Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 11:44   #181
kasia_k86
Raczkowanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
witaj w klubie zaczną nadawać jak katarynki jak nas nie będzie na forum

kamciurka będzie dobrze

Dokładnie wieczorami jak nie zawsze mam czas wejsc na forum to tyle naskrobią ze potem z rana z godz musze nadrabiać
kasia_k86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:56   #182
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Dziewczyny która firma lepsza??? http://allegro.onet.pl/zestaw-starto...734922374.html czy http://allegro.onet.pl/zestaw-starto...728814951.html

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-07-27 o 11:57
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:56   #183
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc mamuski

ja cos dzisiaj licho się czuje
zaczełam Was czytac rano ale musialam isc się polozyc bo mi się słabo zrobilo...;/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:05   #184
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ja to nie wiem która lepsza i nie wiem czy jest sesns cały zestaw kupować Jak urodziłam córkę miałam jedną butelkę kupioną właśnie z Aventu i cały czas karmiłam piersią - karmiłam 2 lata więc praktycznie wogóle nie używałam butelek - tylko tą jedną do herbatek. Teraz też nie będe kupywac zestawu tylko kupię jedną butelkę a zawsze w razie czego mogę dokupić jak będę potrzebować. Ale to jest tylko moje zdanie
Stary 2011-07-27, 12:08   #185
Haniula
Zakorzenienie

kamciurka
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:12   #186
uska000
Zadomowienie

Kamciurka
a gdzie chodzisz do lekarza?? prywatnie czy na nfz?? ja kiedys chodzilam na Ulanowskiego.

ogladam z nudow wesele kolezanki bo jeszcze nie widzialam;p
i troche lepiej sie czuje gotuje kompocik z jablek

ja chyba kupie zestaw Aventa

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-07-27 o 12:16
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:14   #187
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Sniadanie w Macu?? Ble, przecież tam jest wszystko z jajkiem rano ....
Ja jadłam tosta z szynką i serem i tosta z bekonem i serem Mąż jadł cosik z jajkiej, ale średnio mi to wyglądało...

Zwalniam się dzisiaj z pracy pół godzinki i lecę do lekarza z tym moim kaszlem. Chcę w końcu wyzdrowiec, bo boję się, że takie napady kaszlu, jakie mam, mogą coś zaszkodzić...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 12:14   #188
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
odezwał się po 11 napisał sms "już wstałem kochanie" a ja tu wychodziłam z siebie

no właśnie wychodzę mam na 13,20 trzymajcie kciukasy mocno
buzki
to dobrze

trzymam mocno kciuki wszystko bedzie oki

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:16   #189
n1kotynka
Zadomowienie

Cześć Mamusie
tyle naskrobałyście, że miałam ponad godzinę nadrabiania

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Kiełbasa lisiecka to ta z Liszek? jeśli tak, to potwierdzam - jest pyyyyyszna
A na rozstępy niestety nie ma rady. Znajoma całą ciążę wcierała w siebie kremy vichy i miała krechy na całym brzuchu. Inna nie robiła nic i żadnego rozstępu.
Ja mam na tyłku takie małe. Ale to jeszcze sprzed ciąży. Nie nastawiam się na ich brak.
A w którym jesteś tygodniu?
no moja siostra ma to samo właśnie po ciążach, smarowała się vichy i ma cały brzuch poraniony a ja nie chce ;( i robie wszystko, żeby tego uniknąć a tu codziennie wychodzą mi nowe kreski. Jestem w 17 tygodniu dopiero ;/ co bedzie później ;(

Cytat:

Ja rozstępy mam jeszcze z okresu dojrzewania, na razie nowych nie widzę, ale za to mam coraz więcej żylaków i to mnie martwi Bo nogi zaczynają wyglądać okropnie

Niezły masz zestaw tabletek
Ja mam zalecone jakieś witaminy, kwasy też tam chyba jakieś są
ja też mam na odach z okresu dojrzewania a teraz pojawiły mi się na plecach ina biodrach ;/
a tabletek dużo bo mam dalej na siebie uważać i ta luteina po której włosy na nogach rosna jak szalone
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Inutil i Nikotynka, śliczne zdjęcia usg
dziękuje

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej

Boże, zostawić Was same i już mam 3 strony do nadrobienia

Melduję: Samochodzik odebrałam juhu!!!! aż się poryczałam jak do niej pieszczotliwie mówiłam jadąc: "moja niunia stęskniła się za pansią" co te hormony robią z kobietami....

