|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Szalona ! Spora dziewczynka ![]() Ja odnośnie cięcia cesarskiego nie pomogę ![]() Brunetka no to czekamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Patik napisała, że Sara miała podyższone crp i dostała antybiotyk, na szczęście jest już lepiej i jutro powtórka badań. Jesli będzie ok to wyjdą do domu. Nie ma kiedy pójść do wc i coś zjeść bo mała na cycu wisi, a jak zabierze to płacze. Prosi o kciuki!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zadomowienie
|
Patik
![]() Cytat:
Dziewczyny różnie czują się po cesarkach. Moja przyjaciółka miała, świetnie sobie radziła, na 3 dzień po wyjściu ze szpitala już po schodach biegała. Moja kierowniczka z kolei miała duży problem z raną, ropiała jej, ogólnie bardzo źle się czuła po, jak nie patrzeć, operacji. Z tym, że ona jest otyła, więc tusza na pewno wpłynęła na gojenie się rany. Wydaje mi się, że każda kobieta znosi CC inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to ładna giganciara się zapowiada ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
W końcu udało mi się zalogować. Od wczoraj kilkakrotnie próbowałam i nic...
Z przerażeniem czytam, co się dzieje z niektórymi związkami... Współczuję Wam dziewczyny... Nic z tego nie rozumiem... Poruszacie tyle tematów, że nie nadążam. My dziś byliśmy na ktg i wizycie. Mój Dzidziolek w czasie ktg postanowił się przespać. Tylko kilka razy się przeciągnął. Przez resztę dnia nadrabia ![]() Paciorkowca brak ![]() Ktg też nie wykazało żadnych skurczy, więc na razie żadnych objawów porodowych. Mamy jeszcze trochę czasu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie co zamówiłam Dzieciowi
![]() http://allegro.pl/ramka-z-glinka-na-...717164735.html
#1419 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Jezeli bedziesz miec znieczulenie w kregoslup to po przez 12h nie mozesz podniesc glowy - traktuj to serio inaczej czekaja Cie bole. Dlatego woda w butelce z dziubkiem, a najlepiej 2-3 to koniecznosc. Mi z kuchni szpitalnej przyslugiwala tylko woda i herbata, ale podawana w szklankach.... i wez sie tu napij na lezaco - dlatego polecam tez rurki. A pózniej... wstawanie jest ciezkie, ale nie ma co zwlekac, trzeba robic chocby kilka kroków wokół łóżka żeby się rozruszać. Im więcej chodzisz tym szybciej wracasz do siebie.
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [QUOTE=beatkap1;28411311]bo moja (też Hania) również "dobija" do tej wagi, a termin porodu dopiero 11 sierpnia... Jestem tym przerażona! Boje się o nią (przede wszystkim), ale tez o siebie. Najgorsze jest to, że mój lekarz NIC nie mówi o cesarce, twierdząc, że trzeba spróbować SN. Póki co mała bedzie mieć ok 4 kg. Ale2 tygodnie przed nami więc lekarz jest zdania, że jeszcze do 4200-4300 może osiągnąć. Będę chyba błagać o cesarkę... [QUOTE] Na mojej SR mówili, ze oni robia cc gdy waga dziecka wynosi przynajmniej 4,5 kg, poniewaz taki pomiar jest obarczony bledem +- 0,5 kg. Dla przykladu moja gin idealnie ustalila wage, ale w szpitalu przed porodem lekarz na usg twierdzil ze bedzie tylko 3,3 kg (bylo 3,8) Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-07-28 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
marzenka . wodaqua trzymam kciuki abyście szybko doszły do siebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() świetna sprawa ! Pooglądałam film i co? teraz nie ma co robić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
co do wagi to mój też miał być super duży i co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
mam dość...
![]() ![]() ![]() wysłałam męża po te chusteczki pampersa oczywiście ich w sklepie nie ma , o oni mu mówią że skoro to pierwszy dzien gazetki to mogło do nich wszystko nie dojechać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie obraziłabym sie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pomijam fakt, że kładąc się do łóżka sprawdza, gdzie leżą kluczyki, dokumenty, spodnie itd ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Miałam jeszcze pozaznaczane kilka wypowiedzi.... ![]() Z tego co pamiętam... Youyou dużo zdrówka dla Was... niech już te choróbska Was opuszczą!! Żaneta fakt... odkorkowałaś się jak tanie wino ![]() ![]() Ehh... nie mam siły... objadłam się okrutnie! zrobiłam na obiad placki ziemniaczane z gulaszem, a później jeszcze ciasto zrobiłam ha!! (no dobra... gotowy spód z biedronki, wrzuciłam owoce i zalałam galaretą ale jest! ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
CarmelaSoprano
Fioletowa gazetka, pierwsza z prawej ![]() http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ja to chyba łatwiej przechodzę, bo to drugie dziecko i wiem, że nic jej nie będzie i wyrośnie z kolki. Martwi mnie za to ulewanie i chyba odwiedzę pediatrę. Twój coś mówił? Na razie ustalam sobie jakieś realne cele - dotrwać do wigilii. Mała będzie miała pół roku i będzie chyba łatwiej. Aaa Zaneta czemu nie dodajesz nowych przepisów do bloga? Gotuj, gotuj, uwielbiam oglądać blogi kulinarne. Telik Twój blog też świetny!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-07-28 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Wtajemniczenie
|
co ja się dowiaduję Nerola sie rozwodzi?? co to sie dzieje ja też z mezem miałam kryzys przed porodem ale....
Zaneta czy ja dobrze czytam?? szop Ci wyszedł?? Zmalowana z ta ramką to super sprawa ja też mam podobna tylko że na scianie wisi mam ja już 4 lata i nic sie z nia nie dzieje tak ze polecam super pamiatka |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki moje!
Ja tak na wstępie podziękuję Shirce - jest niezawodna! Dziękuję ![]() A ja byłam dziś na szczepieniu. Wziełam braciszka ze sobą i pomagał mi bardzo, mój mały mężczyzna ( zaraz Wam wkleję fotki do klubu, małego z Igorem no i mnie też, a co ![]() Zaszczepiłam 5w1 no i pierwszą dawkę pneumo... Tak mi doradziła pediatra, że lepiej zacząć od pneumokoków niż rota. Więc jej posłuchałam. Zapłaciłam dziś za szczepienia 390 zł...Chyba pójdę z torbami...Ale kiedyś sobie postanowiłam, że zaszczepię szkraba, no i miałam zaoszczędzone pieniążki specjalnie na to. Choć ta kwota jest dla mnie ogromna... 5w1 - 120 Pneumo - 270 zł ( 1 dawka, a są jeszcze dwie, tak samo płatne...) Tak że miały miał dziś 3 wkłucia. Na szczepieniu był dzielny, ale teraz nie ma spania, tylko jeden wielki szloch...A jak zasypia to zrywa się z płaczem, takim żałosnym, widać, że go bolą nóżki i rączka, i jest bardzo wystraszony... Strasznie płacze biedactwo. I przepraszam, że tak po łebkach, ale nie da się inaczej z małym rozdarciuszkiem u boku. youyou kurcze to się omęczysz ![]() żanetko ooo to wyszedł już konkretny czop brudas! ![]() ![]() ![]() dziubek niee, nie mów, że i Was dopadły na dobre kolki... ![]() Jeśli chodzi o wagę to marzenko waga małej jest imponująca! Widać, że będzie się ścigać z Igorkiem o główna nagrodę hehe ![]() Hmm no to Tobie zaproponowali jednak cc? U mnie tez była mowa, ale stanęło jednak na sn no i w sumie nie żałuję. Zapomniałam już cały ten ból, i teraz nawet lubię to wspominać i myślę sobie, że nie było tak źle. cookie moje gratulacje! Kurde tak siedzę i myślę o Naszej Nerolci i jest mi źle. Nie myślałam, że którąś z nas jeszcze to spotka...Mam najszczerszą nadzieję, że będzie dobrze... U mnie to jeszcze dupa, bo mam jedno dziecko no i rodzinka na miejscu, ale ona...Tak bym chciała, by jej się ułożyło. Ona na to zasługuje...Dlaczego tak jest ? ![]() I dla Cioć 6-kilowy brzdąc ( półprzytomny po szczepieniu), resztę wrzucę w klubiku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie ukruszyl mi sie konkretny kawalek zeba. Brakuje mi tu jeszcze takiego bolu.
Ech...
#1432 |
Zadomowienie
|
przyszłam zobaczyc ,że Jacieee już urodziła a tu nada nic
![]() ![]() Marzena_S,Wodaqua ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
beatkap1, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja noszę w brzuchu takiego "klocka"
![]() My z tż też jesteśmy pod wrażeniem jej wagi, bo sami urodziliśmy się jako "przeciętniacy" a tu taka niespodzianka- najważniejsze, że mała ma się dobrze i jest zdrowa. ![]() Zostań z Nami i zdawaj na bieżąco relacje co tam u Was. ![]() Agni82, spora z Ciebie dziewczynka była, a mama sobie pięknie poradziła ![]() ![]() Marinko, moja Pani doktor mi nie zaproponowała, tylko tak zdecydowała- stwierdziła, że taka decyzja musi należeć do lekarza, a nie pacjenta. ![]() Waga jest duża już na dzień dzisiejszy, a do tp mam jeszcze 18 dni... Z siebie możesz być naprawdę dumna, bo przy Twoich gabarytach urodzenie Igorka było prawdziwym wyzwaniem. ![]() Blondynko, dzięki za kciuki- Bruno faktycznie zrobił Wam numer-ale ja raczej nie mam co liczyć na taką pomyłkę. Naprawdę z dnia na dzień czuję, że mała rośnie- teraz wydaje mi się, że już kompletnie nie ma miejsca w brzuchu i czuję ją pod skórą z KAŻDEJ strony- a nie tak jak wcześniej tylko z prawej. agulaaabar, nie mam konkretnego terminu cesarki- muszę się po prostu tydzień przed terminem stawić w szpitalu, no chyba, że coś szybciej się rozkręci to jestem w kontakcie telefonicznym z lekarzem... CrazyMachine, Dziubek, dzięki za rady odnośnie radzenia sobie po zabiegu ![]() Kiedy wasi mężowie mogli Was zobaczyć? Czy mogli zobaczyć dzieci od razu po narodzinach? No i od kiedy miałyście przy sobie dzieci i czy dałyście radę się nimi zajmować, czy położne/pielęgniarki były pomocne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Mama zabrała Dominika na spacer a ja odpoczywam, pobudka o 3 w nocy daje się we znaki
![]() ![]() Patik ![]() Zaneta ![]() Marzenko aaaale z Hani wielka dziewczynka się szykuje ![]() U mnie miał być mały stworek a urodził się wcale nie taki najmniejszy ![]() I wiecie co? Jak zobaczyłam pierwszy raz Dominika to moja pierwsza myśl "matko! gdzie on się tam mieścił?!" Przykładałam go do brzucha i dalej nie mogłam uwierzyć ![]() Youyou kochana biedulko nasza, dużo zdrówka dla Was ![]() Nerola brak słów... Mam nadzieję, że się jakoś dogadacie ![]() Powiem Wam, że nas dziecko raczej zbliżyło jeszcze bardziej. Stało się takim wspaniałym dopełnieniem. Dla męża staram się zawsze znaleźć czas, zawsze jak uśpię Małego to idę do męża (chwilowo przeniósł się do salonu, bo Dominik czasem śpi ze mną w łóżku i boi się żeby mu krzywdy nie zrobić)-wtedy jest czas dla nas, rozmawiamy, oglądamy filmy, przytualmy się. Wiele czynności związanych z maluchem robimy wspólnie. Staram się żeby mąż nie czuł się "odtrącony". Mam nadzieję, że będzie tak zawsze! ![]() Marinko widzę, że Igorek też ma drugą brodę ![]() ![]() Jacieeee ahhh jeszcze ząb ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||||||
Rozeznanie
|
my juz po wizycie pediatry. przyszla, zbadala go, obejrzala te stopki i powiedziala ze nie mamy sie martwic, ze te paluszki nie wygladaja tak zle (pisalam Wam,ze u Filipka duze palce u stop wrastaja w skore..) mamy tylko smarowac i lekko sciagac i bedzie ok. a to charczenie-moze dlatego ze ma waskie szczeliny w nosku,skoro ladnie je, i nic nie wychodzi jak sciagam frida. noo..i byla moze 5 min i 50 zl poszlo
![]() i w tym wszystkim zapomnialam sie spytac o bioderka i szczepienia ![]() teraz w koncu Filipek zasnal, dzis po raz pierwszy byl marudny.. ![]() blondynkapoznan tez grubo sie zastanawialam nad tym oltulaczkiem Sterntaler. Wy chyba macie ten grubszy tak?duzy jest?myslisz ze dlugo z niego pokorzystacie? bo caly czas chodzi mi po glowie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jaka karuzele FP zamawialas? Cytat:
![]() no i bardzo spokojnie podeszliscie do tegoze zaczynasz rodzic ![]() no i nasi synkowie przyszli na swiat tego samego dnia, moj Filipek jest tylko o 2h30min mlodszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm..ja dostalam od znajomych jakies takie czopki jeszcze na kolki -Windi czy jakos tak.ponoc tez skuteczne ale nie wiem-nie probowalam (i obym nie musiala) Cytat:
![]() my chyba tez wezmiemy te 5w1.. jej, jaki juz duzy chlopczyk! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A my byliśmy w Naszym starym domku po resztę zimowych ciuchów ![]() ![]() Gotuję psu mięso, potem musze poporcjowac i zamrozic, a mężowi usmażę tradycyjnie cukinię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tak samo, jak powiedziałam że wezmę kąpiel przed wyjazdem na IP to usłyszałam, że jestem nienormalna ![]() Wiecznie mnie pyta, czy mam torbę spakowaną, co on ma robić będąc na IP. Okropnie, ale to okropnie sie stresuje ! Wiesz wino im starsze tym lepsze ![]() ![]() Cytat:
moją weną był mój mąż, a odkąd wyjechał mam pustkę ![]() Tak ![]() ![]() Cytat:
I wyczaruj mi jeszcze bezboleśnie i szybko ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciukasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.