![]() |
#211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Od znajomych strasznych negatywów o pracy tam nie słyszałam (ot takie standardowe marudzenie) Powodzenia Wam życzę! ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmieniam swoje życie - czyli wychodzę na prostą po życiowym zakręcie! :-)
dzień dzisiaj miło spędziłam i cały czas miałam dobry humor a teraz mnie coś napadło i zaczęłam wmawiać sobie głupoty
![]() ![]() ![]()
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wlasnie ja sie boje, ze mnie stres zje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie dziekuje zeby nie zapeszyc ![]()
![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
oby
![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie myslimy tak ![]() jestesmy piekne, madre, wspaniale, cudowne, urocze, wyjatkowe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- tak, prawdopodobnie tak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#216 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
byłam kilka lat temu na dniu próbnym w tym sklepie, wystałam się kilka ładnych godzin, obsługiwałam klientów, układałam rzeczy, generalnie robiłam za nie "brudną robotę", a one klachały cały dzień.. po skończonej dniówce - nawet nie raczyły podziękować, poinformować mnie co i jak, nic.. nawet nie zadzwonili.. potem się dowiedziałam, że takie "dni rekrutacyjne" trwały tydzień, dwa.. one miały niemal wolne, a dziewczyny się starały, wiadomo.. ja w każdym razie niezbyt miło to wspominam.. na szczęście przyjęli mnie w innym sklepie ![]() życzę mimo wszystko, aby Wam się udało.. trzymam kciuki ![]()
Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola.. Edytowane przez niquolle Czas edycji: 2011-07-30 o 00:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Też się obawiałam takiego spotkania,ale wczoraj specjalnie późnym wieczorem wybrałam się na większe zakupy,aby nie jechać dzisiaj i nie natknąć się na eksa z mama,no i niestety spotkałam go wczoraj i ... wogóle mnie to nie poruszyło,że go zobaczyłam,a każdy telef.i sms mnie denerwował od niego,ale myśle,że miało ogromny wpływ na to to,że on mnie uderzył i mimo tego jak go kochałam to wczoraj podczas rozmowy wydał mi się jakiś taki nudny,obojętny dla mnie..Ale bardzo się z tego ciesze,wiem,że już teraz będzie dobrze..
tuliiipanek myślę,że bardzo dobrze Kochana.Gratuluje zaproszenia na rozmowe i powodzenia.. ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale dziekuje ![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Postanowiłam dołączyć do wątku, żeby się chociaż trochę zmotywować... Jak czytam Wasze wypowiedzi, to strasznie Wam zazdroszczę pozytywnego podejścia, którego mi brakuje. Niecałe dwa tygodnie temu zostawił mnie facet po 4,5-letnim związku. Wróciłam do rodzinnego miasta. Muszę znaleźć pracę, zacząć jakoś żyć całkowicie od nowa, bo jak na razie jestem w jednym wielkim dołku i nie wiem, jak się wygrzebać. Nie chce mi się wychodzić z domu, zresztą i tak nie mam z kim. Tęsknię za nim, brakuje mi go i byle co powoduje płacz. Chciałabym dalej z nim być i nie dowierzam. A on się na mnie wypiął, woli być sam. Robię najgorsze co można robić w takiej sytuacji, czyli zamykam się w czterech ścianach. Chciałabym choć w połowie być tak silna, jak Wy, ale nie potrafię i czuję się fatalnie. Może jak Was poczytam, to i mnie udzieli się ten optymizm, uda się wyjść na prostą. Jak na razie życzę Wam powodzenia i mocno trzymam kciuki, aby Wam się udało ![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
reme dwa tygodnie to bardzo malo, u mnie jutro tez mija 2 tyg i jest dobrze, nawet bardzo ale ja teraz to sie zastanawiam czy aby na pewno go kocham.
Kochana przede wszystkim musisz sobie uzmyslowic, ze nie mozesz uzalezniac swojego samopoczucia od faceta, to bylo, minelo, jego juz nie ma, musisz zaczac zyc sama od nowa. Ja tez mam podobnie bo tez tutaj nie mam z kim wychodzic, siedze w domu sama ale juz nie rozpaczam bo nie ma po kim, jesli on odszedl tzn, ze nie byl mnie wart. Na watku rozstaniowym nauczylam sie tego wszystkiego, jak byc silna etc. Tam dziewczyny wspieraja, niekiedy daja kopa, pomoga. Zobaczysz niedlugo bedzie lepiej, z dnia na dzien bedzie lepiej, tylko zajmij sie czyms, poczytaj ksiazke, poogladaj filmy, sprzataj, graj, wszystko aby nie myslec, a i przede wszystkim sport ![]() ![]() zycze powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Tuliiipanek, najgorsze jest to, że ja to wszystko wiem, tylko ciężko przejść z teorii do praktyki. Na rozstaniowym byłam ponad pół roku temu. Też się rozstawaliśmy, po czym do siebie szybko wróciliśmy... Wtedy dziewczyny mi bardzo pomogły, tylko tym razem jest inaczej, beznadziejnie. On zachowuje się tak, jakbym była jego najgorszym wrogiem i ucieczka ode mnie to najlepsze, co go spotkało. A ja zaczęłam wierzyć, że to w większości moja wina, skoro to ja tak na niego działam, że aż musi się ratować. Moje poczucie własnej wartości ogólnie było niskie a teraz to już w ogóle przeminęło z wiatrem
![]() ![]() Aż szkoda gadać, nie chcę zaśmiecać tego wątku, bo specjalnie tu weszłam, aby zaczerpnąć optymizmu. Może znów zdecyduję się napisać na rozstaniowym, choć tym razem jakoś wątpię, że pomoże, bo przede wszystkim to sama muszę sobie pomóc i nie chcę zawracać tyłka innym. Dziękuję za słowa wsparcia. Staram się to wszystko jakoś przetrwać i chciałabym, aby ten najgorszy czas minął jak najszybciej. Chcę wierzyć, że w ogóle minie. Uzależnienie od faceta to paskudna sprawa a ja cały czas popełniałam ten sam błąd ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-07-30 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Reme mysle, ze to dobry pomysl, zeby wrocic na rozstaniowy, tam sie wyzalisz, dostaniesz kopniaka a tu bedziesz sie udzielac i czerpac z tego watku optymizm
![]() nie jestes beznadziejnym przypadkiem tylko normalnym ![]() ![]() tylko przede wszystkim musisz przestac tak glupio myslec o sobie, to nie przez Ciebie tak sie stalo, poprostu nie byl wart Ciebie, i widocznie to nie byl ten jedyny , wiec glowa do gory ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Jestem dość "świeża" na tym forum, ale jak zobaczyłam ten wątek to powiedziałam sobie "To coś dla mnie!". Historia prawie tradycyjna: byłam z facetem rok, zaangażowałam się, zakochałam, planowałam, a trzy tygodnie temu wszystko się skończyło. I wczoraj się dowiaduję, że to WSZYSTKO moja wina. I się tak zdenerwowałam, że no cóż... Powiedzieliśmy sobie "żegnaj", a ja płakałam i cieszyłam się jednocześnie, że teraz rozpoczynam coś nowego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Pomysl ze ta cała teskonta to tylko wynik przyzwyczajenia, rutyny i poczucia spokoju, tylko tyle. Ale to takie przyzywyczajenie jak tęsknota za domem rodzinnym gdy jesetesmy daleko, brak papierosa gdy rzucamy palenie albo chociażby brak kotleta schabowego, który co niedziele gotowala nam mam. To wszystko to tylko przyzywczajenie, z którego zawsze sie wychodzi. Początki są ciężkie. Świadomość, ze jakieś fundamenty naszej przyszłości sie zawalily bolą zawsze- ale przyszłość ma to do siebie ze możemy ja planować i zmieniać co 5 minut- zawsze na lepsze. Ważne by wziasc sie w garść- nie rozpaczac. Zacznij używać wolności! Co Ci da, ze zamkniesz sie w domu? Udowodnij sobie, innym i przede wszystkim jemu, ze teraz dopiero dostalas swoją szanse od życia. A to co czujesz to tylko efekt naszego organizmu, który tak reaguje na zmiany. Weź psa na spacer do parku, poczytaj książkę, zadzwoń do dawno niewidzianej koleżanki, wyjdz gdzieś wieczorem. Zacznij żyć! Teraz jest Twój czas!! Nie marnuj go!!
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
lilkaa009 jak tam rozmowa?
![]()
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Niestety nie jestem w stanie nadrobić teraz wątku, bo zaraz do pracy (wczoraj i dzisiaj po 12 godzin), więc jak tylko wrócę wieczorem do domu, albo jutro wszystko przeczytam ![]() A tymczasem życzę Wam miłego dnia i nie łamcie się Kochane ![]() Ja w ciągu miesiące rozstałam się z dwiema osobami, które zajmowały najwięcej czasu w moim życiu (tż i przyjaciółka) i jakoś żyję ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Wstyd mi pisać jak rozmowa.. Poszłam tam i od razu mi oznajmiono, że nie ma żadnej rozmowy tylko mam już od razu 3 godziny próbne. W ogóle nie byłam przygotowana i w skrócie mówiąc uciekłam. Ogólnie byłam negatywnie nastawiona idąc tam i jak tylko się tam znalazłam miałam ochotę uciec.. Nie żałuję, bo była to też praca na 1/2 etatu, a mi zależało na całym
![]() tuliiipanek- trzymam kciuki, żeby Tobie się udało ![]() Czuję, że dzieje się ze mną coś nienormalnego.. Po rozstaniu powinnam chyba nie chcieć widzieć na oczy żadnego faceta, nie umieć nikomu zaufać..A ja mam zupełnie odwrotnie, na siłę chciałabym mieć chłopaka, przytulić sie, poczuć tą miłość, której mi teraz tak brakuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis mija rowne 2 tyg od rozstania a ja czuje sie naprawde dobrze ![]() rowniez zycze wszystkim milego dnia, trzymajcie sie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- lilkaa009 wlasnie juz nie raz czytalam o tym, ze odrazu byly godz probne ale wiesz, ze jak mi powiedza, ze tylko na pol etatu to tez stamtad wyjde bo interesuje mnie tylko caly etat ![]() ![]() to nie jest nic nienormalnego ![]() ![]() ![]() tez mam tak jak Ty, ze najgorsze dla mnie jest to, ze on moze pokochac inna bardziej, ze teraz to ja bedzie calowal, przytulal etc. boje sie tego jak kiedys to nastapi, boje sie swojej reakcji gdy dowiem sie o czyms takim, ale na zapas nie bede sie martwic, moze za pare tyg juz wcale nie bedzie mnie to obchodzic ![]() ostatnie zdanie z Twojej wypowiedzi jest bardzo glupie, cale zycie przed nami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Witaj ![]() to dosc czeste z ich strony, nie chca sie przyznac, ze to oni nawalili wiec zwalaja wine na nas, tchorze ![]() bardzo dobre podejscie, tak trzymaj ![]()
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a mnie się dziś coś porobiło (pozytywnie ![]() ![]() moja strategia to: -biorę się za swoją figurę czyli więcej się ruszam, piję dużo wody mineralnej, ograniczam słodycze do minimum, mniej jem i ćwiczę ![]() -dbam o swoje włosy -staram się polubić siebie -za wszelką cenę nie daję się uzależnić od innych -uczę się angielskiego i gotować -nadrabiam zaległości w czytaniu -i cieszę się życiem ![]() mam nadzieję, że się uda i przestanę być użalającą się ciągle nad sobą marudną i zakompleksioną kobietą ![]() doszłam po prostu do wniosku, że życie ma się tylko jedno i nie chce je marnować na smutki podczas gdy mogę być szczęśliwa i miło spędzić życie ![]()
mój K ![]() Edytowane przez szczesciaraaa Czas edycji: 2011-07-31 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dołączę do Was jeśli mogę ;p dużo w tym wątku pozytywnego nastawienia, myślę, że mi się to przyda. 7 miesięcy temu rozstałam się z facetem, byliśmy razem 3 lata. Połowę tego czasu przepłakałam i zastanawiałam się, co zrobić żeby do mnie wrócił. Jak widać nic z tego nie wyszło i z całych sił staram się o nim zapomnieć. Unikam miejsc, w których mogę go spotkać. Wszystko coraz lepiej się układało, aż do wczoraj, kiedy przypadkiem go spotkałam ;/ Pogadaliśmy chwilę. Ale gdybym nie zagadała, on by tego nie zrobił. Strasznie przykro mi się zrobiło, że kiedyś był dla mnie wszystkim, a dziś zachowuje się jakbym była dla niego obcą osobą.. To spotkanie troche zaburzyło mój z trudem osiągnięty stan równowagi, ale próbuję się nie przejmować. Dobija mnie też, że wszystkie moje bliższe koleżanki są w związku. Byłam ostatnio w klubie z kilkoma i tylko ja byłam singielką. Na wakacje nie mam z kim pojechać, bo każdy w parach. Paranoja.
![]() |
#231 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam uważam, że bycie singielką wcale nie jest takie złe ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Moim zdaniem najlepszą 'karą' i najlepszym bólem dla każdego exa, który nas zranił jest po prostu NIEODZYWANIE SIĘ i pokazanie, że się jest szczęśliwą, piękną, uśmiechniętą i zadowoloną z życia kobietą ![]() ![]() Ja tam zrobiłam... Odsunęłam się całkowicie, nie chciałam rozmawiać, nie chciałam pisać, usunęłam z fb, z gg, żeby tylko nie mieć z nim kontaktu, przez miesiąc pisał, dzwonił, błagał, a ja bez reakcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
tuliiipanek, coffee with milk- dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy
![]() ![]() Panna_Prym- większość moich koleżanek też jest w związkach i też bardzo im zazdroszczę, głównie tej uwagi, miłości, tego że one są dla kogoś wszystkim.. Ja mam o tyle gorzej, że przeprowadziłam się do całkiem nowego, dużego miasta, gdzie oprócz rodziny nie znam tu nikogo, nie mam nawet z kim wyjść i się rozerwać ![]() ![]() ![]() Kochane byłam wczoraj na 3h próbnych w Benettonie ![]() Na 12 muszę być w tym sklepie, więc idę powoli się ogarnę i zjem śniadanie, życzę Wam miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#235 |
Dolce vita
|
ja tak robię...że się nie odzywam...ale i unikam dziada....po tym, jak 12 dni temu mnie porzucił z dnia na dzień... Ale dam sobie rękę uciąć, że mu lata....co się ze mną dzieje...Bo nie mamy w ogóle kontaktu. W dniu, kiedy mnie porzucił pisałam mu smsy, w których wyrażałam, co czuje....pozostawiał je bez żadnej odpowiedzi....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a to jak Cię potraktował pokazuje jaki z niego burak ![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczeta
![]() ![]() ja niestety dzis w nocy mialam chwile slabosci i poplakalam troche do poduszki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() lilkaa009 po to tu jestesmy ![]() gratuluje kochana ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() tuliiipanek Ale dzis juz jest napewno lepiej.. jeszcze pewnie nie raz zdarza nam sie chwile słabości ale damy sobie rade ![]() Jeszcze napewno zadzwonia do Ciebie.Trzymam kciuki i powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
ssami, szczesciaraaa tak dzis juz lepiej, humor mi dopisuje
![]() ![]() mmm mam ochote na cos pysznego do jedzenia, jestem taka glodna a nie moge oderwac sie od komp ![]() ![]() ![]() ![]() ssami trzymaj kciuki, przydadza sie ![]()
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-08-01 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.