za ile??? matko, chyba by mnie mąż zabił
Ja balsamem z rossmana się smaruję
ja też muszę swoj samochod oddac bo się przerysowałam ostatnio i potem póltorej godziny ryczałam

a co do kremów to tz widzi jak sie przejmuje i pozwala mi na takie extrasy tak to tez bym tyle nie wydała a wczoraj mnie rozczulil bo powiedzial ze jak potrzebuje kremow z nanotechnologia kosmiczna i jak to sprawi ze bede w lepszym humorze to mam leciec do drogerii no kochany D

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

A tak poza tym witajcie w ten kolejny deszczowy dzień.
Mam już naprawdę dość tej pogody ok może w ciąży nie można się za dużo opalać ale w niedzielę jedziemy nad morze i co my biedni w deszczu będziemy robić? Siedzieć w hotelowym pokoju i oglądac tv? Albo z samochodu oglądać sobie jakieś ciekawe miejsca? Wkurzyłam się, że dałam namówić się mężowi na wakacje w Polsce, bo mogliśmy wybrać się w Europie gdzieś gdzie nie jest aż tak upalnie i mieć pewność, że na 100% będzie ładnie i skorzystamy z urlopu na maxa...
Na ten wyjazd musiałam kupić sobie w razie deszczu:
- kalosze
- ciemne jeansy
oraz musze jeszcze kupić:
- ciepłą bluzę
- może jakąś kurtkę z kapturem, luźniejszą tak abym z brzuszkiem mogła się zapiąć
No po prostu bajka wakacje nad Bałtykiem
właśnie my też pewnie pojedziemy nad bałtyk, ja chciałam do Hiszpanii ale ceny są porażające - za fajny hotel to nawet 4 tys za osobę za tydzień. Więc pewnie będzie nasze polskie morze, tyle, że właśnie co robić jak nie ma pogody ;/ a gdzie jedziecie? ja się nad Kołobrzegiem zastanawiam

Cytat:
Witam
Proszę Was o radę co na przeziębienie tj kaszelek i katarek,jakieś domowe sposoby??
jak ja byłam chora to : miód w pokaźnych ilościach, cytryny, propolis do psikania na gardło, czosnek, woda z solą do płukania gardła i mleko z masłem i miodem postaraj się domowymi sposobami

kamciurka trzymam kciuki za wizytę !!

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość

ja jak zwykle z pytaniem dręczy mnie od pewnego czasu no więc jak spicie bo ja uwielbiam na brzuchu i niestety inaczej nie potrafie zasnąć od poczatku ciąży staram się zasypać na boku ale co z tego jak mi nie wychodzi i boje się przez to że coś mogę dzidziusiowi zrobić BŁAGAM DORADZCIE COŚ
no właśnie najzdrowiej jest spać na lewym boku wyczytałam. A ja z kolei na plecach lubię i na prawym boku i już kilka ostatnich nocy staram się przestawić ale ciężko mi to wychodzi
Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość

Na lewym boku jest najkorzystniej spać, bo nie uciska się głównej żyły a na prawym boku i na plecach ta żyła jest uciskana i może to doprowadzić do niedotlenienia płodu albo żylaków u nas i innych dolegliwości Ale też nie ma co przesadzać, jeśli z ciążą jest okej to nic się nie stanie jak będziemy spać na prawej stronie
w książkach ( np. w oczekiwaniu na dziecko) piszą, żeby od 16 tygodnia przestawiać się na spanie na lewym boku zmiast na prawym, na plecach czy na brzuchu

ufff duuży post mi wyszedł strasznie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:19   #190
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z polecenia kolezanki kupie tomee tippee ale raczej taki zestaw z laktatorem bo bardzo chciałabym karmić piersią. ewentualnie dokupie jedną czy dwie butelki pozniej, ale na poczatek wystarczy jedna
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:26   #191
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

a ja słyszałam od mojej znajomej, że dobrą firmą jest też Medela. Póki co jeszcze nie robię żadnych zakupów dla dzidziusia, wszystko hurtem kupimy w październiku - listopadzie pewnie, bo mamy tak małe mieszkanie. Ale ja się właśnie do Medeli przymierzam
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:26   #192
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, wariatka jestes Ciekawe co sobie inni kierowcy pomyśleli widząc, że jedziesz sama w aucie,płaczesz i gadasz

A co do ślubu w ciąży - no cóż, wpadki się zdarzają, ale współczuję tym osobom, których rodzice zmuszają w takiej sytuacji do brania ślubu. Bo to może młodym zniszczyć życie - 19 latka wychodzi za mąż (i to ślub kościelny), rodzi dziecko, mąż ją zostawia i ona zostaje sama z przeświadczeniem, że już nikogo nie znajdzie, do nieczego się nie nadaje, bo kto ją z dzieckiem weźmie
Nienawidzę takiego myślenia
chyba nikt nie widział, że się wzruszyłam

Co do ślubu, też się zgadzam
Cytat:
Napisane przez kasia_k86 Pokaż wiadomość
tak wogóle to czesc dziewczyny??? jak tam kolejny dzien?? brzuszki rosną. u mnie juz widac?? zastanawia mnie od czego to zalezy. mojej mamie do 6 miesiaca nie bylo brzucha widac. ja jestem w 11 tyg i mam juz brzusio.
mi nic nie rośnie!!! nawet cycki mi nie urosły zbytnio

Nie wiem czy wszystko ok, a do wizyty 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Nie zrozumiałam chyba, czy chodzi Ci o to, że wpadka wg Ciebie jest hańbą?
Ja też kiedyś tak myślałam jak Ty, że najpierw ślub a potem dziecko, ale jak nasze starania o dziecko zaczęły się przedłużać, to zaczęłam zazdrościć parom, które wpadły... Oczywiście nie piszę o przypadkach wpadki po miesiącu znajomości.
u mnie wszyscy w rodzinie by pewnie patrzeli krzywo, że przed ślubem i źle bym się z tym czuła w środku. Dlatego jak bym np wpadła w wieku 16 lat to to byłoby dla mnie jakąś masakrą utrzymywać się na rodzicach itp... Dlatego wpadka nieplanowana oczywiście jest dla mnie hańbą osobiście
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Tato dziś przyszedł poprosił o zdjecie usg, pokazałam mu, wpatrywał sie, za chwile znow przyszedl znow o nie poprosił i wypytał na kiedy termin, ktory tydzien i takie tam. Mama go troche do pionu ustawiła i postanowił przyjsc.

Co do tż-ta, niby się stara. Na jednym kumplu sie przejechał, bo tak naprawde chodziło mu o kasę, kolejny znalazł sobie dziewczyne, a reszta ma rodziny i jakos narazie nie ma z kim sie bawić to remontuje mieszkanie.

Dla mnie wpadka to nie hańba i nigdy tak nie myślałam. Zawsze twierdziłam ,że gdyby dziecko się pojawiło przypadkowo to nikt, ale to nikt mnie do ślubu nie zmusi. Tego sie trzymam i trzymać sie będę. U mnie w wiosce każda para, ale to każda , gdy wpadli to od razu ślub, impreza. Młodzi ludzie, nawet po 20 lat nie mieli i co? Juz są po rozwodzie. Ślub wg mnie nie powinnien być z konieczności, ale z wielkiej miłosci. Nie wyobrazam sobie isc do ołtarza teraz z moim tż-tem, za nic w świecie bym nie mogła sie cieszyc z tego dnia, a ma to byc najszczesliwszy dzien w moim życiu. Póki codziecko wychowam w związku nieformalnym i chociazby mnie mieli wytykać palcami to do ślubu nie pójdę.
Ale co w ślubie jest 'nie tak'? Nie wierzysz w miłość? Sądzisz, że by się między Wami pogorszyło?

No może i masz rację co do ślubu, ja troszkę inaczej byłam wychowana i wzorowałam się na matce, która chodziła z moim ojcem 4 lata przed ślubem, oczywiście BEZ SEKSU (co w dzisiejszych czasach raczej nie możliwe hehe, a i tak ja bym chciała spróbować, czy z partnerem będzie mi dobrze, a nie po ślubie, coś by poszło nie tak i o, rozwód ) ślub i od razu po 2-3 miesiącach zaszła w ciążę Wydaje mi się to poprawnym rozwiązaniem, najpierw spotkania, randki, zaręczyny, ślub i dziecko. Chcę się tego trzymać.
Cytat:
jestem tego samego zdania pomimo że jestem mężatką mam przykład w rodzinie mężą kuzynka wpadła po max pół roku znajomości albo nawet nie pół roku oczywiście wesele na szybko z wielką pompą na 150 ludzi A dziś rozwodu jeszcze nie mają ale i tak ją podziwaiam że wytrzymuje z tym swoim niby mężem który ją olewa na maksa i nawet ostatnio przyznał się do tego e jej nie kocha porażka :/

widzisz zosia tata trochę ochłonął i od razu inna gadka
No i widzisz sama, jak tu stwierdzić, czy para SIĘ NAPRAWDĘ KOCHA??? Po pół roku?!!! i ślub z konieczności, żeby co? 'uwiecznić miłość' ? która nie rozkwitła na 100%?
Moim zdaniem miłość powinna trochę potrwać, postawić się w różnych sytuacjach, zobaczyć jak się będzie druga osoba zachowywała, pomieszkać razem itp.... po korzystać z życia, a nie od razu wpada

kamciurka trzymam kciuki!!!!!

O moje dziecię się chyba odezwało kichnęłam i 2x z rzędu tam gdzie jest pępek mi podskoczył, chyba się obił o ściany hihi, albo pobudkę mu zrobiłam i się wystrachał

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:38   #193
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Dzień Dobry mamusie...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:40   #194
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry mamusie...
dzien dobry a nawet dobre poludnie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:40   #195
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Wczoraj miałam imieninki I w ramach prezentu zostałam zaproszona do Międzywodzia nad morze. Było świetnie... Wkleje fotki Dziś natomiast odebrałam wyniki, i w suemie wcale sie nie zdziwiłam, ze mam anemie W pierwszej ciązy też miałam tylko teraz nie wiem. Wizyte mam za 2 tyg... nie wiem czy czekać czy umawiać się na nią wcześniej...??
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:41   #196
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
u mnie wszyscy w rodzinie by pewnie patrzeli krzywo, że przed ślubem i źle bym się z tym czuła w środku. Dlatego jak bym np wpadła w wieku 16 lat to to byłoby dla mnie jakąś masakrą utrzymywać się na rodzicach itp... Dlatego wpadka nieplanowana oczywiście jest dla mnie hańbą osobiście
Dla mnie też wpadka w wieku 16 lat nie byłaby spełnieniem marzeń I właśnie dlatego w tym wieku nie współżyłam
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:43   #197
ewula83
Rozeznanie

Witam Mamusie!!

Dzisiaj naszlo mnie na sprzatanie,to sprzatam.Trzeba jakis obiad tez ugotowac,co dzisiaj macie na obiad?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Wczoraj miałam imieninki I w ramach prezentu zostałam zaproszona do Międzywodzia nad morze. Było świetnie... Wkleje fotki Dziś natomiast odebrałam wyniki, i w suemie wcale sie nie zdziwiłam, ze mam anemie W pierwszej ciązy też miałam tylko teraz nie wiem. Wizyte mam za 2 tyg... nie wiem czy czekać czy umawiać się na nią wcześniej...??
Spoznione zyczenia!
Stary 2011-07-27, 12:44   #198
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też wpadka w wieku 16 lat nie byłaby spełnieniem marzeń I właśnie dlatego w tym wieku nie współżyłam
a ja tak szybko zaczęliśmy i 6 lat bez żadnej niespodzianki. Bo jakbym wpadkę zaliczyła to się bym chyba pochlastała, sama byłam dzieckiem jeszcze

Stary 2011-07-27, 12:44   #199
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
tyle naskrobałyście, że miałam ponad godzinę nadrabiania

no moja siostra ma to samo właśnie po ciążach, smarowała się vichy i ma cały brzuch poraniony a ja nie chce ;( i robie wszystko, żeby tego uniknąć a tu codziennie wychodzą mi nowe kreski. Jestem w 17 tygodniu dopiero ;/ co bedzie później ;(

ja też mam na odach z okresu dojrzewania a teraz pojawiły mi się na plecach ina biodrach ;/
a tabletek dużo bo mam dalej na siebie uważać i ta luteina po której włosy na nogach rosna jak szalone

dziękuje

ja też muszę swoj samochod oddac bo się przerysowałam ostatnio i potem póltorej godziny ryczałam

a co do kremów to tz widzi jak sie przejmuje i pozwala mi na takie extrasy tak to tez bym tyle nie wydała a wczoraj mnie rozczulil bo powiedzial ze jak potrzebuje kremow z nanotechnologia kosmiczna i jak to sprawi ze bede w lepszym humorze to mam leciec do drogerii no kochany D

właśnie my też pewnie pojedziemy nad bałtyk, ja chciałam do Hiszpanii ale ceny są porażające - za fajny hotel to nawet 4 tys za osobę za tydzień. Więc pewnie będzie nasze polskie morze, tyle, że właśnie co robić jak nie ma pogody ;/ a gdzie jedziecie? ja się nad Kołobrzegiem zastanawiam

jak ja byłam chora to : miód w pokaźnych ilościach, cytryny, propolis do psikania na gardło, czosnek, woda z solą do płukania gardła i mleko z masłem i miodem postaraj się domowymi sposobami

kamciurka trzymam kciuki za wizytę !!

no właśnie najzdrowiej jest spać na lewym boku wyczytałam. A ja z kolei na plecach lubię i na prawym boku i już kilka ostatnich nocy staram się przestawić ale ciężko mi to wychodzi

w książkach ( np. w oczekiwaniu na dziecko) piszą, żeby od 16 tygodnia przestawiać się na spanie na lewym boku zmiast na prawym, na plecach czy na brzuchu

ufff duuży post mi wyszedł strasznie
A ja nie zasne inaczej jak na brzuchu,musze sie nauczyc na boczku.
Stary 2011-07-27, 12:45   #200
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Ja przy synku używałam Tommee Tippee i teraz też pewnie wybiorę tą firmę.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:46   #201
ewula83
Rozeznanie

Znowu mnie nerki bola,chyba gdzies mnie przewialo,a tak juz na to uwazam.
Stary 2011-07-27, 12:49   #202
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam z córką u lekarza pediatry bo była chora a mnie właśnie zaczynało gardło boleć zapytałam o coś dla mnie na gardło i oczywiście powiedziałam że jestem w ciąży i właśnie pediatra mi poleciła te propolki i powiem Ci że przeszło mi po dwóch dniach one sa chyba na bazie miodu i coś tam jeszcze mają ale wszystko naturalne
O widzisz, nawet nie wiedziałam. Mialam Propolki w domu, ale mama je zjadla

Kamciurka, niezły twój TZ Miał chyba ciężką nockę w pracy

Trzymam mocno kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

ja cos dzisiaj licho się czuje
zaczełam Was czytac rano ale musialam isc się polozyc bo mi się słabo zrobilo...;/

Neska
, może to przez pogodę?

Natalia
, niewiem który zestaw lepszy Ale ja będę kupować butelke (lub butelki) z Aventu.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:51   #203
kasia_k86
Raczkowanie

Cytat:

I tu sie zgadzam, do tego trzeba dojrzec, by moc byc w pelni odpowiedzialnym za siebie i za druga osobę.
kasia_k86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 12:51   #204
dph
Rozeznanie

Cytat:
No i widzisz sama, jak tu stwierdzić, czy para SIĘ NAPRAWDĘ KOCHA??? Po pół roku?!!! i ślub z konieczności, żeby co? 'uwiecznić miłość' ? która nie rozkwitła na 100%?
Moim zdaniem miłość powinna trochę potrwać, postawić się w różnych sytuacjach, zobaczyć jak się będzie druga osoba zachowywała, pomieszkać razem itp.... po korzystać z życia, a nie od razu wpada
Agatek tego czy para się na prawdę kocha nikt nie jest w stanie ani sprawdzić ani przewidzieć niestety dla przykładu inna kuzynka mojego męża chodziła ze swoim wtedy narzeczonym przed ślubem chyba ze 4 lata korzystali z życia później sie pobrali i teraz po 10 latach małżeństwa ona od męża odeszła i się z nim rozwodzi
Dzisiaj są czasy takie a nie inne i ciąża bez ślubu to niekiedy jest norma wiele osób nawet później tego ślubu nie bierze a żyją ze sobą długo i szczęśliwie Ja też zostałam inaczej wychowana ale czasy mamy dziwne i pewne rzeczy po prostu trzeba tolerować
Stary 2011-07-27, 12:52   #205
Lucy1111
Zakorzenienie

Dołączam i ja! dzień dobry!

Męża odprawiłam do pracy, w końcu mogę spokojnie pisać i czytać

Co do ślubów.... Jak w każdej dziedzinie - nie ma reguły.
Są małżeństwa z długim stażem, udane, gdzie okres narzeczeństwa trwał bardzo krótko, albo po prostu wpadli.
Są też takie, które mimo wielu lat "chodzenia" nie są szczęśliwe, albo po prostu zwyczajnie rozpadły się.

Mam w rodzinie przykłady takich małżeństw - to udane, z prawie 30letnim stażem mają moi rodzice. Postanowili się pobrać po 4 miesiącach znajomości. Od razu zaznaczę, że nie zaliczyli wpadki. Po prostu tak chcieli.

Z kolei moi dziadkowie "chodzili" z sobą 5 długich lat. Dziadek podobno był idealny. Po ślubie wszystko się zmieniło. Okazał się tyranem, psycholem i alkoholikiem. Niestety babcia nie odeszła od niego, bo żyła w zastraszeniu "co ludzie powiedzą", "mała wioska", "nie poradzę sobie sama", "tyle wytrzymałam, wytrzymam jeszcze troszkę".
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:52   #206
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Natalia
, niewiem który zestaw lepszy Ale ja będę kupować butelke (lub butelki) z Aventu.
Avent bardziej sprawdzony, w rodzinie tylko takie były Poza tym butelki 2 wystarczą

Stary 2011-07-27, 12:54   #207
anankee
Rozeznanie

Cytat:
ja tez uwielbiam na brzuchu spac ale od kad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to staram sie zasypiac na boku ale wiem ze to meczace. slyszałam ze jak juz brzuch urosnie to nie powinno sie ani na brzuchu ani na ktoryms boku- chyba lewym ale co i jak dokładnie i ile w tym prawdy to nie wiem. ja wiem ze na plecach to ni cholery nie umiem spac.
Na brzuchu to jasne że nie można spać, nawet by się nie dało. Co do boku i to właśnie lewego to jest to pozycja bardzo polecana do spania.
Ja w drugiej połowie ciąży na plecach nie umiałam spać w ogóle, nie mogłam się potem podnieść, tak plecy mnie bolały (macica rośnie i razem z dzieckiem uciska na kręgosłup).

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:56   #208
dph
Rozeznanie

Cytat:
spóźnione życzenia imieninowe, wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń

ja dziś się wybieram do mamy na obiad na pierogi z jagodami mniam mniam
Stary 2011-07-27, 12:58   #209
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie!!

Dzisiaj naszlo mnie na sprzatanie,to sprzatam.Trzeba jakis obiad tez ugotowac,co dzisiaj macie na obiad?[COLOR="Silver"]
my mieliśmy pizzę

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

ja też spałam tylko na brzuchu. Od czasu przygody ze szpitalem, śpię na boku....ale prawym Kurcze, tak się cieszyłam, że umiem spać na boku, a teraz mam uczyć się spać na lewym? nieeeee
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:59   #210
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
I tu sie zgadzam, do tego trzeba dojrzec, by moc byc w pelni odpowiedzialnym za siebie i za druga osobę.
a co ja w wieku 16 lat nie dojrzałam do tego? Chciałam, tż był starszy, nie namawiał mnie ani nic, ale byliśmy odpowiedzialni i się zabezpieczaliśmy
Cytat:
Agatek tego czy para się na prawdę kocha nikt nie jest w stanie ani sprawdzić ani przewidzieć niestety dla przykładu inna kuzynka mojego męża chodziła ze swoim wtedy narzeczonym przed ślubem chyba ze 4 lata korzystali z życia później sie pobrali i teraz po 10 latach małżeństwa ona od męża odeszła i się z nim rozwodzi
Dzisiaj są czasy takie a nie inne i ciąża bez ślubu to niekiedy jest norma wiele osób nawet później tego ślubu nie bierze a żyją ze sobą długo i szczęśliwie Ja też zostałam inaczej wychowana ale czasy mamy dziwne i pewne rzeczy po prostu trzeba tolerować
no moim skromnym zdaniem pół roku to nie wiem czy stwierdzić zauroczenie a zakochanie za krótki okres

No czasy się zmieniają, ale ja i tak się trzymam tego, co mi wpoili rodzice Moja bratowa wpadła i od razu ślub z wieelkim brzuchem, w liceum koleżanka (miała wtedy 18 lat) też wpadła, ale miała alibi "moja mama w wieku 18 lat też zaszła" i w ogóle dużo osób

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości