali Zrobiłaś dzidziusiowi dzień dziecka Mnie sie tez już raz tak zdarzyło

MoniaK; ooo piękną nockę miałaś !! Jupi !! Nie martw się, Gabrysi kupuiłam ostatnio na 62 i też troszkę za luźne.
Bo nasze dzidziusie są szczupłe a nie krótkie... 1,5 tyg temu Gabcia miała 61cm
Ja jadłam czekolade, nie jakieś zatrważające ilości ale po 2-3 kosteczki czasem przekąsiłam

Dziewczonka; ale się TŻ postarał Dla Ciebie Słoneczko podwójne życzonka !!

agus87; sweetasne zdjęcia ! ale róznica szalona

Zytus, jakie fajne zdjęcie ! Ile piesek ma miesiecy? Nie wygląda na takie maleństwo? Chyba, że przy Igorku sprawia wrażenie dorosłego

listopadowa, ale pięknie wziełaś się za siebie! Trzymam kciuki za efekty. Ile w czasie będzie trwała cała kuracja?

gusiagatko; mocno trzymam kciuki za kupki !

Grazin, suuuper filmik !!
Jak Twoje zdrówko? Karmić możesz, gdy masz do 38,5 temp. Tylko uważaj abyś nie zaraziła katarem Sebusia

Matall, łezka w oku zakręciła mi się, gdy zobaczyłam pogawędki ! Jejku jak bym chciała móc tak z Gabi już pogadać... Slicznie sobie gawędzą chłopaki

Anulka, szerokiej drogi !!! Ostrożnie wracajcie i zdróweczka

Ewesko, jak zwykle prześliczne zdjęcia ! Ssanie na wzajem sobie piąstek mnie powaliło na kolana

Doczytam teraz jeszcze parę zaległych postów

[QUOTE=mamaoptymistka;2836 8500]
Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość

Ja mam Tufi firmy Gaia i jest super i woreczki do pokarmu też tej firmy. Stosunek jakości do ceny rewelacyjny. Kupowałam na allegro

Kurcze a powiedziała jak to zrobić żeby wydłużyć te przerwy, sorry ale ja sobie tego nie wyobrażam. Dziecko płacze, buziolka otwiera wiadomo co chce i jak nie karmić.
Powodzenia gusiaczku.

agus a próbowałaś prać i kąpać w Białym Jeleniu u nas się sprawdza a na buźkę rumianek do przemywania.

Dziewczonka najlepsze życzenia - spełnienia marzeń

U nas jest śmiesznie z rozmiarówką body i pajace oraz rampersy na 68 cm i 74cm a inne rzeczy typu koszulki, spodenki, spodnie na 62.

Mieliśmy garden party było dużo śmiechu i dużo kalorii ale co tam.
Ja też dołączam się do klubu wcinających ciasteczka i białe kinder beueno.

Grazin używasz tego kremu Eveline systematycznie, ja się boję że po posmarowaniu mały się obudzi na karmienie i że ten zapach będzie mu przeszkadzał.

Mattal uwielbiam takie buty

Zrobiłam rozeznanie w sukienkach i trzy śliczne były, 2 za małe jedna za duża.
Napaliłam się na szpilki w Venezi i jak tylko kupię sukienkę dopasuję takm jakieś buty są obłędne i są przecenione

Enchan włosy super, i Ty wyglądasz cudnie

Już się nie mogę doczekać fryzjerki, przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu w końcu trochę poprawię swój miotłany image.
Od jutra solarium żeby wyglądać extra na chrzcinach.

Mój bobas śpi od 16 tej ja się pytam co on w nocy będzie robił.

aga pe wspaniale że Domi tak pięknie napisał, jak mój syn zrobił mi kiedyś listę zakupów miał 5,5 roku to zrobiłam na pamiątkę zdjęcie i oczywiście jak mi ją dał to się wzruszyłam.
Czasem piszemy sobie krótkie liściki na małych karteczkach i to go motywuje do samodzielnego pisania.
rumianek mi nie kazali nakladac na twarz
a kapie w oilatum, tak poradzil lekarz

nie pojechalam na silownie...
dostalam takiego rozwolnienia i bolu brzucha z zoladkiem, ze myslalam, ze wykituje

do tego kapie mi z nosaaaa
Stary 2011-07-26, 20:56   #2734
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
andziotku ja tez sie zbieram zeby odstawic infacol....
wydaje mi sie ze z brzuszkiem sebka jest wszystko dobrze... ale jakos mam stracha
ja tez odłozyłam zwłoki, bekniecie takie marne. ale jak go daje na brzuch to na brzuchu beknie
powiem Ci że wydaje mi się nawet że bez infacolu jakoś mniej się rzuca przy cycku ...
nie wiem czy to zbieg okoliczności ...
czasem mi się zapomniało dać, jak gdzieś poza domem karmię to też nie daje i tak jakoś nic jej się nie działo ...
staram się ją dobrze odbekać
i niech się dzieje wola nieba

ostatnio nawet zauważyłam że tak jej te beki już nie przeszkadzają
już się tak nie pręży jak odkładam po jedzeniu,
tylko to karmienie jeszcze ciut wierzgające jest ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:01   #2735
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

http://allegro.pl/markowo-lato-jesie...728893645.html
grazyna albo inna mama chłopca moze jstescie zainteresowane przebiciem mnie w aukcji, po wygraniu tamtej nie bede potrzebowała az tyle , poratujcie mnie
wydaje mi sie ze sie opłaca
Stary 2011-07-26, 21:02   #2736
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
powiem Ci że wydaje mi się nawet że bez infacolu jakoś mniej się rzuca przy cycku ...
nie wiem czy to zbieg okoliczności ...
czasem mi się zapomniało dać, jak gdzieś poza domem karmię to też nie daje i tak jakoś nic jej się nie działo ...
staram się ją dobrze odbekać
i niech się dzieje wola nieba

ostatnio nawet zauważyłam że tak jej te beki już nie przeszkadzają
już się tak nie pręży jak odkładam po jedzeniu,
tylko to karmienie jeszcze ciut wierzgające jest ...
no to moze faktycznie juz nie potrzebuje

moze bede sobie stopniowo odstawiac, np daweac co drugie karmienie. tylko czy to ma sens
?

moj oszołom sie obudził...
od 4 dni tak ma
po karmioeniu godz spi i wyspany
Stary 2011-07-26, 21:05   #2737
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
grazyna albo inna mama chłopca moze jstescie zainteresowane przebiciem mnie w aukcji, po wygraniu tamtej nie bede potrzebowała az tyle , poratujcie mnie
to się rzuciłaś na kupowanie
ja nie pomogę bo natura obdarzyła mnie dwiema bronchildami

te ubranka są większe to może jednak się przydadzą

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:07   #2738
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
ja nie chce kochana bo mam 4 kartony ciuszków w tym rozmiarze
ale jeszcze 4 dni aukcji sa
Stary 2011-07-26, 21:28   #2739
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Gusia trzymam kciuki żeby mały ssaczek wydłużał przerwy jedzeniowe i dał mamy sutkom odpocząć

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
gusiagatko gratuluje udanej wizytki i tych kochanych 4 kilo

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Gusia przytulam mocno i cierpliwości życzę...Też przez to przechodziłam..Moje dziecię ciągle wisiało na cycu,ale już teraz się unormowało i u ciebie też się unormuje..Nadia nie tylko jest głodna,ale ona chce się poprostu przytulić do cyca i go pociumkać...Tak mi położna powiedziała...Także jeśli mała się domaga to jej poprostu daj U

Mam nadzieje kochana. Dzieki za rady

agus za bioderka

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:30   #2740
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ja tak króciutko do Agi_Pe: byłam, zabieg testowy wykonują na twarzy:akie przyjemne ciepełko się czuje
Pozostaje bez zmian: 10 RF/10EMS/10 bodyshape - zabiegi 1x w tyg.
Muszę się telefonicznie umówić od razu na wszystkie. Koszt pozostał bez zmian - pierwsza rata 60% przy pierwszym zabiegu, kolejne 40% przy piątym. Pani zapewniła mnie, że zawsze jest efekt. W trakcie 'terapii' można ćwiczyć, w tym brzuszki.
.
hej listopadowa, myslalam o tobie
kurcze trzymam kciuki zeby ci pomoglo, dzisiaj ogladalam program o tych zabiegach, faktycznie niby skutecznosc po 6 tyg od zabiegu jest najwieksza. mysle ze taka seria be3dzie ok.
szkoda ze ten pierwszy zabieg na buzi, INFOMUJ NA BIERZACO PLEASE
Cytat:
wczoraj dwa razy
leb mnie bolał prze okropnie
ale dzis mineło
graznka ale cie zcielo! mam nadzieje ze bedzzie ok
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moi piją już mleczko z kaszką ryżową bananową dosypuję im po dwie łyżeczki, troszkę zagęszcza mleczko, odpukać nic im nie jest, kupa normalna. Z kaszką jak piją to karmię ich co 4 godziny bo sami sie tak domagają.
Dziś poleciałam do apteki dbam o zdrowie i u nich w końcu kupiłam smoczki do butelek Avent trójprzepływowe i w końcu dobrze im mleczko leci

Kupiłam sobie też krem na mój mega wielgaśny celulit i wodę termalną do buzi

Muszę się zabrać za siebie i to porządnie, dziś nawet wyciągnęłam twister z szafy i poćwiczyłam na nim, robiłam brzuszki, mam nadzieję, że będę systematyczna, jeszcze wieczorkiem muszę się pokręcić
Muszę schudnąć bo jest coraz gorzej, koniec z big milkami i herbatnikami bideronkowymi :
eweska szybko im zaczelas podawac, ja chyba od sinlacu zaczne bo boje sie co innego

a co do brania sie za siebie to trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Girls, baaardzo Wam dziękuję za wszystkie opinie dot. pasów Ciągle nie wiem na jaki się zdecydować i czy w ogóle Ale przydałoby się coś co mogłabym pod bluzkę założyć właśnie więc jakiś kupię na pewno

Ściska brzuch i jeszcze mocno nagrzewa, taka niby sauna się robi Ale jest gruby więc pod ciuchami bardzo go widać
aha
ja mam ten sam co agnieszka.m pisala i to samo sie dzieje
ale! bylam w triumphie i babeczka pokazala mi takie cieliste cos
body, ale zaczynajace sie pod biustem na cienki naramkach. idealnie obciska cale cialo,nietworzy faldek,nie roluje sie ideal! cenak 90zl
u mnie gacie wyszczuplajace tez porazka
Cytat:
ja tak mam cały czas

wszyscy poszli spać
ja,
Zosia,
Gabrysia

bosko !!!!!!!!

idę karmić głodomorrrrrrra
spac?ale super! jak ja bym chciala zeby moj 5latek chociaz raz sie zmeczyl w dzien

Cytat:
Dzień dobry mamusie i ich dzidziusie
Dziękuję wszystkim za komplementy !!!
(obrosłam w piórka .. )
Ładne zdjęcia to naprawdę zasługa dobrych fotografów, w rzeczywistości wcale taka piękna to ja niestety nie jestem
i dziękuję jeszcze za komentarze do albumu

Dziś dwie miłe niespodzianki mnie spotkały : prezent imieninowy od teściówki w postaci suszary prostującej Rowenty .. i wizyta u fryzjera !! Pożegnałam się z moim białym blondem, nie poznaję się w lusterku, mam teraz mój naturalny kolorek .. dodam zdjęcie, oceńcie proszę - czy lepiej, czy gorzej bo czuję się hmm .. jak szara myszka
..
enchan super prezenty! i to od tesciowej taki e4kstra?????? nie no padam z wrazenia

slicznie wygladasz nie jest za ciemny
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Wszystko u nas oki, wczoraj biegałam galeria - dom, salon orange-dom
Malutka wyrasta mi z ciuszków i musiałam dokupić bo nie wzięłam z domu większych.
Nareszcie też przedłużyłam umowę i wybrałam telefon nowy
Pogoda za oknem znów paskudna Nic mi sie nie chce...
Spałyśmy do 11
hej
ale wam dobrze-ozpusta spac do 11
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
atiz Ja kupiłam na all Wygodne właśnie Chodziłam sobie dziś w nich po mieszkaniu, nie zabiłam się z małym na rękach
A ja nogi zawsze miałam spore (40-41), po ciąży nic się nie zmieniło...

enchant Bardzo ładnie i wcale nie szaro
buty super
ja mam 35-36 i zawsze problem z kupnem

[QUOTE=mamaoptymistka;2836 8500]
Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość

Już się nie mogę doczekać fryzjerki, przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu w końcu trochę poprawię swój miotłany image.
Od jutra solarium żeby wyglądać extra na chrzcinach.

Mój bobas śpi od 16 tej ja się pytam co on w nocy będzie robił.

aga pe wspaniale że Domi tak pięknie napisał, jak mój syn zrobił mi kiedyś listę zakupów miał 5,5 roku to zrobiłam na pamiątkę zdjęcie i oczywiście jak mi ją dał to się wzruszyłam.
Czasem piszemy sobie krótkie liściki na małych karteczkach i to go motywuje do samodzielnego pisania.
jesu!
5,5?liste zakupow???
ide sie poryczec ale masz zdolniacha!
jak masz jakies fajne jeszcze sposoby na rozruszanie domi w pisaniu itd to napisz,chetnie poczytam ,nawet bardzo chetnie. on przeokropnie rysuje przez ta lewa reke, dlatego nie lubi manualnych zajec

Cytat:
ale z ciebie artystka, na pewno ktos cie przebije

witam wieczorkiem
norbi jest boski
strzelil podkowke jak wyciagala mu igle i tyle!!!!!!!!!
do wszystkich sie usmiechal, dzien mial ok,
usnal godzine temu sam w lozeczku, nawet pzy nim nie siedzialam

ale martwie sie
wiecie ze on przez tydzien nic nie przybral?
nie wiem co mu jest, pije po 40-60ml dzisiaj np co 2h
nie bylo naszej lekarki, wiec nawet nie mialam z kim pogadac o tym
przez 6 tyg przybral 1kg. jest dlugi, ale wagowo porazka,
normalnie humor mnie opuscil

znowu mi wszystkiego nie zacytowalo
Stary 2011-07-26, 21:47   #2741
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aga pe juz mi lepiej

czemu moj syn jest juz wyspany??
nie chce miec powtórki z wczoraj ze zasnie o pólnocy znowu...
Stary 2011-07-26, 21:50   #2742
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Mam nadzieje kochana. Dzieki za rady

agus za bioderka
Stary 2011-07-26, 22:48   #2743
matallewar
Zakorzenienie

Klaterina Obowiązkowo płaskie biorę

monika z numerkami Poratowałabym, ale kiepsko z kasą, bo mamy teraz wesele. Ale ciuszki fajne

aga_pe Ja też mam problem z kupnem butów, ale w drugą stronę niż Ty

Idę spać, Edzik wykąpany, wycyckany (lewy U, prawy U, powtórka lewy U - z 6 odbić i jest spokój )

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:50   #2744
eweska
Moderatoreska

Czekam na karmienie i idę spać :P

Czy mi się wydaje czy dawno Moniqac nie widziałam na wątku ?

Ta pogoda mnie dobija 3 dni deszczu jeden dzień pogodny i tak non stop, dziś udało nam się wyjść, cały dzień było pochmurno ale nie padało, ledw wrócilismy ze spacerku to zaczęło padac.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:58   #2745
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny wypilam wczoraj pol Desperadosa i do teraz mam kaca...

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

I sluchajcie, znowu mam prosbe kuponowo- rossmannowa - 30.07. bedzie kupon na plyn do soczewek, czy ktoras z Was moglaby pobrac dla mnie jeden?Bo my oboje z TZ nosimy soczewki i szybko nam te plyny schodza, a w cenie kuponowej to jak za darmo i zal nie kupic na zapas. Wielkie dzieki z gory!!!!!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:59   #2746
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

I sluchajcie, znowu mam prosbe kuponowo- rossmannowa - 30.07. bedzie kupon na plyn do soczewek, czy ktoras z Was moglaby pobrac dla mnie jeden?Bo my oboje z TZ nosimy soczewki i szybko nam te plyny schodza, a w cenie kuponowej to jak za darmo i zal nie kupic na zapas. Wielkie dzieki z gory!!!!!!!
hehe

ja wlasnie koncze 2 lampke fresco polslodkiego
Stary 2011-07-26, 23:03   #2747
spice1985
Zadomowienie

Cytat:

Mimbi, z jakiej bajki jest Twój avatar?;>

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 23:10   #2748
Paulizia
Wtajemniczenie

Walcze z dzieckiem... przegrywam
Stary 2011-07-26, 23:13   #2749
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Dziewczyny dziękuję bardzo za życzenia imieninowe , a Adaś za życzenia na 5 tyg
Również ślę najlepsze życzenia wszystkim naszym Aniom i Haniom:Roza:

Dziewczonka, dla ciebie podwójne życzenia, wszystkiego co najlepsze

Moria,
ja mam pas Pani Teresy, chodzę w nim po domu jedynie i tak mniej więcej 3 godziny, często zapominam go zakładać więc może z 3 razy w tygodniu używam. Jak w nim chodzę, to jest ok- czasem muszę go poprawić bo się za bardzo do góry podniesie, ale jak siedzę to właśnie się tak jakby załamuje na fałdach, także na wyjścia na pewno się nie sprawdzi (zresztą nie do tego jest przeznaczony). Myślę, że do maskowania brzucha pod ubrania, najlepiej wybierać te bieliźniane. A i jest jeszcze jedno co mnie w nim wkurza, to, że jak opina brzuch, to nadmiar skóry wychodzi mi górą i mam nad nim, takie małe zwałki tej skóry po bokach na plecach.

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Czy cukinie zaliczamy do warzyw wzdymających?

Ja jem, to raczej łagodne warzywo.

Cytat:
hehe,
mój mężul ma schize, bo go w dzieciństwie ugryzła podobno i spuchł, więc teraz panikuje i ja muszę ratować świat
a komary już Gabulka pogryzły ...
(mój kumpel ma taką awersję na komary że jak tylko o nich wspomnisz to już się drapie po całym ciele )

Ugryzienie osy, to nic miłego. Ja puchnę strasznie po czymś takim i boję się pszczół i os jak nie wiem. Także wyganiam je jak tylko się do mnie czy dzieci zbliżają.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane
a ja sie chyba zaziebilam na tej polnocy..gardlo mnie boli, bylismy na obiedzie, slabo mi sie zrobilo..mielismy na spacer isc z Zoskiem ale nie mam sily i juz kazalam TZtowi wozek spakowac bo rano wyjezdzamy, a mamy ponad 600 km do przejechania...
nie wiem co mi jest.

Życzę szybkiego powrotu do formy

Cytat:
a ile ola miala jak sie urodziła?
te pielegniary sa dziwne jakies
jak byłam na miesiecznym bilansie to wpisała w ksiazeczke 60 cm i powiedziłała ze to +/- 2 cm, a jak poszłm jak mial 7 tyg to wyszło jej ze ma 59,5 cm:P ale mowi ze nie bedzie mniej wpisywac niz wczesniej bylo:P[COLOR="Silver"]

U mnie w ogóle nie mierzą długości, tylko ważą i pomiar główki oraz klatki piersiowej robią.

Cytat:
Dziekujemy za kciuki
Z malutka ok
Kupki powinny same sie unormowac a my mamy pracowac nad zwiekszeniem przerw miedzy karmieniami. Bedzie ciezko. Lekarz kazal tez kupic kropelki BiGaia i podawac 5 razy dziennie 1-2 kropelki
Mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Mala juz zmeczona placzem a moje zmasakrowane sutki blagaja o chwile przerwy

Bylo tez wazenie- mamy juz 4 kg

Uciekam bom zmeczona, buziaki

za udaną wizytę.

Cytat:
D
dodam zdjęcie, oceńcie proszę - czy lepiej, czy gorzej bo czuję się hmm .. jak szara myszka

Moim zdaniem, bardzo ładnie i naturalnie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Syn poszedł do sąsiadów na przeciwko do kolegów z wigwamem, mieczem, tarczą aż się boję w jaki stanie wróci

Wrócił cały?? Ciekawe jak wygląda pole walki

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a my juz prawie spakowani.
Zosia dzisiaj nei wspolpracowala, chyba nie chce wyjezdzac, byla popoludniowa marudka i rzucanie sie przy UU przy 3 karmieniach..
dobrze ze chociaz jak bylismy zwiedzac to spala...

Ide spac choc wczesnie bo mamy sporo kilometrow jutro do przejechania...
bede dopiero wieczorem jutro, wiec pewnie odezwe sie kolo czwartku.
caluje was mocno

Spokojnej podróży!!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie pojechalam na silownie...
dostalam takiego rozwolnienia i bolu brzucha z zoladkiem, ze myslalam, ze wykituje

do tego kapie mi z nosaaaa

Oj to nie dobrze, oby szybko przeszło. za bioderka Olci

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ale martwie sie
wiecie ze on przez tydzien nic nie przybral?
nie wiem co mu jest, pije po 40-60ml dzisiaj np co 2h
nie bylo naszej lekarki, wiec nawet nie mialam z kim pogadac o tym
przez 6 tyg przybral 1kg. jest dlugi, ale wagowo porazka,
normalnie humor mnie opuscil

Nie martw się, może ostatnio przy ważeniu miał pęcherz pełny albo jelita, był zaraz po karmieniu, a teraz nie. Na pewno jest wszystko ok.

Adaś śpi od 21, w dzień znów mało spał może ze 4 razy po 30 min i koniec.
Raz w łóżeczko, potem na spacerze, znów w łóżeczko i w chuście. Oczywiście usypiał przy piersi i odkładałam go do łóżeczka. Jak nie śpi to ciągle na rękach. Kiedy mu to przejdzie?? Pocieszcie mnie, że mu się zmieni, bo ja już nie mam siły go nosić. Do tego najlepiej na ramieniu ewentualnie przodem, ale tylko w pionie. Je co godzinę, jak nie częściej, denerwuje się przy piersi jak mu już słabiej leci. Mam nadzieję, że to przejściowe i mu minie.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 23:32   #2750
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Ja chętnie pobiorę, ale przypomnij się jeszcze proszę. To ze strony rosmana trzeba pobrać, tak??
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:42   #2751
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:

Mimbi ja też mogę ci pobrać jak chcesz, tylko przypomnij mi 29 wieczorem pw, ok?? bo mogę zapomnieć

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:35   #2752
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas nocka całkiem fajna. Pepe spał do 2.50, a potem już razem z nami do 6.40. Teraz buja się w leżaczku, a ja kończę śniadanie i kawę.
Dzisiaj mamy jeszcze trochę do pozałatwiania ( jedziemy do księdza i do lokalu, w którym będą chrzciny ) i będziemy musieli wziąć Pepe ze sobą, bo nie mamy go z kim zostawić. Na szczęście nie ma upału, tylko pada , to może pośpi w aucie.
Lecę na razie na 2 godziny do pracy. Miłego dnia mamuśki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:09   #2753
atiz
Rozeznanie

Dzieńdoberek,
Mąz zostawił blue conects ale ten działą tak dramatycznie że aż mi się odechciewa, ale jestem chociaż na bieżąco.

Grazin Andziot moja mała bez wspomagaczy już od trzech tygodni gdzieś i jak na razie odpukać bez kolek Ja zaczęłam coraz rzadziej dawać a potem skonćzyła się buteleczka więc nie kupowałam nowej, brała bobotic

Pola wczoraj skończyła brac antybiotyk i zaczeła tydzień z furaginem, masakra, ubranka, prześcieradło ona i ja też jesteśmy w żółte plamki

Miłego dzionka dziewczynki, paaaaaaaaa

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:19   #2754
aniutka_85
Raczkowanie

dzień dobry w ten okropny poranek

Moja córcia popsuła nam wczoraj imieniny. Zostałam zaproszona przez męża na obiad, a po obiedzie mieliśmy zostac na koncercie Varius Manx, ale niestety moja księżniczka tak się rozdarła, że nawet obiadu nie zdążyłam zjeśc. Miała sucho, jeśc nie chciała więc płakała, żeby z wprawy nie wyjśc. Ludzie się na nas patrzyli, jakbyśmy jej jakąś krzywdę robili. Wszyscy pozapominali, że dzieci płaczą czasami jak im się nawet nic nie dzieje i tratowali nas jak jakiś tyranów. Musieliśmy biegiem do auta uciekac. W drodze powrotnej tak krzyczała, że aż się zanosiła i robiła się purpurowa. Stanęliśmy na poboczu wzięłam ją na ręce, żeby ją uspokoic, tylko ja wzięłam i co.....spokój, uspokoiłam ją i dawaj do domu. Tylko jej pośladki dotknęły foteli i w ryk z powrotem W tym momencie sobie przypomniałam, że w domu wczoraj też dużo na rękach była, bo próbowałam nosidełko, więc się domyśliłam o co jej chodziło w tej galerii A tak ładnie już ją od rączek oduczyłam więc dzisiaj oduczania ciąg dalszy, bo ten klocek robi się coraz cięższy a ja już nie mam siły jej tak nosic. No zepsuła mi humor na całego. Jeszcze wczoraj przyszła mi mata edu, ale nie dośc, że zabawka grająca jest zepsuta, to jeszcze są inne zabawki niż na zdjęciu, no i w ogóle na żywo jest do więc muszę ją odesłac i niech facet mi kasę oddaje. TŻ też mnie wczoraj wkurzył, bo stwierdził, że jej taka mata nie potrzebna, bo ma karuzelę więc się go spytałam, w jaki sposób naszego dziecko ma się rozwijac skoro nie ma żadnych zabawek, oprócz pingwinków na karuzeli, które w końcu jej się znudzą, a on, że ona jest za mała na zabawki a bawi się z nami Postanowiłam to przemilczec i nie wywoływac kłótni, bo takie guganie z nią na kolanach to mało rozwijające jest, ale trudno nasze dziecko będzie ograniczone przez tatusia.

Rozpisałam się, wyżaliłam i już mi lepiej

Na poprawę humor postanowiłam dzisiaj, że kasa z odszkodowania za pobyt w szpitalu zostanie całkowicie przeze mnie przepuszczona w galerii, czyli mam 320zł do wydania i mam zamiar wydac to tylko na siebie, a co!!!!

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:26   #2755
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry!

Ja już po śniadaniu, dziecię też - buja się w huśtawce a ja popijam kawkę. Dopiero co przestało padać tak więc dziś też nigdzie nie wychodzimy.

delicadeza, 82anusia dzięki za opinie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

Matal
buty ładne, klasyk, ciężko takie znaleźć, a wygodne chociaż? Jezu nie pamiętam kiedy ostatnio chodziłam na obcasach, a wogóle to po ciąży wydaje mi się że mam wielkie stopy i chyba do żadnych się nie zmieszczę. Wy też tak macie?
atiz ja też tak mam! Co więcej moje stopy naprawdę się powiększyły bo nie pasują na mnie żadne balerinki i eleganckie buty, które kupiłam przed ciążą, żadne A że kopyto miałam jak matall 40/41 to teraz mam 41/41,5 Ciężko mi buty kupić, jedynie EMU pozostają niezmiennie mi wierne i ciągle pasują a reszta butów na śmietnik/allegro

Cytat:
Smoczka to ona w ogole nie chce. W wozeczku spi tylko wtedy gdy najedzona.
gusia u nas było podobnie, dziecię mi ciągle na cycu wisiało i jadło i tyło i ciągle trawiło co powodowało ból brzuszka i ciągły płacz, stękanie i jęczenie. I też mieliśmy wielki problem ze smokiem, Iga dopiero w wieku 4 tygodni załapała o co chodzi w smoczkach no i zaakceptowała dopiero 5'ty czy 6'ty model, który jej kupiliśmy. Może też spróbujcie innego smoka, o innym kształcie, wielkości. Iga polubiła najmniejszego smoczucia o ortodontycznym kształcie TT Pure ale wiem, że wiele dzieci, które nie akcepetują standardowych smoczków lubią tzw. wisienkę o taką.

aga_pe kupiłam gorset
A z tym jedzeniem Norbiego to nie pomogę, może po prostu tak ma a może coś mu przeszkadza w jedzeniu? Z drugiej strony gdyby był głodny i nie dojadał to pewnie by dużo marudził Może lepiej podpytaj położnej ew. pediatry co robić z takim niejadkiem. Moja Iga też po wypiciu 50-60 często cyrkuje ale udaje mi się ją dopchać 100-110ml i wystarcza jej na 3h. Też teraz mniej przybiera niż na początku ale jest na 50 centylu czyli wszystko ok.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Na poprawę humor postanowiłam dzisiaj, że kasa z odszkodowania za pobyt w szpitalu zostanie całkowicie przeze mnie przepuszczona w galerii, czyli mam 320zł do wydania i mam zamiar wydac to tylko na siebie, a co!!!!
I to jest bardzo dobry pomysł
aniutka z facetami już tak jest, mój też często nie rozumie po co? mi to czy tamto

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:27   #2756
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wypilam wczoraj pol Desperadosa i do teraz mam kaca...[COLOR="Silver"]
ja po jednym calym
Cytat:

Czy mi się wydaje czy dawno Moniqac nie widziałam na wątku ?
:ehem tez wczoraj myslalam ze dawno jej nie bylo
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Walcze z dzieckiem... przegrywam
jak tam? nie chcial spac?
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Nie martw się, może ostatnio przy ważeniu miał pęcherz pełny albo jelita, był zaraz po karmieniu, a teraz nie. Na pewno jest wszystko ok.
ale 1 kg na 6 tyg to sredni wynik. patzylam to przez pierwsze 3 tyg tyle przybral, a potem stop i 1kg na 6 tyg. pije bardzo malo

niechce mi dzialac "r" na klawiaturze wiec za ewentualne bledy przeprawszam

przestawilam spanie norbetowi z 22 na 20.
spi po 12h, nad ranem jedno picie i jest bomba!!!
dzisiaj wstal o 8mej i niechce pic

dzisiaj mam sie spotkac z kolezanka i jej coreczkami przeslodkimi. zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2011-07-27, 08:31   #2757
eweska
Moderatoreska

Dziś już nie napiszę, że u nas nocka jak zwykle.
Nie śpię od 12.30 z małą przerwą na spanie o 4.30 do 7
Bartuś dziś płakał, wydaje mi się że bolał go brzuszek, ale jak brałam go na ręce to przestawał płakać, a jak tylko kładłam to był wrzask.
Do teraz coś marudzi, kupa już była, nie wiem co mu jest w razie czego w nocy już odstawiłam kaszke ryżową.
Stary 2011-07-27, 08:41   #2758
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba kazdy tego raz na jakis czas potrzebujec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

aga_pe kupiłam gorset
A z tym jedzeniem Norbiego to nie pomogę, może po prostu tak ma a może coś mu przeszkadza w jedzeniu? Z drugiej strony gdyby był głodny i nie dojadał to pewnie by dużo marudził Może lepiej podpytaj położnej ew. pediatry co robić z takim niejadkiem. Moja Iga też po wypiciu 50-60 często cyrkuje ale udaje mi się ją dopchać 100-110ml i wystarcza jej na 3h. Też teraz mniej przybiera niż na początku ale jest na 50 centylu czyli wszystko ok.[COLOR="Silver"]
nie mam szans go dopchac.
on jest wagowo ciut wyzej niz 3 centyl, wysokoscia 97ty,glowa 90ty

jaki gorset kupilas?
ja sie chyba na tamto body zdecyduje, tzn zaluje ze od razu nie wzielam, bo teraz bede musiala sie wlec z chlopakami

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Dziś już nie napiszę, że u nas nocka jak zwykle.
Nie śpię od 12.30 z małą przerwą na spanie o 4.30 do 7
Bartuś dziś płakał, wydaje mi się że bolał go brzuszek, ale jak brałam go na ręce to przestawał płakać, a jak tylko kładłam to był wrzask.
Do teraz coś marudzi, kupa już była, nie wiem co mu jest w razie czego w nocy już odstawiłam kaszke ryżową.
uuu a kolek nie mial?
ile wazy twoj batus? on sie taki malusi urodzil
Stary 2011-07-27, 08:55   #2759
eweska
Moderatoreska

Agnieszka nie miał kolek. Malutki się urodził ale teraz waży grubo ponad 5 kg jak nie 6kg
Bardzo ładnie przybiera na wadze, odkąd się urodził, raz tylko były problemy z brzuszkiem, jednej nocy i przeszło.
A teraz go trzyma znowu był wrzask, mam go teraz na rękach i przysypia. Rano zjadł 60ml mleka, infakol mi wypluwa.
Stary 2011-07-27, 09:16   #2760
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:

bardzo dobry pomysł, potem się pochwal zakupami

A co do planów i dziecka które nie współpracuje to standard.

aga pe przyrost dziecka do 6 tygodnia jest ogromny potem już tak szybko nie przybierają więc chyba nie ma powodu do zmartwień
Co do sposobów na pisanie to syn sam zaczął czytać np. napisy w sklepach lub bilbordach, potem założył sobie zeszyt w którym pisał słowa z ulubionej tematyki wojsko itd. kiedyś jak pokazał to prawie padłam z wrażenia.
Teraz metody zachęcania go do pisania mam takie:
- małe karteczki z jakąś informacją - on przeczyta a potem odpisuje
- na tablicy korkowej w pokoju jak zaśnie piszę wielkimi literami coś np. bardzo Cię kocham synku - rano jak się budzi czyta i potem przychodzi i się cieszy
- tablica taka do pisania kredą tam też czasem coś napiszę i on mi odpisuje
Nie siadam z nim i nie uczę go bo pewnie gdyby robić to systematycznie to umiałby wiele więcej ale wychodzę z założenia że teraz jest czas na zabawę i nie będę go do nauki zmuszać.

Mój synuś zasnął sam w łóżeczku ze smoczkiem i pieluszką (przytrzymywacz smoka)

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-27 o 09:30
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości