|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
jaka cisza widac ze wekend,dziewczyny w 5-10-15 fajne przeceny,mialam juz niekupywac ubranek ale niewytrzymalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
wodaqua - pytalas o jakies przedcesarkowe rady. Mam kilka:
- dzien albo kilka przed jedz wszystko co wpadnie Ci do glowy, na co masz tylko ochote (bo potem moze byc roznie), mozesz sie opchac na maksa nawet wieczorem w szpitalu, bo i tak Ci zrobia lewatywke ![]() - po lewatywie idz zaraz pod prysznic, nawet jak ona jest o 4tej rano, a CC zaplanowane na popoludnie - w szpitalach plany zmieniaja sie jak w kalejdoskopie, a zawsze mozna sie wykapac jeszcze raz ![]() - bezposrednio przed operacja umyj zeby - po niej przez kilka godzin bedziesz miala trudnego do wytrzymania trampka w buzi, a jakos swiadomosc, ze sie niedawno mylo zeby pomaga lepiej to zniesc ![]() - nie dawaj TZtowi swojej torebki z komorka - po CC jak ogladnie dzidzie to moze go wysla do domu albo pojdzie cos zjesc, a z wrazenia napewno nie odda torebki poloznym i zostajesz bez kontaktu ze swiatem ![]() - o butelce z dziubkiem dziewczyny pisaly - jesli jej nie bedziesz miec to przez 12h niczego nie bedziesz sie w stanie napic, bo nie mozna podnosic glowy, a w gardle wysycha jak cholera. Ja sobie dodatkowo ta wode z butelki zrobie z jakas lekka mieta czy eukaliptusem (w celu czesciowej choc likwidacji trampka ![]() jak cos mi jeszcze wpadnie do glowy to napisze ![]() ![]() ![]() Vaniliova - dziekuje ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-07-31 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
BAN stały
|
Cytat:
o tak, ja tez wlasnie w iątek bylam na zakupach i koszulki Bartkowi po 10 zl kupilam. i bluze, naprawde super akoscioowo na przecenie za 35 zl W imieniu synka dzięckuje za życzenia, no i dziękuje za gratulacje, jeszcze trzeba tak ze 2 tys wlozyc, poniewaz brak przeglądu, i ogolnie szybe trzeba wymienic przednią bo jest ciut nadpeknięta, i felgi. ale jestem zadowolona... i wersja 7 osobowa, takze nad morze mozemy wziąsc 2 osoby wiecej. tylko gorzej z zapakowaniem się ![]() moj tata tez sobie autko kupil w piątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Wtajemniczenie
|
O nieee.... napisalam sie jak glupia i cos sobie wcisnelam i dluuugi post poszedl w kosmos!!!
![]() ![]() ![]() W zwiazku z tym teraz juz sie pozegnam z tej wscieklosci.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1836 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Carmela Karolinka ważyła w srode 3700gram
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziekujęmy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas wczoraj dzien nalezal do tych pod znakiem marudzenia ale bylismy u tesciow z moją mamą to miał kto zabawiac ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-07-31 o 22:03 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zadomowienie
|
Wpadam żeby pogratulować Żanecie.
![]() Sama padam. Ciężki dzień za mną, noc w sumie też. Ida nie chciała za bardzo spać, dzień wypełniony stękaniem, płakaniem, kolką. Mam poczucie, że nie poradziłam sobie dziś jako matka, z opresji ratował mnie dziś mąż. Zabrał małą, żebym mogła się przespać, ugotował obiad i jeszcze znalazł sposób na kolkę. Chyba mam doła. Przez to jeszcze bardziej tęsknię za pracą. Tam przynajmniej wiadomo czym się zająć i jak efektywnie rozwiązywać problemy, a tu? Błądzenie po omacku... |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
A my jak zwykle nie śpimy i jak narazie nie zanosi się na to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zadomowienie
|
Tez mialam 2 dni skapego krwawienia, myslalam ze bedzie zle, ale pozniej wrocilo do "normy".
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ida nasze dziewczynki równo ![]() my jutro idzimy do pediatry bo chyba mamy tradzik niemowlecy ![]() ja tez nie śpie, Kasia głowa do góry sa wieksze zmartwienia na świecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
u nas masakra
mała po każdym karmieniu od razu płacze i pręży się, jak przy kolce, ale te ataki są zaraz po jedzeniu i tak przez min. 30 min a czasem z godzinę co chwilę ma jakieś mega wzdęcia do tego pojawiły sie na buźce jakieś krostki, no i ten katar się utrzymuje naczytałam się, że to moga być objawy nietolerancji białka mleka krowiego a Filip miała skazę jak był mały jutro idziemy do lekarki, musi to sprawdzić, bo cała noc była nieprzespana, cały dzień też Lena śpi w dzień przez ten brzuszek po godzinę, a pomiędzy drzemkami płacz, jedzenie, leżenie i patrzenie w dal, marudzenie i tak w kółko jestem wykończona, nie wiem co robić już nie wspominam o tych ala kolkach koło 17.00 które są niezależne od jedzenia a i kupka dziwna... robi raz na dobę i sporą ilość, ale pierwsza porcja jest taka bardziej uformowana, ale miękka jak plastelina a potem dopiero idzie normalna jajeczniczka z młodym nie było takich problemów, a ja już nie mogę patrzeć jak mała się męczy oczywiście wtedy mam ochoty uciec z domu
#1842 |
Rozeznanie
|
zanka o jo joj to niedobrze
![]() mialam wczoraj kiepska noc spac jak zwykle niemoglam do tego mega zgaga i wymioty,w dzien tez niebylo kolorowo posprzatalam i niedalam rady nic zrobic brzuch mnie dzwnie bolal pol dnia tak jakby mnie klolo ale tylko z jednej strony taki stlumiony bol pol dnia przelezalam, Brumek ,dakaro to dziwne ze wam sie niespieszy do porodu,bo ja odliczam kazdy dzien chce miec juz Nelke przy sobie,niewspomne to pozbyciu sie wszelkim dolegliowsci cazowych najbardzij zgagi i tej okropnej wysypki na buzi |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zadomowienie
|
Witam. Nie śpię od 5 rano
![]() ![]() A tak poza tym to dziś kończymy 40 tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Karolineee- gratuluję terminu ![]() ![]() Pieleszka- ![]() ![]() Mamy kolkowych dzieci ,trzymam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja po pierwszej wspolnej nocy z Dominikiem. Chyba nie bylo tak zle choc malo co spalam
![]() Teraz Maluch spi a mama czeka na wizyte. Rana po CC boli, szczegolnie przy wstawaniu jest tragedia. Najgorzej wlasnie w nocy jak Malutki kwili albo trzeba go przebrac a mama sie zebrac nie moze ...
#1846 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-01 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() widzę że dzieci zbiorowe marudzenie dopadło... ![]() ja jak zwykle siedzę z małym uwieszonym przy barze mlecznym.. ![]() Dziubek, wszystkiego najlepszego!!!! ![]() ![]()
![]() |
#1848 | |||
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Przyłączam się do grona mam dzieci nieprzesypiających i marudzących ![]() U mnie Igor poszedł spać o 1.30 w nocy, oczywiście co pół godziny drąc się niemiłosiernie ( a obudził się o 20.00 ) i pospał do 5 no i teraz nie myślcie czasem, że szanowny pan ma zamiar spać, co to to nie ![]() W ogóle kilka dni temu odkrył, że ma język ![]() ![]() I pochwalę się, że śmieje się do mnie już świadomie ( ale takiego głupka z siebie robię, żeby wykrzesać z niego ten uśmieszek heh ) Cytat:
![]() ![]() Majeczka wychodz już mamie! Chcemy Cię zobaczyć ( napewno też będzie miała takie piękne usta jak Ty, ahh ja bym się dała pokroic za takie ![]() Cytat:
Trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą! Cytat:
Lilka Karolinki piękna waga! ![]() Hmm może i ja, jak dzidek się nie obudzi zdążę wymalować paznokcie u stóp. Na malinowy może. DZIUBEK STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!!!!!!!!! WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZEGO DOROTKO! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zadomowienie
|
Witam z rana przy śniadaniu.
Po masakrycznej trafiła się nam dobra noc. Teraz Ida śpi w łóżeczku, ale pewnie długo to nie potrwa max godzinę, bo nakarmiłam ją tylko piersią... |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
BAN stały
|
zaneta gratulacje duzej i zdrowej córy!
zanka, a moze to potówy?? dziewczyny wiecie ile jest procent prowizji, kidy ma sie bank inny niz ing a wyplaca się w bankomacie ing?? tz wczoraj wyplacil 1500 zl a zkonta ubylo 2000 i sie zastaawaiam co jest grane, czyzby bylo 30% ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zadomowienie
|
Czyżby nasz dziubek miał urodziny dziś?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do moich warg (nie lubię ich ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | ||||
Zadomowienie
|
dobry kochane
![]() [QUOTE=brumek;28464314 Aha, dzięki ![]() A tempo tracenia kg masz powalające!!! ![]() najpierw wkładam nóżki potem pupę a reszta na końcu powolutku i bez nerwów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojj nikt mi nie odpowiedział czy jak karmię najpierw cycem a potem butelką to muszę dopajać chyba zadzwoni do ośrodka zapytam ![]()
![]() |
#1853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle to niemozliwe!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko na buźce wyszło, Filip takie miał najpierw a potem jak mu się nasiliło to na policzkach wielkie placki krostek miał biedak no zobaczymy co lekarz powie, na 11.30 idziemy co do bankomatu, przy małych kwotach biorą 5 zł
![]() |
#1855 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam po nieprzespanej nocy - moja Mała chyba za bardzo chce robić kupy, napina sie cały czas, spodobało jej sie czy co ![]() A ja sie pochwale ze wrócił mi pokarm do lewej piersi ![]() ![]() ![]() Dziubek wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-08-01 o 08:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dakaro dziękuję za przyjęcie do grona sierpniówek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziś oficjalnie zaczynamy ostatni tydzień ciąży ![]() magiczny stan, łatwo nie było, ale i łatwiej też nie będzie ![]() Mam stracha jak nie wiem przed srodą, budzę się z nudnosciami i bolącym brzuchem - jak przed egzaminem... Już zapomiałam jak to jest... Na dziś planuję ostateczne dopakowanie torby, bo już schizuję, że wszystko się szybciej zacznie... Cytat:
![]() A ja głupia już miałam od dzisiaj lekkostrawną dietę zapodać... A po Twoim poście wszamałam chipsy :P CC u nas robią tak gdzieś 10-12, ale to prawda - mogą zdarzyć się bardziej potzrebujące kobiety. Wyszorować się chętnie wyszoruję, bo potem to chyba ze 3 dni nie można... Tak o tym trampku w buzi myślałam i wymyśliłam, że może gume do żucia pozwolą... Bo zdechnę... Komórki będę pilnować, bo faktycznie jak Tż się rozgorączkuje, to zostanę bez połączenia ze światem... I jak ja Was wtedy poinformuję ![]() Woda z dziubkiem już jest ale może faktycznie zrobię sobie 2 z ociupinką soku miętowego... Na pewno odświeży... Jak będę miała pytania, to się odezwę... A na pewno będę... Pewnie głupowane... Karoline, jest jeszcze szansa urodzić... Dzionek długi! A ciąża pięknie donoszona! ![]() Tak Was Mamuśki mi szkoda i sama się przez to boję... Te kolki, o co chodzi dzidzi, dlaczego taka wysypka, o czym świadczy, jak pomóc... Mam wrażenie że powinnam już wszystko wiedzieć, a nie wiem nic... :strach: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |||
Zadomowienie
|
100lat,100lat DZIUBECZKU
![]() 100lat Aaniu-spóźnione ale ogromne buziaki imieninowe...na prawde przepraszam za spóźnienie...wiedziałam,ż e o czyms zapomniałam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to musi byc wspaniałe jak się dzidziuś smieje ![]() Cytat:
możesz dopajac jak są upały,przy tej pogodzie co mamy to nie problem,MM i cyc starczy w zupełności |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Jacieee, czytałam że wszelkie gwałtowne zmiany wydzieliny poporodowej trzeba zgłaszać, więc niech Cię zbadają... Dziwne że nie zaglądają w galoty...
Dziubek, sto lat! Agni, może znienacka ruszy... Zapomniałam się "pochwalić", że w sob jak wrócilismy sobie od teściów to patrzę - na bluzce jakaś plamka, zaglądam na stanik - plamka z pokarmem - nawet przez stanik przeciekło!!! To już mam przedsmak tego co mnie czeka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.