Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 18:23   #1441
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

witamy sie po chwilowej nieobecności juz z Hania po tej stronie brzuszka gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom. jak sie ogarniemy już ze wszystkim w domku to postaram się nadrobić tymczasem dla was i zmykam bo słyszę, że Hania coś się wybudza

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:30   #1442
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witamy sie po chwilowej nieobecności juz z Hania po tej stronie brzuszka gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom. jak sie ogarniemy już ze wszystkim w domku to postaram się nadrobić tymczasem dla was i zmykam bo słyszę, że Hania coś się wybudza
Witamy ponownie
Jak widzisz u Nas coraz ciszej mamusie zajęte swoimi szkrabami i tylko dwupaki klikają

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:33   #1443
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULUJEEEE

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:38   #1444
Zmalowana
Zakorzenienie

Filip
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7280046.jpg (79,4 KB, 83 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:14   #1445
83monia
Zakorzenienie

My pierwszy dzien w domu. nie mam jak was czytac a tak bym chciala gratulije i trzymam kciuki jesli powinnam.

kinga jest dosc grzeczna, triche czesto budzi sie w nocy -4razy- ale moje cycki to lubia wiec ok. w dzien spi nawet 4h. troche ja kupki i gazy mecza ale nie placze tylko sie napina i marudzi. teraz jest po pierwszej domowej kapieli.

troche logistycznie mi ciezko z dwojka ale jakos dáje rade z mezem. jest tez moja mama i gotuje, zmywa...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:57   #1446
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Filip
Sliczny synus

Ja dzis padnieta , u nas cally dzien duchota, mam nadzieje ze popada , Bo udusic sie mozna.
Wczoraj wieczorem czulam Bol w podbrzuszu tak jak @ , ale lezalam 1,5 godz I czekalam czy cos sie rozkreci, no I nic , Tz smacznie spal. A o 1 usnelam. Dzis jestem jakas nieprzytomna, na obiad mialam kalafiora , pozniej robilam gofry, ale zjadlam tylko dwa z dzemem , bez smietany.
Moj brat jutro jedzie juz do Pl wiec dzis przychodzi na kolacje I , no I robie zapiekanki, zapraszam.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:12   #1447
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jezeli bedziesz miec znieczulenie w kregoslup to po przez 12h nie mozesz podniesc glowy - traktuj to serio inaczej czekaja Cie bole. Dlatego woda w butelce z dziubkiem, a najlepiej 2-3 to koniecznosc. Mi z kuchni szpitalnej przyslugiwala tylko woda i herbata, ale podawana w szklankach.... i wez sie tu napij na lezaco - dlatego polecam tez rurki. A pózniej... wstawanie jest ciezkie, ale nie ma co zwlekac, trzeba robic chocby kilka kroków wokół łóżka żeby się rozruszać. Im więcej chodzisz tym szybciej wracasz do siebie.[COLOR=Silver]
Potwierdzam ja starałam sie dużo ruszać oczywiście jak zdjęli mi cewnik bo wczesniej ciężko było ale teraz już czuje sie dobrze i tylko blizna przypomina mi o cc
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mam dość... moje dziecko miało dzis taki atak kolki że nie wiedziałam już co robić, przy okazji wymiotował 3 razy -między innymi krople na kolkę które mu podałam wyłam razem z nim, trwało to 2h i nic nie pomagało ... aż w końcu zrobił kupkę i przeszło, oczywiście zaraz potem głód mu się włączył i zjadł 90ml ale teraz umieram ze strachu że się powtórzy
Biedny Szymuś poszły precz paskudne kolki
Cytat:
nic nie mówił, zresztą mój głód je bardzo łapczywie, każdy posiłek traktuje jak pierwszy i chyba ostatni, nie ufa nam że dostanie następny i stąd problemy z ulewaniem bo odbijac po jedzeniu też nie zawsze ma ochotę i woli zrobić scenę płaczu żeby go z pleców ściągnąc
I już wiem dlaczego Krystianek tak łapczywie je
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

CrazyMachine, Dziubek, dzięki za rady odnośnie radzenia sobie po zabiegu - a powiedzcie jak to u Was było z odwiedzinami.
Kiedy wasi mężowie mogli Was zobaczyć? Czy mogli zobaczyć dzieci od razu po narodzinach?
No i od kiedy miałyście przy sobie dzieci i czy dałyście radę się nimi zajmować, czy położne/pielęgniarki były pomocne?
Mój Tż zobaczył syna od razu a ja byłam jeszcze na sali operacyjnej
Dziecka nie mialam przy sobie w pierwszych dobach tylko mi go na chwile przywozili i niestety nie karmiłam piersią

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Igorek i Filipek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 20:20   #1448
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
twoj maly taki ruchliwy a moja znow od 2 dni na odwrot malo sie rusza,zaczynam sie martwic,ale jak Tymek tak wariuje to chyba dobrze choc ja sie nieznam,masz maly brzuszek to i miejsca malo wiec lepiej czujesz kazdy ruch jak na moja glowe,niema sie chyba czym martwic
Dzięki za słowa otuchy, editko Przydadzą się, bo najgorzej to zacząć się samemmu wkręcać
Ale jak i jutro będzie tak okrutnie szalał, to się chyba przejadę na jakieś KTG czy coś No ale to się jeszcze zobaczy. Na razie bez paniki i pozytywne myślenie!

Cytat:
Witajcie z nami
Stary 2011-07-28, 20:28   #1449
brunetka2000
Zakorzenienie

JESTEM ZŁĄ MATKĄ

Mam dosyć!!!!!!! Ona znowu od godziny 17 zaczęła płakać, mi już ręce opadają
Pójdę chyba skoczyć z mostu !!!!!!!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:45   #1450
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
JESTEM ZŁĄ MATKĄ

brunetka co ty gadasz.opanuj sie!!napewno bedzie dobrze
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:52   #1451
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brunetko mam nadzieje, ze po prostu Tymek Ci urosl i dlatego tak mocno go odczuwasz. Ty chudziutka jestes, wiec moze dlatego.

Pieleszko i Monia witamy u nas!

Brunetko ale ona placze, bo ma kolki, to jaka Ty jestes nie ma tu nic do rzeczy, wiec sie nie obwiniaj!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 20:59   #1452
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
JESTEM ZŁĄ MATKĄ

Brunetko spokojnie, ciesz się że walczy teraz a nie o 2.00 w nocy, serio mówię. Ja tak miałam wczoraj w nocy. Też to przerabiam. Do tego mam 3-latka, który ciągle coś chce : mama soczek, siku, jeść, kupe, poczytaj mi, podaj mi, chcę to i tamto. Damy radę kochana.

I nie skacz z mostu, ewentualnie weź mnie ze sobą .

Jeszcze kilka tygodni i skończą się kolki... a zacznie ząbkowanie. Ps. macierzyństwo jest przereklamowane . A teoria, że małe dzieci tylko śpią i jedzą można wsadzić między bajki (no chyba że Iza Nerolki).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:01   #1453
youyou
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za słowa pociechy, kochane jesteście!!

Carmelko mam pytanie - co możesz powiedziec o maści Sachol?
Byłam dziś z Filipem u internisty bo mojej pediatry dziś nie było i ta przepisała dla niego na te zakażone dziąsła nystatynę i tę maść sachol.
Ale w aptece farmaceutka jak dowiedziała się że to dla dziecka które ma prawie półtora roku to powiedziała że ona by tej maści nie użyła, że jest dla dzieci powyżej 3r.ż. Kupiłam to ale nie użyłam do tej pory. Poza nystatyną mam odpowiednik Tantum verde (poleciła mi w aptece) i maść cynkową.

Możesz napisać co o tym sądzisz i jak najlepiej leczyć takie zapalenie jamy ustnej u dziecka?? on ma całe dziąsła czerwone aż mu na zęby nachodzą... próbowałam mu smarować tą nystatyną ale nie wiem czy coś to podziała bo nawet nie chce buzi otwierac i nie za bardzo mogę mu tam gmerać..

Cytat:
Patik napisała, że Sara miała podyższone crp i dostała antybiotyk, na szczęście jest już lepiej i jutro powtórka badań. Jesli będzie ok to wyjdą do domu. Nie ma kiedy pójść do wc i coś zjeść bo mała na cycu wisi, a jak zabierze to płacze. Prosi o kciuki!!!!
trzymam kciuki za dziewczyny

Cytat:
to jest świetne!! mamy podobne dla Filipa i wisi sobie dumnie na ścianie, planuję też Lilce takie kupić
tylko nie wiem jak takiemu niemowlakowi się odciśnie bo my Filipa robiliśmy około 4 miesiąca i ciężko było mu rączkę docisnąc bo ta glina taka twarda od razu..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:11   #1454
aania_20
Zakorzenienie

dobry wieczór
Staram się fragmentami nadrobić caly dzień

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
mamusie
Za nic Was nie nadrobie więc tylko się pochwalę, że i mi w niedziele udało się urodzić Mała Zuza ma 54 cm. i 3100 g.
Gratulacje!!!!
Cytat:
Aaaa dzisiaj w nocy przespaliśmy od 23.30 do 4 ciurkiem
oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a czy ja wspominałam, że moje dziecko kończy dziś 3 tygodnie?
nie? no to wspominam
moje dziecko kończy dziś 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A jak dziecko reaguje na takie psikanie? Ja takich zabiegów nie lubię... brrr...
ja robię tak jak dziewczyny - woda morska do noska i za chwilę frida. Generalnie jest przy tym płacz, chyba ze ma wybitnie dobry nastrój - czyt. wyspany i najedzony pod korek, to znosi spokojnie

Cytat:
Witam
Mam pytanie: kiedy obcinałyście pierwszy raz paznokcie waszym niuniom ??? Bo mi położna kazała się narazie wstrzymać, bo same odpadną Ale jak to możliwe ????????????? Już sama nie wiem Tylko nie bijcie mnie za moje głupawe pytania:pro si:
może i odpadną, bo są cieniutkie jak papier, po prostu się odłamią...
ja obcinałam jak miał tydzień.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:11   #1455
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
brawa za nowy tc!

a jaka karuzele FP zamawialas?
taka http://allegro.pl/fisher-price-karuz...720063012.html
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ja tak samo, jak powiedziałam że wezmę kąpiel przed wyjazdem na IP to usłyszałam, że jestem nienormalna że mam sobie jaj nie robić.
Wiecznie mnie pyta, czy mam torbę spakowaną, co on ma robić będąc na IP. Okropnie, ale to okropnie sie stresuje !

Wiesz wino im starsze tym lepsze
To sie nam trafił podobny egzemplarz

Ale odkorkowane wietrzeje!! to ja już wolę być gorszym winem niż siedzieć dalej zakorkowana i nabierać wartości
Cytat:
czekamy na opis;D
Cytat:
Filip
Jej on wygląda jakby 3 miesiące juz mial
Cytat:
JESTEM ZŁĄ MATKĄ

Głupoty gadasz!! głęboki wdech, wydech, kochana nie ma załamywania się, wiesz że nie masz wpływu na kolki małej.... a im Ty będziesz bardziej nerwowa tym bardziej Ala bo to czuje.... jesteś wspaniałą mamą i dobrze o tym wiesz!

Ehhh wymoczyliśmy się z mężem 2,5godz w wannie nie długo nam się o skończy więc korzystamy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:18   #1456
youyou
Zakorzenienie

Marina, iustyna, dziubek współczuję kolek może to mało pocieszające ale pamiętajcie że to kiedyś się skończy....

Marina, Zmalowana
ale macie przystojniaków:love :
Marinko no Ty już masz co dźwigać
za szczepienia, oby mały nie miał żadnych objawów PO ....choć przy tych kolkach to pewnie nawet nie zauważysz...
Ja wezmę też 5w1, tak robiliśmy z Filipem i pneumo i rota.
Teraz przy szczepieniu Lilki będziemy robili ostatnią dawkę pneumo dla Filipa więc parę stów z kieszeni wypadnie..

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że nas dziecko raczej zbliżyło jeszcze bardziej. Stało się takim wspaniałym dopełnieniem. Dla męża staram się zawsze znaleźć czas, zawsze jak uśpię Małego to idę do męża (chwilowo przeniósł się do salonu, bo Dominik czasem śpi ze mną w łóżku i boi się żeby mu krzywdy nie zrobić)-wtedy jest czas dla nas, rozmawiamy, oglądamy filmy, przytualmy się.
Wiele czynności związanych z maluchem robimy wspólnie. Staram się żeby mąż nie czuł się "odtrącony". Mam nadzieję, że będzie tak zawsze!

[
cudownie się czyta takie posty gratuluję

Nas też dzieci bardzo zbliżyły do siebie. Tż zawsze podkreśla że urodziłam mu dwójkę cudownych dzieci, że to jest dla niego piękne, zajmuje się nimi na równi ze mną i często się mnie pyta jakim jest tatą, bo bardzo chciałby być najlepszym.. ja uważam że jest najlepszym
Zawsze mu mówię że na niego jako Ojca nie mogę złego słowa powiedzieć bo jest super tatą, mogłabym narzekać na niego jako męża ale też nie ma tragedii...

Co prawda teraz nie mamy w ogóle czasu dla siebie i życie kręci się wokół Glutków ale taki lajf, czekam aż dorosną
Stary 2011-07-28, 21:23   #1457
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
My pierwszy dzien w domu. nie mam jak was czytac a tak bym chciala gratulije i trzymam kciuki jesli powinnam.

kinga jest dosc grzeczna, triche czesto budzi sie w nocy -4razy- ale moje cycki to lubia wiec ok. w dzien spi nawet 4h. troche ja kupki i gazy mecza ale nie placze tylko sie napina i marudzi. teraz jest po pierwszej domowej kapieli.

troche logistycznie mi ciezko z dwojka ale jakos dáje rade z mezem. jest tez moja mama i gotuje, zmywa...
Ja mam jedno a pomoc mamy-nieoceniona
Kupki i gazy to bolączka naszych dzieciaczków...

Brumku nie wiem czy pamiętasz, ale u mnie było to samo Mały mi tak w brzuchu wariował, że dla mnie było to bardzo dziwne. Potrafił dokazywać cały dzień i całą noc! Też się czasem nakręcałam, ale jak widać niepotrzebnie Więc myślę, że i Ty nie masz się czym martwić. W razie gdyby jednak nie dawało Ci to spokoju wybierz się do lekarza
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:25   #1458
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
I jeszcze prośba do mam po cc: macie jakieś rady? W sumie juz dużo wiem, ale czy wszystko? Nie wiem czy nie będę miała narkozy (chciałabym uniknąć, ale nie wiem czy mi się anastazjolog będzie chciał wbijac w mój krzywy kręgosłup) - miała któraś?
Bedę wdzięczna za każdą radę
Ja mam skrzywienie kręgosłupa ale to nie było przeszkodą do znieczulenie. Trafiłam na super panią anesteziolog bo wbiła sie za pierwszym razem i nawet nic nie czułam i co najwazniejsze teraz też nic mnie nie boli a nasłuchalam się od wielu osób że przez kilka miesięcy potrafiły ich bolec plecy
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
nasz synek też czesto pierdzi
To tylko sie cieszyć trzeba bo się gazy nie zatrzymują i brzuszek nie boli. Nasz Marcel czasem puszcza takie bączki jak nie jeden dorosły
Cytat:
Eee ja obcięłam jakoś w 5-6 dobie bo Mały się drapał a te pazurki się pozadzierały i tak wisiały ponadrywane. Ale ja to w ogóle takie zabiegi po swojemu robie I nawet nie wiem czy dobrze obcinam. Bo podobno nie obcina się tak jak u dorosłego naokoło tylko na prosto
Ja jeszcze nie obcinałam, mały ma niedraapki na rączkach. Ale teraz musze obciąć bo ma długaśne już

Cytat:
Patik napisała, że Sara miała podyższone crp i dostała antybiotyk, na szczęście jest już lepiej i jutro powtórka badań. Jesli będzie ok to wyjdą do domu. Nie ma kiedy pójść do wc i coś zjeść bo mała na cycu wisi, a jak zabierze to płacze. Prosi o kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jezeli bedziesz miec znieczulenie w kregoslup to po przez 12h nie mozesz podniesc glowy - traktuj to serio inaczej czekaja Cie bole. Dlatego woda w butelce z dziubkiem, a najlepiej 2-3 to koniecznosc. Mi z kuchni szpitalnej przyslugiwala tylko woda i herbata, ale podawana w szklankach.... i wez sie tu napij na lezaco - dlatego polecam tez rurki. A pózniej... wstawanie jest ciezkie, ale nie ma co zwlekac, trzeba robic chocby kilka kroków wokół łóżka żeby się rozruszać. Im więcej chodzisz tym szybciej wracasz do siebie.
Ja podnosiłam glowe i nic mi nie było. A co do wody to Ja dostałam pół szklanki i miało mi to starczyć na cały dzień Ale nie czułam pragnienia bo ciagle mi kroplówki dawali. I potwierdzam jak juz można to trzeba chodzić choćby po kilka kroków.

Cytat:
po prawie 4 tygodniach niestety nie zagoiła mi się jeszcze rana i pobolewa a mały jak go karmię często jeszcze kopa przywali
To mi jak zdjęli szew po 6 dniach to już rana była zagojina. A Marcel też potrafi przykopać ale ja go przechytrzyłam i wkładam sobie książkę między brzuch gdzie mam rane a jego nóżki

Cytat:
CrazyMachine, Dziubek, dzięki za rady odnośnie radzenia sobie po zabiegu - a powiedzcie jak to u Was było z odwiedzinami.
Kiedy wasi mężowie mogli Was zobaczyć? Czy mogli zobaczyć dzieci od razu po narodzinach?
No i od kiedy miałyście przy sobie dzieci i czy dałyście radę się nimi zajmować, czy położne/pielęgniarki były pomocne?
U Nas na sali pooperacyjnej nie ma odwiedzin i mąż mógł przyjśc i posiedziec ze mną dopiero po 2 dniach Małego widział zaraz rano jak się urodził a ja go zobaczyłam gdzieś po 3 godzinach od porodu jak troche doszłam do siebie. Położne go przywoziły i przystawiały do cyca i zabierały na przewijanie i na noc tak samo.
Ogólnie ja po cc czułam sie dobrze, wiadomo wstanie było ciężkie i początki też bo ciagneły mnie szwy, ale jak mi je zdjęli po 6 dniach to już było super i mogłam wszystko bez problemu robić.

U Nas w końcu był ładny dzień więc zaliczyliśmy spacerek Marcel grzeczny, najedzony sobie pieknie śpi
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:27   #1459
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
CZy Wasze szkraby też tak pierdzą?? Filip tak nie prykał... a ona nawet przez sen takie bąki puszcza i do tego mega śmierdzące
moja mała słodka księżniczka
jeszcze jak A TŻ jak słyszy to się cieszy głupek "no, po tatusiu"
Cytat:
My już po wizycie.
Hania chyba sobie obrała za cel zdobycie pierwszego miejsca w kategorii największy noworodek- dzisiejsze pomiary wskazały na wagę 4300gr.
No to duuuża dziewczynka się zapowiada!
Cytat:

Cytat:
mam dość... moje dziecko miało dzis taki atak kolki że nie wiedziałam już co robić, przy okazji wymiotował 3 razy -między innymi krople na kolkę które mu podałam wyłam razem z nim, trwało to 2h i nic nie pomagało ... aż w końcu zrobił kupkę i przeszło, oczywiście zaraz potem głód mu się włączył i zjadł 90ml ale teraz umieram ze strachu że się powtórzy
oj... mam nadzieję ze to jednorazowy incydent...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
I dla Cioć 6-kilowy brzdąc ( półprzytomny po szczepieniu), resztę wrzucę w klubiku.
przystojniak

wrzuciłam fotke w klubie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 21:27   #1460
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Co prawda teraz nie mamy w ogóle czasu dla siebie i życie kręci się wokół Glutków ale taki lajf, czekam aż dorosną
My też się pocieszamy, że za jakieś 2 lata będzie fajnie. Wśród znajomych jesteśmy jedynymi którzy mają dziecko(nie mówiąc o tym, że już dwoje). Dziwne jakieś te bezdzietne towarzystwo. Trochę "wypadliśmy z obiegu", bo nie mamy takiego bezstresowego życia jak oni. Nie możemy iść ot tak sobie "na piwo", jechać na tydzień w góry czy inne przyjemności. Ale pocieszamy się, że jak oni zaczną myśleć o dzieciach, to nasze będą już odchowane.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:28   #1461
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne, chyba kupie tacie, znaczy sie dziadkowi w prezencie!

Cytat:
Carmelko mam pytanie - co możesz powiedziec o maści Sachol?..
kurcze sachol bardzoooo szczypie, jest taki mega mocny, jak ja sobie smalowałam poranione dziąsła to miałam łzy w oczach. Faktycznie działa dobrze i po chwili tez jest efekt znieczulajacy, ale pierwszy kontakt to nic przyjemnego. W sumie nie wiem czym mozna posmarować dziąsełka u takiego malucha... Płyn eludril jest rewelacyjny, ale to chyba od 6r.ż.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:29   #1462
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nas też dzieci bardzo zbliżyły do siebie. Tż zawsze podkreśla że urodziłam mu dwójkę cudownych dzieci, że to jest dla niego piękne, zajmuje się nimi na równi ze mną i często się mnie pyta jakim jest tatą, bo bardzo chciałby być najlepszym.. ja uważam że jest najlepszym
Zawsze mu mówię że na niego jako Ojca nie mogę złego słowa powiedzieć bo jest super tatą, mogłabym narzekać na niego jako męża ale też nie ma tragedii...

dla Ciebie i męża oczywiście. Tworzycie wspaniałą, szczęśliwą rodzinkę, to widać gołym okiem I jest to piękne
A to, że życie toczy się wokół dzieci- no cóż, taka to już kolej rzeczy. Życie bez dzieci byłoby nudne!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:30   #1463
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

aaaa zapomnialabym przyszła nam huśtawka, w sumie fajna i juz tz przerobił na zasilacz, a ja dokładnie wyprałam, bo przyszła taka uświniona ze hej!
dziwia mnie ludzie ktorzy wysyłaja taki towar, czyli ich dziecko bawiło sie takim syfem...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:35   #1464
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Witamy ponownie
Jak widzisz u Nas coraz ciszej mamusie zajęte swoimi szkrabami i tylko dwupaki klikają
o, nie tylko

Cytat:
Filip
słodziak
Cytat:
Ja mam jedno a pomoc mamy-nieoceniona
Oj tak.... ja mam to samo. TŻa w tygodniu nie ma, wraca na weekendy, bardzo doceniam to że mam mamę "pod ręką"...

Mały Głód śpi, więc ja też wreszcie zmykam.
Dobranoc

Stary 2011-07-28, 21:42   #1465
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ehhh wymoczyliśmy się z mężem 2,5godz w wannie nie długo nam się o skończy więc korzystamy
uch zbiję cię chyba przypomniałaś mi że też robiliśmy sobie kiedyś takie długie seanse w wannie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
My też się pocieszamy, że za jakieś 2 lata będzie fajnie. Wśród znajomych jesteśmy jedynymi którzy mają dziecko(nie mówiąc o tym, że już dwoje). Dziwne jakieś te bezdzietne towarzystwo. Trochę "wypadliśmy z obiegu", bo nie mamy takiego bezstresowego życia jak oni. Nie możemy iść ot tak sobie "na piwo", jechać na tydzień w góry czy inne przyjemności. Ale pocieszamy się, że jak oni zaczną myśleć o dzieciach, to nasze będą już odchowane.
o dokładnie u nas podobnie szczególnie jak patrzę na moje siostry które nie mają dzieci i ze swoimi narzeczonymi wiodą beztroskie życie (właśnie wrócili ze wspólnych dwutygodniowych wakacji w Chorwacji) i generalnie widzę mają zupelnie inne problemy niż my.
Ale pocieszam się że my wyjdziemy niedługo z pieluch i bedziemy mieli dzieci odchowane a one zaczną się rozmnażać..

Cytat:
dla Ciebie i męża oczywiście. Tworzycie wspaniałą, szczęśliwą rodzinkę, to widać gołym okiem I jest to piękne
A to, że życie toczy się wokół dzieci- no cóż, taka to już kolej rzeczy. Życie bez dzieci byłoby nudne!

już tak nie wychwalajmy mego męża - idealny nie jest
Stary 2011-07-28, 21:49   #1466
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brunetko mam nadzieje, ze po prostu Tymek Ci urosl i dlatego tak mocno go odczuwasz. Ty chudziutka jestes, wiec moze dlatego.
Rozumiem że to do mnie I dzięki Ci kochana za pocieszenie Też tak to sobie tłumaczę Poza tym on był wyjątkowo aktywny od kiedy tylko zaczęłam wyczuwać pierwsze ruchy, więc chyab mam po prostu zdrowe dziecko z lekkim ADHD
W książkach piszą, żeby notować te ruchy i że powinno ich być ok. 10 na godzinę. U nas 10 ruchów przypada na ... 10 sekund.

Cytat:
Brumku nie wiem czy pamiętasz, ale u mnie było to samo Mały mi tak w brzuchu wariował, że dla mnie było to bardzo dziwne. Potrafił dokazywać cały dzień i całą noc! Też się czasem nakręcałam, ale jak widać niepotrzebnie Więc myślę, że i Ty nie masz się czym martwić. W razie gdyby jednak nie dawało Ci to spokoju wybierz się do lekarza
No właśnie dziś myślała o tym, że Ty też niedużo przed porodem pisałaś, że mały szaleje I to mnie uspokaja

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A u nas na odwrót. Jesteśmy w zasadzie jedyną parą bez dzieci

Cytat:
uch zbiję cię chyba przypomniałaś mi że też robiliśmy sobie kiedyś takie długie seanse w wannie
U nas to też taki rytuał. Nie codzienny, bo nie byłby taki miły, ale dość częsty. Wczoraj mieliśmy właśnie taki wieczór w wannie
Stary 2011-07-28, 21:52   #1467
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Sweet właśnie myślałam, że mam coś gdzieś zapisane o tym specyfiku,
ale nie mam wyczytałam w internecie że to są jakieś wkładki, albo pasek jakiś tam, ale dopytuje się jeszcze tutaj bo WY bardziej wierzące jesteście

Co do R to szkoda, że tak podchodzi do tego wszystkiego
Nie lubię zapachu piwa z buzi
Dokładnie, masz taxi albo tatę.
Ja biorę jeszcze ewentualnie autobus i karetkę
choć tak jak TY mogę iść nawet piechotą !
Nawet ostatnio pisałam mojemu D, że nie raz mam tak,że wolałabym jakoś sama zajechać na IP (bez teściów) i czekać aż on dojedzie i nikogo nie informować, jakaś taka faza egoistyczna mi się włączyła...
ja w taki mrazie ma mta sama faze

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
sweet ty tez się trzymaj może po porodzie mąż wróci do normy tego ci życzę
dziekuje Ci kochaniutka

a ja siedze i mysle co robic.......
wczoraj bylam u gina na wizycie wizal wymaz na paciorka itp.
potem poszlam na ktg
a jak wrocialm do domu zobaczylam na wkladce brazowe uplawy..........
bylo ich malo ale zadzownilam na IP
i powiedzieli mi ze to moze po badaniu i zeby sie nie przejmowac .....
ale dzis bylo ich o wiele wiele wiecej
i do tego boli mne ibrzuch na dole
wiec znowu zadzwonilam na IP
i powiedzialm co sie dzieje
a oni mi znow ze jak to nie jest jaskrawa swieza krew
to sie nie przejmowac ze to pewnie od badania.........
noi nie iwem co robic bo sie martwie czy jednak jechac czy nie????? pomozcie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:53   #1468
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Rozumiem że to do mnie I dzięki Ci kochana za pocieszenie Też tak to sobie tłumaczę Poza tym on był wyjątkowo aktywny od kiedy tylko zaczęłam wyczuwać pierwsze ruchy, więc chyab mam po prostu zdrowe dziecko z lekkim ADHD
a jakie ma być skoro mamuśka też ma chyba ADHD - leniwca raczej w brzuchu nie nosisz
Stary 2011-07-28, 22:14   #1469
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ja rodziłam w szpitalu, który jest nastawiony na pomoc i obecność rodziny (ale na sali może być tylko jeden odwiedzający do pacjentki). Jak tylko mnie przywieźli z sali operacyjnej, to mąż zaraz przyszedł z malutką w tym szpitalnym wózku. Posiedział trochę i pojechał do domu na obiad i trochę odpocząć, bo był wykończony po całonocnym porodzie ze mną. Dla porządku dodam, że odwiedziny były/są w godzinach 7-22 i w tym czasie bez ograniczeń można siedzieć w pokoju pacjentki. Do małej zawołali go zaraz jak ją ze mnie wyciągnęli. Opowiadał jak ktoś tam z ekipy mnie zszywającej kazał zabrać małą na inną salę, bo tak głośno krzyczała, że oni tam nie mogli się skupić na pracy przy mnie. Ja tego nie pamiętam, bo oprócz znieczulenia w kręgosłup podali mi "głupiego jasia".
Dziecko położono mi na piersiach od razu po tym, jak mnie zawieziono na moją salę. Od razu też położna próbowała mi przystawić ją do piersi.
Personel ogólnie był na medal, wszyscy mili i uczynni. Rodziłam w nowym prywatnym szpitalu, oni tam się bardzo starają, dla nich pacjent, to klient, więc inne podejście.
Jeśli chodzi o zajmowanie się dzieckiem to w dniu cięcia oczywiście leżenie plackiem, w następnym dniu nawet nie próbowałam sama podnosić Idy - podawał mi ją mąż, w dniu kolejnym już się sama nią zajmowałam kilka godzin, ale bardzo się bałam, a później to już dawałam radę.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a ja siedze i mysle co robic.......
wczoraj bylam u gina na wizycie wizal wymaz na paciorka itp.
potem poszlam na ktg
a jak wrocialm do domu zobaczylam na wkladce brazowe uplawy..........
bylo ich malo ale zadzownilam na IP
i powiedzieli mi ze to moze po badaniu i zeby sie nie przejmowac .....
ale dzis bylo ich o wiele wiele wiecej
i do tego boli mne ibrzuch na dole
wiec znowu zadzwonilam na IP
i powiedzialm co sie dzieje
a oni mi znow ze jak to nie jest jaskrawa swieza krew
to sie nie przejmowac ze to pewnie od badania.........
noi nie iwem co robic bo sie martwie czy jednak jechac czy nie????? pomozcie
Tak jak CI powiedzieli - dopóki krew nie jest jasno czerwona to nie ma się czym martwić. To może być po badaniu, może być też szop, albo szyjka Ci się skraca powoli. U mnie było tak samo, z tym że później w końcu krew była jasnego koloru i wówczas pojechałam na IP. Okazało się, że to od skracającej się szyjki i że mam już 2 palce rozwarcia. Zostałam w szpitalu, w nocy zaczęłam rodzić.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:17   #1470
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie ma być skoro mamuśka też ma chyba ADHD - leniwca raczej w brzuchu nie nosisz
Haha A o tym nie pomyślałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości