Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1285 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 15:27   #38521
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Jestem tak zadowolona z jednokrotnej zmiany pielęgnacji, że aż boję się pomyśleć jak pięknie będzie po dłuższej regeneracji Lece do miasta, zapoluje na kokosa, hydrolat rozmarynowy, Joannę z lnem i rumiankiem. A potem hmm, zalkoholizuję się
Aż dodam z tego wszystkiego zdjęcia - marna jakość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110727.jpg (51,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110727_1.jpg (55,1 KB, 60 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 16:09   #38522
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jestem tak zadowolona z jednokrotnej zmiany pielęgnacji, że aż boję się pomyśleć jak pięknie będzie po dłuższej regeneracji Lece do miasta, zapoluje na kokosa, hydrolat rozmarynowy, Joannę z lnem i rumiankiem. A potem hmm, zalkoholizuję się
PIKNEi kolorek tez..pikny
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 16:11   #38523
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
potrzeba cierpliwości, chociaż ja powiem Ci, że z każdej zmiany się cieszyłam i uważałam, o już jest ładnie, a potem za każdym razem było lepiej i lepiej (czasem jakieś wpadki, coś się nie ułożyło, albo pogoda nie dopisała...różnie to bywa) ale spójrz na to:
pierwsze zdjęcie to moje pierwsze OMO (19 czerwca)
a obok dzisiejsze
ja może mam z czym innym problemy niż Ty (trudność uzyskania skrętu, zbytnie obciążenie, u Ciebie chyba trzeba więcej nawilżenia, natłuszczenia, zapobiegania puszeniu), ale systematyczność i wytrwałość jest najważniejsza w każdej pielęgnacji

trzymam o to kcuki

no właśnie ja też, nie wiem czy to trzymać czy zapuszczać na równo? ale chyba pocieniowane lepiej będą się układać

ja się boję tego babrania...
Nieamowita zmiana. I chyba trafiłaś w 10, jeśli chodzi o brak nawilżenia

Jestem zwolenniczką cieniowanych

Też się boję babrania

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jam nie Malina, ale widzę ciekawostkę Będzie się działo!
Przy niewłaściwej pielęgnacji oraz rozjaśnianiu może być problem ze skrętem. Wśród nas jest kilka farbujących regularnie całość lub odrosty i mających piękny skręt w komplecie - Rybiorka, Benek, Basai np. są rude *Basia* z kolei jest czarnowłosa i wspaniale lokowana. Przepraszam, jeśli kogoś pominęłam
Do tego dochodzi Caskada (gdzieś zniknęła), która rozjaśnia pasemkami i dzięki pielęgnacji nie ma na głowie siana (niestety - wiem to z doświadczenia - rozjaśnianie robi z włosów miotłę), a cudowne loki. Wszyscy mówią, że Shakira się chowa (ja również tak twierdzę).
Poza tym jest parę hennujących - choćby DMK czy Miss Transept (o ile dobrze pamiętam, bo mi rudości jakieś piękne po hennie stoją przed oczami).
Sama robiłam henną raz i - mimo spływania z włosów - byłam zadowolona.
Mam nadzieję, że się będzie działo
Ja ogólnie kręcę się w okolicach brązu, więc może tak strasznie nie niszczę jeszcze pomyślę i może podpytam
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 16:39   #38524
paulownia
Zakorzenienie

Ja juz z roboty. Dzis wreszcie uporalam sie z systemem bankowym, mam kody, hasla, dostepy, moge nareszcie wykonywac przelewy elektroniczne i zamowilam wreszcie modem internetowy co oznacza dostep do Wizazu staly i nieprzerwany.
Oprocz tego kupilam sobie bezczelnie TBS krem do lokow z orzechem brazylijskim (Cyclomethicone) i jutro bede sie upajac.
Eloe, na pewno Alterry bede szukac, tak zachwalacie te morele ze sie pewnie skusze. Bawelne z TBS mam, ale jakos mi nie sluzy. Ja przeciez mam zupelnie inne od twoich wlosy, grubsze, bardziej szorstkie, no i skret innego typu. Garniera z avokado i karite mam i tu w Danii, to nie problem kupic.
A gdzie Wy, dziewczyny, te Alterry kupujecie? W Rossmanie sie znajdzie?
Sie zmywam - lece do domu nakarmic meza i kota.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 16:54   #38525
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
No ślicznie loczki, a na pewno będą jeszcze śliczniejsze Udanej alkoholizacji

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja juz z roboty. Dzis wreszcie uporalam sie z systemem bankowym, mam kody, hasla, dostepy, moge nareszcie wykonywac przelewy elektroniczne i zamowilam wreszcie modem internetowy co oznacza dostep do Wizazu staly i nieprzerwany.
Oprocz tego kupilam sobie bezczelnie TBS krem do lokow z orzechem brazylijskim (Cyclomethicone) i jutro bede sie upajac.
Eloe, na pewno Alterry bede szukac, tak zachwalacie te morele ze sie pewnie skusze. Bawelne z TBS mam, ale jakos mi nie sluzy. Ja przeciez mam zupelnie inne od twoich wlosy, grubsze, bardziej szorstkie, no i skret innego typu. Garniera z avokado i karite mam i tu w Danii, to nie problem kupic.
Tak, Alterry w ross

Ja właśnie siedzę z foliówką na głowie Na niej turban z ręcznika a pod spodem oliwka Babydream. Miałam trzymać godzinę, ale za chwilę muszę zmyć bo TŻ sobie dla odmiany wcześniej wraca z pracy i nie chcę go straszyć Także będzie pół godzinki do 40min - niedużo no ale zawsze coś
I tak btw, próbowałam sobie zapleść kłosa, ale jeszcze nie wychodzi na tyle ładny żeby nadawał się do publikacji
Stary 2011-07-27, 16:59   #38526
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Alterra jest tylko w Rossmannie

Eloe mało się tu udzielam bo wrócilam z urlopu i walczę z przebarwieniami.Włoski póki co mają nie tak sobie i wykańczam te kosmetyki co mam. Przeczytałam jeden post odnośnie olejowania żeby przed nim umyć włosy i tak zrobię bo na nieumyte źle wyszło(albo źle sie zmył olej)

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 17:29   #38527
AjriszMarta
Zakorzenienie

Jesteście okropne! Pół dnia mnie nie ma a tu już 2 strony?
Cytat:
niezła cenzurka. To Ty nierzeczna jesteś
Pełnoletnia już byłam
Cytat:
Ale jakie cudnie długie włosy! Nie masz wyjścia - zapuszczanie obowiązkowe!
A zajmowanie się nimi było koszmarem ;P Schły pół dnia! I co najgorsze- nie było widać długości bo się wywijały. Na fot włosy są do pasa, wyglądają jak pod pachę ;]
Cytat:
trampki i mienso wzięte?
Dało radę Zlało nas ;P
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
BTW, teraz tak przeglądam stare foty z przed kilku lat z Biesów właśnie, jeny jakie miałam korkociągi Pierwsze foto 2007r, drugie 2010
Ładne masz te włosiska I też powtórzę: jasne ładne ale w ciemnych masz piękny kolor oczu

Maliniarka - rurki Daj kawałek

Mama obiecała mi - za obronę - zasponsorować wizytę u fryzjera z wszelkimi bajerami jakie sobie wymyślę I tak chodzę i mam chwiejność Farba - ale jaka Rudy mi się marzy ale to trudny kolor, ciemny podkreśli oczy ale się zmyje, pasemka będą najlepsze w utrzymaniu ale nie mam parcia na blondy :P Cięcie - ale jakie :P Co z tą grzywką, zapuścić chciałam i jakoś od pół roku cały czas jest ten najgorszy etap zapuszczania :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 17:56   #38528
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Ładne masz te włosiska I też powtórzę: jasne ładne ale w ciemnych masz piękny kolor oczu

Mama obiecała mi - za obronę - zasponsorować wizytę u fryzjera z wszelkimi bajerami jakie sobie wymyślę I tak chodzę i mam chwiejność Farba - ale jaka Rudy mi się marzy ale to trudny kolor, ciemny podkreśli oczy ale się zmyje, pasemka będą najlepsze w utrzymaniu ale nie mam parcia na blondy :P Cięcie - ale jakie :P Co z tą grzywką, zapuścić chciałam i jakoś od pół roku cały czas jest ten najgorszy etap zapuszczania :P
Zobaczymy co z tych kłaków mi wyjdzie, naprawdę jestem ciekawa ich pełnych możliwości

Ja bym proponowała pasemka i na pewno nie grzywkę, bo będziesz żalować Ja obcięłam dwa razy w życiu, za drugim razem nawet jej już nie podcinałam tylko czekałam aż odrośnie i w zasadzie nadal czekam
Stary 2011-07-27, 18:18   #38529
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

zdam relację na pewno

a mgiełkę stosujesz tylko na skalp jak rozumiem? ja kiedyś całą wypsikałam na włosy, a to przecież na alkoholu , a potem się zastanawiałam dlaczego włosy szorstkie
Tylko na skalp
Zobaczymy jak się sprawdzi na dłuższą metę
Podoba mi się aplikacje jej Bardzo łatwo przy moich gęstych kudłach. Z innymi miałam poważny problem

Cytat:
no to fotorelacja
zdjęcie 1: z lewej skrzyp z prawej jojoba
zdjęcie 2: na górze jojba, na dole skrzyp

reszta to po wczorajszym myciu, co robiłam napisałam tutaj!

zdjęcia niektóre w sztucznym świetle, a inne z lampą

efekt: włoski błyszczące, miękkie, ładnie się skręciły (w cienkie ruloniki po "gorszej stronie", pierwszy raz tyle ), czuję, że się polubimy z masełkiem (chociaż nie wiadomo ile to zasługa samego ekstraktu ze skrzypu, a ile mieszanki oleju migdałowego i olejów roślinnych, które są bazą)

p.s. po nocy oczywiście rulony się poluźniły, są grubsze i mniej zbite, bardziej pasują do drugiej strony, która jest cała w nieładzie (niekoniecznie artystycznym )
O wiele bardziej podobają mi się Twoje włosy kiedy są takie poluźnione Nie wszystkim w rulonach do twarzy, wiem to po swoim przykładzie także
Ogólnie masełko podziałało na +

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 18:54   #38530
gohs
Zakorzenienie

Nooo, to zafundowałam sobie piękny przyklap dzisiaj
Oliwka Babydream na niecałą godzinę pod folią i ręcznikiem
szampon na skalp Ziaja z aloesem
odżywka Garnier awokado

wygniatane z Nivea Flexible Curls

Jeszcze chyba trochę doschną ale i tak cudów z tego nie będzie dzisiaj

EDIT: No dobra, jednak nie jest tak źle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011.07.27.jpg (104,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011.07.27'.jpg (127,9 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez gohs
Czas edycji: 2011-07-27 o 19:11
gohs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:01   #38531
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Bede spala w siatce
W jakiej siatce? Jak masz jakieś zdjęcia jak ona wygląda to będę bardzo wdzięczna
Pytam bo jestem na etapie szukania odpowiedniego organizowania moim włosom snu Żadne sposoby o których tu czytałam sie u mnie nie sprawdzają, pewnie dlatego, że mam bardzo cienkie włosy. Nawet po luźnym warkoczu wyglądają jak połamane Już nie mówiąc o ananasie.
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:06   #38532
Dork
Raczkowanie

Witajcie!Troche poczytałam o waszej pielęgnacji i zastanawia mnie zastosowanie gliceryny ale coś tu mi się nie zgadza.Twierdzicie że przy dużej wilgotności jest nie wskazana tak?Znalazłam ciekawy artykuł:
Gliceryna

INCI: Glycerin

inne nazwy: Glycerol, 1,2,3-Propantriol, Propan-1,2,3-triol
wzór chemiczny: CH2OH-CHOH-CH2OH
Gliceryna jest gęstą cieczą. Rozpuszcza się w wodzie i w alkoholu, ale nie rozpuszcza się w tłuszczach. Pod względem chemicznym należy do alkoholi. Gliceryna jest rozpuszczalnikiem wielu substancji jak soda czy boraks. Jest częscią składową cząsteczek wszystkich tłuszczy (więcej na ten temat w tekście o emulgatorach), występuje we wszystkich komórkach roślinnych i zwierzęcych. Naturalna gliceryna jest uzyskiwana przez zmydlanie tłuszczy roślinnych, głównie tłuszczu kokosowego. Gliceryna przemysłowa uzyskiwana jest z propylenu (gazowy weglowodan uzyskiwany z benzyny).
Organizm ludzki produkuje glicerynę w nerkach i wątrobie. Gliceryna w układzie krążenia pochodzi z rozkładu trójglicerydów, ale może być również użyta do syntezy trójglicerydów. Gliceryna w temperaturze poniżej 0°C tężeje i ma postać bezbarwnych kryształków. Rozkłada się w temperaturze 290°C.
Gliceryna w produktach spożywczych jest oznaczona symbolem E 422 i jest używana jako wypełniacz i substancja utrzymująca wilgotność.
W kosmetykach gliceryna używana jest jako substancja nawilżająca i wygładzająca. Gliceryna ma właściwości higroskopijne czyli przyciąga cząsteczki wody z otoczenia i w kremie gromadzi je na powierzchni skóry. Taki efekt uzyskuje się jednak tylko wtedy, gdy wilgotność powietrza nie jest mniejsza niz 65%. Jeśli jest ona jednak mniejsza, to gliceryna nie przyciąga cząsteczek wody z powietrza, ale bierze ja z dolnych warstw skóry, czyli silnie ją wysusza. Klejąca konsystencja gliceryny może również negatywnie wpływać na kosmetyki.
Ilosc w produkcie: do 5% działanie nawilżające
ponad 5% działanie wysuszające
normalna ilość 1-3%
Co o tym sądzicie?
Dork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:19   #38533
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Skoro nie kupiłam zwykłego masła shea, to wzięłam garnier karite i awokado To zasoby odżywek się powiększają. Ktoś wspominał o pudle na kosmetyki? Po za tym, że chciałam się pozbyć tej szafki w której właśnie te wszystkie rzeczy do włosów mam to jest ok Więc chyba kupie nieprzezroczyste pudło i będę trzymała pod fotelem, albo wsadzę do szafy o ile w niej posprzątam w końcu.
Co prawda za tym garnierem średnio przepadam bo strasznie mało wydajny no ale tak jakoś się wzięło
Stary 2011-07-27, 20:26   #38534
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
A co musiałoby się dziać, by wskazywało? Przecież jesteśmy kobietami i to od nich zależy naprawdę sporo, nie tylko cykl menstruacyjny.
Pomyślę nad tym, jeśli nic się nie polepszy po zmianie dotychczasowych przyzwyczajeń włosowych.
Cytat:
Rzeczywiście więcej widać. Po pierwsze - obowiązkowo cieniujemy warstwami! Az się domagają odpowiedniego odsłonięcia - tam się tyle dzieje pod spodem, aż trzeba to pokazać! Zobacz - już teraz masz 1 korkociąg przygniatany od góry, a co będzie, gdy zaczniesz odpowiednio dbać!
Właśnie, ostatnio chodzę do takiego salonu fryzjerskiego, gdzie mi za każdym razem obcinają włosy na sucho i to w dodatku wyprostowane :/ I twierdzą uparcie, że tak jest dobrze... Za miesiąc przed weselem kuzynki właśnie się wybieram podciąć trochę końcówki to mam ich zmusić żeby pocieniowali warstwami??
A ten jeden korkociąg jest cudowny
Cytat:
Po drugie - nie wiem, co to za myjadło, którego używasz, ale skoro tylko myjadło, to włosy nie będą się cieszyć. Nie masz odżywki d/s? Od niej sporo zależy. Wygładzająca Isana nada się do mycia i wzbogacania albo na co dzień. Jest za słaba na porządne odżywianie.
Lepiej kup to drugie. Odżywka w spraju nie podziała wewnątrz włosa, ale tylko na wierzchu. Owszem, oszczędzi czas, ale na tym koniec, jeśli idzie o efekty długofalowe.
O silikonach wspominać nie muszę
Mam aktualnie w domu odżywkę d/s Euro-styl. Nie ma na KWC konkretnie tej którą mam, dlatego zamieszczę tutaj skład:
aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmytoylethyl, hydroxyethylmonium, methosulfate, parfum, phenoxyethanol, methyldibromo glutaronitrile, citric acid, propylene glycol, peg-s cocomonium methosulfate, methylchloroisothiazolino ne, sodium glutamate, hydrolyzed milk protein, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, sodium cocoyl glutamate, hydrolyzed silk, methylisothiazolinone, hydroxypropyl guarhydroxypropyltrimoniu m chloride
Już wcześniej wspominałam, że przy jej zmywaniu wypadało mi drugie tyle co po spłukaniu szamponu. Może za dużo jej brałam? Ile by trzeba?

Cytat:
no to fotorelacja
zdjęcie 1: z lewej skrzyp z prawej jojoba
zdjęcie 2: na górze jojba, na dole skrzyp

reszta to po wczorajszym myciu, co robiłam napisałam tutaj!

zdjęcia niektóre w sztucznym świetle, a inne z lampą

efekt: włoski błyszczące, miękkie, ładnie się skręciły (w cienkie ruloniki po "gorszej stronie", pierwszy raz tyle ), czuję, że się polubimy z masełkiem (chociaż nie wiadomo ile to zasługa samego ekstraktu ze skrzypu, a ile mieszanki oleju migdałowego i olejów roślinnych, które są bazą)

p.s. po nocy oczywiście rulony się poluźniły, są grubsze i mniej zbite, bardziej pasują do drugiej strony, która jest cała w nieładzie (niekoniecznie artystycznym )
Pięknie, pięknie, pięknie!!

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Maliniarka, specjalnie dla Ciebie zdjęcia. Chociaż muszę przyznać, że się zawachałam czy wrzucić. Jakie Ty masz piekne włosy
Stefannia masz podobne włoski do moich

Cytat:
głową w dół, delikatnie zbieram wszytskie włosy w kitkę, okręcam dwa razy (mam luźną i miękką frotkę), a trzeci raz to co wystaje pod spód, taki niby-koczek się robi mały
tylko grzywka trochę wyłazi, reszta się trzyma
Wypróbuję ten sposób

Idę myć po raz pierwszy w życiu włosy odżywką wygładzającą Isana
Zobaczymy jak będzie ...

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:34   #38535
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dork Pokaż wiadomość

W kosmetykach gliceryna używana jest jako substancja nawilżająca i wygładzająca. Gliceryna ma właściwości higroskopijne czyli przyciąga cząsteczki wody z otoczenia i w kremie gromadzi je na powierzchni skóry. Taki efekt uzyskuje się jednak tylko wtedy, gdy wilgotność powietrza nie jest mniejsza niz 65%. Jeśli jest ona jednak mniejsza, to gliceryna nie przyciąga cząsteczek wody z powietrza, ale bierze ja z dolnych warstw skóry, czyli silnie ją wysusza. Klejąca konsystencja gliceryny może również negatywnie wpływać na kosmetyki.
normalna ilość 1-3%
[/COLOR][COLOR=black]Co o tym sądzicie?
Hm, nie wiem ale ja to kojarzę, jak Eloe kiedyś gdzieś pisała (nie wiem czy w tej części), że właśnie przy suchym powietrzu nie powinno się jej używać. To znaczy ona wtedy mówiła chyba o humekantach, a jeśli się nie mylę to gliceryna też nim chyba jest? Ale mogę się mylić, na pewno jakaś dziewczyna zaraz Ci odpowie
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:40   #38536
Dork
Raczkowanie

Właśnie na odwrót jest napisane https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=34
Stary 2011-07-27, 21:01   #38537
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tak zadowolona z jednokrotnej zmiany pielęgnacji, że aż boję się pomyśleć jak pięknie będzie po dłuższej regeneracji
będzie cudownie widać potencjał...ale ja lubię takie drobne lokaski
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A zajmowanie się nimi było koszmarem ;P Schły pół dnia! I co najgorsze- nie było widać długości bo się wywijały. Na fot włosy są do pasa, wyglądają jak pod pachę ;]
aserio do pasa? zazdroszczę, nigdy nie miałam długich włosów
Cytat:
Maliniarka - rurki Daj kawałek
już z nich nic nie zostało
Cytat:

ale dylematy ja mam podobne
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Tylko na skalp
Zobaczymy jak się sprawdzi na dłuższą metę
Podoba mi się aplikacje jej Bardzo łatwo przy moich gęstych kudłach. Z innymi miałam poważny problem
i psikasz sobie bezpośrednio na skalp? nie rozpryszkuje się to po włosiętach?
Cytat:
O wiele bardziej podobają mi się Twoje włosy kiedy są takie poluźnione Nie wszystkim w rulonach do twarzy, wiem to po swoim przykładzie także
Ogólnie masełko podziałało na +
chyba racja, zwłaszcza, że po jednej stronie zupełnie co innego jest , ale wiedziałam, że się rozpadną
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Nooo, to zafundowałam sobie piękny przyklap dzisiaj
nie wiem gdzie niby ten przyklap ma być, włoski wyglądają coraz lepiej
Cytat:
Znalazłam ciekawy artykuł:
normalna ilość 1-3%
Co o tym sądzicie?
[/INDENT]
powinnaś podać źródło z którego cytujesz
no dziewczyny pisały przecież, że humektanty mają zdolności przyciągania wody, więc skoro nie ma jej w powietrzu wezmą je z włosa, proste jak dwa razy dwa...
pewnie tez sporo zależy od porowatości, jeśli masz mocniej przylegające łuski to nie oddają wilgoci tak szybko
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Co prawda za tym garnierem średnio przepadam bo strasznie mało wydajny no ale tak jakoś się wzięło
jak mało wydajny to dobrze, kiedy ja to wszystko pokończę...a chcę go jeszcze kupić
Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Idę myć po raz pierwszy w życiu włosy odżywką wygładzającą Isana
Zobaczymy jak będzie ...
zdaj relację
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Hm, nie wiem ale ja to kojarzę, jak Eloe kiedyś gdzieś pisała (nie wiem czy w tej części), że właśnie przy suchym powietrzu nie powinno się jej używać. To znaczy ona wtedy mówiła chyba o humekantach, a jeśli się nie mylę to gliceryna też nim chyba jest? Ale mogę się mylić, na pewno jakaś dziewczyna zaraz Ci odpowie
myślę, ze masz rację

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
nie jest na odwrót, tylko jest napisane, że gdy jest bardzo sucho włosy oddają wodę, a gdy jest bardzo wilgotno ją chłoną, a humektanty mogą wzmocnić te procesy i dlatego trzeba na nie uważać w skrajnych warunkach

zastanawia mnie czy można użyć humektantu, a potem zabezpieczyć to emolientem i wtedy woda by nie uciekała? z tego co pamiętam w przypadku protein hydrolizowanych to się sprawdza...ale czy przy glicerynie?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-27 o 21:06
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:13   #38538
Dork
Raczkowanie

Jesli użyje gliceryny przy dużej wilgotności to wyjdzie włosom na plus bo wiąże wodę a jeśli przy mniejszej niz 65% to jest na odwrót i pobiera z włosa(ze skóry)co powoduje wysuszenie http://www.jaworek.net/kosmetyki/surowce_czynne.php
a Syrenka napisala aby unikać gdy jest duża wilgotność.
A mam jeszcze jedno pytanie moge użyc takiej czystej gliceryny z apteki?

Edytowane przez Dork
Czas edycji: 2011-07-27 o 21:15
Stary 2011-07-27, 21:16   #38539
mimi91
Wtajemniczenie

jestem po pierwszym myciu włosów odżywką.
Długo masowałam skalp, aż się opuszki palców trochę zmęczyły
Nałożyłam obficie, tak jak gdzieś tutaj przeczytałam. Po kilkuminutowym masażu nałożyłam worek i ręcznik i siedziałam tak ok.15min.
Teraz spłukiwałam i nie wiem czy dobrze mi to poszło... Bo strasznie długo się pieniło, a przy tym wylatywało więcej włosów niż przy myciu normalnym szamponem :/ Ale im mniej się pieniło tym, na szczęście, mniej ich wylatywało. Długo trwało to spłukiwanie i sama nie wiem czy wszystko udało mi się zmyć... Może jednak za dużo jej nałożyłam?

Teraz zrobiłam plunking, siedzę i czekam na kolejne efekty

Stary 2011-07-27, 21:21   #38540
Kociasta
Raczkowanie

Pokazuję swoje kudły, bo bez nich faktycznie jest trudno doradzić, a nie wiem, na czym powinnam się skupić. Zdjęcia chyba trochę nieostre, ale mam nadzieję, że widać to, co najważniejsze.

Włosy b. cienkie i rzadkie

Historię
znacie, ale powtórzę, bo nie sposób zapamiętać przy tak wielkiej liczbie osób. Napiszę, jak wyglądała "pielęgnacja" przez długi czas, co prawda włosy w międzyczasie odrastały, ale przynajmniej widać moje nawyki...
Włosy przez lata (co najmniej 13) codziennie myte szamponem do przetłuszczających się włosów, używane odżywki z silikonami (nakładane na 15 sekund, aż puszczą kołtuny). Szarpane, rozczesywane, suszarka. W szkole farbowane na czarno przez rok, 2 razy rozjaśniane tego samego dnia, potem farbowane na brąz - zawsze od razu na całe włosy, a nie tylko odrosty . Parę lat temu styling. Ostatni rok byłam grzeczna z farbowaniem, włosy się b. poprawiły (nawet mogłam rozczesać bez odżywki), zaczęłam używać masek (ale mam zapłon) ale w listopadzie chciałam pofarbować na rudy (dopiero z farbą na włosach uświadomiłam sobie, że jak nie wyjdzie, to przecież będzie trudno zakryć). Wyszedł bordo, tego samego dnia farba, rozjaśnianie 2 razy i farba (o ja mądra...). Następnego dnia fryzjer na ciemny brąz. O dziwo fryzjerka stwierdziła, że nie mam mocno zniszczonych (niewidoma?). Kolor się zmywał po 2 tyg., pofarbowałam jeszcze 2 razy i od tej pory (początek roku) nie farbuję. Od paru tyg. jestem z Wami.

Dziś było i jest na zdjęciach:
-Hegron fioletowy (użyłam 2 raz, dzięki Eloe i AjriszMarta za podpowiedź, że jest bez IPA - póki co skalp nie szczypie )
- Alterra Granat i Aloes 20 min.
- po umyciu w turbanie 10 min.
- żel Gorvita i minimalne ugniatanie
Cały dzień w domu.
Nie było b/s, bo Joanna miód nie pasuje, a innej nie kupiłam. Zabrakło emolientów

Wg Was są obciążone po dzisiejszym myciu czy wręcz przeciwnie (zawsze miałam siano i nie umiem ocenić)?

Jeśli chodzi o skręt, to jak na dotychczasowe skręcanie jest średniego stopnia [bo korkociąg praktycznie tylko na grzywce], po jedwabie isana z isana z babassu było lepiej.

Na zdjęciach widać puch (zwłaszcza na 1, tragedia po prostu, ale bywa znacznie gorzej), do tego sianko, zwłaszcza na czubku głowy, gdzie przez lata nakładałam szampon i tarłam ) i znienawidzony tył z przedziałkiem z tyłu (radziłyście podpinać, ale jeszcze nie mam tego nawyku.

Jak oceniacie włosy? Jaki typ, stan (wiem, że słaby, ale np. widać przesuszenie czy innego typu problem) i na czym się skupić?
Pewnie krzykniecie - ścinać - ale nawet w tej długości czuję się źle. Chcę zapuszczać.
Za parę miesięcy planuję pofarbować (mam b. dużo siwych w dolnych warstwach), o ile mi pozwolicie patrząc na stan - chciałabym spróbować hennę.

Jestem tu już jakiś czas, cierpliwie testuję i zdobywam wiedzę, radzicie mi zawsze mądrze i wyczerpująco, ale jeszcze nie mam ustalonego tygodniowego planu działania przy codziennym myciu, że np. 2x w tyg. keratyna, raz olej itp., bo nie wiem, jak się za to zabrać. Może mając teraz pełny obraz sytuacji mi coś podpowiecie?

I tak na marginesie - jaki mam obecnie kolor włosów?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wl1.jpg (32,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wł.jpg (31,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wł1.jpg (30,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wł2.jpg (29,8 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-07-27 o 21:37
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:24   #38541
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
ta amla jest na PARAFINIE, nie na kokosie (na kokosie jest chyba Vatika?)
to taka:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
może parafina mi nie służy, a może po prostu nie zauważyłam że coś zdziałała - no włosy może miększe niż zwykle i jakby lekkie? takie delikatne...

Cytat:
Jestem tak zadowolona z jednokrotnej zmiany pielęgnacji
no świetnie to wygląda, locki jak się patrzy.

gohs ja nie widzę tam jakiegoś mega przyklapu (ale ewnie każdy u siebie coś zobaczy )

A teraz zdjęcia z dzisiaj.
1 - coś takiego dzieje mi się z tyłu jak zdejmę koszulkę po 20 min

- i to jak wyschnie jest paskudne a to coś pod spodem to nie rulon bynajmniej tylko jakaś taka kula poplątana... coś chyba źle robię z tą koszulką (myję odciskam wodę trochę, i głową w dół kładę na koszulce, zawijam w turban, może powinnam ugniatac przed koszulką? Bo jak dotknę ich po zdjęciu koszulki żebu tą "kulę" rozłozyc jakoś to się rozprostowują)

2,3 - po samym myciu (Amla 2,5 h + alterra migdał + alterra morela), tył jeszcze trochę wilgotny ale widać z przodu chyba to o czym pisałam - taki jakby puszak na końcówkach
4,5 - po żelu lnianym (tył chyba zdecydowanie lepiej?)

p.s coś się chyba ruszyło bliżej skaplu, czy tylko sobie wmawiam efekt mi sie podobał po żelu w sumie (udany dzień) tylko nie wiem czego to zasługa, czy coś ten olej dał? Czy to tylko zel lnainy cudotwórca

Myślę poważnie o cieniowanieu większym z tyłu, tylko mam mało włosów i boję się, żę na końcu zostaną mi tylko takie mysie ogonki....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08423.jpg (29,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08425.jpg (26,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08427.jpg (48,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08429w.jpg (26,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08428.jpg (57,0 KB, 44 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-27 o 21:28
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:14   #38542
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli użyje gliceryny przy dużej wilgotności to wyjdzie włosom na plus bo wiąże wodę a jeśli przy mniejszej niz 65% to jest na odwrót i pobiera z włosa(ze skóry)co powoduje wysuszenie http://www.jaworek.net/kosmetyki/surowce_czynne.php
a Syrenka napisala aby unikać gdy jest duża wilgotność.
A mam jeszcze jedno pytanie moge użyc takiej czystej gliceryny z apteki?
mnie się wydaje, że to chodzi o to, żeby uważać na skrajności w obie strony(chociaż bardziej ponoć trzeba patrzeć na punkt rosy niż na procentową wilgotność-zajrzyj do FAQ!)
ale dla każdego może to inaczej wyglądać, bo zależy też o specyficznych cech Twojego włosa (m.in. od porowatości) trzeba próbowac na sobie wszystkiego

myślę, ze możesz użyć gliceryny z apteki, ale na pewno nie samodzielnie, raczej jako dodatku do czegoś (jednak nie pomogę bo nie mam doświadczenia w tej materii)

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
jestem po pierwszym myciu włosów odżywką.
Długo masowałam skalp, aż się opuszki palców trochę zmęczyły
delikatnie masowałaś? trzeba uważać na cebulki zwłaszcza jak masz paznokcie dłuższe
Cytat:
Nałożyłam obficie, tak jak gdzieś tutaj przeczytałam. Po kilkuminutowym masażu nałożyłam worek i ręcznik i siedziałam tak ok.15min.
umyłaś odżywką i zostawiłaś ją na 15 minut jak maskę? tę którą myłaś? jakoś dziwnie wg mnie
ja myślałam, że odżywką trzeba tylko umyć włosy, potem zmyć i nałożyć odżywkę d/s (jesli jestem w błędzie proszę o wyprowadzenie z niego)

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Pokazuję swoje kudły
nie mów tak na włoski, bo się pogniewają!
Cytat:
Włosy b. cienkie i rzadkie
wyglądają na średniogrube i dość gęste
Cytat:
Włosy przez lata (co najmniej 13) codziennie myte szamponem do przetłuszczających się włosów, używane odżywki z silikonami (nakładane na 15 sekund, aż puszczą kołtuny).
przesuszenie=przetłuszcza nie
Cytat:
Szarpane, rozczesywane, suszarka.
auć auć
Cytat:
W szkole farbowane na czarno przez rok, 2 razy rozjaśniane tego samego dnia, potem farbowane na brąz - zawsze od razu na całe włosy, a nie tylko odrosty .
serio?
Cytat:
Wyszedł bordo, tego samego dnia farba, rozjaśnianie 2 razy i farba (o ja mądra...). Następnego dnia fryzjer na ciemny brąz. O dziwo fryzjerka stwierdziła, że nie mam mocno zniszczonych (niewidoma?). Kolor się zmywał po 2 tyg., pofarbowałam jeszcze 2 razy
o mamusiu, będziesz je długo przepraszać!
Cytat:
i od tej pory (początek roku) nie farbuję. Od paru tyg. jestem z Wami.

Cytat:
Dziś było i jest na zdjęciach:
Wg Was są obciążone po dzisiejszym myciu czy wręcz przeciwnie (zawsze miałam siano i nie umiem ocenić)?
nie wyglądają na przeciążone moim zdaniem, nadal są suche, efekt halo, tak jak napisałaś niżej
Cytat:
Jeśli chodzi o skręt, to jak na dotychczasowe skręcanie jest średniego stopnia [bo korkociąg praktycznie tylko na grzywce], po jedwabie isana z isana z babassu było lepiej.
widać lubią emolienty
Cytat:
Na zdjęciach widać puch (zwłaszcza na 1, tragedia po prostu, ale bywa znacznie gorzej), do tego sianko, zwłaszcza na czubku głowy, gdzie przez lata nakładałam szampon i tarłam ) i znienawidzony tył z przedziałkiem z tyłu (radziłyście podpinać, ale jeszcze nie mam tego nawyku.
sianko od przesuszenia szamponem
Cytat:
Jak oceniacie włosy? Jaki typ, stan (wiem, że słaby, ale np. widać przesuszenie czy innego typu problem) i na czym się skupić?
bardzo długo i intensywnie (to rozjaśnianie kilka razy w ciągu jednego dnia? ) poddawałaś je chemicznym zabiegom i stylizacji , teraz będzie im trzeba czasu, żeby doszły do siebie biedactwa
na razie masz raczej falowane niż kręcone, ale widać, że to się będzie zmieniać i mocniej kręcić
Cytat:
Pewnie krzykniecie - ścinać - ale nawet w tej długości czuję się źle. Chcę zapuszczać.
na razie reanimuj bogate odżywki, moim zdaniem tłuściochy będą dobre, nie wiem jak z proteinami, bo jeszcze się nie rozeznałam za dobrze w tym temacie...ale trzeba uważać
na pewno bardziej doświadczone koleżanki lepiej pomogą
Cytat:
I tak na marginesie - jaki mam obecnie kolor włosów?
ciemny blond złocisty?
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
A teraz zdjęcia z dzisiaj.
1 - coś takiego dzieje mi się z tyłu jak zdejmę koszulkę po 20 min

- i to jak wyschnie jest paskudne a to coś pod spodem to nie rulon bynajmniej tylko jakaś taka kula poplątana... coś chyba źle robię z tą koszulką (myję odciskam wodę trochę, i głową w dół kładę na koszulce, zawijam w turban, może powinnam ugniatac przed koszulką? Bo jak dotknę ich po zdjęciu koszulki żebu tą "kulę" rozłozyc jakoś to się rozprostowują)
a próbowałaś nałożyć koszulkę na krócej? tak żeby odsączyć tylko wodę, a potem pougniatać głową w dół (harmonijkowanie?)
Cytat:
2,3 - po samym myciu (Amla 2,5 h + alterra migdał + alterra morela), tył jeszcze trochę wilgotny ale widać z przodu chyba to o czym pisałam - taki jakby puszak na końcówkach
4,5 - po żelu lnianym (tył chyba zdecydowanie lepiej?)
ale Ci żel lniany służy, takie spiraleski się robią zbite bardziej i wokól twarzy są cudne!!!
Cytat:
Myślę poważnie o cieniowanieu większym z tyłu, tylko mam mało włosów i boję się, żę na końcu zostaną mi tylko takie mysie ogonki....
a jak jest z tyłu jak uniesiesz tą najbardziej zewnętrzną warstwę? kręci się trochę wyżej, czy tylko tak jak widać końce?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-27, 22:25   #38543
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:

delikatnie masowałaś? trzeba uważać na cebulki zwłaszcza jak masz paznokcie dłuższe
starałam się najdelikatniej, ale może do tego potrzeba wprawy

Cytat:
umyłaś odżywką i zostawiłaś ją na 15 minut jak maskę? tę którą myłaś? jakoś dziwnie wg mnie
ja myślałam, że odżywką trzeba tylko umyć włosy, potem zmyć i nałożyć odżywkę d/s (jesli jestem w błędzie proszę o wyprowadzenie z niego)
No, ale przecież Isana jest odżywką do spłukiwania... Czyli mam kupić koniecznie drugą, również do spłukiwania i tą drugą nałożyć po tej pierwszej, którą umyję włosy?

Stary 2011-07-27, 22:29   #38544
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
starałam się najdelikatniej, ale może do tego potrzeba wprawy

No, ale przecież Isana jest odżywką do spłukiwania... Czyli mam kupić koniecznie drugą, również do spłukiwania i tą drugą nałożyć po tej pierwszej, którą umyję włosy?
nie wiem, ja nie myję odżywką, ale pierwszy raz się spotkałam, zeby ktoś tak robił jak Ty, po prostu się dziwię...może i tak można
masz tylko tę jedną odżywkę zgodną z CG?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-27, 22:43   #38545
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
wyglądają na średniogrube i dość gęste
hm.. to może bardziej gęste niż grube (fryzjerki zawsze narzekają, że cienizna - ale wcześniej miałam praktycznie proste
Cytat:
przesuszenie=przetłuszcza nie
teraz to wiem

Cytat:
serio?
no tak... sama się dziwię, jak wielką ignorantką byłam w dziedzinie pielęgnacji Pewnie to także dlatego, że moja mama w ogóle o siebie nie dba (tylko szampon, żadnego makijażu) i jako młoda dziewczyna nie miałam kogo pytać o radę.

Cytat:
o mamusiu, będziesz je długo przepraszać!
Na pewno... Zmobilizowałam się do pokazania zdjęć, bo często widziałam tu nienajgorsze włosy z komentarzem, że są suche, dlatego chciałam pokazać swoje, by ktoś ocenił.

Cytat:
bardzo długo i intensywnie (to rozjaśnianie kilka razy w ciągu jednego dnia? ) poddawałaś je chemicznym zabiegom i stylizacji , teraz będzie im trzeba czasu, żeby doszły do siebie biedactwa
tak, rozjaśniane tego samego dnia. Odrosty są już lepsze, ale pozostałe włosy ostro oberwały (i tak się dziwię, że je jeszcze mam na głowie)

Cytat:
na razie masz raczej falowane niż kręcone, ale widać, że to się będzie zmieniać i mocniej kręcić
Mam nadzieję, że się pokręcą, bo gdy są proste, to wtedy widać, jak są cienkie (najbliższe otoczenie bardzo je komentuje, a matka, gdy ją odwiedzam, wręcz każe mi je spinać, a jeżdżę do niej może 2 razy w roku )

Cytat:
na razie reanimuj bogate odżywki, moim zdaniem tłuściochy będą dobre, nie wiem jak z proteinami, bo jeszcze się nie rozeznałam za dobrze w tym temacie...ale trzeba uważać
na pewno bardziej doświadczone koleżanki lepiej pomogą
Próbuję tłuściochy, ale wydaje mi się, że mi b. zlepiają włosy i mam ich mało (ale może kwestia przyzwyczajenia.
Cytat:
ciemny blond złocisty?
Dzięki za podpowiedź. Myślałam, że jasny brąz, ale większe znaczenie to będzie miało przy zmianie koloru za jakiś czas.

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:52   #38546
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem, ja nie myję odżywką, ale pierwszy raz się spotkałam, zeby ktoś tak robił jak Ty, po prostu się dziwię...może i tak można
masz tylko tę jedną odżywkę zgodną z CG?
Na chwilę obecną włosy żyją i się mają całkiem dobrze, także na szczęście tym (haniebnym?) sposobem chyba jakoś bardzo ich nie uszkodziłam
Właśnie na razie mam tylko tą, jutro lub pojutrze ruszam na większe zakupy Bo oprócz odżywki np. z Joaśki chcę kupić olejek vatika i L'bioticę przeciw wypadaniu włosów.

Stary 2011-07-27, 22:55   #38547
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
PIKNEi kolorek tez..pikny
Cytat:
będzie cudownie widać potencjał...ale ja lubię takie drobne lokaski
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
no świetnie to wygląda, locki jak się patrzy.
Dziekuję Ja ich tak wysoko jak Wy nie oceniam, ale samoocena u mnie od zawsze niska jest Joaśki w Wadowicach nie dostałam poszukam w Andrychowie w przyszłym tygodniu, ale za to kupiłam Hegron w celu mycia kędziorków ( już wypróbowałam, schną) i olej kokosowy, ale poczeka kilka dni na próbę.
P.S. Zdrową wątrobę mam, alkoholizacja bezbolesna
Stary 2011-07-27, 22:58   #38548
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
hm.. to może bardziej gęste niż grube (fryzjerki zawsze narzekają, że cienizna - ale wcześniej miałam praktycznie proste
teraz to wiem
kręcone mają większą objętość można trochę oszukać wzrok na "ilości"
a zawsze miałaś kręcone? jako dziecko?
Cytat:
Mam nadzieję, że się pokręcą, bo gdy są proste, to wtedy widać, jak są cienkie (najbliższe otoczenie bardzo je komentuje, a matka, gdy ją odwiedzam, wręcz każe mi je spinać, a jeżdżę do niej może 2 razy w roku )
ja często słyszę teraz krytykę w domu...tylko Sylwestrowy (TŻ mnie wspiera) a tak to...rozumiem Cię (chociaż u mnei jak były proste to było gadanie, że są przylizane, a teraz jak są kręcone to słyszę, że mam strąki )
Cytat:
Próbuję tłuściochy, ale wydaje mi się, że mi b. zlepiają włosy i mam ich mało (ale może kwestia przyzwyczajenia.
zlepiają a właściwie pokrywają włos filmem, który przyciąga włos do włosa i dlatego zbijają się w pukle (przeczytałam tu i zapamiętałam --- słowa nieocenionej Eloe
Cytat:
Dzięki za podpowiedź. Myślałam, że jasny brąz, ale większe znaczenie to będzie miało przy zmianie koloru za jakiś czas.
możę i podciągnąć pod jasny brąz, ale dla mnie bardziej ciemny blond, trochę truskawkowy nawet, widać ciepły odcień, ale lepiej zapytaj kogoś na żywo, bo zdjęcia kłamią
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-27, 23:01   #38549
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś nałożyć koszulkę na krócej? tak żeby odsączyć tylko wodę, a potem pougniatać głową w dół (harmonijkowanie?)
właśnie chciałam spróbować następnym razem Zobaczymy

Cytat:
ale Ci żel lniany służy, takie spiraleski się robią zbite bardziej i wokól twarzy są cudne!!!
nooo to prawdziwy cudotwórca dla mnie i o ile przód zawsze "jakoś" wygląda to tył ratują nieziemsko. A przód dzisiaj też wybitnie ładny wyszedł

Cytat:
a jak jest z tyłu jak uniesiesz tą najbardziej zewnętrzną warstwę? kręci się trochę wyżej, czy tylko tak jak widać końce?
hmmm właśnie specjalnie zrobiłam zdjęcia, widać coś tam? Kręcą się wyżej niż te z wierzchu. Ale chodzi mi o to, ze jak mam mało włosów to jak je przerzedzę przy końcówkach robiąc warstę krótszą to może mi niewiele zostać na dole (zrozumiał ktoś) coś jak pokazywała Eloe chyba, mówiąc że musi te końce obciąć bo ogonki takie są...

Nie wiem czy na zdjęciu dość dużo z góry złapałam...
i szukam tego postu Eloe gdzie pisała o końcach...
EDIT mam: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1310629561
boję się, ze po cieniowanie zostanie mi mało przy końcówkach włosów...

Cytat:
ja jak myłam to nakładałam po Isanie babassu alterre morelową. Ale gdzieś już czytałam o czymś takim jak ty robisz... tylko nie pamiętam. Dziewczyny pomogą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08449.jpg (75,6 KB, 71 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-27 o 23:11
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:04   #38550
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
ja często słyszę teraz krytykę w domu...tylko Sylwestrowy (TŻ mnie wspiera) a tak to...rozumiem Cię (chociaż u mnei jak były proste to było gadanie, że są przylizane, a teraz jak są kręcone to słyszę, że mam strąki )
Taaa... "obcięłabyś się w końcu na krótko, na cholerę ci takie długie włosy, patrzeć na nie nie można, albo szopa albo przylizane" - przepraszam za wyrażenie, cytuję tylko rodzicielkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości)

Zasady wysyłania wiadomości