Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 13:38   #1801
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A to dlaczego, podwójna impreza by była.
A bo ja właśnie nie lubię podwójnych imprez. Lubię jak każdy ma SWOJE WŁASNE święto
Stary 2011-07-31, 13:45   #1802
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

dziewczyny już nie mam siły. dopiero 2 dzień w domu a mała w dzień spi 2 razy po pół godz.
Zaczeła charczeć i nosem furgac, odsysalismy frida i sola morska, ale mialam wrazenie ze sie nasiliło. Byliśmy na izbie, osłuchała ja i wszystko ok, poza tym, ze ma kolkę. Może to ta sapka?
Ze mnie taka matka ze nie rozpoznałam. Sara jest niespokojna, tylko cyc, noszenie, nie wiadomo czego chce, jak daje butle to nie chce a cyca ssie za chwilę.
Nie ryczy non stop jak dzieci kolkowe, moze to lekka kolka, nie wiem. Ale widać że coś jej dolega, skrzeczy..
Ja oszaleje, we 2 ledwo dajemy radę.
Pisze tego posta 3 godzinę chyba.
Od rana zjadłam 2 serdelki.
Wyglądam jak cień samej siebie.
Pediatra kazała dawać espumisan i viburcol, do tego ma pleśniawki na języku.
Mam doła jak cholera i wyje ze szczęścia i bezsilności.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:49   #1803
BABONIK
Zadomowienie

AgaG. będziemy razem prwadzac synów do psychologów.własnie tak wydarłam "koparę " na Nadię znów zesrała się w majtki i zaczęła w te same majtki sikac przed lustrem ja już nie mam siły.ona ma 2 lata i 3 m-ce i nadal nie chce sikac do nocnika już nic nie pomaga,nagrody,kary,nic nie robienie ale się darłam mam dosc chce już isc do szpitala i odpocząc od domu bynajmniej.

Pieleszka za serduszko!!!!!

Meszsares- szybkiego powrotu do zdrowia,, dobrze,że z CC nie bedzie problemów

Beatka- ja nie pamiętam jak to z tymi witaminami jest

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:17   #1804
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

My już po obiadku u moich rodziców.

Meszsares witaj w domku Czyli w sume nic nie robli z Tobą w szpitalu a jeszcze chorónsko przyniosłaś...

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wiecie co, moj maly niestety chyba bedzie strasznym nerwuskiem. Tyle co ja sie w tej ciazy nadenerwowalam na moje dziewczyny, to szok. Jedyna nadzieja w tym, ze te "najciezsze chwile" przesypia i nie slyszy moich wrzaskow. Wysiadam juz pomalu psychicznie z tymi babami.
Mały się urodzi to zrobi porządek z babami

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dziewczyny już nie mam siły. dopiero 2 dzień w domu a mała w dzień spi 2 razy po pół godz.
Zaczeła charczeć i nosem furgac, odsysalismy frida i sola morska, ale mialam wrazenie ze sie nasiliło. Byliśmy na izbie, osłuchała ja i wszystko ok, poza tym, ze ma kolkę. Może to ta sapka?
Ze mnie taka matka ze nie rozpoznałam. Sara jest niespokojna, tylko cyc, noszenie, nie wiadomo czego chce, jak daje butle to nie chce a cyca ssie za chwilę.
Nie ryczy non stop jak dzieci kolkowe, moze to lekka kolka, nie wiem. Ale widać że coś jej dolega, skrzeczy..
Ja oszaleje, we 2 ledwo dajemy radę.
Pisze tego posta 3 godzinę chyba.
Od rana zjadłam 2 serdelki.
Wyglądam jak cień samej siebie.
Pediatra kazała dawać espumisan i viburcol, do tego ma pleśniawki na języku.
Mam doła jak cholera i wyje ze szczęścia i bezsilności.
Ojj kochana Musicie się jeszcze dotrzeć, napewno się wszystko ładnie ułoży

Dominik dzisiaj dał matce do 10 pospać Podaję mu co drugie karmienie 2-3 krople espumisanu i ładnie puszcza gazy i robi kupkę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:22   #1805
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dominik dzisiaj dał matce do 10 pospać Podaję mu co drugie karmienie 2-3 krople espumisanu i ładnie puszcza gazy i robi kupkę
No to pięknie sobie radzicie Ale zasługujecie na to w pełni
Stary 2011-07-31, 14:33   #1806
Bartessa
BAN stały

hallo,

moj synek dzis konczy 4 lata, wlanie niedlugo bedziemy miec gosci a okazja podwojna bo:

musze sie pochalic
tz dzis kupil autko. renault megane grand scenic. Jestem troszkę zla, bo dal 16 tys a mielismy na auto 12. ale mlode autko, szescioletnie takze powinno na kilka lat starczyc.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:34   #1807
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A bo ja właśnie nie lubię podwójnych imprez. Lubię jak każdy ma SWOJE WŁASNE święto
Przez lata musiałam się przyzwyczaić do tego, że "moje" święto jest na drugim planie, w domu zawsze zamieszanie, znajomi zapominają w natłoku obowiązków wysłać smsa z życzeniami. A wszystko dlatego, ze jestem urodzona w Wigilię .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 14:35   #1808
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My jutro idziemy z małym do lekarza.Bo jeszcze nie byliśmy.
Ogólnie mały grzeczny budzi się co 3h wypija 75ml
najgorszy zapieprz mam wieczorem z kąpaniem obu.Najpierw dużego później małego później mleko i mam wolne
Ogólnie non stop chodzę śpiąca nie mam się kiedy wyspać

Na dodatek na deszczowa pogoda nawet wyjść się nie da bo ciągle pada
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:42   #1809
patik87
Zakorzenienie

Pieleszka i jaciee musi być dobrze z Waszymi maluszkami, trzymam kciuki. Ale wiem co to znaczy martwić się o swoje dziecko. Moja urodziła się z naczyniakiem na klatce piersiowej, kazali obserwować narazie, do tego poszerzone miedniczki nerkowe- więcej niż wykazało us w ciąży, kontrola moczu co miesiąc ( a mój tż chce co tydzień jej robić- przesadza, co?)- jak się łapie mocz takiemu dziecku? w szpitalu taki woreczek zakładali..

Zamówiłam wagę na allegro, bo muszę wiedzieć czy się najada moim cycem, skoro ciągle go chce, a butla i smok bee.

Teraz śpi drugą godzinę, podałam pierwszą dawkę espumisanu, możliwe że działa?

Zanetaa gratulacje mega, wielka dziewucha Wam się urodziła,

iustyna ja też przyniosłam ze szpitala jakiegoś diabła na prawej ręce, od nadgarstka do łokcia czerwone krosty niewiadomo co

Beatka jak Ty dajesz radę prasować, robić obiad do tego? podziwiam, chyba masz bardzo spokojną Julkę..zazdroszczę organizacji.
Ja nie mam kiedy zasranych pampersów z podłogi do kosza wyrzucić

Ja nie podaję żadnych witamin, każdy co innego gada, w szpitalu powiedzieli zeby się kierowac tym co pediatra prowadzący dziecko powie..nie wiem co robić..

Jak dziecko ma kolkę to idzie jednocześnie z problemem oddania kupy? u nas kupa idzie ładnie..

Po każdym karmieniu nosicie dziecko do odbicia? moja zasypia przy cycku, jak ją podnoszę to się budzi, kładę i na leżąco na płasko karmię i już jak zasypia to nie podnoszę do góry, albo ulewa albo i nie..Źle robię?
Oświećcie mnie jak powinno być.

Mamy jeszcze w dwupaku: cieszcie się ostatnimi chwilami spokoju. Nabierajcie sił.

Marina nie doczytałam nie wiem co tam się dzieje u Ciebie, i u Neroli coś nie wesoło

Nawet nie mam kiedy pokazać wam fotki mojej niuni.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:47   #1810
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No to ładnie Cię załatwili i witam w domku - skoro nic konstruktywnego tam z Tobą nie robili, to pewnie, że w domu najlepiej!!!
oj, tak w domu najlepiej, szczegolnie chorowac

Cytat:
nie choruj
dziekuje

Cytat:
Chciałbym, że mały siedział w brzuszku ładnie do 40 tygodnia, do terminu...
Chyba tylko youyou tu tak miała
nie tylko, ja od poczatku zaznaczam, ze NIE ZYCZE SOBIE urodzic wczesniej niz w tp hi hi ale ze wzgledu na CC nie bedzie mi to chyba dane...

Cytat:
Bo jak się modlę, żeby mały nie urodził się 19, czyli w moje urodziny
Ja sie tez modle, zeby ze wszsytkich dni sierpnia Mala nie urodzila sie 19.08 to dzien urodzin mojej mamy.
1. nie chcialabym zeby mama zaczela ja z tego powodu faworyzowac, wysluchiwalabym/i ona do konca zycia hasla typu "moja krew" bla bla, mozliwe ze starsza siostra poszlaby w odstawke u babci..
2. nie rozumiemy sie zbyt dobrze z moja mama z powodu megawielkiej roznicy charakterow i nie chcialabym, zeby Mala byla do mamy choc troche podobna...

Cytat:
Witaj z powrotem! Przepedzaj czym predzej ta angine, bo za niedlugo porod!
A powiedz jak Ci mierzyli ta blizne? I czy wczesniej na wizytach lekarz jakos Ci ja ocenial? Bo mnie nie

co do blizny po CC to mierzy sie ja pod koniec ciazy - poprostu robi sie usg - albo dopochwowe, albo zwykle, ale na pelnym pecherzu - no i mi zrobili wlasnie zle, bo dwoch lekarzy kazalo mi przyjsc w stanie, gdy bede sikac po nogach, a w koncu trzeci zrobil mi badanie na pustym pecherzu i trwalo jakies 30 sekund... czyli niemiarodajne jak dla mnie
moze nie robia Ci tego badania, bo nic Ci sie nie dzieje - ja mam ogromnego bliznowca, ktory boli, ciagnie i zaczynam tez czuc ta blizne w srodku, na macicy, co nie jest dobrym znakiem...

Cytat:
Ale ja to chyba ostatnia z forum, ktora jeszcze nie ma nic poprane, spakowane...
ja tez jeszcze niewiele mam, ani torby do szpitala, ani wszystkich ciuszkow popranych... jakos nie moglam sie za to zabrac

Cytat:
Wiecie co, moj maly niestety chyba bedzie strasznym nerwuskiem. Tyle co ja sie w tej ciazy nadenerwowalam na moje dziewczyny, to szok. Jedyna nadzieja w tym, ze te "najciezsze chwile" przesypia i nie slyszy moich wrzaskow. Wysiadam juz pomalu psychicznie z tymi babami.
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaG. będziemy razem prwadzac synów do psychologów.własnie tak wydarłam "koparę " na Nadię znów zesrała się w majtki i zaczęła w te same majtki sikac przed lustrem ja już nie mam siły.ona ma 2 lata i 3 m-ce i nadal nie chce sikac do nocnika już nic nie pomaga,nagrody,kary,nic nie robienie ale się darłam mam dosc chce już isc do szpitala i odpocząc od domu bynajmniej.
Dziewczyny mam to samo - ostatnio tak mi nerwy puszczaja jak Mloda nie slucha, albo robi wszystko nie tak jak trzeba, ze normalnie wychodze z siebie i staje obok. U mnie zaczal sie bunt dwulatka, choc dwoch lat jeszcze nie ma i ja juz wysiadam psychicznie

Cytat:
Meszsares witaj w domku Czyli w sume nic nie robli z Tobą w szpitalu a jeszcze chorónsko przyniosłaś...
no tak to jest widzisz w tych szpitalach... polska sluzba zdrowia
a powiedz jest jakis powod, ze dajesz espumisan, nie boisz sie, ze sie "uzalezni", ze potem bez tego zni rusz?
pytam, bo kurcze czytam ile roznych specyfikow dajecie dzieciaczkom, co Ci pediatrzy nie wymyslaja, a ja jak mialam Mloda na piersi to nigdy ani razu zadnych czopkow, kropelek, herbatek - kompletnie nic
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:49   #1811
youyou
Zakorzenienie

Beatka co do vit K i D, to mi pediatra mówila ze jesli podam mm i mala bedzie go wypijala łacznie wiecej niz ok 200ml na dobe to wtedy vit K podawac co drugi dzień.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:01   #1812
Zmalowana
Zakorzenienie

Mi położna powiedziała dokładnie tak jak youyou.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:17   #1813
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja właśnie wyszłam z domowego spa, wypeelingowałam buzke, masaczka i nawilzanie, potem peeling kawowy stópki, włosy,jeszcze tylkopaznokcie opiłuje i pomaluje

spacja mi sie zacina

Patik są w aptece takie woreczki do łapania moczu
bedzie dobrze

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:31   #1814
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
moj synek dzis konczy 4 lata, wlanie niedlugo bedziemy miec gosci a okazja podwojna bo:

musze sie pochalic
tz dzis kupil autko.
za samochód
ale przede wszystkim mega życzenia dla dużego chłopca!!!!!!!

Cytat:
Przez lata musiałam się przyzwyczaić do tego, że "moje" święto jest na drugim planie, w domu zawsze zamieszanie, znajomi zapominają w natłoku obowiązków wysłać smsa z życzeniami. A wszystko dlatego, ze jestem urodzona w Wigilię .
No właśnie, więc powinnaś najlepiej to rozumieć
Stary 2011-07-31, 15:35   #1815
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz śpi drugą godzinę, podałam pierwszą dawkę espumisanu, możliwe że działa?Ja nie podaję żadnych witamin, każdy co innego gada, w szpitalu powiedzieli zeby się kierowac tym co pediatra prowadzący dziecko powie..nie wiem co robić..

Jak dziecko ma kolkę to idzie jednocześnie z problemem oddania kupy? u nas kupa idzie ładnie..

Po każdym karmieniu nosicie dziecko do odbicia? moja zasypia przy cycku, jak ją podnoszę to się budzi, kładę i na leżąco na płasko karmię i już jak zasypia to nie podnoszę do góry, albo ulewa albo i nie..Źle robię?
Mój też po espumisanie lepiej śpi, bo go nie męczy już kupka...
Ja podaję witaminę i K i D, karmię tylko piersią.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a powiedz jest jakis powod, ze dajesz espumisan, nie boisz sie, ze sie "uzalezni", ze potem bez tego zni rusz?
pytam, bo kurcze czytam ile roznych specyfikow dajecie dzieciaczkom, co Ci pediatrzy nie wymyslaja, a ja jak mialam Mloda na piersi to nigdy ani razu zadnych czopkow, kropelek, herbatek - kompletnie nic
Podaję espumisan, bo mały ma straszne zaparcia, pręży się, kwili i nie umie spać przez to, bo budził się w nocy i cierpiał... Niczym innym niż mleko moje nie dopajam żadnych herbatek nic, kropelki podaję 2-3 na łyżeczce przed karminiem i co drugie karmienie.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
No właśnie, więc powinnaś najlepiej to rozumieć
Ja też nie chciałam żeby Dominik urodził się 13.07 bo teść ma wtedy urodziny i teściowa żyła już tym, że będzie robiła podwójne imprezy Dominik urodził się 12.07
Stary 2011-07-31, 15:48   #1816
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie Kobiety!
Podczytywałam jak miałam czas, ale jeszce do nadrobienia mi zostało...
W sobotę odebrałam wynik wymazu i nie mam paciora Poza tym szykujemy się w domu na przyjęcie małej...
Przed środą mam pietra, zauważyłam jakąś taka wyjatkową wrażliwość, często łezki mi się w oczach pojawiają... A śniło mi się dzisiaj, ze facet z kosą mnie ganiał...bardzo wymowne przed operacją

Póki pamiętam to:
- Żanetko, nareszcie! Gratuluję Emilie! Świetnie że postanowiła wyjść przy tatusiu
- Patik i Beatka - dzięki za opisy - wprawdzie mnie sn nie dotyczy, ale warto wiedzieć co i jak po kolei Uwielbiam czytać takie opisy!
- Madziulka, Natka - piękne dzieciaczki!
- Madziara, ale z Ciebei drobinka! Brzuszek piękny!
- Pieleszka, u kuzynostwa też synek miał i się zrosło - do roku jeździli na kontrole i wszystko dobrze się skończyło!
- Jacieee, nie martw się na zapas, zdarzają sie takie przypadki, a skoro mały sie normalnie zachowuje, to pewnie wszystko będzie dobrze!
- Meszsares, dobrze że wyszłaś, w głowie się nie mieści, że tak olewają...
- Sweet, Tobie to ten Twój mąz nie pomaga w donoszeniu dziecka... Olej go póki co i sobą się zajmij, nie stresuj sie, po narodzinach pogadacie, jemu może w głowie coś się zmieni...
- Bartessa, 100 lat dla synka! za autko! Oby się bezproblemowo sprawowało!

Lecę się polenić, póki mogę
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:56   #1817
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
a jak czesto sciagasz, tez bym juz tak chcialam bo na razie to 50 mecze w godzine. czy robilas cos zeby pobudzic laktacje, jakies tablertki czy herbatki?[COLOR="Silver"]
Ja tylko na moment bo jakoś nadal czasu brak Ale nadrabiam ciut i doczytałam pytanie - ściągam co 3 godziny na zmianę z każdej piersi - 5 minut, 3 minuty i 2 minuty - za radą położnej. Czasami zdarza mi się ściągać co 4-5 godzin jak nie mam czasu i wtedy są takie niesamowite ilości A normalnie to od 60 ml w górę
A na pobudzenie to karmi sobie popijam

Jacieee gratulacje I witaj Dominik na świecie
Stary 2011-07-31, 16:02   #1818
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie Kobiety!
Podczytywałam jak miałam czas, ale jeszce do nadrobienia mi zostało...
W sobotę odebrałam wynik wymazu i nie mam paciora Poza tym szykujemy się w domu na przyjęcie małej...
Przed środą mam pietra, zauważyłam jakąś taka wyjatkową wrażliwość, często łezki mi się w oczach pojawiają... A śniło mi się dzisiaj, ze facet z kosą mnie ganiał...bardzo wymowne przed operacją
to bardzo pozytywna wiadomość Więc szykuj się szykuj, w czwartek już zobaczysz swoją Zosię

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-07-31 o 16:09
Stary 2011-07-31, 16:17   #1819
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Pieleszka i jaciee musi być dobrze z Waszymi maluszkami, trzymam kciuki. Ale wiem co to znaczy martwić się o swoje dziecko. Moja urodziła się z naczyniakiem na klatce piersiowej, kazali obserwować narazie, do tego poszerzone miedniczki nerkowe- więcej niż wykazało us w ciąży, kontrola moczu co miesiąc ( a mój tż chce co tydzień jej robić- przesadza, co?)- jak się łapie mocz takiemu dziecku? w szpitalu taki woreczek zakładali..

Zamówiłam wagę na allegro, bo muszę wiedzieć czy się najada moim cycem, skoro ciągle go chce, a butla i smok bee.

Teraz śpi drugą godzinę, podałam pierwszą dawkę espumisanu, możliwe że działa?

Zanetaa gratulacje mega, wielka dziewucha Wam się urodziła,

iustyna ja też przyniosłam ze szpitala jakiegoś diabła na prawej ręce, od nadgarstka do łokcia czerwone krosty niewiadomo co

Beatka jak Ty dajesz radę prasować, robić obiad do tego? podziwiam, chyba masz bardzo spokojną Julkę..zazdroszczę organizacji.
Ja nie mam kiedy zasranych pampersów z podłogi do kosza wyrzucić

Ja nie podaję żadnych witamin, każdy co innego gada, w szpitalu powiedzieli zeby się kierowac tym co pediatra prowadzący dziecko powie..nie wiem co robić..

Mamy jeszcze w dwupaku: cieszcie się ostatnimi chwilami spokoju. Nabierajcie sił.

Marina nie doczytałam nie wiem co tam się dzieje u Ciebie, i u Neroli coś nie wesoło

Nawet nie mam kiedy pokazać wam fotki mojej niuni.
Patik rozumiem Cię doskonale, mój ma kolki straszne, posta piszę od 10 rano, a wczoraj chyba zapeszyłam, że jest lepiej i mały darł się całą noc. I dziś też, a teraz śpi, ale już czuwa.
Też są chwile, że osrany albo olany pampers leży na podłodze dobre kilka godzin, bo mały mi nie pozwoli...
Na dodatek jestem z tym sama, bo mąż nas opuścił.

Żeby się ( i Cię ) pocieszyć, mówię sobie, że to minie, i już za rok wezmę małego w wózek i pojadę gdzieś na jakiś festyn, czy inne fajne wydarzenie, odwalę się i będę sexy mamuśka ( głupie wiem, ale na mnie to działa)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja właśnie wyszłam z domowego spa, wypeelingowałam buzke, masaczka i nawilzanie, potem peeling kawowy stópki, włosy,jeszcze tylkopaznokcie opiłuje i pomaluje

spacja mi sie zacina

Patik są w aptece takie woreczki do łapania moczu
bedzie dobrze
Ah zazdroszczę...
Ja nie mam czasu na nic wrrr. Dobrze, że daję radę zęby umyć

I tyle zdążyłam przeczytać przy moim małym zatwardziołku ( mówię tak o nim, bo nie może kupska zrobić )
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 16:22   #1820
madziaranew
Rozeznanie

Witam .a ja dzis mam zly dzien, znalazlam dzis rozstepy , a myslalm ze juz obedzie sie bez
, no I robilam obiad I sie poparzylam, no I mam babel na reku , piecze cholernie.normalnie sie poryczalam, az Tz przytulil I odrazu lepiej....
Wodaqua dziekuje
Brumek my tez mielismy grila wczoraj , u ciebie wymioty , a u mnie zgaga teraz odpoczywam po obiadku
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:53   #1821
youyou
Zakorzenienie

Bartessa sto lat dla synka!!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:14   #1822
brunetka2000
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
To ja pamiętacie mnie jeszcze
Przepraszam, że was na jakiś czas opuściłam, ale musiałam się jakoś podnieść i przyzwyczaić do nowej sytuacji. Na początku nie dawałam rady Przy każdym płaczu małej, płakałam z nią Dziennie potrafiłam płakać parę godzin. Na szczęście mój j. okazała się super pomocny. Karmił małą, siedział w noc jak płakała Wstyd się przyznać, ale ja nie mogłam jakoś się przełamać i zająć nią. Chyba dopadł mnie baby blues Teraz jest już inaczej Całuje ją na okrągło Noszę tyle ile daje rady (przez moje hemoroidy) KOCHAM ją najbardziej na świecie.
Dobra dosyć o mnie

Pieleszka i jaciee trzymam kciuki za wasze maleństwa, napewno wszystko będzie dobrze

Żaneta gratuluje córeczki klask i:

Nerolka ciesze się, że jest poprawa w twoim związku

Bartessa wszystkiego naj dla synka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:18   #1823
madzia1k1
Raczkowanie

Hej mamusie!!!

Jak tak czytam o waszych problemach z maluszkami to dziękuję Bogu, że nasz synek jest taki grzeczny i bezproblemowy. Zaraz boję się tych kolek bo widzę jak cierpicie z tego powodu. Przytulam wszystkie mamusie które maja kłopoty, i żeby problemy jak najszybciej znikły.

Dominik dzisiaj ma 2 tygodnie i w końcu poprawiła się u nas pogoda i mogliśmy zaliczyć pierwszy spacer Maluszek oczywiście był grzeczniutki i ładnie sobie spał. Poszliśmy też do dziadków na obiad, zadecydowaliśmy o tym tak nagle na spacerze. Dziadki bardzo się ucieszyli pierwsza wizytą wnusia.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:57   #1824
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny a jak to jest z odchodami po CC? Ja wczoaj dwa razy lozko zalalam a dzis krwawie mniej niz przy okresie i praktycznie tylko krwia bez skrzepow. Nie wiem czy zglaszac lekarzowi?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:02   #1825
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
AGNI jak lezalam na patologii to polozna mowila ze to chodzenie po schodach to pic na wode, takze jak Ci sie nie chce to mozesz sobie odpuscic Ja po odejsciu wod lazilam przez godzine po korytarzu a rozwarcie nawet nie drgnelo
no to sobie odpusciłam.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Agni - zeby to cos dalo (jesli w ogole) - to musisz SCHODZIC (nie wchodzic) i nie jeden raz, a przez pol dnia i tak codziennie...
no to to nie na moje nerwy ani możliwości fizyczne.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam .a ja dzis mam zly dzien, znalazlam dzis rozstepy , a myslalm ze juz obedzie sie bez
ja takie zejście na ziemię doświadczyłam 2 tygodnie przed tp. a teraz jakby mi ktoś broną przejechał po brzuchu
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:17   #1826
nerola
BAN stały

Oliveczko nie ma.
Na czarno.
Ale w razie w podpina sie pod brata.

Shirko,Brunetko
już jest z T. dobrze.
Odkrywamy się na nowo.
Jest fajnie ale mały dystans z mojej strony został.Obserwuję go ale widzę,ze chce coś zrobić,coś pozytywnego
I bardzo sie, cieszę!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:32   #1827
Kolina
Zadomowienie

czesc
wpadam po weekendzie bez komputera - na zyczenie tym razem

od piatku porzadkowanie domu, rozpakowywania ciag dalszy a wczoraj wyprawilismy grilla z najblizsza rodzina

widze ze sa dwie swiezutkie mamusie:

jacieeeee i zaneta88 - moje gratulacje

co sie jeszcze wydarzylo? znowu mam zaleglosci
Stary 2011-07-31, 18:49   #1828
BABONIK
Zadomowienie

Bartessa wszystkiego dobrego dla synka, gratuluję autka

Jacieeeee- powinnas to zgłosic lekarzowi.a nikt Ci tego nie sprawdza? u nas chodzili za każdym obchodem i sprawdzali.to bardz ważne,żeby odchody były.

miłego wieczoru, ja idę się wyciszyc...bo aż mnie gardło od darcia boli

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:45   #1829
aania_20
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Beatko, mnie mówili że jeśli bym dokarmiała, to w ten dzień nie daję wit. K, natomiast witaminę D codziennie, niezależnie od sposobu karmienia.

Cytat:
no to tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
tz dzis kupil autko. renault megane grand scenic. Jestem troszkę zla, bo dal 16 tys a mielismy na auto 12. ale mlode autko, szescioletnie takze powinno na kilka lat starczyc.
to zakup udany

Cytat:

Wydaje mi się że nie robisz źle Do odbicia się trzyma żeby usunąć nadmiar gazów które mogą powodować ból brzuszka i kolki, ale jeśli dziecko nic takiego nie ma to chyba jest wszystko ok

Cytat:
wow... kiedy Ty masz na to czas?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Żeby się ( i Cię ) pocieszyć, mówię sobie, że to minie, i już za rok wezmę małego w wózek i pojadę gdzieś na jakiś festyn, czy inne fajne wydarzenie, odwalę się i będę sexy mamuśka ( głupie wiem, ale na mnie to działa)
Wcale nie głupie bo tak na pewno będzie!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
To ja pamiętacie mnie jeszcze
Przepraszam, że was na jakiś czas opuściłam, ale musiałam się jakoś podnieść i przyzwyczaić do nowej sytuacji. Na początku nie dawałam rady Przy każdym płaczu małej, płakałam z nią Dziennie potrafiłam płakać parę godzin. Na szczęście mój j. okazała się super pomocny. Karmił małą, siedział w noc jak płakała Wstyd się przyznać, ale ja nie mogłam jakoś się przełamać i zająć nią. Chyba dopadł mnie baby blues Teraz jest już inaczej Całuje ją na okrągło Noszę tyle ile daje rady (przez moje hemoroidy) KOCHAM ją najbardziej na świecie.
Dobra dosyć o mnie
Brunetko, to super że lepiej się czujesz! Baby blues niestety chyba częsty jest, ale ważne że już minął

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Shirko,Brunetko już jest z T. dobrze.
Odkrywamy się na nowo.
Jest fajnie ale mały dystans z mojej strony został.Obserwuję go ale widzę,ze chce coś zrobić,coś pozytywnego
I bardzo sie, cieszę!
Oby tak dalej! Ale nadal trzymamy

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
miłego wieczoru, ja idę się wyciszyc...bo aż mnie gardło od darcia boli
mam nadzieję że córa da się wyspać..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:30   #1830
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to normalne to taki strupek zostaje ale on też szybko odpadnie tylko nie mozna moczyć
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

jak odpadlo to jakby taka ranka jeszcze byla i dalej trzeba bylo przemywac!
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Mojemu jeszcze troszkę ten pępek ropieje, i ciągle go przemywamy
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
[B]WIELKIE GRATULACJE

u nas jeszcze przez dwa dni musialam pielegnowac pepuszek patyczkiem i octaniseptem, bo była jeszcze taka jakby ropka, ale to nie bolało maluszka.
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

u nas pepowina byla b.krotko obcieta, ze nic nie wystawalo, przez to pepek goil sie 4 tygodnie ale jak odpadl, to bl ladny pepuszek.juz nie musialam przemywac
Cytat:
Nam została ranka, w ciagu 2-3 dni się zagoiło.
Dzieki za odp u nas pół pępuszka jest już ładny a pół jeszcze ze skrzepem i ropką ciągle przemywamy

Meszsares Ty teraz nie choruj dużo zdrówka życze

Bartessa sto latek dla synka

Nerolka ciesze sie że u Ciebie już dobrze
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości