|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dziewczyny jak do Was zaglądam i czytam to lżej mi się robi na sercu że nie jestem z problemami sama.
Dzisiaj zostałam bez tz, pojechał do urzędów załatwiać formalności, i już się boję, Brunetka mam tak jak Ty, tz w nocy wstaje do małej i mi pomaga, w dzień to samo, jest lepszym ojcem i matką w jednym, ciągle mówi do małej, a ja tylko zaciskam zęby i milczę kiedy płacze. Marzę tylko o tym aby się wyspać. Zanka moja też ma ten katar-sapka-nie wiem co, wczoraj byliśy na izbie a dzisiaj mam ochotę znowu to skontrolować, boję się że przejdzie na płucka. W nocy się kręci, śpi ze mną, o łóżeczku nie ma mowy. Teraz narazie śpi, ciekawe ja długo... Marina ![]() Zarzucam sobie że jestem złą matką, nie potrafię się cieszyć macierzyństwem. ![]() Teśćiowa chyba się obraziła bo 2 dni nawet nie zajrzała, Ciekawe jak dzisiaj. Pocieszenie w tym wszystkim takie, że mam coraz więcej mleka, w nocy wstaje zalana.. Chodzę bez stanika bo co chwila mała mi wisi i tak mi wygodniej, ciężko mi 1 ręką rozpiąć zapięcie.. bluzka w plamach...ehh Brzuch mam płaski jak deska, zero rozstępu. Nie mieszcze się w żadne spodnie sprzed ciąży, tak się w dupie i biodrach rozrosłam, i cellulitis. Chodzę w dresach albo ciążowych. Może za 3 mce wyjdę z domu i kupię spodnie.. Kilka zdań do mojego pobytu w szpitalu jeszcze: Przywieźli mi na salę dziewczynę, której zrobili cesarkę w 6 mcu, dzidziuś w ciężkim stanie na intensywnej terapii z zerowymi szansami na przeżycie. Wyobrażacie sobie? ja mam niunię przy sobie, a ona sama, ciągle płakała... Przez tydzień nikt mi nie raczył zmienić pościeli i spałam w zakrwawionej, zakupkanej i ulanej. Do tego dochodził problem nietrzymania moczu... teraz jest już lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Karoline1983 Kurczę ja dzisiaj odnoszę takie wrażenie...że wszystkie urodzicie a ja to nigdy! ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-01 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Wtajemniczenie
|
he he kup sobie wklasdki laktacujne to Ci przejdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zadomowienie
|
Lili nie martw sie, u mnie tez bylo zero oznak do samego dnia porodu, nawet szopa. Z reszta jak jechalam na IP to tylko na konsultacje, nie sadzilam ze juz sie zaczelo. Takze widzisz, nie znasz dnia, ani godziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W spzitalu były takie niewygodne łóżka i za wysokie, wstawanie to była masakra, a jak ktoś po cc to wogóle.. Pozwalają Ci karmić z butelki? chyba tylko "mój" szpital taki nawiedzony, zadnych smoczków, butelek, nakładek na sutki.. dokarmiały strzykawką. budzi się.. nie da dokończyc pisania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od wczoraj jak idę do toalety na siku to mam takie dziwne wrażenie przy podcieraniu, że mam małe rozwarcie... Wariuję? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spoznione zyczenia dla synka! I gratulacje autka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
A za Ciebie trzymam kciuki! Wczoraj Ci odpisalam, ale post poszedl w kosmos i nie chce mi sie powtarzac, ale milo czytac, ze nie tylko ja mam problemy ze starszakami... Dziubku Sto Lat!!! Mocno zaciskam! Moze jest po prostu wrazliwy? Wedlug mnie to normalne. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę czytać takich historii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ma za co ![]() Cytat:
![]() Dziubek najlepsze życzenia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zadomowienie
|
Chyba tak, nie wyobrazam sobie zeby czuc rozwarcie. Ja czulam napieranie malej, ale wowczas nawet malego rozwarcia nie mialam. Jak trafilam na IP to mialam na dwa palce, jakie bylo moje zdziwienie. A dzien wczesniej bylam na wizycie i wyszlam pozamykana na 4 spusty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja z kompletnego bezrobocia
![]() Dzis pierwszy dzien w domku. Jak narazie nie jest zle. Zjadlam sniadanie, ogarnelam w chacie, pranie wstwilam i teraz siedze. W planach jeszcze zakupki, pozniej obiad i moze jakos zleci. Pogoda sie robi powoli, w ogole zapowiadaja ladna na ten tydzien. Mam nadzieje bo lato w Anglii w tym roku fatalne ![]() Wczoraj bylismy z Tz na rynku w poszukiwaniu rzeczy dla malej. Udalo nam sie kupic lezaczek za 3 Ł ![]() ![]() No wiec dzisiaj 1 sierpnia, dziewczyny to nasz miesiac ![]() ![]() Ja dzis zaczynam 38 tc ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-01 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Mam pytanie do dziewczyn które juz urodziły... Czy któraś z Was rodziła ze znieczuleniem? ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Idę bo mąż z pracy przyjechał na chwilę i już tam obiad w kuchni szykuje. a ja nic nie zrobiłam, nawet łóżka nie zaścieliłam i siedzę w piżamce przed komputerem ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-01 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziubek 100 lat ![]() Karolina trzymam kciuki zeby sie ruszylo.... ![]() Agni82- nie denerwuj sie , z zaskoczenia Cie zlapie ![]() A ten bol sutka , to moze obtarlas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zadomowienie
|
A mnie ciekawi, która pierwsza z sierpniówek się rozpakuje
![]() Stronczek27 super ten leżaczek ![]() ![]() agulaaabar trzymam ![]() ![]()
#1909 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, to nasz miesiąc. Dzisiaj u krwiopijców kobietka mnie zapytała kiedy rodzę, dziwnie tak odpowiedzieć, że w tym miesiącu. Bardzo szybko mi zleciało te 9 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Tak czy tak dziękuję ![]() Cytat:
![]() I jak się czujesz na "bezrobociu" ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 |
Rozeznanie
|
Ja wlasnie popijam kawe, siostra byla w odwiedzinach, no I pyta sie czy jakies objawy mam a ja nic ......du.a
Wczoraj znajoma dzwonila ze standardowym pytaniem , no I kazala chodzic duzo , kurde , jak mi sie nie chce , nie mam sily juz targac tych ciezarow. Ja nie boje sie porodu tak bardzo , tylko bardziej stresuje ,mnie to ze mam isc do szpitala , nigdy tam nie lezalam , zawsze szpital dla mnie to sie kojarzyl z bakteriami, I jak ja mam tam spac , kapac sie, no I jeszcze nie daj Boze jak beda studenci przy porodzie , to chyba z nerwow ich tam powyzywam... Agni82 a co z tymi schodami probowalas? |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tych uśmiechów przez sen to dziewczyny wyprowadzę Was z błędu.. to nie są uśmiechy "świadome" ale grymas który towarzyszy... ruchom jelit! ![]() Tak nam kiedyś lekarz mówił.... Lilka też się często "uśmiecha" mając nawet cycka w buzi ![]() Uroczo to wygląda ale na świadome uśmiechy musimy jeszcze trochę poczekać ![]()
![]() |
#1912 |
Wtajemniczenie
|
Hej Słonka
![]() Gratuluje nowo rozpoczętych tygodni ![]() agulaaabar kciuki zasikam i tez proszę o kciuki bo dziś tez mamy wizyte, oczywiscie nie wiadomo o której uda mi sie wejsc, bo u mojego dr zapisów brak ![]() Miałam totatnie bezsenną noc przespałam od 1 do 3.3o potem zasnełam przed 6 i obudziłam sie o 8 dobrze ze mam wolne bo nieciekawie bym dzis wygladała rano w biurze ![]() ale zaraz zawitam na chwile zobaczyc co firmie bo ciekawa jestem ![]() Życze miłego dzionka ![]()
#1913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a mój dzieć teraz daje popalić, próbuję go uspić od 10:30 ![]() ![]() ![]() AgaGuernsey, Da Karo, Crazy ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-01 o 12:48 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Wtajemniczenie
|
calkiem niezle, ale to dopiero pierwszy dzien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zadomowienie
|
Lili- Stapelka rodziła ze znieczuleniem i bardzo sobie chwaliła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do studentów przy porodzie, to ja bym nawet wolała. ponoc są bardzo pomocni. od wielu osób to słyszałam. ja nawet zaznaczyłam że z miłą chęcią wezmę studentów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do lata w Londynie-to mnie takie deszczowe i chłodne odpowiada. ![]() Zresztą ja zawsze wyjeżdżałam latem z Londynu, więc nigdy mi to nie przeszkadzało. ![]() a ty rozkoszuj się wolnym ![]() byc może. ![]() juz mam. ale to nie głupio nosic wkładki laktacyjne przed porodem? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | ||||
Zadomowienie
|
Oby kochana, oby...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratki za 38 tc ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1920 |
Zadomowienie
|
Zanetaa, ogromne gratulacje- witamy Emilie na świecie!!!
![]() Dziubku, sto lat!!! ![]() Wodaqua, Babonik, doskonale Was rozumiem- ja za tydzień w poniedziałek mam się stawić w szpitalu i tam zdecydują kiedy cc, a też już mam problemy ze spaniem i się stresuję.. Pociesza mnie fakt, że w końcu zobaczę małą, ale na razie wydaje mi się to takie nierealne. ![]() Meszsares, super rady dotyczące cc- ja też za nie bardzo dziękuję. ![]() Co do rozstępów to mnie również na sam koniec zaatakowały ( a tak się cieszyłam, że mnie to ominie ![]() Dziewczyny powiedzcie ile dni po cc wypisują do domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.