|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Odgrywam cholernie ważną rolę , rolę przyjaciółki
Jesteś świnią , ale zależy ci na mnie -co go upoważnia do tego by tak postępować ? -brak miłości , to jest jedynie upoważnienie, niepodważalne upowarzanienie chyba chciałam być twoja wiesz ? wiem , mało być inaczej Chodz , przeżyjemy jedyną , niepowtarzalną noc w naszym życiu , rano zwalimy to na alkohol zbyt dużo wypalonych papierosów , zbyt duża ilość alkoholu we krwi zbyt ciężka jest myśl , że on zwyczajnie do niej nic nie czuje Lubił , mieć ją przy sobię , lubił mówić do niej księżniczno , lubił też powtarzać , że kocha ją jako przyjaciółkę . Śmiała marzyć o wspólnej przyszłości , o wspólnym domku z ogródkiem , o białej sukni przed ołtarzem składając mu miłość wierność oraz , że nie opuści aż do śmierci Edytowane przez Gueen Czas edycji: 2011-07-28 o 21:54 |
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawia mnie czasami dlaczego facet mówiący " kocham Cię" gapi się nie w oczy lecz biust. Wieczór gdzieś w obłokach, w stylu wiszącego hamaka. Przecież planował wszystko, zapomniał jedynie o tym, że gdzieś tam po drodze mnie zostawia. Nie mogłam oczekiwać, że z dnia na dzień o nim zapomnę. Najgorsze były jednak te wieczory, kiedy czułam się przeraźliwie samotna. Pojawiam się u niego zawsze przed czasem, a on niezależnie od godziny oczekuje mnie w drzwiach. _________________________ ______________
|
|
|
|
#4233 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
jedno jest pewne - tego dnia się upije, upije się mój rozum, niech serce robi co chce. jedno jest pewne - tego wieczoru będę płakać, będę szukać czyichś ramion. gdy na powiekach brak makijażu płakać można. dziwne myśli krążą po głowie gdy leżysz z mężczyzną, a on nie pieści twego ciała jednak ty to czujesz. czujesz się jak wariatka. a gdy zabrakło dna gdzie powinnam się udać? człowiek traci serce raz, nie odzyskuje go więcej. straciłam swoje, nie wymagaj ode mnie piękna, niewinności i romantyzmu, moje ciało nie płonie. seksapil to broń bezdusznych. tonę w ludzkich martwych ciałach, och śmią nazywać się szczęśliwie zakochanymi, głupcy! nieświadomi! serce pompuje krew, płuca wymieniają dwutlenek węgla na tlen więc jestem, więc żyje.
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Wyraźna wizja, poparta dokładnymi planami, daje Ci niesamowite uczucie pewności i osobistej mocy
|
|
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Coś chciałam Ci przekazać.
może wiadomość. a może plan na następne dwa mrugnięcia okiem. potrzebuję Cię,teraz. udajesz,że Cię nie ma... każdy mimowolny uśmiech w moją stronę, graniczy z każdym mimowolnym cudem. czekam co postanowi Twój mózg,i jak odpowie na to Twoje serce. podła ja nie potrafiłam powiedzieć STOP każdej chwili, w której czułam,że to miłość. Nie zostawiaj rozgrzanego serca na wietrze,proszę. |
|
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was straszną prośbę
![]() Chodzi mi o gg Chciałabym, żeby wszystkie opisy zapisywały mi się na profilu www.gg.pl , a dotąd zapisał mi się tylko 1 Co zrobić, by przy każdym opisie pokazywał się ten "plusik" ? Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
nie jest jedyną,
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
"zimna noc gdzieś pod neonami
nie ma Cię między ulicami. kiepskie karty mam mówię pas mam już dość. jestem lżejsza od fotografii z których będziesz mnie teraz wycinał. w nowym życiu znajdziesz mi miejsce gdzieś na półce, czy parapecie raz na miesiąc kurz ze mnie zetrzesz. podtrzymywałeś moją głowę nie roztrzaskałam skroni o podłogę - póki co ten peron łez tylko na nim pada deszcz a muzyka szklanych serc ciągle gra, ciągle jest. dotyk dziwnie znajomy coś jak dziecięcy pokój jedna dłoń jego to dobroć druga dłoń jego to spokój."
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Bo lubimy siedzieć we własnym chłodzie.
Chcę spijać historie z Twoich ust. Runął domek z kart. |
|
|
|
#4240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierniczku okradam Cię! Nie wolno przywiązywać się do czegoś,czego w razie wpadki nie porzucisz w 30 sekund. Więc chodź,pozwól mi przytulic Cię,dotknąć Cię,poczuć Cię Zawsze Całować Cię,smakować Cię całą noc Zawsze Tak, wiem, że to Ty jesteś nim, jesteś nią, jedyny w swoim rodzaju... Tylko z Tobą chcę żyć, z Tobą chcę być, kochać jak dziś, na zawsze... Budzić się każdego rana obok Ciebie, w niebie nie jestem sama... Ty masz to coś, czego nie ma nikt inny, dlatego chcę z Tobą być...
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
buziaki" moją duszę boli gardło, od krzyczenia jak bardzo Cię potrzebuję i wciąż patrzę jak płoną kolejne kartki z kalendarza, kolejne puste dni, w których staram się zapomnieć... przecież każdy mój dzień zaczynał się od Ciebie... nie zapomniałam, nie przestałam kochać, nie przestałam tęsknić i myśleć o Tobie i wcale się nie pogodziłam z myślą, że już nie wrócisz bo bez Ciebie jest zimno, tak przesadnie zimno nawet w upalne lato"
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję!
![]() Toogether93, parala, Paralogiczna, mandragona, _niebanalna - tak wiele tu wnosicie! _ można śmiało powiedzieć, że wylewam żale na białą kartkę papieru, a kolejno zwijając ją w rulon, chowam pod poduszkę - ot cały mój chory świat o czym myślą ludzie w deszczowy dzień, spoglądając przez szybę rozpędzonego autobusu? obiecał, że nauczy mnie życia i rzeczywiście dotrzymał słowa, dał mi takiego kopa, że już pojęłam okropność żywota uwielbiał prostować moje myśli, dwoma słowami: Kocham Cię w wyobraźni wszystko jest inne, to właśnie przez nią tak wiele od świata wymagamy. aczkolwiek realia nigdy nie dorastają do pięt naszym wymysłom teoretycznie łzy są oznaką bezsilności, w praktyce brak nam sił, aby choć je z siebie wydobyć możesz wszystko mi odebrać, ale wspomnienia zostaną na zawsze wkradnę się kiedyś do Twego serca, a ze sobą wezmę młot uwierz, będę uderzać z całą siłą niewielki dom z pachnącym ogródkiem, szerokie łóżko i kilka buziaków na dobranoc, wrzeszczące dzieci, kot wijący się pod nogami - właśnie tego pragnie każdy z nas, z upartością brnąc do celu, lecz wstyd się przyznać, że potrzebujemy zadomowienia Edytowane przez BananowaDelma Czas edycji: 2011-07-29 o 17:31 |
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
<3
przy upadkach pamiętaj , że możesz upaść jeszcze niżej -Pamiętaj , tak łatwo mnie się nie pozbędziesz - nawet bym nie chciał Przykro mi ,ale nie mogę brać cię na poważne nie te usta , nie ten dotyk , nie te oczy rozumiesz ? czas na decyzje , nieodwracalną decyzje nie jesteś wystarczająca , nie jesteś zbyt dobra Czekasz na mój telefon, chorujesz na tym punkcie, jesteś zły, desperacko oczekujsz mego głosu pamiętasz motyle , zeszłe lato ? urodziłam się po to , żeby powiedzieć Ci , że cię kocham |
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
***** ' Mamy w sercu tyle komór i przedsionków, a często nie potrafimy w nim znaleźć miejsca dla innego człowieka.' *****
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Przez świat z zapłakaną twarzą szła...
|
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj pierwszy raz od kilku lat nie mogłam przypomnieć sobie Twojego imienia. Chcę abyś przyszedł. Usiadł przy mnie, bez najmniejszej namiętności usiadł i porozmawiał. Opowiadał przez wiele godzin co widziały oczy, gdy mnie przy nich nie było. I chyba nie ma wspanialszego uczucia. Siedzisz i wiesz, że to już nie wróci. Cudownie jest oddychać będąc wolnym i jednocześnie szczęśliwym.
"(...)Czasami brak mi powietrza i wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałaś." — Jacek Podsiadło ▼◄ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ► ▼ Edytowane przez ciiri Czas edycji: 2011-07-29 o 21:57 |
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Powoli chyba mnie wykańczasz psychicznie
bo coraz więcej ciebie w mojej głowie
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Dziękuję, to miłe Cytat:
![]() _______________ ' Jesteś gdzieś tam, gdzie nie słychać mnie szukałam Cię, jestem tak zmęczona Ponad gwiazdami ponad niebem jestem z tobą tam gdzie nie byłeś Kto zamiast mnie Zasypia tam Na Twoim ramieniu? Mimo wszystko, wiesz To moja najlepsza miłość I tylko my, tylko raz Będziemy zaczynać wszystko od początku I niebo będzie dla nas to naprawdę mało? Cześć, ja nawet nie tęsknię po prostu umieram Kiedyś opowiem Ci o tym jak nie oddychałam i tylko długa zima była ze mną ona była tu po Tobie Każda twarz, każdy głos, każda melodia Przywraca mi ciebie, a ja zaczynam płakać Mijają dni Mijają lata Wysychają oceany A Ty samotna W swojej duszy i oczach Ale jeśli padam - to ty mnie łapiesz. na zawsze dziś odeszłam... ...a Ty nie usłyszałeś. '
Oleńka. www.departs.pl "Zapłacisz tyle, ile ona jest dla Ciebie warta." "kiedyś" to takie małe nigdy. Zrób co masz zrobić. TERAZ! Edytowane przez Toogether93 Czas edycji: 2011-07-30 o 00:44 |
||
|
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę , odwrócić kartkę i zacząć na nowo .
A może użyj swojego pewnie już mocno zakurzonego serca i oszalej na moim punkcie ? . bo czasem trzeba się uśmiechnąć . tak mimo wszystko , spróbować na nowo istnieć . przestać żyć w klatce zbudowanej z mieszanki wspomnień i niespełnionych marzeń , dać z siebie wszystko . dla siebie i tych , którzy naszego uśmiechu są warci |
|
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
pieprzyć bycie człowiekiem,
popełnianie błędów, i odczuwanie emocji.
Edytowane przez illusion060 Czas edycji: 2011-07-30 o 13:55 |
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Toogether93 - miło mi
![]() ___________ 'Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję; kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę'. Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana. 'Jęczeć nad minionym nieszczęściem to najlepszy sposób, by przyciągnąć inne'. Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia. "Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak." 'Kocham jak patrzy chociaż nie robi wyznań To trzyma za ręke jak prawdziwy mężczyzna Ja jak mała dziewczynka sie poddaje posłusznie Jak zawoła to przyjdę jak rozkaże to pójdę' |
|
|
|
#4252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybyś powiedział mi, że zakocham się od pierwszego wejrzenia powiedziałabym, że to niemożliwe, to nawet nie brzmi dobrze Ale kiedy zobaczyłam cię w klubie tamtej nocy Wydawało się, że tracę zmysły. Było coś w powietrzu jakiś słodki zapach. Czekać cały dzień, by kochać całą noc. Jestem wredna, arogancka, niemiła? Być może. Ale to dlatego, że ktoś mi kiedyś powiedział, że w życiu nie można być gorszym od innych.Trzeba się dostosować. Kiedy wreszcie zdobędę się na odwagę i wyrzucę Ci prosto w twarz, jak bardzo Cię nienawidzę za to, że tak bezczelnie zawładnąłeś moimi uczuciami? Wpadłam w Twoje szpony, podsunięto Ci mnie pod nos, na tacy, w postaci obranego jabłka, a Ty bez wahania niesubtelnie je wziąłeś, nie zasmakowało Ci, więc rzuciłeś gdzieś w kąt. Jestem tam stale, skulona czekam aż w końcu mnie czule podniesiesz i przytulisz, jak kiedyś. Szanse na to są nikłe, żyję nadzieją. Bez Twego ciepła, niezauważona, gniję.
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Zostawiłam głowę w misce zupy -
na miasto wychodzą same trupy. W sukience wdzięcznie W sukience, a pod nią Twoje ręce. Trzymasz mnie w ramionach, a ja płynę. Wróżki szepczą mi do uszu kradną zęby spod poduszki. Cii, słyszysz? Myśli mi drepczą po głowie. Absurd za absurdem z papierosowym dymem ucieka z Twoich ust. Liście uciekają z drzew - pobawmy się emocjami. |
|
|
|
#4254 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Proletaryat ![]() _____ 'Today I'm not so strong so lay me down with a sad song.'
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że zaraz rozpadnę się na kawałki, CukrowaPanna BananowaDelma latin ciiri - genialne jak zawsze
![]()
Edytowane przez cornflower_ Czas edycji: 2011-07-30 o 16:39 |
|
|
|
#4256 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
" Potrzebuję kogoś do kogo będę mogła zadzwonić o czwartej nad ranem i zacząć przeklinać na życie, płacząc z bezsilności, a on nie rzuci słuchawką tylko wyciągnie mnie na spacer w piżamie, boso, w ramach pocieszenia Jego zapach doprowadza do szaleństwa, Jego dłonie sprawiają, że mam dreszcze Nie odbiera telefonów, czasem poza zasięgiem, ale wiem, że tylko po to, abym myślała o nim częściej, więc udaję pretensje, płaczę, krzyczę, chociaż wiem, że ma mój numer jako pierwszy na liście Zauroczenie przysłania wady, miłość pozwala je pokochać Myślisz, że to na zawsze? W odróżnieniu od innych typów mięśni, komórki mięśnia sercowego nie mają zdolności do regeneracji- w miejscach uszkodzenia wytwarza się łączotkankowa blizna Im więcej człowiek o Tobie wie, tym bardziej może Cię skrzywdzić Z tęsknoty ulepiłam dwieście trzy pierogi, każdy z innym nadzieniem- podskoczysz? Był mi tak odległy i bliski naraz"
|
|
#4257 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje i wzajemnie ![]() i te przypadkowe zbiegi okoliczności, które tak bardzo komplikują moje życie. Była naiwna jak mała dziewczynka. Wierzyła że słuchawki w uszach, muzyka na full zagłuszą jej myśli i wspomnienia, przegapione szanse, wyrzuty sumienia i całą resztę
|
||
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
._______ Nie da się klęczeć na autostradzie i przeżyć. Człowiek może się uśmiechać, a być łajdakiem. Bezlitosnym, zdradliwym, wszetecznym, zepsutym łajdakiem. Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz. 'O szczęście się walczy, nie wiesz o tym? Ono samo nie przychodzi i nie wyciąga Cię spod łóżka'. Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy. |
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Zgaśmy światło, niech miłość unosi się w powietrzu. Nasza miłość jest jak morskie przypływy i odpływy, raz jest a raz jej nie ma. Wierzę w to, że kiedyś docenisz co straciłeś,
lecz wtedy ktoś inny będzie cieszył się twoim 'odrzuconym' szczęściem.
|
|
#4260 |
|
Marudziara
|
odpowiedzialnie krzyżuję ręce to samo zrobię z udami dzisiaj nie pogadamy
siedzę oparta o pień zmieniam się bardziej niż myślisz, obojętna może twarda - skórę pokryła kora od wczoraj filiżanki kołują pomiędzy ustami a wrzątkiem wyścig szczurów trwa zdalnie sterowany prototyp doskonałości pomiędzy pragnieniem, a ramionami wyciągniętymi do nieba w odpowiedzi na niezadane pytania w mojej i twojej nadziei w łzie co samotnie spływa po policzku rozszczepiając światło w wielobarwną tęczę
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

buziaki