Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Cz.II - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 13:30   #1861
Magma_
Przyczajenie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -

To jak przyjmiecie mnie
Magma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 13:32   #1862
jadzia190588
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
No u mnie dzisiaj 30 dc i okres powoli się rozkręca. Więc 8 cykl starań uważam za rozpoczęty. Nawet nie wiecie jak się cieszę że @ przyszła, już się bałam że będę musiała na nią czekać i czekać.... Cykl był chyba jednak bezowulacyjny i w środę wybieram się do gina, może mi da coś na zbicie prolaktyny.
hej jeżeli nie było owulacji, to nie jest to okres, ale krwawienie śródcykliczne i jeżeli prowadzisz obserwacje to dalej na tym samym wykresie. Owulacja może wytapiać zaraz po nim...

Magma_ pewnie, że przyjmiemy
Stary 2011-07-30, 13:49   #1863
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Magma_ Pokaż wiadomość
To jak przyjmiecie mnie
no pewniewitaj im więcej nas tym raźniej
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 13:51   #1864
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia brzuchola z finishu... jakiś 38/39 tydzień ciąży

nie patrzcie na mój wygląd bo ciąża w okresie jej trwania (na szczęście) całkowicie odebrała mi urodę
a napuchnięta byłam taka, że jak normalnie numer buta to 39 tak ledwo wchodzilam w 41
o wow a ta krecha na środku to ta słynna w ciązy ?
brzusio faktycznie duzy! Ale sliczny
ja tez bede puchła w ciazy bo na przed @ potrafilam z 2 kilo spuchnac wiec ja bede w ogole jak chipopotamica wygladała

Cytat:
To jak przyjmiecie mnie
no ba jeszcze sie pytasz

a ja jzu w domu
zjadlam obiadek pulpecik kasze i buraczki i brzoskwinie i sie najadłam.
kurde mus sprzatac a ja taka spiąca

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2011-07-30 o 13:52
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 14:22   #1865
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Hejka...
u mnie @ się rozkręciła na maxa - brzuch mnie tak boli, że od nocy już kilka nosp łyknełam ehmmm....

ciekawa jestem tylko czemu plamiłam aż3 dni przed@ i w zeszłym cyklu też tak było i po @ też plamie także teraz znow będe miała @ ponad 10 dni

Adaikaka piękny brzusio ale pewnie było Ci strasznie ciężko ku końcowi a nawet i szybciej

ja sprzątam od rana po troszku bo mnie tenbrzuch tak boli i zabieam sę za robienie potrawki z kurczaka. Mąż dziś u przyjaciela alarm robi także chyba obiadek będzie na jutro i jak dobrze pójdzie to na poniedziałek bo robie aż z wielkich 4 ud kurczaKA A może to indor sama nie wiem bo mi teściowa da ła heheh ale coś za duże na kuraka

MAGMA witaj wśród nas

Buziolki moje piękne

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 14:35   #1866
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Hejka...
u mnie @ się rozkręciła na maxa - brzuch mnie tak boli, że od nocy już kilka nosp łyknełam ehmmm....

ciekawa jestem tylko czemu plamiłam aż3 dni przed@ i w zeszłym cyklu też tak było i po @ też plamie także teraz znow będe miała @ ponad 10 dni
to wy nie liczycie @ od pierwszego dnia nawet małego plamienia? mi jak sie @ zaczynała to miałam w 1 dzien lekkie plamienie.Dopiero na 2 dzien bylo bardziej Ale juz dzien przed nawalał brzuch strasznie a jak poszlo pierwsz eplamienie to jzu w ogole nawalał masakrycznie. Czyli co ja dobrze cykl liczylam czy okazuje sie ze dzien pozniej mam liczyc? Bo ja juz sie pogubilam przez te Wasze plamienia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-07-30, 15:43   #1867
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja lezalam od 15 do 30 minut na brzuchu, bo mam macice w tylozgieciu. - w tym cyklu sie udalo.
We wczesniejszych lezalam ok 15 min z nogami do gory i nic.
Cytat:
łooo tak zaczęłam czytać o tym tyłozgięciu i chyba też mam...
pisze, że odczuwa się ból w pozycji od tyłu i przy menstruacji boli dolna cześć pleców...
no cóż... jak kochamy się od tyłu to zaraz przestajemy bo tak boli, że paznokcie wbijam w łóżko i przygryzam poduszkę... po prostu się nie da... no chyba że jestem na maxaaa rozgrzana...
no i przez pierwsze dni @ krzyż boli, cieżko mi się całkowicie wyprostować...

chyba czas zaczać spać na brzuchu
Ja też tak mam. Teraz też będę leżeć na brzuchu.
Stary 2011-07-30, 15:57   #1868
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
No to duuuży brzuszek miałaś. A synuś ile ważył jak się urodził??
3890 57 cm długi

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
adaikaka duzy faktycznie miałąs ten brzuszek synuś musiał byc duży
no do maleństw nie należał

Cytat:
To jak przyjmiecie mnie
no ba

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Adaikaka piękny brzusio ale pewnie było Ci strasznie ciężko ku końcowi a nawet i szybciej
ciężko już zaczęło być od 30 tc
Jak tylko zaczęłam 38 tc i wiedziałam, że mały jest gotowy w razie czego, robiłam co mogłam żeby szbyciej mnie wzięło... Nie dość że ledwo mogłam się poruszać to jeszcze nie spałam po nocach bo taka zgaga mnie paliła... nawet po wodzie
no i synuś się urodził 3 dni przed terminem tak więc na nic były moje wycieczki po schodach. Ale od 30 tc 2 x miałąm wyciszane skurcze przedwczesne więc chyba tak mi je w końcu wyciszyli że ledwo popuściły na 3 dni przed datą porodu

dorwałam męża naleśniki zrobiły swoje
Stary 2011-07-30, 16:00   #1869
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

to Ty cwana jestes

ja mojego na racuchy brałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-07-30, 16:03   #1870
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
to Ty cwana jestes

ja mojego na racuchy brałam
he he ale mamy łakomczuchów
idę się cholera zbierać do pracy
Stary 2011-07-30, 16:05   #1871
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
he he ale mamy łakomczuchów
idę się cholera zbierać do pracy
ojej wspolczuje, ja juz w domu i mam 2 dni wolne
ale od wtorku pracuje za to o 2 godz dluzej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-07-30, 16:55   #1872
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jadzia190588 Pokaż wiadomość
hej jeżeli nie było owulacji, to nie jest to okres, ale krwawienie śródcykliczne i jeżeli prowadzisz obserwacje to dalej na tym samym wykresie. Owulacja może wytapiać zaraz po nim...
Hmm, to nie wiedziałam o tym. Problem w tym że ja do końca nie jestem pewna czy miałam owulację czy nie, bo tempka mi niby skoczyła, ale pózniej niż zwykle, ale zaraz potem spadła do poziomu temp sprzed owulki, no a pózniej znowu wzrosła, no i na to krwawienie czekałam dłużej niż powinnam...To może poproszę żeby mi moja lekarka zrobiła usg jak bede w środę, już sama nic nie wiem. No i mam za wysoką prolaktynę, reszta wyników w normie.

Prince Polo pierwszy dzień cyklu liczy się od pierwszego dnia prawdziwego krawienia - czerwonej krwi, plamienia się nie liczy.
Stary 2011-07-30, 17:43   #1873
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, to nie wiedziałam o tym. Problem w tym że ja do końca nie jestem pewna czy miałam owulację czy nie, bo tempka mi niby skoczyła, ale pózniej niż zwykle, ale zaraz potem spadła do poziomu temp sprzed owulki, no a pózniej znowu wzrosła, no i na to krwawienie czekałam dłużej niż powinnam...To może poproszę żeby mi moja lekarka zrobiła usg jak bede w środę, już sama nic nie wiem. No i mam za wysoką prolaktynę, reszta wyników w normie.

Prince Polo pierwszy dzień cyklu liczy się od pierwszego dnia prawdziwego krawienia - czerwonej krwi, plamienia się nie liczy.
no ale plamienie jest tez czerwone to ja w takim razie nie kumam co to bylo haha

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-07-30, 18:27   #1874
Norniczka
Rozeznanie

Czasami zdarzają się brązowe palmienia, ich się nie liczy. Ja na szczęście nie mam raczej plamień, więc nie mam kłopotów z ustaleniem 1 dc , ale pamiętam że już był ten temat poruszany i tak sobie zapamiętałam.
Stary 2011-07-30, 18:28   #1875
senira666
Zakorzenienie

a ja czekam na @...powinna byc jutro i wydaje mi sie ze przyjdzie punktualnie... :-(
Stary 2011-07-30, 18:40   #1876
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami zdarzają się brązowe palmienia, ich się nie liczy. Ja na szczęście nie mam raczej plamień, więc nie mam kłopotów z ustaleniem 1 dc , ale pamiętam że już był ten temat poruszany i tak sobie zapamiętałam.
to ja nie kumam bo nie patrzyłam nigdy czy brazowe czy czerwone czy jakie leciało to podpaska i heja
teraz to juz nie wazne zwroce na to uwage za 8 miesięcy

Ale mnie wkurzyła ciotka!
przyjechała moja chrzesna do niej ktora mieszka daleko i bylam w tamtym tyg na ur swojej hcrzesnicy i ona tez przyszla i niezapytala sie mnie nawet co i jak ze slubem nie zlozyla mi zyczen na urodziny(a mialam w tym samym dniu co moja chrzesnica!) i w oglle olała mnie, jak mi skladali zyczenia jak wychodzilam to ona nie podeszla. na slub moj nie przyjdzie chyba bo wielce niema jak(chrzesna od siedmiu bolesci!) i teraz wielce ma pretensje ze nie napisz ejej esa zeby na kawe przyszla
i jeszcze ona nie wie jak na slub ma przyjsc skoro nawet jej nie zaprosze do domu. Ja pitole Dostała zaproszenie, zanim je wyslalam zadzownilam do niej i osobiscie zaprosilam powiedzialamz efajnie jak przyjedzie z emam nadzieje ze nas odwiedzi ze sie spotkamy. a ten ciołek jak mnie zobaczył to mnie olał.
No tak, trzeba jej specjalne zaproszenie słac. była tyle razy w moim miescie czemu niedala znac chocby moim rodzicom nie odwiedzila ich abbci ani mnie. Normalnie durna krowa jakich mało!
Normlanie nie chce by an wesele przyszla mam nadzieje ze jej nie ebdzie, ze jej sie nie odwidzi bo mi tylko humor popsuje.

Chyba hormony mną rzadzą bo jak sie rozdarłam to az sie ciotka rozłączyła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Czas edycji: 2011-07-30 o 20:44
Stary 2011-07-30, 19:50   #1877
martinka30
Raczkowanie

hej dziewuszki. ja mam dziś owu, śluzior taki że hej a tu cykl na straty- przez wyrywanie zębów. jeszcze połowa tego cyklu, następny też na straty a potem staranka teraz mam jakąś owulke gigantke, tak mi sięseksiora chce że już sięod wczoraj3 razy z męzem w sypialni spotkałam a kto wie co będzie jak smyk spać pójdzie...

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 20:06   #1878
prince_polo
Zakorzenienie

tż moje kulki w pudrze do kibla zrzucił i jeszcze jak sie lekko wkurzylam to sie uniosl. i focha strzelił ja pitole wszystko mnie wkurza!
Facet to jest takie wielkie dziecko nic nierozumie , nic mu nie mozna powiedziec a bron Boze uwage zwrocic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Czas edycji: 2011-07-30 o 20:08
Stary 2011-07-30, 20:10   #1879
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki. ja mam dziś owu, śluzior taki że hej a tu cykl na straty- przez wyrywanie zębów. jeszcze połowa tego cyklu, następny też na straty a potem staranka teraz mam jakąś owulke gigantke, tak mi sięseksiora chce że już sięod wczoraj3 razy z męzem w sypialni spotkałam a kto wie co będzie jak smyk spać pójdzie...
to co Ty wszystkie zęby wyrywasz??

ciasteczko ja się zaczynam Ciebie bać
Stary 2011-07-30, 20:12   #1880
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

ciasteczko ja się zaczynam Ciebie bać
nie musisz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-07-30, 20:27   #1881
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

czesc kobitki dawno mnie tutaj nie bylo

nie wiem co z moja @ ostatnio mialam 8 lipca teraz powinnam dostac w poniedzialek ale na razie nic zadnych dolegliwosci,

na razie cyklu sprawdzic nie moge co i jak bo jestem po czerwcowym poronieniu, z tz caly czas sie tulilam zobaczymy czy tak od razu cos z tego wyjdzie

wiecie moze czy jak hormon hcg jest podwyzszony i spada np ma 4,95 to czy w tym czasie organimz jest zablokowany i nie ma mozliwosci zajscia w ciaze ? czyli ciaza mozliwa dopiero od hcg 0 ?

Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 22:29   #1882
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
czesc kobitki dawno mnie tutaj nie bylo

nie wiem co z moja @ ostatnio mialam 8 lipca teraz powinnam dostac w poniedzialek ale na razie nic zadnych dolegliwosci,

na razie cyklu sprawdzic nie moge co i jak bo jestem po czerwcowym poronieniu, z tz caly czas sie tulilam zobaczymy czy tak od razu cos z tego wyjdzie

wiecie moze czy jak hormon hcg jest podwyzszony i spada np ma 4,95 to czy w tym czasie organimz jest zablokowany i nie ma mozliwosci zajscia w ciaze ? czyli ciaza mozliwa dopiero od hcg 0 ?

hej

niestety (a może na szczeście) nie mam pojęcia jak to jest

dziewczyny, ciężka nocka mi się zapowiada w pracy więc porannego pomiaru raczej nie bedzie bo nie wyłuskam tych 3 pełnych godzin snu. Aleee jutro jadę do rodziców no i będe miała możliwość "wyspania" się te 3 godziny w dzień...
Zmierzyć sobie wtedy temp? I wpisać ją do wykresu jako normalną czy zakłóconą?? Cholera, nie chcę w tym cyklu przegapić owulacji a pewnie takich nocek jak ta będzie więcej
Stary 2011-07-30, 23:46   #1883
kaskaderka
Rozeznanie

Hejka wszystkim i witam nowe staraczki

Cytat:
Napisane przez kamilkaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ... czytam wasze wypowiedzi od dłuższego czasu ale jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać właściwie nie wiem czemu...

Mam 24lata i za miesiąc biorę ślub...byłam u gin biorę 2m-ce kwas foliowy ale nadal tabl.anty yasminelle lekarz powiedział, że jak tylko przestanę brać je to odrazu mogę zacząć starania
narazie nie odstawiam ponieważ chcę przesunać nimi okres który by mi wypadł na podróż polubną a po drugie boję się gdyby się udało powiedzmy wcześniej jechać w ciepłe kraje w tak wczesnej ciąży a bardzo lubię się opalać i mogę leżeć cały dzień na słońcu myślicie ,że mam rację ?...
Opalać się w ciąży można z umiarem ze względu na możliwe przebarwienia i nic poza tym. Osobiście też bym się bała zachodzić krótko przed ślubem ze względu na możliwe mdłości ciążowe i wstręt do zapachów ale to tylko moje byłyby obawy

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ja z kolei słyszałam, że to nei kwestia pożywienia tylko bardziej tego, że jest bardzo dużo witaminek dla kobiet przygotowujących do ciąży i w trakcie ciązy ... także jak się rodzi dziecko to jest porządnie podkarmione witaminami

Uwaga:1. freTki, freTek, freTkom, freTka, freTce
2. Fretki raczej nie gryzą kabli ponieważ fretki nie są gryzoniami,
3.(...)
Kurcze to mnie zmartwiłaś, może być, ze za dużo tych witamin...
Co do fretek od zawsze przezywam fredziami, bo lubię takie nazywanie ich jak np. mojego kota kiedyś przezywałam pchlarzem choć miał swoje imię ( Franek ) Acha! a na kury lubię wołać "rosół" a na gołębia siadającego nam na parapecie "przekąsa" bo byłby nią dla naszego kota Tak już mam Dzięki za info bo zawsze myślałam, że fredzie (fretki) to takie małe gryzonie które przegryzają i wygryzają wszystko co się da

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
to wy nie liczycie @ od pierwszego dnia nawet małego plamienia? mi jak sie @ zaczynała to miałam w 1 dzien lekkie plamienie.Dopiero na 2 dzien bylo bardziej Ale juz dzien przed nawalał brzuch strasznie a jak poszlo pierwsz eplamienie to jzu w ogole nawalał masakrycznie. Czyli co ja dobrze cykl liczylam czy okazuje sie ze dzien pozniej mam liczyc? Bo ja juz sie pogubilam przez te Wasze plamienia
Właściwie to nie masz się o co martwić przez najbliższe 9 m-cy albo i dłużej jak będziesz karmić Ale się masz fajnie, zazdraszczam

Cytat:
zdolna jesteś Można by powiedzieć przez naleśnika do ....

magolinko my się starać będziemy jak dojadę do mojego tż w Holandii, faksem plemniczki jeszcze nie latają

margo ja już nie mam słów na tych naszych polskich lekarzy jak można nie zadzwonić do pacjętek i odmówić zabiegi wiedząc, że czekają na nie ze strachem w oczach Już pomijam fakt, ze urlopy są zazwyczaj planowane i grafiki ustalane kilka m-cy wcześniej... Naprawde mi przykro

adaikaka Kurcze ale ci dał synek popalić zanim się urodził zabrał ci całą urodę Zawsze twierdziłam choć wiem, że prawie nikt się z tym nie zgadza, ze to chłopcy zabierają urodę mamom a przynajmniej na czas ciąży

OMG już prawie północ a w domku dzisiaj tylko 4 godzinki w sumie fajnie Dobranoc pewnie wszystkim już grzecznie śpiącym

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-07-30 o 23:50
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 00:19   #1884
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
zdolna jesteś Można by powiedzieć przez naleśnika do ....

adaikaka Kurcze ale ci dał synek popalić zanim się urodził zabrał ci całą urodę Zawsze twierdziłam choć wiem, że prawie nikt się z tym nie zgadza, ze to chłopcy zabierają urodę mamom a przynajmniej na czas ciąży

OMG już prawie północ a w domku dzisiaj tylko 4 godzinki w sumie fajnie Dobranoc pewnie wszystkim już grzecznie śpiącym
mój mąż jak widać odda się za naleśnika

absolutnie całą zabrał może powinnam wstawić aktualne zdjęcie żeby nie było, że ja jakieś monstrum jestem

Ja nie śpię i pewnie długo jeszcze spać nie będę
Stary 2011-07-31, 00:34   #1885
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż jak widać odda się za naleśnika

absolutnie całą zabrał może powinnam wstawić aktualne zdjęcie żeby nie było, że ja jakieś monstrum jestem

Ja nie śpię i pewnie długo jeszcze spać nie będę
Dawaj fotkę

Dobrze wiedzieć, a raczej widzieć z kim się rozmawia
Stary 2011-07-31, 01:57   #1886
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Dawaj fotkę

Dobrze wiedzieć, a raczej widzieć z kim się rozmawia
wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciół w moim profilu jest album to sobie możesz mnie zobaczyć tylko jak ja zobaczę Ciebie??
Stary 2011-07-31, 05:50   #1887
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dzień dobry

życze Wam milutkiej niedzieli

a ja ponawiam moje pytanie bo to ważne i nie chcę, żebyście przeoczyły i mi nie odpowiedziały
dziewczyny, ciężka nocka mi się zapowiada w pracy więc porannego pomiaru raczej nie bedzie bo nie wyłuskam tych 3 pełnych godzin snu. Aleee jutro jadę do rodziców no i będe miała możliwość "wyspania" się te 3 godziny w dzień...
Zmierzyć sobie wtedy temp? I wpisać ją do wykresu jako normalną czy zakłóconą?? Cholera, nie chcę w tym cyklu przegapić owulacji a pewnie takich nocek jak ta będzie więcej
Stary 2011-07-31, 07:12   #1888
martinka30
Raczkowanie

Adaikaka Nie, nie wszystkie wyrywam - 3. mam takie zeby że po 5-6 razy leczone i jak się rozsypie to już nie ma co zbierać. takie geny chyba bo od najmłodszych lat leczyłąm, zawsze prywatnie a i tak kiszka
jak nocka, mam nadzieję że nie taka ciężka?

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

chyba nie bardzo Ci ta tempka miarodajna w dzien wyjdzie...

fasolka

Edytowane przez martinka30
Czas edycji: 2011-07-31 o 07:11
Stary 2011-07-31, 07:34   #1889
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
Adaikaka Nie, nie wszystkie wyrywam - 3. mam takie zeby że po 5-6 razy leczone i jak się rozsypie to już nie ma co zbierać. takie geny chyba bo od najmłodszych lat leczyłąm, zawsze prywatnie a i tak kiszka
jak nocka, mam nadzieję że nie taka ciężka?

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

chyba nie bardzo Ci ta tempka miarodajna w dzien wyjdzie...
ehhh... ja właśnie na cito robię wszystkie większe ubytki...
Po urodzeniu dziecka oczywiście nie było czasu a teraz podczas staranek zaczełam szaleć bo drugiej ciąży moje zęby w tym stanie nie wytrzymają...

Do usunięcia mam jedną szóstkę i piątkę obok tej szóstki do leczenia... Idę we czwartek mam nadzieje, że z tą piątką nie jest tak źle i lekarz upiecze 2 pieczenie na jednym ogniu (czyli jednym znieczuleniu)... a stracha mam, że szok

no właśnie nie wiem jak mam do niej podejsć... generalnie zasada jest taka, że powinno się mierzyć o jednej porze, rano, przynajmniej po 3 pełnych godzinach snu... Nocka nie była dramatyczna, przymknełam oko ale to nie trwało dłużej niż 2,5 godziny... W domu będe miała możliwośc, żeby się wyspać (przynajmniej te 3 godziny) ale nie wiem co myśleć o tej temp...
Stary 2011-07-31, 07:41   #1890
martinka30
Raczkowanie

ja gdzieś czytałam że zawsze musi byc o tej samej godzinie i chyba nie pozniej niż do 11tej a jak jest odchylenie to ileś tam sie dodaje lub odejmuje ale nie wiem jak to dokładnie.
a z tymi zębami to u mnie tak że np jest praktycznie sama plomba i się ząb wydaje OK, po czym przy jedzeniu się rozpada i zostaje wielki krater i nic juzz tym się zrobić nie da to moja zmora i koszmarek. do tego po wyrwaniu szóstki jakaś kostka mi sterczy z boku dziąsła- nie jest to ząb tylko fragment kości i pewnie to też mi usunie we środę bo i dę wtedy rwać tego trzeciego. No koszmar po prostu

fasolka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości