Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 13:40   #3091
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
więc nadal nie wiem ...
bo zasnęła przy cycku
może za często ją karmię ????
swoją drogą czasem po 3h się rzuca na cycka jakby z rok nie widziała
też mi to przyszło do głowy, że może za często przystawiam i trochę odpuściłam ale czasem robię to żeby nie mieć kamieni i troszkę go zmuszam.

ddaaiisyy pół roku może być w zamrażarce

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-29 o 13:41
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:49   #3092
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile można zamrożone mleko trzymać w zamrażalce ?
Mam z 01oraz 02 lipca.. w poniedziałek czyli 01.08 musze do ortopedy, myślicie, że może mąż podać Malutkiej to mleczko, które już miesiąc stoi ?
Myślę, że możesz. Czytałam gdzieś, że właśnie miesiąc można trzymać?
Tzn. ogólnie można dłużej, bo zamrożone się nie psuje, tylko mleko zmienia się, jak dziecko rośnie i po 2-3 m-cach już możenie zaspokajać potrzeb maluszka.

Coś takiego jeszcze znalazłam:
zamrażalnik wewnątrz lodówki -100C - 2 tygodnie
zamrażarko-lodówka -140C - 3 miesiące
zamrażarka -180C - 6-12 miesięcy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:55   #3093
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agnieszka_pe, no biały jeleń na pewno myslę nie zaszkodzi a może pomoże.. trzymam kciuki ! Tez strasznie z piatki sie ciesze Dziś znów 0,5kg mniej
ale super, ze Domi tak ładnie pojadł !!
To się nadzwigałaś słodkiego ciężaru Dobrze, że Domi, jeszcze nie waży aż tak bardzo dużo

Agnieszka.M; o kurde.. zapalenie ucha...
Współczuję ! To jest ból masakryczny Uważaj na siebie, bo wiem, że to lubi wracać.. a z kolanem już całkiem oki ?

cucciola, no to koniecznie daj znać jak z wagą. Gabrysia w drugim miesiącu już tak baardzo nie przybrała tzn mało też nie, ale w pierwszym więcej.
Cuuudnie, że wszystko się stabilizuje !

agus, Ty to siama oczywiście wszystko przygotowywałaś? Ale pyszności

Kiara, masakra z tym dachem
Dlaczego Wam go nie zabezpieczyli ??

matall... kiedy Ty znajdziesz sposób na tego Edzika.. nooo OBy teraz się udało !

amarcia, mamaoptymistka naturalne loki oczywiście ! SUPER są Chciałabym mieć układające się włoski - niestety mam proste druty.
Mnie się jakoś loczki skojarzyły z trwałą mokra włoszka hihi

amarcia, dziś Twoja Karolinka 8 tydzień prawda? Bo Gabrysia 9 świętuje

Paulizia, Gabi też z reguły o tej godzinie kładę średnio 22-23..
Kochana, najważniejsze, ze Antoś zasypia - liczy się osiągnięty efekt
Trzymam kciuki za dietkę !

Lolcia, hellooo ! Brakuje tu Twojej koniczynki ! Fajnie, że pamiętasz o nas! za chrzest, oby pogoda dopisała !!

MoniaK, toć to musi być niebo w gębie, cio ?

anulka, oby zawsze już Zosia dostarczała Ci takiego humorku ! To mammi jednak będzie? Bo cosik wspominałaś, że tatuś gorzej się czuje? Super by było gdyby mogła przyjechać no i gratulacje dla nowej umiejętności Zosieńki ! Musisz teraz uważać co wokół Malutkiej leży

andziotka, a co z włosami robić będziesz? Ja dziś na 16.oo się zapisałam ale sama nie wiem co chcę.. obciełabym ale nie wiem jak
To Ci małż dogadał
no oczywiscie
Stary 2011-07-29, 13:55   #3094
anula_81
Zakorzenienie

Zosia dzisiaj kochana. drzemka byla jak zawsze rano 40 minut, potem zabawa i nie plakala ze chciala jesc, ale troche pomarudzila, wiec przystawilam ja do UU bo juz bylo 3 godziny od ostatniego jedzenia i pojadla 8 minut i wycie i poszla kupka, wiec zmienilysmy pieluszke, pobawilysmy sie i pomyslalam, ze moze dalej zje, ale 2 minuty, drugiej U nie chciala w ogole i zaczela wyc totalnie, zaraz potem znowu kupka i spokoj i zabawa na calego na przewijaku i na matce i teraz spi standardowo, kurcze ja nie wiem..moze ona glodna nie jest? a przeciez musi sie najadac skoro w nocy zrobila sobie przerwe 6 godzinaa, a potem 2x4 godzinna?

daisy no ogolnie jest aniolek na codzien i powiem ci mam wyrzuty sumienia ze wczoraj tak na nia narzekalam, teraz mi wstyd....
no musze uwazac, plus wszystko jest oslinione, sukienki, kolderka, zabawki, wszystko totalnie, lacznie z moimi bluzkami i ramionami, a mama jednak napisala, ze przyjedzie!! Moj tata ma wiecie zoltaczke typu C i jest podczas kolejnego elczenia wiec czuje sie fatalnie, ale mamcia na 5 dni przyleci!!

andziotku zazdroszcze fryzjera! ja juz mam takie krotkie wlosy ze chyba nic sie nie da z nimi zrobic i mam takie pragnienei troche zapuscic...ale jak to bedzie w praktyce...
co do jedzenia ja wlasnie tez nie mam pojecia, moze one nie sa gloden?? Zoska w nocy jak je po 6 godzinach to bez rzucania, wieczorem byla zmeczona i glodna po kapieli i tez bez rzucania, a teraz ja karmilam bo byla marudna, ale widocznie moze nie glodna, to na sile zjadla 8 minut z jednej U...
no pojecia nie mam..
ostatnio mala w ogole je rzadziej 6-7 razy a wczesniej kolo 8-miu na dobe, moze po prostu efektywniej je? i nie potrzebuje jesc tak dlugo?
sama nie wiem
ale to ze sie rzuca to nic, ale ona placze tak nagle rzuca cyca i placze potem nie da jej sie odbic, ale jak ja potem poloze na matce itp to spokojna i usmiechy strzela. pojecia nie mam, nie wiem jak dlugo jeszcze to wytrzymam...

Paulizia nie leca...leca jak sie karmi, to przeczytalam ze organizm ma 4-5 kilo nadwagi zeby miec energie do karmienia..i moj ciagle ma..juz mialam tylko3 a teraz znowu 4..grrr!co do zasypiania to niestety nie pomoge, bo moja zoska od poczatku wieczorem zasypia slicznie sama, raz szybciej raz wolniej ale z reguly bez wielkich cyrkow...

my mielismy isc na spacer ale szla burza i teraz Zoska spi..a burza przeszla bokiem i upal jest...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:00   #3095
Paulizia
Wtajemniczenie

ide cos 'przedwsiezic, bo wszyscy przeciez cos przedwsieziwuja'
Stary 2011-07-29, 14:05   #3096
MoniaK
Zakorzenienie

Z tym karmieniem to u nas jest tak, że Tymuś teraz rzeczywiście krócej je. W porównaniu z tym co było na początku to jest niebo i ziemia, bo w pierwszym miesiącu potrafił siedzieć przy piersi ok godziny (jednak na pewno nie było to ciągłe efektywne ssanie). Teraz pije mniej więcej 5-10 minut, czasami dłużej jak jest mocno głodny. Przerwy między karmieniami to ok 2 godziny ale zdarza się też częściej. Chciałabym aby on dłużej jadł i bardziej się najadał ale nie wiem jak to zrobić

Anula, ale chodzi o 4 kg nadwagi w porównaniu do wagi wyjściowej czy generalnie nadwagi bo to różnica
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:18   #3097
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
spice, a zmieniasz Hani pieluszkę w międzyczasie, zanim się obudzi? Gabrysia wprawdzie tak długo nie śpi jak Twoje Słonko, ale dziś gdy o 4,30 (śpiąc od ok 22) się obudziła mokra była totalnie pielucha... jednak nie chce mi się przecież budzika ustawiać na przebieranie..
Nie, nie przebieram Jej w nocy U Hani jest tak,że w ciągu dnia duużo sika i są ciężkie pieluchy, a po nocy przeważnie jest tylko lekko osiusiana pieluszka, jakby jedno siusiu. Czasem zdarzy się osiurana mocno,ale przecież nie będę Jej w nocy budzić na przebieranie pieluchy. Ja bym się wściekła jakby mnie ktoś w nocy budził żebym poszła siku Jakby Jej było bardzo mokro i by Jej to przeszkadzało, to myślę,że sama by się obudziła i domagała zmiany pieluchy, także nie martw się i nie ustawiaj budzika żeby Gabika przebrać

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:31   #3098
ania2631
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY
LOLUS- JA dawałam mojej Ali kropeliki Bigaia.. Po 5 kropelek dziennie przez 4 tygodnie.

paulizia- wytrwałosci..Ja tez na diecie ale nie oficjalnie

U nas nocka super,Ala poszła spac o 22.00.Pierwsza pobudka o 3:30 i o 6:30......

Przeglad podwozia zaliczonyWszystk o ok,tylko kazał robic gimnastyke aby wszystko wróciło na swoje miejsce....Przyz wolenie na barabara dostalismy..Jesli karmie piersia to w ciagu trzech miesiecy nie zajde w ciaze-wole nie ryzykowac..Dał mi jeszcze jakies czopki na oczyszczenie...

Pogoda jak zwykle do

P.S.Dziewczynki prosimy o głosy

http://www.bobovita.pl/galeria/69428

Z góry dziekujemy

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2011-07-29 o 14:44
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:50   #3099
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziotka, no ja też mam wenę na krótko, bardzo podoba mi się fryzura agnieszki_pe i nawet kiedyś taką miałam... no i nie wiem co zrobić A jak karmisz Gabrynię po 3h to rozumiem, że Malutka się tego domaga?

Dziewczyny, ile można zamrożone mleko trzymać w zamrażalce ?
Mam z 01oraz 02 lipca.. w poniedziałek czyli 01.08 musze do ortopedy, myślicie, że może mąż podać Malutkiej to mleczko, które już miesiąc stoi ?
no właśnie ja nie czekam do momentu jak będzie wrzeszczeć z głodu, jak widzę że się niecierpliwi i szuka suta to daję, staram się zeby to nie było częściej niż co 3h, mamy już system opracowany i czasem daje bo pora na jedzenie ...

co do mleka to ja mam jeszcze z czerwca mleko w zamrażalce i chyba z końca maja też ...

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ostatnio mala w ogole je rzadziej 6-7 razy a wczesniej kolo 8-miu na dobe, moze po prostu efektywniej je? i nie potrzebuje jesc tak dlugo?
sama nie wiem
ale to ze sie rzuca to nic, ale ona placze tak nagle rzuca cyca i placze potem nie da jej sie odbic, ale jak ja potem poloze na matce itp to spokojna i usmiechy strzela. pojecia nie mam, nie wiem jak dlugo jeszcze to wytrzymam...
moja też wierzga przy cycu, a jak odłożę to się zaraz zaciesza

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Z tym karmieniem to u nas jest tak, że Tymuś teraz rzeczywiście krócej je. W porównaniu z tym co było na początku to jest niebo i ziemia, bo w pierwszym miesiącu potrafił siedzieć przy piersi ok godziny (jednak na pewno nie było to ciągłe efektywne ssanie). Teraz pije mniej więcej 5-10 minut, czasami dłużej jak jest mocno głodny. Przerwy między karmieniami to ok 2 godziny ale zdarza się też częściej. Chciałabym aby on dłużej jadł i bardziej się najadał ale nie wiem jak to zrobić
no właśnie moja też ostatnio z 5min je spokojnie i się zastanawiam czy może się tym najeść ...
bo właśnie jak przystawiać później to niby je ale wierzga
choć jak czasem sobie odpuszczę i jej nie zmuszam skoro wierzga to szybciej głodnieje i nie wytrzymuje tych 3h

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Nie, nie przebieram Jej w nocy U Hani jest tak,że w ciągu dnia duużo sika i są ciężkie pieluchy, a po nocy przeważnie jest tylko lekko osiusiana pieluszka, jakby jedno siusiu. Czasem zdarzy się osiurana mocno,ale przecież nie będę Jej w nocy budzić na przebieranie pieluchy. Ja bym się wściekła jakby mnie ktoś w nocy budził żebym poszła siku Jakby Jej było bardzo mokro i by Jej to przeszkadzało, to myślę,że sama by się obudziła i domagała zmiany pieluchy, także nie martw się i nie ustawiaj budzika żeby Gabika przebrać
u nas też jest jakoś dziwnie z tą pieluchą, jak wstaje o tej 3 to pielucha ciut posikana tylko (a to po 6-7h), a jak rano przebieram to ciężka jak worek cementu .... tak jakby sikała dopiro w drugiej połowie nocy

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-29 o 14:53
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:03   #3100
matallewar
Zakorzenienie

Ja już nie wiem, o co kaman.

Zjadł 2 razy UU spokojnie. Za drugim razem zasnął przy UU
Chyba nigdy nie ogarnę własnego syna

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-29, 15:10   #3101
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kurcze, wyczułam, ze Gabcia ma nawet 2 węzełki powiekszone delikatnie (po tej samej stronie)
Wasze dzidziusie nie miały takich problemów po szczepionkach, prawda?
Osiwieję

ania2631 głos oddany

spice, andziotka
- dziękuję

anulka, super, że mami jednak będzie! To nieocenione wsparcie Przynajmniej nie odczujesz tak baaardzo absencji TŻ

matall, nooo może będzie już dobrze ? Własnie też kojarzyłam, że gdzieś czytałam o tych stopniach w zamrażalce i moja jest na -18 ustawiona... no nic, musi Malutka dostać z 01 lipca (no chyba, że udoję w poniedziałek...) Dzięki za cynk

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:17   #3102
ania2631
Wtajemniczenie

Moja mała tez zasypia
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem, o co kaman.

Zjadł 2 razy UU spokojnie. Za drugim razem zasnął przy UU
Chyba nigdy nie ogarnę własnego syna
Moja mała tez czesto zasypia przy UU
Dziekujemy za głosy
Stary 2011-07-29, 15:36   #3103
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Moja mała tez zasypia
Moja mała tez czesto zasypia przy UU
Dziekujemy za głosy
No ja wiem, że dzieci tak mają, ale jak Edzik się rzuca, to raczej mu daleko do zasypiania...

Właśnie obudziły go bąki... Których nie robił już kilka dni...
Idę.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-29, 16:17   #3104
spice1985
Zadomowienie

Jak mnie wkurza, gdy ktoś zada pyt na forum, a wszyscy zaczynają go oceniać: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=547973

A twierdzenie przez co niektóre osoby, że po cc dziecko może być niedorozwinięte, to już szczyt szczytów.

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-29, 16:22   #3105
andziot
Zakorzenienie

dziś chyba dzień dobroci dla mam ---> też mam drugie karmienie spokojne

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 16:27   #3106
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mnie wkurza, gdy ktoś zada pyt na forum, a wszyscy zaczynają go oceniać: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=547973

A twierdzenie przez co niektóre osoby, że po cc dziecko może być niedorozwinięte, to już szczyt szczytów.
Chcąc nie chcąc jak ktoś zarzuca na forum jakiś temat (a to dość kontrowersyjny temat) to musi się liczyć z tym, iż dyskusja się wywiąże. Tego się nie uniknie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 16:40   #3107
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Chcąc nie chcąc jak ktoś zarzuca na forum jakiś temat (a to dość kontrowersyjny temat) to musi się liczyć z tym, iż dyskusja się wywiąże. Tego się nie uniknie
no tak, ale oczywiście matki polki górą

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-29, 17:03   #3108
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Na noc mm, żeby spał dłużej niż 1,5h, bo po UU się tak rzuca, że spać nie może.
Edzik wierzga w 99%, tzn. jak jest bardzo wygłodzony (nie je 3,5h), to czasem zje spokojnie.
Mleka mam sporo, a zamierzam odciągać wieczorem na poranne jedzenie (liczę na to, że w nocy przejdzie UU) i zawsze jedno karmienie do przodu (w razie czego dostanie jeszcze z raz, dwa mm).
matal chciałam powiedzieć że podziwiam Cię z głebvi serca ze Ty dalej karmisz piersią. jestes twardzielką. wiekszość by sie złamała i podawała mm. ja sobie nie wyobrazam ze sebek by mi sie za każzdym razem rzucał przy cycu. czasem to robi i mam nerwy
także wielki szacun...
Edzik to złote dziecko ale daje Ci w dupe konkretnie prawda??

daisunia kochana nie spałąm juz
ale Twoja Gabi rewelacyjnie śpi zazdroszczze

ja własnie usypiam Sebe bujajac kapciem, ale stradznie sie sprzeciwia
dzis generalnie dzień porządków.
ribie porzadek w komodzie sebka bo miesci sie juz tylko w ciuchy na 68
potem spacerek
i jestem wykonczona
zrobiłam galaretke poziomkową z brszoskwiniami
matko ja nigdy nie schudne... objadam sie niepotrzebnie i nie cwicze
motywacji zero
Stary 2011-07-29, 17:10   #3109
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
matal chciałam powiedzieć że podziwiam Cię z głebvi serca ze Ty dalej karmisz piersią. jestes twardzielką. wiekszość by sie złamała i podawała mm. ja sobie nie wyobrazam ze sebek by mi sie za każzdym razem rzucał przy cycu. czasem to robi i mam nerwy
także wielki szacun...

daisunia kochana nie spałąm juz
ale Twoja Gabi rewelacyjnie śpi zazdroszczze

ja własnie usypiam Sebe bujajac kapciem, ale stradznie sie sprzeciwia
dzis generalnie dzień porządków.
ribie porzadek w komodzie sebka bo miesci sie juz tylko w ciuchy na 68
potem spacerek
i jestem wykonczona
zrobiłam galaretke poziomkową z brszoskwiniami
matko ja nigdy nie schudne... objadam sie niepotrzebnie i nie cwicze
motywacji zero
a z czego ty chcesz schudnac

olenka pojechala do babci
poryczalam sie
a przeciez jutro juz bedzie z nami
leb mnie boli jak nie wiem
na 19 goscie
ide
Stary 2011-07-29, 17:14   #3110
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

poryczalam sie
na 19 goscie
ide
No właśnie, Grazin z czego Ty się chcesz odchudzać? Figura modelki i jeszcze narzeka

Agus ja też jak zostawiliśmy Hanię dziadkom na pół dnia, bo musieliśmy pozałatwiać pewne sprawy, to już tęskniłam za Nią i chciałam dzwonić co godzinę czy wszystko ok. Jednak nikt nie zna Małej tak dobrze jak my

Nie pada u Was? Trochę kiepska pogoda na grilla,co?

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-29, 17:20   #3111
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

poryczalam sie
na 19 goscie
ide
nie wchodze w wiekszosc ciuchów
Stary 2011-07-29, 17:22   #3112
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, Grazin z czego Ty się chcesz odchudzać? Figura modelki i jeszcze narzeka

Agus ja też jak zostawiliśmy Hanię dziadkom na pół dnia, bo musieliśmy pozałatwiać pewne sprawy, to już tęskniłam za Nią i chciałam dzwonić co godzinę czy wszystko ok. Jednak nikt nie zna Małej tak dobrze jak my

Nie pada u Was? Trochę kiepska pogoda na grilla,co?
u mnie swieci slonce i sa 24 stopnie
pogoda klamie
p[oki co jest fajnie
jak zacznie lac to pojdziemy do domku
Cytat:
nie wchodze w wiekszosc ciuchów
NIE WIERZE CI
Stary 2011-07-29, 17:31   #3113
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
u mnie swieci slonce i sa 24 stopnie
pogoda klamie
p[oki co jest fajnie
jak zacznie lac to pojdziemy do domku

NIE WIERZE CI
no to uwierz teraz mam rozmniar 40, problem w tym ze wszystkie ciuchy mam w rozmiarze 36/38
a nie stac mnie na wymiane garderoby
chciałabym dostać 5000 i ruszyc do sklepów

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Sebek mieli językiem jakby miał w buzi gumę do żucia
i się ślini
puszcza bańki ze śliny
o co mu kaman to chyba nie zęby??

a w ogole to po 25 min usypiania spał 3 minuty
Stary 2011-07-29, 17:33   #3114
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no to uwierz teraz mam rozmniar 40, problem w tym ze wszystkie ciuchy mam w rozmiarze 36/38
a nie stac mnie na wymiane garderoby
chciałabym dostać 5000 i ruszyc do sklepów

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Sebek mieli językiem jakby miał w buzi gumę do żucia
i się ślini
puszcza bańki ze śliny
o co mu kaman to chyba nie zęby??

a w ogole to po 25 min usypiania spał 3 minuty
ty masz rozmiar 40 ? chyba w snach
na fotach wygladasz na 36

slinia sie dzieciaki nawet do 2 miesiecy przez wykluwaniem ząbków
moze tworzy sie zębina i przez to produkują tyle sliny ola sie juz slini od 2 tygodni :P
Stary 2011-07-29, 17:37   #3115
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
ty masz rozmiar 40 ? chyba w snach
na fotach wygladasz na 36

slinia sie dzieciaki nawet do 2 miesiecy przez wykluwaniem ząbków
moze tworzy sie zębina i przez to produkują tyle sliny ola sie juz slini od 2 tygodni :P
zdjęcia kłamią
jakbym staneła koło kobiety o rozmiarze 36 to widziałabys różnice

a mieli tak języczkiem Olaa?
Stary 2011-07-29, 17:47   #3116
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze to wyraziłaś...

A bańki i ślinienie - dzieci tak mają
To po prostu jedna z nowych umiejętności (z 3 skoku rozwojowego)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-29, 17:49   #3117
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazynko, ponieważ Gabonik rozpoczął trzeci miesiąc to czytałam co mnie czeka i właśnie jedną z "umiejętności" jest robienie baniek ze ślinki
Tak więc wszystko w normie.
I języczkiem także mieli - ja to odczytuje w ten sposób, że chce mi coś powiedzieć, tylko bidulka nie wie jak
Gabcia faktycznie super śpi. Dziś też caly dzień, po jedzonku ok 30 min aktywności i znów kimono na 2-3 h
Jakby jej nie było, nawet u fryzjera byłam się podciać
Ty rozmiar 40 ???????? Chyba masz zwidy !!!!!!!!!
W życiu Ci nie uwierzę!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 17:55   #3118
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Dziewczynki może którąś z Was zainteresuje http://pedzlem-malowane.blogspot.com...proszenie.html

Ewesko
baardzo ale to bardzo chętnie, podatna jestem na wszelakie eksperymenty z makijażem tylko obawiam się, że moja twarzola po ci~ąży już taka fotogeniczna nie jest a raczej pyziołowata, poza tym zrobiłam sobie rudomarchewkowe wlosy a Ty już chyba rudzielce masz w galerii ale gdyby to nie by~ł problem, to chętnie bardzo się zgłaszam

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Mój synuś ma takie paznokietki że trudno je porządnie obciąć bo opuszki boję się uszkodzić i ma brudek za paznokciami jak mam mu to oczyścić.
U nas jest to samo, pazurki brudne jak u górnika i po k~ąpieli też nie schodzi brud

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Wszystko przez to, że moje ucho mnie powaliło. Byłam z nim u lekarza, mam zapalenie ucha środkowego, czy wewnętrznego (to chyba to samo ), dostałam antybiotyk, a mąż nie chodził do pracy, bo ja nie byłam w stanie się dzieckiem zajmować - taki ból (mówię Wam, gorzej niż poród ).
Kurde, wsp~ó~łczuję, bo wiem jaki to b~ól, miewałam często

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Tak jeszcze sobie myślę, czy to nie wychodzą hormony i jakieś tam leki, które brałam na początku ciąży. Pamiętam jak jeszcze w szpitalu zauważyłam, że ma taką drobną kaszkę na cytrynie i pytałam położna o to, to mówiła, że to przez hormony matki i że samo przejdzie i przeszło ale na buzi wysypało
Wiktorowi zostala taka kaszka na g~łowie, wygląda jak syfki z biał~ą końc~ówk~ą, mial też to po urodzeniu kolo buzi ale stamt~ąd zesz~ło i lekarka tez powiedziala, że to hormony.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

a zoska wczoraj nauczyla sie sluchajcie
lapac wszystko co popadnie i brac do buzi! ale wszystko total, rabek sukienki, kolderka, zabawki, sznureczek od czapeczki, no wszystko, cudna w tym jest!!
to też nowa umiejętność od wczoraj Wikusia

Cytat:
Kurczaki, mam jeszcze jeden kawałek ciasta Myślicie że to będzie zbyt duża rozpusta i przegięcie Oby nic małemu nie było.
O ranyyy ciasto chyba się wybiorę "na spacer "po ciasto

matallewar chylę czo~ła, że się nie poddajesz z karmieniem, jesteś Wielka i jednocześnie współczuję nieprzespanych nocek i nerw~ów z tego powodu ale tak sobie myślę, że uśmiech Edzika wynagradza Ci wszystkie niedogodności i trudy karmienia i zarwanych przez to nocek;

ddaiissyy za wklejony link do siatki centylowej, ja też nie bardzo kuma~łam jak się to rozszyfrowuje
za 9 tygodni dla Dzieci~ątka ;
mamooptymistko za wagę;
agnieszko_pe nie wiem jak Ty to robisz: 300 ml z jednego U :noniewi em:

w~ł~ączy~ło mi się coś dziwnego przy używaniu klawisza ALT i dzieje się coś g~łupiego a ja nie umiem tego wy~łaczyć helppp

U nas kupy powolutku wracaj~ą do prawid~łowego koloru, zaniepokoi~łam się nieco, bo by~ła odrobina sluzu do tego zielonego koloru, w trakcie dnia zaliczamy spacerek 3 godzinny rano a p~óźniej jak jest ~ładnie jeszcze ze 2 godzinki wieczorem, myśla~łam ze dzięki temu schudnę troszke ale nic, komlpletnie nic a nawet 2 kg więcej wrrrrrra niby karmię UU;
Wczoraj wybra~łam się na zakupy i zahaczyliśmy też o lumpeks a moje dziecię w ryyyk, nadmienię, iż przedtem spa~ł wzorcowo i g~łęboko
Chyba facet sklep~ów nie lubi
Spanko też mu się powoli wyd~łuża, śpi od 20.30 do 3.30, 4.00, p~óźniej do ok 8, 9ej więc idzie ku lepszemu z każdym dniem

uciekam na spacer, skorzystać z pogody bo jutro zapowiadali na Śl~ąsku deszcz;

Udanego popo~łudnia i wieczorku
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 18:11   #3119
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Bardzo dobrze to wyraziłaś...

A bańki i ślinienie - dzieci tak mają
To po prostu jedna z nowych umiejętności (z 3 skoku rozwojowego)
czy to
moze oznaczac ze trzeci skok mam juz za soba??

Cytat:
Grazynko, ponieważ Gabonik rozpoczął trzeci miesiąc to czytałam co mnie czeka i właśnie jedną z "umiejętności" jest robienie baniek ze ślinki
Tak więc wszystko w normie.
I języczkiem także mieli - ja to odczytuje w ten sposób, że chce mi coś powiedzieć, tylko bidulka nie wie jak
Gabcia faktycznie super śpi. Dziś też caly dzień, po jedzonku ok 30 min aktywności i znów kimono na 2-3 h
Jakby jej nie było, nawet u fryzjera byłam się podciać
Ty rozmiar 40 ???????? Chyba masz zwidy !!!!!!!!!
W życiu Ci nie uwierzę!
masz aniołka kochanego
mam 40! powaznie! mam orome boczki i bluzki na 38 mi sie podnosza
dzieki za uspokojenie co do jezyka i baniek

zastanawiam sie czy sebek z rozmiaru 68 tez tak szybko wyrosnie??
Stary 2011-07-29, 18:17   #3120
matallewar
Zakorzenienie

delicadeza Żeby tylko częściej się uśmiechał brzuch go boli, to rzadko się to zdarza...

Ale trzecie spokojne karmienie pod rząd. Pręży się, ale nie ma ryku

Grazin Powinien być 11-12 tydz chyba...
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
Zobacz, bo chyba jak nabył wszystkie umiejętności, to tak

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości