|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Może i ja się skuszę na spróbowanie takiego masełka ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Dziękuję
|
|
#38462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jojobą ręce posmarowałam...mmmm ![]() (ona dla mnie pachnie szklarnią, a właściwie pomidorami chyba jestem dziwna)i sztachnęłam się keratyną, rzeczywiście maggi...i martwię się, że będzie to czuć we włosach, bo na dłoni po rozsmarowaniu mleczka czuć ten dziwny zapaszek...
|
|
|
#38463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pocieszam się w gorsze włosowe dni - proste by się nie puszyły, coś za coś ![]() Co do szamponów dzieciowych. Wszystkim które miałam (Cien, BD, Hipp) dolega brak składników nawilżających. Do Lidlowego dolewałam kropelkę olejku i hulał mi przez pół butli, to rekord Ale trzeba ten ich brak uwzględnić przy odżywce d/s, coś tam może domieszać jeśli skalp zakwiliA to zdjęcie wesołe - te włosy były tak zniszczone, że powinny wypaść z korzeniami Rozjaśniane kilka razy, hej :P Tu już były rok po więc podleczone.Tęskni mi się czasem za tak długimi piórami, ale zapuszczać nie chcę :P Tak na jeden dzień Akcja mi się przypomniała, wtedy co to zdjęcie mniej więcej pojawiły się kosmetyki sunsilk. Skusiłam się na serię do loków z nadzieją, że coś się wykrzesze samo, pomiętosiłam zgodnie z ulotką i oddałam zestaw siostrze z myślą, że nic z tego i nigdy kręcona nie będę :P A po wygladzającym z analogicznej serii zauszny się ładnie uaktywniał ![]() Pamiętacie takie odżywki Dove w saszetkach? KWC Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, Glycerin, Arginine, Panthenol, Lysine, Silk Amino Acids, Borago Officinalis, Cetrimonium Chloride, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Disodium EDTA, Citric Acid, Ethylhexyl, Methoxycinnamate, Parfum, DMDM Hydantoin, TEA-Dodecylbenzenesulfonate Skręt zausznych po tym miałam na średnicę paluszka Macie pomysł, co tak zadziałało? ![]() Znowu się denerwuję jutrem - jedziemy w teren i to wcale nie zwiedzać ;] Kochane loczki i falki - dobranoc Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-26 o 22:52 |
|
|
|
|
#38464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dobry fryzjer to też problem) Dobranoc, dobranoc
|
|
#38465 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc zasypiającym, ja pewnie jeszce posiedzę posiedzę zanim wyschnę
już prawie godzina minęła ![]() ale ja jutro nie wstaję rano ![]() powiem Wam, że niby chcę zapuszczać, ale też mnie kusi podcięcie, jednak boję się coś spartolić...może zaczekam aż włosy zaczną pokazywać co potrafią (ja chcę spiralki! <tupie nóżką>, proszę chociaż trochę! )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-26 o 23:14 |
|
|
|
#38466 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobraaaanoc
|
|
#38467 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
- chyba ![]() Cytat:
![]() I ja chyba uciekam, więc DOBRANOC SIĘ Z PANIAMI |
|||
|
|
|
#38468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wpadłam na chwilę, bo zamiast oglądania zaczęłam czytać jeden magazyn, a w nim wywiad z jedną pisarką, którą lubię (a że książki i kręciołki kocham miłością tą samą) to pisarkę jeszcze bardziej. Zadie Smith pisze, że jest konsultantką do spraw pielęgnacji włosów Jak sama mówi: Murzynka w Europie musi zostać ekspertem od spraw fryzjerskich, bo nikt tutaj nie potrafi umiejętnie zajmować się kręconymi włosami czarnych kobiet. Dobra kobieta, nie dość, że fajnie pisze to jeszcze zna się na pielęgnacji kręciołków ![]() Dobra, idę już ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Ja swoich włosów nie chciałam może jakiś jeden dzień raz na ruski rok - to był dzień zapewne kiedy była szopa, nie chciały się układać, a ja byłam nieuświadomiona Wtedy prostownica szła w ruch, czyli jakieś dosłownie kilka razy
|
|
#38469 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłyście mi smaka na zrobienie psikacza z Joaśki
Pytanie mam jedno, może trochę nie w temacie - dorwałyście kiedyś hydrolat w sklepie np. zielarskim, czy zmuszona będę zakupić go w jakimś wysyłkowym przybytku?![]() P.S. Nowy nałóg - czytanie "Raiji" do 1.20 w nocy
|
