|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
gdzieś, kiedyś, ktoś, do ucha szepnął mi, że szczęśliwą mogę być, naiwna uwierzyłam. to nie miało tak być, nie teraz, nie w tym miejscu, nasza miłość nie może się zakończyć, a jeśli już to nie tu. oddychaj, jeszcze tylko kilka chwil, parę łez i zapomnisz, inny ktoś napełni szczęściem cię. Nie zostawiaj mnie nigdy samej, gdy jestem sama roje sobie różne rzeczy. Ostatnio nawet oczu otworzyć nie mogłam bo myślałam, że zginiesz jak to zrobię. biegniesz na oślep przed siebie, gubisz myśli i łzy, zdobywasz nowe doświadczenie, przechodzisz przez nowe rozczarowania, a wszystko przez to, że zachciało ci się miłości. rozdrapujesz rany, które niegdyś naprawiłeś, na nowo kaleczysz serce nowym doświadczeniem. |
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
miałam kiedyś 73,2 stopnie Celsjusza,
dwa serca, cztery ręce, dwie pary oczu, dwie różne miłości, choć takie same, nie musiałam szukać szczęścia, byłam szczęściem. mamy przyszłość ukrytą w oczach, szklanych i brązowych jak mocna herbata, krystalicznych, szczęśliwych, bez cienia wątpliwości, zatrzymujących chwilę jak stary aparat z duszą. w idealnie podkreślonych oczach nie widziałam szczęścia tylko szare wspomnienia sypały się czarnymi drobinkami z rzęs. Tak namiętnie wyglądały moje czy po nieprzespanej nocy. jesteśmy tacy prawdziwi tacy mało filmowi, ja chciałabym na przykład podbiec teraz do tego mężczyzny na ulicy i pocałować go, tak jak w filmach, ale przecież jestem prawdziwa, mało filmowa... żałuję wszystkich wypowiedzianych słów, wszystkich wróżb karcianych, szklanych kul, łez pierwszych z lewego i prawego oka. żałuję każdej chwili, kiedy musiałam patrzeć na ten wypaczony świat bo byłeś wadą mojego serca, grubą zasłoną umysłu. patrzę jak promienia słońca odbijają się w herbacianym kamieniu pierścionka na moim palcu - mam przy sobie barwę twoich oczu, na zawsze, na smutek, na zwątpienie. zasypiałam z miłością na ustach, z miłością, która musiała pokonać setki kilometrów, która musiała przezwyciężyć strach nieobecności, uczucie głodu serca i dotyku. Kochać w samotności i przekraczać granice, pamiętać, że miłość jest najodważniejsza...
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
lov ya - dziękuję! " - Kocham Cię.- Ja Ciebie też. - Wykrzycz to całemu światu! - Kocham Cie.. - Czemu wyszeptałeś mi to do ucha? - Bo to ty jesteś całym moim światem " Jestem taką małą dziewczynką, w wielkim, okrutnym świecie po brzegi wypełnionym chamstwem. Krocząc nieśmiało do przodu potykam się o maleńkie kłopoty i wpadam na olbrzymie skały problemów. Ale idę wciąż i dumna z siebie przyjmuję coraz to mocniejszy policzek. Moje lica świecą się od czerwoności, lecz ból chowam gdzieś głęboko na dnie serca. Wiem, albo przynajmniej wierzę, że każda łza będzie wynagrodzona. Nawet ta, która nie spłynęła po skórze A życie jak na złość wciąż prze do przodu, kiedy my potykamy się po głupie sznurowadła To te brązowe oczy, którym zawdzięczam całe swoje dotychczasowe szczęście, dzisiejsze mokre od łez policzki i ciemną pustkę w przyszłości We krwi wciąż mam czerwone wino, z tamtego uroczego wieczoru, a Twoje pocałunki odbiły się na mojej szyi |
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
hey, honey! I'm here!
Cytat:
jesteś o tyle spojrzeń ode mnie
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: hey, honey! I'm here!
Ajćć dziewczynki jak pędzicie
Daaawno mnie tu nie było i troszkę miałam do poczytania... Wszystkie jesteście niesamowite Owoce dojrzewają dzięki słońcu, ludzie dzięki miłości
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
próbuję nie patrzeć na czerwone słońce na horyzoncie,
szukam Twojej ręki i nerwowo szuram stopami po zimny piasku. Nie chciałam takiej siebie, nie chciałam mojej rozżarzonej psychiki, mojego purpurowego serca zmęczonego miłością, nie chciałam nas razem, nie chciałam siebie samotnie... przekręcam pokrętło i zaraz przelęknę się głośnego basu, a potem podpalę najbardziej pogniecioną bibułkę z paczki, pośród dymu doszukam się jakiegoś znaku, ulotnych schodów do piekła, wykrzywionych w pocałunku ust diabła. Umrą moje płuca, moje oczy przymglone... odliczam i na sześć zamykam prawe oko by widzieć Cię bliżej, na dziewieć Ty zamykasz lewe, a ja wyciagam prawą rękę by dotknąć Twoich rzęs długich, na dwanaście łaskoczesz rzęsami moją dłoń gładką, na dwadzieścia słucham bicia Twojego serca i czuję jak przyspiesza niebezpiecznie. Czterdzieści sekund to eksplozji całuję Twoje usta i wybuchamy w romantycznym nieładzie.
|
#4297 |
|
Rozeznanie
|
Asiek - kocham !
budziła się rano, z tą przerażającą myślą, że to był tylko sen. Usiadła na środki drogi. Łzy same cisnęły się do oczu, ale zbierała siły, żeby nie pozwolić im się wydostać spod powiek. Spuściła głowę. Usłyszała nadjeżdżające auto, ale nie miała zamiaru się podnosić. Myślała jedynie o tym, żeby wpaść pod koła. Zahamował centymetry od niej. Serce waliło jej po ścianach płuc. 'Co Ty robisz?!' Krzyknął kierowca. Rozpoznała jego głos. 'Mogłeś się nie zatrzymywać.' Powiedziała stłumionym szeptem. Klęknął obok. 'Co Ty tu robisz? Wyrzuć te fajke.' Kiedy wyrywał jej papierosa z dłoni poczuła dotyk jego palców i to starczyło, żeby wylać hektolitry łez. 'Co ja mam Ci teraz powiedzieć?!' Ryknął. Spojrzała na niego z pustką w oczach. 'Nie masz pojęcia ile bym dała za to, żeby Cię znienawidzić.' Wstała wolno, a on wsiadł do auta. Wcisnął pedał w podłogę. 'Nawet nie wiesz ile bym dał, żeby przestać Cię kochać.' Szepnął i zostawił ją samą. Wiatr otulił jej ciało. Wyszła Bogu na spotkanie. / just_love. nawet nie wiecie jak kocham jej talent ! przeszła obok niego spuszczając wzrok. nie zauważyła w jego oczach tej chęci rozmowy. uzależnienie - moje ma imię i nazwisko. widziałeś? obiecała, że zapomni - nie kłamała. Edytowane przez lov ya Czas edycji: 2011-08-01 o 11:09 |
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
;-*******
Caro Ty miszczu ♥♥ "Tylko nic mi nie obiecuj. Obietnice są dla dzieci, pierwszych miłości i przyszłych samobójców.
Spędź życie z kimś, kto Cię uszczęśliwi, a nie z kimś przed kim będziesz musiała imponować. Jeżeli kochasz, czas zawsze odnajdziesz, nie mając nawet ani jednej chwili. Przemoknięte serca miast, i tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem. Bo choć zapomniał o nas świat, mokrzy od stóp do głów, nie tracimy nadziei... Czasem dobrze jest się rozdzielić, by potem móc z żarem tęsknoty znów paść sobie w ramiona."
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pewnie nie wyobrażasz sobie jak wiele wnosisz tu Ty. Głupia miłość-przyszła tylko na chwilkę. Mam przedziwne wrażenie, że najlepiej jest tam gdzie nie mogę być Że miłość dosięga wszystkich tylko do mnie boi się wyciągnąć kochającą dłoń Gdy nie potrafisz kochać, świat Cię nie potrzebuje, jesteś jedynie zbędnym balastem przeszkadzającym w egzystencji Miłości, która jesteś głucha na nasze wołanie, usłysz Miłości, która jesteś kaleka, przybądź Miłości, która jesteś niema, przemów Miłości, która jesteś bezradna, pomóż Miłości, której nie ma, bądź Zmęczone serce moje Wyczerpało go codzienne dawanie nadziei Przemęczyła wiara w niemożliwe. Jego czerwień karmiła się goryczą i rozpaczą Tak mało powiedziałam gdy do powiedzenia tak wiele Tak niewiele przemilczałam gdy milczeć powinnam Tak wiele miłości dałam gdy miłość najgorszym rozwiązaniem była Tak wiele nienawiści dla ludzi którzy na miłość zasłużyli Tak bardzo żałowałam czynów, które chlubą być powinny Tak bardzo się chełpiłam słowami które raniły Ale zawsze słuchałam serca, które kłamać nie potrafi.
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
Paralogiczna♥
'We touch, I feel a rush, we clutch, it isn't much Dotykamy się, czuję dreszcze, przytulamy się, to za mało. I'ma show ya what it's like to hurt Pokażę ci co to znaczy naprawdę cierpieć Just promise me you'll think of me Every time you look up in the sky and see a star Ale obiecaj mi tylko, że pomyślisz o mnie za każdym razem kiedy zobaczysz gwiazdę na niebie.'
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Zgaś światło i zamilknij dziś.
Moje marzenia opisz pomiędzy arkuszami. Dzisiaj pomyślałam, ze mogłabym być aktorką i w kinach można by zobaczyć moje widowisko. I byłoby to czymś wielkim, byłabym syreną i ryby wypowiadałyby się po francusku. Królowa wyspy sprawdziłaby szachy, a w końcowej scenie wszystko byłoby bardzo szczęśliwe. Ty mógłbyś latać, a ja nie musiałabym płakać przez ciebie, bez Ciebie, przez Ciebie. gra tysięcy kawałków i Cię nie ma... Podbijaliśmy gwiazdy, mieszaliśmy planety, Słuchaliśmy ciszy i zatracaliśmy się w czasie, a mimo to odchodzisz... Poszukując jeszcze figur w chmurach szukam gwiazdy, która powie dokąd mam iść.. Wierzę we wróżki pływające w mojej wyobraźni, bo w mojej opowieści szukam jeszcze zakończenia.. Zamykam oczy aby być z nim. Wysyłam mu swoje marzenia w łodzi z papieru, która tonie w oceanie płynącym wprost do twojego serca. Podmuchy wiatru mówią mi o tobie w języku który wywołuje u mnie uśmiech. I zabiera mnie w miejsca gdzie marzenia się spełniają. I wraca do mnie, unosząc się na wodzie, gdzie jego skóra kształtuje wersy. I wraca do mnie, owinięty w świt, który budzi się w: "Kocham cię" . Jestem dziewczyną robotem, nie znam miłości. Moje wargi są z elektrycznego metalu. Jestem dziewczyną robotem, moją zabawą są chłopacy. Sprawię, że będą cierpieć, gdy odejdę. Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2011-08-02 o 18:30 |
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
wspomnienia podarłam na kawałki
dopiłam miłość z dna filiżanki uśpiłam życzenia na rzęsach domknęłam Ci powieki Ile śladów szminek odcisnęło się na Twoim kubku? - Spotkajmy się wieczorem w kuchni. - Po co? Co będziemy robić? - Będziemy liczyć okruchy naszych snów. wydmuchujesz kłamstwa z między zębów pieścisz fałszem wnętrze gardła niedoskonały ale idealny niezależny ale mój a miłość spadnie na mnie zamiast deszczu a ja przeczeszę jej włosy zatruję się szczęśliwością przyspieszone szepty wyszarpane dłonie koniec pobaw się ze mną w chowanego znajdziemy się nad ranem kakao zmienimy na kawę siebie na szczęście przyklej się do mojej szminki
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem gdzie masz serce,
błądzę dłońmi po twoim ciele, a ty mówisz że nie pokochasz mnie nigdy więcej jestem słaba i każdy to na swój sposób wykorzystuje nigdy nie zostawiaj mnie gdy cierpię, bo wiem jak krzywdę sobie robią samotni ludzie
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem gdzie masz serce,
błądzę dłońmi po twoim ciele, a ty mówisz że nie pokochasz mnie nigdy więcej jestem słaba i każdy to na swój sposób wykorzystuje nigdy nie zostawiaj mnie gdy cierpię, bo wiem jak krzywdę sobie robią samotni ludzie
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
... dontgivemenames - chciałabym Cię, jak najczęściej się da.
___________ Nie chcę myśleć o tym, dokąd pójdę kiedy zostawisz mnie samą na środku tego piekła Teraz, kiedy Cię mam widzę różnice między byciem szczęśliwą a po prostu byciem
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
hey, honey! I'm here!
[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/FONT] Edytowane przez Primadonna Czas edycji: 2011-08-01 o 13:53 |
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam takie dni, kiedy mimo pochmurnego nieba chce mi się uśmiechać do każdego i cieszyć się tak po prostu tym, co mam sobą się jest, a nie siebie się gra. Dobra bez kitu, pakuje walizki i lece na księżyc.
|
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy chciałbym żeby to wszystko było prostsze.
Obserwując uważnie można w tym logikę dostrzec .
|
#4309 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje <3
krzyczysz mi do ucha gdy moja dłoń błądzi po twoim nagim torsie tym zachrypniętym głosem pełnym od pustki... bicie twojego serca zawsze było puste. mój śmiech zastygł, opadła ostatnia rzęsa z tych co wróżyły radość, zawisłam na ostatnim oddechu i brnę, brnę w stronę, którą znasz tylko Ty, ta która wiąże Ciebie i moje sny. jestem kobietą w stanie, którego opisać nie potrafi inaczej niż przekleństwami, pozornie szczęśliwa, błogo spokojna, wybuchowo zrozpaczona wypalająca ostatnie papierosy z paczki. Klnąca, że zbrakło na piwo. piję kawę z dwoma łyżeczkami soli jakby zsumować moje łzy, które wpadły wprost do kubka. uwielbiam gubić dłonie w twych kasztanowych włosach choć od dawna mi nie można, choć mi nie wypada. to było jak miłość Marsa i Saturna.
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
szukam aniołów, cieszy mnie to ![]() Primadonna Christerine caroline BananowaDelma SparklyAngel naiwna0- u w i e l b i a m notcool kontrastowa0 -
|
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
___ 'Teraz kryję twarz za szminką, wierząc, że jej nada blask. 'Bez łez i złudzeń, i bez prawa weta. 'Uwierzy w każde Twoje najpodlejsze kłamstwo, byle mieć złudzenie ciepła i miłości, byle dać jej to, o co ciągle prosi. 'Pozbawiona wiary, pozbawiona nadziei, pozbawiona radości, pozbawiona sumienia.
Każdy ma prawo zmarnować sobie życie tak, jak chce. Edytowane przez blacknovice Czas edycji: 2011-08-01 o 17:27 |
|
|
|
|
#4312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miał tyle wad , a ona idealizowała go bez końca.
Najcudowniejsze w Nim jest to, że nie potrafi się na mnie gniewać, a co dopiero kłócić ze mną. Mogę mieć bałagan w szafie, ale w uczuciach lubię porządek kilka dni wolnego od świata poproszę. na twarzy uśmiech, a w duszy taki bałagan, że nawet nie masz pojęcia. |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wpadłam , żeby ukraść i powiedzieć DZIĘKUJĘ . to jest niesamowite ![]() *** I nikogo nigdy bardziej . . . Ludzie , których najtrudniej kochać najbardziej tego potrzebują . Zawsze będziesz moim jutrem , moją jedyną pewnością ukrytą w niewiadomej . A co jeśli jutro świat się kończy ? Chodź ze mną , szansa jest jedna . Jak boli cisza , gdy zżerają wspomnienia ? Namiętny wieczór z Tobą , uporczywe myśli o Nim .
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
latin, grise, blacknovice, CukrowaPanna - cudowne opisy! ; * ___________________ " - can You be my friend forever? - are You sure You want me that long? - I’d have You for longer if I could, but forever seems like a nice start. - możesz być moim przyjacielem na zawsze? - jesteś pewny, że chcesz mnie na tak długo? - chciałbym Cię na dłużej, gdybym mógł, ale na zawsze wydaje się być miłym startem. I miss how happy I was with You. tęsknię za tym jaka byłam szczęśliwa z Tobą. Dear heart, why him? drogie serce, dlaczego go? hey. You know I love You, right? cześć. wiesz że Cię kocham, prawda? of course, I miss You, it’s all I do. oczywiście że za Tobą tęsknię, to wszystko co robię. "
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam wszystkie, wszystkie, wszystkie ! ♥Wojna żeńsko-męska trwaa.♥ ♥Jeszcze kiedyś będziemy jak Ona i On.♥ ♥Znam Twoją słodką twarz, wiem jak na imię masz.♥ ♥Miał spojrzenie warte grzechu i najsłodsze usta świata ♥
Edytowane przez luska_ Czas edycji: 2011-08-01 o 19:20 |
|
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
naiwna0- kocham Cię czytać
![]() " Porzebuję Cię w moim życiu I może lepiej będzie jeśli zostaniesz dzisiaj w domu, spróbujesz zapomnieć o osobie, której nawet nie powinnaś poznać Czasami mi się wydaje, że mogę bez Niego istnieć Chciałabym faceta, dla którego "na zawsze" nie znaczy do jutra Nigdy nie mów, że coś będzie jeśli nie masz zamiaru nawet zacząć Pocczekaj na mnie chwilę, muszę wrócić po swoje serce Pamiętam i nie zapomnę nigdy, jak łagodnie szeptałeś mi do ucha. Czułam Twój oddech na mojej zdrętwiałej od emocji szyi. To odeszło. Tak cholernie szybko Miałeś teraz tu być i trzymać mnie za rękę Oto masz tu: kilogram miłości, milion pieniędzy, 365 dni spokoju, tonę szczęścia, cudownych przyjaciół. Co wybierzesz?"
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
ekhem, podoba mi się to!
![]() -Kochanie, dlaczego mnie kochasz? -boo... A potrafisz żyć bez powietrza? Uwielbiali zachody słońca. Zawsze leżeli na łące...przytuleni. W blasku gwiazd wymieniali się słodkim smakiem ust.
|
|
#4318 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet nie wiecie jak sie ciesze dziekuje wam ![]() szczęście zamknięte w słoiku z żelkami. otworzyłabym je, gdybym nie była na diecie . Kąciki ust uniesione ku górze. Oczy przepełnione szczęściem i walące jak dzwon serce. Takie akcje to tylko na jego widok. chodź , szybko ! spakujmy się raz dwa w mały plecak , złapmy za rękę i ucieknijmy od nich wszystkich . żyjmy własnym życiem - naszym wspólnym . Edytowane przez naiwna0 Czas edycji: 2011-08-01 o 20:15 |
|||
|
|
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
Rudzia_0000 ;**** super -Chcę do Ciebie wrócić ... -Za późno chłopcze .! Wracaj do tej dziwki -.-![]() Dorośnij wreszcie i zacznij normalnie myśleć ♥ A jeżeli bym Cię zostawiła ... Cierpiał byś.? Ha ha . Wątpię ...
W praktyce Cię lubię a w rzeczywistości jesteś moim ulubieńcem ![]() Marzenie, które w końcu się urzeczywistniło Nie chcę być z Tobą tylko dlatego, że nie masz kogo obmacywać . Chcę miłości ... Tej prawdziwej ♥
|
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
<3;*
Wygasam , nie mam siły Znasz to uczucie ? , kiedy dzwoni do ciebie o pół nocy i opowiada o nowo zapoznanych kobietach . Dla mnie jesteś zbyt ważny , muszę odejść Po prostu pokochaj albo daj ułożyć sobie życie zupełnie na nowo Nie dziw się , że palę ja musze sobie radzić po prostu rola dziewczyny takiego frajera bardziej mi odpowiada rozumiesz ? Potrzebujesz mojego głosu , obecności mojej osoby , rozmów, ja potrzebuję za to miłości . w zdobywaniu uczuć innych , wracasz z kolejnym awansem piję i pić będę , zawsze to jakiś sposób radzenie sobię abrakadabra ku.rwa i znikasz ! gdybym była w posiadaniu broni uwierz mi nie zawachałabym się użyć jej w jej kierunku coś bliskoznaczne do toksycznej miłości nie sądzisz ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Daaawno mnie tu nie było i troszkę miałam do poczytania... Wszystkie jesteście niesamowite