|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
ja to nie wiem czy 1/3 tego będę mieć ![]() ale poukładane super ciekawe na jak długo taki porządek się uchowa ![]() Ancia przypomniałaś mi, że mam śliwki z lodówce- idę po nie mniami
|
|
#4082 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sypać się zaczniemy lada moment ![]() super wyposażenie ja komodę mam już obłożoną.. reszta czeka na prasowanie jej jak się patrzę na zdjęcie twoje to sobie chyba pooglądać pójdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o czekoladzie nie słyszałam..ale czemu nie -dobrego nigdy za wiele :P a kapcie.. ja biorę jedne..takie zwykłe wsuwane plastikowe ..pod prysznic i na chodzenie akurat
|
|
#4083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozmiarowo mam 56-68. Reszta narazie czeka na swoje dobre czasy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mniam mniam ja kupiłam w pepco kapcie takie za 9,99 a japonki pod prsznic a 4,99 ![]() tak są i pampersy ![]() suuuper z sypialnią Kochana a termometr coś takiego http://allegro.pl/apteka-microlife-n...720670556.html |
|||
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o jakich Wam mówiła, polecała?? i tak będziesz pewnie leżeć z koszulą podwiniętą do góry
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam wczoraj piankowe klapki.
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:brzydal :u nas lepiej, bo zbiliśmy gorączkę K. do 37,5 i już od rana nie idzie w górę stratny nie jest![]() Cytat:
Kochana a tak serio to bierz bez obawy paracetamol i grzej się pod kołderkąCaltea niech mama się cieszy że nie musi gotować A co do tracenia nad sobą kontroli - też czasem mi sie zdarza przy konradku i jestem zła na siebie potem i to przeżywam, ale w koncu jestesmy super babkami, super mamami, jestesmy w ciąży, mamy hormony i musimy sobie wybaczać. Trudno...Acelinka nie mow że to już 36 tc. To Ty już w tej strefie bezpiecznej ![]() Cotka a wczoraj jeszcze nie miałas skurczykow Jeszcze Lulki (???) sen moze byc proroczy![]() ![]() ![]() Marta mysle że dzieciaczkowi nie zaszkodzi takie małe poparzenie bo jest dobrze chroniony, ale uważaj na siebie!!! Ancia ja nie miałam takiego termometru, mam zwykły elektroniczny. (no i nie wiem czy powinnam się niepokoić ale K. uwielbia jak mu się mierzy temperaturkę. W pupci oczywiście ) Ale często mam wrażenie że niedokładnie mierzy, więc myslalam nad takim do uszka. Tylko poki co na mysleniu się skonczylo![]() Lulka dobrze zrozumiałam ze wreszcie przechodzisz na L4? ![]() jestem z Ciebie dumna bliźniaczko Ty moja kochanaMagda super wiadomośc z mężem A gdzie pracuje jeśli mozna spytać? mam nadzieję ze cos mu sie dobrego trafilo, zawsze mnie nastraja pozytywnie jak słysze że w Lbn mozna znaleźć dobrą pracęmialam jeszcze coś pisac ale nie pamiętam ![]() Tak bym chciała żeby auto posżło zanim zacznę załowac ze się na to decydujemy. No i chcialabym wreszcie zrobic pokoj dziecięcy, więc kasa by się przydala![]() aaa Natka ale heca z tą sukienką. Mnie też zachęcilas do tego zeby wystawiac Ale dziewczyna ma niezłą odwagę. Albo chce sobie coś przerobić.co do ślubow - to tylko w sierpniu ![]() ![]() ja tez mam niedługo rocznicę ale jeszcze nie wiem co wymyslę. Bo to będzie 30 sierpnia więc moze byc juz nas czworo![]() (oby nie! ja musze zaciskac nogi do 15 wrzesnia bo wtedy jadę do Wa-wy )
|
||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm, kurde ;D myslalam ze tylko cycka się wysadza
|
|
|
|
#4089 | |||||
|
Zakorzenienie
|
popieram wrzesień
![]() Pękać Cytat:
Cytat:
no coment Cytat:
na początku ciązy byłam spokojna, a teraz jestem strasznie nerwowowa, płacze z byle powodu, chyba hormony juz w nas tak buzują ![]() Cytat:
klocek Domino jak to napisałaś wcześniej do pęknięcia oj coś tam się rusza, byłam na chwilkę w szpitalu, podjechałam pod sam szpital, potem windą i siadłam na pupę musiałam zajrzeć do koleżanki z sami i jej malutkiej Cytat:
zwykłe japonki, klapki bazarówki, ale nie puchate Ale z tymi klapkami pod prysznic to jest racja żeby mieć , a napisze wam dlaczego, jak każda z nas w połogu krwawić będzie nie miłosiernie, a wszsytko to leci do tego prysznica... blee Pierwszej doby nie miałam klapek tych weszłam boso o zgrozo, ale kij wolałam pachnieć lepiej to mi skóra schodzi troszkę ze śródstopia teraz, musiałam się czegoś nabawić ja dziś nie towarzyska , podczytywałam tylko, doła złapałam, zaczełam masakrycznie pękać na brzuchu, a wczoraj jeszcze nic nie było do tego ten brzuchol naprawde mi się obsuwa coraz niżej, pewnie przez to gwałtownie pęka do tego ten pierniczony ZUS mnie doprowadza do szewskiej pasji, już nie dostałam zwolnienia 2 mc , jestem ograniczona finansowo dalej
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się bardzo ze jest lepiej ze zdrówkiem ![]() bezpiecznie chyba po skończonym 36, tak? To jeszcze tydzień ![]() a ta dziewczyna od natki odważna, no chyba że to ktoś kto ma jakąś wypożyczalnie sukni czy coś
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Lau haha pocieszam się ze wy już tyle skurczyków przerobiłyście, że ja muszę mieć czas żeby was nadrobić w tej kwestii więc narazie jestem spokojna.
Chociaż dzisiaj mam jakieś dziwne bóle ale to chyba dlatego ze chciałam pokonac przeszkodę , za nisko podniosłam nogę i rozjechałam się robiąc półszpagat na torbie. I pewnie przez to ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Małgosia no widać że się obniżył. Wspominałaś coś że jak się obniży to kwestia kilku dni ?! Gotowa już jesteś w razie czego ?
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już jest widoczne gołym okiem ... własnie nie jestem w pineche gotowa, bo czekam na wypłatę do poniedziałku za lipiec, mąż tak samo, no i kasa w zusie sobie wisi i wisi.... jak mi przeleją wkońcu to ładna suma bedzie.... ale kiedy ![]() w pon i tak jade po nosidełko, łóżeczko i wózek no i poczynie zakupy na allegro hurtowe, ciuszków mam już sporo, bratowa ma mi dać jeszcze po weekendzie to pranie nastawię hurtowo...
|
|
|
#4093 | ||||
|
kosmitka
|
Żarłok
. Ja wsunęłam herbatniczki. Z racji tego, że nie dostałam jagód, małż kupił mi na kolację pierożki z jagodami .Cytat:
2. Dzięki za podpowiedź w sprawie pepco, o tym nie pomyślałam. 3. I dzięki za termometr Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Jak to zaczęłaś pękać na brzuchu?? i to gwałtownie? zrosty? Kochana nie przejmuj się, aby z dzidzią i Tobą było wszystko ok Z Zusem udało się wyjaśnić te rzekomo nieopłacone składki?? Trzymam kciuki, by się ogarnęli i szybko przelali kasiorkę. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Małgosia, tylko się nie stresuj, proszę. Zdążysz na pewno kochana
|
|
|
#4094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie to wygląda, ciekawe jak długo będzie taki porządek ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4095 |
|
kosmitka
|
Podobno po porodzie marznie się w stopy i polecają brać skarpetki
. Nie wiem, czy temperatura ma coś do rzeczy.
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na potem mam troszke ładniejsze dwie ![]() ja nie kupowałam - bratowa tż (chrzestna niuni) powiedziałą ze kupi w prezencie. Jej mama pracuje w szpitalu i powiedziała ze tam używają z tej firmy a ona ogólnie chce kupić normalnie w aptece żeby w razie gwarancji czy coś nie było problemów
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, złozyłam potwierdzenia itp ale oczywiście gdzieś wcieło pismo... w mc lipcu (za czerwiec ) musiałam płacić dalej cały Zus... dopóki nie dostanę zwolnienia... potem mi zrekompensują w wypłacie... ale jak znowu się nie wyrobią do 10 sierpnia to znowu musze płacić... jezus ... więc kwota jakaś kosmiczna się nazbiera potem do wypłaty mi na konto chyba oszaleje jak dostane ![]() a te 900zł no to sory to już bym miała wiekszość dla dziecka z takich podstawowcyh rożków, wanienek itp ( a wózki , łózeczka , swoja drogą) No to się wyżaliłam, ale nerwy mi puszczają już , że jestem tak ograniczona finansowo, jeszcze nigdy w życiu tak nie miałam
|
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehhe tez się nad tym zastanawiałam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uważaj na siebie ![]() w tym zusie to zawsze mieszają, patafiany
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-29 o 18:44 |
||
|
|
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
a ja prasuje.... i końca nie widać... wolałam prasować ciuszki , niż te pieluchy kocyki itd
małgosia...tak nagle?? aż się boję,bo mi też opada teraz szybko..
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
witam babeczki
na szybko podczytałam... lulla no wreszcie idziesz odpoczywać ![]() i dobrze doczytałam, że Małgosi się brzuśku obniża? uważaj na siebie kochana
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam o skarpetkach i już mam w torbie.
Zabawne, jeszcze niedawno gadałyśmy o kupnie pierwszych ubranek, pierwszych ruchach a teraz o tym co brac do porodu
|
|
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeju ja zaczynam się bać
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
ja też...
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się nie boje
![]() wiem, dziwna jestem
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwna, ja też mam dni ze się boję a inne że zupełnie nie
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki i najseksowniejsz na swiecie mamusie
![]() melduje sie ze zyje i dalej malujemy ![]() wczpraj zaczelismy mały pokój i dramat-zielony który kupilismy nie fajnie pokrywał i skończył sie za szybko no i strzał w 10 fiolet ładnei krył i koor taki jak chciałamogólnie dzis trafilismy na normalnego sprzedawce i powiedział wprost ze ten dekoral z mieszalnika to dramat i jak mieszalnik to najlepiej magnat albo własnei tikurella-a tamten nie dosc ze nic nie powiedział to jeszcze zeby było smieszniej nie nakleił na puszkę jaki kolor bierzemy i dzis musiałam szukac co to za zieleń była zeby był taki sam no troche musiałam sie wyżalic bo normalnie szlag mnie trafia pokój na szczescie na finiszu (co prawda mój mąz stwierdził ze zielony jednak mu sie neio podoba![]() byłam tez po prezenty dla moich(siostry córki) potworków bo mają urodzinki -kupiłam im bluzy z kapturem potem pojechałam do biblioteki, do mamy po gołabki-mniam, mniam, no a teraz pisze do was![]() co do klapek do szpitala ja wynalazłąm w szafie takie co kiedys do gazety dawali wiec wezme je pod prysznic, musze jeszcze tylko jakies kapcioki kupic do szpitala do łazenia
|
|
|
|
#4108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że u Was lepiej |
|||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ... tak szybko
ja się porodu nie boję, bardziej denerwuje mnie że nic nie mam
|
|
#4110 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na leżąco nie mogłam jej wyczuć, bo brzusio mi się napinał ale wydaje mi się że to nie skurcze tylko ona tak mocno się wypinała (?) a na plecach ani chwili nie mogłam wyleżeć, bo tchu mi brakło, teraz już musiała zmienić ułożenie, bo i ruchy czuję i napięcie brzuszka minęło oraz mogę na plecach leżeć
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

z tej radości postanowiłam zrobić fote i się Wam pochwalić

ciekawe na jak długo taki porządek się uchowa 

Muszę mojemu tż pokazać to zdjęcie koniecznie - bo ciągle uważa, że mam dużo

mam 39 stopni gorączki, dreszcze i sama nie wiem co mam z sobą zrobić. zastanawiam się tylko czeym i kiedy się mogłam zarazić

ale to chyba nie afty bo mają białą obwódkę a w środku czerwone (sorry za paskudny opis 

jeju ja zaczynam się bać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)