|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
A bo ja właśnie nie lubię podwójnych imprez. Lubię jak każdy ma SWOJE WŁASNE święto
![]()
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
dziewczyny już nie mam siły. dopiero 2 dzień w domu a mała w dzień spi 2 razy po pół godz.
Zaczeła charczeć i nosem furgac, odsysalismy frida i sola morska, ale mialam wrazenie ze sie nasiliło. Byliśmy na izbie, osłuchała ja i wszystko ok, poza tym, ze ma kolkę. Może to ta sapka? Ze mnie taka matka ze nie rozpoznałam. Sara jest niespokojna, tylko cyc, noszenie, nie wiadomo czego chce, jak daje butle to nie chce a cyca ssie za chwilę. Nie ryczy non stop jak dzieci kolkowe, moze to lekka kolka, nie wiem. Ale widać że coś jej dolega, skrzeczy.. Ja oszaleje, we 2 ledwo dajemy radę. Pisze tego posta 3 godzinę chyba. Od rana zjadłam 2 serdelki. Wyglądam jak cień samej siebie. Pediatra kazała dawać espumisan i viburcol, do tego ma pleśniawki na języku. Mam doła jak cholera i wyje ze szczęścia i bezsilności. |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
AgaG. będziemy razem prwadzac synów do psychologów.własnie tak wydarłam "koparę " na Nadię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pieleszka ![]() Meszsares- szybkiego powrotu do zdrowia ![]() ![]() Beatka- ja nie pamiętam jak to z tymi witaminami jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już po obiadku u moich rodziców. Meszsares witaj w domku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dominik dzisiaj dał matce do 10 pospać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1806 |
BAN stały
|
hallo,
![]() moj synek dzis konczy 4 lata, wlanie niedlugo bedziemy miec gosci a okazja podwojna bo: musze sie pochalic ![]() tz dzis kupil autko. renault megane grand scenic. Jestem troszkę zla, bo dal 16 tys a mielismy na auto 12. ale mlode autko, szescioletnie takze powinno na kilka lat starczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
My jutro idziemy z małym do lekarza.Bo jeszcze nie byliśmy.
Ogólnie mały grzeczny budzi się co 3h wypija 75ml ![]() najgorszy zapieprz mam wieczorem z kąpaniem obu.Najpierw dużego później małego ![]() ![]() Ogólnie non stop chodzę śpiąca nie mam się kiedy wyspać ![]() Na dodatek na deszczowa pogoda nawet wyjść się nie da bo ciągle pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Pieleszka i jaciee musi być dobrze z Waszymi maluszkami, trzymam kciuki. Ale wiem co to znaczy martwić się o swoje dziecko. Moja urodziła się z naczyniakiem na klatce piersiowej, kazali obserwować narazie, do tego poszerzone miedniczki nerkowe- więcej niż wykazało us w ciąży, kontrola moczu co miesiąc ( a mój tż chce co tydzień jej robić- przesadza, co?)- jak się łapie mocz takiemu dziecku? w szpitalu taki woreczek zakładali..
Zamówiłam wagę na allegro, bo muszę wiedzieć czy się najada moim cycem, skoro ciągle go chce, a butla i smok bee. Teraz śpi drugą godzinę, podałam pierwszą dawkę espumisanu, możliwe że działa? Zanetaa gratulacje mega, wielka dziewucha Wam się urodziła, iustyna ja też przyniosłam ze szpitala jakiegoś diabła na prawej ręce, od nadgarstka do łokcia czerwone krosty niewiadomo co ![]() ![]() Beatka jak Ty dajesz radę prasować, robić obiad do tego? podziwiam, chyba masz bardzo spokojną Julkę..zazdroszczę organizacji. Ja nie mam kiedy zasranych pampersów z podłogi do kosza wyrzucić ![]() Ja nie podaję żadnych witamin, każdy co innego gada, w szpitalu powiedzieli zeby się kierowac tym co pediatra prowadzący dziecko powie..nie wiem co robić.. Jak dziecko ma kolkę to idzie jednocześnie z problemem oddania kupy? u nas kupa idzie ładnie.. Po każdym karmieniu nosicie dziecko do odbicia? moja zasypia przy cycku, jak ją podnoszę to się budzi, kładę i na leżąco na płasko karmię i już jak zasypia to nie podnoszę do góry, albo ulewa albo i nie..Źle robię? Oświećcie mnie jak powinno być. Mamy jeszcze w dwupaku: cieszcie się ostatnimi chwilami spokoju. Nabierajcie sił. Marina nie doczytałam nie wiem co tam się dzieje u Ciebie, i u Neroli coś nie wesoło ![]() ![]() Nawet nie mam kiedy pokazać wam fotki mojej niuni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja sie tez modle, zeby ze wszsytkich dni sierpnia Mala nie urodzila sie 19.08 ![]() 1. nie chcialabym zeby mama zaczela ja z tego powodu faworyzowac, wysluchiwalabym/i ona do konca zycia hasla typu "moja krew" bla bla, mozliwe ze starsza siostra poszlaby w odstawke u babci.. 2. nie rozumiemy sie zbyt dobrze z moja mama z powodu megawielkiej roznicy charakterow i nie chcialabym, zeby Mala byla do mamy choc troche podobna... ![]() Cytat:
![]() co do blizny po CC to mierzy sie ja pod koniec ciazy - poprostu robi sie usg - albo dopochwowe, albo zwykle, ale na pelnym pecherzu - no i mi zrobili wlasnie zle, bo dwoch lekarzy kazalo mi przyjsc w stanie, gdy bede sikac po nogach, a w koncu trzeci zrobil mi badanie na pustym pecherzu i trwalo jakies 30 sekund... ![]() ![]() moze nie robia Ci tego badania, bo nic Ci sie nie dzieje - ja mam ogromnego bliznowca, ktory boli, ciagnie i zaczynam tez czuc ta blizne w srodku, na macicy, co nie jest dobrym znakiem... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a powiedz jest jakis powod, ze dajesz espumisan, nie boisz sie, ze sie "uzalezni", ze potem bez tego zni rusz? pytam, bo kurcze czytam ile roznych specyfikow dajecie dzieciaczkom, co Ci pediatrzy nie wymyslaja, a ja jak mialam Mloda na piersi to nigdy ani razu zadnych czopkow, kropelek, herbatek - kompletnie nic ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Beatka co do vit K i D, to mi pediatra mówila ze jesli podam mm i mala bedzie go wypijala łacznie wiecej niz ok 200ml na dobe to wtedy vit K podawac co drugi dzień.
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Mi położna powiedziała dokładnie tak jak youyou.
![]()
#1813 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wyszłam z domowego spa, wypeelingowałam buzke, masaczka i nawilzanie, potem peeling kawowy
![]() ![]() spacja mi sie zacina ![]() Patik są w aptece takie woreczki do łapania moczu ![]() bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przede wszystkim mega życzenia dla dużego chłopca!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaję witaminę i K i D, karmię tylko piersią. Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Ja też nie chciałam żeby Dominik urodził się 13.07 bo teść ma wtedy urodziny i teściowa żyła już tym, że będzie robiła podwójne imprezy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kobiety!
Podczytywałam jak miałam czas, ale jeszce do nadrobienia mi zostało... W sobotę odebrałam wynik wymazu i nie mam paciora ![]() Przed środą mam pietra, zauważyłam jakąś taka wyjatkową wrażliwość, często łezki mi się w oczach pojawiają... A śniło mi się dzisiaj, ze facet z kosą mnie ganiał...bardzo wymowne przed operacją ![]() Póki pamiętam to: - Żanetko, nareszcie! Gratuluję Emilie! Świetnie że postanowiła wyjść przy tatusiu ![]() - Patik i Beatka - dzięki za opisy - wprawdzie mnie sn nie dotyczy, ale warto wiedzieć co i jak po kolei ![]() - Madziulka, Natka - piękne dzieciaczki! ![]() - Madziara, ale z Ciebei drobinka! Brzuszek piękny! - Pieleszka, u kuzynostwa też synek miał i się zrosło - do roku jeździli na kontrole i wszystko dobrze się skończyło! ![]() - Jacieee, nie martw się na zapas, zdarzają sie takie przypadki, a skoro mały sie normalnie zachowuje, to pewnie wszystko będzie dobrze! ![]() - Meszsares, dobrze że wyszłaś, w głowie się nie mieści, że tak olewają... - Sweet, Tobie to ten Twój mąz nie pomaga w donoszeniu dziecka... Olej go póki co i sobą się zajmij, nie stresuj sie, po narodzinach pogadacie, jemu może w głowie coś się zmieni... - Bartessa, 100 lat dla synka! ![]() Lecę się polenić, póki mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A na pobudzenie to karmi sobie popijam ![]() Jacieee gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-07-31 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też są chwile, że osrany albo olany pampers leży na podłodze dobre kilka godzin, bo mały mi nie pozwoli... Na dodatek jestem z tym sama, bo mąż nas opuścił. Żeby się ( i Cię ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie mam czasu na nic wrrr. Dobrze, że daję radę zęby umyć ![]() I tyle zdążyłam przeczytać przy moim małym zatwardziołku ( mówię tak o nim, bo nie może kupska zrobić ) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Rozeznanie
|
Witam .a ja dzis mam zly dzien, znalazlam dzis rozstepy , a myslalm ze juz obedzie sie bez
![]() , no I robilam obiad I sie poparzylam, no I mam babel na reku , piecze cholernie.normalnie sie poryczalam, az Tz przytulil I odrazu lepiej.... Wodaqua dziekuje ![]() Brumek my tez mielismy grila wczoraj , u ciebie wymioty , a u mnie zgaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Bartessa sto lat dla synka!!!
![]()
#1822 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
To ja pamiętacie mnie jeszcze ![]() Przepraszam, że was na jakiś czas opuściłam, ale musiałam się jakoś podnieść i przyzwyczaić do nowej sytuacji. Na początku nie dawałam rady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra dosyć o mnie ![]() Pieleszka i jaciee trzymam kciuki za wasze maleństwa, napewno wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Żaneta gratuluje córeczki ![]() ![]() ![]() Nerolka ciesze się, że jest poprawa w twoim związku ![]() Bartessa wszystkiego naj dla synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie!!!
Jak tak czytam o waszych problemach z maluszkami to dziękuję Bogu, że nasz synek jest taki grzeczny i bezproblemowy. Zaraz boję się tych kolek bo widzę jak cierpicie z tego powodu. ![]() ![]() Dominik dzisiaj ma 2 tygodnie i w końcu poprawiła się u nas pogoda i mogliśmy zaliczyć pierwszy spacer ![]()
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak to jest z odchodami po CC? Ja wczoaj dwa razy lozko zalalam a dzis krwawie mniej niz przy okresie i praktycznie tylko krwia bez skrzepow. Nie wiem czy zglaszac lekarzowi?
#1825 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
BAN stały
|
Oliveczko nie ma.
Na czarno. Ale w razie w podpina sie pod brata. Shirko,Brunetko już jest z T. dobrze. Odkrywamy się na nowo. Jest fajnie ale mały dystans z mojej strony został.Obserwuję go ale widzę,ze chce coś zrobić,coś pozytywnego ![]() I bardzo sie, cieszę! |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
czesc
wpadam po weekendzie bez komputera - na zyczenie tym razem od piatku porzadkowanie domu, rozpakowywania ciag dalszy a wczoraj wyprawilismy grilla z najblizsza rodzina widze ze sa dwie swiezutkie mamusie: jacieeeee i zaneta88 - moje gratulacje ![]() co sie jeszcze wydarzylo? znowu mam zaleglosci ![]()
#1828 |
Zadomowienie
|
Bartessa wszystkiego dobrego dla synka, gratuluję autka
![]() Jacieeeee- powinnas to zgłosic lekarzowi.a nikt Ci tego nie sprawdza? u nas chodzili za każdym obchodem i sprawdzali.to bardz ważne,żeby odchody były. miłego wieczoru, ja idę się wyciszyc...bo aż mnie gardło od darcia boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Beatko, mnie mówili że jeśli bym dokarmiała, to w ten dzień nie daję wit. K, natomiast witaminę D codziennie, niezależnie od sposobu karmienia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się że nie robisz źle ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Meszsares Ty teraz nie choruj ![]() Bartessa sto latek dla synka ![]() Nerolka ciesze sie że u Ciebie już dobrze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.