Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1283 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 22:39   #38461
seduction
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
nie chcę przedwcześnie zapeszać...ale na razie włoski schną i wyglądają obiecująco

trzymałam w sumie 75 minut, jak zdjęłam folię i ręcznik włosy były bardzo tłuste i dziwnie pachniały (lekko ziołowo i lekko mdląco, nie słodko, ale mdląco, nie wiem jak to opisać)
zmywałam Alterrą migdał, trochę wtarłam w suche i sporo na zwilżone, ale umyłam 1 raz , długo masując, nie było mega piany (sporo ale nie tak jak lubię), ale chyba lepiej (ELOE ), bo nie chciałam całej dobroci z maski odbierać szamponem (z SCS)
Alterra granat d/s (15 minut)
Joaśka len b/s
zawinięcie w t-shirt, lekkie ugniatanie, czekamy
To dawaj zdjęcia jak wyschniesz
Może i ja się skuszę na spróbowanie takiego masełka

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Sprawdź, czy wiszą w blogu Małgosi. Tam są tylko 100%
Dziękuję bo szukałam w podpiętym wątku z kosmetykami i analizami, a tam nie ma, a o blogu Małgosi zapomniałam

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:44   #38462
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
W końcu się rozpadało to i mały puszak się pojawił dzisiaj pod wieczór, a na dodatek babka u fotografa macała mi te włosy i macała, że już chciałam jej zwrócić uwagę
Nie wiem kto był tak dobry ostatnio (Ajrisz? Rybiorek?) i powiedział, żebym polubiła trochę puszaka, bo świadczy o tym, że mam kręcone włosy i tak sobie dziś powtarzałam i już nie byłam tak zła
a jakie zdjęcia robiłaś? do dokumentów?
Cytat:
To dawaj zdjęcia jak wyschniesz
Może i ja się skuszę na spróbowanie takiego masełka [
masełka są miłe takie jojobą ręce posmarowałam...mmmm
(ona dla mnie pachnie szklarnią, a właściwie pomidorami chyba jestem dziwna)

i sztachnęłam się keratyną, rzeczywiście maggi...i martwię się, że będzie to czuć we włosach, bo na dłoni po rozsmarowaniu mleczka czuć ten dziwny zapaszek...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:45   #38463
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kto był tak dobry ostatnio (Ajrisz? Rybiorek?) i powiedział, żebym polubiła trochę puszaka, bo świadczy o tym, że mam kręcone włosy i tak sobie dziś powtarzałam i już nie byłam tak zła
To nie ja ale przygarniam jak swoje I pocieszam się w gorsze włosowe dni - proste by się nie puszyły, coś za coś

Co do szamponów dzieciowych. Wszystkim które miałam (Cien, BD, Hipp) dolega brak składników nawilżających. Do Lidlowego dolewałam kropelkę olejku i hulał mi przez pół butli, to rekord Ale trzeba ten ich brak uwzględnić przy odżywce d/s, coś tam może domieszać jeśli skalp zakwili

A to zdjęcie wesołe - te włosy były tak zniszczone, że powinny wypaść z korzeniami Rozjaśniane kilka razy, hej :P Tu już były rok po więc podleczone.
Tęskni mi się czasem za tak długimi piórami, ale zapuszczać nie chcę :P Tak na jeden dzień Akcja mi się przypomniała, wtedy co to zdjęcie mniej więcej pojawiły się kosmetyki sunsilk. Skusiłam się na serię do loków z nadzieją, że coś się wykrzesze samo, pomiętosiłam zgodnie z ulotką i oddałam zestaw siostrze z myślą, że nic z tego i nigdy kręcona nie będę :P
A po wygladzającym z analogicznej serii zauszny się ładnie uaktywniał

Pamiętacie takie odżywki Dove w saszetkach? KWC
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, Glycerin, Arginine, Panthenol, Lysine, Silk Amino Acids, Borago Officinalis, Cetrimonium Chloride, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Disodium EDTA, Citric Acid, Ethylhexyl, Methoxycinnamate, Parfum, DMDM Hydantoin, TEA-Dodecylbenzenesulfonate

Skręt zausznych po tym miałam na średnicę paluszka Macie pomysł, co tak zadziałało?

Znowu się denerwuję jutrem - jedziemy w teren i to wcale nie zwiedzać ;]

Kochane loczki i falki - dobranoc

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-07-26 o 22:52
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:49   #38464
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
To nie ja ale przygarniam jak swoje I pocieszam się w gorsze włosowe dni - proste by się nie puszyły, coś za coś

Co do szamponów dzieciowych. Wszystkim które miałam (Cien, BD, Hipp) dolega brak składników nawilżających. Do Lidlowego dolewałam kropelkę olejku i hulał mi przez pół butli, to rekord Ale trzeba ten ich brak uwzględnić przy odżywce d/s, coś tam może domieszać jeśli skalp zakwili

A to zdjęcie wesołe - te włosy były tak zniszczone, że powinny wypaść z korzeniami Rozjaśniane kilka razy, hej :P Tu już były rok po więc podleczone.
Tęskni mi się czasem za tak długimi piórami, ale zapuszczać nie chcę :P Tak na jeden dzień Akcja mi się przypomniała, wtedy co to zdjęcie mniej więcej pojawiły się kosmetyki sunsilk. Skusiłam się na serię do loków z nadzieją, że coś się wykrzesze samo, pomiętosiłam zgodnie z ulotką i oddałam zestaw siostrze z myślą, że nic z tego i nigdy kręcona nie będę :P

Ja również dorwałam się do tych Sunsilków, ale pamiętam, że mi nie pasowału. Mnie denerwuje moja długość - chciałabym albo całkiem już długie, albo krótkie (boję się obciąć, bo co jak się nie pokręcą tylko będą smętne i będę musiała czekać, aż urosną? no i dobry fryzjer to też problem)

Dobranoc, dobranoc ja idę jeszcze coś na łeb maznąć, coś oglądać i spać, bo jutro o 5 pobudka

Stary 2011-07-26, 22:54   #38465
Maliniarka
Zakorzenienie

dobranoc zasypiającym, ja pewnie jeszce posiedzę posiedzę zanim wyschnę już prawie godzina minęła
ale ja jutro nie wstaję rano
powiem Wam, że niby chcę zapuszczać, ale też mnie kusi podcięcie, jednak boję się coś spartolić...może zaczekam aż włosy zaczną pokazywać co potrafią (ja chcę spiralki! <tupie nóżką>, proszę chociaż trochę! )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-26 o 23:14
Stary 2011-07-26, 23:06   #38466
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez seduction
Ja myję Isanką, a później daję ds, a na koniec bs. Chcesz uniknąć w odżywce bs wszystkich świństw ogólnie mówiąc? To ja używam balsamu nawilżająco-regenrującego z apteczki babuni z proteinami mlecznymi i miodem (Joanna). Przedwczoraj kupiłam też Joaśki Naturia bs ale jeszcze nie używałam
Dobra, to pomyślę nad Joaśką, a Ty daj znać, jak wypróbujesz tą Naturię, wtedy zdecyduję którą ewentualnie kupić

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
Możesz sobie rozwodnić w psikaczu i masz gotowy ekonomiczny spray
Czytałam właśnie o tym rozwadnianiu, ale nie wiedziałam czy wszystko można, ale jeśli tak to na pewno z tej rady skorzystam

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
Nie tyle możesz co powinnaś!!
Dobra, dobra. Mam nadzieję, że nie skończy się na planach

Cytat:
Napisane przez Maliniarka
mnie się wydaje, że na początek trzeba unikać silikonów (przecież to podstawa zmiany pielęgnacji wg CG!), a potem jak zobaczysz co Twoje włoski lubią to wtedy będziesz eksperymentować...
ten spray używałabyś pewnie po każdym myciu, a to prowadzi do nabudowania

weź Joaśkę, jest kilka razy tańsza i wg mnie możesz z niej spokojnie zrobić psikacza, bo jest dość wodnista, a jeśli za mało wodnista do psikadła (jeszcze eni próbowałam przelewać) zawsze można ją zmieszać z wodą destylowaną lub hydrolatem
Tak też zrobię

Cytat:
trzymałam w sumie 75 minut, jak zdjęłam folię i ręcznik włosy były bardzo tłuste i dziwnie pachniały (lekko ziołowo i lekko mdląco, nie słodko, ale mdląco, nie wiem jak to opisać)
zmywałam Alterrą migdał, trochę wtarłam w suche i sporo na zwilżone, ale umyłam 1 raz , długo masując, nie było mega piany (sporo ale nie tak jak lubię), ale chyba lepiej (ELOE ), bo nie chciałam całej dobroci z maski odbierać szamponem (z SCS)
Alterra granat d/s (15 minut)
Joaśka len b/s
zawinięcie w t-shirt, lekkie ugniatanie, czekamy
Też czekam na efekt

Dobraaaanoc

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 23:14   #38467
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Wiem, że będą udane, wrzucę na luz jak się spakuję, bo przy pakowaniu zawsze wpadam w histerię i nic na to nie poradzę
Skąd ja to znam Miss... Też wpadam w histerię podczas pakowania i też nie potrafię nad tym zapanować. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Miałam taki etap, że nie chciałam loków, a już tym bardziej blond
Były różne próby, po czym potulnie wróciłam do naturalnych
Jak my wszyscy - chyba

Cytat:

Dobranoc i dobrego jutra

I ja chyba uciekam, więc DOBRANOC SIĘ Z PANIAMI
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 23:20   #38468
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc zasypiającym, ja pewnie jeszce posiedzę posiedzę zanim wyschnę już prawie godzina minęła
ale ja jutro nie wstaję rano
powiem Wam, że niby chcę zapuszczać, ale też mnei kusi podcięcie, jednak boję się coś spartolić...może zaczekam aż włosy zaczną pokazywać co potrafią (ja chcę spiralki! <tupie nóżką>, proszę chociaż trochę! )
Trzymam kciuki, aby się pojawiły

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Dobra, to pomyślę nad Joaśką, a Ty daj znać, jak wypróbujesz tą Naturię, wtedy zdecyduję którą ewentualnie kupić
Przed chwilą poszło psikadło w ruch i dałam na włosy kapkę Naturii cytryna z miodem (bo tak często robię pod plunking, jak włosy nie są prosto po umyciu, a już suche dawno), więc zdam relacje rano i dodatkowo po umyciu za 3, 4 dni

A wpadłam na chwilę, bo zamiast oglądania zaczęłam czytać jeden magazyn, a w nim wywiad z jedną pisarką, którą lubię (a że książki i kręciołki kocham miłością tą samą) to pisarkę jeszcze bardziej. Zadie Smith pisze, że jest konsultantką do spraw pielęgnacji włosów Jak sama mówi: Murzynka w Europie musi zostać ekspertem od spraw fryzjerskich, bo nikt tutaj nie potrafi umiejętnie zajmować się kręconymi włosami czarnych kobiet.
Dobra kobieta, nie dość, że fajnie pisze to jeszcze zna się na pielęgnacji kręciołków Może zna jakieś triki i do niej napiszemy?

Dobra, idę już

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Dasz radę, będę trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Jak my wszyscy - chyba
Ja swoich włosów nie chciałam może jakiś jeden dzień raz na ruski rok - to był dzień zapewne kiedy była szopa, nie chciały się układać, a ja byłam nieuświadomiona Wtedy prostownica szła w ruch, czyli jakieś dosłownie kilka razy

Stary 2011-07-27, 01:21   #38469
kascysko
Zakorzenienie

Narobiłyście mi smaka na zrobienie psikacza z Joaśki Pytanie mam jedno, może trochę nie w temacie - dorwałyście kiedyś hydrolat w sklepie np. zielarskim, czy zmuszona będę zakupić go w jakimś wysyłkowym przybytku?
P.S. Nowy nałóg - czytanie "Raiji" do 1.20 w nocy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:30   #38470
paulownia
Zakorzenienie

Zadzialalam w poniedzialek. Mieszanka odzywkowo-oliwna okolo dwoch godzin, mycie szamponem z Rainforest TBS do wlosow suchych, Creme de Coco pod czepkiem pol godziny, plukanie woda z octem jablkowym, ugniatanie, Joanna z lnem i rumiankiem, plunking, i jako stylizator balsam Nivei do lokow (przeciez musze go zuzyc) Efekt byl calkiem niezly, jeszcze wczoraj sie loki utrzymaly, dzis juz jest gorzej.
Ogolnie na drugi dzien juz wlosy sie robia suchsze. Wspomnialas, Eloe, ze woda z nich ucieka - czy dobrze zgadywam, ze trzeba dobrac inny stylizator? Nie wiem, co im bedzie pasowac, ale zdaje mi sie ze dosc pozytywnie reaguja na olejowa stylizacje, tzn. czuja sie dobrze z odrobina olejku marchewkowego
Dzis juz jestem spieta tzn, wlosy mam spiete w slimaka, i mam szalona ochote je umyc dzis, ale musze przetrzymac do jutra, zeby miec ladne w piatek. Bede spala w siatce
Zaczelam znow pic drozdze i pokrzywe, i wcieram w skalp zel aloesowy.
Za dwa tygodnie przylatuje do Polski po raz pierwszy od poltora roku. Sugestie na zakupy lokowe na ojczystej niwie?
Na pewno Wax polski, pierwszy na liscie. I cos na wypadanie wlosow musze znalezc.
Lece do roboty.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:48   #38471
Stefannia
Wtajemniczenie

Zakupiłam wreszcie odżywkę bs https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...arbowanych.htm Właśnie mi włosy dosychają, ale chyba będzie w porządku
Wczoraj posiedziałam trochę w masce z granatu. Mój główny problem to to że myję wlosy rano i trochę nie mam czsu, żeby siedzieć z odżywką dużo czasu. Ale będę nadrabiac czasem wieczorami i w weekendy

Na Woodstock jeździłam kilka razy kilka lat temu. Myłam włosy w pobliskim jeziorze. I raz w jakimś magazynie, facet dostał 10 zł i nas wpuscił do mycia Bo do kranów było prawie niemożliwością się dostać.
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:51   #38472
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
dam znać czy się z nim polubię, na pierwszy ogień poszedł skrzyp nie bedę mieszać, bo chcę zobaczyć co jak działa ja chciałam zobaczyć czerwone refleksy
Ok Ja o tym mleczku myślałam już w kontekście jesieni/zimy, bo podobno jest bardzo odżywcze i moze obciążać
Poczekam więc z niecierpliwością

Cytat:
Szykuje się szkoła przetrwania dla moich włosów. Jutro jadę nad jezioro na parę dni...
Tak, jak ja...i tez nie wiem jak to przetrwają moje kudły...
Będę jednak dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
hejka wpadlam na chwile do Was...z pytankiem
jest tu pare milosniczek balsamu nivea fc ... czy to koszmar czy naprawde go wycofali ??????????????????? zalamka
Cytat:
Nie wycofali, zmienili tylko opakowanie na niebieskie. Skład i dostępnośc bez zmian
Dobrze wiedzieć Po poście ammm przbiegły mi ciarki po plecach
Mi on bardzo służy
Z pianką Nivea (nakładaną sporadycznie) zgrywa się idealnie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Nie wiem, co im bedzie pasowac, ale zdaje mi sie ze dosc pozytywnie reaguja na olejowa stylizacje, tzn. czuja sie dobrze z odrobina olejku marchewkowego .
Tak jak moje z odrobiną oleju kokosowego

Cytat:
Zaczelam znow pic drozdze i pokrzywe, i wcieram w skalp zel aloesowy.
Ja właśnei dziś wypiłam osatni skryzp-w sierpniu odwyk od ziółek Od września spowrotem
I ja także znów stosuję wcierki Teraz aktualnie pryskam sobie mgiełką Radical Podkradłam TŻtowi, który ją sobie bardzo chwali Ale w związku z tym, że ja trace jej 2 razy więcej niż on to musze dokupić opakowanie dla siebie Bo skończy nam się na urlopie i

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:18   #38473
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Zaplatanie włosów pomaga, ratuję się tym jak mam swędziocha
Tak też zrobię, będę zaplatac z olejem we francuza (bo mój francuz przetrwa wszystko, a i nie będzie widac że tłuste), a jak się trafi okazja to umyję. O, i Jantara wezmę, bo ma filtr, przeleję do psikacza i będzie ok.
(histeria okołopakowaniowa minęła, zaczynam myślec )
Cytat:
a z tych szamponów wolę hippa, ale Miss Ti kusi by wypróbować cien baby, a dzisiaj byłam w lidlu i nawet na to nie wpadłam
Kuszę, kuszę i kusic będę, bo jak dla mnie to nr 1 Do tego czasem można go dorwac w promocji 1,50/200ml, ostatnio kupiłam tak 4 opakowania
Cytat:
i sztachnęłam się keratyną, rzeczywiście maggi...i martwię się, że będzie to czuć we włosach, bo na dłoni po rozsmarowaniu mleczka czuć ten dziwny zapaszek...
Nie wiem jak w mleczku, ale jak się samą keratyną włosy popsika (czasem tak robię bo moje włosy żrą te proteiny jak gupie) to niestety czuc aż do mycia.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Miss... Też wpadam w histerię podczas pakowania i też nie potrafię nad tym zapanować. Trzymaj się
Wiele osób to ma Dzięki za wsparcie, już mi lepiej

Zaraz idę się myc, dzisiaj czas na maskę bingo z kaszmirem i kolagenem A co dalej to się obaczy.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:36   #38474
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
moze mi sie wydaje, ale jak widze dziewczyny z takimi gladkimi wlosami to moje wydaja sie byc niczym czarownicy
Na pewno nie jest tak źle. Kręcone mają to do siebie, że nie wyglądają jak tafla szkła, więc warto wziąć to pod uwagę.
Cytat:
poza tym mam ostatnio duzo babyhair a one troche odstaja u gory, moze to przez to...
A możliwe
Cytat:
nie, po glorii zawsze byly ok. Mysle ze to moze byc wina braku odzywki bs...
Możliwe.
Cytat:
wiec oleje zmywac odzywka? da rade wszystko fajnie zmyc?
z czasem dochodzi się do wprawy. Najłatwiej zmyć wnikające, jak choćby kokos, mniej wnikające już trudniej, ale jest sposób - trzeba zacząć od dokładnego płukania.
Cytat:
chodzilo o olej Amla
A to brak mi niestety doświadczenia
Cytat:
ostatnio sprobowalam dac odrobine oleju na suche wlosy i koszmar- wydaly sie jakby niemyte i przetluszczone... nie wiem moze nie potrafie tego rownomiernie nalozyc, albo jednak wciaz za duzo daje, sprobuje jeszcze z mniejsza dawka
Sprawdź Na początek kapkę rozprowadzasz na dłoniach i dopiero nakładasz. Oleju powinno być tyle, co na opuszku palca.
Cytat:
Co do oczu i kremów do nich, to powiem jeszcze, że oprócz łagodnego wklepywania ważny jest kierunek tego wklepywania

Cytat:
Czemu znowu przeprowadzka później?
Bo dopiero ta kolejna będzie na stałe. Oby! A denerwuję się tak samo jak i Ty
Cytat:
Brat TŻ idzie na socjologię właśnie do Wro. Uparł się chłopaczyna na ten kierunek i na nic innego nie składał.
Może coś się zmieniło, bo kończyłam lata temu i nie miałam najlepszego zdania. Te studia rozwijają horyzonty, indoktrynują, trochę inaczej zaczyna się patrzeć na świat i ludzi, ale bez konkretnego nastawienia, co che się później robić, można mieć potem problemy z pracą
Cytat:
Nie wiem, czemu ale myślałam, że jesteś po jakimś ścisłym kierunku.
jakoś się złożyło, że nie
Cytat:
Wszystko lipa, bo? Nie pracujesz w zawodzie?
w żadnym, choć próbowałam każdego. Nie lubię się grzebać w cudzych brudach i pracować za kogoś. Dużo by pisać, a to nie miejsce
Cytat:
Moje pomysły na życie były trochę szalone (u Ciebie to chociaż wszystko zbliżone do siebie), bo było prawo, psychologia sądowa, ta kosmetologia i filologia romańska
Jaka wspaniała mieszanka! Myślałam ubiegłego roku nad kosmetologią, ale miałam inne zajęcia. Poza tym czy kosmetologia dałaby mi wiedzę o kosmetykach, taką wiedzę, jakiej potrzebuję?
Cytat:
Myślę na co złożyć jeszcze, ale tak dla samej siebie ta psychologia sądowa to z mojego zainteresowania (niegdyś bardziej).
byś znalazła coś, co sprawi Ci przyjemność
Cytat:
Ale jak było fajnie u Ciebie na studiach to najważniejsze, w ogóle to fajny okres
szczególnie na 2. kierunku. Robiłam go własnie dla siebie i własnych zainteresowań, nie obawiając się o zaliczenia czy egzaminy, a do tego miałam cudowną grupę. Każdemu życzę tak cudownych studiów
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Hm.. ale ja naprawdę przy tym nie pocierałam skóry
To dobrze. Tylko ostrzegam
Cytat:
No właśnie dzisiaj doczytałam, że ta postać jest najsłabsza i stosowanie jej w kosmetykach jest często negowane. No to może faktycznie zużyję ją tak jak radziłaś do rąk, a w okolicach oczu skupię się na właściwym nawilżeniu
Spróbuj dobrać krem pod oczy odpowiedni dla swojego wieku i z odpowiednimi składnikami.
Cytat:
Jejku jak ja Ci zazdroszczę takiej wiedzy. O co by Cię nie zapytać to zawsze masz odpowiedź Dziękuję bardzo
Nie ma czego zazdrościć Cieszę się, jeśli mogę pomóc.
Cytat:
BU przyszedło
chciałabym wszystko na raz wypróbować
Ojeju, teraz to ja zazdroszczę
Cytat:
-Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
Uwielbiany
Cytat:
-Masło ze SKRZYPEM
Napisz koniecznie, jak się spisuje
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Daj znać jak się sprawuje to mleczko, bo jestem nim już zainteresowana od jakiegoś czasu
Stosowałam I wolałam wlać do odżywki Jakoś średnio byłam doń przekonana, nie widziałam reakcji. Może teraz działałoby lepiej, ale wtedy było bez efektów (pisałam o tym przy analizie - robiłam ją wczoraj w analizowym).
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Byłam w ross, kupiłam 3 odzywki do włosów (mamie powiedziałam o 1 i kazała mi kupować nowe dopiero jak skończę poprzednią, może nie otworzy szafki gdzie mam 7 odżywek + 1 b/s )
Wkrótce będziesz też pewnie mieć pudełko Ja mam już 3
Czyli gotowa na plażę?
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Pierwsze spotkanie z myciem włosów odżywką - szczerze? Mieszane uczucia. Ale też wiem, że włosy muszą się przyzwyczaić. Na pewno będę musiała je jutro umyć. Będę się tego trzymać na pewno do końca opakowania. Pożyjemy zobaczymy
Czekam na relacje Ale pamiętaj - nic na siłę.
Cytat:
A właśnie - jako styling używam jedynie żelu lnianego. Jednak jadę na urlop w dość spartańskich warunkach... możecie polecić mi coś gotowego, co miałoby podobne działanie? O żelu aloesowym słyszałam.
Podobne do lnianego? U mnie tylko KCCC, ale tego nie dostaniesz w Polszy Żel aloesowy to dobry pomysł
Zawsze, jeśli okaże się, ze nie spełnia Twoich oczekiwań, możesz go wymieszać z czarno-pomarańczowa Isaną (a! już wiem, po co miałam wczoraj wejść do Rossmanna).
Cytat:
Garnier Volume restructure (bez silikonów, ale czy zgodne w 100% z cg to nie wiem)
Kiedy wchodził na rynek, to był zgodny.

We Wro pada... Włosy mi z lekka klapły, ale nie jest źle - Tigi L,P&P b/s naprawdę daje radę do stylizacjo-reanimacji. Do tego puch minimalny

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:16   #38475
Eloe77

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam o tym, że mogę mieć problemy z hormonami, bo nic nigdy na to nie wskazywało..
A co musiałoby się dziać, by wskazywało? Przecież jesteśmy kobietami i to od nich zależy naprawdę sporo, nie tylko cykl menstruacyjny.
Cytat:
Dodaję dzisiaj wyraźnie i aż 3 zdjęcia
Rzeczywiście więcej widać. Po pierwsze - obowiązkowo cieniujemy warstwami! Az się domagają odpowiedniego odsłonięcia - tam się tyle dzieje pod spodem, aż trzeba to pokazać! Zobacz - już teraz masz 1 korkociąg przygniatany od góry, a co będzie, gdy zaczniesz odpowiednio dbać!
Po drugie - nie wiem, co to za myjadło, którego używasz, ale skoro tylko myjadło, to włosy nie będą się cieszyć. Nie masz odżywki d/s? Od niej sporo zależy. Wygładzająca Isana nada się do mycia i wzbogacania albo na co dzień. Jest za słaba na porządne odżywianie.
Cytat:
- L'Biotica Quick Wax dwufazowa odżywka w sprayu
lub
- L'Biotica Wax Moc natury przeciw wypadaniu włosów
Lepiej kup to drugie. Odżywka w spraju nie podziała wewnątrz włosa, ale tylko na wierzchu. Owszem, oszczędzi czas, ale na tym koniec, jeśli idzie o efekty długofalowe.
O silikonach wspominać nie muszę
Cytat:
Szykuje się szkoła przetrwania dla moich włosów
Jeju, ależ Ci fajnie...
Cytat:
keratynę
Ale w jakiej postaci? Ona powinna być w chłodzie, więc jeśli nie masz lodówki, to zmieszaj ją od razu z odżywką, by mieć gotową porcję.
Cytat:
Na pewno będę cały czas chodzic z odrobiną oleju i warkoczem, ale jak to potem bez szkody zmywac?
Możesz tak robić, jak planujesz, tylko szampon weź delikatny (spłucz olej, umyj normalnie szamponem, nałóż odzywkę b/s, na suche przed warkoczem olej - bardzo dobry plan). Dopieścisz włosy w domu, gdyby cokolwiek się stało (choć wątpię, bo nie dość, ze olej, to jeszcze Twoje własne sebum )
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Przy okazji dołączam zdjęcia moich kudełków
Piękne Cudownie mocny skręt.
Ode mnie masz zgodę wyłącznie na podcięcie!
Cytat:
Z wierzchu mniej się kręcą...
Odpowiednia pielęgnacja plus zabezpieczanie i na wierzchu skręt również będzie mocny.
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Czyli tą maskę mogę do pierwszego i drugiego O użyć? To w takim razie wybiorę się jeszcze raz do ross, bo dzisiaj kupilam tylko odżywkę z granatem
Może być odżywka zamiast maski (jest nieco lżejsza, ale tez da radę).
Cytat:
Olejek mam ten babydream dla dzieci
No to masz olej, nie kupuj więc mamowego. Możesz go zastosować jako pierwsze o (nakładasz dla zabezpieczenia, pleciesz warkocz. Gdy przychodzi do mycia, sięgasz już tylko po szampon - m, a potem po Alterkę - 2 o).
Cytat:
I tak myślę, że wezmę taki zestaw:
szampon ziaja z aloesem (albo kupię jakiś nowy, bo ten ma wielką butlę, co polecacie? Hipp, babydream?)
odżywka lub maska alterra z granatem
balsam podkreślający skręt nivea flexible curls
może olejek
tona wsuwek
Będziesz sporo nosić, jeśli tona wsuwek szampon lepiej delikatniejszy. Moze być Hipp, może być BD lub cokolwiek dziewczyny polecą. Ja nadal szukam ideału (mam Fitomed z mydlnicą i na tę chwile nic go nie zastąpi, ale on nie jest delikatny - SLES i betaina kok.)
Cytat:
O włosy nie było jak zadbać. Nie ucierpiały bardziej niż przez tydzień w Bieszczadach ciągle na słońcu (fot).
niezła cenzurka. To Ty nierzeczna jesteś
Ale jakie cudnie długie włosy! Nie masz wyjścia - zapuszczanie obowiązkowe!
Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
jest tu pare milosniczek balsamu nivea fc ... czy to koszmar czy naprawde go wycofali ? zalamka
Wygląda na to, że zmieniają opakowanie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-27, 10:36   #38476
FelekBezSzelek
Rozeznanie

No właśnie nie mam tylko masła shea (ale pogoda mówi, że nie będzie bardzo ciepło, a deszcze częste). Może by był w tym zielarsko-dziwnym sklepie, ale właśnie jakoś sprzedawczyni nie raczyła podejść do kasy. Poczekałabym dłużej, ale autobus miał być za chwilę to wyszłam.

Ale nad morzem też będę zwiedzać różne sklepy, wezmę sobie listę kosmetyków które chcę kupić i będę szukać.
Stary 2011-07-27, 10:48   #38477
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ale w jakiej postaci? Ona powinna być w chłodzie, więc jeśli nie masz lodówki, to zmieszaj ją od razu z odżywką, by mieć gotową porcję.
Nad jeziorem jest lodówka, także nie ma problemu.
Cytat:
Możesz tak robić, jak planujesz, tylko szampon weź delikatny (spłucz olej, umyj normalnie szamponem, nałóż odzywkę b/s, na suche przed warkoczem olej - bardzo dobry plan). Dopieścisz włosy w domu, gdyby cokolwiek się stało (choć wątpię, bo nie dość, ze olej, to jeszcze Twoje własne sebum )
Wezmę ten mój Cien, powinno byc ok. Liczmy na to że macie rację i trochę zaniedbania moim włosom nie zaszkodzi

Włosy schną, ciekawe co będzie

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:03   #38478
Eloe77

Ja też chcę w góry I nad morze jak ja dawno nie byłam nad Bałtykiem
A najchętniej to w góry na śnieg

Cytat:
I pytanko: czy wszystkie Joaśki są w 100% CG? Bo uduście, ale nie pamiętam
Joaśki Naturie bez spłukiwania owszem.
Cytat:
zmywałam Alterrą migdał, trochę wtarłam w suche i sporo na zwilżone, ale umyłam 1 raz , długo masując, nie było mega piany (sporo ale nie tak jak lubię), ale chyba lepiej (ELOE )
Acha - mam Cię Jak dla mnie migdałek pieni się jak szalony.
Ktoś tu uwielbia kąpiele w pianie?
Cytat:
jojobą ręce posmarowałam...mmmm
(ona dla mnie pachnie szklarnią, a właściwie pomidorami chyba jestem dziwna)
Powiadasz? Nie umiałam określić jej zapachu, ale szklarnia... coś w tym jest.
Cytat:
Nie będzie czuć. Bardzo szybko odparowuje.
A jak chcesz mega zapach, to polecam l-cysteinę. Zgniłe jajo nawet po 2 myciach
Cytat:
Tęskni mi się czasem za tak długimi piórami, ale zapuszczać nie chcę :P
Dlaczego? Byłoby cudownie falowanie...
Cytat:
Pamiętacie takie odżywki Dove w saszetkach?

Ale mimo silikonu bym się skusiła. Naprawdę fajne.
Cytat:
Skręt zausznych po tym miałam na średnicę paluszka Macie pomysł, co tak zadziałało?
Arginina?
Cytat:
trampki i mienso wzięte?
Cytat:
może zaczekam aż włosy zaczną pokazywać co potrafią
Jestem za. Pozwalam jesienią przyciąc końcówki
Cytat:
(ja chcę spiralki! <tupie nóżką>, proszę chociaż trochę! )
ja tez poproszę
Cytat:
Zadie Smith pisze, że jest konsultantką do spraw pielęgnacji włosów Jak sama mówi: Murzynka w Europie musi zostać ekspertem od spraw fryzjerskich, bo nikt tutaj nie potrafi umiejętnie zajmować się kręconymi włosami czarnych kobiet.
Prawdę powiada...
Cytat:
Dobra kobieta, nie dość, że fajnie pisze to jeszcze zna się na pielęgnacji kręciołków Może zna jakieś triki i do niej napiszemy?
Pisz
Cytat:
Ogolnie na drugi dzien juz wlosy sie robia suchsze. Wspomnialas, Eloe, ze woda z nich ucieka - czy dobrze zgadywam, ze trzeba dobrac inny stylizator?
I tak i nie. Z jednej strony emolienty zawarte w odżywkach/stylizatorze parują/przestają działać ochronnie, robiąc miejsce na aktywność humektantów. Te - jeśli jest sucho - wyciągają wodę z włosa. Dlatego trzeba przemyśleć sprawę stylizatora (dochodzi jeszcze kwestia polimerów, jeśli używasz żelu. W przeciwieństwie do olejów czy alkoholów tłuszczowych nie zostawiają tłustawej otoczki, ale przeźroczysty film. nieco wykruszamy podczas odgniatania, część zostaje. To też może być przyczyną suchych włosów).
Drugą kwestią jest konieczność odnowienia zabezpieczającego filmu. Dlatego warto zastosować do odświeżenia odżywkę b/s lub kapkę oleju. Można też użyć jej na noc.
A skoro Twoje lubią olejek marchewkowy, to nakładaj!
Cytat:
Za dwa tygodnie przylatuje do Polski po raz pierwszy od poltora roku
Długo będziesz? Wybieram się w Twoje strony 20 sierpnia.
Cytat:
Sugestie na zakupy lokowe na ojczystej niwie?
Zależy co masz i dokąd się wybierasz.
Na pewno Joaśki Naturie i Joaśka b/s z proteinami mleka i miodem.
Do tego Garnier awokado i karite, Alterra maseczka i odżywka aloes i granat, Alterra morelka (mój ostatni hit). Isana żel męski czarny z pomarańczowymi napisami.
W TBS dostaniesz fajny Boost do kręconych z bawełną (u mnie świetny do reanimacji i odświeżania, niezgodny z cg, jest pq bodajże).
W Sephorze Yes To Carrots odżywka lub maska (obie niezgodne, w masce więcej dimethiconu, ale sporo dziewczyn lubi). Jest jeszcze Pat&Rub, ale nadal nie spróbowałam...
Biowaxy bezwzględnie.
A nie zamawiasz nic z mazideł lub ZSK? Na BU czeka się teraz długo na przesyłkę.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
No właśnie nie mam tylko masła shea (ale pogoda mówi, że nie będzie bardzo ciepło, a deszcze częste)
Skoro tak, to weź sobie choćby oliwę z oliwek albo winogronko czy kokos (ale z kokosem uważaj, bo teraz średnia pora na niego) lub też mamowy olejek BD.
Cytat:
Nad jeziorem jest lodówka, także nie ma problemu
W tym czasie ją wykorzystasz? Bo podczas Woodstocku może się zmarnować
Cytat:
Liczmy na to że macie rację i trochę zaniedbania moim włosom nie zaszkodzi
Na pewno nie zaszkodzi. Lepiej im zrobi lekkie przetłuszczenie w warkoczu niż wysuszanie na słońcu po kąpieli w morzu (ja nie wiem, jak to robię, ale zawsze mocze włosy )

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-27, 11:12   #38479
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
jako stylizator balsam Nivei do lokow (przeciez musze go zuzyc)
a czemu, nie lubisz?
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Zakupiłam wreszcie odżywkę bs https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...arbowanych.htm Właśnie mi włosy dosychają, ale chyba będzie w porządku
Malina chcieć zobaczyć!
Cytat:
Ok Ja o tym mleczku myślałam już w kontekście jesieni/zimy, bo podobno jest bardzo odżywcze i moze obciążać
Poczekam więc z niecierpliwością

I ja także znów stosuję wcierki Teraz aktualnie pryskam sobie mgiełką Radical Podkradłam TŻtowi, który ją sobie bardzo chwali Ale w związku z tym, że ja trace jej 2 razy więcej niż on to musze dokupić opakowanie dla siebie Bo skończy nam się na urlopie i
zdam relację na pewno

a mgiełkę stosujesz tylko na skalp jak rozumiem? ja kiedyś całą wypsikałam na włosy, a to przecież na alkoholu , a potem się zastanawiałam dlaczego włosy szorstkie
Cytat:
Kuszę, kuszę i kusic będę, bo jak dla mnie to nr 1 Do tego czasem można go dorwac w promocji 1,50/200ml, ostatnio kupiłam tak 4 opakowania

Nie wiem jak w mleczku, ale jak się samą keratyną włosy popsika (czasem tak robię bo moje włosy żrą te proteiny jak gupie) to niestety czuc aż do mycia.
ooo jeszcze za taką cenę kupię na pewno

może w mleczku trochę mniej, ale ono przecież też bezzapachowe, więc będzie się wybijać najmocniejsza woń zapewne
Cytat:
Na pewno nie jest tak źle. Kręcone mają to do siebie, że nie wyglądają jak tafla szkła, więc warto wziąć to pod uwagę.
no niestety, ale mają urok w innych sferach
Cytat:
Ojeju, teraz to ja zazdroszczę
tyle czekania, a teraz jakbym prezent na gwiazdkę dostała
Cytat:
Uwielbiany
a co z nim robisz?
Cytat:
Napisz koniecznie, jak się spisuje
dobrze (wiem, że to za wcześnie, żeby cokolwiek mówić, ale zaraz pokażę co się działo na głowie po wyschnięciu, tylko wybiorę/poskładam/pomniejszę zdjęcia) jednak na zbyt długo mi nie wystarczy taki słoiczek 50g
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-27, 11:28   #38480
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
We Wro pada... Włosy mi z lekka klapły, ale nie jest źle - Tigi L,P&P b/s naprawdę daje radę do stylizacjo-reanimacji. Do tego puch minimalny
W Łodzi też Ale mam super wypasioną kurtkę przeciwdeszczową i to nawet dobrze, że mogę ją przetestować przed górami Włosy dzisiaj zaplecione i podpięte z tyłu - w taką pogodę nie ryzykuję wyglądu wkurzonego lwa Zresztą idę po pracy na siłownię a wieczorem myję łeba, więc jakoś się nie sprężałam dzisiaj z tymi włosami

Cytat:
Może być odżywka zamiast maski (jest nieco lżejsza, ale tez da radę).
No to masz olej, nie kupuj więc mamowego. Możesz go zastosować jako pierwsze o (nakładasz dla zabezpieczenia, pleciesz warkocz. Gdy przychodzi do mycia, sięgasz już tylko po szampon - m, a potem po Alterkę - 2 o).
Będziesz sporo nosić, jeśli tona wsuwek szampon lepiej delikatniejszy. Moze być Hipp, może być BD lub cokolwiek dziewczyny polecą. Ja nadal szukam ideału (mam Fitomed z mydlnicą i na tę chwile nic go nie zastąpi, ale on nie jest delikatny - SLES i betaina kok.)
No dobrze, to już wszystko chyba wiem, dzięki za rady

A tak a propos wyjazdów jeszcze, to w Bieszczadach leci z kranu cudownie miękka woda Zawsze jak tam jadę to włosy mam mięciutkie, bez szopy i w ogóle
BTW, teraz tak przeglądam stare foty z przed kilku lat z Biesów właśnie, jeny jakie miałam korkociągi Pierwsze foto 2007r, drugie 2010
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0058.jpg (133,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8063.jpg (97,2 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-07-27, 11:33   #38481
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Acha - mam Cię Jak dla mnie migdałek pieni się jak szalony.
Ktoś tu uwielbia kąpiele w pianie?
tylko włosowe bo tak to biorę prycznic
Cytat:
Powiadasz? Nie umiałam określić jej zapachu, ale szklarnia... coś w tym jest.
no tak mi się kojarzy
Cytat:
Nie będzie czuć. Bardzo szybko odparowuje.
będę próbować
Cytat:
A jak chcesz mega zapach, to polecam l-cysteinę. Zgniłe jajo nawet po 2 myciach
taaa, marzę o tym
Cytat:
Jestem za. Pozwalam jesienią przyciąc końcówki
chyba nie samodzielnie? <przerażenie> ale gdzieś mam w domu nożyczki fryzjerskie...
Cytat:
ja tez poproszę

(ale Ty już masz grube zakrętasy )
Cytat:
I tak i nie. Z jednej strony emolienty zawarte w odżywkach/stylizatorze parują/przestają działać ochronnie, robiąc miejsce na aktywność humektantów. Te - jeśli jest sucho - wyciągają wodę z włosa. Dlatego trzeba przemyśleć sprawę stylizatora (dochodzi jeszcze kwestia polimerów, jeśli używasz żelu. W przeciwieństwie do olejów czy alkoholów tłuszczowych nie zostawiają tłustawej otoczki, ale przeźroczysty film. nieco wykruszamy podczas odgniatania, część zostaje. To też może być przyczyną suchych włosów).
Drugą kwestią jest konieczność odnowienia zabezpieczającego filmu. Dlatego warto zastosować do odświeżenia odżywkę b/s lub kapkę oleju. Można też użyć jej na noc.
muszę to przeczytać jeszcze z 5 razy zanim zrozumiem

Gohs ale jaśniutkie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-27 o 11:34
Stary 2011-07-27, 11:36   #38482
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
A na farby się nie kuś już
ojjj szkoda, że nie ma zdjęć. Mnie farba na bank nie kusi, henna jeżeli już bo tu dziewczyny napokazywały. Ale będę się twardo trzymać naturalnego. W sumie lubie ten kolor

Cytat:
O tym nawet nie będę wspominać - też to wszystko mam plus stadion nieco dalej, więc zawsze wiem, że jest mecz. A gdy jest mecz zwiększonego ryzyka, to nad cała okolicą aż się ściemni lata helikopter. Dość nisko... żyć nie umierać
nooo to faktycznie same rozrywki.. tak jak piszesz zyc nie umierac..

Cytat:
By włosy podeschły lub wyschły szybciej warto zastosować suszarkę z dyfuzorem na chłodnym/lekko ciepłym nawiewie i najmniejszej prędkości.
jezu musze suszarkę kupic.... na razie schną mi włosy normalnie, ale jak będę na uczelnie jeździć to masakra... albo w zimie...

Miss Transept no to ładny wyjazd sie szykuje ja sie nie nadaje na takie plenery dłuuuugie bo ja potrzebuje łazienki hehe ale woodstock bym pojechała chociaż raz!
a to o pakowaniu i namiotach to mnie rozbroiło

A u mnie metoda na wyjazdowe włosy to czapka z daszkiem! Niestety nie mogę wiązać, zaplatać itp bo mam odstające uszy i straszny kompleks na ich punkcie - a czapkę mam taką co na uszy nachodzi i włosy zgrabnie chowam... (chociaż dawno nigdzie nie wyjeżdżałam...)

Malinko aleee nakupowałaś, dawaj znac co i jak

Ja siedzę z Amlą nałożoną na suche włosy, ok łyżeczki chyba ale ciężko ocenić ilość jaką nałożyłam. Już 1,5h

P.S Eloe na dyfuzorowym wątku mam pytanie do Ciebie pomożesz, bo dylemat mam (jak zwykle zresztą )

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-27 o 12:18
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:44   #38483
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Gohs ale jaśniutkie
Takie mam naturalne I te jasne refleksy to od słońca. Jakoś w styczniu się farbnęłam na ciemno i teraz mi schodzi powoli to dziadostwo
Stary 2011-07-27, 11:48   #38484
kascysko
Zakorzenienie

Jestem w szoku. Może nie mam jakiś ultraświeżych włosów, ale idąc dziś na browarka wieczorem na pewno nie potrzebuje ich myć Wywalam wszystkie szampony, kupuje zapas Isany I którąś z polecanych Joasiek i zrobię z niej psikadło Jak myślicie, mogę ją rozwodnić Jantarem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ja.html&next=1 ?
Bo coś mi się zdaje, że wcześniej dostane go niż jakikolwiek hydrolat
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:51   #38485
Maliniarka
Zakorzenienie

no to fotorelacja
zdjęcie 1: z lewej skrzyp z prawej jojoba
zdjęcie 2: na górze jojba, na dole skrzyp

reszta to po wczorajszym myciu, co robiłam napisałam tutaj!

zdjęcia niektóre w sztucznym świetle, a inne z lampą

efekt: włoski błyszczące, miękkie, ładnie się skręciły (w cienkie ruloniki po "gorszej stronie", pierwszy raz tyle ), czuję, że się polubimy z masełkiem (chociaż nie wiadomo ile to zasługa samego ekstraktu ze skrzypu, a ile mieszanki oleju migdałowego i olejów roślinnych, które są bazą)

p.s. po nocy oczywiście rulony się poluźniły, są grubsze i mniej zbite, bardziej pasują do drugiej strony, która jest cała w nieładzie (niekoniecznie artystycznym )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s-j.jpg (62,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s-j2.jpg (29,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (78,2 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (67,9 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (76,3 KB, 152 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-27 o 12:33
Stary 2011-07-27, 12:00   #38486
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
muszę to przeczytać jeszcze z 5 razy zanim zrozumiem
A myślałam, że tylko ja muszę czytać kilka razy zanim zrozumiem
Cytat:
no to fotorelacja

efekt: włoski błyszczące, miękkie, ładnie się skręciły (w cienkie ruloniki po "gorszej stronie", pierwszy raz tyle ), czuję, że się polubimy z masełkiem (chociaż nie wiadomo ile to zasługa samego ekstraktu ze skrzypu, a ile mieszanki oleju migdałowego i olejów roślinnych, które są bazą)
Bardzo ładne Ruloniki, błyszczące i takie mięciutki
Co ty z tym skrzypem zrobiłaś, że to takie gęste?
Stary 2011-07-27, 12:02   #38487
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
no to fotorelacja

Boskie I przypomnij jak to stosujesz? Mieszasz wszystko i pac na głowę jak maska?
Stary 2011-07-27, 12:05   #38488
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
A myślałam, że tylko ja muszę czytać kilka razy zanim zrozumiem

Bardzo ładne Ruloniki, błyszczące i takie mięciutki
Co ty z tym skrzypem zrobiłaś, że to takie gęste?
ten skrzyp jest w mieszance olejów, to gotowe, zamówione na BU
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Boskie I przypomnij jak to stosujesz? Mieszasz wszystko i pac na głowę jak maska?
dziewczyny podlinkowałam przecież, co zrobiłam z tym masłem
ale niech będzie napiszę jeszcze raz
użyłam tylko skrzypu, a jojobę dałam do porównania

na suche włosy nałożyłam około łyżeczki masła ze skrzypem, wmasowałam we włosy i skórę głowy, to pod folię i to wszystko pod ręcznik (jak ktoś ma to można czepek) na 75 minut (miało być godzinę, ale się zasiedziałam )
potem na suche włosy trochę szamponu wmasowałam, zwilżyłam, dodałam jeszcze szamponu, masowałam i spłukałam
potem odżywkę granat alterry na 15 minut i joaśkę len i rumianek b/s

włosy bez stylizatora, plunking i szybkie harmonijkowanie koszulką...wyschły same
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-07-27 o 12:11
Stary 2011-07-27, 12:11   #38489
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
ten skrzyp jest w mieszance olejów, to gotowe, zamówione na BU

dziewczyny podlinkowałam przecież, co zrobiłam z tym masłem
Nie zauważyłam
Stary 2011-07-27, 12:12   #38490
Maliniarka
Zakorzenienie

Gohs i będziesz wracać do naturalnego koloru? ja myślałam, że te pasemka to jakąś platyną robiłaś
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości