|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
witamy sie po chwilowej nieobecności juz z Hania po tej stronie brzuszka
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Jak widzisz u Nas coraz ciszej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJEEEE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Filip
![]()
#1445 |
Zakorzenienie
|
My pierwszy dzien w domu. nie mam jak was czytac a tak bym chciala
![]() kinga jest dosc grzeczna, triche czesto budzi sie w nocy -4razy- ale moje cycki to lubia wiec ok. w dzien spi nawet 4h. troche ja kupki i gazy mecza ale nie placze tylko sie napina i marudzi. teraz jest po pierwszej domowej kapieli. troche logistycznie mi ciezko z dwojka ale jakos dáje rade z mezem. jest tez moja mama i gotuje, zmywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Rozeznanie
|
Sliczny synus
![]() Ja dzis padnieta , u nas cally dzien duchota, mam nadzieje ze popada , Bo udusic sie mozna. Wczoraj wieczorem czulam Bol w podbrzuszu tak jak @ , ale lezalam 1,5 godz I czekalam czy cos sie rozkreci, no I nic , Tz smacznie spal. A o 1 usnelam. Dzis jestem jakas nieprzytomna, na obiad mialam kalafiora , pozniej robilam gofry ![]() ![]() Moj brat jutro jedzie juz do Pl wiec dzis przychodzi na kolacje I , no I robie zapiekanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecka nie mialam przy sobie w pierwszych dobach tylko mi go na chwile przywozili i niestety nie karmiłam piersią ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Igorek i Filipek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak i jutro będzie tak okrutnie szalał, to się chyba przejadę na jakieś KTG czy coś ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
JESTEM ZŁĄ MATKĄ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam dosyć!!!!!!! Ona znowu od godziny 17 zaczęła płakać, mi już ręce opadają ![]() ![]() ![]() Pójdę chyba skoczyć z mostu !!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
Brunetko mam nadzieje, ze po prostu Tymek Ci urosl i dlatego tak mocno go odczuwasz. Ty chudziutka jestes, wiec moze dlatego.
Pieleszko i Monia witamy u nas! Brunetko ale ona placze, bo ma kolki, to jaka Ty jestes nie ma tu nic do rzeczy, wiec sie nie obwiniaj! |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nie skacz z mostu, ewentualnie weź mnie ze sobą ![]() Jeszcze kilka tygodni i skończą się kolki... a zacznie ząbkowanie. Ps. macierzyństwo jest przereklamowane ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za słowa pociechy, kochane jesteście!!
![]() ![]() Carmelko mam pytanie - co możesz powiedziec o maści Sachol? Byłam dziś z Filipem u internisty bo mojej pediatry dziś nie było i ta przepisała dla niego na te zakażone dziąsła nystatynę i tę maść sachol. Ale w aptece farmaceutka jak dowiedziała się że to dla dziecka które ma prawie półtora roku to powiedziała że ona by tej maści nie użyła, że jest dla dzieci powyżej 3r.ż. ![]() Możesz napisać co o tym sądzisz i jak najlepiej leczyć takie zapalenie jamy ustnej u dziecka?? on ma całe dziąsła czerwone aż mu na zęby nachodzą... próbowałam mu smarować tą nystatyną ale nie wiem czy coś to podziała bo nawet nie chce buzi otwierac i nie za bardzo mogę mu tam gmerać.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tylko nie wiem jak takiemu niemowlakowi się odciśnie bo my Filipa robiliśmy około 4 miesiąca i ciężko było mu rączkę docisnąc bo ta glina taka twarda od razu..
![]() |
#1454 | ||||
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() Staram się fragmentami nadrobić caly dzień ![]() Cytat:
oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja obcinałam jak miał tydzień.
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |||
Zakorzenienie
|
taka http://allegro.pl/fisher-price-karuz...720063012.html
![]() Cytat:
![]() Ale odkorkowane wietrzeje!! to ja już wolę być gorszym winem niż siedzieć dalej zakorkowana i nabierać wartości ![]() ![]() Cytat:
![]() Jej on wygląda jakby 3 miesiące juz mial ![]() Cytat:
![]() Ehhh wymoczyliśmy się z mężem 2,5godz w wannie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Marina, iustyna, dziubek współczuję kolek
![]() ![]() Marina, Zmalowana ale macie przystojniaków ![]() Marinko no Ty już masz co dźwigać ![]() ![]() ![]() Ja wezmę też 5w1, tak robiliśmy z Filipem i pneumo i rota. Teraz przy szczepieniu Lilki będziemy robili ostatnią dawkę pneumo dla Filipa więc parę stów z kieszeni wypadnie.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Nas też dzieci bardzo zbliżyły do siebie. Tż zawsze podkreśla że urodziłam mu dwójkę cudownych dzieci, że to jest dla niego piękne, zajmuje się nimi na równi ze mną i często się mnie pyta jakim jest tatą, bo bardzo chciałby być najlepszym.. ![]() ![]() Zawsze mu mówię że na niego jako Ojca nie mogę złego słowa powiedzieć bo jest super tatą, mogłabym narzekać na niego jako męża ale też nie ma tragedii... ![]() Co prawda teraz nie mamy w ogóle czasu dla siebie i życie kręci się wokół Glutków ale taki lajf, czekam aż dorosną ![]()
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupki i gazy to bolączka naszych dzieciaczków... Brumku nie wiem czy pamiętasz, ale u mnie było to samo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
To tylko sie cieszyć trzeba bo się gazy nie zatrzymują i brzuszek nie boli. Nasz Marcel czasem puszcza takie bączki jak nie jeden dorosły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie ja po cc czułam sie dobrze, wiadomo wstanie było ciężkie i początki też bo ciagneły mnie szwy, ale jak mi je zdjęli po 6 dniach to już było super i mogłam wszystko bez problemu robić. U Nas w końcu był ładny dzień więc zaliczyliśmy spacerek ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrzuciłam fotke w klubie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze sachol bardzoooo szczypie, jest taki mega mocny, jak ja sobie smalowałam poranione dziąsła to miałam łzy w oczach. Faktycznie działa dobrze i po chwili tez jest efekt znieczulajacy, ale pierwszy kontakt to nic przyjemnego. W sumie nie wiem czym mozna posmarować dziąsełka u takiego malucha... Płyn eludril jest rewelacyjny, ale to chyba od 6r.ż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to, że życie toczy się wokół dzieci- no cóż, taka to już kolej rzeczy. Życie bez dzieci byłoby nudne! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
aaaa zapomnialabym przyszła nam huśtawka, w sumie fajna i juz tz przerobił na zasilacz, a ja dokładnie wyprałam, bo przyszła taka uświniona ze hej!
dziwia mnie ludzie ktorzy wysyłaja taki towar, czyli ich dziecko bawiło sie takim syfem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodziak ![]() Oj tak.... ja mam to samo. TŻa w tygodniu nie ma, wraca na weekendy, bardzo doceniam to że mam mamę "pod ręką"... ![]() Mały Głód śpi, więc ja też wreszcie zmykam. Dobranoc
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale pocieszam się że my wyjdziemy niedługo z pieluch i bedziemy mieli dzieci odchowane a one zaczną się rozmnażać.. ![]() Cytat:
![]() już tak nie wychwalajmy mego męża - idealny nie jest ![]()
![]() |
#1466 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W książkach piszą, żeby notować te ruchy i że powinno ich być ok. 10 na godzinę. U nas 10 ruchów przypada na ... 10 sekund. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1467 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja siedze i mysle co robic....... wczoraj bylam u gina na wizycie wizal wymaz na paciorka itp. potem poszlam na ktg a jak wrocialm do domu zobaczylam na wkladce brazowe uplawy.......... bylo ich malo ale zadzownilam na IP i powiedzieli mi ze to moze po badaniu i zeby sie nie przejmowac ..... ale dzis bylo ich o wiele wiele wiecej i do tego boli mne ibrzuch na dole wiec znowu zadzwonilam na IP i powiedzialm co sie dzieje a oni mi znow ze jak to nie jest jaskrawa swieza krew to sie nie przejmowac ze to pewnie od badania......... ![]() noi nie iwem co robic bo sie martwie czy jednak jechac czy nie????? pomozcie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1469 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko położono mi na piersiach od razu po tym, jak mnie zawieziono na moją salę. Od razu też położna próbowała mi przystawić ją do piersi. Personel ogólnie był na medal, wszyscy mili i uczynni. Rodziłam w nowym prywatnym szpitalu, oni tam się bardzo starają, dla nich pacjent, to klient, więc inne podejście. Jeśli chodzi o zajmowanie się dzieckiem to w dniu cięcia oczywiście leżenie plackiem, w następnym dniu nawet nie próbowałam sama podnosić Idy - podawał mi ją mąż, w dniu kolejnym już się sama nią zajmowałam kilka godzin, ale bardzo się bałam, a później to już dawałam radę. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.