|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
A gdzie małgosiaM z obniżonym brzuszkiem
? Przeoczyłam dzisiaj ? Trzeba jej pilnować bo możliwe że to ona cyknie pierwszym klockiem domino ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Aa widzę, była więc nic nie rusza ![]()
|
|
|
|
#4052 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() dotarłam. dziś mam dobry samopoczuciowo dzień . może te bóle mnie odpuściły w końcu w pracy ok, potem jeszcze byłam chwilę w paru sklepach..poplotkowałam z bratem na skype.. no i jestem... jeszcze mnie tylko czeka prasowanie pieluch,prześcieradeł kocyków itd... ale zebrać się nie mogę.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pewnie się przyda ![]() Cytat:
może ostrożniej tylko z mocno pieczonym czy gazowanym..ale ogólnie to chce jeść jak najnormalniej Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja też pogodę mieliśmy idealną.... Cytat:
hahahahaha padłam powcinało mi widzę posty... buuuu.... no ale chociaż dla siebie nadrobiłam i będę już na bieżąco. może jakaś chętna do prasowania ??? acelinka...a to nie jutro startujemy w 36 ??? ![]() ![]() : mdleje:
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-29 o 17:15 |
|||||||
|
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4054 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. A jak nie - to trudno, są przecież jeszcze jakieś diety, to nie jest najważniejsze. Tak długo walczyliśmy o nasz cud, że tylko ON się liczy.Cytat:
, chłop pytał, czy na głowę upadłam. A poszłam spać przed 1 w nocy. Ale od rana byłam zaganiana, od 6 rano oglądałam efekty naszych remontów. ![]() Wztrzymam się do poniedziałku, do wizyty, zobaczę co powie lekarz. Bez niego nie chcę brać leków. A teraz znów mnie pali - żywy ogień Cytat:
Cytat:
Cytat:
Danika mam bardzo często afty, płuczę je corsodylem. Pomaga w zasadzie od ręki - najszybciej. I daje dużą ulgę w bólu. Cytat:
. Mój małż zadowala się prawie 2 tydzień obiadem zamówionym i żyje. I mam go w nosie, on się zresztą wcale tym nie przejmuje.Dzisiaj miałam pracowity dzień, rano zaliczyłam ryneczek, zakupiłam sobie 2 koszule do szpitala i mam już komplet. Nie kupiłam klapek bo nie było. Potem wybierałam tynki, kolory - został nam do pomalowania tylko przedpokój. Ostatecznie dotarłam do domu z tak opuchniętymi stopami, że ciężko znaleźć kostkę, masakra . Pali mnie zgaga do tego.Jedyne szczęście, że odebrane wyniki krwi i moczu mam dobre! Ot tak pomarudziłam. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Lulla - piękne miejsce na ślub .
|
|
|
#4055 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja tez skorzystam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie przemeczaj sie i obiadem sie nie martwA ja kochane wrociłam dzis od fryza z nową dawka energi, taka lzejsza i swieżutka, tego mi było trzeba ![]() TZ teraz na meczu, jakis sparing gra. a wieczorkiem idziemy do pubu, bo znajomy bedzie swoja muze miksować wiec troszke sie odchamie i jakis soczek łykne![]() Co do imion to sie nie przejmujcie. Ja dla mojego przygłuchego dziadka musiałam 5 razy powtarzać, że mały bedzie miał na imię Fabian, a i tak chyba nie zakumał ![]() Najważniejsze, że dla nas sie podobają i tyle...nie ma co sie przejmowac glupimi komentarzami
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie. Na wszystkich kartkach jest napisane że 3 koszule. Ile w końcu kupujecie? Bo ja myślałam, że 2 wystarczą.
|
|
|
|
#4057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale brawo za wyniki
|
|
#4058 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Mi też czasem puchło, ale nigdy aż tak.
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio miałam dziwne zjawisko: (upałów brak, nie puchnę), tż wraca z pracy ok 3 w nocy więc się budzę na siku i odkryłam, że mam niemożliwie spuchnięte stopy i dłonie a rano znowu było ok, bez opuchlizny![]() Cotka ja mam w sumie 3 koszule: 1 do porodu - do wyrzucenia potem i dwie do karmienia
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
Ja zauważyłam, że jak tylko zaczyna być gorąco i się nałażę jak wariat to już kostek nie zobaczę. Ale ogólnie prawie cały czas są napuchnięte raz więcej, raz mniej
|
#4061 |
|
kosmitka
|
Z tą opuchlizną chyba będziemy się męczyć do końca, niestety.
Mam pytanie - czy kupowała któraś termometr bezdotykowy, taki na podczerwień czy jakoś tak - na allegro? Bo chcę zamówić, a nie wiem który.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edit: 1 do porodu, 1 na czas pobytu w szpitalu, a potem w domu do karmienia to wiadomo, w czym mi będzie wygodniej.
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-07-29 o 17:33 |
||
|
|
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia- za jedną tyle ? Kurcze a u mnie kolejny problem- klapki. Pod prysznic wezmę japonki, ale tak po oddziale to przydałyby się takie chyba normalne, żeby w razie czego w skarpetce czy coś... Jeny ale mamdylematy ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
nie to żebym tęskniła Ja kupuję, ale w aptece, więc w sumie jeszcze nie wiem jaki. Cytat:
i to też za pozwoleniem. Ja zamawiam na all raczej te koszule, więc chyba zamówię tę jedną więcej, bo później tż by nie wiedział gdzie kupować pewnie- sama w sumie nie wiem, tylko na targu niedzielnym widziałam
|
|||
|
|
|
#4064 |
|
kosmitka
|
Cotka, dałam 45 zł za 2, jedna była za 20 zł, a druga za 25 zł. Na jakiś czas na początek karmienia wystarczą. Fajna gatunkowo bawełna, do kolana, z allegro może wyszłoby minimalnie taniej, ale nie miałabym pewności dokąd sięga i jaka jest w dotyku. A raz już zamówiłam z muzzy i dla mnie są beznadziejne.
Pod prysznic chcę plastikowe japonki. A do chodzenia po oddziale normalne albo kapcie, albo zwykłe klapki. Dzisiaj były japonki po 10 zł ale z materiałem, a pod prysznic chyba lepsze z pełnego plastiku.l
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małgosia, powiedz jaka moda klapkowa na położniczym/patologii panuje ?A co do koszul to ja się nie dziwię że kupowałaś normalnie a nie przez all skoro takie ceny. U mnie za takie szare z żyrafką - które są na all po 19 zł - chcą 30-43 zł - yyy
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Rozeznanie
|
KOCHANE POWIEDŹCIE MARTWIĆ SIĘ?
![]() AMELA JUŻ NORMALNIE CODZIENNIE DOŚĆ MOCNO FIKA... A DZIŚ B. MAŁO I B. DELIKATNIE TEŻ MACIE CZASEM TAKIE DNI??? REAGUJE NA ZACZEPKI - NIE OD RAZU ALE REAGUJE - LEKKO MNIE MUŚNIE. W OGÓLE MUSZĘ RĘKĘ MIEĆ PRZYŁOŻONĄ DO BRZUSZKA, ŻEBY JĄ POCZUĆ
|
|
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupiłam jedne, takie gumowe jak na basen w ccc, mogę iść i pod prysznic i potem po sali chodzić ![]() A herbatników przy porodzie jeść nie będę żeby nie było
|
|||
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko czasami też odpoczywa, mniej się rusza, więcej śpi. Niepokoić Cię powinno Cię to gdyby się nie ruszała, albo przez 2 dni tak mega słabo. Zjedz coś słodkiego, poleż , może się uaktywni- tym bardziej, że wieczorem dzieci przeważnie fikają ;p
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
- jedna taka rozpinane po bokach a druga na środkuA co polecały zamiast zwykłych kapci? Klapki??
|
|
|
#4070 | ||
|
Zakorzenienie
|
no chyba też najwyższa pora
![]() Cytat:
![]() brawo za dobre wyniki! na puchnięcie nic nie poradzę, bo sama się zmagam od dawna. Ostatnio było super, bo chłodno, ale dziś juz troszkę cieplej i słonko to moje stópki zmieniają się w stopiska ![]() Caltea odpoczywaj i uważaj na siebie Lulla super miejscówa na ślub! ![]() Cytat:
A tak w ogóle to aż tak bardzo się spaceruje po tym oddziale? Gdzie Wy chcecie chodzić? ![]() Bo tak sobie myśle, że skoro u mnie wypuszczają po 2 dobach (przy SN) to się chyba nie nachodzę za dużo zresztą nawet nie wiem gdzie bym miała iść??Dziecko będzie ze mną, mąż jak przyjedzie też....zapowiedzieli się nam znajomi na wieczór, że wpadną. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej jakoś nie mam ochoty na towarzystwo
|
|
#4071 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęte ![]() bo suwaczek pokazuje skończone tygodnie, a 36 rozpoczęty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój gin w sierpniu jedzie gdzieś na urlop, znająć moje szczęście to akurat wtedy się rozpakuje ![]() Cytat:
przyn ajmniej tak słyszałam ja też już mam herbatniki i biszkopty i wode z dziubkiem też ![]() no właśnie, wg @ to mi zawssze w piątek nalicza kolejny tydzień, wg terminu to w sobote, ale myśle ze mi gin po prostu policzył skończone 40 tygodni i nastepnego dnia poród dlatego tak Cytat:
ha, w końcu ciuszki niuni są tam gdzie mają być - tzn. w szafie z tej radości postanowiłam zrobić fote i się Wam pochwalić ![]() (wiem jestem gupol |
||||||
|
|
|
#4072 |
|
kosmitka
|
Z mojej przewidzianej do porodu nie da się wyjąć cycka, nie pomyślałam o tym. Muszę przymierzyć, ale raczej się nie da.
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę mojemu tż pokazać to zdjęcie koniecznie - bo ciągle uważa, że mam dużo A swoją drogą pięknie poukładane
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W szpitalu gdzie rodziła moja koleżanka, położna mówiła żeby zabrac czekoladę bo dodaje energii i szybko się wchłania czy coś ![]() A klapki to wezmę takie normalne wsuwane kapcie
|
|
#4075 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Aj gdzie ja nie byłam . Polowałam jeszcze na maliny lub jagody, ale nigdzie nie było. Myślałam, że sprzedają na ryneczku, ale niestety - z owoców dostępne były tylko śliwki.Cytat:
. Nawet pieluszki tam widzę.![]() Montują nam sypialnię!!
|
|
|
#4076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4077 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Aha i polecono mi kupić najzwyklejszy szlafrok, nie brać tego z domu - bo właśnie często i tak potem ląduje na śmieciach. Jeśli znajdę u nas taki za 20-25 zł to chyba też kupię i będę miała w nosie, jak się zniszczy.
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dużo tego.U mnie w sumie też dużo, już sama nie wiem co robić, bo 3 szafki w komodzie to mało. Poza tym pralkę wynosimy z łazienki na 3 dni i nie zrobię prania maluszkowego tak jak bym chciała- tylko pewnie za tydzień |
|
|
|
|
#4079 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok. 19:30 pojechaliśmy na IP, tam miałam ktg, usg i badanie na fotelu. i co? Kacper zaczął brykać właśnie na badaniu. także pewnie na IP pomyśleli, że ściemniam albo panikuję. dostałam kropłowkę z nospy, a na wynos receptę na nospę forte i scopolan. i od tego ktg pory Kacper szaleje tak, jak wcześniej. złośliwiec! ![]() morał: spokojnie, na pewno taki leniuszkowy dzień ma Twoja malutka! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

? Przeoczyłam dzisiaj
bo możliwe że to ona cyknie pierwszym klockiem domino 

buuuu.... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
na pewno po porodzie szybko zrzucisz i będziesz super laska
, chłop pytał, czy na głowę upadłam. A poszłam spać przed 1 w nocy. Ale od rana byłam zaganiana, od 6 rano oglądałam efekty naszych remontów.
mam 39 stopni gorączki, dreszcze i sama nie wiem co mam z sobą zrobić. zastanawiam się tylko czeym i kiedy się mogłam zarazić
.

nie przemeczaj sie i obiadem sie nie martw
a rano znowu było ok, bez opuchlizny