|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
ddaaiisyy pół roku może być w zamrażarce
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-29 o 13:41 |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Tzn. ogólnie można dłużej, bo zamrożone się nie psuje, tylko mleko zmienia się, jak dziecko rośnie i po 2-3 m-cach już możenie zaspokajać potrzeb maluszka. Coś takiego jeszcze znalazłam: zamrażalnik wewnątrz lodówki -100C - 2 tygodnie zamrażarko-lodówka -140C - 3 miesiące zamrażarka -180C - 6-12 miesięcy
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia dzisiaj kochana. drzemka byla jak zawsze rano 40 minut, potem zabawa i nie plakala ze chciala jesc, ale troche pomarudzila, wiec przystawilam ja do UU bo juz bylo 3 godziny od ostatniego jedzenia i pojadla 8 minut i wycie i poszla kupka, wiec zmienilysmy pieluszke, pobawilysmy sie i pomyslalam, ze moze dalej zje, ale 2 minuty, drugiej U nie chciala w ogole i zaczela wyc totalnie, zaraz potem znowu kupka i spokoj i zabawa na calego na przewijaku i na matce i teraz spi standardowo, kurcze ja nie wiem..moze ona glodna nie jest? a przeciez musi sie najadac skoro w nocy zrobila sobie przerwe 6 godzinaa, a potem 2x4 godzinna?
daisy no ogolnie jest aniolek na codzien i powiem ci mam wyrzuty sumienia ze wczoraj tak na nia narzekalam, teraz mi wstyd.... no musze uwazac, plus wszystko jest oslinione, sukienki, kolderka, zabawki, wszystko totalnie, lacznie z moimi bluzkami i ramionami, a mama jednak napisala, ze przyjedzie!! Moj tata ma wiecie zoltaczke typu C i jest podczas kolejnego elczenia wiec czuje sie fatalnie, ale mamcia na 5 dni przyleci!! andziotku zazdroszcze fryzjera! ja juz mam takie krotkie wlosy ze chyba nic sie nie da z nimi zrobic i mam takie pragnienei troche zapuscic...ale jak to bedzie w praktyce... co do jedzenia ja wlasnie tez nie mam pojecia, moze one nie sa gloden?? Zoska w nocy jak je po 6 godzinach to bez rzucania, wieczorem byla zmeczona i glodna po kapieli i tez bez rzucania, a teraz ja karmilam bo byla marudna, ale widocznie moze nie glodna, to na sile zjadla 8 minut z jednej U... no pojecia nie mam.. ostatnio mala w ogole je rzadziej 6-7 razy a wczesniej kolo 8-miu na dobe, moze po prostu efektywniej je? i nie potrzebuje jesc tak dlugo? sama nie wiem ale to ze sie rzuca to nic, ale ona placze tak nagle rzuca cyca i placze potem nie da jej sie odbic, ale jak ja potem poloze na matce itp to spokojna i usmiechy strzela. pojecia nie mam, nie wiem jak dlugo jeszcze to wytrzymam... Paulizia nie leca...leca jak sie karmi, to przeczytalam ze organizm ma 4-5 kilo nadwagi zeby miec energie do karmienia..i moj ciagle ma..juz mialam tylko3 a teraz znowu 4..grrr!co do zasypiania to niestety nie pomoge, bo moja zoska od poczatku wieczorem zasypia slicznie sama, raz szybciej raz wolniej ale z reguly bez wielkich cyrkow... my mielismy isc na spacer ale szla burza i teraz Zoska spi..a burza przeszla bokiem i upal jest... |
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
ide cos 'przedwsiezic, bo wszyscy przeciez cos przedwsieziwuja'
![]()
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym karmieniem to u nas jest tak, że Tymuś teraz rzeczywiście krócej je. W porównaniu z tym co było na początku to jest niebo i ziemia, bo w pierwszym miesiącu potrafił siedzieć przy piersi ok godziny (jednak na pewno nie było to ciągłe efektywne ssanie). Teraz pije mniej więcej 5-10 minut, czasami dłużej jak jest mocno głodny. Przerwy między karmieniami to ok 2 godziny ale zdarza się też częściej. Chciałabym aby on dłużej jadł i bardziej się najadał ale nie wiem jak to zrobić
Anula, ale chodzi o 4 kg nadwagi w porównaniu do wagi wyjściowej czy generalnie nadwagi bo to różnica
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Hani jest tak,że w ciągu dnia duużo sika i są ciężkie pieluchy, a po nocy przeważnie jest tylko lekko osiusiana pieluszka, jakby jedno siusiu. Czasem zdarzy się osiurana mocno,ale przecież nie będę Jej w nocy budzić na przebieranie pieluchy. Ja bym się wściekła jakby mnie ktoś w nocy budził żebym poszła siku Jakby Jej było bardzo mokro i by Jej to przeszkadzało, to myślę,że sama by się obudziła i domagała zmiany pieluchy, także nie martw się i nie ustawiaj budzika żeby Gabika przebrać
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEŃ DOBRY
LOLUS- JA dawałam mojej Ali kropeliki Bigaia.. Po 5 kropelek dziennie przez 4 tygodnie.paulizia- wytrwałosci..Ja tez na diecie ale nie oficjalnie![]() U nas nocka super,Ala poszła spac o 22.00.Pierwsza pobudka o 3:30 i o 6:30 Przeglad podwozia zaliczony Wszystk o ok,tylko kazał robic gimnastyke aby wszystko wróciło na swoje miejsce ....Przyz wolenie na barabara dostalismy ..Jesli karmie piersia to w ciagu trzech miesiecy nie zajde w ciaze-wole nie ryzykowac ..Dał mi jeszcze jakies czopki na oczyszczenie...Pogoda jak zwykle do P.S.Dziewczynki prosimy o głosy http://www.bobovita.pl/galeria/69428 Z góry dziekujemy
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-07-29 o 14:44 |
|
|
|
#3099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mleka to ja mam jeszcze z czerwca mleko w zamrażalce i chyba z końca maja też ... Cytat:
![]() Cytat:
bo właśnie jak przystawiać później to niby je ale wierzga ![]() choć jak czasem sobie odpuszczę i jej nie zmuszam skoro wierzga to szybciej głodnieje i nie wytrzymuje tych 3h Cytat:
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-29 o 14:53 |
||||
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem, o co kaman.
Zjadł 2 razy UU spokojnie. Za drugim razem zasnął przy UU ![]() Chyba nigdy nie ogarnę własnego syna
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, wyczułam, ze Gabcia ma nawet 2 węzełki powiekszone delikatnie (po tej samej stronie)
Wasze dzidziusie nie miały takich problemów po szczepionkach, prawda? Osiwieję ania2631 głos oddany spice, andziotka - dziękuję ![]() anulka, super, że mami jednak będzie! To nieocenione wsparcie Przynajmniej nie odczujesz tak baaardzo absencji TŻmatall, nooo może będzie już dobrze ? Własnie też kojarzyłam, że gdzieś czytałam o tych stopniach w zamrażalce i moja jest na -18 ustawiona... no nic, musi Malutka dostać z 01 lipca (no chyba, że udoję w poniedziałek...) Dzięki za cynk
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mała tez zasypia
Cytat:
![]() Dziekujemy za głosy
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie obudziły go bąki... Których nie robił już kilka dni... Idę.
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
Jak mnie wkurza, gdy ktoś zada pyt na forum, a wszyscy zaczynają go oceniać: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=547973
A twierdzenie przez co niektóre osoby, że po cc dziecko może być niedorozwinięte, to już szczyt szczytów. |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
dziś chyba dzień dobroci dla mam ---> też mam drugie karmienie spokojne
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także wielki szacun... Edzik to złote dziecko ale daje Ci w dupe konkretnie prawda?? daisunia kochana nie spałąm juz ![]() ale Twoja Gabi rewelacyjnie śpi zazdroszczze![]() ja własnie usypiam Sebe bujajac kapciem, ale stradznie sie sprzeciwia dzis generalnie dzień porządków. ribie porzadek w komodzie sebka bo miesci sie juz tylko w ciuchy na 68 ![]() potem spacerek i jestem wykonczona zrobiłam galaretke poziomkową z brszoskwiniami matko ja nigdy nie schudne... objadam sie niepotrzebnie i nie cwicze ![]() motywacji zero
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() olenka pojechala do babci poryczalam sie a przeciez jutro juz bedzie z nami ![]() leb mnie boli jak nie wiem na 19 goscie ide |
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Figura modelki i jeszcze narzeka![]() Agus ja też jak zostawiliśmy Hanię dziadkom na pół dnia, bo musieliśmy pozałatwiać pewne sprawy, to już tęskniłam za Nią i chciałam dzwonić co godzinę czy wszystko ok. Jednak nikt nie zna Małej tak dobrze jak my ![]() Nie pada u Was? Trochę kiepska pogoda na grilla,co? |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pogoda klamie ![]() p[oki co jest fajnie jak zacznie lac to pojdziemy do domku ![]() NIE WIERZE CI
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam rozmniar 40, problem w tym ze wszystkie ciuchy mam w rozmiarze 36/38 a nie stac mnie na wymiane garderoby chciałabym dostać 5000 i ruszyc do sklepów ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Sebek mieli językiem jakby miał w buzi gumę do żucia ![]() i się ślini puszcza bańki ze śliny ![]() o co mu kaman to chyba nie zęby?? ![]() a w ogole to po 25 min usypiania spał 3 minuty
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na fotach wygladasz na 36 ![]() slinia sie dzieciaki nawet do 2 miesiecy przez wykluwaniem ząbków moze tworzy sie zębina i przez to produkują tyle sliny ola sie juz slini od 2 tygodni :P
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbym staneła koło kobiety o rozmiarze 36 to widziałabys różnice ![]() a mieli tak języczkiem Olaa?
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze to wyraziłaś...
![]() A bańki i ślinienie - dzieci tak mają ![]() To po prostu jedna z nowych umiejętności (z 3 skoku rozwojowego)
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko, ponieważ Gabonik rozpoczął trzeci miesiąc to czytałam co mnie czeka i właśnie jedną z "umiejętności" jest robienie baniek ze ślinki
Tak więc wszystko w normie. I języczkiem także mieli - ja to odczytuje w ten sposób, że chce mi coś powiedzieć, tylko bidulka nie wie jak Gabcia faktycznie super śpi. Dziś też caly dzień, po jedzonku ok 30 min aktywności i znów kimono na 2-3 h Jakby jej nie było, nawet u fryzjera byłam się podciać Ty rozmiar 40 ???????? Chyba masz zwidy !!!!!!!!! W życiu Ci nie uwierzę!
|
#3118 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewesko baardzo ale to bardzo chętnie, podatna jestem na wszelakie eksperymenty z makijażem tylko obawiam się, że moja twarzola po ci~ąży już taka fotogeniczna nie jest a raczej pyziołowata, poza tym zrobiłam sobie rudomarchewkowe wlosy a Ty już chyba rudzielce masz w galerii ale gdyby to nie by~ł problem, to chętnie bardzo się zgłaszam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to też nowa umiejętność od wczoraj Wikusia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() chyba się wybiorę "na spacer "matallewar chylę czo~ła, że się nie poddajesz z karmieniem, jesteś Wielka ddaiissyy ![]() ![]() za 9 tygodni dla Dzieci~ątka ;mamooptymistko za wagę;agnieszko_pe nie wiem jak Ty to robisz: 300 ml z jednego U ![]() :noniewi em:w~ł~ączy~ło mi się coś dziwnego przy używaniu klawisza ALT i dzieje się coś g~łupiego a ja nie umiem tego wy~łaczyć helppp ![]() U nas kupy powolutku wracaj~ą do prawid~łowego koloru, zaniepokoi~łam się nieco, bo by~ła odrobina sluzu do tego zielonego koloru, w trakcie dnia zaliczamy spacerek 3 godzinny rano a p~óźniej jak jest ~ładnie jeszcze ze 2 godzinki wieczorem, myśla~łam ze dzięki temu schudnę troszke ale nic, komlpletnie nic a nawet 2 kg więcej wrrrrrr a niby karmię UU;Wczoraj wybra~łam się na zakupy i zahaczyliśmy też o lumpeks a moje dziecię w ryyyk, nadmienię, iż przedtem spa~ł wzorcowo i g~łęboko Chyba facet sklep~ów nie lubi ![]() Spanko też mu się powoli wyd~łuża, śpi od 20.30 do 3.30, 4.00, p~óźniej do ok 8, 9ej więc idzie ku lepszemu z każdym dniem ![]() uciekam na spacer, skorzystać z pogody bo jutro zapowiadali na Śl~ąsku deszcz; Udanego popo~łudnia i wieczorku
|
||||||
|
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze oznaczac ze trzeci skok mam juz za soba?? ![]() Cytat:
![]() mam 40! powaznie! mam orome boczki i bluzki na 38 mi sie podnosza ![]() dzieki za uspokojenie co do jezyka i baniek ![]() zastanawiam sie czy sebek z rozmiaru 68 tez tak szybko wyrosnie??
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
delicadeza Żeby tylko częściej się uśmiechał
brzuch go boli, to rzadko się to zdarza...Ale trzecie spokojne karmienie pod rząd. Pręży się, ale nie ma ryku ![]() Grazin Powinien być 11-12 tydz chyba... http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html Zobacz, bo chyba jak nabył wszystkie umiejętności, to tak
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Dziś znów 0,5kg mniej
Uważaj na siebie, bo wiem, że to lubi wracać.. a z kolanem już całkiem oki ?

za chrzest, oby pogoda dopisała !!

..Dał mi jeszcze jakies czopki na oczyszczenie...