#38470 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzialalam w poniedzialek. Mieszanka odzywkowo-oliwna okolo dwoch godzin, mycie szamponem z Rainforest TBS do wlosow suchych, Creme de Coco pod czepkiem pol godziny, plukanie woda z octem jablkowym, ugniatanie, Joanna z lnem i rumiankiem, plunking, i jako stylizator balsam Nivei do lokow (przeciez musze go zuzyc
) Efekt byl calkiem niezly, jeszcze wczoraj sie loki utrzymaly, dzis juz jest gorzej. Ogolnie na drugi dzien juz wlosy sie robia suchsze. Wspomnialas, Eloe, ze woda z nich ucieka - czy dobrze zgadywam, ze trzeba dobrac inny stylizator? Nie wiem, co im bedzie pasowac, ale zdaje mi sie ze dosc pozytywnie reaguja na olejowa stylizacje, tzn. czuja sie dobrze z odrobina olejku marchewkowego Dzis juz jestem spieta tzn, wlosy mam spiete w slimaka, i mam szalona ochote je umyc dzis, ale musze przetrzymac do jutra, zeby miec ladne w piatek. Bede spala w siatce![]() Zaczelam znow pic drozdze i pokrzywe, i wcieram w skalp zel aloesowy. Za dwa tygodnie przylatuje do Polski ![]() Na pewno Wax polski, pierwszy na liscie. I cos na wypadanie wlosow musze znalezc. Lece do roboty. |
|
|
|
#38471 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakupiłam wreszcie odżywkę bs https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...arbowanych.htm Właśnie mi włosy dosychają, ale chyba będzie w porządku
![]() Wczoraj posiedziałam trochę w masce z granatu. Mój główny problem to to że myję wlosy rano i trochę nie mam czsu, żeby siedzieć z odżywką dużo czasu. Ale będę nadrabiac czasem wieczorami i w weekendy ![]() Na Woodstock jeździłam kilka razy kilka lat temu. Myłam włosy w pobliskim jeziorze. I raz w jakimś magazynie, facet dostał 10 zł i nas wpuscił do mycia Bo do kranów było prawie niemożliwością się dostać.
|
|
|
|
#38472 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o tym mleczku myślałam już w kontekście jesieni/zimy, bo podobno jest bardzo odżywcze i moze obciążać ![]() Poczekam więc z niecierpliwością ![]() Cytat:
Będę jednak dobrej myśli ![]() Cytat:
Cytat:
Po poście ammm przbiegły mi ciarki po plecach Mi on bardzo służy ![]() Z pianką Nivea (nakładaną sporadycznie) zgrywa się idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od września spowrotem ![]() I ja także znów stosuję wcierki Teraz aktualnie pryskam sobie mgiełką Radical Podkradłam TŻtowi, który ją sobie bardzo chwali Ale w związku z tym, że ja trace jej 2 razy więcej niż on to musze dokupić opakowanie dla siebie
|
|
#38473 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tak też zrobię, będę zaplatac z olejem we francuza (bo mój francuz przetrwa wszystko, a i nie będzie widac że tłuste), a jak się trafi okazja to umyję. O, i Jantara wezmę, bo ma filtr, przeleję do psikacza i będzie ok.
(histeria okołopakowaniowa minęła, zaczynam myślec )Cytat:
Do tego czasem można go dorwac w promocji 1,50/200ml, ostatnio kupiłam tak 4 opakowania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za wsparcie, już mi lepiej Zaraz idę się myc, dzisiaj czas na maskę bingo z kaszmirem i kolagenem A co dalej to się obaczy.
|
|
#38474 | |||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byś znalazła coś, co sprawi Ci przyjemność Cytat:
To dobrze. Tylko ostrzegam ![]() Cytat:
Cytat:
Ojeju, teraz to ja zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś średnio byłam doń przekonana, nie widziałam reakcji. Może teraz działałoby lepiej, ale wtedy było bez efektów (pisałam o tym przy analizie - robiłam ją wczoraj w analizowym).Cytat:
Ja mam już 3 Czyli gotowa na plażę? Cytat:
Cytat:
Zawsze, jeśli okaże się, ze nie spełnia Twoich oczekiwań, możesz go wymieszać z czarno-pomarańczowa Isaną (a! już wiem, po co miałam wczoraj wejść do Rossmanna). Cytat:
We Wro pada... Włosy mi z lekka klapły, ale nie jest źle - Tigi L,P&P b/s naprawdę daje radę do stylizacjo-reanimacji. Do tego puch minimalny
|
|
#38475 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie - nie wiem, co to za myjadło, którego używasz, ale skoro tylko myjadło, to włosy nie będą się cieszyć. Nie masz odżywki d/s? Od niej sporo zależy. Wygładzająca Isana nada się do mycia i wzbogacania albo na co dzień. Jest za słaba na porządne odżywianie. Cytat:
O silikonach wspominać nie muszę Jeju, ależ Ci fajnie... Cytat:
Cytat:
) Piękne Cudownie mocny skręt.Ode mnie masz zgodę wyłącznie na podcięcie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale jakie cudnie długie włosy! Nie masz wyjścia - zapuszczanie obowiązkowe! Wygląda na to, że zmieniają opakowanie.
|
|
#38476 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie nie mam tylko masła shea (ale pogoda mówi, że nie będzie bardzo ciepło, a deszcze częste). Może by był w tym zielarsko-dziwnym sklepie, ale właśnie jakoś sprzedawczyni nie raczyła podejść do kasy. Poczekałabym dłużej, ale autobus miał być za chwilę to wyszłam.
Ale nad morzem też będę zwiedzać różne sklepy, wezmę sobie listę kosmetyków które chcę kupić i będę szukać.
|
|
|
|
#38477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Włosy schną, ciekawe co będzie
|
|
#38478 | ||||||||||||||||
|
|
Ja też chcę w góry
jak ja dawno nie byłam nad Bałtykiem ![]() A najchętniej to w góry na śnieg ![]() Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie migdałek pieni się jak szalony. Ktoś tu uwielbia kąpiele w pianie? Cytat:
Cytat:
A jak chcesz mega zapach, to polecam l-cysteinę. Zgniłe jajo nawet po 2 myciach ![]() Cytat:
Cytat:
Ale mimo silikonu bym się skusiła. Naprawdę fajne. Cytat:
Cytat:
trampki i mienso wzięte?Jestem za. Pozwalam jesienią przyciąc końcówki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Drugą kwestią jest konieczność odnowienia zabezpieczającego filmu. Dlatego warto zastosować do odświeżenia odżywkę b/s lub kapkę oleju. Można też użyć jej na noc. A skoro Twoje lubią olejek marchewkowy, to nakładaj! Cytat:
Cytat:
Na pewno Joaśki Naturie i Joaśka b/s z proteinami mleka i miodem. Do tego Garnier awokado i karite, Alterra maseczka i odżywka aloes i granat, Alterra morelka (mój ostatni hit). Isana żel męski czarny z pomarańczowymi napisami. W TBS dostaniesz fajny Boost do kręconych z bawełną (u mnie świetny do reanimacji i odświeżania, niezgodny z cg, jest pq bodajże). W Sephorze Yes To Carrots odżywka lub maska (obie niezgodne, w masce więcej dimethiconu, ale sporo dziewczyn lubi). Jest jeszcze Pat&Rub, ale nadal nie spróbowałam... Biowaxy bezwzględnie. A nie zamawiasz nic z mazideł lub ZSK? Na BU czeka się teraz długo na przesyłkę. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
W tym czasie ją wykorzystasz? Bo podczas Woodstocku może się zmarnować ![]() Cytat:
)
|
|
#38479 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a czemu, nie lubisz?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mgiełkę stosujesz tylko na skalp jak rozumiem? ja kiedyś całą wypsikałam na włosy, a to przecież na alkoholu ![]() Cytat:
kupię na pewno ![]() może w mleczku trochę mniej, ale ono przecież też bezzapachowe, więc będzie się wybijać najmocniejsza woń zapewne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#38480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam super wypasioną kurtkę przeciwdeszczową i to nawet dobrze, że mogę ją przetestować przed górami Włosy dzisiaj zaplecione i podpięte z tyłu - w taką pogodę nie ryzykuję wyglądu wkurzonego lwa ![]() Cytat:
A tak a propos wyjazdów jeszcze, to w Bieszczadach leci z kranu cudownie miękka woda BTW, teraz tak przeglądam stare foty z przed kilku lat z Biesów właśnie, jeny jakie miałam korkociągi Pierwsze foto 2007r, drugie 2010
|
|
|
#38481 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak to biorę prycznic Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
(ale Ty już masz grube zakrętasy )Cytat:
Gohs ale jaśniutkie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-27 o 11:34 |
|||||||
|
|
|
#38482 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojjj szkoda, że nie ma zdjęć. Mnie farba na bank nie kusi, henna jeżeli już bo tu dziewczyny napokazywały. Ale będę się twardo trzymać naturalnego. W sumie lubie ten kolor
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miss Transept no to ładny wyjazd sie szykuje ja sie nie nadaje na takie plenery dłuuuugie bo ja potrzebuje łazienki hehe ale woodstock bym pojechała chociaż raz!a to o pakowaniu i namiotach to mnie rozbroiło A u mnie metoda na wyjazdowe włosy to czapka z daszkiem! Niestety nie mogę wiązać, zaplatać itp bo mam odstające uszy i straszny kompleks na ich punkcie - a czapkę mam taką co na uszy nachodzi i włosy zgrabnie chowam... (chociaż dawno nigdzie nie wyjeżdżałam...)Malinko aleee nakupowałaś, dawaj znac co i jak ![]() Ja siedzę z Amlą nałożoną na suche włosy, ok łyżeczki chyba ale ciężko ocenić ilość jaką nałożyłam. Już 1,5h P.S Eloe na dyfuzorowym wątku mam pytanie do Ciebie pomożesz, bo dylemat mam (jak zwykle zresztą )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-27 o 12:18 |
||
|
|
|
#38483 |
|
Zakorzenienie
|
Takie mam naturalne
I te jasne refleksy to od słońca. Jakoś w styczniu się farbnęłam na ciemno i teraz mi schodzi powoli to dziadostwo
|
|
#38484 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku. Może nie mam jakiś ultraświeżych włosów, ale idąc dziś na browarka wieczorem na pewno nie potrzebuje ich myć
I którąś z polecanych Joasiek i zrobię z niej psikadło Jak myślicie, mogę ją rozwodnić Jantarem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ja.html&next=1 ? Bo coś mi się zdaje, że wcześniej dostane go niż jakikolwiek hydrolat
|
#38485 |
|
Zakorzenienie
|
no to fotorelacja
zdjęcie 1: z lewej skrzyp z prawej jojoba zdjęcie 2: na górze jojba, na dole skrzyp reszta to po wczorajszym myciu, co robiłam napisałam tutaj! zdjęcia niektóre w sztucznym świetle, a inne z lampą efekt: włoski błyszczące, miękkie, ładnie się skręciły (w cienkie ruloniki po "gorszej stronie", pierwszy raz tyle ), czuję, że się polubimy z masełkiem (chociaż nie wiadomo ile to zasługa samego ekstraktu ze skrzypu, a ile mieszanki oleju migdałowego i olejów roślinnych, które są bazą)p.s. po nocy oczywiście rulony się poluźniły, są grubsze i mniej zbite, bardziej pasują do drugiej strony, która jest cała w nieładzie (niekoniecznie artystycznym )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-27 o 12:33 |
|
|
|
#38486 | |
|
Rozeznanie
|
A myślałam, że tylko ja muszę czytać kilka razy zanim zrozumiem
![]() Cytat:
Co ty z tym skrzypem zrobiłaś, że to takie gęste? |
|
|
|
|
#38487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przypomnij jak to stosujesz? Mieszasz wszystko i pac na głowę jak maska?
|
|
|
#38488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale niech będzie napiszę jeszcze raz użyłam tylko skrzypu, a jojobę dałam do porównania ![]() na suche włosy nałożyłam około łyżeczki masła ze skrzypem, wmasowałam we włosy i skórę głowy, to pod folię i to wszystko pod ręcznik (jak ktoś ma to można czepek) na 75 minut (miało być godzinę, ale się zasiedziałam )potem na suche włosy trochę szamponu wmasowałam, zwilżyłam, dodałam jeszcze szamponu, masowałam i spłukałam ![]() potem odżywkę granat alterry na 15 minut i joaśkę len i rumianek b/s włosy bez stylizatora, plunking i szybkie harmonijkowanie koszulką...wyschły same
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-27 o 12:11 |
||
|
|
|
#38489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38490 |
|
Zakorzenienie
|
Gohs i będziesz wracać do naturalnego koloru? ja myślałam, że te pasemka to jakąś platyną robiłaś
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

), bo nie chciałam całej dobroci z maski odbierać szamponem (z SCS)

chyba jestem dziwna)
Akcja mi się przypomniała, wtedy co to zdjęcie mniej więcej pojawiły się kosmetyki sunsilk. Skusiłam się na serię do loków z nadzieją, że coś się wykrzesze samo, pomiętosiłam zgodnie z ulotką i oddałam zestaw siostrze z myślą, że nic z tego i nigdy kręcona nie będę :P A po wygladzającym z analogicznej serii zauszny się ładnie uaktywniał
już prawie godzina minęła 

Cudownie mocny skręt.
jak ja dawno nie byłam nad Bałtykiem
trampki i mienso
)

Pierwsze foto 2007r, drugie 2010