Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1290 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 19:54   #38671
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
W tym czasie ją wykorzystasz? Bo podczas Woodstocku może się zmarnować
Na woodstock jej nie biorę, nie jadę prosto znad jeziora

A właśnie, wróciłam, staram się nadrobic forum, ale zajmie mi to chyba wiek, sądzę że do wtorku nie zdążę, a wtedy znów wyjeżdżam.

Włosy jak na razie mają się dobrze, może jutro przyjdzie mi henna to zafarbuję przed wyjazdem.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:17   #38672
misia_bella
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie zmyłam vatikę kokosową. Po spłukaniu miałam mega sfilcowanego kołtuna Chyba kokosowy olej nie jest dla mnie. Dodam, że to nie jest mój pierwszy raz z tym olejem. Jestem w trakcie drugiego opakowania
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:31   #38673
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
No... umyłam włosy (awokado dojrzewa na oknie więc na razie maskę odłożyłam na następny raz).

O Isana liquid silk (jakies 5 min)
M babydream
O isana babassu

Ostatnio dałam isanę liquid silk na koniec, teraz zamieniłam kolejność tak jak Eloe kiedyś radziła. Ale efekt znowu bleeee.
Włosy takie jakies napuszone od spodu, przyklapnięte z góry i prawie proste, nawet z przodu gdzie zawsze mam jakieś całkiem fajne loczki, prawie nic.

Coś źle zrobiłam? Za mało emolientów na koniec? Myślałam czy nie dac alterry morelowej na koniec zamiast isany babassu - pomogłoby? Czy może moje włosy nie lubią tej isany z jedwabiem?

Zdjęcie tylko z przodu bo na domiar złego leje i ciemno i zdj nei wychodza w ogóle.

Teraz siedze i schnie na mnie żel lniany bo tylko to przyszło mi do g lowy, zeby ratowac sytuację.. Jak nie to jutro rano mycie po raz drugi chyba...
Nie wiem jaka była u Ciebie pogoda, ale możliwe, że za mało emolientów, choć bardziej obstawiałabym, że Isana babssu Ci obciąża włosy. Czy Garnier (ten awokado i karite) też Ci nie służy? Może po prostu Twoje włosy w lecie nie potrzebują olejów itp., a zimą będzie całkiem odwrotny efekt. Wydaje mi się, że masz lekkie włosy i często właśnie w lecie takie włosy nie potrzebują dużo olejów i kosmetyków, w których są oleje, masła zawarte.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 21:01   #38674
goniiia
Raczkowanie

Kiedyś dużo prostowałam włosy, od dwóch miesięcy rzuciłam prostownicę i suszarkę i pielęgnuję moje naturalne kręciołki. Zdjęcia w załącznikach. Pierwsze dwa - dzisiaj, ostatnie - grudzień 2010.
Dodam, że zdjęcia są robione na drugi dzień po myciu więc jest nieco więcej puchu - wiadomo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP2035.jpg (92,6 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2030.jpg (112,0 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP0989.jpg (109,6 KB, 66 załadowań)
goniiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 21:30   #38675
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie zmyłam vatikę kokosową. Po spłukaniu miałam mega sfilcowanego kołtuna Chyba kokosowy olej nie jest dla mnie. Dodam, że to nie jest mój pierwszy raz z tym olejem. Jestem w trakcie drugiego opakowania
Znaczy poprzednia służyła czy używasz "pomimo" ?
Cytat:
Napisane przez goniiia Pokaż wiadomość
Kiedyś dużo prostowałam włosy, od dwóch miesięcy rzuciłam prostownicę i suszarkę i pielęgnuję moje naturalne kręciołki. Zdjęcia w załącznikach. Pierwsze dwa - dzisiaj, ostatnie - grudzień 2010.
Śliczne loczki Napisz coś więcej
I uśmiechnij się

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 21:38   #38676
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
o
Miss Transept no to ładny wyjazd sie szykuje ja sie nie nadaje na takie plenery dłuuuugie bo ja potrzebuje łazienki hehe ale woodstock bym pojechała chociaż raz!
a to o pakowaniu i namiotach to mnie rozbroiło
Ja też bardzo tęsknię za łazienką zawsze, do tego na takich wyjazdach zawsze koszmarnie tyję, bo nie mam jak się kontrolowac. 4 dni nad jeziorem i juz utyłam Ale woodstock to 3 dni, także da się wytrzymac. Jedź, polecam
Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Tez jezdze czasem ale bardziej na ostro
a myslisz o oleju np.z jojoby,ktory posiada filtr uv?Bo ja bralabym pod uwage pogode,gdy bedzie deszczowo,podarowalabym sobie te oleje,
mycie odzywka i na koniec szybka d/s na moment i na koncowki jakis zel,niekoniecznie lniany.Albo Joaska,jak tu dziewczyny pisaly.
Tak wogole,to fajnej zabawy,ja niestety nie mam w planie w tym roku nigdzie wyruszac a szkoooooda,wielka szkoda ,bo ominie mnie niezly wykon Ozziego w Wacken.Jednak glowa muru nie przebije
Mycie odżywką i żel zbędne, bo nikt mnie z rozpuszczonymi włosami nie będzie oglądał Chodzi mi o to żeby dobrze wyglądały po powrocie, w trakcie wyjazdu i tak będę gruba, pryszczata, z tłustymi włosami, śmierdząca i owłosiona Oleje ochronnie (w ramach UV myślałam o shea), odżywka b/s też ochronnie. Wydaje mi się że tyle starczy
Współczuję bardzo, że nigdzie nie jedziesz, wiem jakie to okropne całe lato siedziec w domu, dośc często mi się zdarza niestety.

O ludzie, nie dam rady dziś więcej, bo padam. Na razie

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 21:40   #38677
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam, że zdjęcia są robione na drugi dzień po myciu więc jest nieco więcej puchu - wiadomo.
Śliczny skręt i długość

Stary 2011-07-31, 21:40   #38678
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Boskie kręciołki, jestem zauroczona Tylko jedno mnie interesuje. Czy na tym ostatnim zdjęciu masz włosy po prostowaniu? Bo widzę ogromną różnicę między skrętem

Czym może być spowodowane to, że myjąc odżywką wypada mi znacznie więcej włosów? Trochę dziewczyny ostatnio o tym pisały. Widziałam też post o zapychaniu mieszków włosowych, czy porów (już nie pamietam) tylko że u mnie to wygląda tak, że myję odżywką to wypada ich strasznie dużo, a na drugi dzień jak umyję szamponem to już dużo mniej, więc chyba zapychanie nie wchodzi w grę, bo gdyby już się zapchały to jeden dzień chyba by tego nie zmienił bo i tak te pozapychane by wypadły przy myciu szamponem, ale nie wiem czy dobrze główkuję a za nic nie mogę sobie przypomnieć czy przed zmianą pielęgnacji też ich aż tyle wypadało.

I jeszcze jedno. Kiedyś gdzieś na wizażu czytałam o miodowym utrwalaczu: woda+miód+ocet. Próbował ktoś? Pytam najpierw bo mam jedną jedyną buteleczkę z atomizerem i nie chciałabym jej zapaprać niepotrzebnie
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 21:50   #38679
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość

Czym może być spowodowane to, że myjąc odżywką wypada mi znacznie więcej włosów? Trochę dziewczyny ostatnio o tym pisały. Widziałam też post o zapychaniu mieszków włosowych, czy porów (już nie pamietam) tylko że u mnie to wygląda tak, że myję odżywką to wypada ich strasznie dużo, a na drugi dzień jak umyję szamponem to już dużo mniej, więc chyba zapychanie nie wchodzi w grę, bo gdyby już się zapchały to jeden dzień chyba by tego nie zmienił bo i tak te pozapychane by wypadły przy myciu szamponem, ale nie wiem czy dobrze główkuję a za nic nie mogę sobie przypomnieć czy przed zmianą pielęgnacji też ich aż tyle wypadało.
podbijam pytanie, bo mnie również ten problem może dotyczyć
Stary 2011-07-31, 21:58   #38680
goniiia
Raczkowanie

Na ostatnim zdjęciu miałam włosy rozczesywane podczas suszenia i chyba ( nie pamiętam dokładnie ) wyciągane na okrągłej szczotce. W każdym razie od kilku miesięcy, jak zaczęłam dokładnie czytać Wizaż, nie czeszę włosów na sucho, odżywkuję, nie prostuję, nie suszę no i dążę do tego, żeby miały ładny, zdrowy skręt.
Moje włosy od dziecka były rozczesywane, a że potem wyglądały jak szopa - cóż, prostowałam. No ale pewnego pięknego dnia całkowicie zmokłam na deszczu, włosy wyschły same no i spodobał mi się skręt. Poczytałam o pielęgnacji no i staram się, żeby wyglądały jak najlepiej. : )
Aa, jakoś po wakacjach planuję je nieco podciąć i może troszkę mocniej pocieniować.
Stary 2011-07-31, 21:59   #38681
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Czym może być spowodowane to, że myjąc odżywką wypada mi znacznie więcej włosów?
Może podrażnia? Twoje cebulki ewidentnie czegoś tu nie lubią = nie myć tą odżywką. Która to? Może zawiera mój "ulubiony" Isopropyl Alcohol?
Cytat:
I jeszcze jedno. Kiedyś gdzieś na wizażu czytałam o miodowym utrwalaczu: woda+miód+ocet. Próbował ktoś? Pytam najpierw bo mam jedną jedyną buteleczkę z atomizerem i nie chciałabym jej zapaprać niepotrzebnie
U mnie niemiłosiernie się lepi Ale wiem że są też dziewczyny zadowolone

Stary 2011-07-31, 22:00   #38682
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Ładny skręt i długość. Jednak struktura już nie bardzo. Tzn. widać, ze potrzebują nawilzenia. Aż wołają o coś do picia
Zacznij porządnie pielęgnować to będzie się czym zachwycać

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:05   #38683
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Nie wiem jaka była u Ciebie pogoda, ale możliwe, że za mało emolientów,
pogoda deszczowa, ale poprzednio jak użyłam isany liquid silk była inna z tego co pamiętam, a efekt końcowy podobny (dlatego to chyba ją winię, za to - nie wiem czy słusznie)

Cytat:
choć bardziej obstawiałabym, że Isana babssu Ci obciąża włosy. Czy Garnier (ten awokado i karite) też Ci nie służy?
isany babassu używam do każdego mycia na pierwsze O, myłam też nią włosy i wyszło nieźle.

Garnier, hmm użyłam jej raz - nie było rewelacji ale koszmarnie chyba też nie.

A Alterra morelowa to moja faworytka a to podobno jeden z największych tłuściochów więc chyba nie o obciążenie tu chodzi. Ale dopiero zaczynam więc, jakbym plotła głupoty poprawcie, proszę

Doświadczenia z Amlą też nie świadczą chyba o tym, że obciążam włosy:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3000
(fakt - po Amli nie ułożyły się rewelacyjnie, ale potem po nałożeniu żelu lnianego to był najlepszy dzień do tej pory)

goniiia
włosy śliczne pielęgnuj bo to skarb i nie prostuj bo to az grzech

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:07   #38684
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Opisz pielęgnację, czego używasz,itp.
PS. bardzo ładny skręt i długość, o której tak marzę

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-07-31 o 22:11
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:10   #38685
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
pogoda deszczowa, ale poprzednio jak użyłam isany liquid silk była inna z tego co pamiętam, a efekt końcowy podobny (dlatego to chyba ją winię, za to - nie wiem czy słusznie)

isany babassu używam do każdego mycia na pierwsze O, myłam też nią włosy i wyszło nieźle.

Garnier, hmm użyłam jej raz - nie było rewelacji ale koszmarnie chyba też nie.

A Alterra morelowa to moja faworytka a to podobno jeden z największych tłuściochów więc chyba nie o obciążenie tu chodzi. Ale dopiero zaczynam więc, jakbym plotła głupoty poprawcie, proszę

Doświadczenia z Amlą też nie świadczą chyba o tym, że obciążam włosy:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3000
(fakt - po Amli nie ułożyły się rewelacyjnie, ale potem po nałożeniu żelu lnianego to był najlepszy dzień do tej pory)

goniiia
włosy śliczne pielęgnuj bo to skarb i nie prostuj bo to az grzech
Tyle nas tu jest, że jeszcze wszystkie nie ogarniam, więc wybacz moje przeoczenie Twojej Amli i nie wiedziałam, że aż tak lubicie się z Morelką W takim razie faktycznie nie chodzi tu o przeciążenie. Może jednak faktycznie za mało emolientów? Choć myślałam, że jak za mało emolientów to włosy się puszą - ale pewnie inaczej jest tu u kręconych, a inaczej u falowanych. Innych pomysłów nie mam, bo sama mało się znam, gdyż też raczkuję w tym temacie Niech się wypowiedzą w tym temacie bardziej doświadczone (Ajrisz, Rybiorek, Eloe, Indios.. i inne)

Stary 2011-07-31, 22:15   #38686
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Może podrażnia? Twoje cebulki ewidentnie czegoś tu nie lubią = nie myć tą odżywką. Która to? Może zawiera mój "ulubiony" Isopropyl Alcohol?
Hegron bez spłukiwania. Aż byłam sprawdzić i nie ma tego składnika No tak sobie myślę, że jedyne co mi pozostaje to odstawić na jakiś dłuższy czas mycie odżywką i obserwować włosy. Tak w ogóle to szybka jestem Myję odżywką już od jakichś 2 m-cy, wydaje mi się że od początku bardziej wypadały (ale jak mówiłam pewna nie jestem), a dopiero teraz wpadłam na to, żeby ją odstawić Ale strasznie mi szkoda, bo po niej są takie fajne śliskie włosy przy spłukiwaniu
Stary 2011-07-31, 22:19   #38687
goniiia
Raczkowanie

Pielęgnacja - no właśnie - myję zazwyczaj jakimś delikatnym szamponem, np z Joanny, używam odżywek różnych, często zmieniam bo próbuję znaleźć jak najlepszą, trochę się gubię w tych wszystkich olejowaniach, proteinach itp no ale więcej poczytam w wolnym czasie i popróbuję.
Stary 2011-07-31, 22:31   #38688
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Hegron bez spłukiwania. Aż byłam sprawdzić i nie ma tego składnika No tak sobie myślę, że jedyne co mi pozostaje to odstawić na jakiś dłuższy czas mycie odżywką i obserwować włosy.
No dokładnie.
Zawsze jest jeszcze OMO
Cytat:
Pielęgnacja - no właśnie - myję zazwyczaj jakimś delikatnym szamponem, np z Joanny, używam odżywek różnych, często zmieniam bo próbuję znaleźć jak najlepszą, trochę się gubię w tych wszystkich olejowaniach, proteinach itp no ale więcej poczytam w wolnym czasie i popróbuję.
Znam delikatniejsze szampony niż Joanny

Dobranoc

Stary 2011-07-31, 22:35   #38689
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Znam delikatniejsze szampony niż Joanny

Dobranoc
Im delikatniejsze tym wcale nie lepsze
Sama się o tym przekonałam

Dobranoc

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 23:23   #38690
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle nas tu jest, że jeszcze wszystkie nie ogarniam, więc wybacz moje przeoczenie Twojej Amli i nie wiedziałam, że aż tak lubicie się z Morelką
nic się nie dzieje, tu masa osób się przewija a właśnie dlatego teraz napisałam ogólnie o wszystkim co dla mnie wyklucza obciążenie, bo to chyba nie obciązenie tylko brak czegoś wywołującego skręt, albo coś wręcz prostującego. Sama nie wiem
Po lnianym teraz efekty tez marne jakieś, sama nie wiem jak określić co się im stało.
Ale zobaczę właśnie co dziewczyny powiedzą.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:24   #38691
golden_sun
Przyczajenie

Cytat:
goniia... przepiękne masz te loki ja tak długich nigdy nie miałam, a teraz zupełnie na krótko ścięłam, bo bardzo mi wypadały zaczęłam bardziej stosować się do CG, choć już od roku starałam się wlewać mnie chemii na moje loki.
Ja swoje włosy pokażę, ale ostatnio jestem na maxa zalatana... może jak mąż wróci to każę się obfotografować i wrzucę foty, bo jeszcze żadnej nie dałam:P
golden_sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:25   #38692
martusia205
Zakorzenienie

hejka kręconowłose

jestem tu nowa..i pragnę dołączyć do waszego zacnego grona
dołączam foto moich włosów..chyba się nadają..co o nich myślicie?

1 kręcone? po umyciu wgniatam piankę..grzywkę prostuję..i lekko końcówki włosów..efekt taki jak na zdjęciu.
2tak wyglądam w wyprostowanych..

jak mi lepiej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P240511_14.06_[01].jpg (77,9 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P160411_16.08.jpg (81,1 KB, 69 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:40   #38693
golden_sun
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
hejka kręconowłose

jestem tu nowa..i pragnę dołączyć do waszego zacnego grona
dołączam foto moich włosów..chyba się nadają..co o nich myślicie?

1 kręcone? po umyciu wgniatam piankę..grzywkę prostuję..i lekko końcówki włosów..efekt taki jak na zdjęciu.
2tak wyglądam w wyprostowanych..

jak mi lepiej?
Witaj Nowa ja jak widać po ilości postów też od niedawna i raczej tylko na forum o lokach.
W prostych też jest Ci do twarzy, a nie wiem jak się czujesz w falowanych, kręconych i czy je lubisz, bo to też istotne a w dzieciństwie jakie miałaś?
Co do pianki, to dziewczyny które siedzą bardziej i dłużej w temacie, to nie polecają, zawiera alkohol i wysusza włosy. Raczej poleca się żele o prostym skladzie i naturalny żel z lnu. Ja sama wyrzuciłam krem do loków i jako stylizatora używam balsamu, ale mam suche włosy, więc mi służy.
Stary 2011-08-01, 10:49   #38694
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_sun Pokaż wiadomość
Witaj Nowa ja jak widać po ilości postów też od niedawna i raczej tylko na forum o lokach.
W prostych też jest Ci do twarzy, a nie wiem jak się czujesz w falowanych, kręconych i czy je lubisz, bo to też istotne a w dzieciństwie jakie miałaś?
Co do pianki, to dziewczyny które siedzą bardziej i dłużej w temacie, to nie polecają, zawiera alkohol i wysusza włosy. Raczej poleca się żele o prostym skladzie i naturalny żel z lnu. Ja sama wyrzuciłam krem do loków i jako stylizatora używam balsamu, ale mam suche włosy, więc mi służy.
tak słyszałam właśnie,że pianka bardzo wysusza włosy ja mam naturalne loki..od małego ;P jak byłam mała miałam takie kręciołki,że szok..może dodam fotę jak znajdę ;P wiem,że dobrze mi w prostych..ale męczy mnie prostowanie.włosy się niszczą..a jakie żele do loków proponujecie zamiast pianki? siebie w kręconych nawet lubię,ale marzą mi się zadbane loki..

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html

Edytowane przez martusia205
Czas edycji: 2011-08-01 o 10:53
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:05   #38695
golden_sun
Przyczajenie

Ha, z tego co pamiętam to sa dwa żele polecane: jeden z Delii- czerwona tuba i z Isany męski czarno-pomarańczowe opakowanie. Ja sama nie używałam, więc nie wiem, ale na pewno jak w przypadku żeli, nie za dużo i najlepiej rozetrzeć da dłoniach- ja osobiście dodałabym ciupeńkę wody.
Co do pielęgnacji to musisz poczytać poradniki na początku forum, dużo też daje dziennik kręconowłosych i własna obserwacja, jak włosy po czym się zachowują, co im służy, a co nie... nie jest łatwo:P ale się opłaca, bo włosy są piękne, zadbane
Stary 2011-08-01, 12:09   #38696
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
jak mi lepiej?
Ja powiem tak, ładnie jest w każdych zadbanych włosach, niezależnie czy są proste czy kręcone. Nie znam dziewczyny, która by miała zdrowe, lśniące włosy, które by do niej nie pasowały. A stosując prostownicę nie osiągniesz w pełni takiego efektu Więc: dbać dbać i jeszcze raz dbać, a prostownicę do śmietnika
Stary 2011-08-01, 12:14   #38697
paulownia
Zakorzenienie

Zagladam wlosy wczoraj dostaly mieszanke odzywkowo-oliwna, chyba im sie to podoba, mycie, pol godziny z kremem koloryzujacym z henna, plukanie, odzywka Nivei Intense Repair, znow plukanie zimna woda. Joanna len+rumianek, rozczesywanie, plunking odwrocony (moj patent) i na koniec krem do lokow TBS.
I wszystko byloby dobrze, gdybym nie zaczeka probowac nowego sposobu podpinania poprawialam i przepinalam kilka razy, przy okazji dotykajac za duzo. Wyschly i zaczely zyc wlasnym zyciem. Wieczorem jeszcze TZ sie nimi zaczal bawic i w rezultacie szopa siana. Wygladalam jak Bellatrix Lestrange
Jutro musze je jeszcze raz umyc przed wyjazdem na wakacje, tym razem sie upne jak nalezy.
Tu mam dylemat - zazwyczaj zawsze im ''pomagam'' do skretu, tzn, gdy sa mokre dziele je na kilka pasm, skrecam w kierunku skretu, zapinam w polowie dlugosci mala zabka i tak schna. I sie trzyma tych 4-5 pukli. Jak je zostawie same sobie, zeby sie same podzielily i uformowaly, to przewaznie nic z tego nie wychodzi, zaczyna sie pierze i puch. Nie wiem czy im szkodze czy pomagam ta interwencja, czy powinnam cierpliwie probowac i dac im czas, zeby same zaczely sie formowac przy schnieciu?
Co myslisz, Eloe, znawczyni? Niestety zdjeciami nie posluze.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:28   #38698
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dzień dobry
Brakowało mi Was w weekend Ale cóż, teraz już tak będzie. za to przeprowadzka zakończona sukcesem. Teraz trzeba będzie zakasać rękawy i zabrać się do roboty.

Tymczasem popiszę z Wami

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nooooo na razie dobrze mi idzie, wczoraj odlozylam na polke krem do lokowo ktory ogladalam (bylo ciezko ale dalam rade)

Cytat:
zeby poprawic cere i wlosy jeszcze bardziej zaczelam pic Beauty Oil
O! Ciekawostka!
Cytat:
Kotowaci doszli do pelnego porozumienia, przed chwilka maz przyslal mi ta fotke - meska przyjazn przypieczetowana

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
oby szybko się przeprowadzić o właśnie, nieraz puszczają mi nerwy a to wszystko z tej wilgoci
widzę, że jedziemy na tym samym wózku.
Ostatnio pranie suszę w różnych pokojach, bo w pralnio-kotłowni i łazience nic nie schnie. I też się wściekam bo nie lubię zatęchłych rzeczy
Cytat:
Co do filmiku to i mi by się przydał
Sprawa jest otwarta, jestem na tak, ale nie wiem, czy będzie teraz na to czas Na tę chwilę nie będę obcinać, by móc je zaplatać bez problemu.
Cytat:
Eloe, a może masz jeszcze ukryte zdolności i pewnie masz cierpliwość oraz chęć obcinać tak włosy? Ja chętnie bym wpadła Bo brzmi to fajnie, że aż zaufać idzie bez problemu
zaufać? Obcięłam w maju Ankę.d, miała napisać, czy jej podeszło i się nie odzywa Zajęta pewnie.
Regularnie obcinam mamę, ale ona ma krótkie, więc to zupełnie inna bajka.
Cytat:
Pewnie masz rację z tym certyfikatem francuskiego, ale nawet nie myślałam o pracy w tym kierunku (choć nigdy nie mów nigdy), bo chciałam się go pouczyć dla mnie samej, bo tak pięknie brzmi
Jeśli chcesz się tylko pouczyć języka, to w jakim celu romanistyka?
Cytat:
Nie wiem ogólnie, co zrobię jeszcze. Najważniejsza jest biotechnologia i później ta chemia, reszta to dodatek (choć myślałam kiedyś o techniku farmacji, ale widzę raczej mały sens jego robienia )
Też o tym ostatnio myślałam. I o kosmetologii, gdy napisałaś o tych probóweczkach, labo, odczynnikach. Ech...
Jedyne, co zasługuje na uwagę to uwodniony olej kokosowy. To tak naprawdę odżywi. Reszta pomoże rozczesać, otoczy filmem chroniącym przed ucieczką wody, zmiękczy, doda blasku. Bez specjalnych cudów szczególnie po długim okresie stosowania.
Niezgodna z cg, parafina.
Nie używałam i nie kupiłabym - moje włosy takich rzeczy nie lubią.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zobaczyła mnie w mokrych, ale od razu powiedziała, że mam ładne kręcone włosy
Jakoś się nie dziwię Pewnie mokre jeszcze piękniej się skręcają
Cytat:
Mówiła co robi i pytała czy tak chcę
Fajowo
Cytat:
Najbardziej podobała mi się relacja koleżanek: o Boże, ale ty masz włosy, ale one będą z powrotem kręcone jak zwykle, prawda?
Już żadna nie powie, kiedy mam ładne włosy, że wyglądam jakbym wyszła od fryzjera
świetne.
Cytat:
wstawiam zdjęcie, ale nie wiem czy coś zobaczycie
Widzę nie Twoje włosy Ojoj Jak dobrze, że za niedługo pewnie zobaczę znów Twoje piękne czarne loki Nie mogę się doczekać.

Katie100 witaj

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:38   #38699
mimi1812
Raczkowanie

Pamięta ktoś może gdzie jest umieszczona metoda cieniowania na "trzy kitki"? Przeczytałam 10 początkowych stron i 8 końcowych z wątku o cieniowaniu kręconych włosów i nie mogę znaleźć
Stary 2011-08-01, 12:43   #38700
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
tak słyszałam właśnie,że pianka bardzo wysusza włosy ja mam naturalne loki..od małego ;P jak byłam mała miałam takie kręciołki,że szok..może dodam fotę jak znajdę ;P wiem,że dobrze mi w prostych..ale męczy mnie prostowanie.włosy się niszczą..a jakie żele do loków proponujecie zamiast pianki? siebie w kręconych nawet lubię,ale marzą mi się zadbane loki..
Oprócz wyżej wymienionych super jest jeszcze żel aloesowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości